Inhoud blog
  • Sinaasappelcake
  • Pepernoten/kruidnoten
  • Lamingtons
  • Homemade tortilla's
  • Vleestajine met olijven en geroosterde paprika
  • Marmita
  • Chocolate chip cookies
  • Kaneelbroodjes
  • Miniquiches
  • Maizenakoekjes
    [Afbeelding: 23lxmjr.jpg]
    Hallo! Ik ben Ellouisa, 28 jaar oud en woon in het midden van Nederland. Ik ben getrouwd en heb een zoontje van 2 jaar.

    Al in mijn kinderjaren bakte ik graag cakes, brownies en appeltaarten (uit pakjes weliswaar), en naarmate ik ouder werd, ben ik het koken en bakken steeds meer gaan waarderen. Ik kan uren zoet zijn met het verzamelen, lezen en uitproberen van recepten. Inmiddels staan er in mijn boekenkast ruim 120 kookboeken, heb ik stapels kook-tijdschriften en uitgescheurde recepten en op mijn laptop staan meer dan 1150 foto's van wat ik door de jaren heen heb gekookt of gebakken. Met vallen en opstaan heb ik het aardig onder de knie gekregen, al gaat er uiteraard heus nog wel eens wat mis.

    Na jarenlang actief te zijn geweest op verschillende fora waar ik regelmatig foto's en recepten heb geplaatst en uitgeprobeerd, wordt het nu tijd voor mijn eigen blog. Op mijn blog zul je (voor sommigen) reeds bekende recepten vinden, maar ook nieuwe. Bij elk recept schrijf ik tips, achtergrondinformatie, geschiedenis of een leuke anekdote, net wat in mij opkomt of welke informatie ik erover heb (kunnen vinden). Daarnaast zal ik ook regelmatig wat kook- en baktips geven, waar jullie hopelijk wat aan zullen hebben.

     Veel plezier en ik zie graag jullie vragen/opmerkingen tegemoet!
    Laatste commentaren
  • bakpoeder (ellouisa)
        op Chocolade-kokoscake
  • top top top (ellouisa)
        op Pitabroodjes met lamsvlees en rucola
  • top top top! (Eten bestellen Utrecht)
        op Pitabroodjes met lamsvlees en rucola
  • Bakpoeder ontbreekt? (Fatiha)
        op Chocolade-kokoscake
  • Caramel (ellouisa)
        op Karamello's
  • Zoeken in blog

    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    fotobetovering
    blog.seniorennet.nl/fotobet
    Ellouisa
    Overheerlijke recepten van Ellouisa!
    21-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappelcake
    Sinaasappelcake

    Dit is onze favoriete cake! Lekker friszoete smaak van sinaasappel en heel zacht en luchtig. Bovendien is ie heel makkelijk te maken en snel klaar! Gebruik voor deze cake absoluut verse sinaasappels en geen sap uit een pak. 

    Voor een filmpje van de bereiding, zie hier:



    Ik gebruik voor deze cake een theeglas met oortje met inhoud van 250 ml. Let op, er zijn verschillende maten van deze glazen, dus meet even of jouw glas echt 250 ml inhoud heeft.

    Ingredienten:
    4 eieren
    1 glas suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 glas zonnebloemolie
    2 glazen bloem
    1 zakje bakpoeder
    2 sinaasappels
    Garnering:
    Paar eetlepels honing of jam
    Amandelschaafsel, kokos, spikkels, gehakte nootjes

    Bereiding:
    Mix eieren met suiker en vanillesuiker. Mix olie erdoor en dan bloem met bakpoeder. Rasp dan de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en pers de sinaasappels uit. Mix deze rasp en sap door het beslag. Schep in een ingevette rechthoekige vorm of een ronde vorm van 30 cm. Schud het bakblik even en sla een paar keer op je aanrecht om de luchtbellen eruit te krijgen. Bak dan in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 30-40 minuten.

    Na het bakken af laten koelen en uit de vorm halen. Bestrijken met verwarmde jam of honing en bestrooien met garnering naar keuze. Dan in vierkantjes of ruitjes snijden.

