Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • week-46 2017
 • Blog: Door Europa
 • week-45 2017
 • week-44 2017
 • week-43 2017
  15-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-41 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het weer werd alleen maar beter in deze week: nazomer, lente-achtig. En dat heeft altijd wel invloed op het humeur. 

  Vreselijk was de afloop van de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht. Na 13 dagen onzekerheid werd ze bij Nulde gevonden. Heel Nederland leefde mee. Tientallen vrijwilligers hielpen naast de hulpdiensten, politie en militairen mee  zoeken. Vreselijk was ook het feit dat de dader geen TBS had en zich vrij buiten de inrichting kon bewegen. Daar is terecht grote boosheid over ontstaan. Ik vind dat zulke zieke personen niet meer in de samenleving moeten terugkeren. Vanwege sexueel genot vernietigen ze bewust een leven en dat van de nabestaanden. 

  Het regeeraccoord kwam in de publiciteit en in de 2e Kamer, waar van heerlijke debatmomenten te genieten viel. Na zo'n lange periode van afwachten stonden de woordvoerders op scherp. Ik vind het een vreemd kabinet, met de kleinste meerderheid, maar het land moet geregeerd worden. Er zitten goede voorstellen in en pijnpuntenen vooral veel compromissen, maar dat kan niet anders in coalitieland. Zo worden afbetaalde woningen, zoals ik heb, ineens weer belast. En gaat de btw naar 9%. Maar aan klimaatmaatregelen gaat gewerkt worden.

  Het NL-elftal is uitgeschakeld ondanks de 2-0 winst tegen Zweden. Het was de afscheidswedstrijd van Arjen Robben die tweemaal scoorde. NL heeft weinig geluk gehad in deze kwalificatie en ook met arbitrale fouten punten verspeeld, maar het was ook vaak zwak. Een nieuwe generatie zal er hopelijk wat meer van maken. Leren goed verdedigen is de grootste klus.

  In de eigen sfeer was er een ernstig meningsverschil met leidinggevenden in de bridgeclub. Zonder ledenvergadering werd er een nieuw spelsysteem ingevoerd op de maandagmiddag waar ik jaren wedstrijdleider was. Het vorige systeem heeft meer dan 10 jaar naar tevredenheid gewerkt zonder dat er ooit kritiek op was, integendeel. En dan zo iets doorvoeren en vervolgens alles recht praten wat krom is. Ik heb voor de MaMi bedankt. 

  Hoogtepunt was de 10e Nendaz-reunie met vrienden. Aanleiding was de gezamenlijke vakantie-accommodatie in het zwitserse bergdorp waar wij als gezin 15x zijn geweest; elf zomers van 1982-1992. Het was gezellig en belangstellend naar elkaar. En de kok haalde een ***** sterren nivo!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  15-10-2017, 18:13 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  08-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-40 2017
  De storm op donderdag trok 's middags al over; ik fietste naar Utrecht dat ik een steeds aantrekkelijker stad ga vinden. Veel herfstweer, maar op zich vind ik dat wel aangenaam als het maar niet dagen regent. En dat komt, omdat ik me in huis ook goed kan vermaken. Het enorme project om alle vakanties in een fotoboek samen te vatten houdt me vele uren bezig. Ik lees dingen die ik herken, nog weet en een paar die me verrassen, b.v. dat we zo vaak op wintersport geweest zijn in Seefeld: 8x En dan nog Lermoos, Ellmau, Siviez, Ovronnaz, Superdevoluy. 

  Het meest schokkend was de schietpartij van een idioot in Las Vegas met 56 slachtoffers en honderden gewonden, waar ook onze kinderen in het verleden voor vertier & vermaak zijn geweest. Mij trekt het van geen kanten. Ik zou er nog niet gratis heenwillen. In eigen land boeide mij het aftreden van minister Hennis van defensie. Op beslissende momenten faalt ze en dan komt ze in de 2e Kamer met een einddebat met ijzersterke teksten die op het bureau zijn voorbereid. Ze had moeten optreden toen het nodig was. En na afloop van het debat komen de tientallen kamerleden langs (met boter op hun hoofd) om haar te prijzen, te bedanken en zelfs te omhelzen. Wat een hypocrisie. 

  Met zus uit Sydney 1.10 minuten op Skype gepraat. En we hadden nog wel tijden door kunnen gaan, zoals op het terras van Verdigo. Ongelooflijk dat je met zo'n geografische afstand van elkaar kunt spreken. Als er ooit iemand vanuit 1917 zou terugkeren in deze tijd dan is dit toch een verbijstering. 

  Ik lees altijd wel, nu De gezichten van een wereldrijk van Simon Schama, een meesterlijke schrijver over kunst, cultuur, politiek, historie. Die 18e eeuw was toch wel heel interessant, zeker als je tot de betere standen behoorde. 

  Over het nederlands voetbalelftal hoeven we het niet meer te hebben. Voorlopig blijven we in een diep dal zitten. Meer grote voetballanden als Hongarije, Tsjechie, Polen....misschien zelfs Argentinie maken zo'n periode mee. Ineens is Belgie top terwijl het decennia-lang niet veel voorstelde. Het kan verkeren.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  08-10-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  02-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-39 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Week van uitersten: droge zelfs warme dagen (woensdag-vrijdag) en natte, kille dagen. De herfstkleuren beginnen te komen, vooral het rode, maar ik kijk uit naar het goudgele. Ik houd wel van de herfst, als het maar niet dagen achterelkaar regent. Weer om de caravan winterklaar te maken. Altijd een hele klus, maar als je een halfjaar niet hebt hoeven te cleanen, mag het wel een keer. Het dak was het bewerkelijkst. En alle materialen uit de luifel een opbergplek geven. We hebben de klus in twee middagen geklaard.

  Wat leuk is het zwemmen op dinsdagmiddagen met kleinkind in het uitstekende zwembad Fletiomare. Over goede sportaccommodaties hier niet te klagen, integendeel. Leidsche Rijn is ermee gezegend; er werd zaterdag een nieuw clubgebouw voor handbal-voetbal geopend. Er is een sporthal voor meerdere sporten en er zijn twee tennisverenigingen op 5 minuten afstand. En in het Maximapark zijn ook nog vele recreatieve en sportieve mogelijkheden, w.o. hockey en voetbal. 

  Ik ben lid geworden van de historische vereniging, die al lang bestaat en een voortreffelijk programma heeft en fraai periodiek uitgeeft. Dinsdagavond ga ik naar een lezing in de ook al weer prima geoutilleerde bibliotheek. Wij hebben zo'n rijk landje aan voorzieningen. Aan mijn eigen historiciteit werk ik met een fotoboek van alle vakanties en ben inmiddels aangekomen in 1989 (de 48e sinds 1962). Heb er nog wel even leuk werk aan. Een mens moet een hobby hebben...

  Ik mag niet vergeten te melden dat we zondagmiddag na de zege van Ajax (0-4) in Heerenveen opgewekt naar een 50-jarig huwelijksfeest van (bridge)vrienden gingen. Goed verzorgd en gezellig, maar wel in een zaaltje met een vreselijk akoestiek, zodat elke stem keihard doorkwam. Volgend jaar oktober zijn we 40 jaar getrouwd en hebben we een optie voor de Brussel-zaal in Valk-Vianen. Een feestje hoort er zeker bij. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  02-10-2017, 10:47 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  25-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-38 2017
  Een heerlijke herfstweek. Alle dagen goede temperaturen, weinig regen en wind. Na de "verplichte" bezigheden als bridgen en oppassen, gingen we op woensdag naar Oosterzee in Friesland. De accommodatie langs sloot en tussen de weilanden met verre horizonten zag er goed uit. Na de bagage geinstalleerd te hebben, fietsten we naar Lemmer waar het nog gezellig druk was. Boodschappen doen, rondkijken en terrasje pikken. Hoe simpel kan het leven zijn. 

  De volgende dag fietsten we 28km noordelijk naar Sneek, dat de uitstraling van een middelgrote stad heeft. We gingen op bezoek bij vroegere buurtgenoten Jan en Carien, pensionado's, net terug van Korfoe. Na zoveel jaren is een weerzien vol met wederzijdse informatie. Een verandering: Jan noemt nu niet bij alles meer de geldbedragen en aanbiedingen....Op de terugweg was het goed dat we e-bikes hebben. De meeste wegen zijn in Friesland oersaai, kaarsrecht en langs provinciale routes. 

  Op vrijdag was het weer in een kleine herfstdip, althans in het noorden, en kozen we voor een fietstocht langs een vaart en de zuidoever van het grote Tjeukemeer. Terug op de basis was het puzzelen (Anita) en lezen (uit de bieb van Leo). We zijn in het weekend ook te gast geweest bij schoolvriend Jan K. die een tweede huis heeft aan de Beulaker Wiede. Ruim vier uur met de riante sloep gevaren op de plassen, die hier meer een natuurgebied vormen dan een recreatieplas. Als afsluiting gaan eten bij D'Oude Smitse in Giethoorn.

  Al-met-al een geslaagde week, die op de thuisbasis kan worden voortgezet.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  25-09-2017, 11:01 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  17-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-37 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een gevarieerde week, ook wat het weer betreft: regen, opklaringen, storm. Op dinsdag ben ik nog 's avonds naar de camping gegaan ivm de te verwachten herfststorm. Dat was maar goed ook. Ik was op 13/09 met de buurman de enige caravaneigenaar die aanwezig was en heb met hem heel wat voortenten moeten herstellen en vastzetten. Onder de luifel heb ik wat spullen (al vast) opgeruimd, want eind-september moet alle aanbouw verwijderd zijn; we laten de caravan er, zoals vorig jaar, wel overwinteren.

  Van enige dagen in Friesland vertoeven kwam niets, wellicht aankomende week als het weer beter wordt, want in die noordelijke provincie de regen tegen de ruiten zien slaan en wegwaaien is geen pretje. We willen nog naar Vlieland, dat trouwens ook te lijden heeft gehad van de storm. Niets vergeleken met St.Maarten, waarvan de beelden van de verwoesting gaan binnenkomen. Er is bijna 14 miljoen via een media-actie opgehaald, minder dan de veertig miljoen waar op gehoopt was.

  Het NL-se voetbal zakt internationaal steeds verder weg na thuisnederlagen van Feyenoord en Vitesse. Ajax kan uit nauwelijks winnen, want ze heeft een voorhoede die niet kan scoren. Ik heb mijn verwachtingen bijgesteld, hoewel ook de concurrentie nog punten gaat laten liggen. Het is allemaal niet best vgl met het buitenland. Het DavisCup-team won na een 0-2 achterstand in Den Haag met 3-2. Toch een leuk succes!

  Ik ben twee keer op de fiets naar Utrecht geweest en moest, ondanks lang wachten, in de regen de 10km naar huis trotseren. Zeker dit in geen jaren meegemaakt. Er was in de jaarbeurs een boekenfestijn en daar de "wintervoorraad"  ingeslagen. Deze week de biografie over Bert Alberts gelezen, en dat na de biografieen over Louis Couperus, Boudewijn Buch, Abraham Kuyper, Jacques Kloters, Maarten Toonder, Jos van Rij, Kees Fens, Hans Ceroiset. Lezend vermaak ik me altijd!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  17-09-2017, 22:17 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-36 2017
  Een herfstige week met buien en opklaringen. Het meest ben ik getroffen door de watersnoodramp in Houston/USA en later de orkaan Irma, die het eiland St.Marten voor 90% heeft verwoest. Een miljoenenstad die geheel versteend is, waardoor het water niet meer weg kan en een paradijselijk eiland met heerlijk weer en plambomen en vertier dat in enige uren is veranderd in een puinhoop. En dan mensen die ook nog gaan plunderen. Is het uit nood om aan water en eten te komen dan kan ik me dat nog indenken, maar ik zag winkels leeggehaald worden met luxe goederen. De hulpverlening kwam moeizaam tot stand, omdat de communicatie uitviel. Inmiddels zijn er mariniers, politie en hulpverleners gearriveerd, maar net zal jaren duren voor het weer is opgebouwd, met kansen op herhalingen. Ook Florida wordt bedreigd.

  Op de oppasdag dinsdag werden we bij een fietstocht zonder regenkleding bijna overvallen door een heftige bui maar konden in kasteel De Haar met Milou schuilen en later met geluk bij droogte weer terugkeren op de basis.

  We bezochten mijn gevallen schoonvader (97) in het verzorginghuis NEBO. Gelukkig was hij spraakzaam en klaagde over niets. Het voordeel is dat hij nu in een sociale en hulpverlenende omgeving verkeert. F&F hielden in eigen huis een afterweddingparty met de kleine kring van naasten en vrienden. En Anita vierde haar 65e verjaardag, tegenwoordig door het verschuiven van de AOW-leeftijd niet meer zo bijzonder. 

  En dan was er nog een kwestie in de club die ik hier maar niet uit de doeken ga doen. Maar geblunder van de eerste orde was het wel...
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  10-09-2017, 22:34 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  04-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-35 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het weer bepaalt vaak mijn activiteiten. Vandaar dat ik ermee begin. Dinsdag was heel mooi en brachten we met kleinkind door op het strand van een hollandse plas. Geen betere plaats dan met een kind bij mooi weer aan water. Milou is actief, ondernemend, maar mijdt risico. Wat ze niet kent, tast ze af. En ze houdt van opruimen, raapt zelfs ijspapiertjes van anderen op en brengt ze naar de prullenbak. Welk kind van 2,8 jaar doet zo iets in vervuilend NL? Ze houdt van orde, vaste rituelen. Maar blijft natuurlijk ook verbazen door onverwachte opmerkingen en acties. Een dag genieten.

  Voorts is het nederlandse voetbal een item waar iedereen een mening over heeft. Na de afgang van et clubvoetbal in Europa is ook Oranje (37e op de FIFA-ranglijst) ver teruggevallen. Het voetbal is nauwelijks om aan te zien. Met 4-0 verliezen van Frankrijk, terwijl Luxemburg met 0-0 gelijk kan spelen. En tegen Bulgarije werd  het 3-1 maar ontbraken kwaliteiten en durf. Het centrale duo bleef elkaar maar de bal toespelen, de middenvelders maakten zelden tempo en draaiden zelden open naar voren en de voorhoede was machteloos op een paar goede momenten na. Zweden is verder uitgelopen in doelsaldo. Ik zou denken: kansloze missie. 

  Belangrijker: het kabinet Rutte III is er nog steeds niet. Een lange formatie had ik verwacht en liever een minderheidskabinet gezien dan dat D66 in deze coalitie stapt. De rekening wordt bij de volgende verkiezingen gepresenteerd. 

  Mijn schoonvader van 97 maakte een smak in het trappenhuis en is met gebroken duim en mogelijk gebroken heup in het ziekenhuis opgenomen. Hoe lang en waar gaat hij genezen. 

  Mijn zus is met man over uit Sydney/Australie en geniet weer van Amsterdam e.o. Morgen komt haar oudste kleinkind voor het eerst naar NL. Heerlijk om haar door de hoofdstad te gidsen. De stad heeft zoveel te bieden aan bezienswaardigheden en evenementen. 

  Wij verblijven in de laatste maand op de camping en genieten, indien mogelijk, nog van een mooie nazomer. Heb ons al weer aangemeld voor de seizoenplaats van volgend jaar. Van toeren zal niet veel meer komen, hetgeen ik persoonlijk jammer vind, want elders je caravan neerzetten en de omgeving verkennen is altijd erg leuk geweest. Nou ja, meestal.... We maken als alternatief trips naar zonnig(er) oorden. De Algarve in oktober. 

  Ook het bridgeseizoen is weer begonnen. De openingsdrive en de eerste sessie MaMi is geweest en weer kennissen na maanden gesproken. Er is een bitterballencrisisje. En tegen bepalingen van het HR gewoon maar een andere wedstrijdformule doorgevoerd. Kan allemaal ook gebeuren in een leuke club. Fysieke kwaaltjes komen voorbij, maar ook leukere ervaringen. En ik heb voor het laatst aan een tennistoernooi meegedaan en van de 4 nog 3 punten behaald. Heb teveel, tevaak last van wat op rheumatische aandoeningen lijkt. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  04-09-2017, 19:29 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-34 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het schijnt toch een heel goede zomer te zijn. Kan in de top-10 komen sinds 1901. Verrassend. Afgelopen week werd het geleidelijk steeds beter. Woensdag was een topdag. Met vrienden die bij Loosdrecht een landje met boot hebben, zijn we een dag gaan varen en in de middag gaan bridgen. Ik kom niet zo vaak op zo'n groot meer, maar die dag was het een feestje. Zonnig. Gezellig druk met zeilers. Matig windje voor de verkoeling. En op de oevers is altijd veel te zien. Riante buitenverblijven, waar vreemd genoeg niemand te zien is. Varen? Of naar Ibiza? 

  Na de oppasochtend met een superlieve kleindochter zijn we naar de camping gegaan. Er waren geen directe buren. Steeds bezoek gehad. Lunchen, wijntje, converseren. Medische bulletins houd ik beperkt. Iedereen heeft wel wat en er zijn altijd mensen die erger hebben. Vrienden waren naar IJsland geweest. Waren enthousiast: bizar landschap, vriendelijke mensen, aparte hoofdstad zonder veel bezienswaardigheden overigens....wel dure consumptie. Tja, bijna alles moet ingevoerd worden. Ze leven van visserij en het toerisme.

  De komende weken loopt de agenda (helaas) weer over: begin bridgeseizoen, tennistoernooitjes, verjaardagen en jubilea. We genieten er dus nog maar even van, hier in de oase van rust, ruimte en reinheid.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  28-08-2017, 12:48 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  19-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-33 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Geen zomer: een paar vreselijke regendagen en wat kille, droge dagen met felle opklaringen en buien. Gisterenavond moest de EK-hockeywedstrijd 40 minuten worden onderbroken door stortbuien. Ik heb nog een partijtje kunnen tennissen op woensdag en verloor wat niet vaak gebeurt. Maar fysiek kon ik het (net) aan. Slecht was ook Ajax dat thuis verloor van het noorse Rosenborg. Denkend dat een onttakeld Ajax, beroofd van vijf van zijn beste spelers, zonder enige aankoop van betekenis internationaal nog een rol zou kunnen spelen is een schande voor de (commerciele) clubleiding. Morgen ga ik naar de wedstrijd in de Arena om als fan de overgebleven spelers aan te moedigen...

  Me deze week voornamelijk lezend beziggehouden met de biografie over Boudewijn Büch (1948-2002) van Eva Rovers en gekeken naar youtubefilmpjes met de hoofdpersoon. Mijn conclusie: een gestoorde persoonlijkheid, een onaardig mens die zich aardig, onderhoudend en charmant kon presenteren. Hij heeft zijn leven gemythologiseerd of ruwer gezegd: bijelkaar gelogen. Hij heeft vrienden, familieleden, medewerkers keihard aan de kant gezet. Zijn laatste reizen was hij een dictator die geen tegenspraak of adviezen duldde. Op het einde van zijn leven was hij nog eenzamer dan eerder al. 

  Zoals zoveel kijkers en luisteraars was ik lang een fan van Boudewijn als televisiemaker van heel boeiende programma's over zijn passies, m.n. over boeken, de reizen naar eilanden, over Goethe. Hij kon enorm begeesteren. Ik kocht en las zijn boeken. Had contacten met de website Buchmania. Geleidelijk werd mij duidelijk dat zijn autobiografische gegevens niet klopten, maar de werkelijke feiten heb ik pas na zijn dood goed vernomen of tot me laten doordringen, o.a. door het bekijken van de Netwerk-documentaire, het lezen van interviews en de boeken van Kagie, Mouws, Prick en anderen. 

  Je kunt literair heel ver gaan met het verwerken van je eigen leven in verhalen en romans, maar daarbuiten de waarheid nog zoveel geweld aandoen is verwerpelijk. Ik denk dan vooral aan zijn literaire fantasie omtrent zijn gestorven zoontje, waarmee hij zijn directe omgeving en vrienden enorm belast en belazerd heeft. Nee, Boudewijn Büch heeft voor mij afgedaan...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  19-08-2017, 12:13 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-32 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De media schreven: het is een normale NL-se zomer met gemiddeld 18°C. Maar deze week was prut, behalve op maandag toen de Oranje-leeuwinnen in Utrecht gehuldigd werden. Wat een feestelijke happening en nu eens zonder gedonder. Eigenlijk zoals het hele toernooi een sportieve verademing was. Ook veel gekeken naar de WK Atletiek in Londen. Eigenlijk presteerde alleen Dafne Schippers met goud op de 200m en de anderen vervielen weer aan de hollandse ziekte. Uitvallen door de gekste blessures of onder-presteren. 

  Ik heb veel kunnen lezen: Requiem voor een vriend (2002) van Han Voskuil. Ik hoor wellicht tot de honderd mensen die het helemaal gelezen hebben. En dat komt omdat de hoofdpersoon (J.Bruggeman, VVD-er, hoge ambtenaar op BuZa) mij zoveel deed denken aan Hans S. in V. waar ik jaren mee te maken heb gehad: manisch-depressief, paternalistisch en egocentrisch. Ben daarna begonnen aan de biografie over Boudewijn Büch (1948-2001) van Eva Rovers, hoewel ik daar al meer over gelezen heb als Büch-fan, niet zozeer van zijn persoon als wel zijn passies. 

  Omdat ik weer last kreeg van enige gewrichten -ga nu toch wel denken aan rheumatisch aandoening- heb ik mobiel weinig kunnen doen. Een fietstocht naar Utrecht ging, maar het wandelen in de stad moest ik opgeven. Op dinsdag en vrijdagmorgen op kleinkind gepast. Dinsdag twee uur in het speelhonk van Intratuin doorgebracht, vanwege het slechte weer. Vrijdag naar de bieb, waar ze zich anderhalf uur vermaakte. 

  We hebben zo genoeg van dit zomerweer dat we zaterdag een 8-daagse reis naar de Algarve hebben geboekt. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  13-08-2017, 12:51 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-31 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De gewoonste week van het jaar. Het zomerweer ook. Niets bijzonders gedaan, althans vermeldenswaardig. Nou ja, huisarts geweest en die weten ook niet veel meer dan ik aangeef. Zoals vroeger met functionarissen van de schoolbegeleidingsdienst: ze bevestigen je mening met andere woorden. Dus ik weet het nog niet: ontstekingen of begin van rheuma. Bloedprikken en laten onderzoeken. Weet volgende week wat meer.

  Gefietst met Anita naar Harmelen-Woerden. Echt door het Groene Hart. En van Woerden zijn er in dit land wel 100. Kon me even niet boeien. Utrecht ook al niet. Al die steden lijken wel op de schop te zijn, steeds zijn de verkeersroutes anders. Ik was er gauw uitgekeken. 

  Het leukste was nog kleinkind Milou, op dinsdag en vrijdagmorgen. Ze toont steeds vaker eigen willetje en wil dingen zelf doen, ondernemen. Wilde niet aan hand lopen. Dat wordt nog wat. Haar voortdurende hoesten en natte neus onderzocht door dokter. Tja, dokters....vitaminepilletjes. 

  Zaterdag eindelijk weer eens naar de camping gegaan. Het weer zou goed zijn, maar we hadden in hoofdzaak regen. Vandaag (zondag) ziet er beter uit en gelukkig is er het vooruitzicht van de Oranje-vrouwen die in de finale van het EK staan. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  06-08-2017, 10:47 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-30 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het weer kent een zomerdip. De temperaturen zijn rond de 20ºC, maar het regent veel. Gisterenavond moest er een EK-wedstrijd in Rotterdam voor worden afgelast. Het waren voor ons de laatste dagen in Amsterdam, waar we praktisch de hele maand juli geweest zijn. Op donderdag kwamen F&F vanuit Japan waar het bijna alle dagen rond de 30°C, dus heet en vochtig was, in een ander klimaat terecht. En ze vonden het bij aankomst nog heerlijk. Niet zo uitputtend. Het NL-se klimaat houd je actief, dat wel. 

  Meer dan in vorige vakanties in Amsterdam heb ik (en soms samen) de hele stad doorkruist op een standaardfiets. Met de veerpont over het Y, naar Noord, waar de gebouwen Eye en de Amsterdam Tower staan. Ook die wijk gaat zich nog verder ontwikkelen. Altijd had ik wel een gids en boekje bij me, waarin ik op terras of muurtje kon lezen. Heb De Kleine Geschiedenis van Amsterdam van Geert Mak gelezen. Een fijne schrijver. Toegankelijk proza. Veel wist ik al, maar hij beschrijft de gebeurtenissen vaak vanuit een persoon. En hij heeft veel bladzijden gewijd aan de joodse gemeenschap. Het verzet stelde weinig voor. De meeste NL-ers wilden overleven, keken weg of erger: profiteerden van wat de joden overkwam. Ik ben bewust enige lokaties gaan bekijken, maar er is daar veel nieuwbouw gepleegd. Het joods-historisch museum, de portugese synagoge, de huizen in Oost zijn er nog wel.

  We hebben prima weken gehad in de hoofdstad. Je hebt NL en de stadstaat Amsterdam waar alles anders is. Kosmopolitisch, multi-etnisch, overcrowded en zeer vuil. Maar het is ook weer fijn om terug op de basis te zijn..

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Geschiedenis
  30-07-2017, 08:35 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-29 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Eigenlijk is het totnogtoe best wel een goede nederlandse zomer; de meeste dagen zijn aangenaam, en er valt gelukkig afentoe een bui om het vieze Amsterdam wat schoon te spoelen en de tuintjes te plezieren. We hebben steeds wel vrienden en familie hierheen laten komen. Zij komen echt uit de provincie...weten vaak niet wat ze zien aan massa, horen aan vreemde talen, zich verbazen over zwerfvuil en geconsumeer, op alle hoeken en gaten. Maar er blijft nog genoeg aantrekkelijks over. 

  Natuurlijk heb ik favoriete plekken: boekhandel Scheltema op het Rokin, met vier etages boeken, zitjes en koffiebar. Kan ik kleine uurtjes doorbrengen, ook door er aan tafels of op banken hoofdstukken te lezen. Heb er weer enige boeken gekocht, maar ook verkocht. Een keer lezen en weg ermee. Ook wel naar andere boekhandels geweest. In mijn Oud-West-omgeving. Tweede favoriete lokatie is het Vondelpark: terras bij filmtheater of Melkhuis en daarnaast Festina om naar tennis te kijken. Nieuw deze periode is terras IJsbreker aan de Amstel (voor het betere publiek....). Ik rijd ook graag door Oud-Zuid, en gisteren Zuid, de bekende Rivierenbuurt met de ijssalon Venezia in de Scheldestraat. Langs de Amstel naar en van Ouderkerk fietsen ook wel, maar ik had nu alleen de standaardfiets tot mijn beschikking.

  En toch...ben ik volgende week weer blij naar de heerlijke, rustige pensionado-omgeving te kunnen gaan en wat op de camping door te brengen en de e-bike weer te gebruiken en vooral weer te kunnen tennissen, al blijf ik rare plekken en gevoeligheden houden....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  23-07-2017, 10:02 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-28 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een week in Amsterdam bij wisselend weer. Een week geleden kreeg Ajax-talent Abdelhak Nouri op het veld in Oostenrijk een hartstilstand. Hij werd 20 minuten gereanimeerd en daarna met traumahelikopter naar het ziekenhuis van Innsbruck gebracht. Iedereen dacht toen nog: het zal wel goedkomen. Maar dagen later kwam het ontstellende bericht dat hij zoveel hersenschade heeft opgelopen dat hij (zwaar) invalide zal worden. Een vreselijk bericht dat ook bij mij ingeslagen is als een bom. Niet alleen is hij Ajax, jong en talentvol, maar op alle youtubes, in interviews en berichten komt hij sympathiek en bescheiden over. Een jongen ook die enorm van zijn familie houdt. Wat een slag voor die mensen en wat een ander toekomstperspectief. Natuurlijk, het leven gaat door, ook Ajax gaat door, maar dit is niet te bevatten....

  Op donderdag hebben we een leuke dag met de vrienden R. doorgebracht in de binnenstad. Hoofdzaak is dat we elkaar, al wandelend en op het terras hebben bijgepraat over vakantie, familie, bezigheden, plannen. Zo gaat dat al 27 jaar. Binnenkort weer de Nendaz-reunie, ik dacht de 9e. Vriendschappen die blijven...

  Ik ben weer wat meer aan het bewegen. Met racket en tennisbal naar de oefenmuur van Festina in het Vondelpark gegaan en een halfuur tegen de muur geslagen. Dat gaat goed, maar het aanzetten en versnellen blijven nog puntjes..... Ik heb de laatste diclofenac genomen en kijken hoe het nu verder fysiek gaat. 

  Tutti is braaf en gehoorzaam en nog altijd speels. Om half acht laat ik haar 's morgens uit, Anita om half een en ik dan weer om half zes. En samen om half elf. Dat is goed om te doen en we krijgen er Amsterdam voor terug.  Weer eens in het Amsterdams Historisch Museum geweest dat prachtig is heringericht. Ondertussen lees ik in de Bosatlas en de Kleine Geschiedenis van Geert Mak. F&F vinden Japan fantastisch.... Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka en vanaf maandag Okinawa. Het is er warm. Een ordelijk land met gedisciplineerde mensen. Zo hoort het hier ook te zijn.....maar wordt het nooit meer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  16-07-2017, 09:49 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  09-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-27 2017
  The week-after. We hebben alles zo intens (mee)beleefd dat het huwelijk nog de hele week in gedachten was, ook door de woonomgeving waar bloemen staan, kaarten en overzichten hangen, trouwkledij nog pronkt. Het echtpaar vertoeft in Japan. Eerst drie dagen Tokyo dat ze een aziatisch New York vonden, maar wel met orde en discipline, geen vuil of consumerende mensen op straat. Wat een voorbeeld voor vies Amsterdam.

  Met mijn lichamelijke toestand gaat het elke dag beter. Maar nog wel aan de dicoflenac, want een dag overslaan en ontstekingsverschijnselen (teen) treden op. Maar ik kan fietsen, wandelen, bewegen, de tuin opknappen en niet te vergeten: de hond uit laten. Daar zijn we op de eerste plaats hier. Tutti blijft een jachthond maar is rustiger geworden. Vorig jaar kon ze mij nog bijna omver trekken. We hebben zo onze favoriete uitlaatroutes, 4x per dag.

