brioche 400 gr meel 20 gr verse gist 2 eetlepels suiker 40 gr. margarine 1 eidooier zout 250 ml melk
de vulling: banketbakkersroom stukjes verse dadels of rozijntjes of stukjes chocolade............
doe het meel in een kom, los de gist op in de lauwe melk, maak een putje in het meel en giet dit erin, voeg nu aan de zijkant de margarine, suiker, zout en eierdooier toe..............kneed dit tot een soepel deeg.
Laat dit een uurtje rijzen. Maak ondertussen je banketbakkersroom. Rol na het rijzen het deeg uit tot een vierkanten lap van ongeveer 30 bij 40 cm.Bestrijk deze dun met banketbakkersroom en leg er stukjes dadel op..........je kan ook rozijntjes gebruiken.
Rol de deeglap stevig op tot een lange rol en snijd plakjes uit van ongeveer 2 cm.Vet een bestilla blik in en beleg deze met de plakjes brioche, laat wat plaats tussenin want ze moet nog een half uurtje rijzen..............Bakken op 220 graden gedurende 30 min ( voorverwarmd) na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam...............
|