Inhoud blog
 • Naar de volkstuin.
 • Mijn bloementuintje.
 • Deze maand hoop ik 85 jaar te worden.
 • Vandaag 3 december 2013.
 • Een show van Zeeuwen in Maasland
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Gebeurtenissen
  Het leven van een 80 jarige.
  22-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de volkstuin.
  Vanmorgen 22 juli ben ik gelijk naar de volkstuin gereden. Omdat het zo warm is heb ik mij niet eerst gewassen maar ben gelijk gaan boontjes plukken. Daarna snel nog wat sla geplant en gladiolen afgesneden voor mijn heel lieve vrouw. Dit kon ik allemaal binnen een uur doen en dan reken ik de rit met mijn scootmobiel mee. Zonder mijn scootmobiel zou ik nergens heen kunnen en ik ben de WMO dan ook dankbaar dat ik de scootmobiel kan gebruiken. Gelukkig heb ik op de volkstuin, 100 vierkante meters groot, hulp van mede volkstuinders. Toen ik thuis kwam en mijn computer aanzette zag ik een bericht van het Belgische trekpaarden stamboek. Gelukkig stonden daar foto´s bij en daar geniet ik van, Ik ben nu te oud om nog met paarden om te gaan maar ongeveer 65 jaren geleden heb ik nog achter een wentelploeg getrokken door 3 Belgische trekpaarden gelopen ,heerlijk. Maar nu moet ik genoegen nemen met een volkstuin geholpen door kabouters. Na het werk gaan wij samen , de paarden en de boer, naar huis.

  22-07-2014 om 10:45 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:volkstuin.
  >> Reageer (3)
  20-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn bloementuintje.
  Nu ben ik bezit van een bloementuin en ik kweek veel gladiolen en dahlia´s. Verleden jaar had ik prachtige roze gladiolen en ook decoratieve en cactus roze kleurige dahlia´s.zie foto 1. Dit jaar wilde ik die weer kweken om af en toe een ruiker aan vrienden of aan zieke mensen te geven. Ik kocht bij de Aldi ,volgens de afbeelding op de verpakking, de gewenste dahlia´s  en heb die keurig in mijn tuintje geplant. Tot mijn schrik zag ik in et voorjaar kleine gele dalia´s ,planten en kleur die ik beslist niet wenste.zie foto 2. Ik ben naar de Aldi gegaan met de foto waarop de verpakking stond en ook wat er boven de grond kwam. De Aldi deelde mij mede dat zij geen garantie op hun verkochte artikelen konden geven,en daar moet ik het maar mee doen. Ik koop bij de Aldi gaan bloembollen meer en zeker ook geen dahlia knollen. Mijn tuinjaar is verknoeit. OP foto 3 de goede gewenste  gladiolen die ik in een bloemenzaak gekocht heb.

  20-07-2014 om 13:51 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:volkstuin.
  >> Reageer (3)
  10-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze maand hoop ik 85 jaar te worden.
  Door mijn ziekte ben ik de afgelopen tijd niet meer op deze site geweest maar ik ben nu van plan om toch vaker hier iets te schrijven, Vroeger bestede ik veel tijd aan mijn volkstuin maar ik kan bijna niet meer lopen en daarom helpen mijn vrienden mij op de tuin..Een eigen tuin ,vooral met rode bessen en ook aardbeien is moeilijk. De vogels hou je niet van de tuin weg en netten moeten goed tot op de grond gespannen worden want de vogels kruipen er onder door.Wel heb ik veel sla geplant en daarmee kan ik veel oudere mensen ,die weinig inkomen hebben helpen. Deze mensen zijn zoo dankbaar en dat doet mij goed. Ik gebruik, om mij vooruit te bewegen een schootmobiel en daar ben ik heel blij mee.

  10-07-2014 om 14:41 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:volkstuin.
  >> Reageer (1)
  03-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 3 december 2013.
  Het is al een hele poos geleden dat ik in deze weblog geschreven heb. Maar het is nu de bedoeling om dat vaker te doen. Ook al omdat mijn gezondheid wat minder is , ik ben 84 jaar, en vooral omdat het lopen een stuk minder is. Ik beweeg mij voort in een scootmobiel en ben heel blij dat ik dat nog kan. Toch heb ik nog een volkstuin en met behulp van mijn collegas tuinvrienden kan ik nog elke dag in de groeiperiode naar de tuin gaan.. Zoveel als mogelijk doe ik zelf nog in de tuin en dat is een mooie ontspanning. Ik poot voor mijn vrouw veel bloemen en voor de kleinkinderen aardbeien en rode bessen. 

  03-12-2013 om 13:29 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een show van Zeeuwen in Maasland
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  http://i188.photobucket.com/albums/z289/victorlouis/Zeeuws-Paarden-1.jpg?t=1294653086

  Ik kreeg deze foto van een neef die in Maassluis woont en ik vind het een pracht foto.  

  Bij de foto stond deze tekst ; Het was een show van Zeeuwen in Maasland met ondermeer ringsteken. Dat ziet er heel spectaculair uit. Die mannen en vrouwen ongezadeld op die prachtige Zeeuwse paarden met een enorme run op de ring afgaan.

  10-01-2011 om 12:47 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Het begint mij te vervelen want ik zit al weken binnen en mag van mijn vrouw niet met de scootmobiel naar buiten. Zij is bang dat het mis gaat door de gladheid op de wegen. Donderdag morgen 9 december kwamen Andries Jousma en Johannes koffie drinken en dat was heel gezellig en ik hoop dat zij nog vaak langs komen. Andries vertelde dat hij lid zou blijven van de volkstuinvereniging en dat vind ik leuk, hij is een leuke tuinbuurman. Vrijdag kwam Klaas Tichelaar mij vertellen dat ik nog een klein stukje volkstuin, 40 vierkante meters, erbij kon krijgen hij zou voor het spitten zorgen. Ik ben ook daar heel blij mee want het spitten lukt niet meer. Anders moet ik het laten frezen. Van de Goede Sint kreeg ik een handhakje, zie foto, en dat is heel makkelijk op de tuin. Toen wij met de kleindochter op vakantie waren in Baarle Nassau Baarle Hertog zag ik dit handhakje in een bloemen en zaad winkel liggen en ik heb het gelijk meegenomen. Op donderdag 15 december ben ik met de zonnebloemvereniging meegegaan naar de bloemenzaak Intertuin in Leeuwarden en dat is mij ook fantastisch bevallen. Ik kwam daar Sjoerd uit Hallum, een oud collega bij de Rijks Dienst Landinrichting, tegen en hij herkende mij eerst niet. Na een poosje kwam hij erachter wie ik was, heel leuk. De zonnebloemvereniging Leeuwarderadeel had alles keurig verzorgt inclusief het vervoer. en vervolgens zorgde buurvrouw Gre’ uitstekend voor mij, toppy.

  25-12-2010 om 11:57 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  24-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeurtenissen van een 81 jarige invalide man.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De herfst is in aantocht en de volkstuin begint al aardig leeg te raken.  De meeste boonstaken zijn al opgeruimd en staan in het clubhuis te wachten op het volgende volkstuinjaar. Het volgende jaar koop ik nog 20 bamboestokken bij want de prinsessenboontjes die aan de stokken groeide zijn mij en vooral mijn vrouw goed bevallen. De aardappels, winterwortelen en uien staan in kisten in het hok achter het huis. Ik ben niet ontevreden ook niet om de opbrengst van de tuin en vooral omdat mijn gezondheid nu stukken beter is dan verleden jaar. Toen ik aan de volkstuin begon kon ik amper lopen en ook de suikerspiegel was steeds veel te hoog. Ik moest 10 keer per dag spuiten en dat hing mij de keel uit. De huisarts mevrouw Ten Hoeve heeft mij een heel goed advies gegeven. Probeer het en als het niet kan even rusten en dan weer verder. Ik ben bijna weer instaat om zelf mijn tuin te spitten. Wel rustig aan een kwartier of half uurtje en morgen komt weer een dag en dan weer een stukje spitten. Tot maart volgende jaar zijn er nog meer dan 5 maanden of meer dan 150 dagen. Het tuinieren is voor mij een enorme afleiding en het brengt ook nog financieel wat in het laatje. De sportkosten voor de kleinkinderen brengen, voor hun ouders, heel wat kosten mee en even wat hulp met groenten en aardappels van opa is toch mooi. Ik kijk er naar uit om naar de tuin te gaan en het hondje is mijn trouwe begeleider op de scootmobiel. Afgelopen zaterdag was Johannes op de tuin en hij had zomerworteltjes over, 2 plastic zakken vol die ik thuis in een emmer water heb schoongemaakt. Een buurvrouw, Sabina, kwam langs en heeft gelijk een maaltje voor haar zelf meegenomen, zij genoot al bij de gedachte aan heerlijke zomerworteltjes. Voor buurvrouw Gre’ had ik een krop andijvie en de volgende dag een kropje sla, de worteltjes had zij graag de volgende week. Wat is het toch leuk dat je aan de seniorenburen iets kunt geven van biologische groenten.

  24-10-2010 om 16:56 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks invalidieteit toch een volkstuin en ik vind dat leuk.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen even naar de volkstuin geweest. Ik had gisteren van een ander volkstuinlid slaplantjes gekregen en kijken of ik, die plantjes, voldoende water gegeven heb na het planten. Op de tuin trof in Gerrit, Ate en  Johannes en het valt mij steeds meer op dat de tuinleden heel vriendschappelijk met elkaar omgaan. Je kunt van eenieder alles krijgen. Johannes had mij geholpen met het vastzetten van de bonenstaken en ik kan nu de bonen planten. Ik wil staakdubbele witten en staaksnij boontjes planten. Ik heb steeds meer plezier in deze volkstuin en wat nog meer is, is dat ik beter begin te lopen. Een jaar geleden kon ik amper van mijn scootmobiel afkomen en nu loop ik al hele stukken. Bij de sloot haal ik al water om de plantjes water te geven en het lukt al prima. Wel moet ik nog na een half uur gaan zitten want dan heb ik geen adem meer, maar dat wordt ook al steeds beter. Gelukkig kan ik bij mijn vrouwtje langs om koffie te drinken en even op adem te komen. Bij de welkoop, een landbouwwinkel, heb ik een middel gekocht tegen de aardappelziekte, nl   phytophthora infestans,. Ik wil niet wat in Leeuwarden gebeurde dat een iemand de hele tuin aansteekt met deze ziekte, omdat hij niet wilde spuiten.  Ook heb ik een middel gekocht tegen de framboozenkever, want er zitten altijd wormpjes in een framboos en dat is niet leuk voor de kleinkinderen.                                  

  24-05-2010 om 11:36 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:volkstuin.
  >> Reageer (1)
  16-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zaterdag 13 maart 2010 turnen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmorgen om half 7 opstaan want wij moeten naar Wieringerwerf. Bij de selectie wedstrijd turnen in Heerenveen is Wendy 1ste geworden en nu moet zij naar de tweede selectie voor de kwart finale van het Nederlandse kampioenschap turnen in de Zuiderzee Hallen in Wieringerwerf. Er waren turnstertjes uit het noorden van Nederland; o.a. Rotterdam, Utrecht, Eden, Heerenveen, Leeuwarden enz. Wendy voelde zich ziek maar toch haalde zij de 2de plaats. 20 Turnstertjes werden uitverkozen om weer in de halve finale te turnen. Nu komt er nog een selectie wedstrijd voor het zuiden van Nederland waar ook 20 turnster uitverkoren worden. Daarna komt de halve finale turnen voor 40 turnsters uit noord en zuid Nederland samen, vermoedelijk ook in Heerenveen. In welke stad de finale komt is nog niet bekend, ik hoorde Zierikzee noemen. Iedereen is er van overtuigd dat Wendy in de finale komt en haar turnleraar van de turnschool in Heerenveen weet zeker dat zij op het podium komt.

  16-03-2010 om 16:50 geschreven door herbert

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Tags:turnen.
  >> Reageer (1)
  11-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.seniorennet.nl/herbert

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.seniorennet.nl/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  11-03-2010 om 16:57 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 02/12-08/12 2013
 • 10/01-16/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!