  Deze week nog niet in musea oid geweest, vanwege de bewegingsbeperking. Wel bij Scheltema, antiquariaten, de boekenmarkten op Spui en Waterlooplein. Ik kon nog een tas vol gelezen boeken verkopen, al kreeg ik er niet veel voor. Het buitenlands heeft in de stad de overhand. Bij de Bijenkorf en in horea wordt je in het engels gesproken. Koffie gedronken bij Melkhuis in Vondelpark en mijn broer een paar uur ontmoet bij het Filmtheater. Het belooft een mooie zondag te worden.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  09-07-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  02-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-26 2017
  Naarmate de huwelijksdagen naderden hoe slechter het weer werd en hoe mijn mobiliteit gelukkig (onder de medicijnen) vooruitging. Gelukkig werd het zaterdag, ondanks alle sombere voorspellingen, na half een droog en brak het zonnetje zelfs door in hartje Amsterdam.

  Op donderdag was de prewedding. Het paar trouwde in het bijzijn van alleen de vier getuigen in het amsterdamse stadhuis. Om 17 uur waren we bij het nieuwe restaurant Benji's in de Wibautstraat, waar de organisatie de tafels fraai gedekt had in peach-kleuren. De ongeveer 30 gasten, naaste familie en vrienden, waren van 20 tot 24 uur aan tafel. Maar er waren wisselingen en er werd 8x een speech gehouden, beamerbeelden vertoond en een lied gezongen.

  De zaterdag was de eerste samenkomst in de woonstraat. De trapscene dat de bruidegom voor het eerst de bruid ziet, is natuurlijk een supreme moment. Daarna gingen zij met een fietstaxi naar de Nicolaas-basiliek bij het CS en de andere gasten op eigen gelegenheid. Het miezerde. Onderweg raakte de trouwjurk in de ketting, maar dat kon knap hersteld worden. 

  In de pastorie kwamen de naasten samen, ook de drie zussen van Fleur, en de kleinkinderen. Een stijlvolle wel donkere en roomse omgeving. De kerk was goed bezet met heel veel jonge mensen. Alles was goed voorbereid. Er werden door de vier zussen toespraakjes gehouden en de moeders lazen voor uit ander werk. Om 15.15 uur kwam het bruidspaar naar buiten onder applaus en het blazen van de bellen. 

  Op loopafstand ging het naar de Schreierstoren voor de receptie, ontvangst van de ongeveer 120 gasten die verspreid kwamen en gingen. Heel veel van de schoonfamilie die groot is, van het werk, de vrienden met hun partners. Een prima lokatie met zicht op een toeristisch Amsterdam.

  Vanaf 19 uur was het bruiloftsfeest met eerst walking dinner dat aan lange tafels genoten werd, de fantastische opening door het bruidspaar (voor mij een hoogtepunt) met een ingestudeerde dans en daarna allen op de vloer met begeleiding van een bandje, de videofilm van de dag, de dj met zijn presentatie. Tot in de late uurtjes.

  Alles was goed verzorgd en werd liefdevol uitgevoerd. Sweet memories....


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  02-07-2017, 08:08 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-25 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Tropische dagen t/m donderdag. Buiten stikbebauwd. En ik op koele kamer B202 van Interne Aandoeningen. Op een kamer van vier personen: van 89 en 88 die er slecht aan toe waren en van 60 die door leefstijl alles van binnen verwoest had. Ik was nog de beste van de vier. Ik onderging allerlei onderzoeken, tot en met een scan waarvoor ik 25 minuten in een koele ruimte in een tunnel moest liggen. Ik kan begrijpen dat mensen in ziekenhuizen een longontsteking oplopen.

  Er trad geleidelijk verbetering in, in de motoriek, maar dat kwam door de medicijnen: dicoflanac, pantoprazol en steeds paracetemol. Voorzichtig kon ik achter de rollator de gang op, naar het toilet en een keer zittend douchen. Ik heb ziekenbezoeken afgelegd in ziekenhuizen, maar nu was ik er als patient. Onder de indruk geraakt van de organisatie. Wat me opviel de enorme hierarchie van het personeel, de militaire dienst doet het niet veel anders. Wat een geledingen die allemaal hun afgebakende taak hebben. En nooit willen overschrijden. Wat nog meer opviel: de jonge artsen (tussen 25 en 40). Maar lang wisten ze geen diagnose te stellen. Uiteindelijk bleek het een ontsteking van het schaambeen te zijn. Zeer pijnlijk. Nooit eerder zoiets meegemaakt. 

  De verzorging in Antonius Leidsche Rijn en Nieuwegein was voortreffelijk. De bschikbaarheid en dienstbaarheid hebben me positief verrast. De verpleegkundigen waren, zeker voor de 80's er, voorbeeldig: heel empatisch en deskunig en waar nodig streng. Ik moet nog evalueren maar ga tienen geven.

