1 a 2 blikjes/pakjes tomaten passata of stukjes tomaat
zout
1 a 2 thl rode chilli poeder ( of naar smaak, hou je niet van pittig probeer dan eerst een halve tot 1 thl.
1 eetlepel korianderpoeder
1 a 2 eetlepels suiker
1 theelepel kurkuma
en verse koriander voor de garnering
Bak in een droge pan het kaneelstokje, kardemompitjes & kruidnagels aan tot het lekker begint te ruiken.
Wanneer je ze goed ruikt doe je er een beetje zonnebloemolie bij en zodra de kruiden beginnen te sissen doe je de gesneden ui en suiker erin, laat dit bakken onder afentoe roeren tot de uien lichtbruin en gecarameliseerd zijn.
Dan doe je de kip erbij ( de rest van de marinade die bij de kip zit bewaar je nog!
even aanbakken tot het kleurt en dan aardappels in blokjes erbij ( als je wilt ).Als dit goed aangebakken is doe je de rest van de marinade, gember & knoflookpasta, chilli & korianderpoeder, kurkuma & zout erin en roer het even door ,dan de tomatenstukjes erbij en laat dit op middel vuur onder afentoe roeren pruttelen tot de olie zich scheid van de saus , wanneer dit gebeurd gooi je er 2,5 cups ( bekers) water bij en roer je even alles goed door & dan laat je het voor 15 a 20 minuutjes door pruttelen tot de kip & aardappels gaar zijn.
schep het op een bord en doe er gehakte koriander overheen.
serveren met chapattiâs , naanbrood of rijst
** ik gebruikte kipfiletstukjes dus die waren precies gaar toen de aardappels gaar waren.. als je kippenpoten gebruikt of andere kipdelen die langer nodig hebben gooi de aardappels er dan pas op t einde bij anders worden de aardappels te zacht en vallen ze uit elkaar en eindig je met een hele dikke saus met gebroken stukjes aardappel erin