14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC SCOORT NEGEN KEER TEGEN KLOETINGE

Klik voor een vergroting               1

NAC SCOORT NEGEN KEER TEGEN KLOETINGE

De eerste oefenwedstrijd in Zeeland eindigde in een 1-9 overwinning voor NAC. Voor de Bredase ploeg scoorden Loran, Leonardo, Luijckx (2), Gorter (2), Lurling, Gudelj en Serrarens.

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak trainer Robert Maaskant de sponsors en genodigden van Kloetinge toe. Hij zei onder meer dat de Zeeuwen een NAC mochten verwachten dat in grote lijnen het basiselftal gaat vormen dat in augustus aan de competitie begint. NAC speelde in Kloetinge wederom met Donny Gorter op 10, met Luijckx en Schilder achter zich. De aanval werd gevormd door Leonardo, Lurling en Kolkka, waar Matthew Amoah natuurlijk nog gemist wordt. De Ghanees geniet nog van een welverdiende vakantie.

De verdediging werd gevormd door Loran, Penders, Kwakman en Snoyl. Jelle ten Rouwelaar was de doelman. Het spelen met een middenveld in de punt naar voren, met Gorter vooralsnog in de aanvallende rol, heeft niets alles te maken met de absentie van Tim Gilissen. Maaskant: "Nee, zo willen we dit seizoen vaker gaan spelen, met een aanvallende in plaats van controlerende middenvelder dus. Hoe ik vond dat Donny het deed? Hij groeit in die rol, al kan het natuurlijk nog een stuk beter. Dat geldt overigens voor ons spel in zijn geheel. Het wordt al beter, maar het is bij vlagen nog wat slordig. We missen ook te veel kansen."

Tegen ploegen die ook met een (goede) nummer tien spelen, zou NAC met deze speelwijze wel eens in de problemen kunnen komen, leren de wedstrijden tegen de amateurs al. Maaskant beaamt het. "Tegen ploegen die echt met een goede nummer tien spelen, zullen we dan ook met een controlerende middenvelder spelen. Je moet het vergelijken met Oranje: als je met de punt naar voren speelt, heb je als het ware twee controleurs. Als er dan een aanvallende middenvelder tussen onze verdediging en het middenveld gaat lopen, moet je zorgen voor constante druk op de bal, zodat de bal niet bij die nummer tien terecht kan komen."

Kloetinge – NAC 1-9