Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • week-32 2017
 • week-31 2017
 • week-30 2017
 • week-29 2017
 • week-28 2017
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-32 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De media schreven: het is een normale NL-se zomer met gemiddeld 18°C. Maar deze week was prut, behalve op maandag toen de Oranje-leeuwinnen in Utrecht gehuldigd werden. Wat een feestelijke happening en nu eens zonder gedonder. Eigenlijk zoals het hele toernooi een sportieve verademing was. Ook veel gekeken naar de WK Atletiek in Londen. Eigenlijk presteerde alleen Dafne Schippers met goud op de 200m en de anderen vervielen weer aan de hollandse ziekte. Uitvallen door de gekste blessures of onder-presteren. 

  Ik heb veel kunnen lezen: Requiem voor een vriend (2002) van Han Voskuil. Ik hoor wellicht tot de honderd mensen die het helemaal gelezen hebben. En dat komt omdat de hoofdpersoon (J.Bruggeman, VVD-er, hoge ambtenaar op BuZa) mij zoveel deed denken aan Hans S. in V. waar ik jaren mee te maken heb gehad: manisch-depressief, paternalistisch en egocentrisch. Ben daarna begonnen aan de biografie over Boudewijn Büch (1948-2001) van Eva Rovers, hoewel ik daar al meer over gelezen heb als Büch-fan, niet zozeer van zijn persoon als wel zijn passies. 

  Omdat ik weer last kreeg van enige gewrichten -ga nu toch wel denken aan rheumatisch aandoening- heb ik mobiel weinig kunnen doen. Een fietstocht naar Utrecht ging, maar het wandelen in de stad moest ik opgeven. Op dinsdag en vrijdagmorgen op kleinkind gepast. Dinsdag twee uur in het speelhonk van Intratuin doorgebracht, vanwege het slechte weer. Vrijdag naar de bieb, waar ze zich anderhalf uur vermaakte. 

  We hebben zo genoeg van dit zomerweer dat we zaterdag een 8-daagse reis naar de Algarve hebben geboekt. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  13-08-2017, 12:51 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-31 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De gewoonste week van het jaar. Het zomerweer ook. Niets bijzonders gedaan, althans vermeldenswaardig. Nou ja, huisarts geweest en die weten ook niet veel meer dan ik aangeef. Zoals vroeger met functionarissen van de schoolbegeleidingsdienst: ze bevestigen je mening met andere woorden. Dus ik weet het nog niet: ontstekingen of begin van rheuma. Bloedprikken en laten onderzoeken. Weet volgende week wat meer.

  Gefietst met Anita naar Harmelen-Woerden. Echt door het Groene Hart. En van Woerden zijn er in dit land wel 100. Kon me even niet boeien. Utrecht ook al niet. Al die steden lijken wel op de schop te zijn, steeds zijn de verkeersroutes anders. Ik was er gauw uitgekeken. 

  Het leukste was nog kleinkind Milou, op dinsdag en vrijdagmorgen. Ze toont steeds vaker eigen willetje en wil dingen zelf doen, ondernemen. Wilde niet aan hand lopen. Dat wordt nog wat. Haar voortdurende hoesten en natte neus onderzocht door dokter. Tja, dokters....vitaminepilletjes. 

  Zaterdag eindelijk weer eens naar de camping gegaan. Het weer zou goed zijn, maar we hadden in hoofdzaak regen. Vandaag (zondag) ziet er beter uit en gelukkig is er het vooruitzicht van de Oranje-vrouwen die in de finale van het EK staan. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  06-08-2017, 10:47 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-29 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Eigenlijk is het totnogtoe best wel een goede nederlandse zomer; de meeste dagen zijn aangenaam, en er valt gelukkig afentoe een bui om het vieze Amsterdam wat schoon te spoelen en de tuintjes te plezieren. We hebben steeds wel vrienden en familie hierheen laten komen. Zij komen echt uit de provincie...weten vaak niet wat ze zien aan massa, horen aan vreemde talen, zich verbazen over zwerfvuil en geconsumeer, op alle hoeken en gaten. Maar er blijft nog genoeg aantrekkelijks over. 

  Natuurlijk heb ik favoriete plekken: boekhandel Scheltema op het Rokin, met vier etages boeken, zitjes en koffiebar. Kan ik kleine uurtjes doorbrengen, ook door er aan tafels of op banken hoofdstukken te lezen. Heb er weer enige boeken gekocht, maar ook verkocht. Een keer lezen en weg ermee. Ook wel naar andere boekhandels geweest. In mijn Oud-West-omgeving. Tweede favoriete lokatie is het Vondelpark: terras bij filmtheater of Melkhuis en daarnaast Festina om naar tennis te kijken. Nieuw deze periode is terras IJsbreker aan de Amstel (voor het betere publiek....). Ik rijd ook graag door Oud-Zuid, en gisteren Zuid, de bekende Rivierenbuurt met de ijssalon Venezia in de Scheldestraat. Langs de Amstel naar en van Ouderkerk fietsen ook wel, maar ik had nu alleen de standaardfiets tot mijn beschikking.

  En toch...ben ik volgende week weer blij naar de heerlijke, rustige pensionado-omgeving te kunnen gaan en wat op de camping door te brengen en de e-bike weer te gebruiken en vooral weer te kunnen tennissen, al blijf ik rare plekken en gevoeligheden houden....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  23-07-2017, 10:02 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-28 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een week in Amsterdam bij wisselend weer. Een week geleden kreeg Ajax-talent Abdelhak Nouri op het veld in Oostenrijk een hartstilstand. Hij werd 20 minuten gereanimeerd en daarna met traumahelikopter naar het ziekenhuis van Innsbruck gebracht. Iedereen dacht toen nog: het zal wel goedkomen. Maar dagen later kwam het ontstellende bericht dat hij zoveel hersenschade heeft opgelopen dat hij (zwaar) invalide zal worden. Een vreselijk bericht dat ook bij mij ingeslagen is als een bom. Niet alleen is hij Ajax, jong en talentvol, maar op alle youtubes, in interviews en berichten komt hij sympathiek en bescheiden over. Een jongen ook die enorm van zijn familie houdt. Wat een slag voor die mensen en wat een ander toekomstperspectief. Natuurlijk, het leven gaat door, ook Ajax gaat door, maar dit is niet te bevatten....

  Op donderdag hebben we een leuke dag met de vrienden R. doorgebracht in de binnenstad. Hoofdzaak is dat we elkaar, al wandelend en op het terras hebben bijgepraat over vakantie, familie, bezigheden, plannen. Zo gaat dat al 27 jaar. Binnenkort weer de Nendaz-reunie, ik dacht de 9e. Vriendschappen die blijven...

  Ik ben weer wat meer aan het bewegen. Met racket en tennisbal naar de oefenmuur van Festina in het Vondelpark gegaan en een halfuur tegen de muur geslagen. Dat gaat goed, maar het aanzetten en versnellen blijven nog puntjes..... Ik heb de laatste diclofenac genomen en kijken hoe het nu verder fysiek gaat. 

  Tutti is braaf en gehoorzaam en nog altijd speels. Om half acht laat ik haar 's morgens uit, Anita om half een en ik dan weer om half zes. En samen om half elf. Dat is goed om te doen en we krijgen er Amsterdam voor terug.  Weer eens in het Amsterdams Historisch Museum geweest dat prachtig is heringericht. Ondertussen lees ik in de Bosatlas en de Kleine Geschiedenis van Geert Mak. F&F vinden Japan fantastisch.... Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka en vanaf maandag Okinawa. Het is er warm. Een ordelijk land met gedisciplineerde mensen. Zo hoort het hier ook te zijn.....maar wordt het nooit meer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  16-07-2017, 09:49 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  09-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-27 2017
  The week-after. We hebben alles zo intens (mee)beleefd dat het huwelijk nog de hele week in gedachten was, ook door de woonomgeving waar bloemen staan, kaarten en overzichten hangen, trouwkledij nog pronkt. Het echtpaar vertoeft in Japan. Eerst drie dagen Tokyo dat ze een aziatisch New York vonden, maar wel met orde en discipline, geen vuil of consumerende mensen op straat. Wat een voorbeeld voor vies Amsterdam.

  Met mijn lichamelijke toestand gaat het elke dag beter. Maar nog wel aan de dicoflenac, want een dag overslaan en ontstekingsverschijnselen (teen) treden op. Maar ik kan fietsen, wandelen, bewegen, de tuin opknappen en niet te vergeten: de hond uit laten. Daar zijn we op de eerste plaats hier. Tutti blijft een jachthond maar is rustiger geworden. Vorig jaar kon ze mij nog bijna omver trekken. We hebben zo onze favoriete uitlaatroutes, 4x per dag.

  Deze week nog niet in musea oid geweest, vanwege de bewegingsbeperking. Wel bij Scheltema, antiquariaten, de boekenmarkten op Spui en Waterlooplein. Ik kon nog een tas vol gelezen boeken verkopen, al kreeg ik er niet veel voor. Het buitenlands heeft in de stad de overhand. Bij de Bijenkorf en in horea wordt je in het engels gesproken. Koffie gedronken bij Melkhuis in Vondelpark en mijn broer een paar uur ontmoet bij het Filmtheater. Het belooft een mooie zondag te worden.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  09-07-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  04-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-22 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op een dag na alle dagen op de camping verbleven. Heerlijk dat we zo'n buiten-accommodatie hebben, vooral als er nauwelijks gasten zijn, want mijn buren zetten meteen de meest vreselijke muziek aan. Er is altijd wel een irritatiepunt. Het was was prima, zo'n 22-25ºC, beter kan het niet in eigen land.

  Dochter, schoonzoon en kleinkind Milou zijn vrijdagmorgen om 5 uur afgereisd richting N.Italie. Ze troffen het erg en kwamen verder dan ze dachten. Het andere stel met kind vertrok wat uren later en heeft erg veel files gehad, m.n. bij de Gotthard. D. meldde dat het voor een deel een nostalgische tocht was. Tussen 1982 en 1993 gingen we met het gezin elke zomer naar een chalet in Nendaz/Zwitserland. Zaterdagmiddag zijn ze op de plaats van bestemming Campeggio bij het Garda-meer aangekomen. Prima accommodatie maar wel druk met italianen, die gisterenavond Juventus met 4-1 zagen verliezen van Real Madrid.

  Vanmiddag hebben we feest op de camping vanwege het 25-jarig bestaan van het Veldje. Iedereen is druk bezig met voorbereidingen. Anita gaat wraps maken. Wel hebben we last van zomergriep: spierpijn, hoofdpijn, raar gevoel in de maag. Geen trek in eten. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  04-06-2017, 12:50 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-21 2017
  Wat een week: alleen maar leuke dingen met prachtig lenteweer, zelfs zomers. Op een maandag vertrok ik om na 25km met de fiets (met ondersteuning, haha) de camping BNI te bereiken en niet te weten dat ik er nu al een week achtereen zou verblijven. Dat is zelfs vorig jaar in vijf maanden niet gelukt. Toen sliepen we er in hoofdzaak. Eigenlijk moet ik de beelden/fotoos laten spreken. 

  Het was dit jaar in voormalige woonplaats V (wat we vorig jaar om deze tijd ook nog niet beseften) dat we de tweejaarlijkse sleepbootdagen konden meemaken. Een van de drie grote evenementen. Het was erg druk en feestelijk. Tientallen bootjes en boten en ook marine-vaartuigen die bezichtigd werden. En natuurlijk onderweg oud-plaatsgenoten gesproken, w.o. na 25 jaar een oud-buurtgenoot (68) met zijn vriendin. Ook vrijdag een rondgang gemaakt, meer over de antiek/brocante markt met veel boekenstalletjes. Bij vrienden wat gedronken. Zaterdag was het zo warm dat we rond en op de camping zijn gebleven en naast het lezen en kijken naar de Giro een goed inzicht kregen in de sociale verhoudingen van campinggasten die er al 5-15 jaar verblijven. Het is frappant dat er zo'n vijf mannen de hele dag niets anders doen dan op hun stoel/fauteuil aan het kijken zijn (naar anderen). Naast ons later een bbq met veel rauw vlees (begreep ik uit de oplopend volume). 

  Het was op het veld erg druk met weekendgasten die inmiddels weer vertrokken zijn. Bijna allen senioren. Prima! Ik groet, maak een praatje en hoop nergens op de koffie, laat staan de borrel gevraagd te worden. Ik lees graag, ben bezig op de laptop en kijken (even) naar sportbeelden op de tv. Wat ik hoor aan conversaties zou wijlen mijn moeder "slap geouwehoer" genoemd hebben; het gaat nergens over. Ik zou willen praten over een boek, een reis, een actualiteit, maar dat moet je vooral niet willen. OK, ik hoop het hier vol te kunnen houden, want inmiddels zal ik al wel een etiket opgedrukt gekregen hebben, hoewel eigenlijk niemand weet wat ik zoal gedaan heb of nog doe. Oudere mensen worden als kleuters, steeds egocentrischer.

  Laat ik verder niet te kritisch zijn, want ik heb me prima vermaakt. Vandaag een fietstocht door de polder en over dijkjes v.v. Gorinchem, oude stad, fraai gelegen aan de Waal. Een geweldig centraal plein met veel horeca. Alle winkels open en dat hoeft eigenlijk toch ook weer niet, maakt het weer zo alledaags. Minder fietsers dan voorgaande dagen. Op een terras ontmoetten we kennissen, waarmee wel een leuke conversatie ontstond. De middag kon niet meer stuk toen Tom Dumoulin de Giro d' Italia in de afsluitende tijdrit won, nadat eerder NL-ers in de slotfase zo gefaald hadden. Hij wordt de sportman van het jaar!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  28-05-2017, 21:12 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  21-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-20 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een tamelijk gemiddelde lenteweek met op woensdag recordtemperatuur tegen de 30ºC. Maar daarna weer terug naar 14-16º. De vrienden R. zijn afgereisd naar Z.Limburg-Zwarte Woud en door Duitsland en Oostenrijk naar de voor hun vertrouwde bestemming Kottschach Mauthen, tot eind-juni. Lijkt me heerlijk om alles hier eens even achter je te laten. Oostenrijk is een prachtig land (bij mooi weer). We hebben altijd vakantie (bij wijze van spreken), maar reizen is er door verplichtingen nog niet bij. 

  Oppassen blijft een feestje, al was Milou wel wat ziekjes. Maar een kind herstelt ook weer plotseling. Ze wordt steeds gemakkelijker in het omgaan met andere kinderen, zo zagen we in het speelhonk van Intratuin. De wekelijkse opvang op woensdagen doet haar goed.

  Met vrienden (ex-collega's) bezochten we op een warme woensdag het nabije Kasteel De Haar van de vermogende familie Van Zuylen van Nijevelt, die nog in een niet-toegankelijk deel een paar maanden per jaar bewoont. Aan het einde van de 19e eeuw was het een ruine, die evenwel door de zeer katholieke Pierre Cuypers in neo-gotische, soms zelfs middeleeuwse stijl, is herbouwd. We zagen een aantal schitterende ruimtes, waar veel zorg is besteed aan decoratieve details. Na afloop dronken we wat op het terras van Het Wapen van Haarzuilens. Een heel leuke ontmoeting.

  Zaterdag was een drukke dag: foto's maken tijdens de 19e kroegendrive, jeu de boulen op de camping, etentje bij de schoonouders van Frank. Vanmiddag neemt A. na 31 jaar lidmaatschap afscheid van zijn hockeyclub Nieuwegein. Veel leuke evenementen. Wel was opmerkelijk dat er om 13 uur een wolkbreuk was boven Vianen en er twee kilometer verder op de camping geen druppel viel. Vorig jaar op de jaarlijkse bouledag viel er zoveel regen dat we het kleed moesten weghalen dat onder de modder van de voortent zag en paas vele weken later konden terugplaatsen. Dit keer dus eens een meevaller...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  21-05-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-16 2017
  Hoogtepunt deze week was de wedstrijd Schalke 04-Ajax in Gelsenkirchen. Frank was er met een bus heen met andere Ajax-supporters en maakte in de aanloop van alles mee tussen de supporters van de clubs. Confrontaties. De duitse ME moest enige keren ingrijpen. Van bussen werden ruiten ingegooid. Pas om 3.15 uur was hij thuis. Maar wat een wedstrijd. Met 3-0 achter komen in de verlenging en met 10 man toch nog twee doelpunten maken en de halve finale halen. Geweldig!

  Het was deze week kil, fris, winderig weer, maar wel droog. F&F zijn naar Valencia waar hij o.a. zijn 35e verjaardag gaat vieren. Mijn leeftijd dat dochter/zus Diane op de wereld kwam. Het is in Spanje gelukkig beter weer, al is het niet wat wij meemaakten in maart op Fuerteventura. We zijn dus een week in Amsterdam, waar het in het centrum bizar druk was in deze vakantieperiode. Ik hoorde verrassend veel frans. Eigenlijk is dat deel van de stad niet leuk meer.

  Ik heb na twee dagen vijf musea bezocht -het weer was er ook naar-: de Hermitage over de Romanov-dynastie, het Amsterdams Archief met foto's over de oorlog en Een Betere Stad, het Cromhout-huis (zie foto van de achtertuin) met o.a. tekeningen van Maria Sybilla Merian, het Bijbels Museum. In het Rijksmuseum ben ik gaan kijken naar een tentoonstelling over Kaap de Goede Hoop, waar ik in 1952-1954 gewoond heb, juist tijdens de herdenking van 300-jaar de komst van de hollanders. Volgende week volgen er nog wel meer.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  23-04-2017, 11:12 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  09-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-14 2017
  Wat een zondag...het leek wel zomer en dat op 9 april. Al gisterenmiddag naar de camping gegaan en er vandaag de hele dag genoten. Er waren opmerkelijk weinig campinggasten, maar de kleindochter was wel vier uurtjes bij ons. Haar moeder deed mee aan een sponsorloop en haar vader was aan het hockeyen, dus naar opa-oma. Met het meegebrachte speelgoed was ze maar even bezig; ze ontdekte een grindbak en ging met een schepje volkomen nutteloos de steentjes van de ene kant naar de andere brengen. Zo kunnen peuters bezig zijn.


  Iets anders want er gebeurt meer in zo'n week. Aan het begin was er de keuze van een trouwkostuum voor zoon F. die op zaterdag 1 juli in Amsterdam gaat trouwen. Dat vraagt nog heel wat voorbereiding, omdat het met alle denkbare toeters-en-bellen gaat gebeuren. De keuze voor de St.Nicolaasbasiliek, dicht bij het Centraal Station in de hoofdstad was gemaakt, maar de gekozen receptie-lokatie kwam te vervallen. We gingen met elkaar op zoek naar een andere lokatie: Cafe Kobalt, de 1e klas-restauratie in het CS en de Schreierstoren. Die laatste lokatie was verreweg de aantrekkelijkste en gelukkig kon hij melden dat het definitief is afgesproken. Het diner en de bruiloft vinden elders plaats. En dan gaat daar nog de huwelijkssluiting op donderdag 29 juni aan vooraf. We kijken er naar uit.

  Weer iets anders. Eindelijk de biografie over Kees Fens uitgelezen. Eigenlijk alleen boeiend voor ingewijden uit zijn circuit. Ik las zijn artikelen, essays, kritieken graag, zeker in de jaren dat ik nog abonnee van De Volkskrant was.  Onlangs las ik nog zijn heerlijk boekje Het geluk van de brug. Als ik Tutti in Amsterdam-W ga uitlaten, loop ik over die brug, de Wiegbrug, die ook Hans Wiegel in z'n jeugd passeerde. En ik ken Fens geboorte- en woonomgeving goed rond de Chassekerk. Maar ik heb zijn levensverhaal toch niet met plezier gelezen. Een gewone jongens uit een arm, arbeidersgezin die geheel tot de journalistieke en academische elite gaat behoren. Duur uit eten gaat, dure reizen maakt, dure kleding draagt en in de grachtengordel woont. Vervreemd van zijn oorsprong. Over de omgang met zijn kinderen en kleinkinderen las ik niets. Zijn 1e vrouw Leny, die ik in Zandvoort gekend heb, verlaat hij als zij ernstig ziek wordt. Hij was een uitstekende schrijver, maar ook egocentrisch, ijdel, niet erg collegiaal op beslissende momenten. Als persoon is hij mij tegen gaan staan.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  09-04-2017, 22:25 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  01-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-13 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Bijna alle weerrecords zijn gebroken: de warmste 30 maart, de op een na warmste maand sinds 1901. De maand begon somber en regenrijk en eindigde in majeur. Ik heb er op FB een blog aan gewijd.

  De caravan is weer helemaal seizoenklaar. En dat op een betere plek op camping BNI. Uitzicht naar het kanaal en vrijliggend fietspad. Dus toch enige levendigheid en geen overlast. Het wordt een ander seizoen als vorig jaar toen we daar vijf maanden elke avond sliepen. Het enige nadeel van de plek is dat-ie met de voorkant op het zuidwesten ligt en bij storm gaan de gesloten luifel (geen voortent) onder druk komen te staan. Of we ermee gaan toeren is zeer de vraag. Liever kiezen we voor aanbiedingen in het buitenland, scheelt tol, benzinekosten en reistijd. Het leven bestaat uit afwegingen nietwaar.

  Veel met kleinkind opgetrokken. Inmiddels 27 maanden. (Haar mama is vijf dagen met vriendinnen skien in warm Oostenrijk). Elke keer zie ik weer iets nieuws in haar ontwikkeling. Ze gaat wat gemakkelijker naar andere volwassenen en kinderen toe. Was aanvankelijk afwachtend. En de zinnetjes komen nu in rap tempo uit de mond. 

  Ik heb zo'n goede bibliotheek hier getroffen dat ik al heel veel boeken heb gelezen. Momenteel de autobiografische schetsen van Jacques Klöters (1946), theaterman en de biograaf van Toon Hermans. Zijn jeugdjaren hebben veel overeenkomst met de mijne. Zoals mijn broer zat hij op het Ignatius College bij de paters jezuieten (bekende namen). En ook goed om eens te lezen: "ze hebben niet aan mij gezeten, integendeel". Ik geniet vooral van zijn schetsen uit de toneelwereld. Met BN-ers is hij omgegaan en hun portretten zijn heerlijk leesvoer. Ik kom niet toe aan het lezen uit mijn eigen boekenkast en die moet toch echt een keer uitgelezen worden/zijn.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  01-04-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-30 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wat kan het leven soms uitersten vertonen. En dan niet alleen het weer, dat na een prachtige zondag een zomerdip opleverde met wisselende omstandigheden. Ik doel echter vooral op persoonlijke omstandigheden: het overlijden van Dorien, die pas 70 jaar geworden was en leek te herstellen van een ernstige ziekte. Ook haar man is er drie jaar geleden aan overleden. En ik kende persoonlijk geen mensen die alles naar hun wens hadden: een goedlopende zaak (verkocht), wonen in een kapitale stadsboerderij, maken van vele reizen, houden van golfen en uit eten gaan. Maar nog belangrijker: een aardige familie en vijf jonge kleinkinderen. Gisteren hebben we afscheid van haar genomen.

  Ze overleed op zondagavond terwijl wij een dag lang hadden genoten van heerlijk varen op de Loosdrechtse Plassen. Een van die weinige dagen in NL dat het op het water uitstekend vertoeven is. Met vier stellen genoten. Het was plezierig druk op het water. We legden aan bij De Strook voor de lunch en op de lokatie hebben we nog een tijd zitten converseren met witte wijn en hapjes. Het was een topdag.

  De zaterdagavond onmoette ik na zestien jaar weer eens mijn ex-schoonzuster op een verjaardagsparty van haar dochter. Aardig dat we uitgenodigd waren. En zoals vroeger hadden we elkaar veel te vertellen. Haar nieuwsgierigheid is nog altijd erg groot. Ook onze kinderen waren van de partij. Een zeldzame gebeurtenis.

  En de rest van de week was het pendelen tussen camping en K110. Oppassen, internetten, lezen, contacten. En niet te vergeten: een bezichtiging van ons huis in de stille verkoop. Zelf hebben we makelaars bezocht, maar er is momenteel niets te krijgen onder de 300.000. De huizenmarkt staat onder druk in die regio. Als je vandaag een woning aanbiedt, heb je hem gisteren al voor de vraagprijs verkocht. Maar wij hebben de tijd. Het is goed om steeds nieuwe impulsen op te zoeken. Een actieve geest in een gezond lichaam.... Hoe relatief is vaak alles.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  30-07-2016, 10:52 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-17 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In de week van de verjaardagen van zus, zoon en koning was het gruwelijk weer: wind, regen, hagel, een donderklap. Dit wordt het verslag van camping-ellende. Vanaf het moment dat we besloten dat dochter met man en kind bij ons voor zes maanden gaan intrekken, gingen we op zoek naar een camping in de omgeving. De keuze viel op één aan de Lek, op 5 km van woning. Op 20 maart gingen we verkennen en spraken de nieuwe eigenaar (camping is in 2015 failliet gegaan), een hindostaanse amsterdammer. De voorzieningen waren oud, maar hij ging het allemaal opknappen. We vonden een plek aan de buitenring bij de weilanden met goed zicht op de boten op de rivier. 

  April was somber en pas op de 22e zetten we de caravan er neer en afgelopen zondag bevestigden we tussen de buien door de luifel met zij- en voorflappen. Het probleem was evenwel dat we in de tegels zo'n 20 gaten moesten boren om met schroef en plug het materiaal vast te zetten. Na twee gebroken boortjes anders gehandeld: stenen op de flappen gelegd en stormband bevestigd. En vertrokken.

  Afgelopen dinsdag (26/04) kregen we telefoontje dat luifel was ingestort. Ik ging er alleen heen omdat Anita oppas was. Aanzicht was droevig: luifel ingezakt. Juist toen ik er was, brak er noodweer los: hevige wind en hagel. Ik heb zeker een half uur aan de stokken gestaan. Na het ergste buiten de stokken losgemaakt, waarvan er enige verbogen en stuk waren. Toen weer moeten schuilen achter het zeil dat langs de caravan hing. De beheerder die mij had zien komen, bleef weg. Niet erg hulpvaardig. Tijdens een droge periode de hele luifel onder de arm genomen en in de auto op de parkeerplaats gelegd (de camping is voortdurend afgesloten). Thuis de schade opgenomen en de volgende dag naar de dealer om nieuwe stokken te bestellen.

  De eigenaar gebeld en gesmst. Hij toonde geen enkel empatisch vermogen, hetgeen je toch van een gastheer mag verwachten. Ik meldde hem te willen vertrekken, maar hij ging moeilijk doen over betalingen. De dagen erna met instanties contacten gehad: juriste consumentenbond, inspecteur campings, rechtsbijstand, kampeerorganisatie. Allen zeiden: probeer tot overeenstemming te komen, maar de aanbetaling van €250 bent U wel kwijt. En verder niets meer betalen. Verkeerde keuzes kosten geld. Hetzijzo. 

  Weer contact gehad en rustig gebleven... Alleen de mantra gezegd: wij worden daar niet happy en willen er weg. Uiteindelijk is dat overeengekomen op woensdag 4/05. We hebben een nabije camping in het beschutte binnenland gevonden. En per saldo kost het in totaal minder en is er een uitstekende internetverbinding. Ziet er verzorgder en vooral vriendelijker uit. Op een veldje met ca 15 caravans. En niet onbelangrijk: geen kinderen en huisdieren. Het zonnetje komt door....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  30-04-2016, 12:01 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  30-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van vrijdag t/m 2e Paasdag in Amsterdam doorgebracht. Voor het eerst: niet geslaagd. De Paasdagen was het akelig weer, tenzij je een liefhebber bent van strandwandelingen. Pasen 2011 en 2014 waren prachtig, maar toen ook eind-april met temperaturen boven de 20 C. De jaren 2011, 2013 t/m 2015 zonder neerslag. Dit jaar somber en nat. De 5e in de ranglijst. Had allemaal nog mee kunnen vallen, maar ik voelde me gammel en inmiddels is Anita ook het bed ingedoken. 

  Nog wel wat kunnen doen. In de Utrechtsestraat naar 4 aaneengeschakelde panden Concerto gegaan: vooral oude boeken en platen waar veel belangstelling voor was. Ik bracht een dozijn CD's en kreeg er koffiebon en appelpunt voor. Zag een interessant boek over Proust en las wat in Pluche van Femke Halsema waar ik evenwel geen €19,90 voor ga uitgeven. Allemaal nogal voorspelbaar en herkenbaar in de Haagse Kaasstolp. 

  Ook mijn broer gesproken die zijn 3e Reis naar Zuid-Afrika had afgerond. Hij doet dat solo en geniet er enorm van. Dit keer een 76-jarige neef ontmoet die inmiddels met een 47-jarige vrouw en hun beider zoontje van 3 jaar (!!) samenleeft. Mijn broer vindt het landschap schitterend en de samenleving boeiend, maar het is wel in zijn vakantie. Hij hoeft er niet dagelijks te wonen en voor toeristen zijn toch aparte (beschermde) voorzieningen. Ik ben wel nostalgisch maar om nu drie keer aangetrokken te worden door een woning en omgeving waar we een dikke twee jaar gewoond hebben, gaat me te ver. Dan zijn er wel andere oorden die ik graag wil zien.

  Het weekend stond nog veel in teken van Johan Cruyff die bijzonder herdacht wordt op vele plaatsen in de wereld. Oranje speelde twee beroerd-slechte wedstrijden, zonder enig talent, maar boekte een verrassende zege op Engeland in Wembley 1-2. Ik genoot enigszins van het vileine interview van Wilfred Genee met Freek de Jonge die aangepakt werd op zijn ijdelheid en kwetsende, arrogante uitspraken. "Maar wie zich niets verbeeldt, is ook niets", zei mijn moeder al.

  Milou maakt na 15 maanden haar eerste zelfstandige stappen. Niet te vroeg, niet te laat. Het komt zoals het gaat. Het is heel vermakelijk. Gelijktijdig gaat ze afentoe haar willetje tonen. Ik denk dat grenzen aangeven het beste is, maar ook niet alles verbieden. Dat haalt durf en karakter weg. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  30-03-2016, 18:14 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  20-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-11 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het was een droge, zonnige week, maar 's morgens nog wel koud en vaak een scherpe noordelijke wind. Het is nog de periode van de binnen-activiteiten, maar de blik wordt naar buiten gericht. De achtertuin al wat opgeknapt en viooltjes geplant, de eerste lentekopjes komen boven de grond. Er kon weer getennist worden, zodat het lidmaatschap optimaal wordt benut. Het gemak waarmee ik afstand heb genomen van bestuurlijk-organisatorische zaken is verrassend. 

  Alle HuBa-klantjes heb ik bediend. Of ik het volgend jaar nog wil doen is de vraag. De ontvangst bij mensen is zo verschillend. Van royaal tot berekenend. Financieel hoef ik het niet te doen; t is vrijwilligerswerk en dat kost altijd wat. 

  Leuk was het bericht dat mijn zus in Australië met haar damesteam nationaal kampioen bridge is geworden en in september in Wroclaw/Polen voor het WK gaat spelen. Ze krijgt $3000 reisgeld mee. Dus haar Europa-vakantie wordt anders. Mijn broer geniet in Zuid-Afrika waar hij goede contacten heeft met neef John die er al vanaf zijn geboorte woont. Zijn ouders emigreerden in 1939. 

  We hadden vrienden op bezoek. Altijd leuk en onderhoudend. En dit weekend vrienden op de koffie. Voor de topper PSV-Ajax. Afgelopen zondag was ik in de Arena en kreeg een teleurstellend resultaat te zien tegen NEC.

  Maar het nieuws van de week is toch dat D&T een huis hebben gekocht in Vleutenweide. We zijn er gaan kijken en het is in een prima omgeving met veel groen en bereikbare voorzieningen. In september gaan ze verhuizen en wij hebben inmiddels in deze omgeving voor zes maanden een campingplaats gehuurd, zodat het gezinnetje in ons huis kan wonen. We gaan nog wel toeren. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  20-03-2016, 09:58 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-9 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De saaiste week voor mij van dit jaar. Kwam ook door het weer: winters met gure, harde wind en van die akelige regenbuien. Maandag keerden we terug uit Sauerland. De andere dagen in de woonplaats gebleven. 

  Er zijn altijd wel activiteiten. Oppassen op de kleine Milou, die nog niet loopt en veel babbelt en gelukkig de verkoudheden voorbij schijnt. Ontmoeting met vriend Jos. Even bijpraten bij de koffie. Wie ik de laatste tijd ook spreek altijd zijn er wel meldingen van (plotselinge) ernstige zieken. Ik leef zo goed mogelijk mee. En mijn probleempje is dan slechte bridgeresultaten waar ik me over kan opwinden. 

  Het leukste was het ontwerpen van Ilhador IV. Heerlijk afleidend en ontspannen. Ondertussen geluisterd naar werken van Satie, Prokofieff en Scarlati. CD's die ik daarna heb weggebracht naar de kringloop. Gelezen over de Shiant's bij de Hebriden. En mijn Apple-laptop in gebruik genomen. Een betere is er niet!

  En veel opnames van tv-programma's bekeken: het stoutste jongetje van de klas met aangrijpende verhalen, Heer en Meester, Moordvrouw en natuurlijk De Mol, waar ik minder enthousiast over ben, omdat het zo overduidelijk in de studio gemonteerd is. Sport gekeken: beker- en competitievoetbal, schaatsen. Ik kom de tijd wel door, maar er mag wel weer ns wat buiten gebeuren.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  06-03-2016, 08:55 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  09-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-1 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Geen bijzondere week. Prominent in het nieuws de aanranding en verkrachting in het centraal station van Keulen waar autoriteiten in eerste instantie nogal lakoniek over hebben gedaan. Het gaat voor hen gevolgen krijgen nu blijkt dat vluchtelingen/asielzoekers erbij betrokken waren. In eigen land is Mark Rutte een half jaar lang voorzitter van de Europese Unie. Als ik hem zo zie staan en de andere leiders zie ontvangen bij het Scheepvaartmuseum is het toch vooral een corpsbal met zijn gemaakte lachjes en poses. 

  Zelf ben ik nog met teveel lopende zaken bezig om rust in m'n hoofd te krijgen en andere dingen te doen. Mijn functioneren in de tennisclub en ANBO lopen naar het einde. Als dat voorbij is kan ik de andere prioriteiten gaan nastreven. De kascommissie is langs geweest. Ooit kreeg ik de tip: maak als penningmeester in de jaarstukken een opzettelijke fout. Daar gaat zo'n tweetal direct op focussen en los en als je toegeeft is de rest een makkie. Ze zijn dan geheel bevredigd. Zo gezegd, zo gedaan, zo beleefd. Overigens was er verder weinig aan de hand of te verbloemen. Alles is 100% in orde, daarvoor heeft het me een heel jaar veel tijd gekost. Cijfers liegen niet, de interpretaties kunnen complex zijn. Met de voorzitter de komende vergaderingen bij een wijntje doorgenomen. Op 1 februari is de bevrijdingsdag.

  Het wekelijkse bridgen is weer begonnen. Ook hier naderend afscheid al is het over een halfjaar en krijg ik m'n vrijheid op de maandagen weer terug. Van 9 tot 18.30 uur ben ik er wekelijks mee bezig. Krijg er veel waardering, maar na vijf jaar is het mooi geweest. Vrijdag op de bridge-soos een hektisch begin. Er kunnen fouten gemaakt worden door de wedstrijdleiding, maar zoals mensen kunnen reageren. Alsof je een verkeersslachtoffer hebt gemaakt. Buiten elke verhouding. 

  Voorts lees ik in Imprematur, een dik boek dat al jaren lag te wachten, dat steeds ongeloofwaardiger wordt. Speelt in 1683, dus de feiten zijn fictie geworden. Drie boeiende tv-programma's gezien: achtergronden bij 60 jaar journaal, de serie Het mooiste meisje van de klas met een indrukwekkende Hilde die haar yuppenban en -relatie opzegde voor werk in Nepal, en de psycho-thriller Doubt (2008) met sublieme dialogen, zich afspelen in een jongensschool in de Bronx, waar de principal en schoolpastor in confrontatie komen over vermeend misbruik van een negerjongen. 

  Het weer blijft zacht, de conditie is navenant....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  09-01-2016, 13:22 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  22-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstdrives
  Ook dit jaar weer twee kerstdrives, waarbij Anita en ik in de organisatie nauw betrokken zijn. Het kost heel wat uurtjes voor planning, afspraken, catering, barbezetting en wedstrijdleiding, maar het merendeel van de leden is heel complimenteus. Op zaterdag en maandag deden er 64 paren mee (= 128 personen). Ik werd resp. 16e en 32e. Gewoon gemiddeld zoals mijn bridgesterkte is. maar belangrijker zijn de contacten en de sfeer. Die waren optimaal. Ik ken geen club in de afgelopen 40 jaar die zo goed georganiseerd is en zoveel vrijwillige medewerkers telt.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  22-12-2015, 17:10 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vanaf eind-oktober is het al prachtig herfstweer: droog, zonnig en met kleurrijke bomen. Records worden gebroken. Mensen zijn buiten nog heerlijk actief. Vanmorgen gedurende twee uren met seniorentennis een prima partij kunnen spelen 6-7 7-6. 

  Het is ook een drukke tijd. Mijn agenda loopt zeldzaam vol. Sowieso al vier verjaarden en mijn 71e vier ik op de 13e en 21e. Maar ook aan bijeenkomsten, gesprekken en vergaderingen vul ik vrije tijd. Elke maandagmiddag ben ik wedstijdleider in het bridgegebouw voor gemiddeld 55 paren = 110 personen. En dat verloopt eigenlijk altijd plezierig en met veel waardering. Toch stop ik straks na vijf jaar. Het is beter om zelf een functie neer te leggen dan dat je merkt dat ze genoeg van je hebben. Een opvolger heeft zich aangediend. Volgend jaar ben ik gewoon weer bridger op maandagmiddagen, de donderdagavond en in de winter op vrijdagmiddag. Over het algemeen speel ik in de A-B groep (ook C en D bestaan). 

  Zorgelijker is het met de verwikkelingen in de ANBO. Van de 180.000 leden hebben er al honderden bedankt en dreigen afdelingen te verdwijnen. Deze en volgende week zijn er regiobijeenkomsten, maar ik vrees dat die niet veel van de conflictstof gaan oplossen. Het is een stromingenstrijd tussen ANBO-centraal en de lokale ANBO's. Het hoofdkwartier wenst van de ANBO een soort consumentenbond te maken en daar kan ik me persoonlijk goed in vinden. Het afdelingsbestuur waarvan ik voorzitter ben moet zijn standpunt nog bepalen en eind-november de discussie met de leden aangaan. 

  En dan de LTVV waar ik secretaris-penningmeester ben en van de 365 dagen wel zo'n 250 dagen iets te doen heb. Er komt veel werk bij kijken die niemand ziet: emailcontacten, invullen van formulieren, boekhouding, gesprekken/contacten met nutsbedrijven, leveranciers, gemeente. Van elk gesprek heb ik de afgelopen jaren wel een verslag(je) gemaakt en meestal ook de volgende dag verstuurd. Het is boeiend werk, en er is veel bereikt, maar emotioneel-relationeel heb ik geleidelijk heel veel afstand genomen. Taken en verantwoordelijkheden wil ik tot het einde volbrengen en dan zwaar in de luwte gaan... Het is mooi geweest. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  03-11-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tutti
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wij zijn in Amsterdam drie weken de oppas voor Tutti. Een jaar geleden nog ondenkbaar. Zoon & vriendin namen in november een puppy op een bovenwoning waar ik niet blij mee was, ook al was het voor hun een bewuste keus. Mijn kinderen zijn zonder huisdieren opgegroeid en hebben er ook nooit naar gevraagd. Ik was bang voor grote honden.

  Maar al vanaf het begin ben ik gek op dat beest, een cocker spaniel. Met de leuke naam Tutti. Volgens de google-info zijn ze zachtaardig, aanhankelijk, levenslustig en uitbundig. En ook nog zijn intelligent en gevoelig. Maar bovendien behoorlijk eigenwijs en speels tot op hoge leeftijd. Ze zijn zeer trouw aan hun mensen familie en willen niks missen en overal bij zijn. Men zegt weleens: "Cockers overdrijven graag een beetje met alles". Het enthousiasme is vaak hetgeen liefhebbers zo aanspreekt.

  Een Cocker moet met zachte hand, maar wel consequent worden opgevoed, anders neemt hij een loopje met zijn baas. Cockers zijn erg vertederend, er zijn maar weinig pups die er zo innemend uitzien. Vandaar dat mensen soms geneigd zijn een en ander door de vingers te zien. Dat zal hoe dan ook door de Cocker worden uitgebuit.

  Maar boven alles wil hij het zijn baas heel graag naar de zin maken. Cockers hebben een enorme will to please. Over het algemeen zijn Cockers sociaal en verdraagzaam tegenover vreemde honden. Het zijn ook grote kindervrienden.

  Mijn ervaringen na een half jaar Tutti kloppen met de beschrijving. Ze wil erg graag spelen. s Morgens is ze al vroeg, maar zo gauw ik haar eten heb gegeven en de bal pak springt ze op en trekt me met volle kracht naar de uitlaatplek in de buurt. Daar holt ze achter elke bal. Met dit warme weer beperk ik die bezigheid.

  Overdag is ze vrij in kamer en tuin, maar we houden haar wel in de gaten. Ze is nieuwsgierig en wil weten wat we doen. Maar ook gezeggelijk, dus goed opgevoed. Hoop en plasje doet ze buiten. Naar commando's luistert ze meestal. In de boot is ze waakzaam en neemt vaak de titanic-positie in.

  Bovenal vertedert ze me door haar leuke snuit. Ze kan ondeugend tot droevig kijken. Nu is het nog vroeg en kijkt ze wat ik aan het doen ben. Tutti is een kanjer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  03-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (95)
 • Cultuur (40)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (102)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (165)
 • Politiek (123)
 • Reizen (128)
 • Samenleving (41)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (156)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!