© PHOTONEWS

Schermutseling ontaardt in steekpartij: man (21) kritiek

Een 21-jarige man vecht in het ziekenhuis voor zijn leven. Hij werd gisterenochtend in zijn zij gestoken. De aanvaller, een 25 jarige man, werd opgepakt en bekende de feiten.

dvd, sare

Een getuige zag een schermutseling ontstaan op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Twee mannen hadden het daar zondagochtend met elkaar aan de stok gekregen. “De getuige zag hoe een derde man tussenbeide kwam en de twee uit elkaar kon houden”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Dat leek aanvankelijk te lukken, maar plots draaide een van de kemphanen zich om en liep hij weer op zijn rivaal af.

“De getuige zag hoe de man zijn slachtoffer in de linkerzij stak, ter hoogte van de milt”, aldus Lommaert. Na de messteek wandelde de aanvaller weg naar de Carnotstraat, de getuige belde de politie en volgde hem op een afstand.

“De 25-jarige verdachte kon door een Snelle Respons Team opgepakt worden, hij had het mes nog op zak en bekende de feiten”, bevestigt ­Lommaert.

Een andere getuige bracht het neergestoken slachtoffer met de auto naar het Stuivenbergziekenhuis. Daar werd hij met spoed geopereerd. De man, net als zijn aanvaller een Eritreeër, verkeert volgens de laatste informatie in levensgevaar.

De verdachte werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER