Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daphnae


Archeologen vinden enorme gebouwen in Egyptische vestiging Daphnae


http://img15.imageshack.us/img15/6231/egyptez.jpg


Archeologen hebben in de oud-Egytische militaire stad Daphnae de overblijfselen van reusachtige gebouwen uit 700 voor Christus opgegraven. De resten werden aangetroffen in de oostelijke rand van de Nijldelta.

De vestiging, die voor het grootste deel dateert uit de tijd van farao Psammetichus I (664 - 610 v. Chr.), was 380 op 625 meter groot. Rondom de stad zou een 13 meter sterke muur hebben gestaan.

Tempel
Het Egyptische opgravingsteam ontdekte drie op elkaar volgende zalen, een tempel uit kalksteen en een klein paleis met 8 kleine ruimtes. Op het terrein, dat naast de moderne stad Ismailija ligt, bevinden zich ook 22 grote voorraadgebouwen. Die zouden dienst hebben gedaan als opslagplaats voor wapens en voedsel. (br.hln)

� Reageer (0)
29-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farrah Fawcett wordt dinsdag begraven


Farrah Fawcett wordt dinsdag begraven


http://img20.imageshack.us/img20/7496/farrahfawcett1.jpgDe overleden Amerikaanse actrice Farrah Fawcett wordt dinsdag in een kathedraal in Los Angeles begraven. Media en publiek krijgen geen toegang tot de ceremonie. Dat meldt de gespecialiseerde nieuwssite E!Online. Fawcett, die in de jaren zeventig en tachtig roem vergaarde als steractrice in de televisieserie Charlie's Angels, overleed donderdag op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer burenruzies door barbecues en zonnig weer


Meer burenruzies door barbecues en zonnig weer


http://img294.imageshack.us/img294/2071/burenuzie1.jpg
In Nederland hebben ze uitgerekend dat bij mooi zomers weer het aantal burenruzies verdubbelt. Jelle Egas, woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen, bevestigt dat het aantal meldingen van vechtende buren elke zomer een piek vertoont. De politie spreekt vooral van een groeiend aantal klachten over geluidsoverlast.

Maar ook een streepje zonlicht dat wegvalt door een te hoge erfafscheiding of de geur van grillend vlees doen mensen vaak in de rooie gaan.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toyota laat rolstoel besturen door hersenen


Toyota laat rolstoel besturen door de hersenen


http://img3.imageshack.us/img3/6898/rolstoel.jpgHet Japanse Toyota, de grootste autobouwer ter wereld, heeft een systeem voorgesteld voor snelle analyse van de hersenactiviteit, dat mensen moet toelaten om een rolstoel te besturen door gedachten.

Hersenbesturing
De laatste tijd wordt veel aandacht besteed aan de technologische ontwikkelingen rond hersenbesturing, luidt het bij Toyota. "Die laten interactie toe tussen oude of mindervalide mensen en hun omgeving aan de hand van gedachten, zonder dat ze daarvoor hoeven te praten."

Snelheid van uitvoering
Het systeem zou zich volgens Toyota onderscheiden door zijn snelheid van uitvoeren. De gebruikte algoritmes laten toe om "de analyse te maken in 125 milliseconden, tegenover verschillende seconden bij de conventionele methodes". Nog volgens Toyota worden verschillende projecten uitgevoerd om de technologie te gebruiken voor diverse toepassingen, vooral dan in de medische wereld. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooiste boek ter wereld kost 100.000 euro


Mooiste boek ter wereld kost 100.000 euro


De afbeelding “http://img510.imageshack.us/img510/6201/boekrv7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een kaft uit marmer, een tekst op perkament, eeuwenoude inkt en slechts 99 exemplaren: geen wonder dat het "mooiste kunstboek ter wereld", gewijd aan Michelangelo, een fortuin kost. Maar is 100.000 euro toch niet ietwat overdreven? "De prijs kan hoog lijken als je het als een boek beschouwt, maar dit is eigenlijk een kunstwerk. Verzamelaars zien dit werk als een soort mecenaat", verduidelijkt AFP, een Italiaanse groep die gespecialiseerd is in luxetijdschriften en -boeken. Het boek is 68 cm hoog, 42 cm breed, telt 264 pagina's en weegt in totaal 24 kilogram.

Het neemt een drie- à zestal maand in beslag om één boek tot in de puntjes af te werken. Intussen zijn er twintig exemplaren volledig klaar, waarvan een tiental al een bestemming gevonden hebben. Tussen de kopers bevinden zich ondermeer het museum van Prado en twee rocksterren. Wie niet zoveel centjes heeft, kan altijd terecht op de website van FMROnline.
� Reageer (0)
28-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reizen met kinderen op de achterbank


Reizen met kinderen op de achterbank


http://img37.imageshack.us/img37/9332/inderenopdeachterbank1.jpgMet je gezin op vakantie is leuk, maar vermoeiend. Vooral wie met de auto gaat, weet hoe het voelt om met een bende joelende kids op de achterbank achter het stuur te kruipen. Travelkids.be sprokkelde een aantal tips om de kleintjes onderweg bezig te houden en stressvrij op je bestemming te arriveren.

1. Ben je lang onderweg, tracht dan met inkleurtekeningen aan te geven hoe ver je al gevorderd bent, dat laat het rijden, vliegen of varen gevoelsmatig minder 'oneindig' lang lijken.

2. Favoriete speeltjes gaan mee. Geef je kind een rugzak die het naar hartelust kan vullen. Eigen gekozen speelgoed kan van onschatbare waarde zijn onderweg. Ideaal zijn kleurboeken, puzzels, plastic dierenplakfiguren voor op de ramen en zelfs de nintendo. De allerkleinsten beleven uren plezier aan een doosje met spullen om mee te rinkelen en rammelen. Veel kinderen vinden het geweldig om een eigen stuurtje te hebben en mee te rijden. Gezelschapsspelletjes kunnen met 2 gespeeld worden op de achterbank. De favoriete knuffel mag natuurlijk niet ontbreken bij een dutje.

3. Zorg voor genoeg fris drinken, fruit en wat koekjes. Een klein snoepje kan onderweg ook geen kwaad.

4. Hoeveel Nederlanders zijn jullie al tegengekomen en hoeveel Duitsers? Laat ze nummerplaten tellen: een spelletje dat het al jaren goed doet. Is je kind wat klein om te tellen, dan is het aan mama of papa, maar je kind beleeft er evenveel plezier aan. Zwaaien naar andere auto's is al even oud, maar nog altijd plezant. Vooral vrachtwagenchauffeurs durven al eens terug te toeteren.

5. Maak onderweg voor kleine kinderen zoveel mogelijk gebruik van 'natuurlijke afleiding'. Een landschap met koeien en paarden kan ze keer op keer in enthousiast geschreeuw doen uitbarsten. Vooral als je er een spelletje van maakt, zoals 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'.

6. Raadspelletjes. "Ik heb iets of iemand in mij hoofd. Jij moet raden wat en mag vragen stellen, maar ik antwoord enkel met ja of neen." Dit spelletje kan uren doorgaan, maak het je kind natuurlijk niet té moeilijk!

7. Een ander leuk spelletje is 'om ter langst'. Wie kan het langst zijn adem inhouden, wie kan het langst zwijgen, wie kan het langst 'A' zeggen,...?

8. De Gebroeders Grimm achterna! Je kan samen een verhaaltje vertellen, om de beurt maakt iemand een zin.

9. De weg mee volgen. Probeer je kinderen attent te maken naar waar je rijdt, welke weg je volgt, hoeveel kilometer je al hebt afgelegd,... Zo voelen zij zich heel belangrijk en een beetje reisleider. Als zij niet zouden volgen, zouden jullie vanzelfsprekend hopeloos verkeerd rijden.

10. Boekjes kijken en lezen. Voorzichtig hiermee, voor je vertrekt weet je maar al te best of je kind snel wagenziek wordt. Misschien ben je zelf niet in staat om een letter te lezen in de auto. Dat komt omdat je je ogen fixeert op een stilstaand beeld terwijl je zelf in beweging bent, met als gevolg dat je maag protesteert. Sommige kinderen hebben er geen last van.

11. Zingen werkt ontspannend en is leuk voor het hele gezin. Ook cd's met kinderliedjes mogen niet ontbreken.

12. Verras met kleine cadeautjes. Het favoriete koekje kan je inpakken, maar ook een nieuw speeltje of een schepje waar hij straks op het strand tot aan de andere kant van het water kan graven.

13. Het allerbelangrijkste is om de 2 uur een moment van pauze in te lassen. Kinderen hebben nood aan afwisseling en haten uren stilzitten. Regelmatig de beentjes strekken op de parking is een must. Ga op tijd en stond naar het toilet. Hou een gezellige picknick in het groen. Neem een bal mee en speel een spelletje of ren je rot. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shall we dance

Shall we dance

Om het filmpje te bekijken druk op de foto� Reageer (0)
27-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien

Aardbeien


De afbeelding “http://img160.imageshack.us/img160/9809/aardbeiencj4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Het is volop aardbeientijd. Aardbeien moeten op en top vers zijn. Kies voor glanzende en frisse vruchten. Mat gekleurde vruchten hebben al wat uitstalleven achter de rug.


Bewaar aardbeien steeds droog en koel en met de kroontjes nog aan de vrucht. Verwijder vruchten met weke plekken. Invriezen is mogelijk, maar de vruchten zijn dan alleen nog geschikt om te verwerken tot coulis, jam, siroop.

Voor gebruik mogen de aardbeien voorzichtig worden gespoeld. Het is raadzaam om het kroontje pas na het spoelen te verwijderen. Zo voorkomt men dat de vrucht te veel water opneemt en aan aroma verliest. Laat de aardbeien na het spoelen in een vergiet uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Aardbeien worden in allerlei variaties en combinaties klaargemaakt. We serveren enkele tips.

* Snel snoepje
Dompel de gewassen en uitgelekte aardbeien stuk voor stuk in gesmolten chocolade en laat de chocolade opstijven. Het aardbeisnoepje is dan klaar om van te smullen.

* Aardbeiazijn
Snijd enkele aardbeien in stukjes en laat die in natuurazijn (7% zuurtegraad) glijden. Na enkele dagen beginnen de stukjes hun kleur en aroma af te geven en je krijgt een heerlijke azijn die een parfum geeft aan vinaigrettes en bepaalde visgerechten.

* IJsblokjes
Leg in elk vakje van een ijsblokjesla een hele of een stukje aardbei, vul met water en vries in. Zo'n blokje is een zomerse attentie in limonade, water of cocktail.

* Aardbeisiroop
Snijd de gespoelde aardbeien in stukjes, strooi er royaal suiker over. Laat enkele uren trekken. De aardbeien geven hun sap af en dat is heel lekker over roomijs, bij melk, yoghurt, karnemelk, pudding, enz.


De afbeelding “http://img520.imageshack.us/img520/3315/aardbeieus1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson


"Michael Jackson had angst dat hij zou eindigen als Elvis"


http://img199.imageshack.us/img199/4272/jacksonlisa.jpg
 

 
Lisa Marie Presley, de ex-vrouw van de overleden Michael Jackson, heeft op het internet gereageerd op het droevige nieuws. Ze schrijft dat Michael een gekwelde ziel was die ooit voorspelde dat hij zou eindigen als haar vader Elvis, die andere 'King' in de muziekwereld.

Bizarre relatie
Presley ontkent dat hun relatie vals was, maar geeft wel toe dat ze eerder ongewoon was. "Toch geloof ik dat hij evenveel van mij hield als hij van iemand anders kon houden. En ik zag hem graag." Ze herinnert zich een gesprek met Michael over de dood van haar vader. Elvis Presley stierf ook aan de gevolgen van een hartaanval. Michael keek haar aan en zei: "Ik ben bang dat ik ooit zoals hem ga sterven."

Sterven zoals Elvis
Hoewel ze probeerde om Michael van het tegendeel te overtuigen, bleef hij koppig volhouden. Hij leek als het ware overtuigd dat hij op dezelfde manier zou gaan en gisteren is die vrees waarheid geworden. "Ik ben heel droevig en verward. Toen ik naar het nieuws keek, zag ik hoe het hele scenario van mijn vader zich bij Michael herhaalde", zegt Presley.

Lisa Marie Presley voegt er aan toe dat ze wel geprobeerd heeft om Michael van het "onvermijdelijke" te redden. Ze moest hun relatie beëindigen, omdat ze ziek en uitgeput raakte toen ze in haar opzet bleef falen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacqueline Kennedy had affaire met Marlon Brando


Jacqueline Kennedy had affaire met Marlon Brando


http://img30.imageshack.us/img30/6555/jacquelinekennedy.jpg
 


Brando in zijn memoires
Marlon Brando had twee nachten passionele seks met Jacqueline Kennedy en wilde de intieme details daarvan bekendmaken. Dat staat te lezen in 'Bobby and Jackie: A Love Story', waarin ook ingegaan wordt op de vermeende romance tussen de voormalige First Lady en Robert F. Kennedy, de broer van de vermoorde president JFK.

Passages uit Brando's memoires
Auteur David Heymann wist de hand te leggen op passages uit Brando's relaas over zijn geheime affaire met Jackie Kennedy in 1964. Die passages stonden in de eerste versie van Brando's memoires 'Songs My Mother Taught Me', die in 1994 verschenen. Een vriend van Jackie, die intussen ook de weduwe van Aristotle Onassis was, werkte toen bij de uitgeverij Random House en zorgde ervoor dat die passages geschrapt werden.

Drinken en dansen
De eerste keer dat Brando en Jackie elkaar ontmoetten "werd er nogal wat gedronken tijdens de maaltijd die drie uur duurde". Jackie en Brando dansten en dronken. "Jackie was enorm aangetrokken tot Brando en ze drukte haar billen suggestief tegen de zijne. Ze dansen op nog een lied, gingen terug zitten en begonnen meteen te flirten", beweert Heymann in zijn boek. Ik ben niet zeker of ze wist wat ze deed in bed, maar ze deed het wel goed"Grotere verleidster dan ik dacht"
Brando schreef: "Naar wat ik gehoord en gelezen had, was Jacqueline Kennedy wel koket en sensueel, maar niet bijster seksueel. Ik zag haar meer als een voyeur dan als een verleidster. Maar dat beeld bleek fout. Ze wachtte tot ik haar in bed zou proberen krijgen. Toen ik maar geen aanstalten maakte om haar te verleiden, nam ze zelf het heft in handen en vroeg me 'wil je de nacht met mij doorbrengen'. Ik antwoordde 'ik dacht dat je het nooit zou vragen'".

Jongensachtige heupen
Een week later ontmoetten Jackie en Marlon elkaar opnieuw in een appartement dat hij van een vriend mocht gebruiken. Brando had het verder over de "jongensachtige heupen en gespierd lichaam" van Jackie. "Ik ben niet zeker of ze wist wat ze deed in bed, maar ze deed het wel goed".

Jackie maakte een einde aan de affaire. "Na twee keer Brando te hebben geconsumeerd, wilde ze hem niet meer", stelt Heymann.(br.hln)

� Reageer (0)
26-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie gaat slechte adem tegen


Koffie gaat slechte adem tegen


http://img269.imageshack.us/img269/9353/koffie.jpg
 Een slechte adem is een nachtmerrie voor iedereen. De oplossing is nochtans simpel, zegt Israëlisch onderzoek: drink gewoon een kopje koffie. Koffiebonen bevatten immers stoffen die de bacteriën in je mond ervan weerhouden stoffen te verspreiden die je slechte adem veroorzaken. Muntjes gecombineerd met die koffiespecifieke stoffen zouden dus hét antwoord kunnen zijn voor mensen met een slechte adem.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van Tel Aviv, onder leiding van professor Mel Rosenberg. Eigenlijk dachten de onderzoekers dat koffie slechte adem veroorzaakte, en waren ze op zoek naar de stoffen die dat veroorzaakten. Maar dat bleek niet het geval in het labo: de buisjes waaraan zwarte koffie werd toegevoegd, hadden 90 procent minder uitstoot van gassen geproduceerd door bacteriën.

Hoe komt het dan dat regelmatige koffiedrinkers niet altijd lekker uit hun mond ruiken? Rosenberg wijst naar de toegevoegde melk of room. Zuivel doet de mond uitdrogen, wat de bacteriën vrij spel geeft. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres en presentatrice Yasmine overledenZangeres en presentatrice Yasmine overleden


http://img151.imageshack.us/img151/1692/yasmine.jpg
Zangeres en presentatrice Yasmine is op 37-jarige leeftijd overleden. Ze maakte zelf een einde aan haar leven.

Yasmine, wiens echte naam Hilde Rens is, werd op 3 maart 1972 geboren in Kontich. Ze raakte in Vlaanderen bekend als zangeres en presentatrice.

In 1991 debuteerde Yasmine als zangeres met de cd 'Mooi zo'. Onlangs trok ze nog langs theaters en festivals met vertaalde liedjes van Leonard Cohen.
Omroepsterhttp://img257.imageshack.us/img257/9806/yasmine2.jpgHaar tv-carrière startte ze bij vtm. Ze presenteerde er onder meer 'Tien om te zien'. In 1998 stond ze als VJ mee aan de wieg van TMF Vlaanderen. Nadien ging Yasmine aan de slag bij de VRT, waar ze op één het showbizzprogramma 'De Rode Loper' presenteerde. Ze was ook omroepster.

Yasmine had een lesbische relatie met presentatrice Alexandra Potvin. In 2003 trouwde ze met Marianne Dupon, de winnares van tv-programma 'De Mol'. Op 9 maart 2007 werd hun dochter Ella-Louise geboren.
Gestrande relatie

Dit jaar ging het Yasmine niet voor de wind. Eind april 2009 raakte bekend dat aan haar huwelijk met Marianne Dupon op de klippen was gelopen. Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk na haar huwelijk ook haar job zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", schreef het weekblad. (br.gazet van Antwerpen)

� Reageer (0)
25-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 tips om minder boos te zijn


4 tips om minder boos te zijn


http://img218.imageshack.us/img218/4360/boos.jpgIedereen is wel eens kwaad. Bij sommige mensen is dat een ontploffing van tijdelijke aard, bij andere broeit het tot een woede die alle energie wegvreet. Gezondheidsnet.be geeft enkele tips om met kwaadheid om te gaan, zodat het niet uit de hand loopt.

1) Humor is de beste saus
Niet gemakkelijk als de stoom uit je oren komt, maar lachen helpt je boosheid te controleren. Je gelaatsuitdrukking kan je op goede weg helpen. Uit onderzoek is immers gebleken dat deze een relatie heeft met hoe je je voelt. Wie een lach forceert, voelt zich na een tijdje blijer dan wie in zijn boosheid blijft volharden.

2) Loslaten
Als je je boosheid hebt duidelijk gemaakt aan de betrokken personen, is het belangrijk om deze los te laten en er geen aandacht meer aan te besteden. Deze 'fuck it'-houding vraagt enige oefening, maar helpt je uiteindelijk wel om niet in de boosheid te blijven hangen. Bijkomend voordeel: door afstand te nemen, zie je niet zelden een oplossing voor het probleem of kan je op een constructieve manier een gesprek voeren.

3) Blijven praten
Je terugtrekken in jezelf of frustraties opkroppen tot het tot een uitbarsting komt is verleidelijk, maar destructief. Op het moment van je uitbarsting, zijn alle gevoelens zo versterkt dat ze voor de tegenpartij buiten proportie lijken. In plaats van begrip en verandering, krijg je vooral tegenstand, wat je waarschijnlijk nog kwader maakt. Deze vicieuze cirkel vermijd je door ook (en eerst en vooral) te praten over de kleine dingen die je storen, op een rustige en beleefde toon.

4) Ontstress
Neem of maak tijd voor jezelf, om te ontspannen. Ga sporten, schrijf al je gevoelens neer of neem een yogales. Door tijd te nemen voor jezelf, kom je tot rust, waardoor je meer aankan.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kush'Kush' voorkomt borstenpijn bij het slapen


http://img155.imageshack.us/img155/3473/borsten.jpgGrote borsten zijn niet altijd een zegen, maar vaak ook een last. Niet zelden hebben vrouwen met grote borsten rugklachten, en ook slapen is niet altijd evident. Op de zij liggen is voor veel vrouwen zelfs onmogelijk, omdat de borsten opzij zakken, wat erg pijnlijk kan zijn. Voor hen heeft een Amerikaanse firma 'Kush' ontwikkeld.

Dit staafvormige kussentje kan tussen de borsten worden geplaatst, zodat deze bij het slapen op hun plaats blijven en geen pijn doen.

Rimpels
Kush is bedoeld voor vrouwen met een C-cup of hoger, maar ook voor vrouwen met borstimplantaten, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven. Het zou zelfs helpen om rimpels in de decolleté te voorkomen.

7 kleuren
Kush is gemaakt uit PET, hetzelfde materiaal als de plastic flessen waar frisdrank in wordt verkocht, en bestaat in drie formaten: klein (voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen met borstimplantaten), medium (C-cup) of large (D-cup en groter). Het ding wordt verkocht in zeven kleuren en kost ongeveer 40 dollar (30 à 35 euro). Meer info vind je op de website.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry White
Barry White

Om All Around The World Lisa Stansfield and Barry White
te bekijken druk op de foto


.

 Barry White (Galveston, 12 september 1944 – Los Angeles, 4 juli 2003) was een Amerikaanse soul- en disco-zanger en -producer. Zowel solo als met het door hem gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits.� Reageer (0)
24-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leopold II wilde Nederland binnenvallen


Leopold II wilde Nederland binnenvallen


http://img25.imageshack.us/img25/3717/leopoldii.jpg
 Leopold II rekende erop dat de rooms-katholieken in Nederland in opstand zouden komen als hij het land binnenviel 


Leopold II (1835-1909) wilde Nederland binnenvallen schrijft de christelijk geïnspireerde krant Nederlands Dagblad vandaag. De krant onderzocht documenten in het Koninklijk Huisarchief in Brussel. Die werden gevonden door de Vlaamse journalist en historicus Kris Clerckx. Bij de Belgische "revolutie" in 1830 had België zich van Nederland afgescheurd.

De tweede Belgische koning Leopold stuurde spionagemissies om de Nederlandse militaire kracht in kaart te brengen, stelde een aanvalsplan op en zette een topdiplomaat in om de goedkeuring van grootmacht Frankrijk te verwerven.

In paar dagen Amsterdam veroveren
Het Belgische leger moest Nederland bij verrassing nemen en liefst binnen een paar dagen Amsterdam veroveren, "zodat het nieuws van de aanval gelijktijdig komt met het nieuws van de overgave (door Nederland). Het Europese evenwicht blijft zo behouden", zo beschrijft Clerckx de aanvalsplannen in een nieuw boek over Leopold II.

Wat betreft de troepensterkte moest de verovering van Nederland geen probleem zijn, zo meldde een spionagemissie aan Leopold in 1854. Het Belgische leger telde 2.127 officieren, het Nederlandse slechts 1.397 - en dat waren volgens de spionnen nog vooral oude mannen.

Het budget van het Belgische Ministerie van Oorlog bedroeg ruim 34 miljoen goudfranken, het budget van Nederland slechts 29,6 miljoen. Bovendien ging van het Nederlandse budget meer dan 10 miljoen naar de marine, die bij een Belgische invasie volkomen nutteloos zou zijn.

"Fel verzet door Nederlandse vaderlandsliefde"
Kolonel Chauchet, de hoogste militair in de spionagemissie, constateerde echter dat de forten van de Hollandse Waterlinie goed onderhouden waren, en, misschien nog belangrijker, dat de vaderlandsliefde van de Nederlanders hen tot fel verzet zou bewegen. Leopold rekende er daarentegen op dat de rooms-katholieken in Nederland in opstand zouden komen als hij het land binnenviel.

Dat het plan uiteindelijk niet werd uitgevoerd, lijkt te danken aan de Franse keizer Napoleon III. Leopold vroeg zijn hoogste diplomaat in Frankrijk, de Prins van Chimay, de aanvalsplannen aan te kaarten bij de keizer. De verovering had alleen maar kans van slagen als Frankrijk niet zou ingrijpen. Chimay zag echter weinig in het plan. Na een direct overleg tussen Leopold en Napoleon besloot de koning der Belgen het plan in de ijskast te zetten.

De documenten in het Koninklijk Huisarchief geven de reden daarvoor niet, aldus de krant. "Wel leert de geschiedenis dat van het uitstel afstel kwam."

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zie duizende sterrenDe afbeelding “http://img76.imageshack.us/img76/1391/marypickfordzwoj7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


starend naar de lucht
zie ik duizende sterren
fonkelen aan de hemel
ze verlichten de aarde

samen vormen zij
een grote bron van licht
er gaat geen nacht voorbij
zonder dat zij schijnen

achter al die sterren
bevindt zich het oneindige
een afstand niet te tellen
doet mij niets lijken

toch weet ik,
dat al die prachtige sterren
terug zullen staren
wanneer ik naar ze kijk� Reageer (0)
23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasmachine van de toekomst werkt met 1 glas water


Wasmachine van de toekomst werkt met 1 glas water


http://img40.imageshack.us/img40/679/wasmachiene.jpgEén glas water: meer heb je niet nodig om in de toekomst je wasmachine te doen draaien. De nieuwe, eco-vriendelijke machine zou vanaf volgend jaar, verkocht worden.

De technologie, ontstaan aan de universiteit van Leeds, bespaart tot 90 procent aan water. Na meer dan dertig jaar zoeken, verbruikt deze machine maar 30 procent van de energie die een normale machine nodig heeft.

Korrels
De machine werkt op basis van plastic korrels die in de trommel worden gelegd. Samen met het wasgoed draaien ze mee en absorberen ze het vuil. Enkel een klein glas water is nodig om de vlekken te laten oplossen. Na gebruik, vallen de parels in een apart bakje en zijn ze klaar voor hergebruik, tot honderd keer lang.

Eco-vriendelijk
Xeros, het bedrijf dat de machine op de markt zal brengen, richt zich in eerste instantie op de commerciële wasserettes, hotels en droogkuiscentra. Een eerste deal is al gesloten met Green Earth Cleaning, een milieuvriendelijke wasserijketen uit Amerika. Nadien hopen ze ook de huishoudfabrikanten te overtuigen van de milieuvriendelijke machine. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerplaatsje voor 470.000 euro verkocht in Parijs


Parkeerplaatsje voor 470.000 euro verkocht in Parijs


http://img196.imageshack.us/img196/5126/parkeerplaats.jpg
(archieffoto)


Een anonieme auto-eigenaar, die het blijkbaar beu was om steeds naar een plaats te zoeken om zijn auto te parkeren, heeft een parkeerplaats in hartje Parijs ter waarde van 470.000 euro gekocht.

Aan Seine
De parkeerplaats is gelegen aan de oever van de Seine in het centrum van het zesde arrondissement. De plaats werd op 16 juni ter beschikking gesteld door de gemeente voor een startprijs van 200.000 euro. Het aantal bieders en de prijs voor de plaats liep al snel op.

Prijs van appartement
Volgens de krant La Tribune is de prijs die betaald werd het equivalent van een appartement met drie kamers in een goede buurt van Parijs. Over de identiteit van de koper is niets bekend. (br.hln)

� Reageer (0)
22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leliesDe afbeelding “http://img175.imageshack.us/img175/4554/dech6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

.� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!