© Instagram/Sam Wood

Kan jij raden hoeveel tijd er tussen deze foto’s zit?

Dat mensen enkel de beste foto’s van zichzelf op internet zetten, is geen geheim. Vooral op een sociaal medium zoals Instagram is dat zeer opvallend. Om te bewijzen dat niet alles is wat het lijkt, heeft de Australische personal trainer Sam Wood een opmerkelijke foto gedeeld.

nadb

Op beide beelden staat de fitnesser in ontbloot bovenlijf. Vervolgens liet hij zijn volgers raden hoeveel tijd er tussen de foto’s zat. Vijf seconden, bleek het juiste antwoord. Daarmee wou hij aantonen dat berichten op sociale media niet altijd de werkelijkheid weerspiegelen.

“De beelden die je ziet op Instagram en andere sociale media zijn niet altijd een juiste weergave van hoe mensen eruitzien”, schrijft hij. “Belichting, houding, een andere hoek en alle andere trucjes worden uit de kast gehaald. Als het mensen inspireert, kan het iets goeds zijn. Als het een onrealistisch beeld schept dat je zelfvertrouwen aantast, is het ongezond. Focus je niet op anderen. Besteed je tijd elke dag aan vooruitgang en werk aan een gezonde en gelukkige versie van jezelf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer