Tijdelijk geen bezoek in Gentse gevangenis na virale infectie, één personeelslid met mazelen afgevoerd

© Photo News

De gevangenen in de Nieuwewandeling in Gent krijgen -voorlopig- geen bezoek meer. De directie neemt drastische maatregelen nadat bij 21 gedetineerden en personeelsleden dezelfde symptomen zijn vastgesteld. Zieken worden afgezonderd. Vermoedelijk gaat het om mazelen. Eén personeelslid werd naar het ziekenhuis gebracht met die virale ziekte.

jcd

Sinds vorige week vrijdag tot maandagavond zijn er 21 gedetineerden en personeelsleden ziek geworden. Momenteel wordt onderzocht over welk soort virale infectie het precies gaat, maar volgens de inspectie zou het om mazelen gaan. Er zijn alvast één gedetineerde en één personeelslid naar het ziekenhuis afgevoerd om behandeld te worden. Bij die laatste werd effectief de mazelen vastgesteld, bevestigt directrice Ann De Meyer.

De gevangenen mogen voorlopig geen bezoek ontvangen in de gevangenis. Verder worden gedetineerden afgezonderd die symptomen vertonen. De zieken krijgen ook een nauwgezette medische opvolging. Ook zijn er voorlopig geen overbrengingen meer naar andere inrichtingen of naar rechtbanken. Parketten krijgen de vraag om nieuwe aanhoudingsmandaten zo veel mogelijk te spreiden over de andere arresthuizen.

"Vandaag gaan we weten wat er effectief aan de hand is", zegt De Meyer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen