Voor het deeg 2,5 deciliter melk 150 gram bloem 100 gram boter 4 eieren een snufje zout
Voor de banketbakkersroom 1 liter melk 4 eieren 50 gram bloem 50 gram maïzena 4 eetlepels suiker 2 pakjes vanillesuiker
Voor de chocoladeglazuur 100 gram fondant-chocolade een beetje boter
Werkwijze Begin eerst met de banketbakkersroom [ikzelf heb de room rond half 1 in de middag gemaakt, zodat deze voldoende tijd heeft om af te koelen]. Breng de melk aan de kook. Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker luchtig. Voeg dan de bloem en de maïzena toe en klop dit allen samen totdat er een luchtig geheel onstaat. Giet er de kokende melk op. Doe alles terug in de kookpot en laat goed doorkoken.
Voor het deeg ga je als volgt te werk. Breng de melk met het snufje zout in een kookpot aan de kook. Smelt de boter in de kokende melk. Stort de gezeefde bloem in één keer in de vloeistof. Blijf snel roeren op een matig vuur, totdat het deeg een bal vormt die van de bodem loskomt. Schep het deeg in een kom en laat 2 tot 3 minuten rusten. Roer er met de mixer één voor één de eieren door. Wacht telkens tot het vorige ei helemaal is opgenomen. Klop het deeg nog goed na.
Neem een bakplaat met bakpapier erop. Spuit dan het deeg met een dikke ronde sspuit op lengtes van 8 tot 10 cm. Houd voldoende afstand tussen de staafjes. Bak ze gedurende op een voorverwarmde oven van 225°C, voor ongeveer 20 tot 30 minuten [bij mij was het minder, omdat ik nogal en snelle oven heb. Houd ze dus af en toe in het oog, zodat ze niet te donker van kleur worden. Bij het bakken zal je ook zien dat ze groot worden]
Voor het glazuur laat je de fondant-chocolade zacht worden in de microgolfoven of in een warmwaterbad op het vuur. Doe er een klontje boter bij en roer dit goed totdat het vloeibaar wordt.
Voor de afwerking, neem je een eclair. Snijd je deze door twee. Op de ene kant spuit je de banketbakkersroom. Het andere stuk dompel je in de chocolade. Leg de twee stuks op elkaar en zo heb je een eclair!
31-03-2016 om 08:19
geschreven door 20160331caihuali
31-12-2014
vvv
De patrouille was Replica Horloges zeer vereerd door het warme welkom dat ze in elke fase van zijn reis Replica Watches ontvangen. Piloten hebben ook een erg leuk om te voldoen aan een aantal van hun collega piloten, waaronder Replica Rolex leden van de Griekse luchtmacht en de Turkish Stars, niet te vergeten de Koninklijke Jordaanse Falcons, met wie ze zelfs geevolueerd in de lucht tijdens het laatste evenement van het seizoen.