RECENSIE. George Ezra wacht nog steeds op z’n groeispurt

© DBA

Hij bedoelt het goed, hoor, die George Ezra. En dat wist een overvol hoofdplein te smaken. Maar toch, mag het iets meer zijn dan dezelfde herkauwde beschuit? De 23-jarige Brit haspelde z’n set af zoals een catechist het evangelie, de songs propten dertien eieren in een dozijn. Mak vieruurtje.

Dennis Van Goethem

© DBA

Een serieuze noot: het stond in de sterren geschreven dat George Ezra zijn hit Barcelona zou opdragen aan de slachtoffers van de aanslagen gisteren in Spanje. En dat bejubelen we. Ezra toonde zich écht aangedaan en speelde de song alsof zijn eigen leven er van af hing. Maar daar stopte de oprechtheid ook.

De show die de jonge snaak speelde, was dezelfde als die daarvoor en die daarvoor en die daarvoor. Bindteksten incluis. “Nog zo’n nummer dat ik schreef in Barcelona. Ik boekte een kamer bij een onbekende en bleef er een maand lang slapen. Tjonge jonge, wat een avontuur.” Ja hoor, George. Die geveinsde giechel hoorden we in juni ook al op Best Kept Secret.

Waarom de man dan toch zo veel volk lokt? Omdat hij de ‘boy next door’ is, zachtaardig en knuffelbaar. Omdat Blame It On Me en Budapest nu eenmaal uitnodigen tot meescanderen. Maar waarom de andere troep tussendoor met een smile op iedere puberkaak ontvangen werd, weze ons een raadsel. Ezra heeft nood aan volwassener materiaal, durf en enige drang voor vernieuwing. Een groeispurt, quoi. Een 23-jarige zou je zoiets snel vergeven, akkoord. Maar sta dan niet met zo’n onwetende grijns op het hoofdpodium van Pukkelpop. George, eet nog wat graanvlokken.

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen