Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • I have had a dream
 • Naar het einde van Europa
 • In de Algarve
 • week-41 2017
 • week-40 2017
  07-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg vakantiegevoel
  Het is hier grijs, kil weer, maar droog na hevige plensbuien gisterenavond. Ik zie ook wat blauwe gaten verschijnen. Het weerkaartje van de Bodensee laat tot woensdag niet veel beter weer zien. In Midden-Duitsland (Nassau) is de voorspelling wat gunstiger.

  Wat doet een mens bij thuiskomst?

  Auto en caravan worden meteen leeggehaald. PC aanzetten en naar berichten kijken. De stapels (oude) kranten, tijdschriften en post doornemen. Kon nog op het terras bij benauwd weer. In de tuin het ergste onkruid weghalen. Was minder als voorgaande jaren. Sommige potplanten hadden het zowaar overleefd. Administratie ordenen. Weer eens naar televisie kijken, voornamelijk duits en eredivisie-voetbal. Weinig bijzonder. FC Utrecht gaat een zwaar seizoen tegemoet en Heerenveen verspeelde in de slotfase weer eens punten.

  Het vakantiegevoel is al gauw weg. We hebben maar op vier plaatsen gestaan en dat is weinig voor een vakantie van vier weken. Aan de Bodensee was de ruimste plek, bij Rothenburg de beste, Niederkrüchten was Klein-Polen en Nassau was temidden van de seizoenplaatsen, maar we hadden her-en-der wat contacten. Vrienden een paar dagen ontmoeten was heel gezellig.

  Ik houd wel van dat eenvoudige kampleven: kleine leefruimte, lezen onder de luifel, zelf weer 'ns afwassen. Sanitair delen went nooit. En enige weken in andere omgeving vertoeven prikkelt nog steeds. Vooral de fietspaden langs de Bodensee en Lahn waren uitstekend om te doen. Weer veel gezien, veel typisch duits ook en dat bevalt steeds beter. Rothenburg en Meersburg waren de aardigste stadjes. Mainau een kleurrijk weerzien. Lindau gezellig. Genoeg om positief op terug te zien.

  Inmiddels weer 94,5 kg en ik vertrok met 91 kg. In jaren niet zoveel cola en bier gedronken en ijs gesnoept. Genoeg bewogen op de fiets en in zwembad, maar kennelijk toch alles wat teveel. We gaan hier weer wandelen en tennissen.

  Ik ga zeker nog een weekje ergens staan alvorens de caravan tot het herfstvakantie wordt gestald...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  07-08-2011, 09:34 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  06-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dagen en thuiskomst
  De duitse fietspaden langs de grote rivieren zijn voortreffelijk. We reden op donderdag om 10 uur naar Lahnstein (25km) via Dausenau, Bad Ems en Fachbach. Langs de route vele riviercampings en in de Lahn kanovaarders, plezierbootjes en woonboten. Er is verval, zodat er sluizen in gebouwd zijn.

  In Bad Ems het internetcafé ingegaan en daar bij Diane gelezen over de inbraak in de nacht van 21/22 juli, die Otker heeft geconstateerd, doordat op vrijdagmorgen de deur wijd openstond. Ze zijn binnen geweest en hebben de deur dichtgedaan. Het alarm heeft ze verjaagd. Diane was er op maandag en heeft het alarm opnieuw ingesteld.

  Rond het middaguur zaten op een bank op een prima lokatie langs de brede Rijn met uitzicht op het Schloss Stolzenfeld. Vrachtverkeer en cruiseschepen die langs kwamen. In 1882 en 1993 waren er zeer hoge waterstanden. We lunchten er en reden weer rustig terug bij goede temperaturen. In een parkje in Bad Ems, tegenover de russisch-orthodoxe kerk nog wat gedronken en genoten van het Zwitserlevengevoel.

  Na terugkomst om half vier het zwembad ingegaan.


  De laatste kampeerdag van de 28 dagen was symbolisch voor het weer van deze zomer. Goede temperatuur, maar buiig. We bleven op de camping, behoudens wat boodschapjes doen en tanken. Helaas geen weer voor het zwembad. Er vielen een paar pittige buien. Toch konden we nog buiten zitten en las ik geboeid verder in de biografie over Catharina II van Rusland. Tegenover ons breidde de familie uit Twente zich verder uit en na achten kwam er op de plek van de Joko’s een tentenkampje van drie gezinnen met zes zeer jonge kinderen. Tijd om naar huis te gaan.

  De terugtocht verliep geheel naar wens. In vier uur waren we om half een weer terug in Vianen.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  06-08-2011, 18:45 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  01-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de Lahn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op zaterdag deden we zeven uur over de etappe naar Nassau, via Ulm-Stuttgart-Pforzheim-Wiesbaden en Bad Salmzach. Om drie uur kwamen we aan op de camping, waar de Joko’s vanuit Leiderdorp sinds 13 uur waren. Het laatste deel ging door de Taunus.

  Een volkse camping aan de Lahn, met overwegend vaste seizoenplaatsen en typisch campingvolk (trainingspakken, overgewicht, passief, bekijkend). Op het hoge gedeelte hadden we twee plaatsen naast elkaar. We gingen meteen bijpraten en aten later de bekende Nassi van Redegeld.

  Nassau is voor Nederlanders een historisch stadje, vanwege de naamsverbondenheid aan het koninklijk huis. Al bij het binnenrijden zagen we het hoge slot van de freihernn Vom Stein, dat in 1945 is verwoest. Het is een kleine plaats met enige historische gebouwen, zoals de hooggelegen burchtruïne, een slotkasteel, wat torens en een karakteristieke Kettingbrug.

  Op de laatste dag van de slechtste zomermaand sinds tijden bleef het droog en bewolkt en reden we na de koffie en de lunch naar Bad Ems, dat negen kilometer stroomafwaarts ligt en een bekend kuuroord is. Onderweg zagen we de hoge kerk van Dausenau met z’n romaanse toren en gotische hallenkerk.

  In Bad  Ems waar we twee uurtjes rondwandelden was een tentoonstelling van auto’s, allen prima onderhouden en in het bezit van jonge macho-achtige mannen en hun pitspoezen. Kijken-en-niet-kopen. Het mooi gelegen plaatsje tussen de leisteenheuvels was een fameus kuuroord, waar Wilhelm I van Bismarck de beruchte Emser Depeche ontving, dat aanleiding werd voor de oorlog van 1870, waarbij het 2e Franse Keizerrijk onder Napoleon III ten onder ging. Het plaatsje is geen Karlovy Vary of Marianske, maar telt een aantal majestueuze gebouwen.

  Bij terugkomst gingen we uitgebreid borrelen en aten we uitstekende pizza’s in de pizzeria bij het zwembad. De temperatuur van 15ºC dreef ons al om 20 uur de caravan in.

  Maandag hebben we het met elkaar heel gezellig gehad. Uitgebreid de koffie van 11-13 uur, gewinkeld en gewandeld in het stadje, avondmaal gebruikt en zowaar tot 21.15 uur buiten kunnen zitten, alvorens de insekten kwamen. En daarna is het in de caravan ook goed om te doen.

  Prachtig zomerweer tot 28ºC. Ik maakte een fietsverkenning, o.a. naar het Baron vom Steinpark, dat in 2007 werd aangelegd bij een herdenking. Het biedt dicht bij de rivier en het stadje veelzijdige mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Na de koffie reden we met de auto de steilte op naar Burcht Nassau, dat haar oorsprong heeft in 1120, maar in 1945 zwaar beschadigd werd en daarna weer opgebouwd. De dames gingen de trap naar omhoog en raakten in een lachstuip toen ze pas aan het einde de lichtschakelaar ontdekten.

  Ik heb ’s middags een paar uur in het uitstekende, maar drukke zwembad doorgebracht. Ik lijk inmiddels wel allergisch voor herrie geworden te zijn en genoot dus minder. De anderen bleven in de schaduw van de caravan lezen en wat wegdutten. ’s Avonds aten we wederom uitstekend bij de aardige italiaan. Als afsluiting ook van een aantal gezellige gezamenlijke dagen.

  Op woensdagmorgen regende het onverwacht. Ik was al om zes uur wakker, hetgeen me frustreert. Om half negen vertrokken de Joko’s in zuidelijke richting, de TomTom volgend, want we zagen ze niet vanuit Nassau omhoog rijden naar Singhofen. Later meldden ze om 16 uur aangekomen te zijn in Gutshof, met stevige regenbuien vanaf Ulm. Maar verder een goede reis en ook een geschikte plek gevonden op de door ons aanbevolen camping. Ze hebben nog 2 ½ week vakantie.
        
  Een veel somberder dag dan verwacht, en daarom niet gaan fietsen, maar met de auto 27km oostwaarts naar Diez gereden, een plaats met een historische naam. De hele regio verwijst naar ons vorstenhuis. Het aardige plaatsje met nog vakwerkhuizen was om het middaguur uitgestorven. We kochten een zomerbroek, rosinenbrötchen en een flesje fris. De terrasjes waren ook verlaten.

  Doorgereden naar het Schloss Oranienstein, dat Agnes Albertine had laten bouwen, maar pas later haar definitieve vorm kreeg. Het is opleidingscentrum van de Bundeswehr, maar onder begeleiding mochten we in groepsverband bezichtigen. Weinig bijzonders, op de plafonddecoraties na en de verwijzingen naar de Oranje-Nassaus. Na ruim een uur stonden we in de benauwde buitenlucht. Op de camping was het even paniek, vanwege de rukwinden tijdens een regenbui. Het Venetië-boek uitgelezen en begonnen aan de biografie over Catharina II van Rusland.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  01-08-2011, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (96)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (29)
 • Natuur (102)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (166)
 • Politiek (122)
 • Reizen (131)
 • Samenleving (40)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (160)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!