  Woensdag mocht ik naar huis, terwijl ik donderdag voor mogelijk hield. Door Anita met rolstoel en rollator weggebracht. Heerlijk om weer thuis te zijn, al was het er een sauna. Maar niets beter en helend dan thuis. En vandaag, op deze frisse zaterdag dat Frank zijn vrijgezellen weekend met vrienden viert, kan ik weer wat zelfstandig lopen. Dus alle festiviteiten van volgende week op donderdag en zaterdag meemaken. Dat kon ik een week eerder alleen maar hopen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  24-06-2017, 15:46 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  18-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-24 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van zaterdag op zondag kon ik mobiel niets meer. Ik kon niet meer uit m'n bed komen. Op zondagavond deed ik er vijf kwartier over om van de burostoel in m'n bed te komen. Ik zag op tegen de nacht, omdat ik dan gemiddeld 3-4 er uit moet om te plassen. En ik moet, het ophouden is geen optie. Die acties waren zware kwellingen. Ik moet diagonaal in bed gaan liggen en dan steunend op m'n armen me geleidelijk omhoog werken, zodat ik met de benen bungelend langs het bed kon gaan staan om in een urinaal te plassen. En dan weer terug. Een lijdensweg!

  Ik denk dat de oorzaak is een explosieve reactie van mijn lichaam op een krampaanval in de rechter kuit. Maar zo zeker ben ik niet meer. Ik heb weken ervoor een dag last gehad van koorts en misselijkheid, waardoor ik een feestje op de camping moest laten schieten. Anita had eerder een virus gehad. Op donderdag heb ik twee wedstrijden competitietennis gespeeld, vrij instensief, maar zonder blessures. Vrijdags gewandeld en gefietst. Zaterdags een kostuum gekocht voor huwelijk F&F en naar een housewarmingparty geweest. Wel al wat last en op de terugweg achter in de auto gaan zitten. En toen zondagnacht die plotselinge uitval.

  De hele week niet kunnen bewegen, geen stap, geen optillen van een voet. Toen ook de voeten dik gingen worden de huisarts laten komen en twee dagen later nog eens. Vrijdag van 15 uur tot 22 uur in ziekenhuis Leidsche Rijn geweest voor allerlei onderzoeken. Geen diagnose. Op zaterdagavond op aandringen van Frank naar Antonius zkh in Nieuwegein gegaan. Weer allerlei onderzoeken zonder concreet resulaat, wel na CT-scan. Niets bijzonders aan organen of spieren. Laatste optie: trombose in de buikwand? 

  Wat opviel: heel jonge artsen en specialisten, en voornamelijk vrouwen. Op de afdeling vriendelijk, bdlangstellend, dienstvaardig personeel. Werkelijk 100% verzorging. Maar ik ben er om beter te worden. In elk geval een goede diagnose te horen. En dan te herstellen. Ben dankbaar voor de inzet van A & F, Di was in Italie. Het gaat goed komen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  18-06-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  11-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-23 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het had zo mooi kunnen zijn: dochter met man en kind in Italie en wij een week fietsen langs IJsselmeer. Maar helaas: op donderdag liep ik armblessure op en inmiddels heb ik ook een hernia zoals enige jaren geleden, kan alleen bewegen op de burostoel. En zit onder de pijnstillers en spierverslappers. Hoe lang gaat dit duren?

  Eerder in de week wel de slotavonden van het bridgseizoen nog in goede doen meegemaakt en het bestuursetentje. Zelfs nog kunnen tennissen voor de alternatieve seniorencompetitie. Het zag er allemaal goed uit. Ook het weer werkte op een enkele wind- en regendag wel mee. Ik voelde me heel goed, had overal zien in en zit nu gekluisterd aan huis.

  Hoop betere berichten te kunnen verzenden...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  11-06-2017, 19:10 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  04-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-22 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op een dag na alle dagen op de camping verbleven. Heerlijk dat we zo'n buiten-accommodatie hebben, vooral als er nauwelijks gasten zijn, want mijn buren zetten meteen de meest vreselijke muziek aan. Er is altijd wel een irritatiepunt. Het was was prima, zo'n 22-25ºC, beter kan het niet in eigen land.

  Dochter, schoonzoon en kleinkind Milou zijn vrijdagmorgen om 5 uur afgereisd richting N.Italie. Ze troffen het erg en kwamen verder dan ze dachten. Het andere stel met kind vertrok wat uren later en heeft erg veel files gehad, m.n. bij de Gotthard. D. meldde dat het voor een deel een nostalgische tocht was. Tussen 1982 en 1993 gingen we met het gezin elke zomer naar een chalet in Nendaz/Zwitserland. Zaterdagmiddag zijn ze op de plaats van bestemming Campeggio bij het Garda-meer aangekomen. Prima accommodatie maar wel druk met italianen, die gisterenavond Juventus met 4-1 zagen verliezen van Real Madrid.

  Vanmiddag hebben we feest op de camping vanwege het 25-jarig bestaan van het Veldje. Iedereen is druk bezig met voorbereidingen. Anita gaat wraps maken. Wel hebben we last van zomergriep: spierpijn, hoofdpijn, raar gevoel in de maag. Geen trek in eten. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  04-06-2017, 12:50 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (94)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (165)
 • Politiek (124)
 • Reizen (128)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (158)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!