Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Croatia 2
 • 12 Dagen Croatia 1
 • Kerstdrive
 • week-48 2017
 • Uiteindelijk....
  22-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juni-vakantie (2)
  Op  een dinsdagavond van Leo de melding ontvangen dat mijn schoonvader op 16/6 naar huis moest, terwijl op eind-juni hadden gerekend. Het veranderde helaas onze plannen. We wisten niet of pa zich zou kunnen redden bij zijn terugkomst. Anita was er onrustig over. De Joko’s hierover sms gestuurd; ze hadden begrip dat we niet naar hen in Oostenrijk gaan. Het zou 440km en 7 uur rijden geweest zijn. We bleven in Wertheim en namen ons voor de omgeving verkennen nu het wat minder heet werd. Er waren acht fietsroutes uitgezet. 

  Eigenlijk werd het daarna vanwege het warme weer en ontbreken van goede fietsen onze passiefste vakantie. Voor half negen opstaan, naar sanitair gebouw, ontbijten, in de schaduw lezen en na de lunch met de ligstoelen naar het zwembad. Een enkele keer kwam er een caravan of camper voor onze neus staan, maar meest hadden we vrij uitzicht. Met lezen, muziek luisteren, binair puzzelen en gesprekjes met de buren vermaakten we ons prima. 

  We gingen naar het stadje Wertheim, dat weliswaar gezellig was, maar na het eerste bezoek niet veel nieuws meer te bieden had. Het ligt heel strategisch op de kruising van de rivieren Main en Tauber. De burcht is een markant gebouw, eigenlijk een verzameling van resten, want er staan alleen nog maar muren met glasloze vensters overeind. Maar het is wel karakteristiek. In het stadje wat kerken en twee musea. En nogal wat €1,- zaken, die steeds goed bezocht werden. Een toeristisch centrum voor fietsers en cruisegasten. 

  We leefden toe naar de wedstrijd op vrijdag 13 juni van Nederland tegen wereldkampioen Spanje. Anita ging eerst bij achterburen uit Berkel Roderijs naar de halve finale van het mannenhockey kijken. Zelf ging ik naar het zwembad. De buurvrouw Lenie kreeg een hartaanval. Anita handelde adekwaat en heeft zeker haar leven gered. Ambulance en Notartzt kwamen, waarna ze naar het ziekenhuis in Bad Mergentheim werd vervoerd. Daar is ze operatief behandeld en mocht uiteindelijk na een week weer naar de camping, waar we haar nog voor ons vertrek hartelijk begroetten. Ze waren Anita erg dankbaar. Aad had nog de pech dat marters zijn benzineleiding van de auto die op de 13e buiten de camping was gezet, hadden doorgeknaagd. Hij moest een halve week zijn auto missen, al kreeg hij wel een vervangende. We hielden steeds contact met hem.

  De 1e wedstrijd van Oranje in Oranjeshirt beleefd in het restaurant. Na een matige eerste helft kreeg Nederland door verdedigingsfouten van Spanje de zege in de schoot geworpen met een sensationele, nimmer-verwachte 1-5. Wel een wereldgoal van Robin van Persie, waarmee het 1-1 werd. De volgende wedstrijd tegen Australië werd niet in de flow gespeeld die verwacht werd. Verkeerd systeem gaf de Aussies alle gelegenheid om hun spel te spelen. Oranje won wat mazzelig met 3-2. Maar ook andere toplanden vielen minstens één wedstrijd erg tegen. De boeiendste wedstrijden waren Brazilië-Mexico 0-0, Uruquay-Engeland 2-1 met magistrale acties van Luis Suarez en Duitsland-Ghana 2-2. 

  Maar met zoveel schotelkijkers viel de sfeer in het restaurant op andere avonden erg tegen. Een keer gingen we in Wertheim kijken en op de terugweg brak het pedaal van mijn fiets af en moest ik 2km in de duisternis naar de camping steppen. 

  Op zaterdag 14 juni zakte de temperatuur flink, maar herstelde zich de volgende week tot de veel aangenamer tussen 22 en 25°C. We bezochten het aardige stadje Mittelberg aan de Main en ook nog het klooster van Bronnbach

  Vanuit Voorburg kwamen geen alarmerende berichten meer over mijn schoonvader, nadat we hem na maximaal overgaan van de telefoon verdwaasd en wat ontredderd aan de telefoon hadden gehad. Zwager Leo meldde ons dat de meeste zorg wel geregeld was en pa helemaal content was met zijn terugkeer in de eigen omgeving, ondanks zeer beperkte mobiliteit. 

  Het was een vakantie die heel anders verliep dan we gedacht hadden, maar was wel heel relaxt. Op donderdag was voor ons onverwacht een regionale feestdag: Leibaufnahme. Behoudens de horeca zat alles potdicht en moest ik broodjes bij een tankstation halen. Toen het weer op vrijdag 20 juni tegenviel, besloten we vervroegd terug te keren naar Vianen. De terugreis over de autobahn A3 verliep voorspoedig, ook al waren er veel wegopbrekingen. Na ruim zes uur waren we om half vier weer thuis.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  22-06-2014, 22:06 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  16-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juni-vakantie (1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De kids kwamen op 3 juni met emotionele mededelingen.... Na de bridgeavonden slotdrive en algemene ledenvergadering konden we op donderdag 5 juni in zuidoostelijke richting vertrekken. Het was erg regenachtig en kil (ongeveer 12°) en dat duurde tot in het Ruhrgebied. Een saai stuk, onderbroken door een door Anita vurig gewenste tijdige tankstop. Afentoe hadden we file of een Baustelle, maar ik bleef redelijk ontspannen. Te blij dat we eens in juni op vakantie konden gaan. Op 40km voor Würzburg hadden we langer file, maar uiteindelijk konden we volgens de planning na 500km om 16 uur de Azur-camping van Wertheim  oprijden. Ooit zijn we er eerder geweest bij ons bezoek vanaf de Bodensee aan Jos & Corrie. Ook de Joko's hebben er  gekampeerd.

  Het is een grote camping. Fraai gelegen aan de Main, die bevaren wordt door grote vrachtschepen, cruiseboten en pleziervaartuigen. Aan de overzijde een dichtbeboste lage heuvelrug. We namen een boomloze, zonrijke plaats op de tweede rij, want de eerste was over de hele strook gereserveerd. Voor ons kwamen pas op zaterdag twee campers te staan. We installeerden ons bij goed weer en hadden niet de behoefte om luifel op te zetten of van de camping te gaan. 

  Dat was anders op vrijdag. Na de lunch reden we op mountainbike en vouwfiets naar het gezellige Wertheim. Een plaats gedomineerd door rood gesteente en vakwerkarchitectuur. Een toeristisch centrum. Bij het Tourist-Info haalden we folders en plattegrond, we bezochten de bibliotheek om te kunnen internetten. Ik had 28 emails, nogal wat van de tennisclub en bridgers. Anita kreeg geen verbinding met hotmail. Het internetten op de camping is duur, dus nog maar niet gedaan. 

  Bij terugkomst ben ik van 16 tot 18 uur naar het voortreffelijke grote zwembad gegaan, dat voor campinggasten gratis is. Vervolgens in 20 minuten de luifelopgezet. 

  Na het eten in het restaurant gekeken naar de oefeninterland Duitsland-Armenië, na een ruststand van 0-0 werd het 6-1. Veel kijkers waren er niet en ook niet de geestdrift,  zoals we die rond Oranje kennen.

  De zaterdag beloofde prachtig weer. Eerst wat gelezen in In de schaduw van bloeiende meisjes, het 2e deel van Terug naar de Verloren Tijd van Marcel Proust. Erg lange erudiete en literaire zinnen, waar ik na Siebelink weer hevig aan wennen moet. Verder heb ik de biografie van Johannes Brahms bij me (en mijn CD-collectie van zijn werken) en het lijvige Na de Oorlog van Tony Judt,  dat ik allang onder handen heb. 

  Door de sleutel in het autoslot te laten zitten bij het openen van de ramen, was de accu leeg, maar kregen snel hulp van een nederlander. Daarna een half uur moeten autorijden. Anita afgezet bij een Norma-supermarkt. De hele verder middag bij een temperatuur van 28° en watertemperatuur van 24°C in het zwembad doorgebracht; Anita kwam er met kampeerstoeltje het laatste uur bij. 

  Bij de caravan en met windstilte gebarbecued. De buren zijn rustig. De duitsers gedragen zich als de besten die ik in Europa meemaak. Nederlanders kruipen al gauw bij elkaar, de oosterburen zijn gereserveerder. Sinds jaren weer eens gebadmintond. Tot half elf onder de luifel en bij kaarslicht gelezen. En in de caravan aan dit verslag begonnen. Het bevalt ons hier uitstekend. 

  Het lange Pinksterweekend was de warmste ooit in Midden-Duitsland. De temperaturen liepen op van 25°C tot 32°C. We hielden het niet lang vol bij de caravan. Vandaar dat we vele uren in het zwembad doorgebracht hebben. Ergens in de schaduw langs het lange hek aan de campingzijde. Het was topdruk maar de bezoekers gedroegen zich naar behoren, weinig geschreeuw en vervuiling. Opvallend waren de vele allochtonen en slechts een enkele zwarte. Bij de hoge duikplanken meldden zich in hoofdzaak jongens. 

  Altijd leuk om een tijdje naar te kijken. Naast het zwemmen in het 50m-bad lazen we: Anita over de ontvoering van Toos v.d.Valk en ik in Proust. Ook naar muziek van Brahms geluisterd.

  Op Pinkstermaandag was het een exodus van caravans en campers. Wel zo’n 50-80 vertrokken en wij hadden een halve dag direct uitzicht op de Main en een heerlijke schaduwplek tot denen er gingen staan. Om en naast ons helemaal niemand.

  Doordat ik met de toilettank naar de lozing reed, ontstond er door het overgewicht een slag in de mountainbike. Door remblokje weg te halen tijdelijk verholpen. In Wertheim fietwinkels bezocht,maar zonder oplossing te vinden. Een uurtje in Wertheim doorgebracht, waar het toeristisch druk was. Het is een protestantse regio. De burcht gaan we nog bezichtigen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  16-06-2014, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 23/04-29/04 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (93)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (27)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (164)
 • Politiek (122)
 • Reizen (129)
 • Samenleving (39)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (158)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!