Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Croatia 2
 • 12 Dagen Croatia 1
 • Kerstdrive
 • week-48 2017
 • Uiteindelijk....
  28-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie (1)

  We vertrokken uit de woonplaats op woensdag om 9 uur in de wetenschap zes uur te moeten caravannen tot Wertheim am Main. Een tocht al zo vaak gereden: 475km. Het rijweer was uitstekend. Ik probeer gemiddeld 100km per uur te rijden. Als het moet passeer ik gerust 5-6 vrachtwagens. Slechts één keer toetert een BMW uit kwaadheid. Ik rijd altijd. Niet gespannen, wel heel alert. Als Anita wat zegt, kijk ik niet eens naar haar.

  Op de navigatie in deze Toyota scheld ik: onoverzichtelijk. De vorige van TomTom was duidelijk genoeg. Maar de reis is voorspoedig tot 5km voor afslag 65 op de A3. Het stuk tot Würzburg is al jaren in revisie en verbreding. We werden omgeleid door heuvelachtig bosgebied. Heel mooi, maar die laatste 25km duurde een uur.

  De camping was volgens verwachting. Aan de Main twee lange rijen, zodat we bovenaan gingen staan met nog behoorlijk uitzicht en tamelijk vrij. Pas de volgende dag de luifel opgezet. Nooit meteen. Je weet niet waar je naast staat: kan wel gezin met drie krijsende kinderen zijn of pensionadoos die hun lijf bederven met elke avond barbecue in de rook.

  Alles ging mis met het opzetten, maar de zon scheen uitbundig tot 28 C. En na de lunch brachten we de donderdag in het uitstekende zwembad door, aan het 50m bad, op ligstoelen, van lectuur en drinken voorzien. 's Avonds tot half elf onder de luifel kunnen lezen. Ajax is door naar de volgende ronde. Dat maakt me blij. Italianen zijn tevreden met 0-0 als uitslag.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  28-08-2015, 22:23 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals Tonio
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op 1e Pinksterdag 2010 (23 mei) kwam Tonio om, het enige kind van de schrijvers Adri v.d. Heijden en Mirjam Rothenstreich. Op weg van Paradiso naar huis, heel vroeg in de ochtend, is hij door een auto aangereden op het punt Stadhouderskade-Hobbemakade. Ik ken dat punt heel goed, heb het vele keren gekruist. De omstandigheden doen er wat minder toe in dit blog.

  Vanmiddag heb ik het boek Uitverkoren (2014) van 173 bladzijden gelezen. Eerder heb ik de requiemroman Tonio gelezen. Beide boeken hebben veel indruk op me gemaakt. Natuurlijk om het feit dat ouders een kind (21 jaar) verliezen, hetgeen heel empatisch te beleven is. 

  Ik heb kennisgenomen van de kritieken naderhand. In de ergste vorm is het boek overlijdensporno genoemd -heel kwalijk- in de mildste vorm een prachtige nagedachtenis aan Tonio. Natuurlijk moest Adri van der Heijden een boek schrijven. Een natuurlijke drang. Het schrijven is een wezenlijk deel van zijn bestaan, dus ook van zoiets tragisch als het plotseling overlijden van je kind. 

  Toch las ik vanavond het volgende

  waarom moeten wij deelgenoot worden van dit prive drama in de familie van der heijden, waarom weer een boek, publiciteit, verkoopcijfers, schrijf het van je af als dat je past maar laat het daarbij als vorm van therapie. kom je in TV rubrieken, uiteraard omdat je een boek geschreven hebt, zeggen dat het weer of nog steeds zo slecht gaat is er dan een cynicus die dan denkt: verkooppraatje of is het echt zo of beide. je roept zo van alles over je af. AFTh moet dat voorkomen.

  Ik kan dat niet onderschrijven. Dat je zou willen verdienen aan de dood van je zoon. Om zo te denken vind ik afschuwelijk. Meer lijkt het mij een vorm van verwerking zoals ik op een heel ander nivo ook wel doe over zaken die ik meemaak. Schrijven is vastleggen en verwerken. En je kunt weer verder.....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  23-08-2015, 21:17 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  20-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sail 2015
  Eens in de vijf jaar is Amsterdam de basis voor Sail. Dit jaar voor de negende keer. Gisteren uren naar tv-beelden gekeken van de entree van de tallships door het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Zo indrukwekkend dat ik er tranen van in de ogen kreeg. De zeilschepen werden begeleid en omringd door vele andere vaartuigen, ook sloepen en bootjes. 

  We besloten er vandaag heen te gaan. 's Morgens de auto geparkeerd in het Bosplan en met de fietsen door o.a. Rembrandtpark en Jordaan naar het IJ gefietst. Er waren al tienduizenden bezoekers. Koffie gedronken en naar toilet gegaan bij de OBA.

  En vervolgens over de kades langs de schepen gewandeld. Veel foto's gemaakt. De viermasters zijn indrukwekkend, maar zelf genoot ik het meest van de 16e eeuwse (portugese) schepen, o.a. de replica van Magalhăes de Noă Victoria, die van 1519-1522 een eerste reis om de wereld maakte. 

  We pauzeerden een paar keer. Via de Verbindingsdam liepen we langs de schepen aan de Javakade en Sumatrakade en wilden met de veerboot terug, maar die ging na 15 uur niet meer. Na wat gezoek namen we lijn 26 terug naar het Centraal Station. Al in de tram constateerden dat die keuze wel heel goed was, omdat we nog vele kilometers hadden moeten lopen naar de fietsen.

  Op de terugweg, op de brug van Multatuli op een sfeervol terras in de zon wat gedronken. Om half zes waren we thuis na een topdag.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Geschiedenis
  20-08-2015, 21:54 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  13-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietstocht VHL
  Als je besluit om de zomermaanden juli-augustus in NL te blijven, zijn dit de dagen waar je op hoopt. Niet de hektiek en het gedoe van een zomercamping, maar heerlijk in eigen omgeving genieten, het comfort van je eigen huis waarderen en leuke dingen doen. Ik lees ontzettend veel, tennis, bridge, fiets en houd wat administratief-bestuurlijke zaakjes bij.

  De Vijfheerenlanden is ons achterland. Een vlak gebied, heel erg groen en waterrijk, uiterwaarden, weilanden, boomgroepen langs wegen. Heerlijk om te fietsen. Er stond een straffe tegenwind maar dan is een e-bike een genot. Je komt niet bekaf thuis en het weerhoud je niet om een volgende keer weer te gaan.

  Het fietstochtje van 40km v.v. ging door de binnenlanden via Leerbroek-Nieuwland naar leerdam, waar we bij 't Veerhuys wat gedronken hebben en een tijdje gelezen. Enige jaren geleden is het terras afgebrand, maar weer goed hersteld (foto). Over enige tijd gaan Leerdan en Vianen samen één gemeente vormen. Vroeger kwam ik er wat meer en hadden we bij Asperen aan de Linge een OLP (= ouwe lullen plek) waar we vanaf het gras naar de bootjes keken en met het pontje overgingen. 

  Terug fietsten we met tegenwind via Hei- en Boeicop en Bolgarijen naar huis. Soms heel mooie stukken. Ik houd van landschappen waar je ver weg kunt kijken, naar bossen ga ik zelden. Er zou vanavond een onweersbui komen maar rond 22 uur lijkt die naar de kust weggedreven te zijn.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Natuur
  13-08-2015, 22:26 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse Dagen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het kan in Nederland heel aardig zomerweer zijn. Voor mij is dat tussen 22 en 25 C met wat wind en een lichte bewolking. Zaterdag was een prachtige dag. Met mijn zus, die al 45 jaar in het buitenland woont maar gek is op Amsterdam bij Vertigo afgesproken en heel genoeglijk twee uurtjes zitten praten. Met diepgang en actuele uitwisselingen. Persoonlijke zaken die ik niet gauw met anderen zou bespreken. We hebben altijd snel het juiste contact en komen eigenlijk tijd te kort. Helaas zijn onze ontmoetingen in vakantietijd altijd beperkt vanwege andere bestemmingen.

  Daarna vijf uur met zoon, zijn collega en Anita door erg drukke Amsterdamse grachten gevaren. De Prinsengracht is in bouwstijlen het minste, soms wat rommelig maar wel het boeiendste. Stuk Amstel hoort erbij en we voeren zelfs richting IJ maar door de harde wind keerden we om. Legden aan om witte wijn en bier te kopen. En voeren terug langs de Herengracht. De stad was druk, de terrassen zaten vol, de rondvaartboten komen breed op je af en hebben voorrang. Tutti werd op de voorplecht veel gefotografeerd. Tegen half zeven waren we terug. 's Avonds thuis genoten van een van de beste Ik vertrek-uitzendingen. In herhaling.

  Zondag kon ik vanwege de schouderblessure niet tennissen, zodat naar een winnend Ajax werd gekeken en daarna afwisselend in tuin werd gelezen en naar nog wat voetbal werd gekeken. Ik heb maar liefst drie boeken onder handen: Victoria (in engels), biografie Theun de Vries (dikke pil) en De Grens (documentair boek). Van bloggen komt niet veel, buiten is het zomer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  10-08-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietstocht in Groene Hart
  Misschien voor het laatst op onze gewone fietsen een lange fietstocht gemaakt. In de Utrechtse Waarden  van het Groene Hart. Volgende week krijgt Anita haar e-bike en ik half-september de te bestellen zilver-grijze Gazelle.

  We zetten de auto met twinny-load in Vreeswijk en fietsten door IJsselstein langs de Hollandse IJssel. Fraaie rivierwoningen en soms nog lelijke oude industrie. Het gebied heeft contrasten: open polders, langgerekte weilanden, sloten en riviertjes en aan de horizon de kerktorens van vestingstadjes en dorpskernen.

  Er was aanvankelijk weinig wind naar het westen en op de terugweg hadden we de wind vaak vol in de rug. Het was met pauzes een tocht van 12 tot 17 uur over 40 km. Montfoort heb ik altijd een aardig plaatsje gevonden. Jarenlang hield ik er de groep-8 weekends aan het einde van het schooljaar. Maar we lunchten aan het water in Linschoten, dat een paar zeer oude gebouwen heeft. 

  Het mooiste stuk was langs het riviertje de Lange Linschoten met heel diverse bebouwing, maar allen heel verzorgd, ook de directe omgeving. Wat kunnen nederlanders toch prachtig wonen. We kwamen in Oudewater waar het erg druk was met voornamelijk pensionadoos. 

  De terugweg ging in snel tempo maar we legden aan bij Marnemoede, een modern project voor watersporters. Er kan ook overnacht worden in trekkershutten en op een eilandje, ook voor jeugdgroepen. 

  Het was een welbestede dag bij ideaal hollands zomerweer.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  06-08-2015, 23:42 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verregende vakantie
  Het succes van vakanties is voor mij niet afhankelijk van het weer. Ik vermaak me altijd wel. Wee, de kampeerders die niet van lezen of muziek houden. Ik zie de verveling van de types die eindeloos kunnen zitten kijken naar anderen. Meestal hebben ze ronde koppen en dikke buiken. 

  We kozen opnieuw voor Maaldrift dat een uitstekende camping is met helaas het gemis aan WiFi als zwaar minpunt. Het ligt gunstig op fietsafstanden van Leiden, Wassenaar, Den Haag, de duinen, de kust. Maar al snel kreeg ik fysieke problemen: verdeaaide knieën en waarschijnlijk een sluimbeursontsteking in mijn schouder, die behoorlijk pijnlijk was, dus van fietsen is niet veel terecht gekomen.

  We hadden behalve sneeuw alle soorten denkbaar nederlands weer: zomers zonnig, fris-kil najaarsweer, een heuse zomerstorm, twee rustige dagen. We hebben drie ontmoetingen gehad die allen heel onderhoudend waren. Met vrienden, mijn zus & zwager, neef van Anita die we in jaren niet gesproken hadden. En schoonvader enige keren bezocht. Hij zag er goed uit voor z'n 95. 

  Op de slechte dagen ben ik in bibliotheken van Leiden, Wassenaar en de Koninklijke in Den Haag geweest. De KB is heel bijzonder. Het is een oase van rust, hetgeen van andere bibliotheken absoluut niet gezegd kan worden. Moeder laten hun koters rustig schreeuwen. Niemand zegt er wat van. 

  Naar aanleiding van de biografie over Willem II heb ik staatskranten en maandbladen gelezen uit de 19e eeuw. Heel boeiend, al is het in een voor mij archaische taal. In en rond de caravan las ik Victoria (in t engels), de autobiografie van Ebbe Rost van Tonningen, het begin van de biografie over Theun de Vries. Ik heb een grote voorkeur voor biografieën in deze fase van mijn leven. 

  Leiden is een favoriete stad geworden sinds de vakantie van 2005. Oud-hollands met veel waterwegen en daaraan karakteristieke panden. Veel aardige horecalokaties, interessante winkels, vele musea en ook kerken. En waar vind je zoiets als De Burcht. Maar Den Haag heeft ook z'n bekoring, een echte residentie en regeringsstad met een bepaalde chique, gewichtigheid. Vanaf het Buitenhof is het zicht op het Binnenhof en de Hofvijver fraai. De Passage vind ik heel haags. Ik zag opnames op Plein 1813 van de serie De Fractie. Het moest in mijn bijzijn al drie keer over. 

  De storm van zaterdag 25 juli was hevig, duurde ook bijna de hele dag. De voortent hield het goed. s Nachts waren er enige heftige buien die op het caravandak veel kabaal maakten. Maar niets liep onder. Wel was er in de directe omgeving flinke schade. De bomen in volle bladerdracht hadden veel te verduren. De N44 is uren afgesloten geweest.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  28-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  15-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Favoriete lokatie
  Het vliegtuig is om 13 uur vanuit Denpasar vertrokken, dus mogen we verwachten dat F&F morgen om 14 uur op Schiphol landen. De laatste dag van drie weken verblijf in Oud-West, een booming wijk van Amsterdam. Er gebeurt van alles, er is van alles.

  Vanmorgen Tutti uitgelaten bij het Bilderdijkpark, dat in gidsen wordt beschreven als een van de aardigste van de hoofdstad. Voor mij niet bijzonder. Het is niet groot, het is gecultiveerd, er is een café-bar met terras, er staan bankjes. In de directe omgeving een voortreffelijk speelveld, zoals er meer zijn in elke buurt. Ik heb er Tutti even flink laten rennen. 

  Het is de omgeving waar ook de voormalige Potgieterschool staat, een school der eerste klasse staat er op een gevelsteen. Oude foto's laten blanke kindertjes zien In het begin van de 70-er jaren was het ook een sterke voetbalschool, die het Paastoernooi won. Hans Wiegel ging er tot zijn twaalfde op school. Hij woonde voorbij de Wiegbrug aan de overkant aan de Geuzenstraat 20 voordat de familie naar 't Gooi verhuisde. 

  Ik heb alle straten van Oud-West bekeken. Geen enkele straat is nog helemaal gaaf. Er is veel verprutst. De huizen zijn vanaf einde 19e eeuw tot de eerste decennia van de 20e eeuw gebouwd. Lange hoge gevels, steile trappen, gietijzeren balkons, hoge ramen. 

  Er staat niet veel te koop. Ik zou voor de 2e Kostverlorenkade kiezen, de lage nummers, net in de bocht, met prachtig uitzicht op een knooppunt van vaarten. Ik zou voor nummer 1-2-3 kiezen, de benedenwoning van 4 wordt geheel gerenoveerd. Vaak nog een tuintje achter en op de etages kleine balkons. Nummer 3 driehoog met drie kamers op 58m2 staat te koop voor €300.000 Liever heb ik een benedenwoning, vanwege het tuintje. Maar buiten is aan de kade een groen hoekje waar je zou kunnen zitten. Aan de overzijde moeten de bewoners last hebben van de gakkende ganzen die 's morgens erg actief zijn. 

  De lokatie is dicht bij de binnenstad, winkelstraten, parken, De Hallen met zijn voorzieningen en vele horecagelegenheden. Wat wil je nog meer. Als ik hier alleen zou wonen, ging ik s morgens rond tien uur naar de bibliotheek annex café Belcampo waar er koffie met koek geconsumeerd kan worden en alle kranten en tijdschriften beschikbaar zijn. Dan naar huis wat lunchen. Op mooie dagen fietsen naar de buitengebieden, waarvan de Sloterplas me goed bevalt. Of wat varen door de wateren. Of met een boek voor een terras kiezen en genieten van de vele mensjes. Tja, en s avonds, genoeg om te kiezen uit de culturele agenda. Wat een stad!!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  15-07-2015, 18:36 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  14-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken over Amsterdam
  Ons verblijf in de hoofdstad nadert het einde als het vliegverkeer in Bali weer op gang is gekomen. Denk daar maar eens over na. Het waren heerlijke dagen. Wat het weer betreft nogal wisselend: tropische en frisse, regenachtige dagen. Wat ik altijd wel doe is lezen en op deze lokatie heel bewust boeken over Amsterdam en de buurt. Ik ben seniorenlid geworden van de OBA in De Hallen maar kan in de hele stad terecht voor het halen en terugbrengen van boeken.

  Ik las, bestudeerde een boek over de Bellamywijk met veel kaartjes en fotomateriaal. Ik ging op excursie langs panden van de Amsterdamse Bouwstijl uit de jaren 20-30. Ik raadpleegde een standaardwerk over de stadsvernieuwing sinds de jaren 70. Kortom: ik ben weer helemaal bij.

  Geert Mak en Kees Fens zijn favoriete schrijvers, altijd al geweest. Ze hebben een heerlijke schrijfstijl, luchtig en toch onderhoudend en informatief. De Engel van Amsterdam van Mak gaf een tijdsbeeld van de 90-er jaren met terugblikken hoe het voor die tijd was. Alle grote problemen van nu waren toen al aanwezig: de stad is vuil, er zijn best wel veel daklozen, er wordt hevig/heftig gebruik gemaakt van drugs, de criminaliteit is er altijd al geweest, het allochtonenvraagstuk dringt zich op. In veel gevallen geeft hij de juiste conclusies. De stad is wel kosmopolitischer geworden en er is veel opgeknapt, maar het blijft een oord met de typische grootstedelijke problemen.

  Een verrukkelijk boekje is Het Geluk van de Brug van Kees Fens, die hier een paar straten verder is geboren en getogen: in de Chassébuurt. De RK Kerk, dat nu een danscentrum is, is de centrale plek. Mijn schoolvriend Pierre woonde in de Van Speijkstraat, waar Kees geboren is. Later verhuisd tot dicht bij de kerk waar hij in een van zijn laatste documentaires zo hartroerend van wist te verhalen. Met het boekje in de hand heb ik de lokaties bezocht. Weemoed. Nooit is hij pessimistisch of vervelend negatief. Een kenmerk van de plannen in Amsterdam vindt hij de traagheid. Het gebeurt wel, maar duurt altijd veel langer dan voorzegd. En altijd blijft hij katholiek. Niet direct een boekje voor papenhaters. Een boekje vol met herkenbare aspecten voor mij, zoals de Broerders van Maastricht die hier onderwijsinstellingen beheerden.

  Ook vanaf papier is het genieten van Amsterdam....  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  14-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  07-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellamybuurt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We verblijven voor drie weken in  Amsterdam en wel in Oud-West, nog preciezer de Bellamybuurt, tussen Kostverlorenkade, De Clerqstraat, Kinkerstraat, Bilderdijkstraat. Een buurt met schrijversnamen, waarvoor plaquettes met foto en portret hoog op de straathoeken hangen.

  Ik heb bij de OBA een voortreffelijk documentaireboek gehaald over deze buurt, een van de drukstbevolkte van Amsterdam en erg in opkomst. F&F hebben er in mei voor veel geld een benedenwoning met tuintje gekocht. Het uitgaansleven bloeit, overal tref je horeca aan en op straathoeken terrassen. De oude tramremise is omgebouwd tot De Hallen, een multifunctioneel gebouw. Er dichtbij is een grote bouwplaats waar een hotel gaat verrijzen, waartegen velen in de buurt protesteren. Het is er nu al druk en het parkeren is een probleem.

  De buurt ligt in het westen van het centrum. In 1529 werd het ambacht verkocht aan Amsterdam. In 1613 werd besloten tot een uitleg van de stad. Op oude kaarten zie ik dat de grond in handen was als Godshuispolder, van liefdadigheidsinstellingen en particulieren. Een pesthuis, weeshuis, huis voor leprozen, maar ook stinkende fabriekjes, molens, moestuinen en bleekvelden. Een gebied doorsneden met sloten en greppels.

  In de 18e eeuw kwamen buitenhuizen in zwang, voor de vermogenden aan de Amstel en de Vecht, voor gegoede burgers in de Bellamybuurt. Het statige pand Bellamystraat 80 moet als Loofrijk uit 1730 dateren. In de 19e eeuw volgde verdere verstedelijking. Amsterdam telde in 1850 nog 225.000 inwoners en honderd jaar later al 650.000 mensen. De lange straten kregen dwarsstraten. 

