© BELGA

Evi Van Acker nadert tot op een punt van de koppositie in Frankrijk

Op de derde dag van de wereldbeker zeilen in het Franse Hyères is Evi Van Acker blijven staan op de tweede plaats, maar is ze wel genaderd tot op een punt van de koploopster. Emma Plasschaert kende een mindere dag op het water en zakte van de zevende naar de twaalfde plaats.

Evi Van Acker opende de derde dag sterk met een overwinning in de vijfde regatta. Dat niveau kon ze echter niet doortrekken naar de volgende regatta, waarin ze zich tevreden moest stellen met de vijftiende plaats. De overwinning in die zesde regatta leek in eerste instantie naar de Hongaarse leidster Maria Erdi te gaan, maar zij werd gediskwalificeerd. Daardoor sluipt Van Acker met 28 punten tot op een schamel puntje van Erdi.

Emma Plasschaert kende met een 30e en 44e plaats een mindere dag op het Franse water. Haar 44e plaats werd wel geschrapt als slechtste resultaat, maar ze zakte desondanks toch van de zevende naar de twaalfde plaats met 70 punten. Maité Carlier schoof dan weer twee plaatsen op van de 29e naar de 27e plaats.

Bij de mannen staan onze landgenoten in de Laser op ruime afstand van leiders. Wannes Van Laer is 32e, William De Smet 33e en Sam Vandormael 45e. In de 49er stegen Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers van de 23e naar de 22e plaats. Hetzelfde scenario was er voor Levi Slap en Joachim D’Hondt, zij stegen van plaats 26 naar 25.

Het duo Henri Demesmaeker-Anouk Geurts moest in de Nacra 17-categorie opnieuw enkele plaatsen prijsgeven en staan nu op de 23e plaats. Kevin Bonnevie en Isaura Maenhaut staan nog iets lager op plaats 24. .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten