© jb

Dag Gebuur-plein heeft officieel bord

Het Cardijnwijkcomité heeft in samenwerking met de gemeente het 'Dag Gebuur' bord in tien verschillende talen in gebruik genomen. Ze onderstrepen hiermee de multiculturele samenwerking in hun wijk.

Jan Boey

Voor de tweede keer op rij hielden ze in de Cardijnwijk een burenfeest met alle nationaliteiten in hun wijk aanwezig. Schepen Tinneke Huyghe en Sofie Bredael, van de Dienst samenleven, mochten samen met het comité het bord onthullen. "Wij hebben het bord gemaakt en de gemeente heeft het betaald", legt Jan Cortebeeck van deze wijk uit. Met het bord onderstrepen ze de multiculturele samenwerking van hun wijk. Dat werd met het Dag Gebuur feestje extra in de verf gezet. Heel wat nationaliteiten leverden net als vorig jaar zelfgemaakt eten aan, ook desserten.

Schepen Tinneke Huyghe en Luk De Bock, die sprak voor de Cardijnwijk, waren het er ook over eens dat het speelplein dringend aan uitbreiding toe is. Eigenlijk heeft Tisselt maar een speelplein meer. Dat er nog enkele speeltoestellen bij mogen, nadat ze eerder ook al een petanquebaan en enkele picknickbanken kregen, is geen discussiepunt. De schepen ging akkoord met de timing dat de Cardijnwijk zich de volgende maanden bezint over hoe ze het speelplein willen uitbreiden en met welke toestellen, om in het voorjaar samen te zitten voor de uitwerking, luidt het.

Op het Dag Gebuur feest was er via Ivarem in het kader van 'afvalarm feesten', een optreden geregeld van een illusionist en jongleur en contacteerde de Cardijnwijk het bandje 'Die van ons' die ook al vorig jaar optraden. Enkele regendruppels konden de pret niet bederven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER