Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • week-41 2017
 • week-40 2017
 • week-39 2017
 • week-38 2017
 • week-37 2017
  15-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-41 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het weer werd alleen maar beter in deze week: nazomer, lente-achtig. En dat heeft altijd wel invloed op het humeur. 

  Vreselijk was de afloop van de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht. Na 13 dagen onzekerheid werd ze bij Nulde gevonden. Heel Nederland leefde mee. Tientallen vrijwilligers hielpen naast de hulpdiensten, politie en militairen mee  zoeken. Vreselijk was ook het feit dat de dader geen TBS had en zich vrij buiten de inrichting kon bewegen. Daar is terecht grote boosheid over ontstaan. Ik vind dat zulke zieke personen niet meer in de samenleving moeten terugkeren. Vanwege sexueel genot vernietigen ze bewust een leven en dat van de nabestaanden. 

  Het regeeraccoord kwam in de publiciteit en in de 2e Kamer, waar van heerlijke debatmomenten te genieten viel. Na zo'n lange periode van afwachten stonden de woordvoerders op scherp. Ik vind het een vreemd kabinet, met de kleinste meerderheid, maar het land moet geregeerd worden. Er zitten goede voorstellen in en pijnpuntenen vooral veel compromissen, maar dat kan niet anders in coalitieland. Zo worden afbetaalde woningen, zoals ik heb, ineens weer belast. En gaat de btw naar 9%. Maar aan klimaatmaatregelen gaat gewerkt worden.

  Het NL-elftal is uitgeschakeld ondanks de 2-0 winst tegen Zweden. Het was de afscheidswedstrijd van Arjen Robben die tweemaal scoorde. NL heeft weinig geluk gehad in deze kwalificatie en ook met arbitrale fouten punten verspeeld, maar het was ook vaak zwak. Een nieuwe generatie zal er hopelijk wat meer van maken. Leren goed verdedigen is de grootste klus.

  In de eigen sfeer was er een ernstig meningsverschil met leidinggevenden in de bridgeclub. Zonder ledenvergadering werd er een nieuw spelsysteem ingevoerd op de maandagmiddag waar ik jaren wedstrijdleider was. Het vorige systeem heeft meer dan 10 jaar naar tevredenheid gewerkt zonder dat er ooit kritiek op was, integendeel. En dan zo iets doorvoeren en vervolgens alles recht praten wat krom is. Ik heb voor de MaMi bedankt. 

  Hoogtepunt was de 10e Nendaz-reunie met vrienden. Aanleiding was de gezamenlijke vakantie-accommodatie in het zwitserse bergdorp waar wij als gezin 15x zijn geweest; elf zomers van 1982-1992. Het was gezellig en belangstellend naar elkaar. En de kok haalde een ***** sterren nivo!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  15-10-2017, 18:13 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  02-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-26 2017
  Naarmate de huwelijksdagen naderden hoe slechter het weer werd en hoe mijn mobiliteit gelukkig (onder de medicijnen) vooruitging. Gelukkig werd het zaterdag, ondanks alle sombere voorspellingen, na half een droog en brak het zonnetje zelfs door in hartje Amsterdam.

  Op donderdag was de prewedding. Het paar trouwde in het bijzijn van alleen de vier getuigen in het amsterdamse stadhuis. Om 17 uur waren we bij het nieuwe restaurant Benji's in de Wibautstraat, waar de organisatie de tafels fraai gedekt had in peach-kleuren. De ongeveer 30 gasten, naaste familie en vrienden, waren van 20 tot 24 uur aan tafel. Maar er waren wisselingen en er werd 8x een speech gehouden, beamerbeelden vertoond en een lied gezongen.

  De zaterdag was de eerste samenkomst in de woonstraat. De trapscene dat de bruidegom voor het eerst de bruid ziet, is natuurlijk een supreme moment. Daarna gingen zij met een fietstaxi naar de Nicolaas-basiliek bij het CS en de andere gasten op eigen gelegenheid. Het miezerde. Onderweg raakte de trouwjurk in de ketting, maar dat kon knap hersteld worden. 

  In de pastorie kwamen de naasten samen, ook de drie zussen van Fleur, en de kleinkinderen. Een stijlvolle wel donkere en roomse omgeving. De kerk was goed bezet met heel veel jonge mensen. Alles was goed voorbereid. Er werden door de vier zussen toespraakjes gehouden en de moeders lazen voor uit ander werk. Om 15.15 uur kwam het bruidspaar naar buiten onder applaus en het blazen van de bellen. 

  Op loopafstand ging het naar de Schreierstoren voor de receptie, ontvangst van de ongeveer 120 gasten die verspreid kwamen en gingen. Heel veel van de schoonfamilie die groot is, van het werk, de vrienden met hun partners. Een prima lokatie met zicht op een toeristisch Amsterdam.

  Vanaf 19 uur was het bruiloftsfeest met eerst walking dinner dat aan lange tafels genoten werd, de fantastische opening door het bruidspaar (voor mij een hoogtepunt) met een ingestudeerde dans en daarna allen op de vloer met begeleiding van een bandje, de videofilm van de dag, de dj met zijn presentatie. Tot in de late uurtjes.

  Alles was goed verzorgd en werd liefdevol uitgevoerd. Sweet memories....


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  02-07-2017, 08:08 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-25 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Tropische dagen t/m donderdag. Buiten stikbebauwd. En ik op koele kamer B202 van Interne Aandoeningen. Op een kamer van vier personen: van 89 en 88 die er slecht aan toe waren en van 60 die door leefstijl alles van binnen verwoest had. Ik was nog de beste van de vier. Ik onderging allerlei onderzoeken, tot en met een scan waarvoor ik 25 minuten in een koele ruimte in een tunnel moest liggen. Ik kan begrijpen dat mensen in ziekenhuizen een longontsteking oplopen.

  Er trad geleidelijk verbetering in, in de motoriek, maar dat kwam door de medicijnen: dicoflanac, pantoprazol en steeds paracetemol. Voorzichtig kon ik achter de rollator de gang op, naar het toilet en een keer zittend douchen. Ik heb ziekenbezoeken afgelegd in ziekenhuizen, maar nu was ik er als patient. Onder de indruk geraakt van de organisatie. Wat me opviel de enorme hierarchie van het personeel, de militaire dienst doet het niet veel anders. Wat een geledingen die allemaal hun afgebakende taak hebben. En nooit willen overschrijden. Wat nog meer opviel: de jonge artsen (tussen 25 en 40). Maar lang wisten ze geen diagnose te stellen. Uiteindelijk bleek het een ontsteking van het schaambeen te zijn. Zeer pijnlijk. Nooit eerder zoiets meegemaakt. 

  De verzorging in Antonius Leidsche Rijn en Nieuwegein was voortreffelijk. De bschikbaarheid en dienstbaarheid hebben me positief verrast. De verpleegkundigen waren, zeker voor de 80's er, voorbeeldig: heel empatisch en deskunig en waar nodig streng. Ik moet nog evalueren maar ga tienen geven.

  Woensdag mocht ik naar huis, terwijl ik donderdag voor mogelijk hield. Door Anita met rolstoel en rollator weggebracht. Heerlijk om weer thuis te zijn, al was het er een sauna. Maar niets beter en helend dan thuis. En vandaag, op deze frisse zaterdag dat Frank zijn vrijgezellen weekend met vrienden viert, kan ik weer wat zelfstandig lopen. Dus alle festiviteiten van volgende week op donderdag en zaterdag meemaken. Dat kon ik een week eerder alleen maar hopen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  24-06-2017, 15:46 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  18-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-24 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van zaterdag op zondag kon ik mobiel niets meer. Ik kon niet meer uit m'n bed komen. Op zondagavond deed ik er vijf kwartier over om van de burostoel in m'n bed te komen. Ik zag op tegen de nacht, omdat ik dan gemiddeld 3-4 er uit moet om te plassen. En ik moet, het ophouden is geen optie. Die acties waren zware kwellingen. Ik moet diagonaal in bed gaan liggen en dan steunend op m'n armen me geleidelijk omhoog werken, zodat ik met de benen bungelend langs het bed kon gaan staan om in een urinaal te plassen. En dan weer terug. Een lijdensweg!

  Ik denk dat de oorzaak is een explosieve reactie van mijn lichaam op een krampaanval in de rechter kuit. Maar zo zeker ben ik niet meer. Ik heb weken ervoor een dag last gehad van koorts en misselijkheid, waardoor ik een feestje op de camping moest laten schieten. Anita had eerder een virus gehad. Op donderdag heb ik twee wedstrijden competitietennis gespeeld, vrij instensief, maar zonder blessures. Vrijdags gewandeld en gefietst. Zaterdags een kostuum gekocht voor huwelijk F&F en naar een housewarmingparty geweest. Wel al wat last en op de terugweg achter in de auto gaan zitten. En toen zondagnacht die plotselinge uitval.

  De hele week niet kunnen bewegen, geen stap, geen optillen van een voet. Toen ook de voeten dik gingen worden de huisarts laten komen en twee dagen later nog eens. Vrijdag van 15 uur tot 22 uur in ziekenhuis Leidsche Rijn geweest voor allerlei onderzoeken. Geen diagnose. Op zaterdagavond op aandringen van Frank naar Antonius zkh in Nieuwegein gegaan. Weer allerlei onderzoeken zonder concreet resulaat, wel na CT-scan. Niets bijzonders aan organen of spieren. Laatste optie: trombose in de buikwand? 

  Wat opviel: heel jonge artsen en specialisten, en voornamelijk vrouwen. Op de afdeling vriendelijk, bdlangstellend, dienstvaardig personeel. Werkelijk 100% verzorging. Maar ik ben er om beter te worden. In elk geval een goede diagnose te horen. En dan te herstellen. Ben dankbaar voor de inzet van A & F, Di was in Italie. Het gaat goed komen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  18-06-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  11-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-23 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het had zo mooi kunnen zijn: dochter met man en kind in Italie en wij een week fietsen langs IJsselmeer. Maar helaas: op donderdag liep ik armblessure op en inmiddels heb ik ook een hernia zoals enige jaren geleden, kan alleen bewegen op de burostoel. En zit onder de pijnstillers en spierverslappers. Hoe lang gaat dit duren?

  Eerder in de week wel de slotavonden van het bridgseizoen nog in goede doen meegemaakt en het bestuursetentje. Zelfs nog kunnen tennissen voor de alternatieve seniorencompetitie. Het zag er allemaal goed uit. Ook het weer werkte op een enkele wind- en regendag wel mee. Ik voelde me heel goed, had overal zien in en zit nu gekluisterd aan huis.

  Hoop betere berichten te kunnen verzenden...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  11-06-2017, 19:10 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  17-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-15 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De plannen moesten gewijzigd worden, vanwege het frisse, kille, winderige weer. Een van de koudste Pasens in 100 jaar (record kou 1964, ook nog 2008 en 2013). We zouden vanaf vrijdag t/m zondag op de camping verblijven. Ik moest er even zijn, maar er was maar een caravan bezet; de rest was er ook niet. Gelukkig kregen we zaterdag een uitnodiging om te komen bridgen en dat duurde tot half drie (in jaren niet meegemaakt, behalve dan met de jaarwisseling). Het was gezellig. Verder hebben we het weekend in het appartement met hobby's doorgebracht. Vanmiddag komen de kinderen met aanhang en kleinkind borrelen en dineren. Toch nog een leuke afsluiting.

  Hoogtepunt van de week was een galavoorstelling in de Arena van Ajax tegen het duitse Schalke 04, dat van de mat gespeeld werd met aantrekkelijk voetbal. Helaas -en dat kan het team nog wel eens opbreken- te weinig doelpunten. In de 16 is de voorhoede vaak ondoelmatig. Mooi passend woord. De vaderlandse competitie is spannend; het gaat al het hele seizoen om de top-3 Ajax, Feyenoord, PSV. De roterdamse club staat vanaf de eerste competitiedag bovenaan, maar verliest punt in uitwedstrijden en Ajax heeft het onnodig laten liggen om kampioen te worden. Het kan theoretisch nog, maar in Eindhoven moet dan wel gewonnen worden.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  17-04-2017, 12:50 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  19-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-7 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het sneeuwdek dat afgelopen weekend het land bedekte is verdwenen. Het is overdag gemiddeld ongeveer 5-8°C, het bekende grijs-grauwe winterweer. Niks an. We verlangen naar de lente. Fuerteventura lonkt. Op de 10e al buiten op het terras van Anafora in het Maximapark gezeten. En gisteren naar Utrecht-C gefietst, 9km in 25 minuten!

  We wonen nu drie maanden in Vleuterweide. Het lijkt al langer, zo gewend zijn we hier. Uit mijn agenda maak ik op dat we de afgelopen anderhalve maand 24 personen op bezoek hebben gehad. Ze reageerden allemaal positief. We ervaren de ruimtes die we hebben als voldoende en het is comfortabel wonen. De energiekosten zullen wel laag zijn. 

  Wat zijn grote verschillen naast wonen in een tussenwoning en een appartement? Eigenlijk het sociale contact. Van de buren merken we niets (van verkeersgeluiden ook niet). En in de openbare ruimtes zijn we volkomen anoniem. Dat was in V. wel anders. Elke dag komen we wel in het winkelcentrum voor boodschappen, wat winkelen, de bibliotheek. En dat terwijl ik in NL nauwelijks in een winkelcentrum kwam. Ik ben stelselmatig gaan koken op woensdag en donderdag. Het bevalt mij allemaal prima.

  We zijn lid geworden van de lokale bridgeclub Sans Atout in De Meern. En daarnaast bridgen we nog op maandagmiddag en woensdagavond in de voormalige woonplaats. Dat is vertrouwd. En dat willen we ook zo houden. Ik heb al eenmaal getennist bij een andere club en dat was verrassend plezierig. Goed ontvangen.

  En natuurlijk is het grote winstpunt: de nabijheid van het gezinnetje met ons kleinkind Milou, nu in de fase van het "nee" zeggen en zindelijk worden. Ze praat, springt, danst, speelt en huilt als ze haar zin wil krijgen. Een gewoon peutertje dus. Ze vindt het brengen naar de opvang en afscheid-nemen van mama het ergste en brult dan. A. haalt haar 's middags op. Ze verbaast ons steeds weer over zaken die ze herkent en het omgaan -nu al- met iPad en laptop. Een kind van deze tijd.

  De vrije uren breng ik door met het ordenen, samenvoegen van persoonlijke documenten vanuit ongeveer 20 ordners. Ben fotoboeken aan het samenstellen. En lees erg veel. Boeken van Han Voskuil en Maarten 't Hart. Kortom: vervelen is er nooit bij.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  19-02-2017, 08:36 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  12-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-6 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Terwijl in Sydney, ook in grote delen van Australie, een hittegolf heerst, was het winter in NL, met gisteren een pak sneeuw. Vandaag naar Ajax in de Arena -sinds maanden- was het op de fiets guur. Van het spel werd ik ook niet warm; in de 16 is het niet doelmatig. Feyenoord lijkt op weg naar het kampioenschap.

  Laten we het interview voortzetten. En wel over sociale contacten. Ben je sociaal gericht?
  TB: Ik kan goed op mezelf zijn, maar niet voor dagen. Ik heb graag Anita in mijn nabije omgeving. Weet nog dat ik ongerust werd de eerste jaren van het huwelijk als ze niet in de verwachte tijd thuis kwam. En regelmatig contact met onze volwassen kinderen. In het algemeen vind ik in gezelschap verkeren plezierig. Mensen hebben vaak wel iets leuks, interessants te brengen. Je bent mens tussen anderen. 

  Zie je bij jezelf een bepaalde ontwikkeling?
  TB: Het verkeren in een grote groep vind ik evenwel niet aantrekkelijk. Ze toespreken is iets anders; dat ligt me wel. Ik denk dan b.v. aan ledenvergaderingen, bridgedrives. Ik ben verbaal sterk en weet vaak wel op basis van feiten te overtuigen. Op m'n best ben ik in klein gezelschap. Of in een een-op-een contact. Echt verlegen ben ik nooit geweest, maar ik heb ook niet zo de behoefte om me nadrukkelijk te manifesteren. Of ik moet een bepaald doel nastreven, zoals in mijn politieke jaren.

  Heb je vrienden?
  TB: Door het gebrek aan genegenheid en waardering in het eigen gezin wilde ik graag daar buiten vrienden hebben. Ik was m'n hele jeugd op vriendschappen gericht. En kreeg die ook. Schoolvrienden kunnen vrienden voor het leven zijn/worden. Er zijn er nog vier. Door beroep, vrijetijdsbesteding (vakanties), andere contacten kunnen ook vriendschappelijke relaties ontstaan. Die zijn er gelukkig ook. Ik zoek het meer in kwaliteit dan in kwantiteit. 