    21-10-2014 om 10:50 geschreven door Ellouisa  


    Categorie:Cakes
    >> Reageer (0)
    15-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepernoten/kruidnoten
    Pepernoten/kruidnoten

    De sinterklaastijd is weer aangebroken, dus tijd voor allerlei lekkers. Deze pepernoten/kruidnoten heb ik gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk. Heb er 120 uit gekregen en in 4 delen verdeeld: 1 deel zonder chocolade, 1 deel met witte chocolade, 1 deel met melkchocolade en 1 deel met pure chocolade.


    Ingredienten voor 120 stuks:
    235 gr bloem
    1/2 tl bakpoeder
    Snufje zout
    125 gr donkerbruine basterdsuiker
    150 gr boter in blokjes
    2 tl koek- en speculaaskruiden
    1/2 tl kaneel
    3-4 el melk
    75 gr melkchocolade
    75 gr witte chocolade
    75 gr pure chocolade
    Zonnebloemolie

    Bereiding:
    Meng alle ingredienten voor het deeg tot een samenhangend deeg.Maak bolletjes ter grootte van een knikker en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 160 graden (hetelucht 150 graden) voor 15-20 minuten. Laat ze afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade (iedere soort apart met een tl zonnebloemolie). Dompel de pepernoten in de chocolade en laat ze op een bakplaat met aluminiumfolie in de koelkast hard worden.

    Bekijk hier een filmpje van de bereiding:
    https://www.facebook.com/video.php?v=470979086376943

    15-10-2014 om 00:00 geschreven door Ellouisa  


    Categorie:Koekjes en bonbons
    >> Reageer (0)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamingtons
    Lamingtons (Australie)
     
    Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold.

    Afkomstig uit Australie en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australie), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem gemaakt, vandaar de naam!

    [Afbeelding: 2d9ofna.jpg]

    [Afbeelding: 5kk952.jpg]

    Ingredienten:
    125 gr bloem
    25 gr maizena
    1/4 zakje bakpoeder (4 gr)
    3 eieren
    150 gr suiker
    1 vanillesuiker
    50 gr gesmolten roomboter
    Voor de afwerking:
    150 gr pure chocolade
    150 gr melkchocolade
    150 ml melk
    100 gr kokos
    3 el jam naar keuze

    Bereiding:

    Klik hier voor een filmpje van de bereiding:

    https://www.facebook.com/video.php?v=468900276584824

    Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker dik en lichtgeel. Voeg bloem met bakpoeder en de gesmolten boter toe.
    Mix dit tot een glad en romig beslag. Giet in een ingevette bakvorm van 20 bij 20 cm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) 20-30 minuten.
    Laat de cake afkoelen en snijd in vierkantjes.

    Verwarm de jam met 1 el water en roer goed door. Plak steeds twee vierkantjes met jam aan elkaar (je krijgt zo langwerpige rechthoeken).
    Smelt de chocolade met de melk in een pannetje met dikke bodem op laag vuur (hoeft niet au bain marie) en goed roeren. Eventueel iets verdunnen met wat olie.
    Dompel hierin de cakejes en daarna in de kokos. 

    * Je kunt de jam ook weglaten en de kleine vierkantjes in de chocolade dompelen en dan in kokos

    12-10-2014 om 10:22 geschreven door Ellouisa  


    Categorie:Cakejes en muffins
    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • Amerikaanse recepten (11)
  • Cakejes en muffins (13)
  • Cakes (22)
  • Gerechten met aardappel of groenten (13)
  • Gerechten met vlees of gehakt (6)
  • Gerechten uit Turkije en het Midden Oosten (3)
  • Griekse recepten (6)
  • Hartige broodjes en hapjes (24)
  • Kipgerechten (9)
  • Koekjes en bonbons (40)
  • Marokkaanse gerechten (27)
  • Marokkaanse zoetigheid (5)
  • Pasta (11)
  • Pizza (2)
  • Rijst en mie (2)
  • Salades (14)
  • Sauzen (3)
  • Soep (10)
  • Taarten en gebak (14)
  • Tips (7)
  • Toetjes (10)
  • Visgerechten (4)
  • Zoete broodjes en andere deegwaren (18)

  • Stel hier je vraag!
  • rijzen cake
  • rijzen cake
  • Marmer cake
  • uitgeprobeerd
  • Couscous salade

    Klik hier om een vraag te stellen over een van mijn recepten!


    Blog als favoriet !


    Archief per week
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!