Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • week-41 2017
 • week-40 2017
 • week-39 2017
 • week-38 2017
 • week-37 2017
  02-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-39 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Week van uitersten: droge zelfs warme dagen (woensdag-vrijdag) en natte, kille dagen. De herfstkleuren beginnen te komen, vooral het rode, maar ik kijk uit naar het goudgele. Ik houd wel van de herfst, als het maar niet dagen achterelkaar regent. Weer om de caravan winterklaar te maken. Altijd een hele klus, maar als je een halfjaar niet hebt hoeven te cleanen, mag het wel een keer. Het dak was het bewerkelijkst. En alle materialen uit de luifel een opbergplek geven. We hebben de klus in twee middagen geklaard.

  Wat leuk is het zwemmen op dinsdagmiddagen met kleinkind in het uitstekende zwembad Fletiomare. Over goede sportaccommodaties hier niet te klagen, integendeel. Leidsche Rijn is ermee gezegend; er werd zaterdag een nieuw clubgebouw voor handbal-voetbal geopend. Er is een sporthal voor meerdere sporten en er zijn twee tennisverenigingen op 5 minuten afstand. En in het Maximapark zijn ook nog vele recreatieve en sportieve mogelijkheden, w.o. hockey en voetbal. 

  Ik ben lid geworden van de historische vereniging, die al lang bestaat en een voortreffelijk programma heeft en fraai periodiek uitgeeft. Dinsdagavond ga ik naar een lezing in de ook al weer prima geoutilleerde bibliotheek. Wij hebben zo'n rijk landje aan voorzieningen. Aan mijn eigen historiciteit werk ik met een fotoboek van alle vakanties en ben inmiddels aangekomen in 1989 (de 48e sinds 1962). Heb er nog wel even leuk werk aan. Een mens moet een hobby hebben...

  Ik mag niet vergeten te melden dat we zondagmiddag na de zege van Ajax (0-4) in Heerenveen opgewekt naar een 50-jarig huwelijksfeest van (bridge)vrienden gingen. Goed verzorgd en gezellig, maar wel in een zaaltje met een vreselijk akoestiek, zodat elke stem keihard doorkwam. Volgend jaar oktober zijn we 40 jaar getrouwd en hebben we een optie voor de Brussel-zaal in Valk-Vianen. Een feestje hoort er zeker bij. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  02-10-2017, 10:47 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  25-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-38 2017
  Een heerlijke herfstweek. Alle dagen goede temperaturen, weinig regen en wind. Na de "verplichte" bezigheden als bridgen en oppassen, gingen we op woensdag naar Oosterzee in Friesland. De accommodatie langs sloot en tussen de weilanden met verre horizonten zag er goed uit. Na de bagage geinstalleerd te hebben, fietsten we naar Lemmer waar het nog gezellig druk was. Boodschappen doen, rondkijken en terrasje pikken. Hoe simpel kan het leven zijn. 

  De volgende dag fietsten we 28km noordelijk naar Sneek, dat de uitstraling van een middelgrote stad heeft. We gingen op bezoek bij vroegere buurtgenoten Jan en Carien, pensionado's, net terug van Korfoe. Na zoveel jaren is een weerzien vol met wederzijdse informatie. Een verandering: Jan noemt nu niet bij alles meer de geldbedragen en aanbiedingen....Op de terugweg was het goed dat we e-bikes hebben. De meeste wegen zijn in Friesland oersaai, kaarsrecht en langs provinciale routes. 

  Op vrijdag was het weer in een kleine herfstdip, althans in het noorden, en kozen we voor een fietstocht langs een vaart en de zuidoever van het grote Tjeukemeer. Terug op de basis was het puzzelen (Anita) en lezen (uit de bieb van Leo). We zijn in het weekend ook te gast geweest bij schoolvriend Jan K. die een tweede huis heeft aan de Beulaker Wiede. Ruim vier uur met de riante sloep gevaren op de plassen, die hier meer een natuurgebied vormen dan een recreatieplas. Als afsluiting gaan eten bij D'Oude Smitse in Giethoorn.

  Al-met-al een geslaagde week, die op de thuisbasis kan worden voortgezet.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  25-09-2017, 11:01 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  17-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-37 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een gevarieerde week, ook wat het weer betreft: regen, opklaringen, storm. Op dinsdag ben ik nog 's avonds naar de camping gegaan ivm de te verwachten herfststorm. Dat was maar goed ook. Ik was op 13/09 met de buurman de enige caravaneigenaar die aanwezig was en heb met hem heel wat voortenten moeten herstellen en vastzetten. Onder de luifel heb ik wat spullen (al vast) opgeruimd, want eind-september moet alle aanbouw verwijderd zijn; we laten de caravan er, zoals vorig jaar, wel overwinteren.

  Van enige dagen in Friesland vertoeven kwam niets, wellicht aankomende week als het weer beter wordt, want in die noordelijke provincie de regen tegen de ruiten zien slaan en wegwaaien is geen pretje. We willen nog naar Vlieland, dat trouwens ook te lijden heeft gehad van de storm. Niets vergeleken met St.Maarten, waarvan de beelden van de verwoesting gaan binnenkomen. Er is bijna 14 miljoen via een media-actie opgehaald, minder dan de veertig miljoen waar op gehoopt was.

  Het NL-se voetbal zakt internationaal steeds verder weg na thuisnederlagen van Feyenoord en Vitesse. Ajax kan uit nauwelijks winnen, want ze heeft een voorhoede die niet kan scoren. Ik heb mijn verwachtingen bijgesteld, hoewel ook de concurrentie nog punten gaat laten liggen. Het is allemaal niet best vgl met het buitenland. Het DavisCup-team won na een 0-2 achterstand in Den Haag met 3-2. Toch een leuk succes!

  Ik ben twee keer op de fiets naar Utrecht geweest en moest, ondanks lang wachten, in de regen de 10km naar huis trotseren. Zeker dit in geen jaren meegemaakt. Er was in de jaarbeurs een boekenfestijn en daar de "wintervoorraad"  ingeslagen. Deze week de biografie over Bert Alberts gelezen, en dat na de biografieen over Louis Couperus, Boudewijn Buch, Abraham Kuyper, Jacques Kloters, Maarten Toonder, Jos van Rij, Kees Fens, Hans Ceroiset. Lezend vermaak ik me altijd!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  17-09-2017, 22:17 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  04-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-35 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het weer bepaalt vaak mijn activiteiten. Vandaar dat ik ermee begin. Dinsdag was heel mooi en brachten we met kleinkind door op het strand van een hollandse plas. Geen betere plaats dan met een kind bij mooi weer aan water. Milou is actief, ondernemend, maar mijdt risico. Wat ze niet kent, tast ze af. En ze houdt van opruimen, raapt zelfs ijspapiertjes van anderen op en brengt ze naar de prullenbak. Welk kind van 2,8 jaar doet zo iets in vervuilend NL? Ze houdt van orde, vaste rituelen. Maar blijft natuurlijk ook verbazen door onverwachte opmerkingen en acties. Een dag genieten.

  Voorts is het nederlandse voetbal een item waar iedereen een mening over heeft. Na de afgang van et clubvoetbal in Europa is ook Oranje (37e op de FIFA-ranglijst) ver teruggevallen. Het voetbal is nauwelijks om aan te zien. Met 4-0 verliezen van Frankrijk, terwijl Luxemburg met 0-0 gelijk kan spelen. En tegen Bulgarije werd  het 3-1 maar ontbraken kwaliteiten en durf. Het centrale duo bleef elkaar maar de bal toespelen, de middenvelders maakten zelden tempo en draaiden zelden open naar voren en de voorhoede was machteloos op een paar goede momenten na. Zweden is verder uitgelopen in doelsaldo. Ik zou denken: kansloze missie. 

  Belangrijker: het kabinet Rutte III is er nog steeds niet. Een lange formatie had ik verwacht en liever een minderheidskabinet gezien dan dat D66 in deze coalitie stapt. De rekening wordt bij de volgende verkiezingen gepresenteerd. 

  Mijn schoonvader van 97 maakte een smak in het trappenhuis en is met gebroken duim en mogelijk gebroken heup in het ziekenhuis opgenomen. Hoe lang en waar gaat hij genezen. 

  Mijn zus is met man over uit Sydney/Australie en geniet weer van Amsterdam e.o. Morgen komt haar oudste kleinkind voor het eerst naar NL. Heerlijk om haar door de hoofdstad te gidsen. De stad heeft zoveel te bieden aan bezienswaardigheden en evenementen. 

  Wij verblijven in de laatste maand op de camping en genieten, indien mogelijk, nog van een mooie nazomer. Heb ons al weer aangemeld voor de seizoenplaats van volgend jaar. Van toeren zal niet veel meer komen, hetgeen ik persoonlijk jammer vind, want elders je caravan neerzetten en de omgeving verkennen is altijd erg leuk geweest. Nou ja, meestal.... We maken als alternatief trips naar zonnig(er) oorden. De Algarve in oktober. 

  Ook het bridgeseizoen is weer begonnen. De openingsdrive en de eerste sessie MaMi is geweest en weer kennissen na maanden gesproken. Er is een bitterballencrisisje. En tegen bepalingen van het HR gewoon maar een andere wedstrijdformule doorgevoerd. Kan allemaal ook gebeuren in een leuke club. Fysieke kwaaltjes komen voorbij, maar ook leukere ervaringen. En ik heb voor het laatst aan een tennistoernooi meegedaan en van de 4 nog 3 punten behaald. Heb teveel, tevaak last van wat op rheumatische aandoeningen lijkt. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  04-09-2017, 19:29 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-34 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het schijnt toch een heel goede zomer te zijn. Kan in de top-10 komen sinds 1901. Verrassend. Afgelopen week werd het geleidelijk steeds beter. Woensdag was een topdag. Met vrienden die bij Loosdrecht een landje met boot hebben, zijn we een dag gaan varen en in de middag gaan bridgen. Ik kom niet zo vaak op zo'n groot meer, maar die dag was het een feestje. Zonnig. Gezellig druk met zeilers. Matig windje voor de verkoeling. En op de oevers is altijd veel te zien. Riante buitenverblijven, waar vreemd genoeg niemand te zien is. Varen? Of naar Ibiza? 

  Na de oppasochtend met een superlieve kleindochter zijn we naar de camping gegaan. Er waren geen directe buren. Steeds bezoek gehad. Lunchen, wijntje, converseren. Medische bulletins houd ik beperkt. Iedereen heeft wel wat en er zijn altijd mensen die erger hebben. Vrienden waren naar IJsland geweest. Waren enthousiast: bizar landschap, vriendelijke mensen, aparte hoofdstad zonder veel bezienswaardigheden overigens....wel dure consumptie. Tja, bijna alles moet ingevoerd worden. Ze leven van visserij en het toerisme.

  De komende weken loopt de agenda (helaas) weer over: begin bridgeseizoen, tennistoernooitjes, verjaardagen en jubilea. We genieten er dus nog maar even van, hier in de oase van rust, ruimte en reinheid.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  28-08-2017, 12:48 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-32 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De media schreven: het is een normale NL-se zomer met gemiddeld 18°C. Maar deze week was prut, behalve op maandag toen de Oranje-leeuwinnen in Utrecht gehuldigd werden. Wat een feestelijke happening en nu eens zonder gedonder. Eigenlijk zoals het hele toernooi een sportieve verademing was. Ook veel gekeken naar de WK Atletiek in Londen. Eigenlijk presteerde alleen Dafne Schippers met goud op de 200m en de anderen vervielen weer aan de hollandse ziekte. Uitvallen door de gekste blessures of onder-presteren. 

  Ik heb veel kunnen lezen: Requiem voor een vriend (2002) van Han Voskuil. Ik hoor wellicht tot de honderd mensen die het helemaal gelezen hebben. En dat komt omdat de hoofdpersoon (J.Bruggeman, VVD-er, hoge ambtenaar op BuZa) mij zoveel deed denken aan Hans S. in V. waar ik jaren mee te maken heb gehad: manisch-depressief, paternalistisch en egocentrisch. Ben daarna begonnen aan de biografie over Boudewijn Büch (1948-2001) van Eva Rovers, hoewel ik daar al meer over gelezen heb als Büch-fan, niet zozeer van zijn persoon als wel zijn passies. 

  Omdat ik weer last kreeg van enige gewrichten -ga nu toch wel denken aan rheumatisch aandoening- heb ik mobiel weinig kunnen doen. Een fietstocht naar Utrecht ging, maar het wandelen in de stad moest ik opgeven. Op dinsdag en vrijdagmorgen op kleinkind gepast. Dinsdag twee uur in het speelhonk van Intratuin doorgebracht, vanwege het slechte weer. Vrijdag naar de bieb, waar ze zich anderhalf uur vermaakte. 

  We hebben zo genoeg van dit zomerweer dat we zaterdag een 8-daagse reis naar de Algarve hebben geboekt. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  13-08-2017, 12:51 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-31 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De gewoonste week van het jaar. Het zomerweer ook. Niets bijzonders gedaan, althans vermeldenswaardig. Nou ja, huisarts geweest en die weten ook niet veel meer dan ik aangeef. Zoals vroeger met functionarissen van de schoolbegeleidingsdienst: ze bevestigen je mening met andere woorden. Dus ik weet het nog niet: ontstekingen of begin van rheuma. Bloedprikken en laten onderzoeken. Weet volgende week wat meer.

  Gefietst met Anita naar Harmelen-Woerden. Echt door het Groene Hart. En van Woerden zijn er in dit land wel 100. Kon me even niet boeien. Utrecht ook al niet. Al die steden lijken wel op de schop te zijn, steeds zijn de verkeersroutes anders. Ik was er gauw uitgekeken. 

  Het leukste was nog kleinkind Milou, op dinsdag en vrijdagmorgen. Ze toont steeds vaker eigen willetje en wil dingen zelf doen, ondernemen. Wilde niet aan hand lopen. Dat wordt nog wat. Haar voortdurende hoesten en natte neus onderzocht door dokter. Tja, dokters....vitaminepilletjes. 

  Zaterdag eindelijk weer eens naar de camping gegaan. Het weer zou goed zijn, maar we hadden in hoofdzaak regen. Vandaag (zondag) ziet er beter uit en gelukkig is er het vooruitzicht van de Oranje-vrouwen die in de finale van het EK staan. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  06-08-2017, 10:47 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-29 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Eigenlijk is het totnogtoe best wel een goede nederlandse zomer; de meeste dagen zijn aangenaam, en er valt gelukkig afentoe een bui om het vieze Amsterdam wat schoon te spoelen en de tuintjes te plezieren. We hebben steeds wel vrienden en familie hierheen laten komen. Zij komen echt uit de provincie...weten vaak niet wat ze zien aan massa, horen aan vreemde talen, zich verbazen over zwerfvuil en geconsumeer, op alle hoeken en gaten. Maar er blijft nog genoeg aantrekkelijks over. 

  Natuurlijk heb ik favoriete plekken: boekhandel Scheltema op het Rokin, met vier etages boeken, zitjes en koffiebar. Kan ik kleine uurtjes doorbrengen, ook door er aan tafels of op banken hoofdstukken te lezen. Heb er weer enige boeken gekocht, maar ook verkocht. Een keer lezen en weg ermee. Ook wel naar andere boekhandels geweest. In mijn Oud-West-omgeving. Tweede favoriete lokatie is het Vondelpark: terras bij filmtheater of Melkhuis en daarnaast Festina om naar tennis te kijken. Nieuw deze periode is terras IJsbreker aan de Amstel (voor het betere publiek....). Ik rijd ook graag door Oud-Zuid, en gisteren Zuid, de bekende Rivierenbuurt met de ijssalon Venezia in de Scheldestraat. Langs de Amstel naar en van Ouderkerk fietsen ook wel, maar ik had nu alleen de standaardfiets tot mijn beschikking.

  En toch...ben ik volgende week weer blij naar de heerlijke, rustige pensionado-omgeving te kunnen gaan en wat op de camping door te brengen en de e-bike weer te gebruiken en vooral weer te kunnen tennissen, al blijf ik rare plekken en gevoeligheden houden....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  23-07-2017, 10:02 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-28 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een week in Amsterdam bij wisselend weer. Een week geleden kreeg Ajax-talent Abdelhak Nouri op het veld in Oostenrijk een hartstilstand. Hij werd 20 minuten gereanimeerd en daarna met traumahelikopter naar het ziekenhuis van Innsbruck gebracht. Iedereen dacht toen nog: het zal wel goedkomen. Maar dagen later kwam het ontstellende bericht dat hij zoveel hersenschade heeft opgelopen dat hij (zwaar) invalide zal worden. Een vreselijk bericht dat ook bij mij ingeslagen is als een bom. Niet alleen is hij Ajax, jong en talentvol, maar op alle youtubes, in interviews en berichten komt hij sympathiek en bescheiden over. Een jongen ook die enorm van zijn familie houdt. Wat een slag voor die mensen en wat een ander toekomstperspectief. Natuurlijk, het leven gaat door, ook Ajax gaat door, maar dit is niet te bevatten....

  Op donderdag hebben we een leuke dag met de vrienden R. doorgebracht in de binnenstad. Hoofdzaak is dat we elkaar, al wandelend en op het terras hebben bijgepraat over vakantie, familie, bezigheden, plannen. Zo gaat dat al 27 jaar. Binnenkort weer de Nendaz-reunie, ik dacht de 9e. Vriendschappen die blijven...

  Ik ben weer wat meer aan het bewegen. Met racket en tennisbal naar de oefenmuur van Festina in het Vondelpark gegaan en een halfuur tegen de muur geslagen. Dat gaat goed, maar het aanzetten en versnellen blijven nog puntjes..... Ik heb de laatste diclofenac genomen en kijken hoe het nu verder fysiek gaat. 

  Tutti is braaf en gehoorzaam en nog altijd speels. Om half acht laat ik haar 's morgens uit, Anita om half een en ik dan weer om half zes. En samen om half elf. Dat is goed om te doen en we krijgen er Amsterdam voor terug.  Weer eens in het Amsterdams Historisch Museum geweest dat prachtig is heringericht. Ondertussen lees ik in de Bosatlas en de Kleine Geschiedenis van Geert Mak. F&F vinden Japan fantastisch.... Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka en vanaf maandag Okinawa. Het is er warm. Een ordelijk land met gedisciplineerde mensen. Zo hoort het hier ook te zijn.....maar wordt het nooit meer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  16-07-2017, 09:49 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  09-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-27 2017
  The week-after. We hebben alles zo intens (mee)beleefd dat het huwelijk nog de hele week in gedachten was, ook door de woonomgeving waar bloemen staan, kaarten en overzichten hangen, trouwkledij nog pronkt. Het echtpaar vertoeft in Japan. Eerst drie dagen Tokyo dat ze een aziatisch New York vonden, maar wel met orde en discipline, geen vuil of consumerende mensen op straat. Wat een voorbeeld voor vies Amsterdam.

  Met mijn lichamelijke toestand gaat het elke dag beter. Maar nog wel aan de dicoflenac, want een dag overslaan en ontstekingsverschijnselen (teen) treden op. Maar ik kan fietsen, wandelen, bewegen, de tuin opknappen en niet te vergeten: de hond uit laten. Daar zijn we op de eerste plaats hier. Tutti blijft een jachthond maar is rustiger geworden. Vorig jaar kon ze mij nog bijna omver trekken. We hebben zo onze favoriete uitlaatroutes, 4x per dag.

  Deze week nog niet in musea oid geweest, vanwege de bewegingsbeperking. Wel bij Scheltema, antiquariaten, de boekenmarkten op Spui en Waterlooplein. Ik kon nog een tas vol gelezen boeken verkopen, al kreeg ik er niet veel voor. Het buitenlands heeft in de stad de overhand. Bij de Bijenkorf en in horea wordt je in het engels gesproken. Koffie gedronken bij Melkhuis in Vondelpark en mijn broer een paar uur ontmoet bij het Filmtheater. Het belooft een mooie zondag te worden.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  09-07-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  04-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-22 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op een dag na alle dagen op de camping verbleven. Heerlijk dat we zo'n buiten-accommodatie hebben, vooral als er nauwelijks gasten zijn, want mijn buren zetten meteen de meest vreselijke muziek aan. Er is altijd wel een irritatiepunt. Het was was prima, zo'n 22-25ºC, beter kan het niet in eigen land.

  Dochter, schoonzoon en kleinkind Milou zijn vrijdagmorgen om 5 uur afgereisd richting N.Italie. Ze troffen het erg en kwamen verder dan ze dachten. Het andere stel met kind vertrok wat uren later en heeft erg veel files gehad, m.n. bij de Gotthard. D. meldde dat het voor een deel een nostalgische tocht was. Tussen 1982 en 1993 gingen we met het gezin elke zomer naar een chalet in Nendaz/Zwitserland. Zaterdagmiddag zijn ze op de plaats van bestemming Campeggio bij het Garda-meer aangekomen. Prima accommodatie maar wel druk met italianen, die gisterenavond Juventus met 4-1 zagen verliezen van Real Madrid.

  Vanmiddag hebben we feest op de camping vanwege het 25-jarig bestaan van het Veldje. Iedereen is druk bezig met voorbereidingen. Anita gaat wraps maken. Wel hebben we last van zomergriep: spierpijn, hoofdpijn, raar gevoel in de maag. Geen trek in eten. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  04-06-2017, 12:50 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-21 2017
  Wat een week: alleen maar leuke dingen met prachtig lenteweer, zelfs zomers. Op een maandag vertrok ik om na 25km met de fiets (met ondersteuning, haha) de camping BNI te bereiken en niet te weten dat ik er nu al een week achtereen zou verblijven. Dat is zelfs vorig jaar in vijf maanden niet gelukt. Toen sliepen we er in hoofdzaak. Eigenlijk moet ik de beelden/fotoos laten spreken. 

  Het was dit jaar in voormalige woonplaats V (wat we vorig jaar om deze tijd ook nog niet beseften) dat we de tweejaarlijkse sleepbootdagen konden meemaken. Een van de drie grote evenementen. Het was erg druk en feestelijk. Tientallen bootjes en boten en ook marine-vaartuigen die bezichtigd werden. En natuurlijk onderweg oud-plaatsgenoten gesproken, w.o. na 25 jaar een oud-buurtgenoot (68) met zijn vriendin. Ook vrijdag een rondgang gemaakt, meer over de antiek/brocante markt met veel boekenstalletjes. Bij vrienden wat gedronken. Zaterdag was het zo warm dat we rond en op de camping zijn gebleven en naast het lezen en kijken naar de Giro een goed inzicht kregen in de sociale verhoudingen van campinggasten die er al 5-15 jaar verblijven. Het is frappant dat er zo'n vijf mannen de hele dag niets anders doen dan op hun stoel/fauteuil aan het kijken zijn (naar anderen). Naast ons later een bbq met veel rauw vlees (begreep ik uit de oplopend volume). 

  Het was op het veld erg druk met weekendgasten die inmiddels weer vertrokken zijn. Bijna allen senioren. Prima! Ik groet, maak een praatje en hoop nergens op de koffie, laat staan de borrel gevraagd te worden. Ik lees graag, ben bezig op de laptop en kijken (even) naar sportbeelden op de tv. Wat ik hoor aan conversaties zou wijlen mijn moeder "slap geouwehoer" genoemd hebben; het gaat nergens over. Ik zou willen praten over een boek, een reis, een actualiteit, maar dat moet je vooral niet willen. OK, ik hoop het hier vol te kunnen houden, want inmiddels zal ik al wel een etiket opgedrukt gekregen hebben, hoewel eigenlijk niemand weet wat ik zoal gedaan heb of nog doe. Oudere mensen worden als kleuters, steeds egocentrischer.

  Laat ik verder niet te kritisch zijn, want ik heb me prima vermaakt. Vandaag een fietstocht door de polder en over dijkjes v.v. Gorinchem, oude stad, fraai gelegen aan de Waal. Een geweldig centraal plein met veel horeca. Alle winkels open en dat hoeft eigenlijk toch ook weer niet, maakt het weer zo alledaags. Minder fietsers dan voorgaande dagen. Op een terras ontmoetten we kennissen, waarmee wel een leuke conversatie ontstond. De middag kon niet meer stuk toen Tom Dumoulin de Giro d' Italia in de afsluitende tijdrit won, nadat eerder NL-ers in de slotfase zo gefaald hadden. Hij wordt de sportman van het jaar!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  28-05-2017, 21:12 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  21-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-20 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een tamelijk gemiddelde lenteweek met op woensdag recordtemperatuur tegen de 30ºC. Maar daarna weer terug naar 14-16º. De vrienden R. zijn afgereisd naar Z.Limburg-Zwarte Woud en door Duitsland en Oostenrijk naar de voor hun vertrouwde bestemming Kottschach Mauthen, tot eind-juni. Lijkt me heerlijk om alles hier eens even achter je te laten. Oostenrijk is een prachtig land (bij mooi weer). We hebben altijd vakantie (bij wijze van spreken), maar reizen is er door verplichtingen nog niet bij. 

  Oppassen blijft een feestje, al was Milou wel wat ziekjes. Maar een kind herstelt ook weer plotseling. Ze wordt steeds gemakkelijker in het omgaan met andere kinderen, zo zagen we in het speelhonk van Intratuin. De wekelijkse opvang op woensdagen doet haar goed.

  Met vrienden (ex-collega's) bezochten we op een warme woensdag het nabije Kasteel De Haar van de vermogende familie Van Zuylen van Nijevelt, die nog in een niet-toegankelijk deel een paar maanden per jaar bewoont. Aan het einde van de 19e eeuw was het een ruine, die evenwel door de zeer katholieke Pierre Cuypers in neo-gotische, soms zelfs middeleeuwse stijl, is herbouwd. We zagen een aantal schitterende ruimtes, waar veel zorg is besteed aan decoratieve details. Na afloop dronken we wat op het terras van Het Wapen van Haarzuilens. Een heel leuke ontmoeting.

  Zaterdag was een drukke dag: foto's maken tijdens de 19e kroegendrive, jeu de boulen op de camping, etentje bij de schoonouders van Frank. Vanmiddag neemt A. na 31 jaar lidmaatschap afscheid van zijn hockeyclub Nieuwegein. Veel leuke evenementen. Wel was opmerkelijk dat er om 13 uur een wolkbreuk was boven Vianen en er twee kilometer verder op de camping geen druppel viel. Vorig jaar op de jaarlijkse bouledag viel er zoveel regen dat we het kleed moesten weghalen dat onder de modder van de voortent zag en paas vele weken later konden terugplaatsen. Dit keer dus eens een meevaller...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  21-05-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-16 2017
  Hoogtepunt deze week was de wedstrijd Schalke 04-Ajax in Gelsenkirchen. Frank was er met een bus heen met andere Ajax-supporters en maakte in de aanloop van alles mee tussen de supporters van de clubs. Confrontaties. De duitse ME moest enige keren ingrijpen. Van bussen werden ruiten ingegooid. Pas om 3.15 uur was hij thuis. Maar wat een wedstrijd. Met 3-0 achter komen in de verlenging en met 10 man toch nog twee doelpunten maken en de halve finale halen. Geweldig!

  Het was deze week kil, fris, winderig weer, maar wel droog. F&F zijn naar Valencia waar hij o.a. zijn 35e verjaardag gaat vieren. Mijn leeftijd dat dochter/zus Diane op de wereld kwam. Het is in Spanje gelukkig beter weer, al is het niet wat wij meemaakten in maart op Fuerteventura. We zijn dus een week in Amsterdam, waar het in het centrum bizar druk was in deze vakantieperiode. Ik hoorde verrassend veel frans. Eigenlijk is dat deel van de stad niet leuk meer.

  Ik heb na twee dagen vijf musea bezocht -het weer was er ook naar-: de Hermitage over de Romanov-dynastie, het Amsterdams Archief met foto's over de oorlog en Een Betere Stad, het Cromhout-huis (zie foto van de achtertuin) met o.a. tekeningen van Maria Sybilla Merian, het Bijbels Museum. In het Rijksmuseum ben ik gaan kijken naar een tentoonstelling over Kaap de Goede Hoop, waar ik in 1952-1954 gewoond heb, juist tijdens de herdenking van 300-jaar de komst van de hollanders. Volgende week volgen er nog wel meer.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  23-04-2017, 11:12 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  09-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-14 2017
  Wat een zondag...het leek wel zomer en dat op 9 april. Al gisterenmiddag naar de camping gegaan en er vandaag de hele dag genoten. Er waren opmerkelijk weinig campinggasten, maar de kleindochter was wel vier uurtjes bij ons. Haar moeder deed mee aan een sponsorloop en haar vader was aan het hockeyen, dus naar opa-oma. Met het meegebrachte speelgoed was ze maar even bezig; ze ontdekte een grindbak en ging met een schepje volkomen nutteloos de steentjes van de ene kant naar de andere brengen. Zo kunnen peuters bezig zijn.


  Iets anders want er gebeurt meer in zo'n week. Aan het begin was er de keuze van een trouwkostuum voor zoon F. die op zaterdag 1 juli in Amsterdam gaat trouwen. Dat vraagt nog heel wat voorbereiding, omdat het met alle denkbare toeters-en-bellen gaat gebeuren. De keuze voor de St.Nicolaasbasiliek, dicht bij het Centraal Station in de hoofdstad was gemaakt, maar de gekozen receptie-lokatie kwam te vervallen. We gingen met elkaar op zoek naar een andere lokatie: Cafe Kobalt, de 1e klas-restauratie in het CS en de Schreierstoren. Die laatste lokatie was verreweg de aantrekkelijkste en gelukkig kon hij melden dat het definitief is afgesproken. Het diner en de bruiloft vinden elders plaats. En dan gaat daar nog de huwelijkssluiting op donderdag 29 juni aan vooraf. We kijken er naar uit.

  Weer iets anders. Eindelijk de biografie over Kees Fens uitgelezen. Eigenlijk alleen boeiend voor ingewijden uit zijn circuit. Ik las zijn artikelen, essays, kritieken graag, zeker in de jaren dat ik nog abonnee van De Volkskrant was.  Onlangs las ik nog zijn heerlijk boekje Het geluk van de brug. Als ik Tutti in Amsterdam-W ga uitlaten, loop ik over die brug, de Wiegbrug, die ook Hans Wiegel in z'n jeugd passeerde. En ik ken Fens geboorte- en woonomgeving goed rond de Chassekerk. Maar ik heb zijn levensverhaal toch niet met plezier gelezen. Een gewone jongens uit een arm, arbeidersgezin die geheel tot de journalistieke en academische elite gaat behoren. Duur uit eten gaat, dure reizen maakt, dure kleding draagt en in de grachtengordel woont. Vervreemd van zijn oorsprong. Over de omgang met zijn kinderen en kleinkinderen las ik niets. Zijn 1e vrouw Leny, die ik in Zandvoort gekend heb, verlaat hij als zij ernstig ziek wordt. Hij was een uitstekende schrijver, maar ook egocentrisch, ijdel, niet erg collegiaal op beslissende momenten. Als persoon is hij mij tegen gaan staan.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  09-04-2017, 22:25 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  01-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-13 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Bijna alle weerrecords zijn gebroken: de warmste 30 maart, de op een na warmste maand sinds 1901. De maand begon somber en regenrijk en eindigde in majeur. Ik heb er op FB een blog aan gewijd.

  De caravan is weer helemaal seizoenklaar. En dat op een betere plek op camping BNI. Uitzicht naar het kanaal en vrijliggend fietspad. Dus toch enige levendigheid en geen overlast. Het wordt een ander seizoen als vorig jaar toen we daar vijf maanden elke avond sliepen. Het enige nadeel van de plek is dat-ie met de voorkant op het zuidwesten ligt en bij storm gaan de gesloten luifel (geen voortent) onder druk komen te staan. Of we ermee gaan toeren is zeer de vraag. Liever kiezen we voor aanbiedingen in het buitenland, scheelt tol, benzinekosten en reistijd. Het leven bestaat uit afwegingen nietwaar.

  Veel met kleinkind opgetrokken. Inmiddels 27 maanden. (Haar mama is vijf dagen met vriendinnen skien in warm Oostenrijk). Elke keer zie ik weer iets nieuws in haar ontwikkeling. Ze gaat wat gemakkelijker naar andere volwassenen en kinderen toe. Was aanvankelijk afwachtend. En de zinnetjes komen nu in rap tempo uit de mond. 

  Ik heb zo'n goede bibliotheek hier getroffen dat ik al heel veel boeken heb gelezen. Momenteel de autobiografische schetsen van Jacques Klöters (1946), theaterman en de biograaf van Toon Hermans. Zijn jeugdjaren hebben veel overeenkomst met de mijne. Zoals mijn broer zat hij op het Ignatius College bij de paters jezuieten (bekende namen). En ook goed om eens te lezen: "ze hebben niet aan mij gezeten, integendeel". Ik geniet vooral van zijn schetsen uit de toneelwereld. Met BN-ers is hij omgegaan en hun portretten zijn heerlijk leesvoer. Ik kom niet toe aan het lezen uit mijn eigen boekenkast en die moet toch echt een keer uitgelezen worden/zijn.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  01-04-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-30 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wat kan het leven soms uitersten vertonen. En dan niet alleen het weer, dat na een prachtige zondag een zomerdip opleverde met wisselende omstandigheden. Ik doel echter vooral op persoonlijke omstandigheden: het overlijden van Dorien, die pas 70 jaar geworden was en leek te herstellen van een ernstige ziekte. Ook haar man is er drie jaar geleden aan overleden. En ik kende persoonlijk geen mensen die alles naar hun wens hadden: een goedlopende zaak (verkocht), wonen in een kapitale stadsboerderij, maken van vele reizen, houden van golfen en uit eten gaan. Maar nog belangrijker: een aardige familie en vijf jonge kleinkinderen. Gisteren hebben we afscheid van haar genomen.

  Ze overleed op zondagavond terwijl wij een dag lang hadden genoten van heerlijk varen op de Loosdrechtse Plassen. Een van die weinige dagen in NL dat het op het water uitstekend vertoeven is. Met vier stellen genoten. Het was plezierig druk op het water. We legden aan bij De Strook voor de lunch en op de lokatie hebben we nog een tijd zitten converseren met witte wijn en hapjes. Het was een topdag.

  De zaterdagavond onmoette ik na zestien jaar weer eens mijn ex-schoonzuster op een verjaardagsparty van haar dochter. Aardig dat we uitgenodigd waren. En zoals vroeger hadden we elkaar veel te vertellen. Haar nieuwsgierigheid is nog altijd erg groot. Ook onze kinderen waren van de partij. Een zeldzame gebeurtenis.

  En de rest van de week was het pendelen tussen camping en K110. Oppassen, internetten, lezen, contacten. En niet te vergeten: een bezichtiging van ons huis in de stille verkoop. Zelf hebben we makelaars bezocht, maar er is momenteel niets te krijgen onder de 300.000. De huizenmarkt staat onder druk in die regio. Als je vandaag een woning aanbiedt, heb je hem gisteren al voor de vraagprijs verkocht. Maar wij hebben de tijd. Het is goed om steeds nieuwe impulsen op te zoeken. Een actieve geest in een gezond lichaam.... Hoe relatief is vaak alles.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  30-07-2016, 10:52 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-17 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In de week van de verjaardagen van zus, zoon en koning was het gruwelijk weer: wind, regen, hagel, een donderklap. Dit wordt het verslag van camping-ellende. Vanaf het moment dat we besloten dat dochter met man en kind bij ons voor zes maanden gaan intrekken, gingen we op zoek naar een camping in de omgeving. De keuze viel op één aan de Lek, op 5 km van woning. Op 20 maart gingen we verkennen en spraken de nieuwe eigenaar (camping is in 2015 failliet gegaan), een hindostaanse amsterdammer. De voorzieningen waren oud, maar hij ging het allemaal opknappen. We vonden een plek aan de buitenring bij de weilanden met goed zicht op de boten op de rivier. 

  April was somber en pas op de 22e zetten we de caravan er neer en afgelopen zondag bevestigden we tussen de buien door de luifel met zij- en voorflappen. Het probleem was evenwel dat we in de tegels zo'n 20 gaten moesten boren om met schroef en plug het materiaal vast te zetten. Na twee gebroken boortjes anders gehandeld: stenen op de flappen gelegd en stormband bevestigd. En vertrokken.

  Afgelopen dinsdag (26/04) kregen we telefoontje dat luifel was ingestort. Ik ging er alleen heen omdat Anita oppas was. Aanzicht was droevig: luifel ingezakt. Juist toen ik er was, brak er noodweer los: hevige wind en hagel. Ik heb zeker een half uur aan de stokken gestaan. Na het ergste buiten de stokken losgemaakt, waarvan er enige verbogen en stuk waren. Toen weer moeten schuilen achter het zeil dat langs de caravan hing. De beheerder die mij had zien komen, bleef weg. Niet erg hulpvaardig. Tijdens een droge periode de hele luifel onder de arm genomen en in de auto op de parkeerplaats gelegd (de camping is voortdurend afgesloten). Thuis de schade opgenomen en de volgende dag naar de dealer om nieuwe stokken te bestellen.

  De eigenaar gebeld en gesmst. Hij toonde geen enkel empatisch vermogen, hetgeen je toch van een gastheer mag verwachten. Ik meldde hem te willen vertrekken, maar hij ging moeilijk doen over betalingen. De dagen erna met instanties contacten gehad: juriste consumentenbond, inspecteur campings, rechtsbijstand, kampeerorganisatie. Allen zeiden: probeer tot overeenstemming te komen, maar de aanbetaling van €250 bent U wel kwijt. En verder niets meer betalen. Verkeerde keuzes kosten geld. Hetzijzo. 

  Weer contact gehad en rustig gebleven... Alleen de mantra gezegd: wij worden daar niet happy en willen er weg. Uiteindelijk is dat overeengekomen op woensdag 4/05. We hebben een nabije camping in het beschutte binnenland gevonden. En per saldo kost het in totaal minder en is er een uitstekende internetverbinding. Ziet er verzorgder en vooral vriendelijker uit. Op een veldje met ca 15 caravans. En niet onbelangrijk: geen kinderen en huisdieren. Het zonnetje komt door....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  30-04-2016, 12:01 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  30-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van vrijdag t/m 2e Paasdag in Amsterdam doorgebracht. Voor het eerst: niet geslaagd. De Paasdagen was het akelig weer, tenzij je een liefhebber bent van strandwandelingen. Pasen 2011 en 2014 waren prachtig, maar toen ook eind-april met temperaturen boven de 20 C. De jaren 2011, 2013 t/m 2015 zonder neerslag. Dit jaar somber en nat. De 5e in de ranglijst. Had allemaal nog mee kunnen vallen, maar ik voelde me gammel en inmiddels is Anita ook het bed ingedoken. 

  Nog wel wat kunnen doen. In de Utrechtsestraat naar 4 aaneengeschakelde panden Concerto gegaan: vooral oude boeken en platen waar veel belangstelling voor was. Ik bracht een dozijn CD's en kreeg er koffiebon en appelpunt voor. Zag een interessant boek over Proust en las wat in Pluche van Femke Halsema waar ik evenwel geen €19,90 voor ga uitgeven. Allemaal nogal voorspelbaar en herkenbaar in de Haagse Kaasstolp. 

  Ook mijn broer gesproken die zijn 3e Reis naar Zuid-Afrika had afgerond. Hij doet dat solo en geniet er enorm van. Dit keer een 76-jarige neef ontmoet die inmiddels met een 47-jarige vrouw en hun beider zoontje van 3 jaar (!!) samenleeft. Mijn broer vindt het landschap schitterend en de samenleving boeiend, maar het is wel in zijn vakantie. Hij hoeft er niet dagelijks te wonen en voor toeristen zijn toch aparte (beschermde) voorzieningen. Ik ben wel nostalgisch maar om nu drie keer aangetrokken te worden door een woning en omgeving waar we een dikke twee jaar gewoond hebben, gaat me te ver. Dan zijn er wel andere oorden die ik graag wil zien.

  Het weekend stond nog veel in teken van Johan Cruyff die bijzonder herdacht wordt op vele plaatsen in de wereld. Oranje speelde twee beroerd-slechte wedstrijden, zonder enig talent, maar boekte een verrassende zege op Engeland in Wembley 1-2. Ik genoot enigszins van het vileine interview van Wilfred Genee met Freek de Jonge die aangepakt werd op zijn ijdelheid en kwetsende, arrogante uitspraken. "Maar wie zich niets verbeeldt, is ook niets", zei mijn moeder al.

  Milou maakt na 15 maanden haar eerste zelfstandige stappen. Niet te vroeg, niet te laat. Het komt zoals het gaat. Het is heel vermakelijk. Gelijktijdig gaat ze afentoe haar willetje tonen. Ik denk dat grenzen aangeven het beste is, maar ook niet alles verbieden. Dat haalt durf en karakter weg. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  30-03-2016, 18:14 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  20-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-11 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het was een droge, zonnige week, maar 's morgens nog wel koud en vaak een scherpe noordelijke wind. Het is nog de periode van de binnen-activiteiten, maar de blik wordt naar buiten gericht. De achtertuin al wat opgeknapt en viooltjes geplant, de eerste lentekopjes komen boven de grond. Er kon weer getennist worden, zodat het lidmaatschap optimaal wordt benut. Het gemak waarmee ik afstand heb genomen van bestuurlijk-organisatorische zaken is verrassend. 

  Alle HuBa-klantjes heb ik bediend. Of ik het volgend jaar nog wil doen is de vraag. De ontvangst bij mensen is zo verschillend. Van royaal tot berekenend. Financieel hoef ik het niet te doen; t is vrijwilligerswerk en dat kost altijd wat. 

  Leuk was het bericht dat mijn zus in Australië met haar damesteam nationaal kampioen bridge is geworden en in september in Wroclaw/Polen voor het WK gaat spelen. Ze krijgt $3000 reisgeld mee. Dus haar Europa-vakantie wordt anders. Mijn broer geniet in Zuid-Afrika waar hij goede contacten heeft met neef John die er al vanaf zijn geboorte woont. Zijn ouders emigreerden in 1939. 

  We hadden vrienden op bezoek. Altijd leuk en onderhoudend. En dit weekend vrienden op de koffie. Voor de topper PSV-Ajax. Afgelopen zondag was ik in de Arena en kreeg een teleurstellend resultaat te zien tegen NEC.

  Maar het nieuws van de week is toch dat D&T een huis hebben gekocht in Vleutenweide. We zijn er gaan kijken en het is in een prima omgeving met veel groen en bereikbare voorzieningen. In september gaan ze verhuizen en wij hebben inmiddels in deze omgeving voor zes maanden een campingplaats gehuurd, zodat het gezinnetje in ons huis kan wonen. We gaan nog wel toeren. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  20-03-2016, 09:58 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (96)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (102)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (166)
 • Politiek (122)
 • Reizen (128)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (160)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!