Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan

NAC-Breda

18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC VERLIEST MET 0-1 VAN PLYMOUTH ARGYLE

Klik voor een vergroting               1

NAC VERLIEST MET 0-1 VAN PLYMOUTH ARGYLE

Robert Maaskant was niet tevreden na de wedstrijd tegen de Engelsen, die op het derde hoogste niveau in Engeland uitkomen. 'Twee jaar geleden speelden we uitgerust met 2-2 gelijk tegen een club uit de Premier League. Nu waren we wat vermoeid na een paar zware weken met veel trainingen en wedstrijden. Maar dan nog, ik kan hier niet tevreden over zijn. Er is nog werk aan de winkel.'

Voor rust oogde NAC simpelweg flets. De ploeg liet twee goede aanvallen noteren. Eén al direct in de eerste minuut (Gudelj kwam goed door, maar schoot in het zijnet) en één in de laatste minuut van die eerste helft (een goede acrtie van Gudelj werd besloten met een schot van Gorter, dat gekraakt werd). Tussendoor schoot Snoyl nog een vrije trap over. Dat was het wel. De Engelsen? Die beperkten zich in dat eerste bedrijf tot het ontregelen van NAC. "Ik kan me voorstellen dat je dat zegt", aldus Maaskant na de wedstrijd. "We begonnen goed, maar na een kwartier kregen de Engelsen door hoe ze ons moesten bestrijden en daarna waren we niet bij machte het spel weer volledig naar ons toe te trekken. Hoe we dat hadden moeten doen? Puur door het baltempo te verhogen. Dat zat er evenwel niet in, mede veroorzaakt door enige mate van vermoeidheid, kan ik me zo voorstellen."

In de tweede helft oogde het spel van NAC wat frisser. NAC creëerde zich ook een paar kansen (tweemaal Lurling, eenmaal Leonardo), maar het was Plymouth Argyle dat scoorde. "Een foutje van Gudelj", vond Maaskant. "Nemanja had tot op dat moment heel aardig gespeeld als rechtshalf. Toen de goal viel, speelde hij net een paar minuten als centrale verdediger. Ik vind ook dat hij zich de laatste weken meer ontpopt tot een middenvelder dan tot een verdediger." De Engelsen, een club uit de Division One (het derde niveau in Engeland) met een hoger budget dan NAC, kregen na de 0-1 nog twee goede kansen, maar Van Fessem redde knap op een inzet van doelpuntenmaker Mason, terwijl Bolasie vlak voor tijd naliet de wedstrijd definitief beslissen. Dat deed scheidsrechter Van Hulten een paar minuten later wél met het laatste fluitsignaal.

NAC – Plymouth Argyle 0-1

78' Mason 0-1

NAC: Ten Rouwelaar (46' Van Fessem), Loran (46' Janse), Penders (70' Fehér), Kwakman, Snoyl (80' Idabdelhay); Gudelj, Gorter (46' Boukhari), Schilder; Leonardo, Lurling, Kolkka.