Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stunt met vliegend biggetje doet Australiërs steigeren


Stunt met vliegend biggetje doet Australiërs steigeren


http://img195.imageshack.us/img195/7592/varken.jpgHet Australische radiostation Gold FM heeft de dierenrechtenactivisten tegen zich in het harnas gejaagd. Om hun nieuwe ochtendprogramma te promoten, hadden de leukerds er niet beter op gevonden om een biggetje de lucht in te sturen met behulp van 200 heliumballonnen.

Onder de stress
"Wat heeft de directie van Goald FM bezield?", briest veearts Anne Chester van de Australische dierenbescherming. "Het biggetje zat duidelijk onder de stress na de stunt. Zouden ze hetzelfde gedaan hebben met een pup of een katje? Ik denk het niet", luidt het.

Dierenrechtenactivisten eisen intussen dat Gold FM zijn excuses aanbiedt en het varkentje laat onderzoeken door een dierenarts. (br.hln)
� Reageer (0)
11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joske Vermeulen krijgt standbeeld in Merksem


Joske Vermeulen krijgt standbeeld in Merksem


http://img200.imageshack.us/img200/3756/joskevermeulen.jpgOp het Victor Roosensplein in Merksem wordt zaterdag een standbeeld van Joske Vermeulen onthuld. Dat is het bekende personage uit de sketches van komiek Gaston Berghmans. Hij zal op de dag van de onthulling ook in de bloemetjes gezet worden. Joske Vermeulen werd geïntroduceerd in de jaren '80 door het duo Gaston Berghmans en Leo Martin.

Joske woonde volgens de sketch op de Trammezandlei in Schoten, maar eigenlijk ligt die straat in Merksem. Vandaar dat het standbeeld ook in dat district komt te staan. Kunstenaar Luc Verlee maakte het beeld. Hij tekende eerder voor 'Den Deugniet' aan de Oudaan in Antwerpen.

Voor het district Merksem is het beeld een eerbetoon aan een van zijn bekendste inwoners. Gaston Berghmans doet alvast een oproep om de inhuldiging te vieren met zoveel mogelijk kinderen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RegenDe regen komt met bakken uit de lucht
ik slaak een diepe zucht
ik kijk uit het raam , en kan daar wel uren
staan kijken naar de regen
want je doet er toch niets tegen
maar ik wordt er zo rustig van
en dat is iets wat ik met geen pen
beschrijven kan.....
knuff...� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe vrouw maakt mannen dommer


Knappe vrouw maakt mannen dommer

Met een knappe vrouw in de nabijheid kan een man plots niet goed meer nadenken. Een Nederlandse onderzoeker ontdekte dat hij dan zo druk bezig is om haar te imponeren, dat zijn andere hersenfuncties het even laten afweten.

Slechte schoolresultaten
De Nederlandse sociale psycholoog Johan Karremans ontdekte waarom mannen plots beginnen te stotteren wanneer ze een knappe vrouw in het vizier krijgen, meldt nu.nl. Volgens de onderzoeker verklaart dit waarom jongens slechter scoren in het hoger onderwijs dan meisjes. Voorheen dachten wetenschappers dat dit vooral kwam door een gebrek aan inzet en discipline.  (br.hln)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matras met miljoen dollar op stoep bij huisvuil gezet


Matras met miljoen dollar op stoep bij huisvuil gezet


http://img32.imageshack.us/img32/2752/matras.jpgEen Israëlische vrouw probeerde haar moeder te verrassen door haar een nieuwe matras te schenken. Een verrassing was het zeker, want er bleek 1 miljoen dollar in de oude matras te zijn verstopt. Dat meldt de Israëlische krant Yédiot Aharonot. Het is niet bekend of de vrouw goed heeft geslapen op haar nieuwe matras.

De dochter gooide de matras, met haar moeders spaargeld, in de vuilnisbakken op straat. De Israëlische haastte zich naar de gemeentelijke stortplaats van Khyria, bij Tel Aviv, toen ze vernam dat het geld er in verstopt zat.

Te laat
Maar het was al te laat: de matras werd door een vrachtwagen samen met ongeveer 3.000 ton afval van heel de regio Tel Aviv naar de grote storten van Ganei hadas en Efaa gebracht.

De verantwoordelijken van beide stortplaatsen in kwestie hebben tevergeefs de vele vuilniszakken doorzocht. De droom van een welverdiend pensioen in een goede, oude matras is momenteel veranderd in een nachtmerrie. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zweefhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/mtango.jpg


langzaam zweef ik
naar pluizige wolken
die me teder omsluiten
als vederlichte troost
 
ik stijg langzaam hoger
waar de sterren me kussen
de maan me de weg wijst
en waar ik alles vergeet
 
ik koester mijn vrijheid
dans lachend de tango
met Venus en Mars
onbezorgd zweef ik
 
dan daal ik langzaam
terug naar mijn leven
waar niemand me opwacht
waar geen liefde bestaat� Reageer (0)
10-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd


Zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd
Steeds meer zwangere vrouwen voelen zich gediscrimineerd op de werkvloer. Het aantal klachten is vorig jaar bijna verdubbeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen, zo berichten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

In 2008 heeft de juridische cel van het Instituut 176 dossiers behandeld die te maken hadden met allerlei vormen van discriminatie (op het werk, omtrent een echtscheiding, in de gezondheidszorg). 125 dossiers leidden daadwerkelijk tot een klacht. Dat is 25 procent meer ten opzichte van 2007.

Ontslagen na zwangerschap
Opvallend is dat steeds meer zwangere vrouwen zich gediscrimineerd voelen in hun job. Het gaat onder meer om vrouwen die melden dat ze ontslagen werden na een zwangerschap. Sommige werkgevers laten vrouwen bij hun aanwerving dan weer beloven dat ze geen kind zullen krijgen in de komende jaren. Het Instituut trok in 2008 met vier zaken naar de rechtbank. De uitspraken zijn nog hangende.

Omdat het aantal klachten over zwangerschap maar blijft toenemen, heeft het Instituut een onderzoek besteld om de problematiek in kaart te brengen. "Momenteel ondervragen de onderzoekers 600 Vlaamse en Waalse vrouwen die tussen 1 april en 30 juni 2008 moeder zijn geworden. De Nederlandstalige interviews zijn net afgerond. We maken de resultaten eind december 2009 bekend", aldus Yassine Sbaiti van het Instituut. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren flirten liefst online vanuit bed


Jongeren flirten liefst online vanuit bed


http://img190.imageshack.us/img190/3962/flirten1.jpgBijna de helft van de Nederlandse jongeren flirt via het internet. Dit doen ze bij voorkeur vanuit hun bed, blijkt uit Nederlands onderzoek.

Flirten en persoonlijke gesprekken
Uit het onderzoek bij 6.370 Nederlandse jongeren tussen 15 en 20 jaar blijkt dat internet een steeds belangrijker communicatiemiddel voor jongeren wordt, meldt nu.nl. De helft van hen gebruikt chatkanalen als MSN Messenger en netwerksites om te flirten. Ook toonde de enquête aan dat ze liever belangrijke mededelingen via het internet versturen (23 procent) dan het persoonlijke tegen elkaar te zeggen (14 procent). Het onderzoek werd georganiseerd door Hi, MSN en Samsung. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je kind vallen en opstaan


Leer je kind vallen en opstaan


http://img269.imageshack.us/img269/3052/zw1.jpgOok kinderen moeten leren omgaan met tegenslagen. Als ouder hebben we de neiging ze te overbeschermen. Om op te groeien tot gelukkige volwassenen, is het echter belangrijk dat ze op jonge leeftijd leren uit wat fout loopt.

Doorgaan
Een mens voelt zich pas goed als hij ook de pijn kent. Daarom is het zeer belangrijk dat je een kind leert omgaan met frustraties. Een baby kan de eerste zes maanden nog niet echt verwend worden. Daarom mogen zijn ouders hem dan nog wel bij het eerste het beste huiltje oppakken. Maar daarna moet ook hij, stapje voor stapje, teleurstellingen leren hanteren. Een kind dat dat al op jonge leeftijd leert, kan latere tegenslagen makkelijker overwinnen en zal daardoor minder snel de handdoek in de ring gooien.

Geen frustraties
Daar wringt net het schoentje. Ouders willen hun kroost voor vervelende ervaringen behoeden. En dus nemen ze elke frustratie weg, vooral moeders zijn daar meester in. Niet meteen verstandig, want zo lopen deze kinderen later het risico verwende nesten te worden.

Luisteren
Heeft je kind verdriet, betekent dat niet dat je hem of haar moet links laten liggen. Niemand wil zijn kleine zien huilen. Erover praten is dan al een eerste stap. Een luisterend, begripvol oor doet wonderen.

