Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • week-41 2017
 • week-40 2017
 • week-39 2017
 • week-38 2017
 • week-37 2017
  30-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-17 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het was de koudste, naarste laatste aprilweek die ik me kan heugen. Het was buiten onaangenaam. Voor veel mensen is het twee weken mei-vakantie en die treffen het in eigen land niet. Op Schiphol was het bizar druk met lange wachttijden.

  Wij waren in Amsterdam, weliswaar mijn favoriete stad in NL, maar ik erger me ook steeds meer. In het centrum massa's mensen, overal zwerfvuil en sloopmaterialen, verkeersomleidingen, blokkades, en scooters met NMA's (= nederlanders met migratie-achtergrond...). Elke dag wel op pad gegaan om gebouwen aan de grachten te bekijken, naar musea te gaan, boekhandels en curiosa-winkels te bezoeken. Nooit op een terras cappuccino kunnen drinken. Wel leuk: ik heb de Bosatlas van Amsterdam gekocht. Geweldig boekwerk met werkelijk allerlei info over de hoofdstad.

  Ik heb over die dagen blogs gemaakt op Facebook en ga dat hier niet herhalen. Koningsdag wil ik nog memoreren. Hoef ik daar niet meer mee te maken. Wat een zooitje in het centrum. Van de 10 personen lopen er 9 te zuipen en te vreten, ik kan het niet anders noemen. Eerder waren we in Leeuwarden, Zwolle, Utrecht, Bergen-op-Zoom. Was wel leuk. 

  Het had ook een week kunnen zijn met rampjes, die met als oorzaak op dementie gaan lijken. In de Hermitage liet ik in het toilet op een plank mijn portemonnaie liggen; er zaten wel twintig pasjes, rijbewijs en ca 120 euri in. Ik ontdekte het bij het pakken van de fiets. Liep naar de balie met de melding dat ik "bestolen" was, moest mijn naam noemen en daar werd de dikke portemonnaie getoond. Wat een opluchting. De vinder was anoniem. 

  Een paar dagen later heb ik buiten een sleutelbos in de e-bike laten zitten, notabene in een druk deel van Oud-West Amsterdam. Pas de volgende morgen geconstateerd. Fiets van nieuwwaarde €2200 had zo meegenomen kunnen worden. 

  En dan gisteren. Ik had de hond uitgelaten, wilde de ingepakte koffer in de auto zetten en trok de deur achter me dicht. Had op m'n jas getikt en een grote sleutelbos gevoeld, maar dat bleek van het thuisadres te zijn. Wat te doen? F&F moesten een uur later op Schiphol opgehaald worden. Gelukkig had Anita in de stad haar vriendinnendag. Ik kon haar mobiel bereiken en nog gelukkiger: ze had ook twee sleutels in haar tas. Anders had ik naar de politie gemoeten die mij waarschijnlijk naar een specialist gestuurd zou hebben. Maar in welk tijdsbestek zou dat gegaan zijn? F&F met koffers op Schiphol....hadden eventueel met openbaar vervoer naar huis gemoeten, maar hadden ze er dan al in gekund? Moet er niet aan denken. Het liep gelukkig anders.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  30-04-2017, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  25-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-8 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Weerkundig de week van de storm op donderdag. Veel regen bij gematigde temperaturen boven nul. Wel kunnen tennissen. Op basis van het lidmaatschap voor de laatste keer bij de LTV Vianen. Mooie tijd geweest, maar het kost me geen moeite om er weg te gaan. Alles uit Vianen gehaald wat er voor mij inzat. Met sommige mensen zal ik contact houden. Het was ontluisterend dat de voorzitter voor een missie (om zelfwerkzaamheid) bij 14 mannen geen enkel gehoor vond. Het kenmerkt de club al jaren. Ze drijft op een klein bestuur en een groundsman (die overigens een ernstig ongeluk heeft gehad). 

  Een bijeenkomst van de VvE bijgewoond. Een goede opkomst met gewogen stemmen. Ik weet nu dat er 43 eenheden zijn, waarvan 20 eenpersoons en 23 tweepersoons, geen enkel gezin. De gemiddelde leeftijd schat ik tussen 30 en 45. Het complex bestaat 5-6 jaar en sommige zaken moeten verbeteren, zoals trappenhuis, coating gangen. De vergadering werd zeer matig geleid; het bestuur leunt zwaar op de ondersteuning door beheerskantoor Metea. Aan het einde werd de rondvraag een vervelende sessie. Toch al gauw een "klachtenrondo". Veel ontstemming over het schoonmaken door een betaalde bewoner. Ik vind het nogal meevallen, maar er waren duidelijk irritaties. 

  We wonen er altijd nog geheel naar ons zin en de goede seizoenen moeten nog aanbreken. Het winkelcentrum en openbaar vervoer zijn dichtbij. En natuurlijk het gezinnetje met kleinkind, waar we ons voor inzetten. De sociale contacten zijn nog minimaal, maar er is een schoonmaakdag, annex barbecue gepland. Dat schijnt gezellig te zijn. 

  We koersen nog vaak naar Vianen, waar emotioneel afscheid van genomen is. De plaats gaat sterk uitbreiden na jarenlange discussies en vertragingen. Die groei is hard nodig. Helaas is er een onzinnige gemeentelijke herindeling met notabene Leerdam. Geografisch lijkt het nergens meer op die schaalvergrotingen. Er is nog een twist bij welke provincie het moet gaan horen. Ik zou denken Utrecht, want Zuid-Holland en Gelderland zijn al groot genoeg.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  25-02-2017, 16:49 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  24-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-51 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Nog een week te vroeg voor terugblikken, hoewel ik er in de media mee overstelpt word. Ik vind die overzichten wel interessant. De wereldgebeurtenissen, de sportprestaties, de lijst van overledenen, het minst de hitlijsten (heb niet veel met popmusic). Mijn eigen overzicht moet nog gemaakt worden. Ik heb in mijn agenda genoeg aantekeningen...

  Een week in kerstsfeer in de openbare ruimtes en clubgebouwen. Niet altijd even smaakvol, soms kitscherig, maar het hoort wel bij deze tijd van het jaar. De boodschappenkarretjes bij de supers zijn overvol. Op de fiets naar de binnenstad van Utrecht gereden (8km in 20 minuten met wind mee) en in de massa terecht gekomen. Maar op de Oude Gracht waren leuke winkels die ik graag bezocht, w.o. een kringloopwinkel met honderden boeken. 

  Vrienden gezellig op bezoek gehad. Nog bedankt voor de fraaie orchidee. Staat goed in de vensterbank... En kleindochter Milou werd 2 jaar. Ze was het eerste uurtje hyper, maar ging later voor zichzelf spelen in haar keukentje. Dochter D. heeft weer een prima reportage gemaakt van haar tweede jaar. Over een jaar zal ze volop praten. Maar elke fase is leuk. 

  De TV is met deze dagen ook vaak op z'n best, al kunnen veel films me niet meer bekoren. Voor Sissi is tegenwoordig de Lord of the Rings in de plaats gekomen. Voorts de finale Robinson, hectisch Utopia, Hoe heurt t eigenlijk, Ik vertrek, en niet te vergaten 5 jaar later door Jeroen Pauw met Diederik Samson, Johan Derksen, Antoine Bodard levert boeiende uitzendingen op. Jaaroverzichten duren me te lang. Vanavond natuurlijk Mister Love met z'n jaarlijkse aflevering All you need is love (al kan ik niet alles aanzien). In twee dagen heb ik vabn Robert Harris Conclaaf uitgelezen, over een fictieve pausverkiezing. Jammer van het geforceerde laatste hoofdstuk met een paus die transgender is. Het moet niet gekker worden.... 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  24-12-2016, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  08-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-40 De Plaats en Buurt
  In het AD van vandaag staat een uitvoerig en interessant buurtonderzoek, met overigens weinig verrassingen. Nu we gaan verhuizen wil ik de vragen eens aan mezelf voorleggen. Voor 40 jaar wonen in Vianen, een kleine provincieplaats van 20.000 inwoners met historie en voorzieningen: een 8. Door onze banen en activiteiten zijn we behoorlijk betrokken geweest. Alles eruit gehaald wat er in zat. 

  We hebben op drie (Anita: 4) adressen gezamenlijk gewoond: flat Vijfheerenlanden 2 jaar, Magnoliastraat 10 jaar, Klaverkamp 28 jaar. Woon- en leefgenot respectievelijk: een 7, een 8 en een 9. Als gezin was het er prima wonen: in de nabijheid van parkjes, scholen, winkels, sportaccommodaties. Op vijf minuten van het geliefde rivieren- en weidelandschap. Veilig, rustig, groen en leefbaar. Nauwelijks hinderlijke zaken, zoals geluidsoverlast of vuil op straat en in het groen. Geen inbraken, geen geweld, geen vandalisme. Zo anders als de drukke, vaak vuile Randstad. 

  Reflecterend op de vragen van het AD: de kinderen konden veilig op straat spelen, tot aan de Magnoliaperiode (1988) lieten we wel ramen en deur openstaan (touwtje uit de deur!!!), we namen altijd pakjes aan van de buren, buurtpreventie was niet nodig.

  De buren waren heel verschillend. Op de VHL nauwelijks contact omdat ik er vaak niet was, op de Magnolia een volks gezinnetje waar nogal eens spanningen mee waren en een kinderloos echtpaar, op de Klaverkamp opnieuw een kinderloos echtpaar dat erg op zichzelf was en op de hoek hebben we drie buurstellen gehad. De eerste waren toppers, de tweede was een vechthuwelijk met kind en twee herdershonden en de derden waren zwak-sociaal, wellicht omdat ze het te druk hadden met eigen besognes. 

  Al-met-al is de balans heel positief. Het gemis waren de grootstedelijke dynamiek (logisch voor zo'n provincieplaats), het diverse aanbod aan activiteiten, de kleinsteedse mentaliteit (pies vooral niet buiten het potje, wees geen buitenbeentje). Buurt-gezelligheid ontbrak de laatste periode. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  08-10-2016, 17:41 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  01-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-39 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De Wereld Draait Door. Verkiezingsstrijd in de USA tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Ik mag geen van beiden, maar Trump lijkt me een groot risico voor de Westerse Wereld. Overlijden op hogen leeftijd van Shimon Peres, oud-president en oud-premier van Israel. Machtspoliticus die nu alom geprezen wordt. De tijd heelt alle wonden. De Wereld Draait door en in het mini-wereldje zijn wij bezig met verhuizen en verplaatsen. Behoorlijke klussen en ik dreig in mijn rechterknie een meniscus op te lopen. 

  De seizoenplaats is ingenomen. Volgend jaar staan we op plaats 47, met oostelijk een heg en erachter een diepe greppel met veel vegetatie, het fietspad over de kanaalweg en het Merwedekanaal, en westelijk de rest van het veld en uitzicht over weiden met divers vee. Een heerlijke plek: groen, rustig, goed sanitair, aardige senioren, geen jeugd, hollands achterland.

  Het was de week van het verplaatsen en het verhuizen. Veel ritjes met goederen heen-en-weer. Duur een klein half uur over A2, A12 en in de bebouwde kom van Vleuten. Het wordt al vertrouwd. Dochter en vriend hebben hard gewerkt. En vooral de badkamer vind ik een plaatje in kleurstelling en benutting van de ruimte. Het moet nog verder ingericht worden maar het is al helemaal hun "huisje". Hopen dat ze er erg gelukkig zullen zijn. Wij komen na 15 november in de buurt wonen.

  Het hoogtepunt van de week was de 9e reunie van Nendaz-echtparen. De gastvrouw kwamen hijgend van het station en had binnen vijf minuten de eerste amuse op tafel. We converseerden over heden en verleden in een geanimeerde sfeer met veel lachmomenten. Toestanden in het Heilige Roomse Leven zijn altijd hilarisch. Vrienden-voor-het-leven. De terugweg confronteerde met een afgesloten A12. De bewegwijzering was zo slecht in Zoetermeer dan we 3x hetzelfde traject reden, toen maar voor richting Rotterdam kozen en via Gouda weer op de A12 kwamen. Pas na één uur middernacht waren we op de camping. Als een blok in slaap gevallen, hetgeen zelden gebeurt.....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  01-10-2016, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  17-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week-37 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een volle week Amsterdam. Tot vrijdag een tropisch Amsterdam. Zelden zo uitgekeken naar een koele dag. En die kwam vrijdag en het weekend. Warmte verlamt en maakt het dagprogramma monotoom. En daar is zo'n weekje niet voor bedoeld. Nog wel veel de stad in gegaan, maar Tutti bepaalt door het uitlaten ook wel het ritme.

  We waren veel aan het water. Vanaf het Mercatorplein worden het allochtonenwijken. Gelukkig zijn ze gesitueerd bij de westelijke parkzone. Je merkt het meteen aan de schotels, de volle balkons, het zwerfvuil. En elke allochtoon boven de 16 racet op een scooter langs je op het fietspad. Het zijn geen banlieus zoals bij Parijs, maar het is wel anders, al is het maar door de kleding van de vrouwen en het arabisch dat geschreeuwd wordt. Oudere generatie-mannen zitten op bankjes, waar de verveling van afdruipt. 

  We waren middagen aan de heerlijke Sloterplas. In de schaduw met boek en tijdschrift en voor een siesta. Etiopische jongens, altijd herkenbaar aan de smalle gezichten, sprongen in ondergoed in het water. Voor hen moet  NL nog een paradijs zijn. 

  In de ochtenden was ik dit keer veel in de Jordaan met zijn kleurrijke straatjes en opvallend veel kunstwinkels en twee musea (Multatuli en Theo Thijssen en nog een paar). De toeristen zijn gek op deze buurt. Ook bij Scheltema geweest. Een boekhandel naar mijn hart en geest. Kan er altijd een dik uur rondbrengen. En veel op Waterlooplein geweest en met handelaren gesproken en gehandeld. Ik had wat dingen meegenomen. Volgende keer de koektrommels, potten en nog zo wat dat opgeruimd moet worden. Veel levert het niet op, maar beter dan naar de stort brengen. En vanmorgen lang in het Paleis op de Dam geweest, nadat ik deze week het gelijknamige boek heb gelezen.

  De avondwandeling ging steeds langs hoekcafees waar jonge mensen lang verblijven. Vanavond dineren in een prima en gezellig restaurant als afsluiting. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  17-09-2016, 13:27 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  21-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik en Vianen (2)
  Je filosofeert wel eens waar je in Nederland (en elders) het liefst zou willen wonen. Door toeval ben ik in de provincieplaats Vianen terecht gekomen. Er is heel veel import in de kern van 15.000 inwoners. In de 70-er jaren nogal wat brabanders. De oorspronkelijke bevolking was voor een deel opgebouwd uit ballingen of criminelen, omdat de plaats lang een Vrijstad was. Verleden tijd. Sinds de 70-er jaren zijn er veel van buiten komen wonen. De plaats breidde zich uit met nieuwe wijken, waarvan ik de Molenwijk het minst geslaagd vind. Een verouderd woonerfidee.

  x Wat vind je het aantrekkelijkste?
  TB: Mijn eigen woonomgeving: rust en groen en met goede voorzieningen. De plaats ligt in een landelijke omgeving, bij een grote rivier. Helaas ook tussen twee snelwegen, de A2 en A27.

  x En de kern dan?
  TB: Vianen heeft een historische binnenstad met enige monumenten, maar niet erg bijzonder. De Voorstraat is een lange straat van poort naar poort. Het is in de 70-er jaren voor saneringen gered doordat de Doelgroep het predikaat beschermd stadsgezicht wist te verkrijgen.

  x Je was raadslid en wethouder, wat zijn jouw bijdragen geweest?
  TB: Als eenling ben je niet doorslaggevend. Ik was zeker voor het behoud van cultuur-historische waarden. De Voorstraat als winkelstraat is een eeuwigdurend probleem. Niet gezellig te krijgen. Dus ook weinig gevarieerd aanbod. Voorts was ik voorstander van gecontroleerde uitbreiding met nieuwbouw. Geen vinex-toestanden. na dertig jaar discussie gaat de polder Hoef & Haag bebouwd worden.

  x Zijn er blunders gemaakt?
  TB: Ja, in de wijk De Hagen zijn de sociaal-culturele voorzieningen aan de rand gebouwd, ipv in het centrum waar de teruggang zichtbaar was. Pas enige jaren geleden is er wat verbetering gekomen. En de 12 flats zijn behoorlijk opgeknapt.

  x Nog kritische noot?
  TB: De plaats gaat waarschijnlijk fuseren met de huidige gemeentes Zederik en Leerdam en zal dan groeien naar ruim 50.000 inwoners. Ik vind die schaalvergroting een verarming, eigenlijk in veel opzichten een wangedrocht. Een referendum wordt er niet gehouden. Ik zou tegen gestemd hebben.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  21-10-2015, 21:46 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn er nog echte jongens?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De jongenscultuur is vergeleken met mijn jeugd in de 50-er jaren erg veranderd. Natuurlijk zijn er nog jongens, maar ze zijn behoorlijk gefeminiseerd. In mijn jeugd waren er duidelijke, zij het eenzijdige rolpatronen. Jongens moesten groot, sterk, stoer/dapper zijn. Zeker niet huilen. Weinig woorden ook, maar veel daden. Er waren typische jongensactiviteiten en bezigheden. Ik verslond de avonturenboeken, waarin ze een hoofdrol speelden. Meisjes waren figuranten.

  Door de feminisering van de samenleving is dat gaan veranderen. Zeker in mijn sector het onderwijs. In het basisonderwijs is het 90% vrouw dat de gang van zaken bepaalt. In de zorg (crèches, kinderdagverblijven, oppassers, kinderartsen) al niet veel anders. Het rolmodel van de man is sterk teruggedrongen. Vrouwen zetten meer in op talige communicatie, zachtere omgangsvormen. Fysiek geweld wordt bestreden en afgekeurd. In mijn jeugd werd nog veel gevochten op schoolplein en in buurten. Allemaal voorbij. 

  Gelukkig zijn er nog sportclubs, waar ze zich kunnen manifesteren, maar ook daar zijn meisjes/vrouwenteams in opmars. Jongens zijn meer aan het gamen of zitten uren achter de PC. Ik zie ze zelden meer voetballen buiten schooltijden. Worden er nog stripboeken, laat staan gewone boeken gelezen? Mijn zoon van de 80-er jaren al niet (meer). Jammer. Wel wordt er door jongens aandacht besteed aan hun lichamelijke vormen, zoals sixpacktorso's waarvoor ze pittige oefeningen moeten doen. Ronald is voor sommigen een rolmodel. Ik hoop toch dat er weer echte jongens komen en het mogen zijn...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Samenleving
  30-06-2014, 16:13 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (96)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (102)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (166)
 • Politiek (122)
 • Reizen (128)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (160)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!