  Op de kaart zie je een driehoekig gebied. De verkaveling is uiteindelijk gerationaliseerd door planologen. Aan de overzijde van de wetering lag de gemeente Sloten en daar waren fabrieken en bedrijven. Aan deze zijde werd de bebouwing heel gevarieerd: ook industrie naast woningen voor arbeiders en middenstand. Bij de Schimmelstraat was een scheepswerf. Er is nog een historisch bedrijf: de smederij Meister & Zn in de Bellamystraat. Tegenwoordig is er economisch gezien vooral horeca gevestigd. 

  Op het terrein van de scheepswerf is een park gekomen met speeltuin, kinderboerderij en buurthuis De Havelaar. Door woningbouwverenigingen Rochdale en AWV is er veel troep neergezet. Er is weinig rekening gehouden met de historiciteit. Mensen moeten wonen, maar waarom in wansmaak. Maar er zijn ook verrassend leuke pandjes. In de Bellamystraat zelfs nog lage woningen met voortuintjes, die helaas meestal voor het opslaan van troep dienen. Het oudste stadsvernieuwingsproject werd er in 1974 gerealiseerd. 

  Daarna stond de stadsvernieuwing in deze buurt praktisch stil en ging de verkrotting voort. Nieuwbouw was er pas weer vanaf 1981. De armoedigste plekken werden aangepakt. Vanaf 2000 gaat het weer wat planmatiger. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Geschiedenis
  07-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tutti
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wij zijn in Amsterdam drie weken de oppas voor Tutti. Een jaar geleden nog ondenkbaar. Zoon & vriendin namen in november een puppy op een bovenwoning waar ik niet blij mee was, ook al was het voor hun een bewuste keus. Mijn kinderen zijn zonder huisdieren opgegroeid en hebben er ook nooit naar gevraagd. Ik was bang voor grote honden.

  Maar al vanaf het begin ben ik gek op dat beest, een cocker spaniel. Met de leuke naam Tutti. Volgens de google-info zijn ze zachtaardig, aanhankelijk, levenslustig en uitbundig. En ook nog zijn intelligent en gevoelig. Maar bovendien behoorlijk eigenwijs en speels tot op hoge leeftijd. Ze zijn zeer trouw aan hun mensen familie en willen niks missen en overal bij zijn. Men zegt weleens: "Cockers overdrijven graag een beetje met alles". Het enthousiasme is vaak hetgeen liefhebbers zo aanspreekt.

  Een Cocker moet met zachte hand, maar wel consequent worden opgevoed, anders neemt hij een loopje met zijn baas. Cockers zijn erg vertederend, er zijn maar weinig pups die er zo innemend uitzien. Vandaar dat mensen soms geneigd zijn een en ander door de vingers te zien. Dat zal hoe dan ook door de Cocker worden uitgebuit.

  Maar boven alles wil hij het zijn baas heel graag naar de zin maken. Cockers hebben een enorme will to please. Over het algemeen zijn Cockers sociaal en verdraagzaam tegenover vreemde honden. Het zijn ook grote kindervrienden.

  Mijn ervaringen na een half jaar Tutti kloppen met de beschrijving. Ze wil erg graag spelen. s Morgens is ze al vroeg, maar zo gauw ik haar eten heb gegeven en de bal pak springt ze op en trekt me met volle kracht naar de uitlaatplek in de buurt. Daar holt ze achter elke bal. Met dit warme weer beperk ik die bezigheid.

  Overdag is ze vrij in kamer en tuin, maar we houden haar wel in de gaten. Ze is nieuwsgierig en wil weten wat we doen. Maar ook gezeggelijk, dus goed opgevoed. Hoop en plasje doet ze buiten. Naar commando's luistert ze meestal. In de boot is ze waakzaam en neemt vaak de titanic-positie in.

  Bovenal vertedert ze me door haar leuke snuit. Ze kan ondeugend tot droevig kijken. Nu is het nog vroeg en kijkt ze wat ik aan het doen ben. Tutti is een kanjer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  03-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  02-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje varen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In ons koude kikkerlandje is het inmiddels tropisch heet. Alle records worden gebroken. En juist nu zitten we midden in Amsterdam. Een prima lokatie, ook dicht bij water en groen, bij overvolle terrasjes die tot 1 uur nog buiten bezet zijn. 

  Wij gingen gisteren pas laat naar de sloep om voor het eerst te gaan varen. De huurders moesten ontvangen worden en klaagden later over het gebrek WiFi te ontvangen. Niet kunnen oplossen. Maar wat het varen betreft was het een debuut dat deed denken aan de eerste caravantocht in 1997. Wat mis kon gaan ging mis.

  Van Frank een prima instructie gekregen over het vaarbaar maken van de sloep. Wel zo'n 20 punten. Komt meer voor kijken dan je denkt als je de bootjes in vaarten en kanalen relaxt voorbij ziet komen. We liepen er met de spullen heen en later ben ik hond Tutti gaan halen. 

  Dekzeil er af, spullen inladen en de motor op gang krijgen. Gaat de eerste keren nooit meteen goed; we kregen het roer maar niet in het water. Bij het starten vloog de startkabel uit Anita's handen en was ie geblokkeerd. Ik heb de kap eraf gehaald als non-techneut en wat gewriemeld, dodemanskoordje eraf en zowaar lukte het mij wel om de motor aan de praat te krijgen. 

  Bij het wegvaren gaf ik te veel gas, stuurde verkeerd en had een lichte aanvaring. Anita nam over voor de hele dag en heeft nu nog spierpijn. We kozen voor brede vaarten: Kostverlorenvaart, Schinkelvaart, Amstelkanaal. De hond kreeg het steeds warmer, maar de kades waren allemaal te hoog om aan te leggen. Motor sloeg enige keren af, maar kregen we toch weer aan de gang.

  Uiteindelijk geparkeerd bij de Stadionbrug. Ging niet de eerste keer goed. Tutti sprong meteen op de kant. Bij tankstation ijs gehaald en bijgetankt. Er kan tot 10 liter benzine in. Op terugweg omstreeks 18 uur helaas verkeerd aangelegd bij lage kade, waardoor schroef kwam vast te zitten in de oeverbekleding. Tutti ontsnapte weer en ging het water in, hetgeen haar zichtbaar goed deed. Ik ook te water om de schroef los te krijgen en de sloep weer af te duwen, hetgeen lukte. Na al deze inspanningen besloten om terug te varen.

  We waren bij de aanlegplaats om 19.30 uur. Anita heeft eerst Tutti weggebracht en ik ben gaan opruimen. Motorblok in de ruststand gebracht. Bootzeil eerst verkeerd willen aanbengen, maar later lukte dat. Om half negen bekaf thuis en bijgekomen. 's Avonds laat bij Du Cap op terras gezeten. Wat een dag. Vandaag wordt het nog heter, maar we gaan weer zeilen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  02-07-2015, 10:26 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdamse School
  Vanmorgen bij al zomerse temperaturen in Oud-West de bouwwerken van de Amsterdamse School bewonderd. Ik las een artikel in Amsterdam, een blad dat door de gemeente wordt uitgegeven en was meteen enthoiusiast. Ik heb zelf gewoond aan de Amstelkade waar deze bouwstijl ook is toegepast. 

  Ik verkende een deel van de wijk tussen het Surinameplein en Mercatorplein. Het begin was Het Schip dat in de periode 1917-1920 is gebouwd, naar een ontwerp van Michel de Klerk. Kenmerkend is het gebruik van veel baksteen en het toepassen van versieringen in de gevels, in baksteen of gebeeldhouwd natuursteen. De vaak plastische gevels zijn meestal gevuld met laddervensters en worden bekroond met steile daken en soms met torentjes versierd. 

  Aan de Hoofdweg zag ik sculpturen van J.Polet uit 1926. IK kriskraste door de straten die bijna allemaal wel stijlbouw hebben. Bijzondere gebouwen: schoolgebouw van C. de Geus uit 1929, de Maranathakerk, de Jeruzalemkerk. Torens van Berlage rond het Mercatorplein dat enorm is opgeknapt. Bij de Postjesweg Het Sieraad van Westerman uit 1923 met beelden van Hildo Krop. 

  Ik heb foto's gemaakt en wat aantekeningen gemaakt. Bij de Jeruzalemkerk heb ik op een terras een Latte Machiato genomen en ondertussen teksten gelezen. Het was een prima excursie. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  30-06-2015, 19:59 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 jaar BCV
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De viering van het 35 jarig bestaan van de BC Vianen is een groot succes geworden. Weken van voorbereiding door diverse groepen, waarvan de afgelopen dagen nog door harde werkers, culmineerden in een grandioos jubileum. Voorzitter Harry van Etten noemde terecht vele namen die vanuit de zaal allen een warm en dankbaar applaus kregen. 

  De goedgehumeurde leden kwamen door een versierde entree het clubhuis binnen; deze feestelijke zaterdag opende met ontvangst met koffie en gebak. Daarna werd er in 4 lijnen door 76 paren gespeeld met als opdracht van Harry: lief zijn voor elkaar. De doordachte organisatie zorgde daarna dat de uitstekende lunch aan de tafels gebruikt kon worden. Nieuwe paren voegden zich voor het middagbridgen bij de anderen in de zaal, zodat de maximumcapaciteit van 80 paren bereikt werd. De eerste drie en elk vijfde paar ontvingen een prijs. 

  Het vooravondprogramma vormde een gevarieerde afsluiting van de jubileumdag: een senior-dj liet nostalgische toppers horen, waarop verrassend veel mensen zich op de vloer waagden, in de zijzaal werd aan twee tafels blackjack gespeeld, hetgeen ook veel belangstelling trok en buiten in een luchtige tent kon prima barbecue gehaald worden. En als toetje verscheen er een heuse ijscokar, waar eenieder nog van kon smullen.

  Wie je ook sprak, iedereen vond het een geweldig feest. Ik heb genoten van de uitstekende organisatie, waar Anita een groot aandeel in heeft gehad. Ze was vandaag de gastvrouw. De laatste paren vertrokken omstreeks half elf. En dan te weten dat er op zondagmorgen weer clubleden terugkomen om alles op te ruimen. Hulde!! 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Sport
  28-06-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  17-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om Langbroek
  In Langbroek kwam ik in mijn Wijkse Jeugdjaren. Echt een dorp, niet veel meer. In latere jaren was het feest van de herkenning. Een overgangsgebied tussen heuvelrug en rivierenlandschap. De Kromme Rijn heb ik nog wel met de kano bevaren. Een bochtig riviertje van nauwelijks tien meter breed, terwijl het lang de brede rivier was richting Noordzee. 

  Om Langbroek staan fraaie kastelen en landhuizen, zoals Beverweerd op een eilandje in een lus van de rivier. Sterkenburg was een adellijk hof; landgoed Broekhuizen heeft een park in engelse landschapsstijl; bij landgoed Sandenburg stapten we af om rond te kijken. Maar er zijn er meer: Hardenbroek, Hindersteyn, Weerdesteyn, Lunenburg, Walenburg en Groenestein; Moersbergen en Leeuwenburg. Zuylenburg bij Overlangbroek.

  We fietsten op onze modale fietsen toch wel een veertig kilometer, maar goed om te doen. We kwamen nog langs de woning van de ex van mijn broer. Zag er heel verzorgd uit, een prachtig buitenverblijf, waar we tot 1996 wel kwamen. Ze woont er nog, maar we hebben geen contact meer. Niet zozeer uit solidariteit als wel uit gebrek aan affiniteit.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  17-06-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  14-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geslaagde Jubileumdag
  Op zaterdag 13 juni was het dan eindelijk zo ver: de jubileumdag van de tennisclub bij het 50-jarig bestaan. Anders dan voorgaande jubilea, maar er is dan ook nogal wat veranderd in de club. Vanaf 2014 waren er voorbereidingen en zoals gebruikelijk in een dynamisch proces ook veranderingen, bijstellingen, miscommunicatie, verschillen van inzicht. Maar dat is allemaal vergeten als de dag zelf een succes wordt/blijkt te zijn.

  's Morgens met bestuursleden het park in een uurtje feestelijk aangekleed. Ondertussen begon het te miezeren. Van de ledenwerfclinic had ik niets verwacht, ook niet bij beter weer. Er kwamen twee kinderen van 5 en 8 en twee jong-volwassenen, die ook lid werden. 

  Het gevarieerde middagprogramma werd een succes, ook door de goede weersomstandigheden. Gerekend was op 40-60 aanwezigen en dat waren er beduidend meer. Voor de clinic liepen de banen vol. Het terras was goed bezet. Wel met een kritische blik gekeken naar de afwezigen; er ontbrak de gehele OT-commissie, de sponsoren, oud-bestuursleden (uit Vianen), veel seniorleden, competitieteams, w.o. het eredivisieteam. Maar dat mocht weinig afdoen aan de feestelijke sfeer.

  De verzorging was goed: passend gebakje bij de koffie, hapjes en drankjes, gesponsorde kibbeling en nootjes. Het bandje overtrof mijn verwachtingen. De wijnproeverij deed weinig aan promotie. En het ontbreken van een buitengeluidsinstallatie vind ik al jaren een zwak punt. 

  Zelf deed ik mee met de clinic in een groep van niveau-7. Niet bijzonder overigens. Daarna de gasten ontvangen, zoals wethouder Verwey, de Sportraad, de KNLTB-officials. De vz zag er uitstekend uit en hield een prima praatje. Het kado was een plastic plaquette en een fraaie vlag. De anderen gaven geldbonnen.

  Er werd nog tot na 20 uur op het terras nagezeten en gedronken. Een jolige groep-veertigers zorgden voor de stemming. De dag was zondermeer een succes. Op naar het volgende event....


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  14-06-2015, 21:18 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  12-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke Fietstocht
  Op de mooiste dag van het jaar met Anita heerlijk gefietst langs de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. In 2013 hebben we er in het voorjaar veel gefietst. De auto in Breukelen bij de kerk geparkeerd. Over het sfeervolle marktplein en de Vechtbrug naar de overkant gereden en eerst gekozen voor de tegenwind-route. Al snel kwamen we bij de camping waar we twee jaar geleden ook stonden. Het was er praktisch vol. Goede plaatsen maar nog altijd een slechte bereikbaarheid. Dat was op de later bezochte camping Mijnden (voor €23,- wel duurder maar veel beter). 

  Langs de Vecht, die 600 v Chr in de Rijndelta ontstond, de fraaie panden uit de 17e eeuw, zoals de kasteeltjes Aastein, Gunterstein, Nijenrode, Oudean, Slot Weerestein en de herenhuizen Cronenburch, Groenevecht, Slangevecht. Sterreschans, Vecht en Hof, Vechtvliet (zie foto), Vreedenhoff.


  Na Loenen zijn we oostwaarts met stevige tegenwind naar Oud-Loosdrecht gefietst. Een heel ander gebied, geheel op watersport ingesteld. Bij restaurant Dikke Muis geluncht waar we Charlotte (Muis) en Billy aan de bediening zagen. Onveranderd. Hard werkend, want het terras zat goed vol. Mooi uitizcht over de plas en de eilandjes aan de overzijde. 

  Na de ronding met de wind in de rug verder gereden langs De Strook waar het zwermde van de kleine muggen. Op zich een leuk gebied om te verblijven aan het water. Tegen vier uur zijn we naar de auto gegaan. Een prima zomerse dag. Holland op z'n best!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  12-06-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropische Dag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Weerfeitjes vind ik leuk om te lezen en over te brengen naar een blog. Zo heb ik vijf delen van Duizend jaar weer van J. Buisman. Zag laatst dat deel 6 ook uit is over de afgelopen 100 jaar. 

