Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Blog: Door Europa
 • week-45 2017
 • week-44 2017
 • week-43 2017
 • Uiteindelijk....
  04-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-35 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het weer bepaalt vaak mijn activiteiten. Vandaar dat ik ermee begin. Dinsdag was heel mooi en brachten we met kleinkind door op het strand van een hollandse plas. Geen betere plaats dan met een kind bij mooi weer aan water. Milou is actief, ondernemend, maar mijdt risico. Wat ze niet kent, tast ze af. En ze houdt van opruimen, raapt zelfs ijspapiertjes van anderen op en brengt ze naar de prullenbak. Welk kind van 2,8 jaar doet zo iets in vervuilend NL? Ze houdt van orde, vaste rituelen. Maar blijft natuurlijk ook verbazen door onverwachte opmerkingen en acties. Een dag genieten.

  Voorts is het nederlandse voetbal een item waar iedereen een mening over heeft. Na de afgang van et clubvoetbal in Europa is ook Oranje (37e op de FIFA-ranglijst) ver teruggevallen. Het voetbal is nauwelijks om aan te zien. Met 4-0 verliezen van Frankrijk, terwijl Luxemburg met 0-0 gelijk kan spelen. En tegen Bulgarije werd  het 3-1 maar ontbraken kwaliteiten en durf. Het centrale duo bleef elkaar maar de bal toespelen, de middenvelders maakten zelden tempo en draaiden zelden open naar voren en de voorhoede was machteloos op een paar goede momenten na. Zweden is verder uitgelopen in doelsaldo. Ik zou denken: kansloze missie. 

  Belangrijker: het kabinet Rutte III is er nog steeds niet. Een lange formatie had ik verwacht en liever een minderheidskabinet gezien dan dat D66 in deze coalitie stapt. De rekening wordt bij de volgende verkiezingen gepresenteerd. 

  Mijn schoonvader van 97 maakte een smak in het trappenhuis en is met gebroken duim en mogelijk gebroken heup in het ziekenhuis opgenomen. Hoe lang en waar gaat hij genezen. 

  Mijn zus is met man over uit Sydney/Australie en geniet weer van Amsterdam e.o. Morgen komt haar oudste kleinkind voor het eerst naar NL. Heerlijk om haar door de hoofdstad te gidsen. De stad heeft zoveel te bieden aan bezienswaardigheden en evenementen. 

  Wij verblijven in de laatste maand op de camping en genieten, indien mogelijk, nog van een mooie nazomer. Heb ons al weer aangemeld voor de seizoenplaats van volgend jaar. Van toeren zal niet veel meer komen, hetgeen ik persoonlijk jammer vind, want elders je caravan neerzetten en de omgeving verkennen is altijd erg leuk geweest. Nou ja, meestal.... We maken als alternatief trips naar zonnig(er) oorden. De Algarve in oktober. 

  Ook het bridgeseizoen is weer begonnen. De openingsdrive en de eerste sessie MaMi is geweest en weer kennissen na maanden gesproken. Er is een bitterballencrisisje. En tegen bepalingen van het HR gewoon maar een andere wedstrijdformule doorgevoerd. Kan allemaal ook gebeuren in een leuke club. Fysieke kwaaltjes komen voorbij, maar ook leukere ervaringen. En ik heb voor het laatst aan een tennistoernooi meegedaan en van de 4 nog 3 punten behaald. Heb teveel, tevaak last van wat op rheumatische aandoeningen lijkt. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  04-09-2017, 19:29 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-34 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het schijnt toch een heel goede zomer te zijn. Kan in de top-10 komen sinds 1901. Verrassend. Afgelopen week werd het geleidelijk steeds beter. Woensdag was een topdag. Met vrienden die bij Loosdrecht een landje met boot hebben, zijn we een dag gaan varen en in de middag gaan bridgen. Ik kom niet zo vaak op zo'n groot meer, maar die dag was het een feestje. Zonnig. Gezellig druk met zeilers. Matig windje voor de verkoeling. En op de oevers is altijd veel te zien. Riante buitenverblijven, waar vreemd genoeg niemand te zien is. Varen? Of naar Ibiza? 

  Na de oppasochtend met een superlieve kleindochter zijn we naar de camping gegaan. Er waren geen directe buren. Steeds bezoek gehad. Lunchen, wijntje, converseren. Medische bulletins houd ik beperkt. Iedereen heeft wel wat en er zijn altijd mensen die erger hebben. Vrienden waren naar IJsland geweest. Waren enthousiast: bizar landschap, vriendelijke mensen, aparte hoofdstad zonder veel bezienswaardigheden overigens....wel dure consumptie. Tja, bijna alles moet ingevoerd worden. Ze leven van visserij en het toerisme.

  De komende weken loopt de agenda (helaas) weer over: begin bridgeseizoen, tennistoernooitjes, verjaardagen en jubilea. We genieten er dus nog maar even van, hier in de oase van rust, ruimte en reinheid.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  28-08-2017, 12:48 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  19-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-33 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Geen zomer: een paar vreselijke regendagen en wat kille, droge dagen met felle opklaringen en buien. Gisterenavond moest de EK-hockeywedstrijd 40 minuten worden onderbroken door stortbuien. Ik heb nog een partijtje kunnen tennissen op woensdag en verloor wat niet vaak gebeurt. Maar fysiek kon ik het (net) aan. Slecht was ook Ajax dat thuis verloor van het noorse Rosenborg. Denkend dat een onttakeld Ajax, beroofd van vijf van zijn beste spelers, zonder enige aankoop van betekenis internationaal nog een rol zou kunnen spelen is een schande voor de (commerciele) clubleiding. Morgen ga ik naar de wedstrijd in de Arena om als fan de overgebleven spelers aan te moedigen...

  Me deze week voornamelijk lezend beziggehouden met de biografie over Boudewijn Büch (1948-2002) van Eva Rovers en gekeken naar youtubefilmpjes met de hoofdpersoon. Mijn conclusie: een gestoorde persoonlijkheid, een onaardig mens die zich aardig, onderhoudend en charmant kon presenteren. Hij heeft zijn leven gemythologiseerd of ruwer gezegd: bijelkaar gelogen. Hij heeft vrienden, familieleden, medewerkers keihard aan de kant gezet. Zijn laatste reizen was hij een dictator die geen tegenspraak of adviezen duldde. Op het einde van zijn leven was hij nog eenzamer dan eerder al. 

  Zoals zoveel kijkers en luisteraars was ik lang een fan van Boudewijn als televisiemaker van heel boeiende programma's over zijn passies, m.n. over boeken, de reizen naar eilanden, over Goethe. Hij kon enorm begeesteren. Ik kocht en las zijn boeken. Had contacten met de website Buchmania. Geleidelijk werd mij duidelijk dat zijn autobiografische gegevens niet klopten, maar de werkelijke feiten heb ik pas na zijn dood goed vernomen of tot me laten doordringen, o.a. door het bekijken van de Netwerk-documentaire, het lezen van interviews en de boeken van Kagie, Mouws, Prick en anderen. 

  Je kunt literair heel ver gaan met het verwerken van je eigen leven in verhalen en romans, maar daarbuiten de waarheid nog zoveel geweld aandoen is verwerpelijk. Ik denk dan vooral aan zijn literaire fantasie omtrent zijn gestorven zoontje, waarmee hij zijn directe omgeving en vrienden enorm belast en belazerd heeft. Nee, Boudewijn Büch heeft voor mij afgedaan...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  19-08-2017, 12:13 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-32 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De media schreven: het is een normale NL-se zomer met gemiddeld 18°C. Maar deze week was prut, behalve op maandag toen de Oranje-leeuwinnen in Utrecht gehuldigd werden. Wat een feestelijke happening en nu eens zonder gedonder. Eigenlijk zoals het hele toernooi een sportieve verademing was. Ook veel gekeken naar de WK Atletiek in Londen. Eigenlijk presteerde alleen Dafne Schippers met goud op de 200m en de anderen vervielen weer aan de hollandse ziekte. Uitvallen door de gekste blessures of onder-presteren. 

  Ik heb veel kunnen lezen: Requiem voor een vriend (2002) van Han Voskuil. Ik hoor wellicht tot de honderd mensen die het helemaal gelezen hebben. En dat komt omdat de hoofdpersoon (J.Bruggeman, VVD-er, hoge ambtenaar op BuZa) mij zoveel deed denken aan Hans S. in V. waar ik jaren mee te maken heb gehad: manisch-depressief, paternalistisch en egocentrisch. Ben daarna begonnen aan de biografie over Boudewijn Büch (1948-2001) van Eva Rovers, hoewel ik daar al meer over gelezen heb als Büch-fan, niet zozeer van zijn persoon als wel zijn passies. 

  Omdat ik weer last kreeg van enige gewrichten -ga nu toch wel denken aan rheumatisch aandoening- heb ik mobiel weinig kunnen doen. Een fietstocht naar Utrecht ging, maar het wandelen in de stad moest ik opgeven. Op dinsdag en vrijdagmorgen op kleinkind gepast. Dinsdag twee uur in het speelhonk van Intratuin doorgebracht, vanwege het slechte weer. Vrijdag naar de bieb, waar ze zich anderhalf uur vermaakte. 

  We hebben zo genoeg van dit zomerweer dat we zaterdag een 8-daagse reis naar de Algarve hebben geboekt. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  13-08-2017, 12:51 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-31 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De gewoonste week van het jaar. Het zomerweer ook. Niets bijzonders gedaan, althans vermeldenswaardig. Nou ja, huisarts geweest en die weten ook niet veel meer dan ik aangeef. Zoals vroeger met functionarissen van de schoolbegeleidingsdienst: ze bevestigen je mening met andere woorden. Dus ik weet het nog niet: ontstekingen of begin van rheuma. Bloedprikken en laten onderzoeken. Weet volgende week wat meer.

  Gefietst met Anita naar Harmelen-Woerden. Echt door het Groene Hart. En van Woerden zijn er in dit land wel 100. Kon me even niet boeien. Utrecht ook al niet. Al die steden lijken wel op de schop te zijn, steeds zijn de verkeersroutes anders. Ik was er gauw uitgekeken. 

  Het leukste was nog kleinkind Milou, op dinsdag en vrijdagmorgen. Ze toont steeds vaker eigen willetje en wil dingen zelf doen, ondernemen. Wilde niet aan hand lopen. Dat wordt nog wat. Haar voortdurende hoesten en natte neus onderzocht door dokter. Tja, dokters....vitaminepilletjes. 

  Zaterdag eindelijk weer eens naar de camping gegaan. Het weer zou goed zijn, maar we hadden in hoofdzaak regen. Vandaag (zondag) ziet er beter uit en gelukkig is er het vooruitzicht van de Oranje-vrouwen die in de finale van het EK staan. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  06-08-2017, 10:47 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-30 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het weer kent een zomerdip. De temperaturen zijn rond de 20ºC, maar het regent veel. Gisterenavond moest er een EK-wedstrijd in Rotterdam voor worden afgelast. Het waren voor ons de laatste dagen in Amsterdam, waar we praktisch de hele maand juli geweest zijn. Op donderdag kwamen F&F vanuit Japan waar het bijna alle dagen rond de 30°C, dus heet en vochtig was, in een ander klimaat terecht. En ze vonden het bij aankomst nog heerlijk. Niet zo uitputtend. Het NL-se klimaat houd je actief, dat wel. 

  Meer dan in vorige vakanties in Amsterdam heb ik (en soms samen) de hele stad doorkruist op een standaardfiets. Met de veerpont over het Y, naar Noord, waar de gebouwen Eye en de Amsterdam Tower staan. Ook die wijk gaat zich nog verder ontwikkelen. Altijd had ik wel een gids en boekje bij me, waarin ik op terras of muurtje kon lezen. Heb De Kleine Geschiedenis van Amsterdam van Geert Mak gelezen. Een fijne schrijver. Toegankelijk proza. Veel wist ik al, maar hij beschrijft de gebeurtenissen vaak vanuit een persoon. En hij heeft veel bladzijden gewijd aan de joodse gemeenschap. Het verzet stelde weinig voor. De meeste NL-ers wilden overleven, keken weg of erger: profiteerden van wat de joden overkwam. Ik ben bewust enige lokaties gaan bekijken, maar er is daar veel nieuwbouw gepleegd. Het joods-historisch museum, de portugese synagoge, de huizen in Oost zijn er nog wel.

  We hebben prima weken gehad in de hoofdstad. Je hebt NL en de stadstaat Amsterdam waar alles anders is. Kosmopolitisch, multi-etnisch, overcrowded en zeer vuil. Maar het is ook weer fijn om terug op de basis te zijn..

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Geschiedenis
  30-07-2017, 08:35 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-29 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Eigenlijk is het totnogtoe best wel een goede nederlandse zomer; de meeste dagen zijn aangenaam, en er valt gelukkig afentoe een bui om het vieze Amsterdam wat schoon te spoelen en de tuintjes te plezieren. We hebben steeds wel vrienden en familie hierheen laten komen. Zij komen echt uit de provincie...weten vaak niet wat ze zien aan massa, horen aan vreemde talen, zich verbazen over zwerfvuil en geconsumeer, op alle hoeken en gaten. Maar er blijft nog genoeg aantrekkelijks over. 

  Natuurlijk heb ik favoriete plekken: boekhandel Scheltema op het Rokin, met vier etages boeken, zitjes en koffiebar. Kan ik kleine uurtjes doorbrengen, ook door er aan tafels of op banken hoofdstukken te lezen. Heb er weer enige boeken gekocht, maar ook verkocht. Een keer lezen en weg ermee. Ook wel naar andere boekhandels geweest. In mijn Oud-West-omgeving. Tweede favoriete lokatie is het Vondelpark: terras bij filmtheater of Melkhuis en daarnaast Festina om naar tennis te kijken. Nieuw deze periode is terras IJsbreker aan de Amstel (voor het betere publiek....). Ik rijd ook graag door Oud-Zuid, en gisteren Zuid, de bekende Rivierenbuurt met de ijssalon Venezia in de Scheldestraat. Langs de Amstel naar en van Ouderkerk fietsen ook wel, maar ik had nu alleen de standaardfiets tot mijn beschikking.

  En toch...ben ik volgende week weer blij naar de heerlijke, rustige pensionado-omgeving te kunnen gaan en wat op de camping door te brengen en de e-bike weer te gebruiken en vooral weer te kunnen tennissen, al blijf ik rare plekken en gevoeligheden houden....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  23-07-2017, 10:02 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-28 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een week in Amsterdam bij wisselend weer. Een week geleden kreeg Ajax-talent Abdelhak Nouri op het veld in Oostenrijk een hartstilstand. Hij werd 20 minuten gereanimeerd en daarna met traumahelikopter naar het ziekenhuis van Innsbruck gebracht. Iedereen dacht toen nog: het zal wel goedkomen. Maar dagen later kwam het ontstellende bericht dat hij zoveel hersenschade heeft opgelopen dat hij (zwaar) invalide zal worden. Een vreselijk bericht dat ook bij mij ingeslagen is als een bom. Niet alleen is hij Ajax, jong en talentvol, maar op alle youtubes, in interviews en berichten komt hij sympathiek en bescheiden over. Een jongen ook die enorm van zijn familie houdt. Wat een slag voor die mensen en wat een ander toekomstperspectief. Natuurlijk, het leven gaat door, ook Ajax gaat door, maar dit is niet te bevatten....

  Op donderdag hebben we een leuke dag met de vrienden R. doorgebracht in de binnenstad. Hoofdzaak is dat we elkaar, al wandelend en op het terras hebben bijgepraat over vakantie, familie, bezigheden, plannen. Zo gaat dat al 27 jaar. Binnenkort weer de Nendaz-reunie, ik dacht de 9e. Vriendschappen die blijven...

  Ik ben weer wat meer aan het bewegen. Met racket en tennisbal naar de oefenmuur van Festina in het Vondelpark gegaan en een halfuur tegen de muur geslagen. Dat gaat goed, maar het aanzetten en versnellen blijven nog puntjes..... Ik heb de laatste diclofenac genomen en kijken hoe het nu verder fysiek gaat. 

  Tutti is braaf en gehoorzaam en nog altijd speels. Om half acht laat ik haar 's morgens uit, Anita om half een en ik dan weer om half zes. En samen om half elf. Dat is goed om te doen en we krijgen er Amsterdam voor terug.  Weer eens in het Amsterdams Historisch Museum geweest dat prachtig is heringericht. Ondertussen lees ik in de Bosatlas en de Kleine Geschiedenis van Geert Mak. F&F vinden Japan fantastisch.... Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka en vanaf maandag Okinawa. Het is er warm. Een ordelijk land met gedisciplineerde mensen. Zo hoort het hier ook te zijn.....maar wordt het nooit meer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  16-07-2017, 09:49 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  09-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-27 2017
  The week-after. We hebben alles zo intens (mee)beleefd dat het huwelijk nog de hele week in gedachten was, ook door de woonomgeving waar bloemen staan, kaarten en overzichten hangen, trouwkledij nog pronkt. Het echtpaar vertoeft in Japan. Eerst drie dagen Tokyo dat ze een aziatisch New York vonden, maar wel met orde en discipline, geen vuil of consumerende mensen op straat. Wat een voorbeeld voor vies Amsterdam.

  Met mijn lichamelijke toestand gaat het elke dag beter. Maar nog wel aan de dicoflenac, want een dag overslaan en ontstekingsverschijnselen (teen) treden op. Maar ik kan fietsen, wandelen, bewegen, de tuin opknappen en niet te vergeten: de hond uit laten. Daar zijn we op de eerste plaats hier. Tutti blijft een jachthond maar is rustiger geworden. Vorig jaar kon ze mij nog bijna omver trekken. We hebben zo onze favoriete uitlaatroutes, 4x per dag.

  Deze week nog niet in musea oid geweest, vanwege de bewegingsbeperking. Wel bij Scheltema, antiquariaten, de boekenmarkten op Spui en Waterlooplein. Ik kon nog een tas vol gelezen boeken verkopen, al kreeg ik er niet veel voor. Het buitenlands heeft in de stad de overhand. Bij de Bijenkorf en in horea wordt je in het engels gesproken. Koffie gedronken bij Melkhuis in Vondelpark en mijn broer een paar uur ontmoet bij het Filmtheater. Het belooft een mooie zondag te worden.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  09-07-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  02-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-26 2017
  Naarmate de huwelijksdagen naderden hoe slechter het weer werd en hoe mijn mobiliteit gelukkig (onder de medicijnen) vooruitging. Gelukkig werd het zaterdag, ondanks alle sombere voorspellingen, na half een droog en brak het zonnetje zelfs door in hartje Amsterdam.

  Op donderdag was de prewedding. Het paar trouwde in het bijzijn van alleen de vier getuigen in het amsterdamse stadhuis. Om 17 uur waren we bij het nieuwe restaurant Benji's in de Wibautstraat, waar de organisatie de tafels fraai gedekt had in peach-kleuren. De ongeveer 30 gasten, naaste familie en vrienden, waren van 20 tot 24 uur aan tafel. Maar er waren wisselingen en er werd 8x een speech gehouden, beamerbeelden vertoond en een lied gezongen.

  De zaterdag was de eerste samenkomst in de woonstraat. De trapscene dat de bruidegom voor het eerst de bruid ziet, is natuurlijk een supreme moment. Daarna gingen zij met een fietstaxi naar de Nicolaas-basiliek bij het CS en de andere gasten op eigen gelegenheid. Het miezerde. Onderweg raakte de trouwjurk in de ketting, maar dat kon knap hersteld worden. 

  In de pastorie kwamen de naasten samen, ook de drie zussen van Fleur, en de kleinkinderen. Een stijlvolle wel donkere en roomse omgeving. De kerk was goed bezet met heel veel jonge mensen. Alles was goed voorbereid. Er werden door de vier zussen toespraakjes gehouden en de moeders lazen voor uit ander werk. Om 15.15 uur kwam het bruidspaar naar buiten onder applaus en het blazen van de bellen. 

  Op loopafstand ging het naar de Schreierstoren voor de receptie, ontvangst van de ongeveer 120 gasten die verspreid kwamen en gingen. Heel veel van de schoonfamilie die groot is, van het werk, de vrienden met hun partners. Een prima lokatie met zicht op een toeristisch Amsterdam.

  Vanaf 19 uur was het bruiloftsfeest met eerst walking dinner dat aan lange tafels genoten werd, de fantastische opening door het bruidspaar (voor mij een hoogtepunt) met een ingestudeerde dans en daarna allen op de vloer met begeleiding van een bandje, de videofilm van de dag, de dj met zijn presentatie. Tot in de late uurtjes.

  Alles was goed verzorgd en werd liefdevol uitgevoerd. Sweet memories....


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  02-07-2017, 08:08 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-25 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Tropische dagen t/m donderdag. Buiten stikbebauwd. En ik op koele kamer B202 van Interne Aandoeningen. Op een kamer van vier personen: van 89 en 88 die er slecht aan toe waren en van 60 die door leefstijl alles van binnen verwoest had. Ik was nog de beste van de vier. Ik onderging allerlei onderzoeken, tot en met een scan waarvoor ik 25 minuten in een koele ruimte in een tunnel moest liggen. Ik kan begrijpen dat mensen in ziekenhuizen een longontsteking oplopen.

  Er trad geleidelijk verbetering in, in de motoriek, maar dat kwam door de medicijnen: dicoflanac, pantoprazol en steeds paracetemol. Voorzichtig kon ik achter de rollator de gang op, naar het toilet en een keer zittend douchen. Ik heb ziekenbezoeken afgelegd in ziekenhuizen, maar nu was ik er als patient. Onder de indruk geraakt van de organisatie. Wat me opviel de enorme hierarchie van het personeel, de militaire dienst doet het niet veel anders. Wat een geledingen die allemaal hun afgebakende taak hebben. En nooit willen overschrijden. Wat nog meer opviel: de jonge artsen (tussen 25 en 40). Maar lang wisten ze geen diagnose te stellen. Uiteindelijk bleek het een ontsteking van het schaambeen te zijn. Zeer pijnlijk. Nooit eerder zoiets meegemaakt. 

  De verzorging in Antonius Leidsche Rijn en Nieuwegein was voortreffelijk. De bschikbaarheid en dienstbaarheid hebben me positief verrast. De verpleegkundigen waren, zeker voor de 80's er, voorbeeldig: heel empatisch en deskunig en waar nodig streng. Ik moet nog evalueren maar ga tienen geven.

  Woensdag mocht ik naar huis, terwijl ik donderdag voor mogelijk hield. Door Anita met rolstoel en rollator weggebracht. Heerlijk om weer thuis te zijn, al was het er een sauna. Maar niets beter en helend dan thuis. En vandaag, op deze frisse zaterdag dat Frank zijn vrijgezellen weekend met vrienden viert, kan ik weer wat zelfstandig lopen. Dus alle festiviteiten van volgende week op donderdag en zaterdag meemaken. Dat kon ik een week eerder alleen maar hopen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  24-06-2017, 15:46 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  18-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-24 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van zaterdag op zondag kon ik mobiel niets meer. Ik kon niet meer uit m'n bed komen. Op zondagavond deed ik er vijf kwartier over om van de burostoel in m'n bed te komen. Ik zag op tegen de nacht, omdat ik dan gemiddeld 3-4 er uit moet om te plassen. En ik moet, het ophouden is geen optie. Die acties waren zware kwellingen. Ik moet diagonaal in bed gaan liggen en dan steunend op m'n armen me geleidelijk omhoog werken, zodat ik met de benen bungelend langs het bed kon gaan staan om in een urinaal te plassen. En dan weer terug. Een lijdensweg!

  Ik denk dat de oorzaak is een explosieve reactie van mijn lichaam op een krampaanval in de rechter kuit. Maar zo zeker ben ik niet meer. Ik heb weken ervoor een dag last gehad van koorts en misselijkheid, waardoor ik een feestje op de camping moest laten schieten. Anita had eerder een virus gehad. Op donderdag heb ik twee wedstrijden competitietennis gespeeld, vrij instensief, maar zonder blessures. Vrijdags gewandeld en gefietst. Zaterdags een kostuum gekocht voor huwelijk F&F en naar een housewarmingparty geweest. Wel al wat last en op de terugweg achter in de auto gaan zitten. En toen zondagnacht die plotselinge uitval.

  De hele week niet kunnen bewegen, geen stap, geen optillen van een voet. Toen ook de voeten dik gingen worden de huisarts laten komen en twee dagen later nog eens. Vrijdag van 15 uur tot 22 uur in ziekenhuis Leidsche Rijn geweest voor allerlei onderzoeken. Geen diagnose. Op zaterdagavond op aandringen van Frank naar Antonius zkh in Nieuwegein gegaan. Weer allerlei onderzoeken zonder concreet resulaat, wel na CT-scan. Niets bijzonders aan organen of spieren. Laatste optie: trombose in de buikwand? 

  Wat opviel: heel jonge artsen en specialisten, en voornamelijk vrouwen. Op de afdeling vriendelijk, bdlangstellend, dienstvaardig personeel. Werkelijk 100% verzorging. Maar ik ben er om beter te worden. In elk geval een goede diagnose te horen. En dan te herstellen. Ben dankbaar voor de inzet van A & F, Di was in Italie. Het gaat goed komen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  18-06-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  11-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-23 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het had zo mooi kunnen zijn: dochter met man en kind in Italie en wij een week fietsen langs IJsselmeer. Maar helaas: op donderdag liep ik armblessure op en inmiddels heb ik ook een hernia zoals enige jaren geleden, kan alleen bewegen op de burostoel. En zit onder de pijnstillers en spierverslappers. Hoe lang gaat dit duren?

  Eerder in de week wel de slotavonden van het bridgseizoen nog in goede doen meegemaakt en het bestuursetentje. Zelfs nog kunnen tennissen voor de alternatieve seniorencompetitie. Het zag er allemaal goed uit. Ook het weer werkte op een enkele wind- en regendag wel mee. Ik voelde me heel goed, had overal zien in en zit nu gekluisterd aan huis.

  Hoop betere berichten te kunnen verzenden...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  11-06-2017, 19:10 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  04-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-22 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op een dag na alle dagen op de camping verbleven. Heerlijk dat we zo'n buiten-accommodatie hebben, vooral als er nauwelijks gasten zijn, want mijn buren zetten meteen de meest vreselijke muziek aan. Er is altijd wel een irritatiepunt. Het was was prima, zo'n 22-25ºC, beter kan het niet in eigen land.

  Dochter, schoonzoon en kleinkind Milou zijn vrijdagmorgen om 5 uur afgereisd richting N.Italie. Ze troffen het erg en kwamen verder dan ze dachten. Het andere stel met kind vertrok wat uren later en heeft erg veel files gehad, m.n. bij de Gotthard. D. meldde dat het voor een deel een nostalgische tocht was. Tussen 1982 en 1993 gingen we met het gezin elke zomer naar een chalet in Nendaz/Zwitserland. Zaterdagmiddag zijn ze op de plaats van bestemming Campeggio bij het Garda-meer aangekomen. Prima accommodatie maar wel druk met italianen, die gisterenavond Juventus met 4-1 zagen verliezen van Real Madrid.

  Vanmiddag hebben we feest op de camping vanwege het 25-jarig bestaan van het Veldje. Iedereen is druk bezig met voorbereidingen. Anita gaat wraps maken. Wel hebben we last van zomergriep: spierpijn, hoofdpijn, raar gevoel in de maag. Geen trek in eten. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  04-06-2017, 12:50 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-21 2017
  Wat een week: alleen maar leuke dingen met prachtig lenteweer, zelfs zomers. Op een maandag vertrok ik om na 25km met de fiets (met ondersteuning, haha) de camping BNI te bereiken en niet te weten dat ik er nu al een week achtereen zou verblijven. Dat is zelfs vorig jaar in vijf maanden niet gelukt. Toen sliepen we er in hoofdzaak. Eigenlijk moet ik de beelden/fotoos laten spreken. 

  Het was dit jaar in voormalige woonplaats V (wat we vorig jaar om deze tijd ook nog niet beseften) dat we de tweejaarlijkse sleepbootdagen konden meemaken. Een van de drie grote evenementen. Het was erg druk en feestelijk. Tientallen bootjes en boten en ook marine-vaartuigen die bezichtigd werden. En natuurlijk onderweg oud-plaatsgenoten gesproken, w.o. na 25 jaar een oud-buurtgenoot (68) met zijn vriendin. Ook vrijdag een rondgang gemaakt, meer over de antiek/brocante markt met veel boekenstalletjes. Bij vrienden wat gedronken. Zaterdag was het zo warm dat we rond en op de camping zijn gebleven en naast het lezen en kijken naar de Giro een goed inzicht kregen in de sociale verhoudingen van campinggasten die er al 5-15 jaar verblijven. Het is frappant dat er zo'n vijf mannen de hele dag niets anders doen dan op hun stoel/fauteuil aan het kijken zijn (naar anderen). Naast ons later een bbq met veel rauw vlees (begreep ik uit de oplopend volume). 

  Het was op het veld erg druk met weekendgasten die inmiddels weer vertrokken zijn. Bijna allen senioren. Prima! Ik groet, maak een praatje en hoop nergens op de koffie, laat staan de borrel gevraagd te worden. Ik lees graag, ben bezig op de laptop en kijken (even) naar sportbeelden op de tv. Wat ik hoor aan conversaties zou wijlen mijn moeder "slap geouwehoer" genoemd hebben; het gaat nergens over. Ik zou willen praten over een boek, een reis, een actualiteit, maar dat moet je vooral niet willen. OK, ik hoop het hier vol te kunnen houden, want inmiddels zal ik al wel een etiket opgedrukt gekregen hebben, hoewel eigenlijk niemand weet wat ik zoal gedaan heb of nog doe. Oudere mensen worden als kleuters, steeds egocentrischer.

  Laat ik verder niet te kritisch zijn, want ik heb me prima vermaakt. Vandaag een fietstocht door de polder en over dijkjes v.v. Gorinchem, oude stad, fraai gelegen aan de Waal. Een geweldig centraal plein met veel horeca. Alle winkels open en dat hoeft eigenlijk toch ook weer niet, maakt het weer zo alledaags. Minder fietsers dan voorgaande dagen. Op een terras ontmoetten we kennissen, waarmee wel een leuke conversatie ontstond. De middag kon niet meer stuk toen Tom Dumoulin de Giro d' Italia in de afsluitende tijdrit won, nadat eerder NL-ers in de slotfase zo gefaald hadden. Hij wordt de sportman van het jaar!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  28-05-2017, 21:12 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  21-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-20 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een tamelijk gemiddelde lenteweek met op woensdag recordtemperatuur tegen de 30ºC. Maar daarna weer terug naar 14-16º. De vrienden R. zijn afgereisd naar Z.Limburg-Zwarte Woud en door Duitsland en Oostenrijk naar de voor hun vertrouwde bestemming Kottschach Mauthen, tot eind-juni. Lijkt me heerlijk om alles hier eens even achter je te laten. Oostenrijk is een prachtig land (bij mooi weer). We hebben altijd vakantie (bij wijze van spreken), maar reizen is er door verplichtingen nog niet bij. 

  Oppassen blijft een feestje, al was Milou wel wat ziekjes. Maar een kind herstelt ook weer plotseling. Ze wordt steeds gemakkelijker in het omgaan met andere kinderen, zo zagen we in het speelhonk van Intratuin. De wekelijkse opvang op woensdagen doet haar goed.

