Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieŽn, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Croatia 2
 • 12 Dagen Croatia 1
 • Kerstdrive
 • week-48 2017
 • Uiteindelijk....
  03-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-48 2017
  Als weekjournaal ga ik dit blog niet voortzetten. Er is mij iets duidelijk geworden dat tegen mij gebruikt wordt, dat dit noodzakelijk maakt. Wel zal ik op dit blog vakantieverslagen blijven schrijven en om een mening over een actualiteit te uiten. Dank aan mijn trouwe lezers.

  Voor mijn fictieve reis, waarin ik wel persoonlijke overdenkingen opschrijf, verwijs ik naar: 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  03-12-2017, 11:02 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  26-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst 2015
  x
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  26-12-2015, 11:49 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  22-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.71 jaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op mijn verjaardag zaterdag voelde ik omstreeks half twee een steek.....het was het tijdstip van mijn geboorte in 1944. Dat was wel een dinsdag. Een leeftijd om te vieren. Elk jaar wel, zeker mijn onderwijsjaren, vorig jaar met gezin in huisje in Noordwijk op een bungalowpark. Vandaag op mijn woonadres, terwijl het weer buiten steeds slechter werd. Ook wel eens natte sneeuwbuien gehad. 

  Om 16 uur kwamen drie bevriende echtparen om bij hapje & drankje met elkaar te bridgen. Een schema waarin elk persoon vier spellen met een ander speelde. Daarnaast en daarbij converseren. Al-met-al een plezierige verjaardag. Ik moet zeggen dat de FB-felicitaties toch ook wel wat hebben.

  Vanmorgen zijn de kids met aanhang en kleinkind op de koffie geweest. Kleinkind is achtergelaten voor enige uren.... In familiesfeer toch altijd het meest vertrouwd. Merk wel dat mijn alertheid afheemt, omdat ik omgevingsgeluiden steeds moeizamer ga horen. Ik reageer dan te langzaam of niet goed en zie hen mij aankijken. Het zal toch niet..... Inmiddels zakken de temperaturen en verschijnt er afentoe een middagzonnetje. Ik ga straks eens flink wandelen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  22-11-2015, 13:50 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  12-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk weekend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De dagen zijn voorbijgevlogen. Het was zonnig, maar gemeen koud met dat oostenwindje. Ben inmiddels verkouden en kijk uit naar de griepprik. Vrijdag de hele dag oppas voor Milou, die zelf ook al weken verkouden is en leuk kan snurken. De zaterdag was vooral nuttig. De tuinverlichting is in orde met lampen waar een kapitaaltje voor is neergelegd, omdat die stallantaarns wel hun tijd hebben gehad.

  Om 18 uur klaar voor de buis om een matig NL-elftal tegen de nummer 146 van de wereld met slechts 2-1 te zien winnen. De voorhoede kwam nauwelijks in de 16 en als de Kazak niet naast de paal had gekopt, had ik het nog niet geweten. Ik wil niet meedoen aan de nationale sport afzeiken, maar laten we nu toegeven dat we op voetbalgebied niet zomaar meer winnen van IJsland, RoemeniŽ of Ierland. We zijn een B-natie geworden met torenhoge zelfoverschatting. De Turken wonnen natuurlijk in TsjechiŽ. Dat is een land waar de spelers nog nationalistisch genoeg zijn. De onze zingen niet eens het Wilhelmus mee omdat grootvader in de bushbush is geboren.


  De zondag was weer hetzelfde weer en gingen we op onze 37e huwelijksdag lunchen in het chique Laren. Ideetje van dochter. BN-ers genoeg daar, dus wij lekker anoniem. We zaten naast Davy Klaassen die ook eens vrij was op zondag. 's Middags verloor Jong Oranje van Slowakije (met de helft van ons inwoneraantal).

  Vanaf 17 uur waren we present op de 75e verjaardag van ex-collega Tineke. Niet veel mensen, maar wel gezellig nadat ik de barbeheerder had verzocht die k...muziek uit te zetten. Je kon tenminste wat converseren. Wel weer met bekenden met de bekende thema's, maar ik weet al lang dat dit soort bijeenkomsten vooral de jubilaris veel geld kost.


  Vandaag dochter D. 36 jaar geworden. De eerste keer dat ze dat doet als moeder. Geweldig. En mijn broer is opa geworden van zijn eerste half-duitse kleinkind Elisa Amelie.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  12-10-2015, 21:41 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse Dagen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het kan in Nederland heel aardig zomerweer zijn. Voor mij is dat tussen 22 en 25 C met wat wind en een lichte bewolking. Zaterdag was een prachtige dag. Met mijn zus, die al 45 jaar in het buitenland woont maar gek is op Amsterdam bij Vertigo afgesproken en heel genoeglijk twee uurtjes zitten praten. Met diepgang en actuele uitwisselingen. Persoonlijke zaken die ik niet gauw met anderen zou bespreken. We hebben altijd snel het juiste contact en komen eigenlijk tijd te kort. Helaas zijn onze ontmoetingen in vakantietijd altijd beperkt vanwege andere bestemmingen.

  Daarna vijf uur met zoon, zijn collega en Anita door erg drukke Amsterdamse grachten gevaren. De Prinsengracht is in bouwstijlen het minste, soms wat rommelig maar wel het boeiendste. Stuk Amstel hoort erbij en we voeren zelfs richting IJ maar door de harde wind keerden we om. Legden aan om witte wijn en bier te kopen. En voeren terug langs de Herengracht. De stad was druk, de terrassen zaten vol, de rondvaartboten komen breed op je af en hebben voorrang. Tutti werd op de voorplecht veel gefotografeerd. Tegen half zeven waren we terug. 's Avonds thuis genoten van een van de beste Ik vertrek-uitzendingen. In herhaling.

  Zondag kon ik vanwege de schouderblessure niet tennissen, zodat naar een winnend Ajax werd gekeken en daarna afwisselend in tuin werd gelezen en naar nog wat voetbal werd gekeken. Ik heb maar liefst drie boeken onder handen: Victoria (in engels), biografie Theun de Vries (dikke pil) en De Grens (documentair boek). Van bloggen komt niet veel, buiten is het zomer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  10-08-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  08-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppasopa
  Na 34 jaar was ik weer oppas voor een baby, zuigeling eigenlijk nog. En wel kleindochter Milou. Mijn eigen dochter ging voor het eerst deze week na eind-december weer naar haar werk, voor 3 1/2 dag. De andere dagen is Milou bij opa & oma's en op woensdag het dagverblijf. 

  Vanochtend stond ik om half acht naast m'n bed en was om kwart-over-acht op de oppaslokatie, 2km van de eigen woning. Goed om te doen. Milou sliep nog en dat deed ze een uur toen ze geluidjes ging maken en ik haar uit de wieg haalde en in de woonkamer op schoot nam.

  Om half tien kreeg ze de fles die ze gretig op dronk en uiteraard haar boertjes laten geven. Een tijd rechtstandig op schoot gehad en naar de televisie gekeken waar ze veel aandacht voor had. Ook nog een tijdje in de hoge box gelegd, maar ze speelde niet echt.

  En toen ontdekte ik een poeppamper en heb die vakkundig verwijderd. In haar blootje lachte ze me aanmoedigend toe. Kleertjes aandoen ging lastig, maar alles is nog zo flexibel bij haar dat het toch lukte. Nog een tijdje op schoot gehad en weer een tijdje laten slapen tot een half uur voor de komst van mama. 

  M'n debuut solo-oppas is geslaagd en ik mag terugkomen....  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  08-05-2015, 17:23 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  07-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2015
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Pasen was dit jaar vooral een familie-aangelegenheid. Eerst na maanden weer eens emailverkeer met mijn zus in Sydney. Om allerlei redenen (of niet) was het er gewoon niet van gekomen. Het gaat goed Down Under en ze hebben het op hun lokatie erg getroffen. Het Paasweer daar was matig.

  Bij ons juist wel redelijk goed met vooral een mooie 1e Paasdag. We zijn op zaterdag met F&F naar een restaurant gegaan en hebben vooral gesproken over de aanstaande verhuizing naar een volgende woning in Amsterdam. Veel geld, maar een stap voorwaarts, zeker ook voor hond Tutti, waarvoor het op een bovenwoning maar behelpen is.

  Op Paasdag het jonge gezinnetje op bezoek en met de maaltijd. Milou is echt een mooi meisje. Klein en fijn. Genieten. En op 2e Paasdag het bezoek aan mijn 95-jarige sc
  hoonvader in Voorburg, die na uitstapjes naar De Kuip en Duindigt (waar hij al in de oorlogsjaren kwam) lekker gebruind nog na wist te genieten.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  07-04-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  21-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuttivriend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zo lange onderbreking van blogactiviteit is voor mij zeldzaam. Ik ben begin-februari ziek geworden en na drie weken enigszins hersteld. Ik houd het op een lichte longontsteking als ik naar de verschijnselen kijk. Weet nog niet of ik alsnog naar de huisarts moet gaan.

  Dagenlang ben ik niet buiten geweest. Goed, dat ik van lezen houd, maar ook dat kan eentonig worden. En op de gekste tijden kon ik slapen om vervolgens s nachts weer uren wakker te liggen. Ik ging met paracetemol naar de ALV van de tennisclub, omdat ik als penningmeester aanwezig moest zijn. Soms kun je onmisbaar zijn. Voor het bestuur geen lastige vergadering, maar wel een met veel losse flodders, die allemaal diplomatiek gepareerd konden worden. Daarna is er toch een bestuurscrisis uitgebroken over mis-functioneren. We zitten er nog midden in en persoonlijk denk ik dat het ernstig blijft.

  Ook op andere gebieden reageerde ik niet echt lekker. Gelukkig brachten de bezoekjes van dochter en kleinkind vreugdemomenten. Maar het depri-gevoel bleef, in de mate dat ik met iedereen ruzie zou kunnen maken en krijgen. Ik wijt het ook aan ....ontwenningsverschijnselen van dagritme en non-alcohol. Een mens moet naar zichzelf wel eerlijk blijven.

  Afgelopen zondag met Anita naar de Arena gegaan en voor het eerst sinds lang weer een leuke wedstrijd van Ajax gezien (4-2 tegen FC Twente). Ook wel op de bridgeclub verschenen, nog met hoofdpijn en een enkele hoestaanval, maar wel prettig gespeeld.

  Deze week zijn zoon en vriendin op wintersport in Canada met de familie A..... Een buitenkansje. Voor ons betekent het een week oppassen op de cockerspaniel Tutti, een schatje. Het uitlaten is al een hilarische activiteit. En verder is het wat gedoe op een bovenhuis. Buiten is het snertweer en op de televisie wordt integraal de Elfstedentocht van 1985 uitgezonden. Terecht met dit weer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  21-02-2015, 11:21 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar 2015
  Vandaag mijn broer 69 jaar geworden en de sterfdag van mijn moeder op 85-jarige leeftijd in 2006. Hoopte maar dat de kleindochter in elk geval niet op deze dag geboren zou worden. Zij was een kerstsurprise: op de 24e. We zijn er elke dag wel (even) geweest. Nog steeds verbazingwekkend hoe klein Milou is. Ze krijgen nu ook bezoek van vrienden, vaak met hun kleine kinderen. Met moeder en kind gaat het goed. Er is veel zorg omheen van kraamverzorgster en verloskundige. Maar vanaf nieuwjaarsdag gaan ze het allemaal zelf doen.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  30-12-2014, 12:30 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milou Sophie
  Toch onverwacht is vanmorgen ons eerste kleinkind geboren: Milou Sophie. We wisten al vanaf week-20 dat het een meisje zou worden. Diane had een goede zwangerschap, alleen de laatste tijd last van hoge bloeddruk en mogelijk zwangerschapsvergiftiging. Dus veel medische controles. Ook zou het eerder gehaald/opgewekt kunnen worden. In de 37e week dus.

  Vannacht kwamen er bij haar krampen. Om 3 uur richting ziekenhuis, om half vier op de afdeling en om 6.02 geboren op 24-12-14. Goede, snelle bevalling. Diane heeft een grote voorkeur voor even getallen. Tonie is er steeds bij geweest. 

  Wij kregen om kwart-voor-acht een mobiel telefoontje. Geweldig natuurlijk. Gelukkig en trots. Ik ben naar hun huis gegaan om een kaart en de dagkrant in de bus te doen en het nieuws bij goede vrienden gaan melden. Nog wat boodschappen gedaan. Ons kerstprogramma wordt nu ook anders. 

  Daarna naar ziekenhuis, waar we het kleine humpie in de armen van Diane zagen. Op een kleine, maar goed ingerichte kamer. We hadden bloemen, een taart en fles kleine chocoreepjes bij ons. Veel foto's gemaakt. Ik weet dat babies klein kunnen zijn, maar zo klein.... Op m'n armen gehad. Ze maakte wat geluidjes, was beweeglijk, knipperde met de ogen. Er kwam een arts om haar te keuren: goedgekeurd. 

  Omstreeks half twaalf vertrokken. Mama Diane wilde even wat slapen. Het miezert nog steeds. Echt geboorteweer van onze familie. Dus ze kan zich helemaal thuis voelen....  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  24-12-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (3)
  07-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint 2014
  Het vieren van Sinterklaasfeest is bij ons in het gezin een traditie. Vroeger een echt kinderfeest, sinds de kids volwassen zijn hebben we een spelprogramma. Jarenlang met anderen gevierd, de laatste jaren met de eigen aanhang. Anita had drie uur in de keuken een heerlijke maaltijd gefabriceerd en daarna hebben we in vier spelrondes ons vermaakt. Eraan gekoppeld een sjoelwedstrijdje. Je kon het aantal stenen gebruiken die verdiend waren met de goede antwoorden. Een leuke formule. Ik hoop en verwacht dat onze traditie blijft bestaan. Volgend jaar met een kleinkind tussen de pakjes.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  07-12-2014, 10:01 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  23-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Noordwijk
  M'n 70-ste hoefde niet echt gevierd te worden. Maar goed, er werd een weekend georganiseerd in een huisje bij De Gouden Spar in Noordwijk. En als bijzonder kado: het prachtige herfstweer. Zonnig en temperaturen rond de 12 C. 

  Op vrijdagmiddag gearriveerd in Noordwijk en met z'n vieren geluncht in een strandpaviljoen. Over stran en boulevard gelopen en naar huisje Spar72 gegaan, dat prima geoutilleerd was met woonkamer-keuken.3 slaapkamers-badkamer-provisiekamer. We hebben er gezellig genoten van de kaasfondue en daarna een traditioneel spelprogramma gedaan.

  De zaterdag was deels in Amsterdam: gezamenlijk naar hockeyclub, geluncht in Amstelveen, wat gedronken bij de Bosbaan. Om 17 uur weer terug in Spar 72 en daarna de avondmaaltijd. natuurlijk moest er naar Ajax-Heerenveen worden gekeken. Na een matige 1e helft toch nog 4-1. En het spelprogramma met 7 rondes afgemaakt. Tegen middernacht ging iedereen naar bed.

  Vandaag zondag was een prachtige dag en na het ontblijt vloog de jeugd uit en hebben Anita en ik een erg lange strandwandeling gemaakt (heen-en-terug wel 10km) en gepauzeerd op strandterras met choco-slagroom. Samen nog naar tv-voetbal gekeken en gegeten en vervolgens terug naar Vianen.

  Een prima family-weekend en dat is het mooiste geschenk, toch!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  23-11-2014, 22:07 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  11-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinrenovatie compleet
  Eind-augustus de oude tuin opgeruimd. Het grote tuinhuis geheel solo, wat best een klus was. Daarna erg veel verplaatsen en wegbrengen. De hovenier heeft de werkzaamheden in vier dagen verricht, waarna we een geheel andere tuin zagen. Een totale metamorfose. Geheel naar de zin, want hij moest eenvoudiger te bewerken, te onderhouden zijn en meer ruimte geven. Een terrastuin

  Vervolgens 3 1/2 week op vakantie en daarna nieuwe zonwering laten plaatsen en vandaag van half tien tot twee uur is door medewerkers van HoutPlaza de kleine blokhut geplaatst. De laatste anderhalf uur in de stromende regen. Ik heb nu wat geordend, want de eerste veertien dagen mag ik het bouwwerk nog niet impregneren. Alle planken moeten eerst goed aansluiten. Het liefst aan de buitenzijde beginnen, laten drogen en wat dagen later de binnenzijde. 

  We leven in het najaar, dus het is maar de vraag of de blokhut "winterklaar" gemaakt kan worden. Moet wel, want we hebben ook nog een kinderkamer in te richten.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  11-10-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grachtentochtje
  Hoe heb ik ooit kunnen werken als ik zie hoe vol m'n agenda is met activiteiten. Maar vandaag, woensdag kon de Grachtentocht met zus & zwager (uit Sydney) toch doorgaan. Het weer is na weken eindelijk weer zomers. We stapten in de sloep om 11 uur en na een half uur bereikten we de opstapplaats bij Holland Casino. Een leuk weerzien, zeker met Michael. Heel vertrouwd. We laadden de proviand en passagiers in en voeren door de kanalen en grachten waar Amsterdam zo rijk aan is. 

  Bijzonder om langs ons voormalige woonhuis aan de Amstelkade te varen. Op de Amstel was het erg rustig, maar leuk om langs de chique panden, het Amstel Hotel, Carr√©, de Hermitage, De Jaren, de Stopera te koersen naar de Wallen waar toeristisch Amsterdam zich op terrasjes genesteld had of langs de bezienswaardigheden liep. 

  We keerden om en moesten afentoe manoeuvreren om rondvaartboten te vermijden. De Herengracht was een hoogtepunt. Zo op gemak de fraaie sculpturen op de oud-hollandse gevels te kunnen bewonderen. De conversatie liep wel door, maar het was vooral een middagje kijken. Omstreeks 15 uur zetten we de familie-passagiers af en voeren langs de Jacob van Lennepkade waar mooie boten en bijna-wrakken elkaar afwisselen naar de basisplek. Een heel geslaagde middag.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  03-09-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Arnhem
  Deze dag doorgebracht in Arnhem, beter: in de binnenstad van Arnhem, juister: in en om de Korenmarkt. Met vriend Jos arriveerde ik om half elf op de gratis parkeerplaats bij het Gelredome. Geen leuke omgeving. De trolleybus bracht ons in tien minuten naar het centrum, waar het rond het station afzichtelijk lelijk is. En dat al jaren.

  Vervolgens het winkelgedeelte in, dat inwisselbaar is met zoveel andere in grote steden. In de Rijnstraat heeft een zoon en schoondochter van Jos onlangs een winkel voor 3D-prints geopend. Het is opmerkelijk hoe ze vervaardigd worden en van erg licht materiaal. Voor een buste van je gemaakt is, dus evenwel tien uur. Kosten een kleine 100 euri. Ga ik dus nooit voor mezelf uitgeven. Het was een leerzame sessie.

  Op het Jansplein op een zonnig, maar winderig terras de lunch (broodje beenham en witte wijn) genoten. Vervolgens naar de Korenmarkt gegaan, waar we Khalid Oubaha (41 jaar) ontmoetten voor zijn etablissement 5th Avenue (een oude lutherse kerk). Sinds 1985 niet meer gezien, omdat hij en zijn gezin (vader-moeder-j-m-m-m-m) in Maastricht gingen wonen. Zij behoorden tot de 1e generatie marokkanen op onze school. Aanpassing en acceptatie verliepen heel natuurlijk. Ze hadden mee dat ze wilden presteren. 

  Atheneum gedaan en aan studie begonnen. In Nijmegen als student in de horeca gaan werken en daar zijn loopbaan begonnen. Nu heeft hij in Nijmegen en Arnhem 21 horeca-zaken in beheer. Zelf woont hij in Ravestein met zijn twee zoons (14 en 12 jaar), die bij Vitesse in de jeugdopleiding voetballen.

  Het was een buitengewoon leuke samenkomst, waarin erg veel informatie is uitgewisseld en gelachen is om herinneringen. Hij waardeerde de school en de leerkrachten. We kregen een fles witte wijn in de koeler, bitterballen en hadden een gangenmenu kunnen nemen, maar ik moest om 19 uur terug zijn. Een van de leukste ontmoetingen van de laatste tijd.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  16-04-2014, 22:28 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  13-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van Afscheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vanmorgen heeft Anita haar laatste gymlessen gegeven. Na 1974-1979 en 1985-heden, dus 33 jaar. Het is mooi geweest. Ik weet hoe ze er naar toe geleefd heeft, vooral de laatste jaren. Het afscheid zou al eerder zijn, maar uiteindelijk is het 1 maart geworden. Op dinsdag 25 februari heeft ze nog een terugkomdag. 

  Vanmiddag afscheid van de stichting Lek & IJssel met een etentje en op 26 februari een soort receptie in het stadhuis. En dan is het echt over-en-sluiten. Zelf vond ik het heerlijkst dat je je dagen zelf kunt gaan indelen. Na wat rustige jaren ben ik weer heel actief geworden, maar die energie en amibtie heb ik ook wel, eigenlijk al van kindsaf. 

