Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Croatia 2
 • 12 Dagen Croatia 1
 • Kerstdrive
 • week-48 2017
 • Uiteindelijk....
  17-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstdrive
  voor foto's zie MyAlbum


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  17-12-2017, 12:21 geschreven door Balvers
  Reacties (1)
  25-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In t Noorden
  Een heerlijke herfstweek. Alle dagen goede temperaturen, weinig regen en wind. Na de "verplichte" bezigheden als bridgen en oppassen, gingen we op woensdag naar Oosterzee in Friesland. De accommodatie langs sloot en tussen de weilanden met verre horizonten zag er goed uit. Na de bagage geinstalleerd te hebben, fietsten we naar Lemmer waar het nog gezellig druk was. Boodschappen doen, rondkijken en terrasje pikken. Hoe simpel kan het leven zijn. 

  De volgende dag fietsten we 28km noordelijk naar Sneek, dat de uitstraling van een middelgrote stad heeft. We gingen op bezoek bij vroegere buurtgenoten Jan en Carien, pensionado's, net terug van Korfoe. Na zoveel jaren is een weerzien vol met wederzijdse informatie. Een verandering: Jan noemt nu niet bij alles meer de geldbedragen en aanbiedingen....Op de terugweg was het goed dat we e-bikes hebben. De meeste wegen zijn in Friesland oersaai, kaarsrecht en langs provinciale routes. 

  Op vrijdag was het weer in een kleine herfstdip, althans in het noorden, en kozen we voor een fietstocht langs een vaart en de zuidoever van het grote Tjeukemeer. Terug op de basis was het puzzelen (Anita) en lezen (uit de bieb van Leo). We zijn in het weekend ook te gast geweest bij schoolvriend Jan K. die een tweede huis heeft aan de Beulaker Wiede. Ruim vier uur met de riante sloep gevaren op de plassen, die hier meer een natuurgebied vormen dan een recreatieplas. Als afsluiting gaan eten bij D'Oude Smitse in Giethoorn.

  Al-met-al een geslaagde week, die op de thuisbasis kan worden voortgezet.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  25-09-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tutti
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wij zijn in Amsterdam drie weken de oppas voor Tutti. Een jaar geleden nog ondenkbaar. Zoon & vriendin namen in november een puppy op een bovenwoning waar ik niet blij mee was, ook al was het voor hun een bewuste keus. Mijn kinderen zijn zonder huisdieren opgegroeid en hebben er ook nooit naar gevraagd. Ik was bang voor grote honden.

  Maar al vanaf het begin ben ik gek op dat beest, een cocker spaniel. Met de leuke naam Tutti. Volgens de google-info zijn ze zachtaardig, aanhankelijk, levenslustig en uitbundig. En ook nog zijn intelligent en gevoelig. Maar bovendien behoorlijk eigenwijs en speels tot op hoge leeftijd. Ze zijn zeer trouw aan hun mensen familie en willen niks missen en overal bij zijn. Men zegt weleens: "Cockers overdrijven graag een beetje met alles". Het enthousiasme is vaak hetgeen liefhebbers zo aanspreekt.

  Een Cocker moet met zachte hand, maar wel consequent worden opgevoed, anders neemt hij een loopje met zijn baas. Cockers zijn erg vertederend, er zijn maar weinig pups die er zo innemend uitzien. Vandaar dat mensen soms geneigd zijn een en ander door de vingers te zien. Dat zal hoe dan ook door de Cocker worden uitgebuit.

  Maar boven alles wil hij het zijn baas heel graag naar de zin maken. Cockers hebben een enorme will to please. Over het algemeen zijn Cockers sociaal en verdraagzaam tegenover vreemde honden. Het zijn ook grote kindervrienden.

  Mijn ervaringen na een half jaar Tutti kloppen met de beschrijving. Ze wil erg graag spelen. s Morgens is ze al vroeg, maar zo gauw ik haar eten heb gegeven en de bal pak springt ze op en trekt me met volle kracht naar de uitlaatplek in de buurt. Daar holt ze achter elke bal. Met dit warme weer beperk ik die bezigheid.

  Overdag is ze vrij in kamer en tuin, maar we houden haar wel in de gaten. Ze is nieuwsgierig en wil weten wat we doen. Maar ook gezeggelijk, dus goed opgevoed. Hoop en plasje doet ze buiten. Naar commando's luistert ze meestal. In de boot is ze waakzaam en neemt vaak de titanic-positie in.

  Bovenal vertedert ze me door haar leuke snuit. Ze kan ondeugend tot droevig kijken. Nu is het nog vroeg en kijkt ze wat ik aan het doen ben. Tutti is een kanjer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  03-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  02-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje varen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In ons koude kikkerlandje is het inmiddels tropisch heet. Alle records worden gebroken. En juist nu zitten we midden in Amsterdam. Een prima lokatie, ook dicht bij water en groen, bij overvolle terrasjes die tot 1 uur nog buiten bezet zijn. 

  Wij gingen gisteren pas laat naar de sloep om voor het eerst te gaan varen. De huurders moesten ontvangen worden en klaagden later over het gebrek WiFi te ontvangen. Niet kunnen oplossen. Maar wat het varen betreft was het een debuut dat deed denken aan de eerste caravantocht in 1997. Wat mis kon gaan ging mis.

  Van Frank een prima instructie gekregen over het vaarbaar maken van de sloep. Wel zo'n 20 punten. Komt meer voor kijken dan je denkt als je de bootjes in vaarten en kanalen relaxt voorbij ziet komen. We liepen er met de spullen heen en later ben ik hond Tutti gaan halen. 

  Dekzeil er af, spullen inladen en de motor op gang krijgen. Gaat de eerste keren nooit meteen goed; we kregen het roer maar niet in het water. Bij het starten vloog de startkabel uit Anita's handen en was ie geblokkeerd. Ik heb de kap eraf gehaald als non-techneut en wat gewriemeld, dodemanskoordje eraf en zowaar lukte het mij wel om de motor aan de praat te krijgen. 

  Bij het wegvaren gaf ik te veel gas, stuurde verkeerd en had een lichte aanvaring. Anita nam over voor de hele dag en heeft nu nog spierpijn. We kozen voor brede vaarten: Kostverlorenvaart, Schinkelvaart, Amstelkanaal. De hond kreeg het steeds warmer, maar de kades waren allemaal te hoog om aan te leggen. Motor sloeg enige keren af, maar kregen we toch weer aan de gang.

  Uiteindelijk geparkeerd bij de Stadionbrug. Ging niet de eerste keer goed. Tutti sprong meteen op de kant. Bij tankstation ijs gehaald en bijgetankt. Er kan tot 10 liter benzine in. Op terugweg omstreeks 18 uur helaas verkeerd aangelegd bij lage kade, waardoor schroef kwam vast te zitten in de oeverbekleding. Tutti ontsnapte weer en ging het water in, hetgeen haar zichtbaar goed deed. Ik ook te water om de schroef los te krijgen en de sloep weer af te duwen, hetgeen lukte. Na al deze inspanningen besloten om terug te varen.

  We waren bij de aanlegplaats om 19.30 uur. Anita heeft eerst Tutti weggebracht en ik ben gaan opruimen. Motorblok in de ruststand gebracht. Bootzeil eerst verkeerd willen aanbengen, maar later lukte dat. Om half negen bekaf thuis en bijgekomen. 's Avonds laat bij Du Cap op terras gezeten. Wat een dag. Vandaag wordt het nog heter, maar we gaan weer zeilen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  02-07-2015, 10:26 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  14-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geslaagde Jubileumdag
  Op zaterdag 13 juni was het dan eindelijk zo ver: de jubileumdag van de tennisclub bij het 50-jarig bestaan. Anders dan voorgaande jubilea, maar er is dan ook nogal wat veranderd in de club. Vanaf 2014 waren er voorbereidingen en zoals gebruikelijk in een dynamisch proces ook veranderingen, bijstellingen, miscommunicatie, verschillen van inzicht. Maar dat is allemaal vergeten als de dag zelf een succes wordt/blijkt te zijn.

  's Morgens met bestuursleden het park in een uurtje feestelijk aangekleed. Ondertussen begon het te miezeren. Van de ledenwerfclinic had ik niets verwacht, ook niet bij beter weer. Er kwamen twee kinderen van 5 en 8 en twee jong-volwassenen, die ook lid werden. 

  Het gevarieerde middagprogramma werd een succes, ook door de goede weersomstandigheden. Gerekend was op 40-60 aanwezigen en dat waren er beduidend meer. Voor de clinic liepen de banen vol. Het terras was goed bezet. Wel met een kritische blik gekeken naar de afwezigen; er ontbrak de gehele OT-commissie, de sponsoren, oud-bestuursleden (uit Vianen), veel seniorleden, competitieteams, w.o. het eredivisieteam. Maar dat mocht weinig afdoen aan de feestelijke sfeer.

  De verzorging was goed: passend gebakje bij de koffie, hapjes en drankjes, gesponsorde kibbeling en nootjes. Het bandje overtrof mijn verwachtingen. De wijnproeverij deed weinig aan promotie. En het ontbreken van een buitengeluidsinstallatie vind ik al jaren een zwak punt. 

  Zelf deed ik mee met de clinic in een groep van niveau-7. Niet bijzonder overigens. Daarna de gasten ontvangen, zoals wethouder Verwey, de Sportraad, de KNLTB-officials. De vz zag er uitstekend uit en hield een prima praatje. Het kado was een plastic plaquette en een fraaie vlag. De anderen gaven geldbonnen.

  Er werd nog tot na 20 uur op het terras nagezeten en gedronken. Een jolige groep-veertigers zorgden voor de stemming. De dag was zondermeer een succes. Op naar het volgende event....


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  14-06-2015, 21:18 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  12-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke Fietstocht
  Op de mooiste dag van het jaar met Anita heerlijk gefietst langs de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. In 2013 hebben we er in het voorjaar veel gefietst. De auto in Breukelen bij de kerk geparkeerd. Over het sfeervolle marktplein en de Vechtbrug naar de overkant gereden en eerst gekozen voor de tegenwind-route. Al snel kwamen we bij de camping waar we twee jaar geleden ook stonden. Het was er praktisch vol. Goede plaatsen maar nog altijd een slechte bereikbaarheid. Dat was op de later bezochte camping Mijnden (voor €23,- wel duurder maar veel beter). 

  Langs de Vecht, die 600 v Chr in de Rijndelta ontstond, de fraaie panden uit de 17e eeuw, zoals de kasteeltjes Aastein, Gunterstein, Nijenrode, Oudean, Slot Weerestein en de herenhuizen Cronenburch, Groenevecht, Slangevecht. Sterreschans, Vecht en Hof, Vechtvliet (zie foto), Vreedenhoff.


  Na Loenen zijn we oostwaarts met stevige tegenwind naar Oud-Loosdrecht gefietst. Een heel ander gebied, geheel op watersport ingesteld. Bij restaurant Dikke Muis geluncht waar we Charlotte (Muis) en Billy aan de bediening zagen. Onveranderd. Hard werkend, want het terras zat goed vol. Mooi uitizcht over de plas en de eilandjes aan de overzijde. 

  Na de ronding met de wind in de rug verder gereden langs De Strook waar het zwermde van de kleine muggen. Op zich een leuk gebied om te verblijven aan het water. Tegen vier uur zijn we naar de auto gegaan. Een prima zomerse dag. Holland op z'n best!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  12-06-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIe Lustrum
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Als ik er niet meer ben, heb ik in elk geval een erfenis achtergelaten: het Genootschap voor Geofictie. Ik richtte het in 1984 op als 40-jarige. Het genootschap kende een groeiperiode in de 80's; het ledenaantal steeg tot 66. De hoogste opkomst op een kringbijeenkomst was 34. In de 90's zakte het, ook door tegenstellingen, wat in. In de 00's kwam het internet op en na de behoefte aan papieren informatie en directe ontmoetingen af. Wel werden er nog lustra gehouden in 2004 en 2009, ook een aantal,excursies en weekend. 

  Zaterdag was de VIe lustrumbijeenkomst in Berg-en-Dal met een ongekend aantal aanwezigen: 23. Het was een goed georganiseerde bijeenkomst met lunch, ledenvergadering, mijn presentatie over 30jaar GvG, interactie en een pannekoekenmaaltijd als afsluiting. Een 8-tal geofictici bleven overnachten en hebben vandaag nog een excursie. 

  Het is een hobby die op diverse wijzen wordt beoefend: kaarten maken, talen ontwerpen, fantasieverhalen schrijven, animaties componeren en nog zoveel meer. Een aantal heeft er zelfs een beroepsactiviteit van gemaakt. 

  De leden waren vroeger wat wereldvreemd, maar dat is wel veranderd. Het sociale contact is gemakkelijker geworden. Wellicht ook door de visuele informatie via internet. Ik deed meestal weer inspiratie op voor mijn geofictie en dat is nog altijd zo. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  16-11-2014, 12:39 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar GvG
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het wordt een persoonlijke terugblik. De reden:  in november word ik 70 jaar en bedenk  dat ik in 1984 veertig jaar was toen ik de beroemde drieregelige advertentie (voor fl 40,-) in landelijke kranten plaatste met de oproep dat personen die denkbeeldige aardrijkskunde maakten zich konden melden. Ik kreeg enige reacties en op zaterdag 28 oktober werd in een woongroep in Amsterdam het Genootschap voor Geofictie opgericht en werd ik de eerste redacteur.  

  Ik wilde niet anders, want schrijven en redigeren waren al lang liefhebberijen.  Van 39 nummers was ik de redacteur (1984-1986, 1990, 2007-2012), slechts overtroffen door de 42 nummers die Bernard van Dulmen Krumpelman redigeerde. Het blad veranderde niet van formaat A4, maar met de komst van de tekstverwerking werd de opmaak steeds beter. Het redacteurschap was op zich een aantrekkelijke functie in een genootschap dat de internetmogelijkheden nooit wist te benutten. (Sinds enige tijd is er wel een Facebook-pagina) Volgens een overzicht van archivaris Wim Schipper schreef ik 113 artikelen, van in totaal bijna 250 paginaas. Natuurlijk over mijn geoos Yamba en Elysion, maar ook wel algemene stukken en heel graag Excel-overzichten. 

  Ik behoorde in 1984 al tot de ouderen, want er werden in de beginjaren in hoofdzaak twintigers lid. Later zou de aanduiding oude garde op kringbijeenkomsten niet altijd lovend gebruikt worden, maar dat terzijde. Ik genoot van het enthousiasme van de jongeren, meest studenten, die een enorme productie aan nieuwsbrieven en periodieken voortbrachten. Het was ook de tijd van bloeiende interactieprojecten, vaak heel ludiek van aard, en subgenootschappen, waarvan uiteindelijk de Aardse Geofictieve Liga/AGL de succesvolste werd, al is het de laatste jaren een wat zouteloze organisatie geworden, waarin de strijd om functies en het bepalen van culturele en sporthoofdsteden de boventoon is gaan voeren. Ik wil niemand zijn plezier ontnemen, maar denk wel eens: stop er mee. Hiermee zeg ik niets over de afzonderlijke lidstaten, die ik nog altijd de moeite waard vind om te volgen. 
   
  Het genootschap kende vanaf het begin drie pijlers: het ledenbestand, de kringbijeenkomsten en het clubblad. Ik had in de 80-jaren nog de illusie dat het GvG tot 100 leden zou kunnen doorgroeien. In 1990 waren er 66. Veel meer zijn het nooit geworden. In die periode, die samenviel met mijn voorzitterschap 1986-1991, was er een import aan fantasyliefhebbers. Zij botsten met de geofictici. Het werd de meest polemische periode en ook de kringbijeenkomsten waren rumoerig. De jong overleden redacteur Richard Bloemink kreeg het zwaar te verduren. En zelf kwam ik in botsing met zijn opvolgers het duo Rempt-Drijfhout. Ik denk dat alleen Lajos Brons in het verre Japan nog van die import over is. 

  Vanaf het begin waren er kringbijeenkomsten; jaarlijks twee: een voorjaars- en najaarsbijeenkomst. Tot 1991 werden ze goed bezocht; gemiddeld rond de 22-25 aanwezigen met een top met 34 op de 11e (1989). In de 90-er jaren zakte het naar ongeveer 15 met nog een uitschieter met 28 op de 31e (1999). De formule was lange tijd ijzersterk: een algemeen (huishoudelijk) gedeelte met een rondje langs de geoos en na de pauze een spreker over een thema. Een themacommissie bereidde die bijeenkomsten uitstekend voor. Toch kwam er geleidelijk de klad in de bijeekomsten die in een school in Harderwijk werden gehouden. Dank voor de gastvrijheid, maar de lokatie lokte geen leden meer (je kunt voor minder dan 10 mensen geen deskundige meer laten komen) en het was terecht dat het bestuur naar andere vormen ging zoeken. Een jaarlijks weekend is wellicht te hoog gegrepen. Voor mij is het niks (meer), want ik doe in een vreemde omgeving de eerste nacht geen oog dicht. In Antwerpen was ik op zondag geraadbraakt, niet in het minst door de luidruchtigheid van de andere gasten in de jeugdherberg. 
   
  Het is koffiedikkijken hoe lang het Genootschap nog zal voortbestaan. Persoonlijk vind ik het bestaansrecht nog aanwezig, al moet er veel meer via internet gefunctioneerd gaan worden. Pogingen daartoe zijn, om voor mij onduidelijke redenen, gestrand. Het kan goede impulsen geven. 

  Het waardevolste dat door het Genootschap is gerealiseerd zijn de vriendschappen, wellicht voor het leven, tussen diverse leden.  Mensen die elkaar via een gemeenschappelijke hobby hebben leren kennen en wisten te inspireren en door uitwisselingen, ook in het persoonlijke vlak, vrienden zijn geworden. Met bewondering heb ik kunnen constateren hoe Cas Hofstee-Daniel Willems-Wim Schipper tot prachtige producten zijn gekomen, waarvan de atlassen voor altijd in mijn boekenkast zullen prijken. 

  De 5 lustra waren hoogtepunten: in 1989 in Vianen/Titus Brandsmaschool (inmiddels gesloopt…), 1994 Vianen/Motel Valk, 1999 Utrecht/Kargadoor en bibliotheek (op de nominatie om te verdwijnen), 2004 Hilversum/De Dubbeldekker en 2009 Amsterdam/de OBA. En straks in november een weekend in Berg en Dal. Ik bewaar er steeds goede herinneringen aan, hoewel de beleving steeds nogal verschilde. In 1989, 1994, 2004 en 2009 was ik bij de voorbereiding betrokken. 

  Wat ik tenslotte expliciet wil melden, is het gegeven dat het GvG tot 2013 zulke uitstekende voorzitters heeft gekend. Elk aparte persoonlijkheden, die op belangrijke momenten heel beslissend waren en in elk geval blijk gaven van een grote inzet. Joep Timmer (1985-1986) legde het fundament, zelf maakte ik een zeer bloeiende maar ook polemische periode mee, Frank Rieter (1991-1993), een fantasyman,  wist in een crisisperiode de club bijeen te houden, Ruben van der Weyden (1993-2000) was ambitieus en een grote inspirator, totdat hij moe de voorzittershamer overdroeg aan Frans van Nes (2000-2007), een van de trouwste en actiefste leden en na hem Cas Hofstee (2007-2013), naar mijn mening een van de creatiefste geofictici en als voorzitter, samen met Daniel Willems, een drijvende kracht voor het Genootschap. Zonder deze voorzitters –en ik wil andere bestuursleden niet te kort doen- zou het Genootschap waarschijnlijk al ter ziele zijn gegaan. Goede voorzitters zijn voor elke organisatie van fundamenteel belang. De huidige voorzitter heeft van geofictie een semi-beroepsactiviteit gemaakt en dat maakt hem uniek. 
   
  Op deze oprichtingsdag wens ik iedereen het allerbeste. En erg veel geofictieplezier, want dat is het voor mij al 56 jaar…

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  28-10-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  15-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Caravan
  We gingen voor het ophalen van ons oudje na de grote onderhoudsbeurt en kochten na allerlei afwegingen een nieuwe caravan. Voor het eerst een nieuwe. De eerste caravan was een tweedehands die we in 1997 aanschaften. Ooit kocht ik in 2005 een tweedehands (uit 1997), nadat ik naar de dealer ging om er een nieuw slot in te laten zetten. We waren verknocht aan de Caravelairs: tamelijk licht, comfortabel, een geschikte indeling. Maar de mankementen namen toe, vooral in het front waar scheurtjes waren ontstaan, waarschijnlijk door (te hard) over drempels te rijden. Ik heb er nog 1/4 van de aanschafwaarde voor gekregen. 

  De keuze voor de Sterckeman is tamelijk willekeurig. Deze stond in de showroom en beviel ons meteen. Even lang en opnieuw een lichtgewicht. Voor de wanden van de Starlett 420 CP is aluminium buitenplaat gebruikt met een hamerslagprofiel en de wat bolvormige disselkoffer in het voorfront is uit ABS vervaardigd.  

  Het brede deksel geeft een gemakkelijke toegang tot de koffer, waar plaats is voor 2 gasflessen en nog veel meer. Onderaan zijn de breedtelichtjes gemonteerd, door de geringe breedte van het koetswerk kunnen ze door geen enkele tegenligger gezien worden. De 1,95 m breedte maakt dit model natuurlijk interessant om mee te rijden. 

  Het trekkend voertuig slurpt minder dure brandstof uit de tank.  Onderaan de flanken is een donkere boord, waardoor opspattend vuil minder zichtbaar is. Verder versieren enkele sierlijke decorstukjes de flanken. Al gebruikt Trigano wel de AKS slingerdemper van AL-KO, het chassis maakt Trigano zelf, ze versterken het nog eens met een middenbalk. 

  Boven op het dak zien we een sportieve dakreling. Het heeft geen nut, maar het oogt mooi. Als het puntje op de i heeft de 420 CP een stel schitterende aluminium velgen en mooie, in de gekleurde boord passende, wielkasten.

  Voor het eerst een eindkeuken, grotere koelkast, zijzit en vast bed. Eigenlijk een indeling zoals bij de Home Car. We gaan hem volgende week ophalen en in het laatste weekend van april in gebruik nemen. Mooie plannen in het vooruitzicht!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  15-04-2014, 17:21 geschreven door Balvers
  Reacties (3)
  25-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstvakantie 2013
  Een dag eerder dan gepland. Vanmorgen viel onze electra uit. Zoektocht naar oorzaak. Nieuwe zekering?? Mocht niet baten. Monteur erbij: de electrakabel doorgebrand!!?? 25 meter snoer en dan ineens begeeft-ie het. Dus geen licht, geen kacheltje, en geen laptops kunnen gebruiken. Het miezerde buiten en snel besloten om huiswaarts te gaan. Een dag eerder.

  Wat ik, wat wij altijd doen bij thuiskomst, al hebben we bij wijze van spreken 12 uur gereden: meteen alle spullen uit auto en caravan het huis en tuinberging indragen en Anita een wasmachine laten draaien. Daarna koffie en wat eten. De post doornemen, de PC aan en verder wat opruimen. Vast patroon.

  Buiten is het droog en nog altijd heel zacht: 14-16 C. En zo was het ook de afgelopen zes dagen, behalve in de nacht van dinsdag op woensdag toen het met bakken uit de hemel kwam. Dinsdag en donderdag waren prachtige herfstdagen.

  We hebben de omgeving fietsend verkend. Peellandschap. Niet erg opwindend. Rond Griendtsveen op z'n mooist. Het bezoek aan het Kloosterhuis in Sambeek was bijzonder. In Boxmeer hoef je niet te komen. En Roermond was de topic: middelgrote stad met alle voorzieningen, een mega-modern winkelcentrum en sfeervolle, charmante binnenstad, waar Cuypers en verwanten en de omstreden Jos van Rey hun sporen hebben achtergelaten.

  Geen SVR-camping meer als we CC bezitten (= maar één euro meer), want de voorzieningen zijn zoveel beter: grote plaatsen, verwarmd sanitair, binnenbad (waar we elke dag gezwommen hebben), winkel, restaurant-bar en nog wat voorzieningen waar we geen gebruik van hoefden te maken. Er waren veel duitse gasten en die waren ordelijk en beschaafd, geen blèrende kinderen. 

  Aanvankelijk zouden we naar Zuid-Frankrijk gaan, maar met de baan van Anita is dat moeilijk te plannen. Nu had ze maar één week, hooguit 10 dagen en er dan vier van autorijden is zonde. Maar met dit weer was het in Mid-Limburg ook goed toeven. Er wacht een drukke november-maand, waar we uitgerust aan kunnen beginnen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  25-10-2013, 14:57 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  14-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie 2013 (2)
  Weer terug op de thuisbasis kunnen we terugzien op een uitstekende zomervakantie 2013. Belangrijkste factoren: een gezellige partner, een bijna ideale camping, een prachtige omgeving en zeldzaam mooi zomerweer in eigen land. Maar na ruim drie weken is het ook weer goed om thuis te zijn.

  We verbleven bij het dorpje Persingen, met zicht op de drie Waalbruggen van Nijmegen. Het dorpje en zijn markante kerk ligt op een rivierduintje; het grote dorp werd in 1799 bij een overstroming verwoest. De Ooijpolder en Millingerwaard hebben dat lot vaker getroffen, maar sinds het beleid is om de natuur weer haar gang te laten gaan, wordt het met de dag aantrekkelijker. Konikspaarden en gallowayrunderen houden de begroeiing kort.

  We hebben veel gefietst, tot in Duitsland. Overal hoge, kronkelige rivierdijken die voor fraaie panorama's zorgen. Ik houd van weidsheid en minder van bossen. Kekerdom, waar nog niet zo lang geleden een drievoudige moord plaatsvond, ligt buitendijks. Ooij heeft prachtige huizen en een gezellig horeca Oortjeshekken. Millingen zijn toeristische voorzieningen, waarvan we in één op maandagavonden gebridget hebben.

  Een bijzondere fietstocht was met het veerpontje bij Millingen naar de overkant, waar we in de Rijnwaarden een schitterend recreatiegebied De Bijland aantroffen. Een lokatie om nog eens een paar weken te verblijven en van daaruit de zuidelijke Veluwezoom te bezoeken. Ook nog naar het duitse Elten gegaan, dat tot 1956 bij Nederland hoorde. Overigens zijn wij nog de laatste 50-plussers die op een normale fiets rijden; het gros van deze leeftijdsgroep wordt voortgedreven door een accu...

  Op een zondag hebben we aan de hand van een rondleiding van schrijfster Esther Gerritsen nog eens highlights van Nijmegen bezocht. Niet spectaculair. Twee dagen later was het in Kleef een stuk gezelliger, al is het wel een drukke bezoekersstad van NL-se vakantiegangers. En ook waren we te gast bij neef Cees op De Lucht. Wat heeft Renswoude prachtige, gerenoveerde huizen en een aardig kasteeltje.

  Kortom: ook in eigen land is er nog genoeg te zien, genieten en te bewonderen.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  14-08-2013, 12:59 geschreven door Balvers
  Reacties (5)
  18-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomers
  Nederland op z'n best. Na een lange winter, een nat voorjaar, een heerlijke zomer. Als we dat niet verdiend hebben... Vakantietijd. De laatste loodjes voor scholen. Ik weet hoe pittig dat kan zijn met afscheidsavonden, een kampweekend en musical. En toch behoren die zaken tot de leukste die ik ervaren heb. Alleen aan avondvierdaagsen deed ik na één keer nooit mee. Ouders die lopen te kijken hoe jij zou moeten optreden en irritante kinderen met een voorraad aan snoepgoed en drinken alsof ze weken van huis gingen.

  Wij maken ons klaar voor een vakantie, want voor Anita geldt dat in hoge mate. De laatste schoolweken, want ze gaat per 1 januari haar bijna 40-jarige loopbaan -wat onderbroken in de periode dat onze kinderen babies waren- eindelijk beëindigen. Ik ben erg blij voor haar dat ze die knoop heeft doorgehakt. Kom er later nog wel op terug.

  Voor alle potentiële inbrekers: we hebben alarm, buren die thuis blijven, een waakzame buurhond, kikkers die kwaken, afschrikstroom in de tuin, een valkuil, een koude douche en een lege schatkist .....er valt toch niks te halen.....

  Fijne Zomerdagen...
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  18-07-2013, 11:46 geschreven door Balvers
  Reacties (4)
  21-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regendagje Oud-Zuid
  Zul je altijd zien. Verschuif je een dag vanwege het weer dan tref je het ook niet met de nieuwe planning. Na de koffie in De Specht richting Amsterdam gereden en elkaar bijgepraat. We zijn goed op de hoogte van elkaars reilen en zeilen, maar ontmoetingen zijn altijd plezierig als je dezelfde interesses deelt.

  Auto geparkeerd bij de Bosbaan en op de fiets naar het appartement van Frank gereden waar we hem troffen en koffie dronken. Toch wel in de stromende regen verder gegaan en door Vondelpark naar Emmaplein waar we de fietsen hebben gestald.

  De tocht door Oud-Zuid verliep grotendeels langs lokaties waar de schrijver A.Th.F. v.d. Heijden in de 80-er jaren gewoond heeft. Lommerrijke straten met schitterende herenhuizen: Cornelis Schuytstraat waar gisteren een pand in vuur en vlam stond, Jacob Obrechtstraat met de gelijknamige kerk, Wouwermanstraat, van Baerlestraat waar ik enige jaren een etage bewoonde, Johannes Verhulststraat en de fraaiste van allen de Van Eeghenstraat aan het Vondelpark.

  Rondgekeken in het Collegehotel en geluncht op het Roelof Hartplein bij Wildschut en even op bankje gezeten bij het vroeger vermaarde schrijfverscafé Welling. De langste tijd bleef het akelig regenen.

  De dag besloten op begraafplaats Buitenveldert vanwege het graf van Tonio (1988-2010) dat er nogal verwaarloosd uitzag. Voorts hebben op deze lokatie de eeuwige rust gevonden: Berlage, Diepenbrock, Jan Engelman, van Kilsdonk, Romme, Cor Hermus, Wim Sonneveld. De bomen waren donkergroen van de zware regen. Een afscheidsdecor.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  21-06-2013, 18:02 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  19-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een mooie Pinksterdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Na de regenellende van de afgelopen dagen, die ik vooral op het tenniscomplex meemaakte, was het vandaag eindelijk een mooie dag. We wijzigden onze plannen en besloten voor het eerst deze lente in de tuin door te brengen met tijdschriften, boek en muziek. Afentoe gingen we naar de televisie kijken, waar nog voetbalwedstrijden op werden vertoond, een bergrit in de Giro naar de besneeuwde top van de Galibier, de tennisfinale in Rome die Nadal gemakkelijk van Federer won en de EHL-finale die Bloemendaal de beker opleverde en het afscheid betekende van Teun de Nooijer.

  De dagtemperatuur liep op tot gemiddeld 18ºC bij een matige wind en veel zonnige periodes. De records in het verleden waren: in 1903 de warmste 1e Pinksterdag met 30,2ºC, in 1945 de natste, in 1936 de koudste met 11,5ºC; vorig jaar was het een warme dag met 26,6ºC.

  Een mooie dag, die helaas besloten werd met het vinden van de lichamen van Julian en Ruben in een sloot bij Cothen. De akelige details wil ik niet weten.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  19-05-2013, 20:48 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  18-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tramontana
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Sinds gisteren waait hier een soort tramontana. Strafwindje uit het noordwesten met droge lucht. Volgens de inwoners van de Languedoc-Roussillon waait de tramontana-wind steeds in een veelvoud van drie dagen. In die zin is de tramontana vergelijkbaar met de mistral, die door het nabije Rhônedal kan sjezen. Ooit in Avignon negen dagen meegemaakt. Dan word je er lichtelijk simpel van.

  We naderen hier het einde van de vakantie (voor mij: reis). Het prachtige weer is voorbij, al zijn de temperaturen rond de twintig graden nog erg aangenaam. Vanmiddag waren de terrasjes in Montpellier nog goed bezet.

  Het was voor ons een dag van winkelen; ik heb een van de grootste en beste boekenzaken bezocht -Sauramps-, zoals eerder uitstekende in Furet du Nord/Lille en Feltrinelli/Bologna, hoewel Atheneum Boekhandel in Amsterdam, Donner in Rotterdam en Selexys (voorheen Broese & Kemink) in Utrecht er ook mogen zijn. Je ziet dan wel wat voor een cultureel rijk land Frankrijk is. Wat een keuze, wat een titels, wat een grootheden. Mensen die daar vanaf hun jeugd mee opgroeien, moeten wel denken dat alles om Frankrijk draait (zie blog van gisteren).

  We besloten ons bezoek met genieten vanaf een terrasje aan het Place Jean Jaurès.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  18-10-2012, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  15-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10e dag
  's Nachts en 's morgens is het aan de "koude" kant, maar na tienen al lekker om buiten te zitten. Ook besloten om deze dag op de camping te blijven. Geen wolkje te bekennen in de azuurblauwe lucht. Nog voldoende leesvoer: Anita de tijdschriften en ik een boek van Marco van Kats, die ik de laatste jaren van mijn loopbaan leerde kennen als humorvolle, energieke, relativerende directeur van een basisschool in Cabauw.

  In juli 2011 begon hij vanuit zijn woonplaats te wandelen naar Santiago de Compostela. Na 47 dagen moest hij het wandelen opgeven ergens in Les Landes, in Onesse-et-Leharie, terwijl St.Jean Pieds de Port het einddoel was van het eerste jaar van zijn tocht. Terug in NL werd ongeneeslijke kanker geconstateerd. Toch is hij in dit voorjaar de camino gaan volbrengen. Een ander einde is in zicht...

  Hij heeft een realistisch en indringend boek geschreven dat ik heb aangeschaft. De Atlas van Frankrijk heb ik er naast liggen. Het boek heb ik nog niet uit. Ga straks verder na deze theepauze. En denk: waar klagen we vaak nog over? Over kleine, onbelangrijke, pietluttige, materialistische problemen. Als je leeft, durf dan ook te leven.., doe de dingen die je belangrijk vindt, wat anderen er ook van vinden. En beteken wat voor je (directe) omgeving. Zomaar wat gedachten die zich bij het lezen opdringen.


  Deze dag bij de caravan onder een blauwste lucht die denkbaar is


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  15-10-2012, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  21-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde VKBlog
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In de nacht van zondag op maandag gaat het VKBlog definitief de lucht uit. Ik heb er vanaf 4 december 2006 bijna onafgebroken op geblogd. Een ruwe schatting zo'n 2000 blogs, want ik schreef er soms meerdere per dag. Om thematische overwegingen had ik er diverse: persoonlijk, over eilanden, over geofictie, biografische portretten, literair experiment.

  Over reacties had ik niet te klagen, omdat ik graag uitdagend, soms wel confronterend schreef. Ik heb er mijn jeugdherinneringen, studietijd, militaire dienst, eerste beroepsjaren en jonge gezinsjaren de revue laten passeren, maar daarnaast blogde ik graag over kunst & cultuur. Mijn interesses kon ik er goed in kwijt. Op mijn eilandenblog kwamen zo'n 50.000 views. Die zet ik voort bij http://eilandgek.wordpress.com/

  Het spannendste was de interactie met andere bloggers. Je maakt vrienden, maar toch ook opponenten. Met de pen in de hand word ik altijd wat scherper dan ik in werkelijkheid wil zijn. Wat me verbaasde is dat mensen die me in het geheel niet kennen toch een hekel aan me konden krijgen, louter op basis van teksten. Ik kan me voorstellen dat je kritisch bent en voorkeuren hebt, maar dat het zo in het extreme werd beleefd vond ik heel opmerkelijk.

  Over 24 uur komt er dus een einde aan het VKBlog dat zo'n 6-7 jaar bestaan heeft en in een grote (schrijf-lees)behoefte voorzag. Maar het kost de VK aan personele en beheersinzet te veel. Commercieel leverde het niets op. Sanoma neemt het over bij web-log.nl, maar velen zijn al overgegaan naar OBA (= onafhankelijke bloggers associatie). Maar zoals het VKBlog was, zal het nooit meer worden...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  21-08-2011, 10:54 geschreven door Balvers
  Reacties (3)
  26-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugkeer uit Friesland
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Na een weekje gaan we straks terug naar de woonplaats. Ondanks het tegenvallende weer hebben we ons goed vermaakt. Het enige echte doel was Schiermonnikoog en dat hebben we bereikt. Het waaide veel en regende afentoe en de temperaturen waren matig, maar nu is het al 18°C en belooft het een zomerse dag te worden. Straks wacht ons een 40-jarig bruiloftsfeest.

  Voor het eerst hadden we internetverbinding en daar hebben we veel gebruik van gemaakt. Ik ben veel op facebook geweest en heb zeker contacten gelegd met 20 oud-leerlingen door het plaatsen en taggen van schoolfoto's.

  Ook veel kunnen lezen. Voor Leo heb ik zo'n tien boeken meegenomen die ik hier achter laat, o.a. 100 verhalen over Friesland en Erflaters van Jan en Annie Romijn. We hebben weinig televisie gekeken, eigenlijk nog het meest naar Wimbledon. Het uitzicht is hier puur-hollands. We fietsten enige keren, waaronder langs het Tjeukemeer, dat ook een paar eilandjes telt.

  Kortom: het was genieten. Anita gaat nog een weekje werken en dan is het ook voor haar vakantie...  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  26-06-2011, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  21-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterzee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Sinds 2000 kom ik elk jaar minstens een keer in Oosterzee, dat ongeveer 5 km ten oosten van Lemmer ligt. Studievriend Leo heeft er al 25 jaar een buitenhuisje, een voormalig landareidershuisje aan de Gietersevaart. Met de auto kun je er niet komen, het is tien minuten lopen van de parkeerplaats. Vorig jaar ben ik er voor het eerst met Anita geweest tijdens een van de mooiste juniweken. Nu is het grauwgrijs, maar buiten is het regengroen. Na anderhalf uur prutsen kregen we op de laptop internetverbinding, dus ben ik van alle gemakken voorzien. Voor zover nodig: we komen tot rust. Alleen vogelgeluiden dringen hier door. Ik slaap zoals in Nendaz. Beter kan het niet.

  Oosterzee is een klein dorpje met ongeveer 900 inwoners gelegen aan het grootste meer van Friesland het Tjeukemeer. Het dorp bestaat uit 2 kernen namelijk Oosterzee Buren en Oosterzee Gietersebrug.

  In eind 2006 zijn de eerste huizen in de nieuwbouwstraat op het voormalige zuivelterrein opgeleverd. Oosterzee heeft een ware metamorfose doorstaan. In 2008 is er ook een supermarkt geopend en is het project ‘Oosterzee op de kaart’ van start gegaan. Aan het einde van de Zuivelweg (voormalig zuivelterrein) is ook een nieuwe haven aangelegd. Oosterzee is dus ook het dorp bij uitstek voor het beoefenen van watersport.

  Het dorp beschikt verder over een watersportcentrum, cafe, slager en een camping direct aan het meer. Oosterzee kent een aantal actieve verenigingen welke jaarlijks enkele evenementen organiseren. Zo is er altijd wel iets te doen.

  Wie van rust, ruimte en natuur houdt is in Oosterzee op zijn plek!!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  21-06-2011, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  14-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksteren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Pinksteren is voorbij. Het kon niet zo mooi worden als Pasen, dat alle records brak. De fraaiste Pinksteren was trouwens op 31 mei 1903 met 30,2°C, en ook die van 1979 en geboortejaar 1944 mochten er zijn. De koudste was in 1945 en die van 2001 herinner ik me nog als erg frisjes. Vorig jaar was de droogste en die van 1945 de natste.

  Vaak zijn we met Pinksteren weggeweest. En in NL waren alle accommodaties, parken en campings zeer goed bezet. Op zaterdag en zondag kwamen de kids langs en meeëten. Ook schoonvader (91) en zwager kwamen een middag op bezoek. Frank was tv-commentator bij de finale op Queens tussen Murray en Tsjonga. Diane is weer de "oude" aan het worden.

  Op maandag bezochten we de friends in Leiderdorp. We hadden weer veel uit te wisselen. En blikten terug op vakanties, keken vooruit naar komende in Duitsland. In de avonduren kaarten bij bridgevrienden, dus al-met-al welbestede contactuele dagen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  14-06-2011, 07:27 geschreven door Balvers
  Reacties (4)
  Archief per week
 • 23/04-29/04 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (93)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (27)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (164)
 • Politiek (122)
 • Reizen (129)
 • Samenleving (39)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (158)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!