Realiteit
Terwijl Mick Jagger staat te kelen dat 'you can't always get what you want', mogen ook kinderen dat weten. Ongeacht de moeite en de inspanning die er misschien ook voor gedaan wordt, kan het mislukken. Het is niet omdat je kleine topscoorder bij Anderlecht wil worden en hij dagelijks met zijn voetbal in de weer is, dat hij er ook in zal slagen.

Een deel van het groeiproces bestaat erin deze realiteit onder ogen te zien en leren hoe je de zaken dan moet aanpakken. Ouders moeten zich de vraag stellen wanneer hun hulp nodig is of wanneer een stapje moet teruggezet worden om de dingen op zijn beloop te laten. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten Oxford uit de kleren voor kalender


Studenten Oxford uit de kleren voor kalender


http://img10.imageshack.us/img10/7171/naaktkalender.jpg


Alles behalve verlegen studenten aan de universiteit van Oxford hebben geposeerd voor een zwart-wit naaktkalender voor TravelAid. Met de opbrengst van de kalender moeten Engelse studenten makkelijker in het buitenland aan vrijwilligershulp kunnen doen. Maar liefst zestig studenten namen deel aan de fotoshoot. "Helemaal naakt gaan in zo'n historische omgeving was erg opwindend", aldus een 22-jarige studente in 'The Sun'. "Ik denk dat we allemaal wat verrast waren hoe leuk we het wel vonden.

Directie akkoord
De universiteitsbazen gaven hun goedkeuring voor de kalender. "In onze tijd zou zoiets nooit gekund hebben", aldus een directielid. "Toen ik de kalender zag, liep ik even wat rood aan en vroeg me af wat de rector zou zeggen. Maar het is duidelijk dat de studenten zich amusserden en met het geld dat naar een goed doel gaat, vind ik het wel een aardig initiatief."

Mooi resultaat
"Toen iemand me het voorstel deed, dacht ik 'waarom ook niet?' Het resultaat mag alvast gezien worden en ik hoop dat de kalender veel geld oplevert", aldus Catherine Little, een van de initiatiefneemsters. "Van onze professoren hebben we veel steun gekregen. Ze genoten achteraf ook duidelijk van de foto's." (br.hln)

� Reageer (0)
09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tia Hellebaut bevallen van dochtertje Lotte


Tia Hellebaut bevallen van dochtertje Lotte


http://img10.imageshack.us/img10/2240/tillahellebaut.jpg
 

Tia Hellebaut en haar partner Wim Vandeven zijn vanmiddag de trotse ouders geworden van een dochter Lotte. Moeder en dochter stellen het goed. Lotte kwam om 11u30 ter wereld en weegt 3,170 kg. Hellebaut kondigde in december 2008 onverwacht haar afscheid aan toen ze drie maanden zwanger was.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap Pedro bijt vinger van directeur Berlijnse zoo af


Aap Pedro bijt vinger van directeur Berlijnse zoo af


http://img190.imageshack.us/img190/2024/aappedro.jpgDirecteur Bernhard Blaszkiewitz van de befaamde dierentuin van Berlijn heeft gisteren een vinger verloren toen hij de apen wilde voederen. De chimpansee Pedro greep de arm van de man en beet een deel van diens wijsvinger af.

Onvoorzichtig
Blaszkiewitz werd volgens een woordvoerster van de Berliner Zoo met spoed geopereerd in een ziekenhuis. Het is nog onduidelijk of de zwaar beschadigde vinger kan herstellen van de apenbeet. De directeur zou onvoorzichtig zijn geweest en de verwonding aan zichzelf te wijten hebben.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse snijdt ongeboren baby uit buik van vrouw


Amerikaanse snijdt ongeboren baby uit buik van vrouw


http://img188.imageshack.us/img188/7705/babyp.jpg
Korena Roberts werd gisteren beschuldigd van moord.


Agenten hebben in Oregon het opengesneden lichaam van een 21-jarige vrouw teruggevonden. Uit onderzoek bleek dat haar baarmoeder opengesneden was en dat haar ongeboren kindje eruit gehaald werd. De politie heeft de 27-jarige Korena Roberts aangehouden op verdenking van moord.

Nooit zwanger geweest
De politie kwam de zaak op het spoor toen ze vrijdagavond gebeld werden omdat een baby niet meer ademde. De hulpdiensten werden erbij gehaald, maar die konden alleen maar vaststellen dat er geen hulp meer mogelijk was voor de boreling. De dokters stelden bovendien vast dat de moeder, Korena Roberts, nooit zwanger geweest was.

Na ondervraging bleef Roberts beweren dat het kindje van haar was, maar de agenten vonden bij een inspectie van het huis het levenloze lichaam van de 21-jarige Heather Snively. Volgens de dokters kreeg de vrouw klappen op haar hoofd met een bot voorwerp en werd ze nadien opengesneden. Het is nog niet duidelijk of ze stierf aan de verwondingen aan haar hoofd of aan de bloeding van haar opengesneden buik.

Contact met zwangere vrouwen
Volgens de onderzoekers had Roberts haar familie en vrienden al maandenlang wijs gemaakt dat ze zwanger was. Intussen zocht ze zoveel mogelijk contact met zwangere vrouwen. Heather Snively was één van hen. De 21-jarige vrouw was nog maar pas naar Oregon verhuisd omdat haar vriendje en de vader van het kind er een betere job gevonden had. Vrijdagavond sloeg hij alarm toen zijn vriendin niet thuis kwam.

Snively's moeder liet weten dat Roberts en haar dochter elkaar nog maar een paar weken kenden. Ze hadden elkaar leren kennen via een online koopjesdienst. Roberts was op zoek naar babykleertjes en raakte aan de praat met Snively. De twee spraken uiteindelijk af en toen sloeg het noodlot toe voor de 21-jarige. (br.hln)

� Reageer (0)
08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms'en en bellen in buitenland fors goedkoper


Sms'en en bellen in buitenland fors goedkoper vanaf 1 juli


http://img196.imageshack.us/img196/89/bellen1.jpgVanaf 1 juli wordt het een pak goedkoper om vanuit het buitenland sms'jes te versturen of te bellen met de gsm. De betrokken ministers van de EU-landen hebben daarover vandaag een definitief akkoord bereikt. Eerder was het Europees Parlement al akkoord gegaan met het voorstel van de Europese Commissie.

Hoge gsm-rekeningen
"Goed nieuws voor Europese burgers, die nu op zomervakantie kunnen zonder ongerust te zijn over schrikbarend hoge gsm-rekeningen'', zei de Luxemburgse EU-commissaris Viviane Reding in een reactie.

De prijs van een sms'je vanuit een ander land mag hooguit 11 cent kosten, exclusief btw. Momenteel is dit gemiddeld 0,28 euro. De Europese maximumprijs voor grensoverschrijdende gsm-gesprekken zakt op 1 juli van 46 naar 43 cent per minuut, exclusief btw. Ook de prijs voor het ontvangen van gsm-gesprekken in een ander EU-land zakt met 3 cent, van 22 naar 19 cent.

Nog verder dalen
De prijzen voor buitenlandse gsm-gesprekken zullen in de toekomst trouwens nog verder dalen: vanaf 1 juli 2010 tot 0,39 euro voor uitgaande) en 0,15 euro (voor inkomende), en vanaf 1 juli 2011 respectievelijk tot 0,35 euro en 0,11 euro (prijzen per minuut, exclusief btw).

Nieuw is ook dat de telecombedrijven grensoverschrijdende gesprekken niet meer naar boven mogen afronden op de minuut. Die handelwijze zorgde wel voor 20 procent hogere rekeningen, aldus de Europese Commissie.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ook vrouwen mogen troon bestijgen in Denemarken


Ook vrouwen mogen troon bestijgen in Denemarken


http://img5.imageshack.us/img5/6042/frederikenmary.jpg
Kroonprins Frederik en echtgenote Mary.


Ook vrouwen zullen het recht hebben om eerste in lijn te zijn voor de opvolging van de Deense troon. Dat bleek uit de resultaten van het referendum dat zondag in het Scandinavische land gehouden werd. De goedkeuring luidt een nieuw tijdperk in voor de meer dan 1.000 jaar oude Deense monarchie.

Een ruime meerderheid van 85,4 procent van de kiezers stemde voor de aanpassing, die eerder al was goedgekeurd door het parlement. Daarmee wordt het eerstgeboren kind van elke toekomstige vorst de troonopvolger, los van het geslacht. Van de vier miljoen kiezers bracht 59 procent zijn stem uit, waarmee de opkomst voldoende hoog lag. Voor de huidige rangorde binnen de koninklijke familie heeft de aanpassing geen gevolgen, gezien het oudste kind van kroonprins Frederik een jongen is, prins Christian.

De opvolgingswet werd in 1953 geïntroduceerd. De huidige koningin, Margaretha II, kon in 1972 enkel op de troon plaatsnemen omdat er geen mannelijke opvolgers waren. Eerste minister Lars Lokke Rasmussen is blij met de aanpassing en zei dat het belangrijk was voor de gender-gelijkheid.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse toerist hangt twee uur aan trein in Australië


Amerikaanse toerist hangt twee uur aan trein in Australië


http://img188.imageshack.us/img188/1318/locomotief.jpg


Een Amerikaanse toerist heeft in Australië ruim twee uur aan een trein gehangen. De trein raasde tegen 110 kilometer per uur door de Australische Outback. De waaghals legde zijn avontuur vast met zijn camera.

Te laat terug in trein
Chad Vance (19) was tijdens zijn reis van Adelaide naar Alice Springs even uitgestapt om zijn benen te strekken. Toen hij terugkwam, reed te trein net weg. De backpacker wist nog net op de trein te springen, maar kon niet naar binnen komen, schrijft De Telegraaf.

Filmen
Urenlang hield Vance zich vast aan een wagon. Toen de trein vaart maakte en de temperatuur onder het nulpunt zakte, realiseerde hij zich hoe gevaarlijk de situatie was. Toch filmde hij zijn hachelijke avontuur.

Zwaar onderkoeld
Pas na twee uur en twintig minuten hoorde iemand zijn geschreeuw om hulp en maakte de trein een noodstop. De backpacker was zwaar onderkoeld toen zijn redders hem aantroffen. Als de trein pas was gestopt op het volgende station, ruim drie uur verder, had hij het waarschijnlijk niet gered.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikker die constant van kleur verandert is God in India


Kikker die constant van kleur verandert is God in India


http://img132.imageshack.us/img132/3204/kikker.jpgEen kikker die constant van kleur verandert, wordt in India aanbeden als een god. Honderden gelovigen trekken dagelijks naar het huis van eigenaar Reji Kumar in Kerala om te bidden en mirakels af te dwingen.

Reji ontdekte de kikker terwijl hij de planten water aan het geven was. Groot was zijn verbazing toen het witte beest geel werd en zelfs grijs uitsloeg nog voor hij ermee thuis geraakt was. "'s Nachts zag die kikker donkergeel, waardoor zijn inwendige organen zowaar zichtbaar werden. Echt een mirakel dat dat dier zich in zoveel verschillende gedaantes kan presenteren." Toch verloopt niet alles naar wens. "Wat ik hem ook geef qua eten, hij speelt niets binnen. Ik ben radeloos op dat vlak."

Een van de bekendste zoölogen van het land zal de 'regenboogkikker' nu aan een verdere studie onderwerpen. "Kikkers veranderen soms van kleur om mogelijke aanvallers af te schrikken", aldus professor Oommen V. Oommen. "Dit exemplaar wijzigt echter zo vaak dat er wel iets speciaals mee aan de hand moet zijn." (br.hln)
� Reageer (0)
07-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde en liefdesverdriet zijn meetbaar


Liefde en liefdesverdriet zijn meetbaar


http://img10.imageshack.us/img10/5932/liefdesverdriet.jpg


Liefde en liefdesverdriet mogen dan voor velen iets vaags zijn, toch zijn beide verschijnselen wel degelijk lichamelijk te meten. Dat bleek in het VU medisch centrum in Amsterdam, waar eenmalig een polikliniek voor liefde en liefdesverdriet was geopend.

Lichamelijke effecten
Ongeveer twintig patiënten hadden zich gemeld, de helft verliefd, de andere helft met een gebroken hart. De zes aanwezige artsen konden duidelijk lichamelijke effecten meten. Daarmee bleek dat het niet alleen iets is wat 'tussen de oren zit', aldus neurochirurgisch onderzoeker Thomas Würdinger.

Hogere bloeddruk
Zo bleken bloeddruk en hartritme flink omhoog te gaan als de patiënten een foto zagen van hun (verloren) liefde. Ook bleek uit neurologisch onderzoek dat er effecten zijn op de zenuwaansturing naar de spieren, wat tot knikkende knieën kan leiden.

Weer naar huis
In de wereld wordt al onderzoek gedaan naar de lichamelijke effecten van liefde en liefdesverdriet. Maar volgens Würdinger is het bijzonder dat dit in het VU medisch centrum poliklinisch gebeurde en dat er zoveel verschillende medische specialisten bij betrokken waren. Per patiënt duurde het onderzoek een uur, waarna de 'lijder' aan liefde of liefdesverdriet weer naar huis mocht. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen computerspelletjes sport vervangen?


Kunnen computerspelletjes sport vervangen?


http://img4.imageshack.us/img4/1003/kinderens.jpgComputerconsoles met activerende spelletjes als de Nintendo Wii zijn volgens sommigen het wondermiddel om jongeren te laten bewegen en zo het wereldwijde obesitasprobleem op te lossen. Maar zijn deze spelletjes een waardig vervangmiddel voor sport?

Bowlen en golfen
Uit onderzoek blijkt dat het spelen op de Nintendo Wii en andere gelijkaardige consoles vier keer meer calorieën doet verbranden als wanneer je een 'traditioneel' computerspel speelt. Door de speciale afstandsbedieningen van dit soort spelletjes leer je op een actieve manier boxen, bowlen of golfen, maar je kan er ook mee dansen en aerobiccen. De onderzoekers uit Hongkong bestudeerden een groep kinderen tussen twaalf en zes jaar. Ze speelden 35 minuten op de Nintendo Wii per dag en verbrandden daarmee telkens 150 calorieën. Volgens de onderzoekers is dat genoeg om obesitas tegen te gaan.

Geen waardig vervangmiddel
Volgens experts zijn dit soort computerspelletjes een goede manier om de kinderen aan het sporten te krijgen. Uit Brits onderzoek blijkt dat 80 procent van de 9 tot 19-jarigen zo'n spelcomputer heeft. Russell Pate: "De meeste kinderen leiden geen actief leven en de spelletjes zijn zo populair dat we ze ook niet kunnen verbieden. Dus als we zo de jeugd aan het sporten krijgen is dat een goede zaak. Maar het is natuurlijk geen waardig vervangmiddel voor actieve sporten in openlucht. Daar leren ze namelijk andere belangrijke dingen, als het aangaan van relaties met leeftijdsgenoten." (br.hln)
� Reageer (0)
06-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdesgebrek doet koppels praten in bed


Tijdesgebrek doet koppels praten in bed


http://img200.imageshack.us/img200/8729/bedz.jpg
 


Britse koppels babbelen er tegenwoordig duchtig op los tussen de lakens. Door de alledaagse drukte lijkt het bed de ideale plaats om bij te praten. Dat blijkt uit een rondvraag op OnePoll.com.

Quality time
Ons druk bestaan maakt dat er 's avonds in de slaapkamer veel over koetjes en kalfjes gepraat wordt. 78 procent van de 4.000 ondervraagden vindt immers geen tijd meer om de gebeurtenissen van de dag te vertellen. Enkel in bed, rest nog wat 'quality time'. Die 'kussentalk' wordt naar waarde geschat. 60 procent koestert de gedachte 's avonds met manlief te praten. Populaire onderwerpen zijn financiële kwesties, werkproblemen en weetjes over vrienden.

Belangrijk
"Enkel in bed slagen mensen erin nog te relaxen", stelt de onderzoeker. "Zowel een drukke werkdag als de alledaagse drukte met het huishouden en de kinderen, maken dat er nog enkel 's avonds tijd rest voor je partner. Praten is daarbij zeer belangrijk, of het nu over alledaagse problemen dan wel over roddels gaat. De slaapkamer is trouwens de ideale plaats, omdat je er weinig of niet afgeleid wordt".
http://img200.imageshack.us/img200/6298/bed2.jpg
Ruzie

Het is echter niet altijd rozengeur en maneschijn in bed, 56 procent van alle koppels beleefde er al hevige discussies en woorden. Gelukkig wil 44 procent niet slapen zonder een nachtkus, 28 procent rondt de gesprekjes af met een vrijpartij.

Eerder deze week bleek nog dat veel koppels liever slapen dan seksen. In onze poll is duidelijk dat onze lezers liefst van al nog eerst een robbertje vrijen om daarna te slapen. De groep die kiest voor enkel slapen of enkel seks is ongeveer even groot. Stemmen op de poll kan nog tot en met 6 juni.

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!