  Anita is ook een actief persoon, maar kan nu andere prioriteiten gaan stellen. En soms komt er ineens wat tussendoor, zoals het herstel van haar vader na een heupbreuk. Dat zal ook aandacht, mogelijk verzorging gaan geven. Maar het belangrijkste is vandaag dat er een einde komt aan haar beroepsuitoefening, waarvoor ze van mij als rapportcijfer een 9 1/2 krijgt. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  13-02-2014, 13:15 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  26-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst in Amsterdam
  Heel geslaagde kerstdag in Voorburg en Amsterdam. Familiebezoek. De kids weer met relaties. Wandeling door Vondelpark en naar Museumplein en Leidseplein. Sfeervol. Prins Maurits en prinses MarilŤne met hun drie kinderen bij het ijsbaantje. Naar Frank's huis. Spelletje gekaart. Kerstdiner. Elke relatie had ťťn gang verzorgd. Vandaag weer wat bijkomen en om half vijf naar vrienden voor weer een kerstdiner en bridgeavond. Gezelligheid kent geen tijd...
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  26-12-2013, 10:57 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  25-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstavond
  Ongeveer 40 keer naar de kerstmis geweest, maar dat was na het overlijden van mijn schoonmoeder in 2004 wel voorbij. Het had een bepaalde sfeer en de kinderen hebben er een goede herinnering aan. Ze gingen naar de kinderviering om 19 uur, de volwassenen om 22.30 uur naar de avondviering en ondertussen maakten ze de kersttafel gereed, waar we tot een uur of twee aan bleven zitten. Meestal ging ik opgeblazen proberen te slapen. De kerstdagen stonden in het teken van het samenkomen van familie met eten & drinken en spelletjes. Altijd op 2e Kerstdag een lange boulevardwandeling in Scheveningen. Aan Bethlehem werd niet veel gedacht...

  Maar die tijden zijn voorbij. Het was niet ongezellig, maar erg langdurig. De laatste jaren zijn we op kerstavond thuis. Diane komt kijken naar All you need is love en Serious Request. En wij kijken mee. Heel relaxed. Vandaag gaan we het met familie en aanhang vieren.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  25-12-2013, 10:44 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.61 nazomers!
  Anita is vandaag 61 jaar geworden onder het teken van de maagd, in het jaar van de slang. Ik ken haar van het voorjaar van 1977, op 11 oktober 1978 trouwden we en op 12 oktober 1979 kwam dochter Diane op de wereld; Frank volgde op 28 april 1982. Vrouw en kinderen zijn mijn grootste geschenk.

  Van de 36 verjaardagen die ik van Anita heb meegemaakt, herinner ik me zeer wisselende omstandigheden. Vorig jaar op haar 60e was het tropisch en verbleven de gasten in de zonnige achtertuin; dit jaar zijn er fikse buien en heldere opklaringen. Geen weer om buiten te zitten.

  De verjaardag van 1979 -ze werd 27 jaar- was ze hoogzwanger. Het waren warme dagen. Zoals steeds vierden we haar verjaardag voor familie en apart voor vrienden & kennissen. Op de familiedag gingen we in de vooravond even naar het strand voor de verkoeling. Als ik de foto terugzie, denk ik: wat was ze jong.

  Vandaag is ook de dag dat ze in 1973 in het onderwijs begon als 21-jarige. Op een school in Delft die niet meer bestaat. Veertig jaar geleden. Ze geeft nog altijd les, maar het einde van haar loopbaan is in zicht.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  10-09-2013, 15:10 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  12-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Favoriete Lokatie
  Vandaag weer een dagje in Amsterdam vertoeft. Een half jaar hebben we het plan gehad om te willen verhuizen naar de hoofdstad, waar ik van 1959 tot 1975 gewoond heb: van mijn 15e t/m 30e. Vormingstijd.

  Ik was er graag teruggekeerd, maar de beroerde huizenmarkt zette een streep door de droom. Het kan nog wel even duren voor de verkoopprijzen weer redelijk zijn en dan ben ik 70. Moet je dan nog willen verkassen?


  Laatst vroeg een oud-amsterdamse vriend: waar had je het liefst willen wonen? In elk geval in Oud-Zuid en aan een kade. Beetje op stand, goede buurt, auto nog kwijt kunnen en met vrij uitzicht op water. Ik heb twee foto's gekozen. Om de belangstellende een idee te geven.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  12-06-2013, 19:03 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 23/04-29/04 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (93)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (27)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (164)
 • Politiek (122)
 • Reizen (129)
 • Samenleving (39)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (158)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!