Overal en nergens
Er is zoveel moois in de wereld!
31-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een midweekje naar de Moezel

Mijn man en ik wilden graag een midweekje weg. Even helemaal er tussenuit. We hadden geen zin om te gaan vliegen en zochten een bestemming dichter bij huis. Die vonden we in Duitsland.


Met een paar uurtjes rijden zaten we al in een prachtige omgeving. Glooiende bergen, prachtige wijngaarden, overblijfselen uit de Romeinse tijd, prachtige middeleeuwse kastelen en schilderachtige dorpjes. De Moezel heeft alles!


Als eerste bezochten we de gezellige stad Trier. Het is de oudste stad van Duitsland. Mijn man en ik zijn allebei geïnteresseerd in archeologie dus we konden er ons hart ophalen. We bezochten er de Kaiserthermen. Een indrukwekkende ruïne van een groot Romeins badhuis. Trier heeft ook een Romeins amfitheater en de Porta Nigra, een beeldschone Romeinse stadspoort. Die gingen we natuurlijk ook uitvoerig bekijken! In het gezellige stadscentrum hebben we nog even gewinkeld en een drankje gedronken op de Hauptmarkt.

Trier is echt een aanrader! Je kunt je er rustig de hele dag vermaken!


De weg langs de Moezel is prachtig. De glooiende bergen, glinsterende rivier en de schattige dorpjes maken de streek bijzonder aangenaam. Na Trier vervolgden we de weg langs de Moezel naar het schilderachtige Bernkastel-Kues. Dit romantische dorp staat vol met vakwerkhuizen. We hielden niet op met fotograferen. Zo mooi!


We gingen verder naar Traben-Trarbach. Traben ligt op de noordelijke oever, Trarbach op de zuidelijke oever. Ook hier hadden we weer een prachtig uitzicht over de eindeloze wijngaarden langs de Moezel.


Het levendige, toeristische stadje Cochem was de volgende stop op de route. Hier troffen we ook weer een stadskern met schilderachtige vakwerkhuizen. We raakten er niet uitgekeken! Met een stoeltjeslift zijn we omhoog gegaan naar het Pinner Kreuz van waar we een prachtig uitzicht hadden over de Moezel. Je kunt in Cochem ook een tochtje maken met een van de vele rondvaartboten. Dat hebben we deze trip overgeslagen, maar wie weet doen we dat een volgende keer. Het is namelijk zo fantastisch mooi aan de Moezel dat we er zeker nog een keer naartoe gaan.


Dat midweekje was eigenlijk niet voldoende om alles goed te kunnen zien. Je kunt rustig een week uittrekken voor een vakantie aan de Moezel. Voor we er heen gingen hebben we de auto goed na laten kijken. We wilden namelijk niet halverwege de reis met pech ergens stranden. Uiteraard hebben we daarnaast ook een goede autoverzekering. Het hotelletje hebben we geregeld via tripadvisor.

31-01-2019 om 15:47 geschreven door Belle

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Een midweekje naar de Moezel
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 28/01-03/02 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!