  Hoe onderhoud je die vriendschappen?
  TB: Door onregelmatige afspraken/ontmoetingen. Vroeger werden er ook wel brieven of e-mails geschreven. Ik vind die vertrouwde omgang plezierig. Je zit al gauw op dezelfde golflengte. Wederzijdse interesse is het bindmiddel. Ik ben niet zo'n voorstander van veelvuldige contacten. Een week gezamenlijk optrekken is voor mij genoeg. Je moet elkaar iets (nieuws) te vertellen hebben.

  Waar doen vrienden je plezier of pijn mee?
  TB: Plezier met hun fysieke aanwezigheid en persoonlijke meningen en gevoelens, die er toe doen. Een vriend moet iets speciaals vertegenwoordigen. Begeesterd worden door een ander is een heerlijke ervaring. Dat tilt zo'n relatie uit boven het gewone contact. Pijn doen ze me niet zo gauw; je moet wat kunnen accepteren. Ook kritiek, juist van vrienden kunnen verdragen. Oneerlijkheid, draaikonterij, huichelarij kan ik moeilijk verdragen. En mensen kunnen erg berekenend zijn, op eigen voordeel uit zijn. Dat moeten vrienden niet doen. De kern van vriendschap is trouw. 

  Zijn er ook vriendinnen?
  TB: Zeker wel, maar minder. Maar ik heb altijd wel de gedachte gehad dat ik mannen beter kan begrijpen dan vrouwen. Niet dat zo ondoorgrondelijk of mysterieus zouden zijn, maar een ander lichaam geeft toch ook een ander gevoelsleven. Ik heb veel vrouwelijke collega's gehad. Ik kon daar goed mee omgaan.

  Hebben jullie een vriendenkring?
  TB: Beiden hebben we dat nooit nagestreefd. We hebben wel bevriende kennissen. Ik ben zelfs een tegenstander van zo'n besloten kring. Het maakt je afhankelijk door verplichtingen. Ik zie het wel om me heen dat mensen tot elkaar "veroordeeld" zijn met verjaardagen, activiteiten. Er ontstaan ook wel spanningen doordat er over elkaar "gepraat" wordt. Mij veel te complex. Op verjaardagen nodigen we ze "allemaal" uit en dan zien we pas goed hoe groot de verschillen kunnen zijn. Nee, liever afzonderlijke contacten.

  Wat kenmerkt tenslotte een sociaal mens?
  TB: Vooropgesteld: elk mens leeft primair voor zichzelf. Je wil zelf gelukkig, gezond, welvarend zijn. Maar als je daarnaast goede contacten kunt onderhouden verrijkt dat je leven. Iets voor een ander betekenen, hoe dan ook, geeft een goed gevoel. Ik heb me bestuurlijk-organisatorisch een groot deel van mijn leven voor anderen ingezet, zonder dat ik daar materieel voordeel van had. Ik heb m'n talent, als je het zo wil noemen, ingezet. Dat is toch bijbels...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  12-02-2017, 20:28 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  31-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-52 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De laatste dag van het jaar. Tijd voor een terugblik....

  Ik ben 72 jaar geworden. Hoera! Een vervreemdend gevoel. Sinds ik boven de 70 ben. Ik ben fysiek-geestelijk een paar punten gezakt: diabetes-2, hyper bronchiale aandoening, plasrecord 's nachts, vergeetachtigheid. Maar verder...gaat t goed. Ik geniet best wel. Alleen de wereld om me heen wordt steeds meelijwekkender; drama's, vluchtelingen, agressie, aanslagen, oorlogen, ....het houdt nooit op. Religies onmiddellijk afschaffen! Dat kan helpen. 

  Mijn persoonlijke top-10 (hoogtepuntjes)

  01 Genieten van kleindochter Milou; leuker kan t niet worden
  02 Onverwachte verkoop huis en verhuizing naar Vleuterweide
  03 Verhuizing dochter met partner en dochter Milou van Vianen naar Vleuten
  04 Trip met zoon naar NW Spanje (Vigo en Compostela)
  05 Seizoenplaats op camping Bij Nader Inzien
  06 Afscheid na 5 jaar als wedstrijdleider BC Vianen
  07 Afscheid als secretaris-penningmeester LTV Vianen
  08 Vakantie Lanzarote
  09 Vakantie Vendome
  10 Verblijf met dochter en kleinkind in Willingen

  Dank voor de vriendschappen.
  Dank voor de waarderingen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  31-12-2016, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-48 2016
  Hoewel ik in een kleine provincieplaats geboren ben en pas op mijn tiende in de stad (Utrecht) kwam te wonen, heeft een stad mijn voorliefde, in het bijzonder de binnensteden. Daarom kom ik graag in Amsterdam en Utrecht, maar ook wel in de oud-hollandse steden Den Haag, Alkmaar, Haarlem, Leiden, Delft, Dordrecht. En nog iets: ik woon graag op de 1e of 2e etage. Daar woonden we op de Amstelkade in Amsterdam. Graag heb ik overzicht van boven, aan de straatzijde wonen is vaak saai en onvrij, keukens zijn er gesitueerd, de woonkamer kijkt uit op de tuin. Kortom: een gesloten situatie. In H105 heb ik weer zicht van boven en naar de verte. Leuk om de lichtjes te zien van woningen en auto's, zonder enige geluidshinder. Ik ben terug in een voorkeurssituatie en geniet er erg van.

  Na bijna 29 jaar (vanaf december 1987) hebben we K110 verlaten. In veertien dagen verhuisd, tot op de laatste dag de auto vol met (rest)spullen moeten laden. Er was geen emotie bij het vertrek. De woning was te ontmanteld. Muren leeg, gordijnen meegenomen, lampen weg, ontbreken laminaat op de vloeren. Leeg. Niet om nog van te houden. Maar we hebben er, zeker als gezin en zoals onze zoon op FB meldde plezierig gewoond en geleefd. Mooie herinneringen. Ook heel wat geinvesteerd als ik de beginfotoos nog eens bekijk. Het meest de tuin, woonkamer en keuken. Sinds 2004 had ik mijn werkkamer aan de achterzijde met zicht op de tuinen. Prima plek. 

  Op H105 zijn we bijna geinstalleerd, op de kledingkast na. Een wonder waar we alle spullen hebben kunnen laten. Toch nog nauwelijks de tijd gehad om de omgeving te verkennen. Te bezig met inruimen en ordenen. En het oppassen op het kleinkind is doorgegaan op haar eigen lokatie, tien minuten lopen bij ons vandaan. Heel doelmatig. Ze zingt sinterklaasliedjes met brabbelwoordjes, heel vermakelijk. En ze begint nee te zeggen, vooral als ze geen zin heeft in bepaald eten. 

  Formeel ook bedankt -moest voor 1 december- van de tennisclub waar ik bijna 40 jaar, Anita zelfs meer, lid van ben geweest. Een paar jaar geleden schreef ik de geschiedenis voor de nieuwsbrief in afleveringen. Bestuurlijk-organisatorisch vaak een lastige club geweest, kon je op het fraaie park prima tennissen en verblijven. De kinderen hebben er veel successen behaald. Anita heeft er vele jaren lesgegeven en vele titels behaald: 16x, waaronder 7x het enkelspel. Maar sinds haar enkelbreuk in 2009 heeft ze geen tennisbal mer geslagen, wel golfballetjes. Bij de veteranen heb ik wel enige titels behaald. Ik kan er tot 1 april blijven spelen. En zal dat graag doen, want er zijn zeker bindingen ontstaan.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  03-12-2016, 22:32 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  26-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-47 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Voorlopig de laatste keer dat H105 centraal staat in de berichtgeving. Het houdt een keer op. We zijn voldaan maar ook doodmoe, ik vooral van het tillen, sjouwen, verplaatsen. Gelukkig is er een lift, al is dat even wennen. Voor mij is het voornaamste dat alle apparaten werken, want techniek is niet mijn ding. Toch aardig gelukt met behulp van vriend Ed die veel heeft bevestigd en geinstalleerd. Zelf ook nog wat gedaan, ik kan nog wel wat op dat gebied. 

  Het heerlijke is dat alles in zo'n appartement gelijkvloers en compact is. Mer ruimtes heb ik eigenlijk niet nodig. Wel veel werk om alle spullen een plaats te geven en het is erg jammer dat de kledingkast er niet is. 

  Nog nauwelijks in Centrum Vleuterweide geweest met z'n diverse voorzieningen. Nog te druk geweest met heen-en-weer rijden en verplaatsen. Toch gaan bridgen en anderhalf dag oppassen op Milou die sinterklaasliedjes brabbelend zingt. Vandaag nog op K110 het nodige opgeruimd en ingeladen, Anita heeft alles schoongemaakt. Nog vier dagen ons bezit...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  26-11-2016, 18:18 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  19-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-46 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De week van de verhuizing. Na de verschoven oppasdag, was het dinsdag de dag van de overdracht na een zakelijke inspectie van de staat van Hardenbroek 105. De navigatie voerde ons dwars door Utrecht en langs 30 stoplichten. Te laat bij de notaris. In een kwartier was het formele deel geregeld en reden we in de stromende regen naar ons nieuwe eigendom. Beleggen in stenen. haha! Geen hypotheek meer, geen groot onderhoud meer, geen tuinbeheer meer. Louter servicekosten. Wat een weelde!

  De noodzakelijke spullen hadden we al bij ons: schoonmaakmiddelen (nauwelijks nodig), bestek en servies. Nog een tweede rit gemaakt en de auto volgeladen met het tv-meubel. Gewoon om praktisch te zijn en al wat te kunnen inrichten. Vrienden kwamen onverwacht kijken. Moe op de bank naar de televisie gekeken terwijl Anita was gaan bridgen. 

  Op woensdag de boekenkast in een kleine twee uur in in elkaar gezet. De KPN-monteur kwam een glasvezelkabel plaatsen maar weigerde een stopcontact te plaatsen. s Avonds matig gebridged met een 9e plaats in de c-lijn hoewel ik niet veel fout deed. Met twee late wijntjes niet in slaap kunnen komen, zoals de laatste weken steeds het geval was. Geen stress maar te intensief bezig met volgordes en logistiek. 

  Donderdag werd de buffetkast gebracht. Meteen geheel naar onze smaak. Vriend Ed kwam praktisch helpen met boren en electra. Twee ritjes gemaakt en thuis bijna alle laden in dozen gedaan, kast gedemonteerd en naar de woonkamer gebracht. De laatste vond geslapen op de Klaverkamp. Nou ja, geslapen...

  Vrijdag kwamen drie marokkanen van Move 25 die nauwelijks nederlands spraken onze grote spullen verhuizen. In drie uurtjes was het grote werk gedaan. We boden hun nog een lunch aan. Melk en vleeswaren bleven onaangeroerd maar sinas en broodjes kaas gingen vlot naar binnen. De griekse KPN-monteur was geweldig en heeft van mij later een topwaardering gekregen. Alles werkte zowaar. Een unicum! Daarna uren achtereen bezig geweest met inrichten, zodat s avonds de werkkamer er al goed uitzag. Diane en Milou kwamen gezellig buurten. Maar zij vond het allemaal maar vreemd. De eerste nacht doorgebracht op N105. Om kwart-over-vijf al klaar wakker. Anita om zes uur. 

  Deze fraaie zaterdag met behulp van Frank en Anthonie de restzaken opgehaald. Ik had een laadbak van de camping. De diepvrieskist ging naar B3 waar de lunch in geanimeerde stemming werd genuttigd. Om 16 uur de laadbak weggebracht, de fietsen en nog wat restspullen (altijd meer dan je denkt) ingeladen en om half zes zuchtend op de bank neergevallen. Anita had een heerlijke chili-con-carne. Ik kwam er helemaal van bij. En s avonds was het met verlichting en de geplaatste accessoires helemaal gezellig. Ik ben ontzettend blij met deze stap. Meer ruimtes hebben we niet nodig, het is comfortabel, dichtbij dochter & kleinkind, winkelcentrum, park en voorzieningen. Dank voor de kaarten die we mochten ontvangen, waaronder een persoonlijk geschreven door de burgemeester van Vianen. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  19-11-2016, 21:40 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  12-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-45 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een herfstweek met dalende temperaturen en veel regen en een aardverschuiving in de USA: Trump gekozen. Vier jaar lang een akelig blonde, blanke macho leider van een supermacht, nog altijd. Met meerderheidssteun in het Congres en over een verdeelde natie. En toegejuicht door Wilders, Le Pen e.d. Dat zegt al genoeg. De protest-demonstraties zullen daar weinig aan veranderen. Het bepaalde veel discussies in programma's. Europa is overwegend Democraten-gezind. Maar we zullen er mee moeten leven, vooral de politieke leiders. 

  Randzaken geregeld ivm de verhuizing: verzekeringen, nutsbedrijven, abonnementen. Niet veel eerder willen doen, maar nu het einde in V. nadert wel noodzakelijk. Ook altijd een tegenvaller: de kledingkast wordt niet op tijd geleverd. Beiden waren we woest, omdat afspraken niet nagekomen worden. 

  En ik heb voor het eerst winterbanden laten monteren. We zijn toch redelijk vaak op de weg. En gaan met gezinnetjes op wintersport in Oostenrijk. 

  Afscheid van Vianen nadert, eerder hadden we al vrienden hier voor t laatst in de tuin, die ik nog het meest van het huis zal gaan missen...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  12-11-2016, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-44 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Rare, ondefinieerbare week met echt herfstweer: lage temperaturen, beetje nachtvorst, buiig en enorme bladval na weken van droogte. Twee keer getennist voor de buien losbarsten en het zou voorlopig wel eens de laatste keer geweest kunnen zijn op De Bult. De buiten-meniscus van de rechterknie is slecht. En dat met het vooruitzicht van veel tillen, sjouwen, neerzetten. 

  Steeds vaker gaan mensen vragen waarom we uit V. verhuizen. Beetje stereotype allemaal: waarom, wanneer, hoe? Het is gecompliceerder dan een enkelvoudig antwoord. De verkoop kwam eigenlijk heel onverwacht en daarna kwamen we onder tijdsdruk. Voor een ruimer appartement met balkon wilde ik -op mijn 71-ste- geen ton meer gaan betalen. Dan hadden we weer een hypotheek moeten nemen. Bovendien wil ik ook nog wat spaarcentjes voor leuke dingen overhouden. Het is klein, we gaan de slechtste periode (wintermaanden) in en we zien wel. 

  Het vertrek uit V. doet me niet veel. Dat kan ik na de afgelopen drie maanden wel zeggen. Wat van waarde is houden we aan. Wat me, zeker in de beginjaren tegenstond, was het provincialisme: het ronddraaien in kleine sociale kringetjes. Dezelfde dingen, dezelfde mensen, dezelfde waarde-oordelen. Voorspelbaar, clichematig, inspiratieloos. Was blij dat ik de lokale politiek in kon gaan. Alles gedaan wat binnen de mogelijkheden lag. Als gezin een prima tijd gehad. Maar de taart is op.

  Zie veel nieuwe mogelijkheden. En die ga ik verkennen en benutten. De lezer zal het meemaken. Bovendien is lief levendig kleinkind dichterbij en kunnen we gemakkelijk hand-en-spandiensten verrichten, waarvan het oppassen in hun huis het voornaamste is. In de omgeving zijn veel kindvriendelijke voorzieningen. En wat al een half jaar sterk in mijn geest heeft meegespeeld: stel dat een van ons wegvalt dan is deze woonvoorziening het allerbeste. 

  Bezig geweest met de aanschaf van ene nieuwe grote boekenkast voor de gezamenlijke werkkamer. Met buffetkast en kledingkast de nieuwe grote uitgaven. 

  Van vrijdagochtend tot zondagavond op Tutti gepast in Amsterdam, terwijl Anita in Vianen achterbleef en naar vrienden en vader ging. Het was buiig weer, maar het 4x uitlaten ging in droge periodes dankzij de app buienrader. De stad was nog overbevolkt. Het stadsbestuur gaat 3 miljoen extra uittrekken voor het zwerfvuil: wat een zooi overal. Schande aan de vervuilers! 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  06-11-2016, 20:49 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week-43 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Bewust een normale week nagestreefd. Het was rustig herfstweer: goede temperatuur en droog. Bekende bezigheden. Mentaal ben ik in hoog tempo afscheid aan het nemen in en van Vianen. Nog wat bevriende kennissen persoonlijk bezocht. Van een afscheidsparty op K110 kan niets komen. Meubilair is weg en er staan overal dozen. Er is nog één bestuursvergadering van de BCV. En dan is het echt pakken en wegwezen.

  Wat ik niet van plan was, gaat wel gebeuren: elders (ook) gaan bridgen. In de komende woonplaats is een bridgeclub i.o. Speelavond: maandag. Wil daar toch ook wat contacten gaan leggen, mogelijk opbouwen. De nieuwe situatie roept bij mij bezinning en plannen op. Er zijn genoeg mogelijkheden. Van uitdagingen ga ik op mijn bijna 72e niet meer spreken.

  Als ik terugblik zie ik wat ik alleen al op bestuurlijk-organisatorisch gebied in V. heb gedaan: zes jaar actief in de parochie, enige jaren organisatie van schoolvoetbaltoernooi en openingstoernooi tennis, bestuurslidmaatschap van twee tennisverenigingen, voorzitter MR, TC-lid van de bridgeclub en webmaster, en niet te vergeten 24 jaar (1978-2002) politiek actief als commissielid, raadslid, wethouder. Veel voldoening gaven de buitenschoolse activiteiten met schaken en voetbal met leuke successen in de regio en de groep-8 activiteiten met musicals, speelfilms en afscheidskampen. Dan was ik nog coach van het voetbalteam van mijn zoon en hockeyteam van mijn dochter. Even scheidsrechter geweest. Niet te vergeten: vervoerder naar accommodaties. Ik heb m'n best wel gedaan (voor de gemeenschap). 

  Het boeiendste was de politieke activiteit, hoewel dat ook tegenstanders maakte. Het beste wat ik gedaan heb, kijkend naar de realisaties: het aannemen van een nieuw subsidiebeleid, openen jeugdhonk en drie jaar penningmeesterschap van de tennisclub. Kerk, politiek en onderwijs heb ik afgesloten. 

  Waar ik nu het meest van geniet is mijn kleindochter. Ik vermaak me met haar ontwikkelingen. De zinnetjes gaan komen. Ze is bijna altijd blij en erg levendig.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  30-10-2016, 17:29 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  15-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-41 2016
  Bijna weer een gewone week: zelf tennissen, Anita golfen, bridgen, fietsen, dinsdag en vrijdagochtend oppassen op kleinkind Milou, dat brabbelt en zingt.Wat eenkennig afentoe en last van verlatingsangst bij het naar bed brengen. 

  Dochter Di werd 37 jaar en is inmiddels drie weken weg uit V. waar ze haar "hele" leven heeft gewoond. Jarig op Paardenmarkt, dat voor de 745e keer plaatsvond en nog altijd DE happening is van de woonplaats. s Morgens over de Voorstraat gelopen. Het was fris, zelfs guur en goed druk. In het noordelijk deel de activiteiten met paarden, de rest van de straat vol met de bekende marktkramen. Vele bekenden gezien en me gerealiseerd dat dit de laatste keer is als inwoner. Bijna iedereen die je spreekt, weet van ons vertrek. 's Avonds erwtensoep met roggebrood en spek gegeten bij vrienden en de rest van de avond gebridged. Goede contacten blijven. 

  Op de andere dagen weer veel heen-en-weer gereden naar de stadswerf voor afval en kringloop. Er lijkt geen einde aan te komen. Vanochtend naar de camping waarvan delen van de ontmantelde kledingkast dienst gaan doen als platform. De hele caravan staat trouwens boordevol met spullen. Ook bij dochter het nodig gestald tot onze verhuizing. Het nodige, want het onnodige wordt opgeruimd. Geen tuinmaterialen en -gereedschappen meer, bijna alles wat met groot onderhoud te maken heeft, is weggebracht. Voorts ook foto-negatieven, boeken, CD's, schilderijtjes, posters, vakantiegidsen, mappen en ordners zijn aan kritische normen van behouden of wegdoen onderworpen. Er paar dingen gingen me aan het hart, maar het meeste had geen functie meer. 

  We zijn er klaar voor en ik heb heel veel motivatie om te vertrekken en een volgende fase tegemoet te gaan.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  15-10-2016, 16:01 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-38 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Maandag tekenden Diane en partner de overdracht en werden ze de nieuwe bewoners van Beukenburg 3. De hele week zijn ze bezig geweest. De badkamer door een professional. Wij hebben hand-en-spandiensten verleend: spullen brengen, schoonmaken, en niet te vergeten oppassen. Anthonie werkte dagelijks wel 10 uur en viel na thuiskomst vaak op de bank in slaap, zelfs bij tv-beelden van zijn favoriete club PSV. Hij is heel precies, kreeg wel even een dip, vanwege de intensieve klus. Dat kwam ook omdat de woning vreselijk is achtergelaten door een jong gezin met twee jongens. Behoorlijk vuil, veel wanden in felle kleuren, zelfs de kroonsteentjes weggehaald. En die lui leken zo aardig. Zo gaat het toch wel vaak.

  Wat mij verder opviel aan het huis zijn de vele bergruimtes. Altijd goed voor een gezinnetje, want dat komt om in de spullen. Na een kleine week werken zijn drie slaapkamers klaar. Ik heb me ontfermd over tuin en berging en daar stellages geinstalleerd. Ik hoefde van hen verder niets te doen. Wel ben ik thuis aan het ordenen, opruimen en naar kringloop/stort wegbrengen. Er moet nog veel gebeuren...

  Op de camping BNI zijn bijna alle veldkampeerders vertrokken. Het was nog heerlijk nazomerweer, maar ze begonnen maandag al te keutelen om op vrijdag/zaterdag pas te vertrekken. Neurotisch. Wij zijn met nog twee andere caravanbezitters de enigen die er nog staan van de 20, terwijl we t/m 2 oktober mogen blijven staan. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  24-09-2016, 22:01 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-36 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Kan een mens gelukkiger zijn? Alles zit mee of: is naar tevredenheid. Eigen gezondheid (afgevallen, niet meer snaaien), Familie happy, prachtig nazomerweer, stappen naar nieuwe fase. Vaak ben ik midden in de nacht of vroeg klaar wakker, terwijl A. gewoon lekker doorslaapt. Allerlei lijstjes van activiteiten gaan door mijn hoofd, zoals de drie jaren van mijn penningmeesterschap, inclusief secretariaat en accommodatiezaken. De hersenen werken optimaal. Ik zou wel anders willen, maar zo zit ik in elkaar. Ook in mijn beroepsuitoefening en vrijetijdsbesteding blijf ik programmeren.

