Houten Bal die de wereld rondreist nu ook gehandtekend door legendarisch dribbelwonder

© rdb

Bart Uyttersprot van de Victor Hortaschool is erin geslaagd om de houten bal te laten handtekenen door niemand minder dan Diego Maradona.

Robin De Becker

Het doel van Uyttersprot is om de houten bal uiteindelijk bij Barcelona-ster Lionel Messi te krijgen via enkele tussenstations uit de voetbalwereld. Die handtekenen stuk voor stuk de bal. Dat er nu ook de handtekening van die andere Argentijnse legende, Diego Maradona, op prijkt, is een leuke bonus.

“Ik had gehoord dat Maradona op trainingskamp was met zijn ploeg in Nederland. Ik ben gewoon de wagen in gesprongen en ben naar daar gereden”, zegt Uyttersprot. Hij kreeg als één van de vele aanwezigen zijn kans om het project uit te leggen aan de gewezen profvoetballer. “Nadien zette hij zijn handtekening. Als één van de grootste voetballers ooit dat doet, geeft dat wel een speciaal gevoel. Maradona is echt een categorie apart.”

Maldini

Het project van de houten bal loopt zo stilaan op zijn einde. Na handtekeningen van onder andere nog Maldini, Thierry Henry en Dennis Bergkamp is Messi bijna in zicht. De bal vertrok in 2016 bij Ceulemans en zal nu door Maldini worden doorgegeven naar wat één van de laatste etappes moet worden. “Ik ga zelf de bal altijd afgeven. Toen ik thuis ontvangen werd door Paolo Maldini was dat ook een onbeschrijfelijk gevoel.”

Eens de bal bij Messi is aangekomen en ook hij zijn handtekening er op zal hebben gezet, zal de bal geveild worden voor het goede doel. “Dat Maradona zijn handtekening op de bal staat is een leuk extraatje. Het zal bovendien meer geld in het laatje brengen bij de veiling.”

Uyttersprot wil met het project aan de jongeren in zijn school aantonen dat jongeren hun dromen kunnen realiseren als ze gebruikmaken van hun talenten en creativiteit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen