Inhoud blog
  • Pakistaanse curry
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Maghreb Massala

    09-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakistaanse curry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Een overheerlijke pakistaanse curry , persoonlijk 1 van mijn favorieten “

    Ingrediënten: 

    Kip naar smaak ( kipfilet of kippenpootjes bijv.)

    Marinade maken van :

    1 eetlepel gemberpasta
    1 eetlepel knoflookpasta
    een halve gehakte ui
    4 eetlepels yoghurt
    zout
    en 1 theelepeltje kurkuma

    laat dit marineren voor een paar uurtjes

    Voor de curry : 

    1 kaneelstokje
    2 groene kardemompitten
    3 kruidnagels
    2 rode uien in reepjes
    2 eetlepels gember pasta
    2 eetlepels knoflookpasta
    1 a 2 blikjes/pakjes tomaten passata of stukjes tomaat
    zout
    1 a 2 thl rode chilli poeder ( of naar smaak, hou je niet van pittig probeer dan eerst een halve tot 1 thl.
    1 eetlepel korianderpoeder
    1 a 2 eetlepels suiker
    1 theelepel kurkuma
    en verse koriander voor de garnering

    Bak in een droge pan het kaneelstokje, kardemompitjes & kruidnagels aan tot het lekker begint te ruiken.

    Wanneer je ze goed ruikt doe je er een beetje zonnebloemolie bij en zodra de kruiden beginnen te sissen doe je de gesneden ui en suiker erin, laat dit bakken onder afentoe roeren tot de uien lichtbruin en gecarameliseerd zijn.

    Dan doe je de kip erbij ( de rest van de marinade die bij de kip zit bewaar je nog!

     even aanbakken tot het kleurt en dan aardappels in blokjes erbij ( als je wilt ).Als dit goed aangebakken is doe je de rest van de marinade, gember & knoflookpasta, chilli & korianderpoeder, kurkuma & zout erin en roer het even door ,dan de tomatenstukjes erbij en laat dit op middel vuur onder afentoe roeren pruttelen tot de olie zich scheid van de saus , wanneer dit gebeurd  gooi je er 2,5 cups ( bekers) water bij  en roer je even alles goed door & dan laat je het voor 15 a 20 minuutjes door pruttelen tot de kip & aardappels gaar zijn.

    schep het op een bord en doe er gehakte koriander overheen.

    serveren met chapatti’s , naanbrood of rijst

    ** ik gebruikte kipfiletstukjes dus die waren precies gaar toen de aardappels gaar waren.. als je kippenpoten gebruikt of andere kipdelen die langer nodig hebben gooi de aardappels er dan pas op t einde bij anders worden de aardappels te zacht en vallen ze uit elkaar en eindig je met een hele dikke saus met gebroken stukjes aardappel erin


    09-11-2014 om 16:34 geschreven door Ummu 'Abdillaah

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (5)

    Archief per week
  • 03/11-09/11 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Deegwaren (0)
  • Hoofdgerechten (1)
  • Snacks (0)
  • Soepen & Overig (0)
  • Zoetigheden (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!