Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieŽn, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • week-46 2017
 • Blog: Door Europa
 • week-45 2017
 • week-44 2017
 • week-43 2017
  14-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleepbootdagen
  Al vanaf de 90-er jaren -ik was nog wethouder-worden de sleepbootdagen in Vianen gehouden. Dit jaar voor de 10e keer. Een publieksvriendelijk, niet commercieel, recreatief evenement van nationale allure. Dat was ruim twintig jaar geleden de opzet van de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen. Eenmaal per twee jaar is Vianen vanaf Hemelvaartsdag tot en met de daaropvolgende zaterdag de tijdelijke thuishaven van bijna twee honderd motorsleepboten.  

  Dit inmiddels bekende nautische evenement trok in 2013 bijna 100.000 bezoekers uit de wijde omgeving naar de de historische Vrijstad aan de Lek. Door een keur aan nostalgische vaartuigen, wel zo'n 200, en de kracht- en vaardigheidsproeven van deze soms varende monumenten, komen ook dit jaar de bezoekers weer volop aan hun trekken. Zeker nu de dagelijkse feestelijke omlijsting met muziek dit jaar is uitgebreid met vele andere activiteiten rond kunst en cultuur, mag een bezoek aan Vianen tijdens de Nationale sleepbootdagen 2015 een unieke belevenis voor groot en klein worden genoemd.

  Ik heb het bezocht, m.n. de passantenhaven was het feestelijkst met de boten en hun versieringen. Zag veel bekenden tussen de bezoekers van buiten. Leuk voor mijn woonplaats zo'n evenement. De plaats heeft verder nog de Paardenmarkt en de Oldtimersdag.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Economie
  14-05-2015, 22:35 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  08-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppasopa
  Na 34 jaar was ik weer oppas voor een baby, zuigeling eigenlijk nog. En wel kleindochter Milou. Mijn eigen dochter ging voor het eerst deze week na eind-december weer naar haar werk, voor 3 1/2 dag. De andere dagen is Milou bij opa & oma's en op woensdag het dagverblijf. 

  Vanochtend stond ik om half acht naast m'n bed en was om kwart-over-acht op de oppaslokatie, 2km van de eigen woning. Goed om te doen. Milou sliep nog en dat deed ze een uur toen ze geluidjes ging maken en ik haar uit de wieg haalde en in de woonkamer op schoot nam.

  Om half tien kreeg ze de fles die ze gretig op dronk en uiteraard haar boertjes laten geven. Een tijd rechtstandig op schoot gehad en naar de televisie gekeken waar ze veel aandacht voor had. Ook nog een tijdje in de hoge box gelegd, maar ze speelde niet echt.

  En toen ontdekte ik een poeppamper en heb die vakkundig verwijderd. In haar blootje lachte ze me aanmoedigend toe. Kleertjes aandoen ging lastig, maar alles is nog zo flexibel bij haar dat het toch lukte. Nog een tijdje op schoot gehad en weer een tijdje laten slapen tot een half uur voor de komst van mama. 

  M'n debuut solo-oppas is geslaagd en ik mag terugkomen....  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  08-05-2015, 17:23 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  18-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekje Marmaris
  Voor de tweede keer naar Turkije (eerder in 2010 met zoon). We wilden een reis naar een zonnige bestemming in April en niet langer vliegen dan vier uur. We kozen voor Hotel Cettia Beach in Marmaris aan de westkust. Het hotel had een waardering van 8,9 en dat was het achteraf zeker: kleinschalig, rustig gelegen maar wel aan de promenade, aan zee; goede kamer met balkon en zicht op zee, zeer vriendelijk personeel, all inclusive consumpties, goede maaltijden, alleen een klein zwembad met koud water. 

  De heenvlucht verliep voorspoedig in 3 1/4 uur maar de landing te Bodrum geschiedde in turbulentie zoals ik sinds de landing op Leningrad (1972) niet meer had meegemaakt. Voor ons ging iemand van de spanning overgeven. De temperatuur was meteen al goed. Maar de transfer duurde lang, namelijk 2 1/2 uur met korte onderbreking. Toen de snelweg nog niet klaar was duurde het een uur langer! De lokatie vergoedde veel.

  We zijn hoofdzakelijk in en om het hotel gebleven. Dat heeft een goede buiten-accommodatie met terras, bar, zwembad, strand en vooral een lange pier waarop ligstoelen stonden gegroepeerd. In het begin namen we teveel consumpties, maar later was ik matig. Er waren nogal wat engelsen die de hele dag kunnen drinken. Ze gedroegen zich maar hun lijven en drankgebruik zijn vreselijk.

  's Avonds was er niet veel te beleven al was de entertainment niet slecht met een enthousiaste leider. Maar na diner en koffie kozen we meest voor de hotelkamer in een week met veel CL en EL-wedstrijden. Bovendien: veel zon maakt slaperig. 

  Overdag hebben we de boulevard naar beide zijden bewandeld, in totaal is-ie 10km en nog niet zo lang geleden gereed gekomen. Het centrum van Marmaris is aardig, vooral de havenzijde, maar de binnenzijde is niet bijzonder en de bazaar al helemaal niet. Je vraagt je af hoe al die textiel- en horlogezaken kunnen bestaan. 

  Het meest positief ben ik over de Turken. Natuurlijk is er veel horeca-vriendelijkheid, maar ze lieten zich zien als harde werkers en ook als je in de winkelstraat niets kocht bleven ze vriendelijk, hetgeen in Egypte en TunesiŽ wel anders was.

  De terugvlucht duurde 3.45 uur en was rustiger, maar de comfortplaats viel tegen. Met een Arkebusje kwamen we snel op de parkeerplaats en waren om 15 uur thuis na om 5 uur opgestaan te zijn. De tijd rond de vliegtijd valt altijd weer tegen. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  18-04-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  07-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2015
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Pasen was dit jaar vooral een familie-aangelegenheid. Eerst na maanden weer eens emailverkeer met mijn zus in Sydney. Om allerlei redenen (of niet) was het er gewoon niet van gekomen. Het gaat goed Down Under en ze hebben het op hun lokatie erg getroffen. Het Paasweer daar was matig.

  Bij ons juist wel redelijk goed met vooral een mooie 1e Paasdag. We zijn op zaterdag met F&F naar een restaurant gegaan en hebben vooral gesproken over de aanstaande verhuizing naar een volgende woning in Amsterdam. Veel geld, maar een stap voorwaarts, zeker ook voor hond Tutti, waarvoor het op een bovenwoning maar behelpen is.

  Op Paasdag het jonge gezinnetje op bezoek en met de maaltijd. Milou is echt een mooi meisje. Klein en fijn. Genieten. En op 2e Paasdag het bezoek aan mijn 95-jarige sc
  hoonvader in Voorburg, die na uitstapjes naar De Kuip en Duindigt (waar hij al in de oorlogsjaren kwam) lekker gebruind nog na wist te genieten.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  07-04-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende Woning
  Frank & Fleur hebben een andere woning gekocht in Amsterdam, in de schrijversbuurt: de Schimmelstraat. Een benedenwoning in een appartementgebouw uit 1997. Het is niet groot, maar wat ze vooral wilden is een tuin, zeker voor hond Tutti. Voorts een kamer meer en ruimte voor wasmachine, droger, dat ze nu niet hebben.

  Ik vind het een vooruitgang, al ben ik geschrokken van de koopprijs. In juni kunnen ze het betrekken. Hun huidige woning, eigenlijk van Frank, wordt volgende week te koop gezet. Daar heeft hij vanaf januari-2012, dus drie jaar gewoond. Ook prima, maar het is een woning uit de 30-er jaren, met eeuwige tekortkomingen.


  Enige fotoos:


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Economie
  03-04-2015, 21:01 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  29-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7e Nendazreunie
  Het wordt steeds waardevoller om mensen/vrienden die je al heel lang kent te ontmoeten. Gebeurt niet elke maand, maar de Nendazreunie is er jaarlijks (sinds 2007) bij toerbeurt in Vianen-Leiderdorp-Wassenaar. Herinneringen aan de vakanties in het zwitserse Nendaz worden opgehaald, maar het accent is de laatste jaren komen te liggen op wetenswaardigheden over volwassen kinderen enkleinkinderen. Sinds kort kunnen we meepraten. Er zijn er nu 9. Allen nog jong, maar er valt al genoeg over te verhalen.

  Bij de borrel verraste Felix ons als liefhebber van advocaat met slagroom. Anita deed mee met het glaasje Zwarte Kip. Traditioneel is ook de maaltijd, die dit jaar zwitsers was samengesteld. Heerlijk en ondertussen geanimeerd praten, waarbij de actualiteit ook niet overgeslagen werd. Buiten regende het pijpestelen. Maar dat mocht de stemming binnen niet beinvloeden. 

  Fotoos 2007 en 2015.....  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  29-03-2015, 14:15 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  26-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half jaar boos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Afgelopen september waren we in Croatia en werd ik op de bridgeclub als wedstrijdleider vervangen. In oktober kwam de wedstrijdcommissie bijeen en kreeg ik enige kritiekpunten te horen. Kan gebeuren, niemand is zonder fouten, tekortkomingen. Maar ik vind het wel vervelend als kritiek die al eerder persoonlijk tegen mij gezegd had kunnen worden in groepsverband wordt geuit. In mijn beleving ging het om kleine zaken, futiliteiten. Maar er was een punt dat me stoorde: ik zou de ledenlijst waaruit ik mijn MaMi-programma samenstel niet hebben bijgehouden.

  Kan absoluut niet waar zijn. Ik ben 8 jaar ledenadministrateur geweest en nu al enige tijd penningmeester en weet gewoon dat accuratesse voorwaarde is voor goed functioneren. Ik ben juist vaak te alert. Maar goed in die vergadering had ik geen ander verweer dan: ik ga het uitzoeken.

  Thuis kwam ik tot de ontdekking dat het een ledenlijst was in mijn programma die beslist niet van mezelf was; er stonden o.a. twee leden op van de MaMi die enige maanden eerder overleden waren en die ik beslist uit de lijst had gehaald. Ik kreeg bovendien in het venster de melding dat de lijst van de woensdagavond was. Notabene de avond van de persoon die mij had aangevallen. Ja, dan ben ik als mijn moeder: tegen onrecht ga ik ten strijde. Ik schreef een pissig emailtje overigens zonder persoonlijke beledigingen met een cc naar de voorzitter.

  Het gevolg was een conflict -ik vind het meer een radiostilte- van zes maanden, want de persoon die ik het emailtje had gestuurd bleef op twee achtereenvolgende vergaderingen weg (ze worden om de zes weken gehouden) met de mededeling dat hij niet meer met mij wilde omgaan. Een bemiddelingspoging wees hij in januari af, maar toen de voorzitter van de commissie zijn aanblijven ervan afhankelijk stelde, werd er voor hedenochtend een gesprek belegd.

  Ik ging er lakoniek heen, zelfs nauwelijks voorbereid, want om zes maanden lang om zoiets geen contact te onderhouden vond ik buitenproportioneel. De man zette meteen de aanval in en ik pareerde nogal rustig, zelfs badinerend waar hij zich nog zo druk over maakte. Lekker belangrijk. Na zijn stoom afblazen viel de rest in een bak zand en stak hij zijn hand naar me uit voor een andere bak zand. We zijn weer on speaking terms

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  26-03-2015, 17:04 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  14-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta 2015 (3)
  De Joannieter Orde heeft het eiland volgebouwd met monumenten. Naast de vele sacrale ook profane: paleizen, bestuursgebouwen (schitterende Auberge van Castilie), openbare diensten. Hoogtepunt van de reis was het bezoek aan de eerste hoofdstad in het midden van het eiland, de dubbelstad Rabat-MdinaVictoria. Heel goed geconserveerd, hoewel toeristisch. Heel bijzonder zijn de duizenden jaren oude megalitische tempels. Wij hebben die gezien in Tarxien en dan hoef je de andere niet meer te zien, tenzij je oudheidkundig bezeten bent. 

  Er wordt vaak wat laatdunkend gedaan over het bij een excursie verplichte bezoek aan een ambachten- of folkloredorp, maar iets van de eigen kunstzinnige en culturele uitingen wil je toch zien, al is het natuurlijk commercieel. Ik heb wat dingetjes gekocht. 