  Met vrienden (ex-collega's) bezochten we op een warme woensdag het nabije Kasteel De Haar van de vermogende familie Van Zuylen van Nijevelt, die nog in een niet-toegankelijk deel een paar maanden per jaar bewoont. Aan het einde van de 19e eeuw was het een ruine, die evenwel door de zeer katholieke Pierre Cuypers in neo-gotische, soms zelfs middeleeuwse stijl, is herbouwd. We zagen een aantal schitterende ruimtes, waar veel zorg is besteed aan decoratieve details. Na afloop dronken we wat op het terras van Het Wapen van Haarzuilens. Een heel leuke ontmoeting.

  Zaterdag was een drukke dag: foto's maken tijdens de 19e kroegendrive, jeu de boulen op de camping, etentje bij de schoonouders van Frank. Vanmiddag neemt A. na 31 jaar lidmaatschap afscheid van zijn hockeyclub Nieuwegein. Veel leuke evenementen. Wel was opmerkelijk dat er om 13 uur een wolkbreuk was boven Vianen en er twee kilometer verder op de camping geen druppel viel. Vorig jaar op de jaarlijkse bouledag viel er zoveel regen dat we het kleed moesten weghalen dat onder de modder van de voortent zag en paas vele weken later konden terugplaatsen. Dit keer dus eens een meevaller...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  21-05-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  14-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-19 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het begint er op te lijken met een paar mooie, droge lentedagen. Van deze week zal ik onthouden dat we drie hele dagen oppas waren voor kleinkind Milou, omdat de oma van A. overleed en op dezelfde dag zijn vader een tia kreeg. De oma was in een hospice en dus was haar overlijden niet onverwacht, zijn vader heeft ooit een beroerte gehad en nu dus weer een. Alle aandacht van A & D ging dus uit naar andere zaken. We zijn met Milou acht uur op de camping geweest, waar ze zich goed heeft geamuseerd. Op de terugweg viel ze in de auto in slaap en dat hield ze vol tot de volgende morgen half acht. De andere dagen hadden we steeds een gevarieerd programma.

  De gebeurtenis van de week was dat Ajax zich in Lyon plaatste voor de finale, en wel tegen Manchester United in Stockholm. Frank ging opnieuw mee naar de uitwedstrijd, met vijf man in een auto. De sfeer in de stad was uitbundig, in het stadion was het beangstigend (het is zijn commentaar). De wedstrijd verliep aanvankelijk naar wens met een uit-doelpunt van Dolberg, maar ongelukkige momenten in de achterhoede zorgden toch dat het na 80 minuten 3-1 was. Ik thuis voor de televisie en hij in het stadion geraakten in een zenuwentoestand (zie foto). Maar uiteindelijk kwam er de extase bij de plaatsing. Na 20 jaar! Hij kwam door contacten nog in het spelershotel terecht. Om twee uur 's nachts gingen ze nog rijden en waren de volgende dag na het middaguur thuis. Gebroken, maar voldaan. Hij beleeft wat met dat Ajax.

  Op zaterdag was het cleandag van het appartementencomplex LeTransept. Er wonen daar 20 alleenstaanden en 23 stellen, dus een opkomst van 40 zou mooi geweest zijn. Er waren er 11, waarvan nog een aantal duo's. Wel hadden anderen hun auto weggezet, zodat wij goed bij het onkruid en zwerfvuil konden....Wat een mentaliteit. Goede contacten gelegd met enige bewoners die we nog niet kenden. Om 13 uur had ik na drie uur mijn taak volbracht, terwijl Anita nog even doorging op de galerij. De geplande bbq werd vanwege het weer afgezegd. Ook voldaan, maar teleurstellend. Ik denk dat dit 30-40 jaar geleden heel anders gegaan zou zijn.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Sport
  14-05-2017, 21:29 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  09-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-18 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ook de eerste meiweek was op donderdag na weer tegenvallend. En eigenlijk valt er weinig te melden. De sport boeide me nog het meest: een fabelachtige Cristiano Ronaldo in de EL-wedstrijd, Messi blijft ook altijd een genot om naar te kijken. Maar Ajax spande de kroon. Een ongelooflijke 4-1 en het had ok 7-3 kunnen zijn en dat tegen Olympique Lyon. Ajax begon zwak maar na de openingsgoal speelde het Lyon praktisch van de mat. Is deze zege al een garantie voor de finale, waarschijnlijk tegen ManUnited? Ik dacht het niet. We hebben dit jaar gekkere dingen gezien: een CF Barcelona dat kansloos toch nog thuis met een monsterscore tegen Paris SG verder kon. En wat te denken van Feyenoord dat niet kon winnen tegen plaatsgenoot Excelsior en dat nog wel in Rotterdam. Maar het wordt kampioen, tenzij er tweemaal een mirakel geschiedt. Het zegt veel over spanning. Iedereen die sport heeft beoefend weet wat dat is en met je doet: een soort verlamming. Je kunt niet meer wat gewoonlijk de normaalste zaak is. Ik heb het ook wel met tennis dat je geen bal goed raakt. Maar omgekeerd is me meer gebeurd.

  Het kleinkind hebben we wat minder gezien, maar komend week vier keer, vanwege een overlijden van de oma van A. Milou is nu 26 maanden en wordt steeds leuker. Ze gaat meer op haar sociale omgeving reageren, hoewel kinderen van deze leeftijd egocentrisch blijven. Ik was maar liefst twee uren bij intratuin waar een speelhoek is ingericht en zij zich uitstekend vermaakte. Kopieergedrag is ook leuk.Kijken naar anderen en het dan nadoen. En wat zijn die kids behendig en lenig. Ze vallen en rollen door of staan weer op. Ze kreeg het even lastig met een jongetje die haar op de rug sloeg en ze ging verhaal halen bij die moeder. Vermakelijk om haar verontwaardiging te zien. De moeder pakte het goed aan en Milou ging tevreden verder.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Sport
  09-05-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-17 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het was de koudste, naarste laatste aprilweek die ik me kan heugen. Het was buiten onaangenaam. Voor veel mensen is het twee weken mei-vakantie en die treffen het in eigen land niet. Op Schiphol was het bizar druk met lange wachttijden.

  Wij waren in Amsterdam, weliswaar mijn favoriete stad in NL, maar ik erger me ook steeds meer. In het centrum massa's mensen, overal zwerfvuil en sloopmaterialen, verkeersomleidingen, blokkades, en scooters met NMA's (= nederlanders met migratie-achtergrond...). Elke dag wel op pad gegaan om gebouwen aan de grachten te bekijken, naar musea te gaan, boekhandels en curiosa-winkels te bezoeken. Nooit op een terras cappuccino kunnen drinken. Wel leuk: ik heb de Bosatlas van Amsterdam gekocht. Geweldig boekwerk met werkelijk allerlei info over de hoofdstad.

  Ik heb over die dagen blogs gemaakt op Facebook en ga dat hier niet herhalen. Koningsdag wil ik nog memoreren. Hoef ik daar niet meer mee te maken. Wat een zooitje in het centrum. Van de 10 personen lopen er 9 te zuipen en te vreten, ik kan het niet anders noemen. Eerder waren we in Leeuwarden, Zwolle, Utrecht, Bergen-op-Zoom. Was wel leuk. 

  Het had ook een week kunnen zijn met rampjes, die met als oorzaak op dementie gaan lijken. In de Hermitage liet ik in het toilet op een plank mijn portemonnaie liggen; er zaten wel twintig pasjes, rijbewijs en ca 120 euri in. Ik ontdekte het bij het pakken van de fiets. Liep naar de balie met de melding dat ik "bestolen" was, moest mijn naam noemen en daar werd de dikke portemonnaie getoond. Wat een opluchting. De vinder was anoniem. 

  Een paar dagen later heb ik buiten een sleutelbos in de e-bike laten zitten, notabene in een druk deel van Oud-West Amsterdam. Pas de volgende morgen geconstateerd. Fiets van nieuwwaarde €2200 had zo meegenomen kunnen worden. 

  En dan gisteren. Ik had de hond uitgelaten, wilde de ingepakte koffer in de auto zetten en trok de deur achter me dicht. Had op m'n jas getikt en een grote sleutelbos gevoeld, maar dat bleek van het thuisadres te zijn. Wat te doen? F&F moesten een uur later op Schiphol opgehaald worden. Gelukkig had Anita in de stad haar vriendinnendag. Ik kon haar mobiel bereiken en nog gelukkiger: ze had ook twee sleutels in haar tas. Anders had ik naar de politie gemoeten die mij waarschijnlijk naar een specialist gestuurd zou hebben. Maar in welk tijdsbestek zou dat gegaan zijn? F&F met koffers op Schiphol....hadden eventueel met openbaar vervoer naar huis gemoeten, maar hadden ze er dan al in gekund? Moet er niet aan denken. Het liep gelukkig anders.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  30-04-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-16 2017
  Hoogtepunt deze week was de wedstrijd Schalke 04-Ajax in Gelsenkirchen. Frank was er met een bus heen met andere Ajax-supporters en maakte in de aanloop van alles mee tussen de supporters van de clubs. Confrontaties. De duitse ME moest enige keren ingrijpen. Van bussen werden ruiten ingegooid. Pas om 3.15 uur was hij thuis. Maar wat een wedstrijd. Met 3-0 achter komen in de verlenging en met 10 man toch nog twee doelpunten maken en de halve finale halen. Geweldig!

  Het was deze week kil, fris, winderig weer, maar wel droog. F&F zijn naar Valencia waar hij o.a. zijn 35e verjaardag gaat vieren. Mijn leeftijd dat dochter/zus Diane op de wereld kwam. Het is in Spanje gelukkig beter weer, al is het niet wat wij meemaakten in maart op Fuerteventura. We zijn dus een week in Amsterdam, waar het in het centrum bizar druk was in deze vakantieperiode. Ik hoorde verrassend veel frans. Eigenlijk is dat deel van de stad niet leuk meer.

  Ik heb na twee dagen vijf musea bezocht -het weer was er ook naar-: de Hermitage over de Romanov-dynastie, het Amsterdams Archief met foto's over de oorlog en Een Betere Stad, het Cromhout-huis (zie foto van de achtertuin) met o.a. tekeningen van Maria Sybilla Merian, het Bijbels Museum. In het Rijksmuseum ben ik gaan kijken naar een tentoonstelling over Kaap de Goede Hoop, waar ik in 1952-1954 gewoond heb, juist tijdens de herdenking van 300-jaar de komst van de hollanders. Volgende week volgen er nog wel meer.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  23-04-2017, 11:12 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (94)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (165)
 • Politiek (124)
 • Reizen (128)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (157)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!