Turkse Pizza
Benodigdheden: 600 g bloem en ½ kopje fijne smid 20 g gist zout 1 tl suiker en warme melk om mee te kneden De vulling: 500 g gehakt 2 uien 2 tomaten 1 rode paprika en 1 groene paprika 2 teentjes knoflook 1 kleine blikje tomaten puree 1 tl sambal zout peterselie kousbar 2 tl peper 2 tl komijn 3 tl paprika poeder 1 tl gember
De bereidingswijze: Je gaat een deeg kneden en die laat je een half uurtje rijzen, intussen ga je de vulling maken. Je gaat alle groenten schillen en in stukjes snijden behalve de paprika dan die hoef je niet te schillen, je wast de peterselie en kosbar en die snij je ook fijn je stopt alles bij elkaar en je maalt het fijn dat doe je bij het gehakt en dat meng je samen met elkaar tot je een geheel krijgt daarna doe je de kruiden er bij de sambal de tomaten puree en het zout dat meng je ook eventjes same, en nu ga je het deeg in kleine bolletjes verdelen, die rol je dan uit op een bestoven tafel met meel. Daarna pak je die lapje deeg die doe je in een pizzapan of koekenpan je pakt een paar eetlepels vulling en die strijk je er overheen, deksel erop en de hitte moet niet hoog zijn stand 1 a 2. Is de bodem goed bruin dan haal je m er uit en stopt m in de oven om af te bakken je kan ook eerst alle bolletjes uitrollen dan een voor een in de pizzapan als je daar klaar mee bent voor het serveren op warmen in de oven. En zo als ze in Turkije het eten, niet met sausen maar met citroen sap er overheen een beetje salade en sambal naar smaak en de gene die van pittige vulling houden die kunnen wat pepertjes er bij malen.
|