Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Croatia 2
 • 12 Dagen Croatia 1
 • Kerstdrive
 • week-48 2017
 • Uiteindelijk....
  17-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auvergne, juni 2016 A

  Op vrijdag 10 juni om 16 uur gearriveerd in Saint-Gervais d’ Auvergne, op locatie Trois Etanges aan Le Fal. Het is het uiterste noorden van de Auvergne, de Combraille. Een wat monotome streek tussen de Allier en de Creuse. Schilderachtig landschap met nog oude gebouwen achter hagen en muurtjes. Het oogt allemaal eeuwenoud.

  We werden verwelkomd door Basten en Christine die er sinds de zomer van 2010 met hun drie kinderen Pepijn (13), Sterre (11) en Rodee (8) wonen. Een Ik-vertrek-verhaal. Ze hebben 6 ha terrein met enige vervallen opstallen die ze aan het renoveren zijn. Een hele klus. Er is veel gebeurd, maar er moet nog meer gebeuren om er economisch van te kunnen bestaan. Wij huurden gite La Faine voor 8 dagen. De gite met 4 slaapplaatsen zag er prima uit, en gite Le Marron met 6 slaapplaatsen is ook gereed, aan de derde wordt nog stevig geklust, want die moet in juli operationeel zijn. We wisselden Vianen-contacten uit en gingen in de zon uitrusten van de reis en genieten van het fraaie, beboste en heuvelachtige landschap. In de diepte liggen nog drie meertjes, die visrijk schijnen te zijn. We deden hazenslaapjes, maar om half negen zaten we in de plaatselijke kroeg om de openingswedstrijd van het EK Voetbal te zien tussen Frankrijk en Roemenie 2-1. Bij de fransen was nauwelijks enige beleving. De kroeg liep leeg en we zaten er met z’n vieren zonder sfeer en enthousiasme.

  Na een goede nachtrust in een donkere kamer en stille omgeving waren we om half negen beneden voor douchen en ontbijt. Na wat internetten in de open recreatieruimte reden we na de lunch 40km door een landelijk fraai gebied naar Riom, een stad van 18000 inwoners, de vroegere gerechtelijke hoofdstad van de Auvergne, waar een markt werd gehouden. Het stelde niet veel voor, al zijn er altijd wel bijzondere voorwerpen te bewonderen. Op een terras met een halve fles mineraalwater voor € 4,- keken we naar een franse trouwpartij en reden daarna weer terug om verder in de zon te genieten. Anita met woordraadsels en ik met het lijvige boek Van Cascogne Dromenvan Herman Pleij.

  Ook zondag was nog een redelijke dag met afwisselend zon en bewolking en een temperatuur van even boven de 20°C. We reden naar het nabije St.Priest waar niets meer te doen was na drie dagen dorpsfeest. Alle dorpen zijn volkomen uitgestorven; de luiken dicht voor de ramen. In een bocht van de weg was op grasveld een markt die we in korte tijd afliepen. Ook bij zo’n evenement ogen de fransen onaardig. Op de thuislokatie ontmoetten we Gijs V uit Vianen, ook een 40-er die bevriend is met Basten en voor zaken op weg naar Marseille. Zelf liep ik daarna het terrein af voor een verkenning. 

  Vanaf maandag werd het instabiel weer. Na de lunch maakten we een wandeling naar en van het dorp van ongeveer 12 km en moesten blij zijn niet door een hevige regenbui zeiknat te worden, want we liepen veelal door open ruimtes. Alleen de laatste 200m donderde de regen op ons neer. Geheel omkleedden en opwarmen. In de gite stond de kachel op 6. Een tochtje na het eten om de EK-wedstrijd Belgie-Italie te zien liep op niets uit. Horeca was gesloten en in het Hotel Castel 1904 was geen televisie. Dus in de gite doorgebracht met lezen. Leuk was wel dat we Face Time ontdekt hebben, waardoor we met familie en vrienden visueel contact konden maken. Milou herkende ons meteen en reageerde heel blij.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  17-06-2016, 12:46 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 gebeurtenissen 2015
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat me zal bijblijven van dit jaar 2015 zijn vooral rampzalige gebeurtenissen, waarvan die van de zelfmoordpiloot bij Barcelonette in de franse Alpen met 150 doden, waaronder veel jongeren me zal bijblijven.

  x  Feiten:

  07/01: aanslagen in Parijs e.o. door terroristen op redactie van Charly Hebdo
  09/03: aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven, beiden VVD
  18/02: grote verkiezingsoverwinning D66 voor de Provinciale Staten
  24/03: de zelfmoordgevolgen (zie boven)
  26/06: aanslag op toeristen op strand van Sousse, een paar hotels vanaf de lokatie waar wij eens waren
  03/08: groot ongeluk in Alphen aan de Rijn met bouwkranen die op woningen vallen
  23/09: grootschalige fraude met software bij Volkswagen
  31/10: russisch toestel met toeristen uit Sharm-el Sheik (waar wij 4x waren) opgeblazen boven Sinai
  13/11: aanslagen in Parijs met 130 doden
  16/12: kamerdebat met Rutte over de deal met crimineel Cees Helman

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  24-12-2015, 12:03 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint2015
  x


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  06-12-2015, 10:17 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  07-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik en Vianen (1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Tussen Leidens Ontzet (3 oktober) en Alkmaar's Victorie (8 oktober) is er in mijn woonplaats Vianen de Paardenmarkt. De 744e editie.

  Hoe lang woon je er?
  TB: Sinds de zomer van 1976. Dus toch al weer bijna 40 jaar. Op drie lokaties: begonnen op zes hoog in een flat, dan tien jaar als jong gezin in de Magnoliastraat en al weer 27 jaar in de Klaverkamp. Langer dan ik elders gewoond heb.

  Hoe raakte je in Vianen verzeild en wat vond je er van?
  TB: Toen ik uit Zandvoort wegwilde, ben ik gaan solliciteren en was het Vianen waar ik als single meteen over een driekamerflat kon beschikken. Ik kwam van een tweekamersituatie. Dus een vooruitgang in wonen. Het was en is nog een kleine provincieplaats van ongeveer 15.000 inwoners. De gemeente is groter, maar haalt de 20.000 maar niet. Vanaf het begin vond ik het een gezinnetjesplaats. Als single, die 15 jaar in Amsterdam had gewoond, was er niets aantrekkelijks.

  Je woont er nog, dus er is wat veranderd.
  TB: Ik kreeg een relatie met Anita en in 1978 trouwden we en kregen kinderen in oktober-1979 en april-1982. Dus had ik ook een gezinnetje. En daarvoor was Vianen prima.

  Wat is er zo aardig of aantrekkelijk aan Vianen?
  TB: Het is kleinschalig, overzichtelijk, rustig. Het ligt weliswaar tussen de A2 en A27, maar ook in een landelijke omgeving van de Vijfheerenlanden en het rivierengebied van de Lek. Ik houd van ruimte, van panoramisch zicht. En het heeft een historische kern. De eens machtige familie Brederode heeft er haar historische stempel op gedrukt.

  En dat is het bruggetje naar vandaag.
  TB: Ik heb enige uren in de kraam van de Historische Vereniging gestaan. Waar ik ook woonde, ik wilde er de geschiedenis van kennen en van de cultuur genieten. Veel import doet altijd geringschattend over Vianen. Het is zeker geen spectaculaire plaats, maar heeft alle basisvoorzieningen en het is er goed wonen. Niet de hektiek van een grote stad, die overigens voor mij voor één dag wel prikkelend is.

  wordt vervolgd...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  07-10-2015, 17:39 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  26-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Byzondere Kerstdagen
  Kerst 2014 zullen we niet vergeten. Het programma werd gewijzigd. Op kerstavond gekeken naar All you need is love. Erg cliché, maar er zijn altijd wel ontroerende scenes, zoals voor een politieman die zijn vrouw en jonge kinderen zag overkomen uit Australië. Kerstochtend naar Voorburg, naar schoonvader (95) en inmiddels in mindere conditie door weer een val. We moesten hem wel opbeuren. Familieleden arriveerden en na de koffie vertrokken wij naar Amsterdam en F&F naar Scheveningen om Tutti aan de zee te laten wennen. is goed gegaan.

  Amsterdam was weer druk. Veel buitenlanders. Dit keer gekozen om Rijksmuseum binnen te gaan, met wachtrijen voor de entree en op het binnenterras, maar daar toch nog van latte macchaito kunnen genieten. Vervolgens naar F&F&T in een verbeterde woonkamer (alle snoeren weggewerkt), waar we monopoly hebben gespeeld en het kerstdiner voor 4 (ipv 6) hebben geconsumeerd. Leuke sfeer en plezierige gesprekjes. En met Tutti raak ik steeds vertrouwder. (Als het maar kleine honden zijn....)

  Vanmorgen bij het jonge gezinnetje langs gegaan, waar we opnieuw F&F&T aantroffen. Ook de kraamhulp uit Koudekerk en later nog de verloskundige. Werken "gewoon" door met de kerstdagen. Zojuist weer thuisgekomen en nu wat hobbyen, straks naar engels voetbal kijken en even wat rustig aan doen na alle emoties van blijdschap en verwondering. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  26-12-2014, 14:01 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  08-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenachtige Paardenmarkt
  De Paardenmarkt in Vianen is het jaarlijkse evenement in de regio voor paardenliefhebbers, maar ook van oudsher een moment om elkaar te ontmoeten. Dit was de 743e editie. Om de dag door te brengen rondom de ring, te struinen over de warenmarkt, een bezoek te brengen aan de kermis en te genieten van een wervelende middag- en avondshow. 

  Om 11 uur was ik present om standhouder te zijn in de kraam van de Historische Vereniging. Een half uur later begon het te plenzen. Zo bleef het tot 13 uur en toen ben ik onder de paraplu helemaal naar huis gelopen, want op de fiets zou ik zeiknat geworden zijn. Om half vier was ik weer terug om bij droog weer mee te helpen de kraam op te ruimen.

  Vandaag heb ik veel bekenden gezien en menig praatje gemaakt. De charme van zo'n dag. De HV kreeg er acht nieuwe leden bij, veel werd er niet verkocht. 's Avonds kwamen de kids en Fleur om de traditionele erwtensoep te eten en gezellig bij te praten.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  08-10-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  02-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de Gayparade
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Nooit eerder meegemaakt. Veel over gehoord en gezien. Nu waren we er bij. Fiets neergezet bij het Johnny Jordaanplein. Dat klinkt simpel, maar het stond vol met fietsen. Tienduizenden. Het wandelgedeelte van de grachten was overbevolkt. En  in de Prinsengracht voeren 70 boten, die voor een geweldige ambiance zorgden. Swingend, zingend, uitdagend. Zelden vies of vunzig, hooguit de slavenboot met de meester met zweep op het bovendek. Bijzonder ook de homoboten van de politie en de strijdkrachten. Daar mag je ook homo of lesbo zijn. Wat een land.

  Na zon anderhalf uur werd het steeds donkerder en dreigender. We waren een behoorlijk eind van onze fietsen vandaan, en net toen we op de Elandsgracht waren, barstte de bui los en vluchtten we een Albert Heyn binnen. Het was een hoosbui en er volgden er nog meer. Steeds reden we weer een stukje, het langst over de Overtoom en na één uur waren we redelijk droog weer op de basis.

  We vonden het een geweldige belevenis. Openlijk homo- en lesbogedrag was er nauwelijks. Het was vooral een roze feest. 's Avonds in het openluchttheater in het Vondelpark naar cabaretier Dolf Jansen geluisterd en gekeken. Een try-out waar nog flink aan gesleuteld moet worden. Voor notabene de oudejaarsconférence.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  02-08-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  27-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranje en Rood-Wit
  Op donderdagmiddag de nieuwe caravan opgehaald, gevuld met spullen uit de oude en naar camping Maaldrift gereden. Een keurig, geordende camping in Wassenaar. Hoe kan het anders. De bezetting viel erg mee en we kregen toch een plaats op een druk veldje, dus gaan er nog heel wat kampeerders komen. 

  Heel veel zaken waren nieuw: de caravan, de luifel met flappen, accesoires. We namen er vrijdag de tijd voor om het te laten functioneren. De luifel duurde het langste. Ook het interieur vroeg om een nieuwe indeling. Aan het einde van de middag haalden we nog een nieuwe tafel op; de oude heeft het 17 jaar volgehouden.

  Zaterdag was een zonnige Koningsdag. We vierden die eerst in de woonplaats van de koning. Er werd veel gevlagd en in de hoofdstraat stond een lange koffietafel, waar we al snel bediend werden en verrast met heerlijke koek. Het publiek is uiteraard Wassenaars. Burgemeester Hoekema kende ik nog uit mijn D66-tijd. Hij mij niet meer....

  Vervolgens fietsten we naar het centrum van Den Haag. De kermis was daar de belangrijkste attractie. Veel oranje in het straatbeeld, maar toch niet de sfeer van een Amsterdam of Utrecht. In Scheveningen was het op de vrijmarkt heel wat gezelliger. Op de boulevard was het plezierig wandelen. 

  Via het fietspad door de duinen, met nu eens de wind in de rug, kwamen we uit bij de Wassenaarse Slag en vandaar keerden we terug naar de camping.

  Vandaag heb ik op een grijze dag met oplopende temperatuur eerst gewerkt aan de kopij voor de nieuwsbrief van de LTVV en daarna op twee schermen naar voetbal en wielrennen gekeken. Frank was helemaal naar Almelo gereden, wat een super-supporter. Van hem is ook onderstaande foto. 

  Nog nooit heb ik zo'n slechte Ajax-selectie een seizoen lang meegemaakt. Je zult een DeSa in de voorhoede hebben lopen. Zelden een leuke wedstrijd gezien met aantrekkelijk voetbal. Hoogtepunt Ajax-Barcelona. En verder was het niet veel. Toch kampioen en wel voor de vierde opeenvolgende keer. 

  Vanwege verplichtingen morgen ben ik naar V. teruggegaan. Een onderbroken vakantiegevoel.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  27-04-2014, 22:14 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische Dag
  Voor de derde keer dat ik dit in mijn leven meemaak. In 1948 was ik pas 4 jaar en heb er geen enkele herinnering aan. In 1980 was ik vier jaar weg uit Amsterdam en keek via de televisie naar de afstand door een geëmotioneerde Juliana. Zojuist de plechtige en formele abdicatie van de Majesteit gezien. We gaan nu de stad in.

  In de buitenwijken van Utrecht was het opvallend rustig, maar in de binnenstad rond de grachten, in Wijk C, op de grote pleinen was het feestelijk en erg druk. 95% van de mensen tussen 20 en 40 jaar. Er werd erg veel gegeten en gedronken en nog nooit zoveel troep op straat gezien. Geheel in contrast met de plechtige momenten in de hoofdstad. Een volk is heel verscheiden. Goed dat er ook een beschaafde toplaag is.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  30-04-2013, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranjedag in Ljouwert
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  30-04-2012, 19:08 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  31-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgehaald uit Egypte
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We hebben niets gemerkt van een ontevreden bevolking in Sharm-el-Sheikh. Als we geen televisiebeelden hadden gezien zouden we totaal verrast zijn geweest.

  Bij het vertrek op vrijdagmorgen wisten we van de onlusten in Cairo, maar speculeerden op een andere situatie in de Rode Zeeplaats, omdat iedereen daar afhankelijk is van het toerisme. We waren op vrijdagmiddag om 2 uur op de plaats van bestemming, het Sonesta Club Resort, dat prachtig ontworpen is. Je waant je op een tropisch eiland. Over de heikele politieke situatie werd ook onder de landgenoten nauwelijks gesproken. We hadden zaterdag en zondag twee plezierige dagen met heerlijke temperatuur. En ook het echtpaar Hellemons uit Breda ontmoet, waarmee we goed konden opschieten.

  Gisterenmiddag kregen we het alarmerende bericht van onze zoon dat de NL-ers weggehaald zouden worden. Even na het avondbuffet, om half negen, kregen we de mededeling de koffers in een half uur te moeten pakken en uit te checken. Op weg naar het vliegveld zagen we geen (militaire) bijzonderheden en bij aankomst was het opvallend rustig, terwijl we er massa's mensen hadden verwacht. Na een vlucht van 5.15 uur kwamen we vanmorgen veilig op Schiphol aan.

  Onze kinderen hadden zich bezorgder om ons gemaakt dan wij zelf, maar met het besluit van de touroperator om ons op te halen kunnen we geheel instemmen.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  31-01-2011, 13:01 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  18-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter (1)
  in de woonomgeving  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  18-12-2010, 10:18 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  Archief per week
 • 23/04-29/04 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (93)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (27)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (164)
 • Politiek (122)
 • Reizen (129)
 • Samenleving (39)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (158)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!