  Gisteren was de warmste 5e juni sinds de waarneming van 1901. Hier 31,5°C. Er werd door het KNMI een code oranje afgegeven, maar uiteindelijk viel het wel mee. 's Morgens op Milou gepast in kamer waar de temperatuur om 12 uur 24ş C. was. 's Middags langs het Merwedekanaal gaan fietsen: Vianen-Meerkerk v.v. (20 km). Was heerlijk. Terug in eigen woning de buitendeur dichtgehouden en in koele kamer gekeken naar zwetende tennissers Djokovic en Murray op Roland Garros. Ze moesten vanwege de stormwaarschuwing van het gravel. Tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-USA (3-4) ging het onweren en wat regenen. Het viel allemaal reuze mee en het koelde gelukkig af. Vandaag een normale zomerse dag.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Natuur
  06-06-2015, 09:36 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennisclub 50 jaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vijftig jaar is in een mensenleeftijd niet zo bijzonder meer als de gemiddelde leeftijd voor mannen 79 en vrouwen 82 jaar is. Voor sportverenigingen kan 125 jaar oud zijn, gezien het gegeven dat de eerste sportclubs aan het einde van de 19e eeuw werden opgericht. Tennis in de huidige vorm is ontstaan in Frankrijk omstreeks 1873 en niet in Engeland, zoals velen denken. De KNLTB is in 1899 opgericht; de oudste tennisclub is de Haarlemsche TC van 9 mei 1885, dus 130 jaar oud! 

  Het eerste document over de oprichting van onze club dateert van juni 1963. Aan belangstellenden werd gevraagd om een oprichtingsvergadering bij te wonen op 12 juni 1963 in de kantine van jachtenbouw De Vries Lentsch aan het Walsland. Het gebouw bestaat niet meer. 

  Nederland telde toen 12 miljoen inwoners, Vianen ongeveer 10.000 (nog geen wijk De Hagen, Monnikenhof of Amaliastein) en weinig sportclubs. Tennis was nog een elitesport: voor de happy few en sporters die graag in smetteloos wit gekleed wilden gaan. Landelijk  was de 20-jarige Tom Okker een grote belofte, bij de dames was Trudy Groenman de beste. 

  Het is niet duidelijk wat die bijeenkomst heeft opgeleverd, want pas in januari 1965 is er een hearing in het stadhuis over de behoefte aan sportaccommodaties. Op 17 april 1965 wordt bij notaris Flip Bonk een akte getekend, waarbij de Stichting Tennispark Vianen wordt opgericht. De acht ondertekenaars behoren tot de notabelen van de gemeente. 

  Een van de eerste daden van het negenkoppige bestuur is contact opnemen met industriëlen.  De contacten met de gemeente lopen via  burgemeester G.B. Pellikaan (van 1949-1967). Hij wijst het plan van de hand om achter Het Zwijnshoofd banen aan te leggen.  Hij vindt de boomgaard van Van Diggelen, waar nu de skatebaan is, een betere plek. 

  Voor een goed begrip van de geschiedenis van de LTVV moet de lezer weten dat er twee besturen waren die geacht werden goed met elkaar samen te werken: een stichtingsbestuur en een clubbestuur. De voorzitters zijn respectievelijk Wim Remie en John Vestjens. Er wordt gestreefd naar het verkrijgen van renteloze voorschotten van fl 100,- voor particulieren.

  Op maandag 24 mei 1965 is er dan de Algemene Ledenvergadering in het Verenigingsgebouw aan de Brederodestraat (nu Fotostudio Marks), waar 36 leden de LTV Vianen van start laten gaan. Overigens kon er pas een jaar later echt getennist gaan worden op de banen bij de Sportlaan. 

  Vanwege Pinksteren op 24 mei is er gekozen om het jubileumfeest op zaterdag 13 juni te laten plaatsvinden. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Sport
  24-05-2015, 22:10 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  14-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleepbootdagen
  Al vanaf de 90-er jaren -ik was nog wethouder-worden de sleepbootdagen in Vianen gehouden. Dit jaar voor de 10e keer. Een publieksvriendelijk, niet commercieel, recreatief evenement van nationale allure. Dat was ruim twintig jaar geleden de opzet van de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen. Eenmaal per twee jaar is Vianen vanaf Hemelvaartsdag tot en met de daaropvolgende zaterdag de tijdelijke thuishaven van bijna twee honderd motorsleepboten.  

  Dit inmiddels bekende nautische evenement trok in 2013 bijna 100.000 bezoekers uit de wijde omgeving naar de de historische Vrijstad aan de Lek. Door een keur aan nostalgische vaartuigen, wel zo'n 200, en de kracht- en vaardigheidsproeven van deze soms varende monumenten, komen ook dit jaar de bezoekers weer volop aan hun trekken. Zeker nu de dagelijkse feestelijke omlijsting met muziek dit jaar is uitgebreid met vele andere activiteiten rond kunst en cultuur, mag een bezoek aan Vianen tijdens de Nationale sleepbootdagen 2015 een unieke belevenis voor groot en klein worden genoemd.

  Ik heb het bezocht, m.n. de passantenhaven was het feestelijkst met de boten en hun versieringen. Zag veel bekenden tussen de bezoekers van buiten. Leuk voor mijn woonplaats zo'n evenement. De plaats heeft verder nog de Paardenmarkt en de Oldtimersdag.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Economie
  14-05-2015, 22:35 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 23/04-29/04 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (93)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (27)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (164)
 • Politiek (122)
 • Reizen (129)
 • Samenleving (39)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (158)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!