Alles over pelicule
Inhoud blog
  • Overzetten pelicule op dvd: Waar?
  • VHS, s-VHS en VHS-c
  • Video 8, HI 8 en Digital8
  • Sony U-Matic
  • Hoe ziet een 8 mm film eruit?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Indien je nog oude filmpjes hebt, zou je het overwegen om dit op DVD te laten omzetten?
    Nee, het is te duur
    Nee, ik bekijk het liever op een peliculeprojector
    Ja, om cadeau te doen
    Ja, het is teveel werk om de projector en het scherm uit te halen
    Ja, maar ik weet niet waar
    Bekijk resultaat

    23-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video 8, HI 8 en Digital8

    Video 8

    Video 8 is een analoog amateur videosysteem, ontworpen door Sony. Dankzij het kleine formaat van de videobanden en de in verhouding lage prijs werd dit systeem een groot succes. Video 8 heeft niets te maken met Super 8.

    Geschiedenis

    Video 8 was vooral populair toen de videocamera zijn doorbraak kende voor de grote massa. Aangezien de toen courante standaard VHS was, met zijn erg grote tapes (zelfs de compacte versie VHS-C had nog relatief grote tapes), vonden deze compacte Video 8 tapes hun doorbraak. Later werden er door Sony varianten op het Video 8 systeem uitgebracht, zoals Hi8 en het digitale Digital 8.


    Hi 8

    Hi 8 is een analoog amateur videosysteem, ontworpen door Sony.

    Geschiedenis

    Hi 8 is de opvolger van Video 8 en biedt sterk verbeterde frequentie en kleurweergave. De kwaliteit is vergelijkbaar met Super-VHS. Het systeem gebruikt hetzelfde formaat van tapes als Video 8, maar de band moet van een betere kwaliteit zijn.


    Digital8

    Digital 8 is een digitaal videosysteem voor consumenten, dat ontwikkeld werd door Sony. Dankzij deze techniek kunnen ook consumenten goedkoop digitale video opnemen.

    Digital 8 is de digitale opvolger van Video 8 en Hi 8 dat nog steeds dezelfde tapes gebruikt. Bij Digital 8 loopt de band echter iets sneller waardoor een 90 min Hi 8-tape nog maar voor 60 min kan dienen volgens de Digital 8 standaard.

    Digital8 maakt gebruik van dezelfde resolutie en compressietechniek als een DV-band, DV25. Het enige verschil zit in het bandtransport - Digital8 is speciaal ontwikkeld om DV-opnames te kunnen maken op (toenmalig) goedkopere Hi8-banden. Veel Digital8-camcorders staan toe om analoge Hi8- en Video8-banden af te spelen, opnemen is doorgaans echter niet mogelijk.

    Het grotere bandformaat kan zowel gezien worden als een voordeel als een nadeel. Hoewel het meer gewicht met zich meebrengt, is het Digital8 formaat robuuster dan de relatief kwetsbare DV-tapes. Voor amateur-filmmakers is het Digital8 formaat gunstig, omdat de camcorders zeer robuust zijn en betere beeldkwaliteit bieden dan instapmodel DV-camcorders voor dezelfde prijs. Een nadeel is echter de hogere prijs van Digital8-banden in vergelijking met MiniDV-banden. Veel Digital8-toestellen zijn tegenwoordig op de tweedehands markt voor een redelijke prijs te krijgen.

    De meeste Digital 8 toestellen hebben een Firewire-aansluiting, om de beelden digitaal over te dragen naar een computer of digitale videorecorder.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    08-12-2018
    iran travel agency
    iran travel agency is the organizer of recreational and tourist tours inside Iran as well as one-day tours inside Tehran.

    08-12-2018, 22:08 geschreven door saadattravel
    06-08-2018
    printing services
    Provides various types of billboards , such as panel steel, glued panel and shop floor

    06-08-2018, 21:18 geschreven door ali sadeghi
    30-12-2014
    vvv
    De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

    30-12-2014, 10:06 geschreven door sfkjskdfsd
    Archief per week
  • 21/04-27/04 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!