Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieŽn, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Uiteindelijk....
 • I have had a dream
 • Naar het einde van Europa
 • In de Algarve
 • week-41 2017
  19-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-11 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Lentestemming. Tot en met donderdag was het heerlijk weer, daarna zakte het weer in naar herfstachtig. Zo gaat dat in dit zeeklimaat. Er waren dagen dat ik genoten heb en de woonomgeving verder verkend heb. Het grote ontwikkelingsgebied Leidse Rijn en het open terrein van Rijnvliet. Wat een bouwmogelijkheden zijn daar (nog). Als het planologisch maar aantrekkelijk wordt ingevuld. 

  Het evenement was natuurlijk de verkiezingsavond. Heb even om 21 uur gekeken naar de exitpolls, daarna europees voetbal en vanaf 23 uur tot 1 uur naar de uitslagen en de interviews. Al sinds mijn scriptie in 1966 ben ik tegen ons kiesstelsel. We krijgen in het parlement veel te veel partijen. Maar liefst 13. Een verkiezing moet de regeerbaarheid vergroten. Een kiesdrempel van 2-3% zou al een verbetering zijn. Ik hoop dat CDA en D66 dat eens gaan bevorderen. Nu wacht ons een lange formatie, dat in alle sectoren van de samenleving slecht is. Veel rituele dansen, aan het einde strijd om de poppetjes (Ministersposten) en dan is het kerst.

  Gisteren een van de leukste ontmoetingen van de laatste jaren gehad met vriend Wim en zijn vrouw Tinka in een regenachtig Doesburg. Terugblikken, anekdotes, actuele zaken. En dat alles in een mooi huis bij een heerlijk glas wijn. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Politiek
  19-03-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-2 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een week met winterweer. Nogal huiselijke activiteiten, op een middagje stad Utrecht na. Soms zie ik vragen in een krant, tijdschrift, die ik mezelf ook wel zou willen stellen. Ik ben nogal een open persoon, die al snel wat prijsgeeft, z'n mening wil geven of activiteiten wil melden. 

  Vind je jezelf een optimist of een pessimist?
  Nou, ik ben geen geboren optimist, maar ook weer geen pessimist. Heb ik in mijn persoonlijk leven ook niet veel redenen voor. Het is eerder de wereld om me heen, de grote wereld dan, die me somber stemt.

  Heb je het idee dat je je omgeving kunt beinvloeden?
  Ik was tot in de 70-er jaren wel een persoon die geloofde in de maakbare samenleving, dus die invloed zou kunnen uitoefenen, niet zozeer individueel alswel collectief. De tijd van de demonstraties, acties. Daar heb ik aan meegedaan. Op gebied van democratisering, anti-kernwapenplaatsing, afbraak autoritair gedrag. Het was mijn linkse periode. Maar die instelling, dat geloof heb ik niet meer. De wereld is gecompliceerder, gevaarlijker geworden. Geen touwtje meer uit de brievenbus. Nederland is per definitie een land van minderheden, die elkaar in een verband moeten vinden, willen ze iets voor elkaar krijgen. Nooit de beste oplossing, maar altijd een compromis. 

  Zou je nog politiek actief willen zijn?
  Wat leeftijd betreft zou dat kunnen. Boven de 70 kun je nog heel wat en zeker ervaring en kennis inbrengen. Kijk naar het kabinet-Trump. Of pauskeuzes. Of presidenten die nog altijd aan de macht zijn. Leeftijd is geen noodzakelijke grens. Maar het politieke bedrijf heb ik 34 jaar uitgeoefend. Het heeft geen prioriteit meer. Al zou ik gevraagd worden: ik zou weigeren.

  Ik zal wel altijd politiek geinteresseerd blijven. Maar in verkiezingstijd mijd ik tv-debatten. Je wordt volkomen op het verkeerde been gezet. Het is ergerlijk om de politici dan te horen. Ik ben links-liberaal, dus een regering van D66, Groen Links, PvdA, eventueel SP, ChristenUnie heeft mijn voorkeur. Maar blijft een minderheid. De VVD vind ik vreselijk, zeker de humane opvattingen. Het draait misschien wel uit op een zakenkabinet.

  Wat is er tegen populisme? Dat is toch luisteren naar de stem van het volk.
  Daar ben ik misschien wel het meest in veranderd. De macht bij het volk....Moet er niet aan denken in een samenleving waar onderbuikgevoelens, discriminatie, materialistisch-egoisme overheersen. De besten moeten regeren. Dat zeiden de klassieke wijsgeren al. Helaas zitten die nauwelijks in het kader van politieke partijen. Eigenlijk is een verlichte aristocratie de aantrekkelijkste vorm. Maar kom daar maar eens om. Ons land wordt geleidelijk onregeerbaar en de polarisatie werkt als gif. Waar is nog solidariteit, collectiviteit? 

  Wat te denken van Trump?
  In alles vreselijk. Dat zo'n man de leider kan worden van het machtigste land ter wereld. Hij twitters als een ADHD-er. De enige hoop die je kunt koesteren is dat regeren anders is dan opponeren en dat hij bekwame medewerkers (ministers) heeft. Sommige van hen nemen nu al afstand van zijn ideeen.

  Tenslotte: wat komt er van Europa terecht?
  In grote lijnen historisch gedacht: Europa gaat tenonder, wordt overvleugeld. Welke beschaving houdt langer dan 2000 de dominantie? Het werelddeel wordt van binnen uitgehold en een europees vreemde cultuur/religie -de Islam- treedt binnen. Die godsdienst is veel agressiever dan welke ook. Als we dat niet weerstaan, dan zal het verder escaleren. Daar ben ik wel somber over.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Politiek
  16-01-2017, 17:32 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-26 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Nederland is een zeiklandje (geworden). In veel opzichten: politiek (PVV, DENK), samenleving (omgangsvormen), sociaal (vluchtelingenhaat), onderwijs (Dekkers), financieel (AEX-jojo, pensioenen), enz. enz. 

  Wat het weer betreft: Het was weer een week met veel buien, matige temperaturen en weinig zon. Ik word er strontziek van. Zo'n lange kletsnatte periode kan ik me niet herinneren, al kan het lokaal verschillen stelde de weermaan. Het is misschien ook omdat we op de moerascamping bivakkeren dat ik er zoveel last van heb. Het heeft invloed op m'n humeur en dat gebeurt zelden, want op een regendag kan ik me doorgaans goed amuseren. En een hittegolf is wel het laatst wat ik kan verdragen. En maar hopen dat het beter wordt. 

  De gevolgen van de Brexit worden enigszins merkbaar: Engeland verloor godzijdank van notabene IJsland, terwijl Wales (ook voor Brexit trouwens) de sensatie van het toernooi leverde door de favoriete belgen met 3-1 te verslaan. Het EK begint zowaar nog leuk te worden. Ik voorspelde een finale Belgie-Duitsland, maar dat kan ook Wales-IJsland worden. Als het maar niet Portugal wordt, een mooi land, maar ik haat het als voetbalnatie sinds de dagen van Couto en Figo. En de Oranje-nederlagen.

  Wat nog meer? Officieel heb ik nu diabetes 2, nadat 4x een waarden boven de 6 was gemeten. Ik ga begeleid worden: 3x per jaar door verpleegkundige en 1x door de huisarts. Het heeft enerzijds met leefstijl te maken (snoepen dus overgewicht) en anderszins is het met prostaatklachten een ouderdomskwaal. Ik zag het ook bij mijn vader, die 75 jaar is geworden. Ik snoep al een week niet, maar m'n witte wijntje ga ik niet opgeven. En mogen witte druiven ook al niet meer? 

  Is er nog iets leuks? Ja, het kleinkind. Ik wil niet de emo-opa uithangen, maar wat een vreugde, amusement, en nog wat verhevens, biedt zo'n meisje van anderhalf. Oppassen is gewoon leuk als je er helemaal voor wil gaan en geen andere dingen tussendoor wil doen. Ze gaat wel afentoe haar willetje tonen en moet soms gecorrigeerd worden, maar 90% is vreugde. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Politiek
  03-07-2016, 11:24 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  25-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-25 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het blijft maar vreselijk weer: regenbuien, matige temperaturen. Het veld op de camping is doorweekt, er mogen geen auto's op en geen caravan weg, omdat het diepe sporen zou achterlaten. Gelukkig hoeven we er geen hele dagen te verblijven. Voorlopig blijft het zulk weer. 

  Het is al even slecht als het EK in Frankrijk met maar liefst 24 landenploegen, waarvan 75% het nivo NEC niet te boven komt. Weinig leuke wedstrijden. Vaak een match met een sterk verdedigend team dat op de counter loert. Ik denk dat Duitsland en Spanje nog het beste spel vertonen. Belgie is aan het terugkomen na een moeizame start. 

  Ook een naar feit deze week was de uitslag van het referendum in het VK. Ik ging naar bed in de verwachting van een blijven in de EU en de financiele markten waren ook optimistisch, maar 's morgens kwam de teleurstelling hard binnen: 52-48% voor Brexit. Premier Cameron die dit referendum zelf heeft uitgeroepen, is afgetreden en de oppositionele Boris Johnson zal hem waarschijnlijk in oktober opvolgen. De jeugd heeft voor 75% anders gestemd, dus het zijn vooral oudere generaties die denken dat ze nog in een wereldrijk wonen die voor uittreding zijn. En natuurlijk de kanslozen, werklozen en vreemdelingenhaters. Wilders verklaarde al meteen ook een referendum te willen. Het rechts-populisme rukt verder op.

  Leuker was het dat Milou 18 maanden is geworden: nog altijd goed-gehumeurd, levendig en ondernemend, leuk brabbelend en drentelend, eet-drinkt- en slaapt goed. Een volgend kleinkind kan haar nauwelijks overtreffen. Het blijft genieten.

  En op zaterdag maakten we het kampioenschap van meisjes B1 van Amsterdam-hockey mee. In twee seizoenen ongeslagen gebleven. 2x veld- en 2x zaalkampioen. Wat een lichting. En dan tegen Den Bosch ook de finales winnen in hun stadion is euforisch, omdat dames 1 steeds verliest van Paumen/Den Bosch. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Politiek
  25-06-2016, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  07-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Njet-land
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Mijn chagrijn is groot door de uitslag van het raadplegend referendum over het associatieverdrag met de Oekraine. Ik heb de discussies en de campagne gevolgd en verwachtte een nee-uitslag, maar in deze mate niet.

  Nederland is een Njet-land, zo niet een K-land geworden. Eens waren we met wat andere landen (Benelux, EEG) de voorlopers voor europese samenwerking. Nooit meer oorlog, nooit meer verdeeldheid, nooit meer honger en armoede... En daarna medestanders van een verenigd en sterk Europa, desnoods tegen de wil van De Gaulle in. Het verdrag van de Europese Unie werd niet voor niets in Maastricht gesloten. We hadden een reputatie op het gebied van internationale handel, menselijke verdraagzaamheid, pluriforme samenleving, rechten voor minderheden, toelaten van vluchtelingen, open democratie.

  Sinds de opkomst van het populisme, van Geert Wilders in het bijzonder, is alles veranderd. Het land is gepolariseerd, is kampioen-negativisme geworden, laat zich leiden door cynische en discriminatoire meningen. Waar de meest volkse en Telegraafkiezers te vinden zijn, nl bij de PVV en SP en de rechtse media overheerst een volstrekt negatieve mentaliteit om alles af te breken en onze reputatie in Europa en de Wereld teniet te doen. We staan steeds slechter bekend in het buitenland. 

  Natuurlijk valt er van alles op te merken over Oekraine, maar we drijven handel met vele dictaturen, de hele Arabische Wereld is er vol van, met de USA dat de bankencrisis heeft veroorzaakt, met opkomende landen als BraziliŽ die hun milieu naar de knoppen helpen om het gewin. Afentoe is er nog een oprisping over mensenrechten.... Nu zijn we het enige land van notabene 28 dat tegenstemt. Wat een positie!

  Mijn geloof in een partijen-democratie is verder afgenomen. Je moet dit volk geen referendum als middel geven. Daar zijn we te onbeschaafd voor geworden. Ons land is praktisch onregeerbaar als er niet nog wat partijen waren die verantwoordelijkheid nemen en constructief willen meedoen (D66, Groen Links, Christen Unie). De rest is een grote bende negativiteit waar het electoraat, gevoed door onderbuikgevoelens, achteraan loopt, omdat ze het zoveel minder, minder, minder denken te hebben. Een zomerse avond door Amsterdam wandelen en je weet wel beter.....Bah!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Politiek
  07-04-2016, 13:34 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-12 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De week is nog niet voorbij, maar deze week heeft zoveel teweeggebracht. Ik heb vele uren voor de televisie doorgebracht: over de vreselijke aanslagen in Brussel en vandaag het overlijden van Johan Cruyff. Wat in Brussel gebeurd is, heeft me geschokt omdat het dichtbij is en zo inleefbaar. Zelf ben ik menigmaal in een vertrekhal van een luchthaven geweest. Vele mensen, op weg naar of komend van een leuke bestemming. Het is zo wezenloos, zo wreed. Welke zieke geesten bedenken dit. En altijd blijkt weer dat inlichtingendiensten tekort zijn geschoten. In wat voor wereld leven we.

  En dan JC, nummer 14. Wat had/heb ik met hem? Ik kwam in 1960 wonen in Amsterdam, komend uit Utrecht waar ik DOS-supporter was en nog een tijd bleef. Johan Cruyff veranderde dat. Ik zag hem voor het eerst als 16-jarige op een Paastoernooi bij Blauw-Wit. Toen al virtuoos, watervlug, intelligent en scorend, want wat is een voetballer die nooit scoort.... Na zijn actieve loopbaan als voetballer en coach kreeg ik vaak de zenuwen van hem. Een bemoeial, die zijn zin en wil wilde doordrukken. Hij had het moeten houden bij golfen, maar daar was het de man niet naar. Over alles en zeker sport had hij een mening. Neemt niet weg, dat hij een grote persoonlijkheid had. De bekendste nederlander ook. 

  Een prachtig moment was in 2009 toen mijn zoon van Johan Cruyff zijn diploma van de JC Academy in ontvangst kon nemen. Ik heb toen veel op hem gelet. Hij was heel benaderbaar, gezellig, humorvol. Zo dicht ben ik nooit meer bij hem geweest. Je kunt je niet voorstellen dat hij er niet meer is. Hij leek wel onsterfelijk. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Politiek
  24-03-2016, 16:48 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  08-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bootvluchtelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het zijn hartverscheurende beelden: overvolle, wankele sloepen die de MZ oversteken naar Zuid-Europa. Het vluchtelingenvraagstuk is van alle tijden, maar door de media komt het wel erg direct en hard de huiskamer binnen. 

  Ik kan me goed voorstellen dat mensen uit Afrika willen vluchten. Het is landschappelijk en qua flora & fauna een prachtig werelddeel, maar de menselijke leefomstandigheden zijn er vreselijk. Plunderen, brandstichten, verkrachten en moorden zijn er aan de orde van de dag. En vaak met enorme wreeheid, ook door kinderen begaan. Bekende BN-ers zetten er zich voor in, maar het is een druppel op een gloeiende plaats. Goedbedoelde pogingen om het eigen gevoel te sussen.

  Voor de oplossing zijn er twee extremen: de kustlijnen hermetisch afsluiten en alle bootjes terugsturen Úf onbeperkt toelaten in Zuid-Europa. Ik heb de vluchtelingen in Malta zien lopen. Mager maar wel om aan te zien. Andere beelden tonen wanhopige, uitgemergelde afrikanen die vaak al maanden onderweg zijn en flink hebben moeten betalen om aan boord te mogen stappen. 

  Het vraagstuk lijkt onoplosbaar. Ik kan me goed voorstellen dat de regeringen van zuidelijke EU-staten vinden dat de andere staten moeten meebetalen. Dat is ook wel het minste. Beter lijkt me de vluchtelingen terugbrengen naar hun eigen regio. In grote kampen, want in hun thuisland wacht waarschijnlijk de dood. 

  Een inval in LibiŽ, dat groot genoeg is, om daar die voorziening te maken, want Europa kan dit niet aan. Niet dat ik daarbij kies voor het behoud van welvaart, maar meer uit demografisch oogpunt. De werkeloosheid is groot, de tegenstellingen in materieel en religieus opzicht nemen alleen maar toe. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Politiek
  08-06-2015, 20:25 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  02-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte (2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De gebeurtenissen in dat grote land volg ik met grote belangstelling, ook omdat Anita & ik er zes keer geweest zijn, hoewel we in die toeristenoorden natuurlijk niet het echte Egypte hebben gezien, maar de dienstensector die voor 99% door jonge mannen wordt bemand.

  Voor mij is het grote probleem van Egypte de bevolkingsomvang van 83 miljoen mensen die hoofdzakelijk in de Nijlstrook wonen. De bevolking is de laatste decennia explosief gestegen. Voor al die mensen is er te weinig werk, want de economie is nogal eenzijdig opgebouwd. De grootste onvrede is er dan ook onder de armen, de jongeren, de studenten, de middenklasse.

  Ook met de val van Mubarak -de laatste farao- zal er niet veel veranderen. Democratie is geen tovermiddel. Hij moet verdwijnen want de houdbaarheid van zijn regime is voorbij. Een overgangsregering zal passende maatregelen moeten nemen. maar dan nog.... De kern van het probleem is overbevolking en een beleid dat geboortebeperking oplegt zie ik (helaas) nog niet uitgevoerd worden.

  Ik ben bang dat de regio voor tijden onrustig zal blijven. De toeristensector, die 40% van de inkomsten en werkgelegenheid genereert krijgt een enorme dreun. De demonstranten beseffen het niet, maar hun land zal er straks slechter voorstaan dan onder Mubarak.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Politiek
  02-02-2011, 10:23 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  Archief per week
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (96)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (102)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (166)
 • Politiek (122)
 • Reizen (132)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (160)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!