Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Uiteindelijk....
 • I have had a dream
 • Naar het einde van Europa
 • In de Algarve
 • week-41 2017
  08-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-40 2017
  De storm op donderdag trok 's middags al over; ik fietste naar Utrecht dat ik een steeds aantrekkelijker stad ga vinden. Veel herfstweer, maar op zich vind ik dat wel aangenaam als het maar niet dagen regent. En dat komt, omdat ik me in huis ook goed kan vermaken. Het enorme project om alle vakanties in een fotoboek samen te vatten houdt me vele uren bezig. Ik lees dingen die ik herken, nog weet en een paar die me verrassen, b.v. dat we zo vaak op wintersport geweest zijn in Seefeld: 8x En dan nog Lermoos, Ellmau, Siviez, Ovronnaz, Superdevoluy. 

  Het meest schokkend was de schietpartij van een idioot in Las Vegas met 56 slachtoffers en honderden gewonden, waar ook onze kinderen in het verleden voor vertier & vermaak zijn geweest. Mij trekt het van geen kanten. Ik zou er nog niet gratis heenwillen. In eigen land boeide mij het aftreden van minister Hennis van defensie. Op beslissende momenten faalt ze en dan komt ze in de 2e Kamer met een einddebat met ijzersterke teksten die op het bureau zijn voorbereid. Ze had moeten optreden toen het nodig was. En na afloop van het debat komen de tientallen kamerleden langs (met boter op hun hoofd) om haar te prijzen, te bedanken en zelfs te omhelzen. Wat een hypocrisie. 

  Met zus uit Sydney 1.10 minuten op Skype gepraat. En we hadden nog wel tijden door kunnen gaan, zoals op het terras van Verdigo. Ongelooflijk dat je met zo'n geografische afstand van elkaar kunt spreken. Als er ooit iemand vanuit 1917 zou terugkeren in deze tijd dan is dit toch een verbijstering. 

  Ik lees altijd wel, nu De gezichten van een wereldrijk van Simon Schama, een meesterlijke schrijver over kunst, cultuur, politiek, historie. Die 18e eeuw was toch wel heel interessant, zeker als je tot de betere standen behoorde. 

  Over het nederlands voetbalelftal hoeven we het niet meer te hebben. Voorlopig blijven we in een diep dal zitten. Meer grote voetballanden als Hongarije, Tsjechie, Polen....misschien zelfs Argentinie maken zo'n periode mee. Ineens is Belgie top terwijl het decennia-lang niet veel voorstelde. Het kan verkeren.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  08-10-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-36 2017
  Een herfstige week met buien en opklaringen. Het meest ben ik getroffen door de watersnoodramp in Houston/USA en later de orkaan Irma, die het eiland St.Marten voor 90% heeft verwoest. Een miljoenenstad die geheel versteend is, waardoor het water niet meer weg kan en een paradijselijk eiland met heerlijk weer en plambomen en vertier dat in enige uren is veranderd in een puinhoop. En dan mensen die ook nog gaan plunderen. Is het uit nood om aan water en eten te komen dan kan ik me dat nog indenken, maar ik zag winkels leeggehaald worden met luxe goederen. De hulpverlening kwam moeizaam tot stand, omdat de communicatie uitviel. Inmiddels zijn er mariniers, politie en hulpverleners gearriveerd, maar net zal jaren duren voor het weer is opgebouwd, met kansen op herhalingen. Ook Florida wordt bedreigd.

  Op de oppasdag dinsdag werden we bij een fietstocht zonder regenkleding bijna overvallen door een heftige bui maar konden in kasteel De Haar met Milou schuilen en later met geluk bij droogte weer terugkeren op de basis.

  We bezochten mijn gevallen schoonvader (97) in het verzorginghuis NEBO. Gelukkig was hij spraakzaam en klaagde over niets. Het voordeel is dat hij nu in een sociale en hulpverlenende omgeving verkeert. F&F hielden in eigen huis een afterweddingparty met de kleine kring van naasten en vrienden. En Anita vierde haar 65e verjaardag, tegenwoordig door het verschuiven van de AOW-leeftijd niet meer zo bijzonder. 

  En dan was er nog een kwestie in de club die ik hier maar niet uit de doeken ga doen. Maar geblunder van de eerste orde was het wel...
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  10-09-2017, 22:34 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  25-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-12 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een week met dagdelen van lenteweer, al stond er vaak een akelige wind. Maar ook een week met weer terreuraanslagen: gekken die met een auto mensen op een stoep de dood injagen. De nieuwe trend. En er wordt in de media vergeten dat er ook gewonden vallen, die voor hun leven verminkt en gehandicapt zijn. Dwazen die dan nog menen in een allah-hemel beloond te zullen worden...

  In zo'n nare wereld is het goed om te weten dat je vrienden hebt. Het hoeven er niet veel te zijn als het maar goede zijn. En ik vind dat het in menselijke relaties om wederkerigheid moet gaan. Wederkerige mededeelzaamheid, belangstelling, inleving,  en als het nodig is: hulpvaardigheid en troost. 

  Daarbij: je vrienden hoeven niet dezelfde meningen te hebben, maar met een PVV-er zou ik de grootste moeite hebben. Het gaat niet alleen om de stem, maar om de beweegredenen. Waarom zou je kiezen voor een persoon, een partij die polariseert, schoffeert, haatzaait. Alleen maar afbreekt en tegen is, niets positiefs er tegenover stelt. Klaver en Pechtold proberen optimistisch te zijn, perspectief te bieden. Het wordt uiteindelijk een kabinet over rechts met de CU en wat gedoogsteun. GL kan het niet maken om zich te vervreemden van SP en PvdA en als ze wel in de regering komt, dan wordt ze oppositioneel afgemaakt. Met groot zetelverlies in het verschiet.

  Ook erg de neergang van het NL-elftal. 0-2 nederlaag tegen Bulgarije, nummer 71 van de FiFa. Doet denken aan gloriejaren van Hongarije in de 50's, Engeland in de 60's, Polen in de 70's, momenteel ook Argentinie in Zuid-Amerika. De selectie is te zwak, speelt onsamenhangend, kan de druk niet aan. En heeft geen greintje geluk meer. Het kan nog lang gaan duren voor er weer een eindtoernooi wordt bereikt: 2020? Dan ben ik bij leven en welzijn 76. 

  Een somber blog. Maar er zijn vrienden en er is een kleinkind dat ons blij en gelukkig maakt!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  25-03-2017, 23:38 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  04-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-5 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Kwakkelweekje met het weer, maar ik kon weer eens tennissen. Over die sport gesproken, ik liet bijwonen van wedstrijd in de Arena voorbijgaan om de Melbourne-finale Federer vs Nadal te kunnen zien. Geen spijt van gehad. In een prachtige vijfsetter won de zwitser zijn 18e slam. Een grootheid in de sport. 

  Je bent nogal een persoonlijke blogger. Hoe komt dat?
  Op zich ben ik heel open over de dingen die ik doe, meemaak, van mening ben, overdenk. Ik had op de MULO al die reputatie, zei laatst nog een klasgenoot die hier met z'n vrouw kwam bridgen. Ik kwam daar in Amstelveen in een bestaande 2e klas en onderscheidde me door m'n meningen, emotionele uitingen. Het voorlezen van mijn opstellen was een sensatie. Zo open durfde niemand te zijn. Tot op het schoolplein werd er over gesproken. 

  Is dat nog altijd zo?
  Ik vind mezelf wel een meningenmens. Maar ben meer under control. De tijden zijn voorbij dat ik me zo wilde profileren. Het heeft  me in de politiek op lokaal niveau ver gebracht. Ook tegenstanders opgeleverd natuurlijk. Ik was op papier vaak al helemaal niet te temmen. Tot schade en schande. Enige wijsheid, noem het zelfbeheersing is wel gegroeid.

  Zit er een filosofie achter?
  Toch wel. Je leeft maar een keer en moet jezelf durven zijn. Dit blog is meer een journaal. Bij de VK ging ik helemaal los. Een heel boeiende tijd. Polemiseren zit wel in me. Maar tegenwoordig ontbreekt me daarvoor de motivatie. Veel is minder belangrijk geworden.

  Verklaart het je voorkeur voor bepaalde tv-programma's?
  Ik kijk bij voorkeur naar programma's waarin mensen geportretteerd worden. Vroeger Het Zwarte Schaap. Tegenwoordig: Vijf jaar later van Jeroen Pauw. Talkshows. Boeken van de VPRO. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  04-02-2017, 21:09 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  08-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week-1 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De eerste week van een nieuw jaar. Met een dag echte winter: zaterdag ijzeldag met honderden ongelukken. De deur niet uit geweest. Twintig jaar na de laatste Elfstedentocht. Vandaag heeft de dooi al weer ingezet. Een week geleden waren we nog in Oostenrijk, een groen landschap. Dit weekend keren tienduizenden landgenoten terug aan het einde van de kerstvakantie met Code Oranje, in sommige gebieden zelfs Code Rood. Moet er niet aan denken dat mijn kinderen met hond en kleinkind uren in de file hadden moeten staan. Iedereen is weer gezond en wel thuisgekomen.

  Januari is voor ons altijd de maand van het afspreken met vrienden. De agenda loopt weel vol. Als het kan in combinatie met bridgen. Praten is goed, iets samen doen is beter. J&C zijn naar Zweden geweest. Lange reis en geen sprankje zon. Wel gezellig met gezin van jongste zoon. En zo zijn er meer vakantiebelevingen uitgewisseld. In V zijn de bridgecompetities weer hervat. Kleine irritaties over organisatie en bestuurlijke dingen. Mensen zijn in dat kader vaak zo met hun eigen ego bezig. En ervaringen leren mij dat na aftreden alles " gewoon"  weer verder gaat. Zo gaat de tennisclub in dertig jaar voor de vierde keer haar all-weatherbanen vernieuwen. De senioren spelen er zonder klachten op. En dat ook nog met een draagvlak van nog maar 380 leden. De ton reserve die ik had opgebouwd als buffer gaat deels benut worden. Kortzichtigheid troef. Lid ben ik er niet meer, maar het gaat me wel aan het hart. 

  Voornemens gemaakt? Altijd wel wat, maar niet dwangmatig. Gezond-blijven is het voornaamste. De klachten nemen toe. Niet ernstig, maar toch... De harmonie in de familie bewaren. Zo anders als in mijn jeugd, waar dat bij ouders niet het geval was. Hier vanuit H 105 wat anders gaan leven, vrijetijd anders invullen, nieuwe contacten leggen. Het kleinkind neemt een heel belangrijke plaats in. Willen we zelf ook graag. Ze geeft zoveel vreugde terug. Zoon gaat per 1 juli trouwen en daarna 3 1/2 week op huwelijksreis naar Japan. Wij naar Amsterdam, o.a. als oppas voor hond Tutti. Geen straf natuurlijk. En dan kijken hoe de seizoenplaats op de andere plek bevalt. Waarschijnlijk niet meer gaan toeren met de caravan, maar reisjes boeken via aantrekkelijke aanbiedingen. Graag wil ik naar de Azoren.....maar dat komt er maar steeds niet van. Afgelopen jaar doorkruist door de verhuisplannen. 

  En dan de wereld, waar ik altijd aandacht voor houd. Wat gaat die exhibitionist van een Donald Trump doen? Hoe kan geweld, terreur beteugeld worden. Het zit te veel in mensen en regimes om het voorgoed te kunnen uitbannen. Rechts-populisme zal verder oprukken. Mensen laten zich verleiden door demagogie. Het was onder Mussolini en Hitler al niet anders. Die zijn wettig aan de macht gekomen... Een verkiezingsuitslag met daarna een uiterst lastige en lange kabinetsformatie. Net nou het land grotendeels uit de crisis is. Ook in Frankrijk en Duitsland komen er verkiezingen. Het vluchtelingen- en asielzoekersprobleem zal voortduren. Er is geen eenduidige oplossing. Turkije blijft een zwakke schakel in het westerse verdedigingssysteem. Erdogan streeft verder naar een eenpartij-dictatuur. Poetin spint er garen bij. 

  Over een jaar zal ik hier nog eens terugkijken....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  08-01-2017, 11:10 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  18-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-50 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Nog altijd zacht weer. Beetje nachtvorst en mist. Kon nog op gravel tennissen. Dat was het weerbeeld afgelopen week. Het mag van mij wel meer gaan winteren met het oog op weekje Oostenrijk. Maar wie weet.

  De eerste gasten ontvangen op H105. Goede vrienden en er gaan er nog volgen. De agenda loopt vol, ook voor het nieuwe jaar. We zijn hier happy (beetje 70-er jaren uitdrukking, dat wel). En hopen het nog lang te blijven (geldt voor alle tijden, toch). Het nabije winkelcentrum Vleuterweide was sfeervol aangekleed. En de kerstmarkt in het weekend, met vele kraampjes, verrassend gezellig, want vaak is het zo voorspelbaar en overheersen de eetkraampjes.

  We hebben het hartstikke goed in NL. Ik zie het om me heen, ook al zal dat voor niet alle personen en groepen opgaan. De economie trekt weer aan. Rutte-Asscher tellen hun zegeningen, maar de kiezers doen dat nog niet. Minister Dijsselbloem behoort tot de drie genomineerden als politicus van het jaar (anderen: Jesse Klaver en Geert Wilders). Ik ga op Klaver stemmen bij de NOS-poll. Hij verzandt niet in negativisme en biedt hoop. Jeugdig, vol elan, strijdlustig, goed uitziend. En dat tegenover die negatieve blonde witte man met zijn kwalijke uitspraken, die de samenleving werkelijks niets heeft gebracht.

  Dit jaar was internationaal weer een slecht jaar: aanslagen en terreur, vluchtelingen die blijven komen, nee-stemmers over bijna alles, populisme dat maar groeit in notabene democratieen, verkiezing van Trump in de USA, genocide in o.a. Syrie met schrijnende beelden over Aleppo. Ik volg het nieuws nog altijd. Ben best wel een freak, maar het is zelden leuk nieuws, al blijven er altijd personen die staaltjes moed en toewijding en liefde tonen. 

  Dit weekend waren er voor ons feestelijke happenings: twee kerstdrives in een sfeervolle ambiance, 70e verjaardag van goede vriendin, een blij kleinkind dat steeds weer amuseert. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  18-12-2016, 22:08 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-49 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het nieuws heeft bij mij weer prioriteit gekregen. 

  Allereerst ben ik naar het de binnenstad van Utrecht gegaan. Het Centraal Station is vernieuwd. Functioneel: prima. Uitstraling: een koelkast die opengaat. En veel eetgelegenheden. Het kan niet anders in NL. Ik ken Utrecht van mijn jeugdjaren 1956-1960. Hield van de stad, met name tussen de singels. Later is het wangedrocht Hoog-Catharijne neergezet. Vreselijk. Een deel van het singel wordt weer hersteld, maar de stad blijft voor altijd gesplitst in twee delen. Het linkse college is ambitieus. Langzaam verkeer krijgt voorrang. De buurt waar ik woonde met Voorstraat en Wittevrouwenstraat wordt heringericht. De bibliotheek komt in het monumentale oude postkantoor aan de Neude. Het wordt prachtig. Een heerlijke stad.

  Tot Utrechter van het Jaar kies ik via het Algemeen Dagblad voor Pia Dijkstra, die een betere donorwet door de 2e Kamer heeft gekregen. Dafne Schippers is het al eens geweest. En Maarten van Rossum is niet genomineerd. 

  Op een dag nationaal nieuws: bij de PvdA verliest Diederik Samson de verkiezingsstrijd van Lodewijk Asscher. Een misplaatst duel. Opnieuw verliest een leider die uitdaagt (zie Cameron, Renzi).  Mijn hart zou voor Samson kiezen, mijn verstand voor Asscher. Het zal de PvdA niet baten.

  Het gros van dit land kiest straks Geert Wilders. Hij wil premier worden. Dan ga ik alsnog emigreren.... Australie (het enige alternatief) of Madeira, al is Europa bezig aan een gigantische neergang. Godzijdank is Wilders veroordeeld, anders was erger geweest. Elke uitspraak gaat hij uitbuiten. Dat wisten we. De man is strategisch-manupulatief onverbeterlijk. Een populist van de zuiverste orde. En het volk trapt er in. Omdat het dom en kortzichtig is en onderbuikgevoelens de doorslag geven. Een man zonder oplossingen, een man vol rancune en vooroordelen. Hij heeft alleen maar voor polarisatie en cynisme gezorgd. Zoals hij de rechtbank wegzet....schandelijk. Dit welvarende land krijgt de leider die het verdient.... omdat de kankeraars altijd de boventoon voeren. Negativisme is in.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  10-12-2016, 11:52 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  20-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-33 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wat een week! Een heerlijke zomerweek. Maandagmiddag 2e bezichtiging. Ik had net het huis om 15.30 uur verlaten op deze fraaie zomermiddag. Ik zag de makelaar parkeren en was toch nieuwsgierig naar de kandidaat-kopers. Dus even in de buurt vanuit de auto als een detective op de uitkijk. Zag een jong stel met ouders het huis binnengaan. Vond ik een goed teken. Zelf ben ik daarna in de buurt gaan rondlopen. Moest ook na afloop weer in mijn eigen huis wat terugzetten, want je ruimt wel erg veel op voor zo'n sessie. Hoorde ze later positief praten in mijn eigen tuin. Apart. 

  Na 35 minuten kwamen ze naar buiten en keken naar de gevel, de omgeving en discussieerden met elkaar. De makelaar vertrok en ik reed met de auto weg via een zijstraat om weer terug te keren en de opgeslagen spullen uit de auto naar binnen te brengen. Stonden het stel en ouders er nog. Leek me ook gunstig.

  Nadat ze vertrokken waren en ik net in het huis was, kreeg ik een telefoontje van de makelaar met het bod. Ik reageerde meteen dat ik dat te laag vond. Vroeg de makelaar wat hij gecommuniceerd had, was tot mijn grote verrassing €10000 boven de afgesproken vraagprijs. Na wat overleg deed hij namens mij een tegenbod en dat accepteerden ze 's avonds al: €6000,- boven onze bodemprijs. Ze wilden deze woning dus heel graag. Een jong gezin met twee meisjes uit V. Parkjes in de omgeving, scholen, sportvelden, winkelcentrum. Verkocht in de stille verkoop! Op 1 december is de overdracht. Wel erg snel. Wie had dat kunnen denken. Na 40 jaar gaan we V. zeker verlaten.....

  En nu verder komende week op huizenjacht. Twee mogelijkheden: we vinden een appartement naar de zin of we gaan een paar maanden in een huursituatie zitten. Dubbele doelstelling realiseren: een recentere en gemakkelijker woning/appartement en dicht bij gezinnetje van Diane. In de regio-Utrecht, zodat we toch contacten met en activiteiten in V. kunnen behouden. Afstand 15km. 

  Vandaag in Amsterdam mijn zus uit Sydney weer ontmoet op terras van het filmtheater in het Vondelpark. Was goed bezet. Jaarlijkse happening! Ruim vier uur veel uitgewisseld. Wat serieuzer dan anders maar ook wel gelachen. Natuurlijk bekende onderwerpen: familie, kinderen, kleinkinderen, terugblik op ouders en jeugd, gezondheid, activiteiten. Bijzonder is dat zij over enige weken in Polen met een damesteam uitkomt voor Australie op het WK Bridgen. Uniek in de familie. Het knappe vind ik in haar de combinatie van ambitie en genieten. En haar kijk op het leven deel ik en dat schept de beste band. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  20-08-2016, 23:23 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  17-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auvergne, juni 2016 A

  Op vrijdag 10 juni om 16 uur gearriveerd in Saint-Gervais d’ Auvergne, op locatie Trois Etanges aan Le Fal. Het is het uiterste noorden van de Auvergne, de Combraille. Een wat monotome streek tussen de Allier en de Creuse. Schilderachtig landschap met nog oude gebouwen achter hagen en muurtjes. Het oogt allemaal eeuwenoud.

  We werden verwelkomd door Basten en Christine die er sinds de zomer van 2010 met hun drie kinderen Pepijn (13), Sterre (11) en Rodee (8) wonen. Een Ik-vertrek-verhaal. Ze hebben 6 ha terrein met enige vervallen opstallen die ze aan het renoveren zijn. Een hele klus. Er is veel gebeurd, maar er moet nog meer gebeuren om er economisch van te kunnen bestaan. Wij huurden gite La Faine voor 8 dagen. De gite met 4 slaapplaatsen zag er prima uit, en gite Le Marron met 6 slaapplaatsen is ook gereed, aan de derde wordt nog stevig geklust, want die moet in juli operationeel zijn. We wisselden Vianen-contacten uit en gingen in de zon uitrusten van de reis en genieten van het fraaie, beboste en heuvelachtige landschap. In de diepte liggen nog drie meertjes, die visrijk schijnen te zijn. We deden hazenslaapjes, maar om half negen zaten we in de plaatselijke kroeg om de openingswedstrijd van het EK Voetbal te zien tussen Frankrijk en Roemenie 2-1. Bij de fransen was nauwelijks enige beleving. De kroeg liep leeg en we zaten er met z’n vieren zonder sfeer en enthousiasme.

  Na een goede nachtrust in een donkere kamer en stille omgeving waren we om half negen beneden voor douchen en ontbijt. Na wat internetten in de open recreatieruimte reden we na de lunch 40km door een landelijk fraai gebied naar Riom, een stad van 18000 inwoners, de vroegere gerechtelijke hoofdstad van de Auvergne, waar een markt werd gehouden. Het stelde niet veel voor, al zijn er altijd wel bijzondere voorwerpen te bewonderen. Op een terras met een halve fles mineraalwater voor € 4,- keken we naar een franse trouwpartij en reden daarna weer terug om verder in de zon te genieten. Anita met woordraadsels en ik met het lijvige boek Van Cascogne Dromenvan Herman Pleij.

  Ook zondag was nog een redelijke dag met afwisselend zon en bewolking en een temperatuur van even boven de 20°C. We reden naar het nabije St.Priest waar niets meer te doen was na drie dagen dorpsfeest. Alle dorpen zijn volkomen uitgestorven; de luiken dicht voor de ramen. In een bocht van de weg was op grasveld een markt die we in korte tijd afliepen. Ook bij zo’n evenement ogen de fransen onaardig. Op de thuislokatie ontmoetten we Gijs V uit Vianen, ook een 40-er die bevriend is met Basten en voor zaken op weg naar Marseille. Zelf liep ik daarna het terrein af voor een verkenning. 

  Vanaf maandag werd het instabiel weer. Na de lunch maakten we een wandeling naar en van het dorp van ongeveer 12 km en moesten blij zijn niet door een hevige regenbui zeiknat te worden, want we liepen veelal door open ruimtes. Alleen de laatste 200m donderde de regen op ons neer. Geheel omkleedden en opwarmen. In de gite stond de kachel op 6. Een tochtje na het eten om de EK-wedstrijd Belgie-Italie te zien liep op niets uit. Horeca was gesloten en in het Hotel Castel 1904 was geen televisie. Dus in de gite doorgebracht met lezen. Leuk was wel dat we Face Time ontdekt hebben, waardoor we met familie en vrienden visueel contact konden maken. Milou herkende ons meteen en reageerde heel blij.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  17-06-2016, 12:46 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 gebeurtenissen 2015
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat me zal bijblijven van dit jaar 2015 zijn vooral rampzalige gebeurtenissen, waarvan die van de zelfmoordpiloot bij Barcelonette in de franse Alpen met 150 doden, waaronder veel jongeren me zal bijblijven.

  x  Feiten:

  07/01: aanslagen in Parijs e.o. door terroristen op redactie van Charly Hebdo
  09/03: aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven, beiden VVD
  18/02: grote verkiezingsoverwinning D66 voor de Provinciale Staten
  24/03: de zelfmoordgevolgen (zie boven)
  26/06: aanslag op toeristen op strand van Sousse, een paar hotels vanaf de lokatie waar wij eens waren
  03/08: groot ongeluk in Alphen aan de Rijn met bouwkranen die op woningen vallen
  23/09: grootschalige fraude met software bij Volkswagen
  31/10: russisch toestel met toeristen uit Sharm-el Sheik (waar wij 4x waren) opgeblazen boven Sinai
  13/11: aanslagen in Parijs met 130 doden
  16/12: kamerdebat met Rutte over de deal met crimineel Cees Helman

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  24-12-2015, 12:03 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint2015
  x


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  06-12-2015, 10:17 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslagen in Parijs (2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Geleidelijk wordt duidelijk wat er op diverse lokaties in Parijs gebeurd is. Ik ben er vaak genoeg geweest om me iets te kunnen voorstellen. Vreselijk, afschuwelijk, zeker als je er getuigen van geweest bent. Wat mij aangreep was dat een jonge zwangere vrouw twintig meter boven de straat aan een raam ging hangen; ze schijnt gelukkig naar binnen gehaald te zijn. De media waren zo kies om geen schokkende beelden van lijken te tonen.

  In NL heb ik vrij veel gevolgd in de media. En ook vele commentaren gehoord, die ik echt niet ga verbeteren of aanvullen. Er zaten zeker deskundigen onder, hoewel ze ook onderling behoorlijk van mening kunnen verschillen.

  Ik heb me aan één ding erg gestoord. Rutte die stelt dat we in oorlog zijn. Van president Hollande kan ik me zoiets voorstellen. Maar uit de mond van Rutte is het voor de bühne en natuurlijk om Wilders wind uit de zeilen te halen. Over de doden heen partijpolitiek bedrijven. Bah!

  Ook de kreet dat we de grenzen moeten gaan sluiten is niet veel meer dan tegemoet komen aan uitspraken van de rechtse demagogen. Geen grens beschermt tegen terreur. In de voorbereiding van de terroristen is of zelfmoord of een gerede kans op vluchten ingecalculeerd. Blijven ze in leven dan worden ze bijna zeker gegrepen door verraad of domme fouten. Zo gaat dat vaak.

  Het is geen oorlog met IS, hoe afschuwelijk die organisatie ook is; het is een binnenlands probleem van europese landen om aan verloederde en criminele moslimwijken iets te doen waar de werkelozen en kanslozen huizen. Daar zit de kern van het probleem. De rest is symptoom-bestrijding en over een paar weken lijkt alles weer normaal, zie na Charly Hebdo.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  16-11-2015, 21:11 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  14-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslagen Parijs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vreselijk! Vanmorgen kon het AD er nog niet mee openen; het drama in Parijs heeft zich in de avond afgespeeld. Wij waren thuis met acht mensen vanaf 14 uur aan het bridgen en hadden alleen wat achtergrondmuziek op. Pas na half tien zetten we de televisie aan om nog iets te zien van de voetbalwedstrijd Wales-Nederland (2-3). 

  Maar de beelden van Parijs drongen zich meteen al op, bekende beelden van afgezette straten, wagens van hulpdiensten, politie en militairen en nog niet erg veel van gewonde of gedode burgers. Uiteindelijk blijken er 127 mensen gedood te zijn. Op diverse lokaties hebben moslim-extremisten toegeslagen, o.a. bij het Stade de France waar de voetbalwedstrijd Frankrijk-Duitsland (2-0) werd gespeeld, op terrassen en in cafés, in een theater waar de meeste slachtoffers zijn gevallen. De jihadisten van IS hebben de aanslagen opgeëist.

  De commentaren zijn indringend. Zelf denk ik dat de polarisaties in de europese samenlevingen zullen verhevigen. De moslims voelen zich vaak tweederangsburgers en kanslozen en kiezen dan uiteindelijk voor geweld. Alle anti-gevoelens zullen door de Wilders en LePenn-verwanten worden aangewakkerd, hetgeen niets oplost, doch alleen meer haat zal zaaien. 

  Met het vluchtelingenprobleem zal dat ervoor zorgen dat de grenzen gesloten gaan worden en de zuidelijke landen in grote nood komen om hen op te vangen. De komende tijden zullen roerig zijn en ik denk dat ik de rest van mijn leven er mee geconfronteerd zal worden....   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  14-11-2015, 11:09 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  26-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Applaus voor Cruyff
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vorig week werd bekend dat Johan Cruyff longkanker heeft. Hij rookte tot 1991 ongeveer 80 sigaretten per dag, kreeg een hartaanval en werd op tijd met by-passes geopereerd. Daarna maakte hij anti-sigarettenreclame. Dus toch een verrassing dat hij deze ziekte heeft, al moeten verdere onderzoeken nog plaatsvinden.

  Wat me verbaasd is hoe de melding tot hype werd gemaakt in de media. Ik heb me toch wel genegeerd bij al die applaus-sessies in de 14e minuut vanaf tribunes, ook in De Kuip. Moet dit nou, dacht ik. Er zijn zoveel mensen die er aan lijden en niet die aandacht krijgen. Of moet ik het zien als signaalwerking.

  Ik kan me ook niet voorstellen dat Johan Cruyff dit erg kan waarderen. Hij schijnt in de omgang een heel gewone, zeer toegankelijke en sympathieke man te zijn, met wel heel eigen meningen over alles wat met voetballen te maken heeft. Ook ik hoop het beste voor hem.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  26-10-2015, 22:03 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  07-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik en Vianen (1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Tussen Leidens Ontzet (3 oktober) en Alkmaar's Victorie (8 oktober) is er in mijn woonplaats Vianen de Paardenmarkt. De 744e editie.

  Hoe lang woon je er?
  TB: Sinds de zomer van 1976. Dus toch al weer bijna 40 jaar. Op drie lokaties: begonnen op zes hoog in een flat, dan tien jaar als jong gezin in de Magnoliastraat en al weer 27 jaar in de Klaverkamp. Langer dan ik elders gewoond heb.

  Hoe raakte je in Vianen verzeild en wat vond je er van?
  TB: Toen ik uit Zandvoort wegwilde, ben ik gaan solliciteren en was het Vianen waar ik als single meteen over een driekamerflat kon beschikken. Ik kwam van een tweekamersituatie. Dus een vooruitgang in wonen. Het was en is nog een kleine provincieplaats van ongeveer 15.000 inwoners. De gemeente is groter, maar haalt de 20.000 maar niet. Vanaf het begin vond ik het een gezinnetjesplaats. Als single, die 15 jaar in Amsterdam had gewoond, was er niets aantrekkelijks.

  Je woont er nog, dus er is wat veranderd.
  TB: Ik kreeg een relatie met Anita en in 1978 trouwden we en kregen kinderen in oktober-1979 en april-1982. Dus had ik ook een gezinnetje. En daarvoor was Vianen prima.

  Wat is er zo aardig of aantrekkelijk aan Vianen?
  TB: Het is kleinschalig, overzichtelijk, rustig. Het ligt weliswaar tussen de A2 en A27, maar ook in een landelijke omgeving van de Vijfheerenlanden en het rivierengebied van de Lek. Ik houd van ruimte, van panoramisch zicht. En het heeft een historische kern. De eens machtige familie Brederode heeft er haar historische stempel op gedrukt.

  En dat is het bruggetje naar vandaag.
  TB: Ik heb enige uren in de kraam van de Historische Vereniging gestaan. Waar ik ook woonde, ik wilde er de geschiedenis van kennen en van de cultuur genieten. Veel import doet altijd geringschattend over Vianen. Het is zeker geen spectaculaire plaats, maar heeft alle basisvoorzieningen en het is er goed wonen. Niet de hektiek van een grote stad, die overigens voor mij voor één dag wel prikkelend is.

  wordt vervolgd...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  07-10-2015, 17:39 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Afloop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zoals vorig jaar de ramp met de MH17 hebben ook de gebeurtenissen in en rond Parijs grote indruk gemaakt. Dat komt ook door de tv-beelden, die in de buurt van de lokaties gemaakt worden. Je zal maar in die drukkerij in Dammartin aan het werk zijn en twee idioten vallen met automatische geweren en een raketwapen binnen of boodschappen doen in een supermarkt en voor je ogen worden vier mensen doodgeschoten. In totaal zijn drie gijzelnemers de dood in gelopen en zestien mensen gedood. Een radicale vrouw is nog op de vlucht..

  En door wie? Opnieuw radicale moslims met Al-Qaida/ISIS-banden. Ik probeer dat te begrijpen, tussen alle analyses en commentaren mijn eigen mening te vormen. Ik heb twee decennia met moslim-kinderen gewerkt en hun ouders gesproken. Kinderen zijn kinderen en vertonen algemene trekken, maar de noord-afrikaanse allochtonen hebben toch kenmerken die anderen niet hebben.

  De jongens zijn doorgaans macho's en lijden aan zelfoverschatting; ze behandelen meisjes niet aardig, vaak kleinerend. Ze zijn altijd uit op wat ik "onderhandelen" noem; ze willen wel iets doen maar er moet iets (van mijn kant) tegenover staan. Niets is belangeloos. En wat ik in toenemende mate zag: ze hadden een hekel aan nederlanders. Er werd meer-en-meer arabisch gesproken en afgezet tegen onze normen en waarden. 

  Het heeft me bepaald geschokt dat een marokkaanse jongen (Mourad/12) waar ik twee jaar onderwijzer voor was en veel voor gedaan had op de laatste schooldag (van de 200) mijn CD's stal door ze buiten het raam van het klaslokaal te deponeren, zodat hij ze buiten kon meenemen. Erger ben ik als leerkracht nooit teleurgesteld...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  10-01-2015, 09:56 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  08-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreur in Parijs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Pas na vele uren drong gisteren tot me door dat er 's mprgens omstreeks 11.15 uur een vreselijke aanslag was gepleegd op medewerkers van het satirische blad Charlie Hebdo. 12 doden en vele zwaargewonden. Ik zag een videofilmpje van de liquidatie van een politieman die al gewond op het trottoir lag. Overkill.

  Vanaf dat moment heb ik vele uitzendingen over de terreurdaad gevolgd. Ook de commentaren verwerkt. DWDD en Nieuwsuur maakten er veel werk van. Vandaag is het een complete hype. Verklaringen, analyses, demonstraties. De journalistiek wordt (even) heilig verklaard, want zij predikte de vrijheid van meningsuiting. 

  Maar zoals vaker is de werkelijkheid genuanceerder. Als 50 jaar geleden Jezus in cartoons zou zijn beledigd dan waren heel wat christelijke naties er tegen in het geweer gekomen. Waarschijnlijk met arrestaties en pittige gevangenisstraffen. Er zijn cartoonisten en polemisten die stelselmatig een andere religie kleineren en bespotten. Theo van Gogh meende dat recht ook te hebben, met alle gevolgen. 

  Ik vind dat ook vrijheid van meningsuiting zijn beperkingen heeft. Zeker ingebed moet zijn in verantwoordelijkheidsgevoel. Ongelimiteerde of absolute vrijheid bestaat niet. Ik kan in vrijheid menen een ander een schurk te vinden, maar als ik er mee naar buiten kom zal ik daar toch verantwoording voor moeten afleggen. 

  Het vrije woord wordt tot dogma verklaard. Dat geldt in theorie. Als lid van de samenleving heb je rekening te houden met anderen. Natuurlijk zijn radicale geloofsfanatici vreselijk. Maar provoceer ze niet....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  08-01-2015, 18:57 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  26-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Byzondere Kerstdagen
  Kerst 2014 zullen we niet vergeten. Het programma werd gewijzigd. Op kerstavond gekeken naar All you need is love. Erg cliché, maar er zijn altijd wel ontroerende scenes, zoals voor een politieman die zijn vrouw en jonge kinderen zag overkomen uit Australië. Kerstochtend naar Voorburg, naar schoonvader (95) en inmiddels in mindere conditie door weer een val. We moesten hem wel opbeuren. Familieleden arriveerden en na de koffie vertrokken wij naar Amsterdam en F&F naar Scheveningen om Tutti aan de zee te laten wennen. is goed gegaan.

  Amsterdam was weer druk. Veel buitenlanders. Dit keer gekozen om Rijksmuseum binnen te gaan, met wachtrijen voor de entree en op het binnenterras, maar daar toch nog van latte macchaito kunnen genieten. Vervolgens naar F&F&T in een verbeterde woonkamer (alle snoeren weggewerkt), waar we monopoly hebben gespeeld en het kerstdiner voor 4 (ipv 6) hebben geconsumeerd. Leuke sfeer en plezierige gesprekjes. En met Tutti raak ik steeds vertrouwder. (Als het maar kleine honden zijn....)

  Vanmorgen bij het jonge gezinnetje langs gegaan, waar we opnieuw F&F&T aantroffen. Ook de kraamhulp uit Koudekerk en later nog de verloskundige. Werken "gewoon" door met de kerstdagen. Zojuist weer thuisgekomen en nu wat hobbyen, straks naar engels voetbal kijken en even wat rustig aan doen na alle emoties van blijdschap en verwondering. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  26-12-2014, 14:01 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  08-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenachtige Paardenmarkt
  De Paardenmarkt in Vianen is het jaarlijkse evenement in de regio voor paardenliefhebbers, maar ook van oudsher een moment om elkaar te ontmoeten. Dit was de 743e editie. Om de dag door te brengen rondom de ring, te struinen over de warenmarkt, een bezoek te brengen aan de kermis en te genieten van een wervelende middag- en avondshow. 

  Om 11 uur was ik present om standhouder te zijn in de kraam van de Historische Vereniging. Een half uur later begon het te plenzen. Zo bleef het tot 13 uur en toen ben ik onder de paraplu helemaal naar huis gelopen, want op de fiets zou ik zeiknat geworden zijn. Om half vier was ik weer terug om bij droog weer mee te helpen de kraam op te ruimen.

  Vandaag heb ik veel bekenden gezien en menig praatje gemaakt. De charme van zo'n dag. De HV kreeg er acht nieuwe leden bij, veel werd er niet verkocht. 's Avonds kwamen de kids en Fleur om de traditionele erwtensoep te eten en gezellig bij te praten.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  08-10-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  02-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de Gayparade
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Nooit eerder meegemaakt. Veel over gehoord en gezien. Nu waren we er bij. Fiets neergezet bij het Johnny Jordaanplein. Dat klinkt simpel, maar het stond vol met fietsen. Tienduizenden. Het wandelgedeelte van de grachten was overbevolkt. En  in de Prinsengracht voeren 70 boten, die voor een geweldige ambiance zorgden. Swingend, zingend, uitdagend. Zelden vies of vunzig, hooguit de slavenboot met de meester met zweep op het bovendek. Bijzonder ook de homoboten van de politie en de strijdkrachten. Daar mag je ook homo of lesbo zijn. Wat een land.

  Na zon anderhalf uur werd het steeds donkerder en dreigender. We waren een behoorlijk eind van onze fietsen vandaan, en net toen we op de Elandsgracht waren, barstte de bui los en vluchtten we een Albert Heyn binnen. Het was een hoosbui en er volgden er nog meer. Steeds reden we weer een stukje, het langst over de Overtoom en na één uur waren we redelijk droog weer op de basis.

  We vonden het een geweldige belevenis. Openlijk homo- en lesbogedrag was er nauwelijks. Het was vooral een roze feest. 's Avonds in het openluchttheater in het Vondelpark naar cabaretier Dolf Jansen geluisterd en gekeken. Een try-out waar nog flink aan gesleuteld moet worden. Voor notabene de oudejaarsconférence.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Actualiteit
  02-08-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (96)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (102)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (166)
 • Politiek (122)
 • Reizen (132)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (160)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!