  Het eilandje Gozo moet je beslist bezocht hebben. Vanaf Malta doe je er 40 minuten met de veerboot over en ziet andere eilandjes zoals Comino liggen. De rotskust en hoge kapen zijn fraai en er zijn de baaien met grotten. We hebben de kust eigenlijk het minst gezien, dus ook niet de vissersdorpjes met de kleurrijke bootjes in de haven. Wel vanaf Dingli Hoogte het eilandje Fifla zien liggen waar Boudewijk Buch met een helikopter op is geland. 

  De laatste dag die qua weer het minste was kwamen we terecht in de hotelwijk S.Julian en de uitgaanswijk Paceville. Overdag en in maart nogal saai. In de hoogste toren de Portomaso Toren wat gedronken en een tijd zitten lezen. Ik heb Het Diner en De Reunie gelezen. Ze boeiden me wel. En daarnaast de reisgiden en - folders. Vaak waren we al om 22 uur in bed en dan had ik een avondwandeling om St Pauls Bay gemaakt terwijl Jos al een tijd lag te lezen en schrijven. 

  Malta was interessant en ik zal veel bezienswaardigheden onthouden, maar de verkeersdrukte was vreselijk en landschappelijk heeft het niet veel te bieden. Een week was lang genoeg....  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  14-03-2015, 19:47 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  12-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta 2015 (2)
  Reisgenoot en vriend Jos heeft in september vorig jaar een behoorlijke fysieke opdonder gehad en dat was wel te merken aan zijn gedrag en tempo. Op een zondag maakte ik me echt zorgen toen hij bij elke stop in het stedelijke gebied in slaap viel en ik hem echt op sleeptouw moest nemen. De andere dagen ging het gelukkig wel.

  Het was vooral een cultuur-historische reis. De hoofdstad oogt door zijn grote gebouwen en paleizen en ligging als de hoofdstad van een grote natie. Valletta is planmatig opgezet op een glooiend schiereiland. De punt wordt gedomineerd door fort St Elmo. Aan de Republic Street en Merchants Street staan de grote gebouwen; de woonhuizen hebben weinig ornamenten maar wel leuke erkers. Het absolute hoogtepunt is de St Johns kathedraal, waarvoor entree moet worden betaald. Elke meter in de kerk is benut voor een schilderij, beeld, plaquette; de mozaiekvloeren met meest grafmonumenten zijn de mooiste die ik gezien heb. En er hangt in de sacristie de Onthoofding van Johannes de Doper van Caravaggio. Meesterlijk en aangrijpend!

  En in dit zeer katholieke land zijn erg veel kerken, wel driehonderd, vaak in dezelfde bouwstijl. Ook in kleine plaatsen grote kerken. Klassieke gevels en barokke interieurs. Indrukwekkend koepels, grote schilderijen en het eiland staat vol met beelden. We hebben bezichtigd en bewonderd De Carmel Church, St Pauls, S.Catharina en de zeer bezienswaardige S.Pauls Shipwreck met zilveren kostbaarheden. In andere plaatsen vond ik bijzonder de S. Bartolomeus in Gharghur, Our Lady of the Victory in Sanglea, weer een S. Pauls in Rabat/Victoria en de kathedraal in Mdina. Schitterend het interieur met indruikwekkende koepel in Mosta. En op Gozo verlaten in het landschap de bedevaartskerk Ta Pinu, dat eigenlijk heel eenvoudig is ingericht.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  12-03-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  11-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta 2015 (1)
  Een week op het MZ-eiland Malta verbleven met vriend Jos. Veel gezien en genoten, maar in mijn top-10 zal Malta niet worden opgenomen. De vlucht met Ryanair duurde 3 uur. Je mag eigenlijk alleen maar handbagage meenemen en voor een week lukt dat aardig. De zitplaatsen zijn goed en gelukkig kunnen er geen stoelen voor je versteld worden voor mensen die ineens voluit lang willen gaan liggen. De service is basic. De luchthaven van Malta is eigentijds en uitstekend en nog leuk om er vanaf de vliegtuigtrap naar de aankomsthal te kunnen lopen. Formaliteiten voldoen was allemaal te verdragen en de veiligheidscontrole is in eigen belang dus ergert me niet.

  We kwamen s middags aan en werden tot onze verrassing gedurende 40 minuten met Travelbirdbusje naar het hotel in Xemxija bij St Pauls Bay vervoerd. Het landschap is niet erg bijzonder. Malta is glooiend met bescheiden agrocultuur. Een klein eiland van 315km2, maar er wonen wel 415.000 inwoners, dus een grote bevolkingsdichtheid. Vanuit de lucht was te zien dat het wat afloopt en er vreemde heuvelruggen dwars over lopen. Rivieren of meertjes zijn er niet, maar het heeft indrukwekkende diepe baaien en een fraaie rotsige kust. De overheersende kleur is geel van de limestone/zandsteen. Op den duur akelig eentonig. De stedelijke bebouwing is erg compact. En overal wordt gebouwd, hoewel er ook veel vervallen panden te zien waren. 

  Het verkeer (met bussen) is goedkoop, maar door de nauwe straten wordt er doorheen geragd. En overal die autoos; fietsers, scooters, brommers zie je nauwelijks. Het is ook levensgevaarlijk om daar links te willen rijden. De bussen zijn uitstekend, maar de dienstverlening is onbetrouwbaar. Er kan zomaar een lijn uitvallen en dan moet je een uur wachten. 

  De bevolking oogt donker en er is import van afrikanen die niets doen. De mensen zijn provinciaals, heel gewoon en onvriendelijk of introvert, allerminst temperamentvol. Het deed me aan portugezen denken. Ze spreken in hoofdzaak maltees, een arabische taal die in het latijn geschreven kan worden met woorden als Birbirkarra, Marsaxlokk. Echt arabische overblijfselen nauwelijks gezien.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  11-03-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  27-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 42 jaar..
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Er is het programma Reunie, vroeger Klasgenoten, waarin oud-leraren nog wel eens optreden. Maar na 42 jaar?  Dat is toch wel uniek. Gisterenavond in Zaandam ontmoeting gehad met oud-leerlingen Paul en Robert van de klas van 1973-1974. In 2002 had ik hen op een reunie voor het laatst gezien en gesproken. We hadden om half zeven afgesproken, maar door pech en navigereren naar de verkeerde straat (Haarlemmerstraat ipv Haarlemmermeerstraat) werd het 19.15 uur en daarna in de stromende regen naar Zaandam, waar ik zeker in 40 jaar niet meer geweest was.

  Paul verwelkomde ons met paraplu en we liepen de binnenstad in naar een japans restaurant. De stemming zat er al meteen in. Natuurlijk bekende geschiedenissen opgehaald, maar centraal stond toch hun gezinsleven. Beiden nog met de eerste partner en inmiddels in het bezit van elk drie forse pubers. Paul drie jongens: Michael, Tim en Jasper. Robert met j-m-j. Ook hun werk en vakanties kwamen ter sprake. Paul is nogal eens in Azie, ook voor zaken en Robert gaat graag naar Aruba waar zijn vrouw vandaan komt.

  We waren de laatste gasten die uit het restaurant vertrokken na een gezellige ontmoeting. Top!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  27-02-2015, 11:47 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topmuseum
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Nog altijd niet 100% maar toch naar het Rijksmuseum geweest om de tentoonstelling Late Rembrandt te zien. Een e-ticket via internet besteld en vanwege museumjaarkaart nog Ä7,50 bij betaald. Ik arriveerde om 11 uur en zag een lange wachtrij buiten. Aan personeelslid gevraagd of ik met mijn ticket sneller naar binnen kon en jawel via een andere ingang. Langs de balie en beveiliging en vervolgens nog een half uur in een rij gestaan.

  Voorjaarsvakantie met veel bezoekers, ook de betere jeugd. En buitenlanders. Je hoort er alle talen. De tentoonstelling is fantastisch. 105 topstukken uit allerlei musea zijn samengebracht. Ik heb mijn geliefde Titus gezien en nogal wat zelfportretten waar Rembrandt niet zuinig mee was. Ook zijn laatste. Heb twee uur intens genoten en alles bekeken met de gids in de hand. Daarna nog wat andere zalen doorlopen. Op een bepaald moment ben je verzadigd. En buiten scheen een voorjaarszonnetje.

  Het rijksmuseum is echt een mondiaal topmuseum. Prachtig gerestaureerd in de neo-gotische stijl van Cuijpers. Sommige delen zijn een kathedraal. De zalen hebben allen een donkergrijze achtergrond en dat had van mij wel gevarieerder gemogen. Ik heb rondgelopen in een miljardengebouw...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  24-02-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  21-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuttivriend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zo lange onderbreking van blogactiviteit is voor mij zeldzaam. Ik ben begin-februari ziek geworden en na drie weken enigszins hersteld. Ik houd het op een lichte longontsteking als ik naar de verschijnselen kijk. Weet nog niet of ik alsnog naar de huisarts moet gaan.

  Dagenlang ben ik niet buiten geweest. Goed, dat ik van lezen houd, maar ook dat kan eentonig worden. En op de gekste tijden kon ik slapen om vervolgens s nachts weer uren wakker te liggen. Ik ging met paracetemol naar de ALV van de tennisclub, omdat ik als penningmeester aanwezig moest zijn. Soms kun je onmisbaar zijn. Voor het bestuur geen lastige vergadering, maar wel een met veel losse flodders, die allemaal diplomatiek gepareerd konden worden. Daarna is er toch een bestuurscrisis uitgebroken over mis-functioneren. We zitten er nog midden in en persoonlijk denk ik dat het ernstig blijft.

  Ook op andere gebieden reageerde ik niet echt lekker. Gelukkig brachten de bezoekjes van dochter en kleinkind vreugdemomenten. Maar het depri-gevoel bleef, in de mate dat ik met iedereen ruzie zou kunnen maken en krijgen. Ik wijt het ook aan ....ontwenningsverschijnselen van dagritme en non-alcohol. Een mens moet naar zichzelf wel eerlijk blijven.

  Afgelopen zondag met Anita naar de Arena gegaan en voor het eerst sinds lang weer een leuke wedstrijd van Ajax gezien (4-2 tegen FC Twente). Ook wel op de bridgeclub verschenen, nog met hoofdpijn en een enkele hoestaanval, maar wel prettig gespeeld.

  Deze week zijn zoon en vriendin op wintersport in Canada met de familie A..... Een buitenkansje. Voor ons betekent het een week oppassen op de cockerspaniel Tutti, een schatje. Het uitlaten is al een hilarische activiteit. En verder is het wat gedoe op een bovenhuis. Buiten is het snertweer en op de televisie wordt integraal de Elfstedentocht van 1985 uitgezonden. Terecht met dit weer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  21-02-2015, 11:21 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griep
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het is toch al wel jaren geleden dat ik zo ziek geweest ben. Sinds zondagmiddag erg verkouden en dat is vervolgd met griep. De griepprik schijnt niet voor alle virussen te werken... Het was die middag toch al raak: Frank's B1-meisjesteam verloor de finale zaalhockey om het NL-kampioenschap met 3-2. De meiden van tegenstander HDM speelden boven hun kunnen met een buitengewone inzet tegen het favoriete Amsterdam waar ze eerder met 4-3 van verloren hadden. Altijd lastig om twee keer te winnen. Frank en zijn meiden een behoorlijke kater. Ik nog meer na het verlies van Ajax in Arnhem door een dubieuze goal in de laatste minuten. 

  Maandagmiddag als wedstrijdleider wel gaan bridgen, maar met een bonkige kop. Thuis paracetemol genomen om s avonds bij de ALV van de tennisclub te kunnen zijn. Een slechte opkomst, maar de vergadering verliep verder naar wens. Op financieel terrein bleef ik meer dan staande, hoewel ik bij sommige zijlijners de neiging had om er met gestrekt been naartoe te gaan. Meteen na afloop vertrokken en het bed in gedoken. Slechte nacht.

  De afgelopen dagen kwakkelend doorgebracht. Het is een griep waarvan je denkt dat-ie over is en tien minuten later ben je weer gammel. Bij mij vooral hoofd- en keelpijn, niet zozeer spierpijn. Ik heb me tussen de bedrijven beziggehouden met de HuBa-cursusopgaven, LTVV-uitvoeringszaken en wat administratie. En begonnen aan het 1e deel van de biografie over W.F. Hermans, een zeer onaangenaam mens, maar wel aardig om het literaire wereldje van na de 2e WO beter te leren kennen. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  06-02-2015, 12:32 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  26-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matige Klassieker
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In plaats van euforisch had ik na afloop een kater van teleurstelling. Eigenlijk al tijdens de wedstrijd. De ambiance was er: een goed gevulde Arena, spreekkoren, vlaggen en vuurwerk bij het afscheid van Danny Blind en Toby Aldeirwereld. 

  Ajax kon maar even mee met Feyenoord, maar werd daarna overklast, zeker op het middenveld waar Klaassen ontbrak. De ploeg ontbeert kwaliteit en wat erger is: vechtlust. Op Serrero na en de ingevallen ijslander Sigthorsson die voor de hark Milik in de plaats kwam. 

  De commentaren na afloop waren vernietigend. Ik heb al aangekondigd bij Frank dat dit mijn laatste seizoen is als kaarthouder. Ik zie nog maar zelden een leuke wedstrijd. De spelpatronen die trainer Frank de Boer heeft aangebracht, te omschrijven als eindeloos breed, zorgen keer-op-keer voor een matige vertoning. Van alles wat naar voren wordt gespeeld moet je maar afwachten of het aankomt. Er is nauwelijks een diepe bal. Ze lopen maar en lopen maar en maken het zichzelf eindeloos moeilijk. Het ontbreekt aan durf en creativiteit. Een wonder dat het team 2e staat....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Sport
  26-01-2015, 08:36 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Afloop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zoals vorig jaar de ramp met de MH17 hebben ook de gebeurtenissen in en rond Parijs grote indruk gemaakt. Dat komt ook door de tv-beelden, die in de buurt van de lokaties gemaakt worden. Je zal maar in die drukkerij in Dammartin aan het werk zijn en twee idioten vallen met automatische geweren en een raketwapen binnen of boodschappen doen in een supermarkt en voor je ogen worden vier mensen doodgeschoten. In totaal zijn drie gijzelnemers de dood in gelopen en zestien mensen gedood. Een radicale vrouw is nog op de vlucht..

  En door wie? Opnieuw radicale moslims met Al-Qaida/ISIS-banden. Ik probeer dat te begrijpen, tussen alle analyses en commentaren mijn eigen mening te vormen. Ik heb twee decennia met moslim-kinderen gewerkt en hun ouders gesproken. Kinderen zijn kinderen en vertonen algemene trekken, maar de noord-afrikaanse allochtonen hebben toch kenmerken die anderen niet hebben.

  De jongens zijn doorgaans macho's en lijden aan zelfoverschatting; ze behandelen meisjes niet aardig, vaak kleinerend. Ze zijn altijd uit op wat ik "onderhandelen" noem; ze willen wel iets doen maar er moet iets (van mijn kant) tegenover staan. Niets is belangeloos. En wat ik in toenemende mate zag: ze hadden een hekel aan nederlanders. Er werd meer-en-meer arabisch gesproken en afgezet tegen onze normen en waarden. 

  Het heeft me bepaald geschokt dat een marokkaanse jongen (Mourad/12) waar ik twee jaar onderwijzer voor was en veel voor gedaan had op de laatste schooldag (van de 200) mijn CD's stal door ze buiten het raam van het klaslokaal te deponeren, zodat hij ze buiten kon meenemen. Erger ben ik als leerkracht nooit teleurgesteld...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  10-01-2015, 09:56 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  08-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreur in Parijs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Pas na vele uren drong gisteren tot me door dat er 's mprgens omstreeks 11.15 uur een vreselijke aanslag was gepleegd op medewerkers van het satirische blad Charlie Hebdo. 12 doden en vele zwaargewonden. Ik zag een videofilmpje van de liquidatie van een politieman die al gewond op het trottoir lag. Overkill.

  Vanaf dat moment heb ik vele uitzendingen over de terreurdaad gevolgd. Ook de commentaren verwerkt. DWDD en Nieuwsuur maakten er veel werk van. Vandaag is het een complete hype. Verklaringen, analyses, demonstraties. De journalistiek wordt (even) heilig verklaard, want zij predikte de vrijheid van meningsuiting. 

  Maar zoals vaker is de werkelijkheid genuanceerder. Als 50 jaar geleden Jezus in cartoons zou zijn beledigd dan waren heel wat christelijke naties er tegen in het geweer gekomen. Waarschijnlijk met arrestaties en pittige gevangenisstraffen. Er zijn cartoonisten en polemisten die stelselmatig een andere religie kleineren en bespotten. Theo van Gogh meende dat recht ook te hebben, met alle gevolgen. 

  Ik vind dat ook vrijheid van meningsuiting zijn beperkingen heeft. Zeker ingebed moet zijn in verantwoordelijkheidsgevoel. Ongelimiteerde of absolute vrijheid bestaat niet. Ik kan in vrijheid menen een ander een schurk te vinden, maar als ik er mee naar buiten kom zal ik daar toch verantwoording voor moeten afleggen. 

  Het vrije woord wordt tot dogma verklaard. Dat geldt in theorie. Als lid van de samenleving heb je rekening te houden met anderen. Natuurlijk zijn radicale geloofsfanatici vreselijk. Maar provoceer ze niet....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  08-01-2015, 18:57 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar 2015
  Vandaag mijn broer 69 jaar geworden en de sterfdag van mijn moeder op 85-jarige leeftijd in 2006. Hoopte maar dat de kleindochter in elk geval niet op deze dag geboren zou worden. Zij was een kerstsurprise: op de 24e. We zijn er elke dag wel (even) geweest. Nog steeds verbazingwekkend hoe klein Milou is. Ze krijgen nu ook bezoek van vrienden, vaak met hun kleine kinderen. Met moeder en kind gaat het goed. Er is veel zorg omheen van kraamverzorgster en verloskundige. Maar vanaf nieuwjaarsdag gaan ze het allemaal zelf doen.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  30-12-2014, 12:30 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  27-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportjaar 2014
  Dit jaar was een heel goed sportjaar voor het kleine Nederland. Volgens insiders: het beste. Mijn top-10 van momenten:

  01 vliegdoelpunt van Robin van Persie op de WK in BraziliŽ


  02 de zege in Parijs-Roubaix van Niki Terpstra
  03 de wk-titel voor Epke Zonderland
  04 de atletiek-zege voor Daphne Schippers
  05 de door Krul gestopte penalty tijdens het WK 
  06 de prijs voor springruiter Jeroen Dubbeldam met Zenith
  07 de etappe-zege van Lars Boom in de Tour de France
  08 de olympische schaatstitel voor Ireen WŁst
  09 de benutte penalty door Klaas-Jan Huntelaar
  10 de huldiging van Jorien ter Mors

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Sport
  27-12-2014, 22:20 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  26-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Byzondere Kerstdagen
  Kerst 2014 zullen we niet vergeten. Het programma werd gewijzigd. Op kerstavond gekeken naar All you need is love. Erg clichť, maar er zijn altijd wel ontroerende scenes, zoals voor een politieman die zijn vrouw en jonge kinderen zag overkomen uit AustraliŽ. Kerstochtend naar Voorburg, naar schoonvader (95) en inmiddels in mindere conditie door weer een val. We moesten hem wel opbeuren. Familieleden arriveerden en na de koffie vertrokken wij naar Amsterdam en F&F naar Scheveningen om Tutti aan de zee te laten wennen. is goed gegaan.

  Amsterdam was weer druk. Veel buitenlanders. Dit keer gekozen om Rijksmuseum binnen te gaan, met wachtrijen voor de entree en op het binnenterras, maar daar toch nog van latte macchaito kunnen genieten. Vervolgens naar F&F&T in een verbeterde woonkamer (alle snoeren weggewerkt), waar we monopoly hebben gespeeld en het kerstdiner voor 4 (ipv 6) hebben geconsumeerd. Leuke sfeer en plezierige gesprekjes. En met Tutti raak ik steeds vertrouwder. (Als het maar kleine honden zijn....)

  Vanmorgen bij het jonge gezinnetje langs gegaan, waar we opnieuw F&F&T aantroffen. Ook de kraamhulp uit Koudekerk en later nog de verloskundige. Werken "gewoon" door met de kerstdagen. Zojuist weer thuisgekomen en nu wat hobbyen, straks naar engels voetbal kijken en even wat rustig aan doen na alle emoties van blijdschap en verwondering. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  26-12-2014, 14:01 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  Archief per week
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (94)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (165)
 • Politiek (124)
 • Reizen (128)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (158)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!