  De week Friesland was al heerlijk, maar in de eigen omgeving ook prima. Ik ga m'n achtertuin nog missen, maar dat is ook echt het enige. Aan mensen hecht je en de waardevolle bindingen blijven. De toekomstige woonomgeving verkend nadat de koopakte was getekend. Op korte afstand van tenniscomplex Oudenrijn, Maximapark met tuinen, vijvers, singels, sportaccommodaties. Alles in een omgeving in een smaakvolle, eigentijdse bouwstijl. Het is bepaald geen Vinex-wijk. Dicht bij winkelcentrum maar ook station naar Utrecht. Altijd graag in een grootstedelijke setting willen wonen. De varieteiten in aanbod van activiteiten en voorzieningen, de veelvuldige horeca, de gemeleerde bevolking en Utrecht is een echte studentenstad, de anonimiteit bij doen-en-laten.

  Maar het meest content zijn we over het appartement. Kleiner dan we wilden, maar betaalbaar en eventueel een tussenstation naar verder in Leidse Rijn, maar de nabijheid van het gezinnetje van Diane zal ons wel doen blijven. 

  Vandaag is A. jarig en we hebben veel mensen uitgenodigd om hier nog een keer haar verjaardag (64 jaar) te vieren. Het is al een schitterende zomerdag. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  10-09-2016, 12:29 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  27-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-34 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Kan me niet herinneren de laatste jaren zo'n goede en geslaagde (zomer)week te hebben meegemaakt. Het weer was fantastisch, zodat ik ook twee dagen enige uren naar zwembad Merwesteyn kon gaan. Anita had elders besognes. Betrekkelijk rustig omdat de scholen in Midden-Nederland weer begonnen zijn. Maar wat zijn zwembaden hier veranderd. En de entreeprijs is er ook naar. 

  En alle tussendagen waren bijzonder. In 10 dagen tijd ons huis K110 verkocht en een andere in Vleutenweide gekocht. Het klinkt simpel, maar er komt heel wat voor kijken. En dan hebben we nog geluk gehad, omdat alles meezat en zo snel ging. 

  Op 15 augustus de bezichtiging, twee dagen later bieden en tegenbieden en verkopen, vervolgens naar drie appartementen gekeken. Twee vielen al meteen af en de derde werd het als tussenstation, omdat alle projecten in Leidsche Rijn pas dit najaar van start gaan en in 2017 en 2018 opgeleverd gaan worden.

  We stonden voor de keuze huren of kopen. Huren betekende via Trovit voor een jaar tegen €1050 p.m plus opslag goederen voor zo'n €200,-, dus tel uit je winst. Dus werd het kopen en dat is geschied. We zijn er heel blij mee. 

  De omgeving is in ontwikkeling, maar veelbelovend. Wel is er op 5 minuten afstand een winkelcentrum met horeca, bibliotheek, boekhandel, supers, voorts het Amadeus College, het grote Maximapark, recreatiegebied Haarrijn, sportaccommodaties, zwembad. En voor ons belangrijk: op 5 minuten fietsen van huis Diane en gezinnetje. Het kan niet beter. Helemaal blij. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  27-08-2016, 10:54 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  29-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-21 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De zondag en maandag brachten veel regen, daarna werd het beter, zeker wat temperatuur betreft. Maar hoe weinig avonden kun je in NL eigenlijk buiten zitten. Heel fraai was het bezoek in Rotterdam van de Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld. Imposant als je ziet wat voor een voorzieningen er allemaal zijn. Later in de week bleken er toch nog veel bouw- en inrichtingsongemakken te zijn voor de passagiers.

  Het was toch weer een week met opvallend sportgebeurtenissen. Steven Kruiswijk leek op de eerste winst in de Giro d'Italia voor een nederlander te gaan, maar een stuurfout bij de afdeling kwam hem duur te staan. Het was een wonder dat hij toch nog op de racefiets klom, maar zijn podiumplaats raakte hij kwijt. Waarom overkomen zulke zaken NL-favorieten toch zo vaak? Max Verstappen is te vroeg een vedette, want bij de trainingen in Monaco -zijn woonplaats- ging hij in de vangrail en start vandaag achteraan. Hij eindigde de race opnieuw in de vangrail. Kiki Bertens speelde een adembenemende tennispartij op Roland Garros. Vijf matchpunten overleefde de tegenstandster. Een goeie bal zou haar naar Rio gebracht hebben. Uiteindelijk won ze toch nog met 10-8 in de 3e set. En Atletico Madrid verdiende de EuropaCup, maar verloor van stadgenoot Real met penalties. 

  Voorts deze week veel opgepast. Milou is steeds weer een attractie; ik vermaakt me enorm met zo'n kleinkind. Maar ook getennist met een steeds kleiner aantal deelnemers, vanwege de vakanties die senioren al vroeg plannen. Bridgen loopt naar het einde. Eindelijk weer eens een goeie score. Bij deze sport kan de geluksfactor ook al niet ontbreken, al denk je nog zo te kunnen redeneren. 

  En dan persoonlijk. Ik heb me een hoortoestel laten aanmeten en draag het zes weken op proef. Ik merk verbetering maar of ik er €2500 voor over moet hebben? De fiscus en verzekering vergoeden niets meer. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  29-05-2016, 19:27 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (96)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (102)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (166)
 • Politiek (122)
 • Reizen (128)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (160)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!