© REUTERS

Van Uytvanck bereikt halve finales van ITF Ilkley, Zanevska uitgeschakeld

Alison Van Uytvanck (WTA 103) heeft zich zaterdag bij de laatste vier geschaard op het ITF-toernooi in het Britse Ilkley (gras/100.000 dollar). Het wordt wel geen Belgisch onderonsje met Maryna Zanevska (WTA 119), want zij verloor haar kwartfinale.

De Grimbergse zag in haar kwartfinale Maria Sakkari (WTA 98) opgeven. De Griekse gooide de handdoek bij een 3-0 achterstand in de derde set. Van Uytvanck had de eerste set met 6-7 (5/7) verloren en de tweede met 6-4 gewonnen.

Zanevska verliest

Maryna Zanevska (WTA 119) heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales op het ITF-toernooi in het Britse Ilkley (gras/100.000 dollar). De Belgische van Oekraïense oorsprong verloor met 5-7, 6-3 en 6-4 van de Nieuw-Zeelandse qualifier Marina Erakovic (WTA 148), die dus Van Uytvanck treft. Het duel was vrijdag bij een 5-3 40/30 stand voor Zanevska stilgelegd.

De halve finale wordt later op de dag gespeeld. Maryna Zanevska komt aansluitend nog in actie in de finale van het dubbelspel. Aan de zijde van de Poolse Paula Kania speelt ze om de titel tegen de Russinnen Anna Blinkova en Alla Kudryavtseva.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis