Terreur in Spanje: vierde vermoedelijke dader opgepakt

De Catalaanse politie heeft een vierde verdachte opgepakt in verband met de aanslagen in Barcelona en Cambrils van donderdag. Dat meldt de Mossos d’Esquadra op Twitter. De persoon werd net als een eerdere arrestant opgepakt in het noordelijke Catalaanse stadje Ripoll.

Het is niet duidelijk om wie het precies gaat. Naar de vermoedelijke chauffeur van het busje dat donderdagavond over de Ramblas raasde, de 17- of 18-jarige Moussa Oukabir, werd in elk geval nog gezocht. De oudere broer van Moussa, Driss Oukabir, kon eerder al worden opgepakt in Ripoll.

De speurders gaan ervan uit dat de terroristen opereerden in een cel van twaalf personen. Intussen zijn vier mensen opgepakt, vijf anderen werden tijdens de aanslag in Cambrils door de politie gedood. Dat betekent dat er nog altijd drie verdachten op vrije voeten zouden zijn.

Bij de aanslagen in Catalonië kwamen zeker 14 mensen om het leven. 130 anderen raakten gewond.

Eerder op de dag werd ook al een derde verdachte opgepakt in het Catalaanse Ripoll, op zowat 100 kilometer van Barcelona.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Mossos d’Esquadra kon eerder al twee andere vermoedelijke daders van de aanslagen oppakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen