Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klachten over pesten op het werk zijn maat voor niets


Klachten over pesten op het werk zijn maat voor niets


http://img194.imageshack.us/img194/2743/pesten.jpgDe voorbije jaren is het aantal gerechtelijke klachten tegen pesterijen op het werk opmerkelijk gestegen, maar heel zelden kreeg het slachtoffer gelijk. In 275 dossiers is slechts vijf keer een schadevergoeding toegekend. Dat schrijft 'Het Laatste Nieuws'.

Sinds de antipestwet in juni 2002 hebben arbeidsrechtbanken 275 uitspraken gedaan. Vooral in Antwerpen, Hasselt en Tongeren worden klachten ingediend.

"Zeer moeilijk te bewijzen"
In slechts 20 gevallen kreeg de klager gelijk en in amper vijf dossiers moest de 'pester' een schadevergoeding betalen. De hoogste vergoeding - 10.000 euro - kreeg een vrouw die verkoopster moest worden in een winkel zonder koopwaren.

Experts zijn niet verrast door het lage aantal veroordelingen. "Pesterijen op het werk zijn zeer moeilijk te bewijzen en collega's staan niet te springen om te getuigen", klinkt het. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen excuses meer om niet te sporten


Geen excuses meer om niet te sporten


http://img268.imageshack.us/img268/6811/sporten1.jpg
 
 


Je weet dat sport gezond voor je is, want het vermindert je kans op hartziekten, diabetes en sommige kankers. Actieve mensen voelen zich ook energieker en gelukkiger. Maar als het puntje bij paaltje komt, hebben veel mensen een reeks excuses om toch maar niet te moeten sporten. We halen de zes vaakst voorkomende aan en geven tips om ze te overwinnen.
http://img3.imageshack.us/img3/5826/sporten2.jpg
Probeer voor de televisie te sporten.Geen tijd
Veel mensen zeggen geen tijd te hebben om te sporten maar kijken bijvoorbeeld wel elke avond televisie. Je kunt ondertussen evengoed op de hometrainer bewegen of verstevigende oefeningen doen. Als je lange uren op kantoor doorbrengt, probeer dan tijdens de werkpauzes te sporten. Sluit bijvoorbeeld de deur van je kantoor en doe aan touwtjesspringen. Maar je kan ook meer sporten door kleine veranderingen te maken. Neem de trappen in plaats van de lift, neem niet de auto als je bestemming ook te voet bereikbaar is. Artsen raden aan 150 minuten per week te sporten, wat neerkomt op 20 minuten per dag. Mensen die regelmatig sporten hebben er een gewoonte van gemaakt, dat betekent niet dat zij meer tijd hebben. Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

Te moe
Het lijkt een contradictie maar je krijgt meer energie van te sporten. Eens je beweegt, zal je vermoeidheid verdwijnen. Je lichaam maakt endorfine vrij, een gelukshormoon, en je bloedcirculatie komt op gang. Het kan ook helpen om 's ochtends te sporten, voor je aan een afmattende werkdag begint.
http://img3.imageshack.us/img3/1351/fietsen1.jpg
Trek er met het hele gezin actief op uit.De kinderen eisen mijn aandacht op
Bij dit excuus is het een kwestie van multitasken. Je kunt je kinderen meenemen als je gaat sporten. Zet ze af op de speeltuin terwijl jij rond het plein jogt. Of laat ze in de tuin spelen terwijl jij touwtje springt. Gebruik ook jullie tijd samen om te sporten. Ga fietsen of zet een net in de tuin om te volleyballen. Als het slecht weer is kun je binnen samen op de Wii fit spelen. Sport is ook onrechtstreeks goed voor je kinderen. Als jij meer energie hebt, wordt je hele familie daar beter van.

Saai
Sport zou eigenlijk als seks moeten zijn. Je moet het willen doen en je er goed bij voelen. Daarom is het belangrijk een sport te vinden die je graag doet. Probeer verschillende dingen uit als skeeleren, dansen of zelfs tuinieren. Heb je een extra motivatie nodig, zoek dan een groepssport. Je kan ook ondertussen naar televisie kijken als je sport op de hometrainer. Om te voorkomen dat bepaalde sporten saai worden, kun je regelmatig afwisselen.

Ik sport niet graag
Er zijn mensen die graag bewegen, maar anderen haten het. Probeer dan eens minder vermoeiende sporten als yoga of pilates. Heb je vaak last van spierpijn probeer dan een watersport. Schaam je je voor je lichaam, beoefen dan thuis een sport met bijvoorbeeld een dvd.

Stoppen
Stel jezelf kleine, makkelijk haalbare doelen voorop. Dan heb je meer kans op succes in plaats van een mislukking. Neem je zelf in het begin voor vijf minuten per dag te sporten. Als dat lukt, verhoog je het naar tien. Het helpt ook een dagboek bij te houden en het publiekelijk op te hangen, de complimentjes van je omgeving zullen je stimuleren. Een bondgenoot kan ook helpen. Als je dan stopt, stel je niet alleen jezelf teleur, maar ook een vriend. Eens je in een bepaald ritme zit, wordt het een routine en kun je het makkelijker volhouden.(br.hln)

� Reageer (0)
19-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recordaantal tweelingen in Vlaanderen


Ivf zorgt voor recordaantal tweelingen in Vlaanderen


http://img189.imageshack.us/img189/8554/tweeling.jpg


In Vlaanderen werden vorig jaar ongewoon veel tweelingen geboren, onder andere door de toename van kunstmatige bevruchting. Er kwamen in totaal 1.251 tweelingen bij, schrijven de kranten van Corelio.

Kunstmatige bevruchting
In 2007 lag het aandeel tweelingen bij invitrofertilisatie op 11,8 procent, vorig jaar was dat al gestegen tot 12,6 procent. De jaren daarvoor was het aantal tweelingen dat via ivf ter wereld kwam nochtans meer dan gehalveerd. Dit was het gevolg van een wet uit 2003, waardoor vrouwen jonger dan 36 jaar maar één embryo in de baarmoeder mochten laten inplanten. Vrouwen ouder dan 36 jaar mogen wel meer embryo's ingeplant krijgen.

Geen overlijden in kraambed
Uit het jaarrapport van het Studiecentrum Perinatale Epidemiologie blijkt ook dat er vorig jaar in Vlaanderen geen enkele moeder in het kraambed is gestorven. Dat was nog niet eerder gebeurd sinds 1987. (br.hln)

� Reageer (0)
18-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verdik je niet op vakantie


Zo verdik je niet op vakantie


http://img3.imageshack.us/img3/6893/weegschaal1.jpg 


Veel vrouwen gaan na hun vakantie met een bang hartje op de weegschaal staan. Op reis gaan betekent vaak genieten met alle zintuigen van een andere cultuur. We geven jullie enkele tips om te voorkomen dat je verdikt op vakantie.

Sport
Vakantie betekent voor de meeste mensen rust: zonnebaden, terrasjes doen en lang tafelen. Maar als je niet wil bijkomen is bewegen belangrijk, meldt gezondheidsnet. Probeer daarom je luie dagen op strand af te wisselen met sportieve activiteiten als wandelen, fietsen, volleyballen of zwemmen.

Genieten mag
Omdat stress en spanningen op vakantie ver weg zijn, laten velen zich dan volledig gaan, ook wat eten en drinken betreft. Je mag op reis best genieten van de lokale gastronomie, maar doe het met mate, anders tellen de extra kilo's gauw op. Eet daarom traag zodat je op tijd weet wanneer je genoeg hebt. Je vakantie wordt heus niet leuker omdat je je regelmatig overat. De buitenlandse keuken is ook niet noodzakelijk ongezond. Groenten en fruit vind je overal, probeer dus eens de lokale slaatjes of fruitsoorten uit.

Tussendoortjes
Niets is zo lekker als een ijsje om verfrissing te brengen op hete dagen, maar helaas betekent deze lekkernij een aanslag op je lijn. Ga daarom op vakantie op zoek naar gezondere alternatieven. Vervang een roomijsje door waterijs of een sorbet. Of beperk je tot olijven in plaats van een volledige schotel met tapas te eten. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bril helpt slapen


Blauwe bril helpt slapen


http://img10.imageshack.us/img10/3172/blauwebril.jpgKamp je met slaapproblemen? Zet dan de blauwe bril op. Deze bril schijnt een blauw licht in je ogen, waardoor je biologische klok verzet wordt en je normale slaappatroon herstelt. Een uurtje per dag zou al volstaan. De bril wordt vooral voor bejaarden als nuttig beschouwd.

Verstoord slaapritme
Senioren liggen niet zelden 's nachts wakker terwijl ze in de vroege avond al gaan slapen. De reden is dat deze mensen niet vaak buiten komen en dus niet (of veel te weinig) worden blootgesteld aan natuurlijk zonlicht. Bovendien is hun ooglens dikker geworden en de pupil kleiner, waardoor het moeilijker is veel licht op te nemen en door te sturen naar de hersenen. Die raken in de war en verliezen het vermogen onderscheid te maken tussen dag en nacht. Precies dit onderscheid stuurt je waak- en slaapritme.

Natuurlijk licht
Om je biologische klok op schema te houden, raden slaapexperten aan om minstens 30 minuten per dag blootgesteld te worden aan natuurlijk licht. Liefst in de vroege ochtend of vlak na het opstaan, zodat de natuurlijke waak- en slaapcyclus behouden blijft.

Extra lampje
De bril die dat moet helpen bewerkstelligen, heeft heldere glazen waardoor de persoon alles in natuurlijk licht ziet. Het verschil met een gewone bril is dat er een blauw lampje bovenop de montuur gemonteerd is. Op die manier schijnt het blauwe licht achter in de ogen.

Minder slaperig
Elf vrijwilligers tussen 51 en 80 hebben de bril getest. Sommige kregen een lage dosis blauw licht, andere een hoge. Daarna werden hun melatonineniveaus gemeten. Na één uur bleek het melatonineniveau 35 (bij de lage dosis) tot 60 procent (bij de hoge dosis) gedaald, wat betekent dat de bril slaperigheid vermindert.

Vriendelijk blauw licht
Waarom blauw licht en geen wit licht? Ten eerste is blauw licht vriendelijker voor de ogen dan het scherpe, witte licht. Ten tweede: ook wit licht bevat blauw licht, naast geel, rood en groen licht.

Voor de hersenen maakt het weinig uit: zij interpreteren het blauwe licht als natuurlijk zonlicht, en sturen signalen uit om je lichaam wakker te houden.

Als het blauwe licht vervaagt of afgezet wordt, dan denkt je brein dat de nacht is begonnen en begint het lichaam meer melatonine te produceren, een hormoon dat helpt om de slaap te reguleren. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikkedarmkanker opspoorbaar via ontlasting


Dikkedarmkanker opspoorbaar via ontlasting
Wetenschappers van de Universiteit Maastricht hebben een manier gevonden om dikkedarmkanker op een snelle en eenvoudige manier op te sporen in ontlasting, meldt de Telegraaf. De onderzoekers speuren daarbij naar een verandering in het NDRG4-gen, schrijven ze in het Amerikaanse Journal of the National Cancer Institute.

Momenteel wordt deze vorm van kanker opgespoord via een inwendig darmonderzoek. Dikkedarmkanker is de op één na meest voorkomende kankersoort in Nederland. Ongeveer 60 procent van de patiënten overleeft de ziekte.


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim De Craene - Breek uit jezelf

Wim De Craene - Breek uit jezelf

Om hem te beluisteren druk op de foto

Wim De Craene - biografie
1950 - 1990

De legendarische singer/songwriter Wim De Craene
liet ondanks zijn veel te korte carrière een schat aan teksten en muziek na. Reeds op jeugdige leeftijd vervoegt hij als zanger de Wetterse folkgroep ‘Ja’. Eind jaren zestig trekt hij voor een poosje naar Nederland waar hij bevriend raakt met de grote Ramses Shaffy. In o.m. Amsterdam doet Wim een reeks optredens die
zijn originaliteit en voeling met het Nederlandstalige lied overduidelijk laten blijken.
Hij debuteert pas echt in 1973 met een eerste album. Op 25 jarige leeftijd brengt hij “Alles Is Nog Bij Het
Oude” uit, een plaat die tot het einde der tijden het bewijs zal leveren dat we hier met een geniaal kunstenaar te maken hadden. ‘Tim’ en ‘Mensen van 18’ zijn slechts enkele van de vele pareltjes uit dat album.
Wim De Craene bleef voortdurend zichzelf en zijn muziek heruitvinden en het leek alsof hij zijn tijd steeds ver vooruit was. Hoewel vaak gekopieerd door anderen was hij de enige en in ieder geval de eerste die met branie elementen uit jazz, funk en rock vermengde met epische, poëtische, Nederlandstalige teksten. Getuige daarvan een mijlpaal in zijn loopbaan, het album ‘Kraaknet’ uit 1983.
In 1990 laat hij het leven in duistere omstandigheden die pers en media van dan af verkeerdelijk interpreteren als zelfmoord. Laat voor eens en altijd duidelijk zijn dat dit geenszins de oorzaak was.
� Reageer (0)
17-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bindingsangst is niet langer enkel een mannenzaak


Bindingsangst is niet langer enkel een mannenzaak


http://img197.imageshack.us/img197/4250/geheimen2.jpg

 

Bindingsangst werd lang gedacht voornamelijk een mannenzaak te zijn. Maar uit officiële cijfers blijkt dat steeds meer vrouwen ook voor het eeuwige vrijgezellenbestaan kiezen. Is de oorzaak genetisch, hormonaal of psychologisch?

Meer vrijgezellen
Het valt op dat de tijden veranderen, steeds meer vrouwen blijven langdurig single. Het is geen schande meer voor hen om als vrijgezel door het leven te gaan. Wereldwijd is 12 procent van de ouders alleenstaand. In Europa ligt dat getal zelfs op 29 procent. Vrijgezel zijn betekent niet langer dat je economisch en sociaal er slechter aan toe bent, waardoor er een minder grote druk rust op de schouders van vrouwen om te trouwen.

Genetisch
Zweedse onderzoekers ontdekten dat zowel mannen als vrouwen met bindingsangst dezelfde genetische structuur hebben. Ze hebben allemaal versie 334 van het gen AVPR1A. Hebben vrouwen dankzij deze ontdekking een biologisch excuus voor de reden waarom ze single blijven? Onderzoeker Hasse Walum: "Het hormoon oxytocine blijkt meer invloed te hebben op de bindingsangst van een vrouw dan het gen waarover het in het onderzoek gaat. Oxytocine staat bekend als het liefdeshormoon, het bepaalt voor een deel onze relaties."

Of psychologisch
Een andere studie beweert dat een intieme band met iemand vormen een vorm van stress is en oxytocine helpt die stress te beperken. De 38-jarige Britse Lucy is een eeuwige single: "Mijn drie zussen zijn allemaal gelukkig getrouwd, dus als ik naar hen kijk, snap ik niet waarom ik niemand vind. Maar mijn moeder is wel al talloze keren getrouwd en gescheiden. Misschien heb ik wel haar genen geërfd?" Wetenschappers willen nog meer onderzoek willen verrichten om de rol van je genen bij bindingsangst te bepalen.

Minder stress
Een psychologische reden kan nameliljk ook aan de basis van het probleem liggen liggen. De Britse Elina Furman schreef het boek "Kiss and Run" over het onderwerp. "Ik wilde niet het zoveelste zelfhulpboek schrijven over hoe een huwelijkspartner te vinden. Maar ik wilde vrouwen die mannen lijken af te stoten helpen. Vrouwen met bindingsangst kampen met heel wat angsten. Het boek geeft deze een naam en maakt onbewuste gedragingen duidelijk waardoor ze mannen wegjagen. Maar ik probeer ook duidelijk te maken dat sommige vrouwen die al heel wat partners versleten hebben misschien gewoon geen vaste vriend willen. Ik wil hen laten ontspannen en leren zichzelf te aanvaarden, zo kan de stress van de eeuwige zoektocht naar een partner eindelijk verdwijnen. Met mijn boek hoop ik dat vrouwen leren genieten van hun vrijgezellenbestaan."

Egoïstisch
"Er rust nog steeds een groot taboe op vrouwelijke singles, bij mannen is het al veel langer aanvaard dat ervoor kiezen alleen te blijven. Maar er zijn meer vrouwen dan je denkt die gewoon niet gemaakt zijn om samen te leven met een vaste partner. Er zijn zeker zoveel vrouwen als mannen zo egoïstisch dat ze eigenlijk gelukkiger alleen zijn," besluit Furman. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar één nieuwe priester in 2009


Maar één nieuwe priester in 2009


http://img15.imageshack.us/img15/238/boekkao.jpgDit jaar wordt in Vlaanderen één diocesane priester gewijd. In het Franstalige landsgedeelte zijn er dat negen. Dat blijkt uit navraag van het christelijk weekblad Tertio, dat de resultaten woensdag publiceert.

De enige priesterwijding in Vlaanderen vindt plaats in het bisdom Brugge. In het aartsbisdom Mechelen-Brussel zijn er drie nieuwe Franstalige priesters, in het bisdom Namen vier en in de bisdommen Luik en Doornik telkens één.

In Vlaanderen zijn er dit jaar wel drie wijdingen tot transeunte diaken (twee in het bisdom Brugge, één in het bisdom Antwerpen) én tien wijdingen tot permanent diaken (vijf in Brugge, drie in Gent, twee in Hasselt). Een transeunte diaken is een diaken die zich voorbereidt op het celibataire priesterschap.

'Als er niets verandert, wordt de katholieke Kerk in onze streken binnenkort in haar voortbestaan bedreigd', zegt Peter Vande Vyvere, hoofdredacteur van Tertio.

'Dat het aantal priesters daalt, is normaal en helemaal geen ramp aangezien het aantal gelovigen eveneens afneemt. Toch kan een kerkgemeenschap, wil ze katholiek zijn, niet zonder een minimaal aantal gewijde ambtsdragers. Als de huidige tendens zich voortzet, rijst een probleem', stelt Vande Vyvere vast.

Het opheffen van het celibaat zou volgens hem ook geen uitweg bieden. 'Dat is niet zaligmakend, illustreert het roepingentekort in de protestantse en de anglicaanse kerk', besluit Vande Vyvere .  (br.De Standaard)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voel je vrij


De afbeelding “http://img208.imageshack.us/img208/1350/kristinasf7.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


bind je niet

nee
voel je vrij
doe wat je wil
ja
en wees blij
blij dat de zon weer voor je schijnt
dat de vogels
weer voor je fluiten
laat de dag maar komen
wacht en geniet
van wat komt
want wanneer de zon ondergaat
is het voor jou misschien te laat
� Reageer (0)
16-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FC De kampioenen


FC De kampioenen" stopt na 21 seizoenen.


http://img3.imageshack.us/img3/6430/fcdekampioenen.jpg"FC De kampioenen" stopt na 21 seizoenen. De VRT-directie wil met de reeks in schoonheid eindigen. De laatste aflevering zal uitgezonden worden in de lente van 2011. De komische Eén-serie over een slecht spelende café-voetbalploeg is een van de langstlopende en succesvolste reeksen die de openbare omroep ooit maakte.

De eerste aflevering van "F.C. De kampioenen" werd uitgezonden op zaterdag  6 oktober 1990 en was meteen een schot in de roos. Vooral de karikaturale personages en het concept van een tegenstander maakten van de serie een kijkcijferkanon.
VRT
In de eerste jaargangen was "de tegenstander" een garagist, Dimitri De Tremmerie (DDT) genaamd. De rol maakte komiek Jacques Vermeire onsterfelijk. Vermeire ruilde enkele seizoenen later de openbare omroep in voor Vtm. DDT werd vervangen door het typetje Bernard Theofiel Waeterslaeghers (chef-kok BTW), nadien door antiekverkoper Fernand Costermans.

Over de serie is ook veel in de pers geschreven. Zo haalde de verdwijntruc van trainer Oscar (Carry Goossens) de krantenkoppen. Oscar werd door Xavier in de serie letterlijk weggetoverd. Op de ongeloofwaardige wending kwam heel wat kritiek. Ook ergerden zich velen aan de talrijke herhalingen in de zomer.

Toch bleven de kijkers altijd trouw. "F.C. De kampioenen" werd bedolven onder de nominaties en prijzen, met onder meer Gouden Ogen. In april van vorig jaar raakte ook bekend dat er een langspeelfilm zou komen van de Vlaamse sitcom, maar die plannen gingen uiteindelijk niet door. "Niet alle acteurs zijn overtuigd van het scenario", luidde het.

Het twintigste seizoen zendt Eén uit vanaf december. Daarna neemt de cast nog een nieuwe, laatste reeks op. De laatste afleveringen zullen te zien zijn in de lente van 2010.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je baby voor 35 jaar


"Maak je baby voor 35 jaar"http://img195.imageshack.us/img195/3548/zwanger1.jpg


 
Vrouwen, ouder dan 35 jaar, zetten beter geen kinderen meer op de wereld. Dat concluderen Britse gynaecologen. Ze stellen dat de kansen op bevruchting aanzienlijk dalen als dames te lang wachten.

Ideale leeftijd
Vrouwen raken niet alleen moeilijker zwanger op latere leeftijd, ook kampen ze eerder met geboortecomplicaties. De ideale leeftijd om een kind te baren ligt volgens de dokters tussen de 20 en 35 jaar. Zij die bewust wachten om pas op latere leeftijd een familie te starten, hebben het moeilijk om nog zwanger te geraken. Lukt het wel, verhogen bovendien de kansen op miskramen.

Zorgwekkend
De toenemende trend om zwangerschappen uit te stellen, baart de gynaecologen zorgen. Oudere dames kunnen de rekening van hun late zwangerschap duur betalen: diabetes en andere gezondheidskwalen komen steeds vaker voor. Ook verkleint de kans op een natuurlijke bevalling aanzienlijk: het aantal keizersnedes neemt toe en dat kan voor complicaties zorgen voor zowel moeder als kind. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenkraan bevat meer bacteriën dan toilet


Keukenkraan bevat meer bacteriën dan toilethttp://img4.imageshack.us/img4/9374/keukenkraan.jpg


De keukenkraan is vuiler dan de spoelstop op het toilet. 80 procent van alle vaatwasdoeken bevat bovendien een gevaarlijke mix van bacteriën. Eén en ander blijkt uit een internationaal onderzoek van hygiënefabrikant Dettol.

Schadelijk
Een derde van alle keukenkranen is niet proper bevonden door schadelijke bacteriën van zorgwekkend niveau. Opmerkelijk is dat 'slechts' 15 procent van alle toiletgrepen is aangetast door diezelfde ziekteverwekkers. Veertien procent van de huishoudkranen bevat de potentieel dodelijke E. coli bacterie, in vergelijking met slechts zes procent van de wc-grepen. 'Staphylococcus aureus', de bacterie die kan leiden tot longontsteking, bleek te plakken op acht procent van de kranen.


    http://img4.imageshack.us/img4/7206/keukenkraan2.jpgVaatdoeken

Ook de vaatdoeken doen de wenkbrauwen fronsen: meer dan een vijfde van de doeken heeft hoge niveaus van 'Pseudomonas', waardoor deze een penetrante geur verspreiden. 'Campylobacter' of 'Salmonella', verantwoordelijk voor voedselvergiftigingen, werden eveneens aangetroffen in de keukendoeken.

Babystoel
Andere plekjes waar de bacteriën werden gespot zijn de hoge babystoelen, de afstandsbediening van de televisie en de telefoons. Enigszins opmerkelijk is het feit dat de deurhendel van het toilet bij 75 procent van de huishoudens, bacterievrij bleek.

Ontsmetting
Volgens de onderzoekers zijn de bevindingen alarmerend, zeker in tijden van deze grieppandemie. John Oxford: "Een gerichte ontsmetting van een aantal belangrijke plekjes in het huishouden, is promordiaal. Een goede hygiëne is iets wat we allemaal kunnen doen om besmettingen tegen te gaan en onszelf te beschermen". (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen sterven sneller aan kanker


Mannen sterven sneller aan kanker


http://img195.imageshack.us/img195/2457/manf.jpg
 


Mannen riskeren sneller aan kanker te sterven. Vrouwen neigen vlugger een dokter op te zoeken omdat ze meer over hun kwaaltjes praten. Mannen houden koppig vast aan hun ongezonde leefgewoonten.

Van alle kankers, uitgezonderd borstkanker, maken mannen 70 procent meer kans om aan de gevolgen te sterven. Dat blijkt uit analyse van Britse bevolkingscijfers.

Karakter
De onderzoekers wilden onderzoeken of kankers die beide seksen treffen, zich even snel ontwikkelden. De cijfers tonen wel degelijk verschil. Een biologische verklaring is er niet, wel zouden stereotiepe mannelijke karaktertrekken meespelen. Zo minimaliseren heren de symptomen sneller, gaan ze niet snel langs bij de dokter en houden ze er vaker ongezonde leefgewoontes op na.

Levensstijl
Volgens Professor David Forman maken deze cijfers duidelijk dat mannen hun ongezondere reputatie waar maken. "Mannen weigeren hun ongezondere levensstijl aan te passen. Ook gaan ze minder snel naar de dokter en een late diagnose maakt het moeilijker kanker te overwinnen. Nog altijd hebben mannen niet door dat roken, overmatig gewicht rond het middel, teveel alcohol en slechte eetgewoonten, het risico op kanker sterk vergroten. Heel wat overlijdens zouden vermeden worden door de levensstijl aan te passen". (br.hln)
� Reageer (0)
15-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Hoste Beslist


'Geert Hoste Beslist' haalt het van 'Geert Hoste Detective'


http://img35.imageshack.us/img35/4379/geerthoste.jpgDe eindejaarsconference van Geert Hoste is onder dak. Onder de titel 'Geert Hoste Beslist' zal Vlaanderens bekendste cabaretier dit najaar zijn licht werpen over de actualiteit van 2009.

Een maand geleden lanceerde Geert Hoste -net als vorig jaar- een oproep naar het publiek om een originele titel te bedenken. Dat leverde ruim 2.300 inzendingen op, iets meer dan vorig jaar. Uit de 10.500 suggesties koos de cabaretier 'Geert Hoste Beslist'. Bedenker Tom Hutsebaut ontvangt als beloning twee gratis Star-tickets.

Deburghgraeve
Velen zochten inspiratie bij de politieke actualiteit. Zo werd 'Geert Hoste Detective' meerdere keren ingezonden. Zelfs gewezen topatleet Fred Deburghgraeve stuurde een originele titel in: 'Geert Hoste punt andere lijn', een duidelijke verwijzing naar een collega uit de wielersport.

50 euro
De theatertour loopt van begin november tot eind december. De officiële ticketverkoop start op 1 september 2009, maar de beste theaterzitjes in Antwerpen, Gent, Hasselt, Oostende en Brussel kunnen nu reeds besteld worden bij Sherpa op het nummer 070 223 221 aan 50 euro (+ reservatiekosten). Groepen en bedrijven kunnen terecht bij info@geerthoste.be.  (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze zomer langste eclips in 500 jaar


Deze zomer langste eclips in 500 jaar


http://img13.imageshack.us/img13/4338/zonsverduistering.jpg


U moet er voor naar China, maar op 22 juli zal de langste zonsverduistering tot het jaar 2309 plaatsvinden. Volgens wetenschappers kunnen de Chinezen op die datum zes minuten lang een totale zonsverduistering (eclips) ondergaan.

Geleden van 1814
"Tussen 1814 en 2309 komt dit maar één keer voor", zegt wetenschapper Wang Sichao. Omdat China zo groot is, is de totale zonsverduistering niet overal in het land zichtbaar. Inwoners van het zuiden zullen zeker worden geconfronteerd met de ongebruikelijke duisternis; in het noorden van het land is van een gedeeltelijke zonsverduistering sprake.

1999: 143 seconden
Een zonsverduistering ontstaat doordat de maan tussen de zon en de aarde komt te staan. De laatste keer dat Europa en delen van Azië te maken hadden met een complete zonsverduistering was op 11 augustus 1999. Maximaal 143 seconden was er toen sprake van een eclips. De verduistering bracht toen honderden miljoenen mensen op de been die door veiligheid brilletjes naar de hemel tuurden. (br.hln)
� Reageer (0)
14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag


Vaderdaghttp://img197.imageshack.us/img197/9500/vaderendochter1.jpgVaderdag is een dag (in veel landen een zondag in juni) waarop de vaders door hun kinderen in het zonnetje worden gezet.


Viering

In België is Vaderdag de tweede zondag in juni, in Nederland pas de derde zondag. In Spanje, Portugal, maar ook in een deel van België (o.a. Antwerpen), wordt op 19 maart Vaderdag gevierd, de dag van Sint Jozef, de voedstervader van Jezus. In Duitsland wordt het gevierd op Hemelvaart (Jezus keert terug naar zijn Vader in de hemel).

Vaak krijgt vader op Vaderdag van zijn kinderen ontbijt. Ook geven de (kleinere) kinderen knutselwerkjes die zij op de basisschool voor hun vader gemaakt hebben. Verder krijgt hij typisch op mannen gerichte cadeaus, die de commercie in winkels, etalages, reclame, etc. duidelijk in beeld brengt. Traditionele voorbeelden zijn stropdassen, sokken en sigaren, maar ook scheerapparaten, en elektronica.


Geschiedenis


Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader wilde eren, William Jackson Smart, een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van het zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een moederdag lanceerde.

De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om een Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette. Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend was tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

Vaderdag wordt sinds de jaren '70/'80 ook in Nederland gevierd.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jan Fabre krijgt prijs van Franse critici


Jan Fabre krijgt prijs van Franse critici


http://img8.imageshack.us/img8/6201/janfabre.jpgJan Fabre krijgt dinsdag de Grand Prix van de Franse podiumcritici. De Belgische kunstenaar wordt gelauwerd voor zijn meest recente voorstelling 'Orgy of tolerance', zo meldt De Standaard zaterdag.

Gevoelig in Frankrijk
Dat de Antwerpse kunstenaar de juryprijs van de verenigde Franse podiumcritici krijgt, is volgens De Standaard verrassend. Sinds hij vier jaar geleden een storm van protest ontketende als gastcurator op het theaterfestival van Avignon, ligt Jan Fabre in Frankrijk namelijk erg gevoelig. Zo noemde de krant Le Figaro het avant-gardistische programma dat Fabre in Avignon samenstelde de "diepste crisis van het festival sinds 1968".

'Orgy of tolerance' gaat onder meer over "de extase van het consumeren". Le Monde noemde het een "kunstig georkestreerd spektakel dat opgebouwd is uit briljante hysterie". Het stuk is deze zomer te zien op het festival van Avignon.

� Reageer (0)
13-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Alle dagboeken Anne Frank permanent te zien


Alle dagboeken Anne Frank permanent te zien
Alle dagboeken en geschriften van Anne Frank zijn binnenkort permanent te bezichtigen in het Anne Frank Huis in Amsterdam. De Anne Frank Stichting opent in november een nieuwe tentoonstellingsruimte in het huis aan de Prinsengracht.

De stichting sloot een overeenkomst met onder andere het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarin is vastgelegd dat alle handschriften van het joodse meisje permanent ter beschikking komen van de stichting.

De geschriften zijn onderdeel van de collectie van het NIOD. Het instituut kreeg de werken na het overlijden van Anne's vader Otto Frank in 1980. Sindsdien leende het NIOD al regelmatig dagboekgeschriften uit aan de Anne Frank Stichting.

Geschriften zijn "cultureel erfgoed"
Het eerste roodgeruite dagboek is in het Anne Frank Huis momenteel in een vitrine te bezichtigen. Het boek wordt steeds op een willekeurige bladzijde opengelegd. In de nieuwe tentoonstelling zullen daarnaast het tweede en derde dagboek, het Verhaaltjesboek en het Mooie Zinnenboek te zien zijn.
   http://img38.imageshack.us/img38/1487/annefrankin1942.jpgVan de paar honderd broze doorslagvellen waarop Anne haar dagboek vanaf mei 1944 heeft herschreven, zullen er veertig afwisselend tentoongesteld worden.

Met de nieuwe tentoonstelling willen de betrokkenen "recht doen aan de grote betekenis van Anne's geschriften als cultureel erfgoed".

Plasterk enthousiast
De Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk reageert opgetogen: "Anne Frank is wereldberoemd, en het is fantastisch dat het Nederlandse publiek en het wereldpubliek nu voor het eerst haar complete werk in het origineel kunnen zien. En dan nog wel in het huis waar het is geschreven."

Het plan is bedacht in het kader van de tachtigste geboortedag van Anne Frank. Zij zou vrijdag tachtig jaar geworden zijn. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor succesvolle examens


Tips voor succesvolle examens
De examenperiode is aangebroken, wat veel stress kan veroorzaken. Maar door met enkele eenvoudige dingen rekening te houden, kun je deze moeilijke tijd heel wat aangenamer maken. We geven enkele tips die je slaagkansen verhogen.

Slaap
"Een regelmatige routine en een goede nachtrust zijn ontzettend belangrijk om goede resultaten te behalen", vertelt professor Michel Dib aan e-gezondheid. "Slaap voorkomt niet alleen vermoeidheid, het is ook goed voor je geheugen. Je slaat namelijk de dingen die je leert beter op als je genoeg slaapt. Om optimaal je leerstof te kunnen memoriseren moet je een nachtrust van zes tot acht uur hebben."

Dutjes
"Kom je 's nachts niet aan genoeg uren, probeer dan overdag een dutje te doen. Dit hoeft niet langer dan tien tot vijftien minuten te duren. Leg je in een rustige omgeving neer, zonder echt te slapen. Je behaalt het beste resultaat als je jezelf één tot twee keer per dag deze rust gunt. Heb je nood aan meer slaap, beperk je dutje dan tot 20 à 30 minuten, zo voorkom je dat je in een diepe slaap sukkelt. Een siësta vermindert de vermoeidheid en geeft een boost aan je humeur. Twee siësta's van een halfuur komen overeen met één of twee uur nachtrust", aldus Dib.

Stress
"Het ontstressen tijdens de examens is bijna even belangrijk als het studeren zelfs", geeft Dib nog mee. "Plan tijdens je studeerschema één tot twee uur voor ontspanning. Dit hou je vrij om bijvoorbeeld te sporten, een film te bekijken of muziek te beluisteren. Door het studeren af te wisselen met leuke activiteiten beperk je niet alleen stress, maar betekent ook een boost voor je geheugen."

Medicatie
"Er bestaat geen wondermiddel waardoor je zonder grondig te studeren je leerstof onder de knie krijgt. Vitaminesupplementen helpen ook niet, ze hebben eerder een placebo-effect. Daarom is het best dat je de examens zonder geneesmiddelen probeert door te komen. Als je echt last van de vermoeidheid hebt, kan vitamine C je helpen. Maar ook hier moet je voorzichtig mee zijn. Vermoeidheid is een belangrijk signaal van je lichaam, het betekent dat het rust nodig hebt. Het is dus nog altijd beter om te rusten bij vermoeidheid dan vitamines te nemen", besluit Dib. (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!