Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els de Schepper neemt BV-schap op de korrel


 Els de Schepper neemt BV-schap op de korrel

Om een voorstukje te zien klik op de foto


Els de Schepper doet het weer. De ongekroonde keizerin van het Vlaamse cabaret lanceerde onlangs met een dikke tong in de wang een eigen roddelblad en voor haar nieuwe theatershow 'Els de Schepper - Roddelt' nam ze dit nummer op. Heerlijke verzen als 'je bent een slet zonder omzet, een prostituee zonder pré' of 'je wast je haar met afwasmiddel, je bent goedkoper dan de Lidl' laat ze zingen door BV's als Hadise, Andrea Croonenberghs, Kate Ryan en Martine Prenen. Zalig! De show gaat op 13 november in première in de Lotto Arena in Antwerpen. Doen!
� Reageer (0)
05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test voorspelt hoe lang vrouw nog kinderen kan krijgen

Test voorspelt hoe lang vrouw nog kinderen kan krijgen
Een DNA-test die een vrouw van 18 jaar vertelt hoe lang ze nog heeft om een gezin te starten. Amerikaanse onderzoekers ontwikkelen er momenteel één op basis van een gen dat het aantal eicellen weergeeft dat je nog hebt.

Fragile X
Dankzij deze DNA-test kunnen vrouwen beslissen vroeger een gezin starten of eicellen laten invriezen om haar kans te verhogen nog kinderen te krijgen na haar dertigste. Deze doorbraak volgt na de ontdekking het gen 'Fragile X', dit geeft de snelheid aan waarmee de eicelvoorraad afneemt. Uit vorige onderzoeken blijkt dat sommige varianten van 'Fragile X' in verband staan met een vroege menopauze. Volgens professor Norbert Gleicher toont het ook aan dat een vrouw risico loopt op een vroegtijdige veroudering van de eierstokken. Uit tests bij 316 vrouwen ontdekte hij een sterk verband tussen 'Fragile X' en het aantal rijpe eiecellen in de eierstokken. "Bij een 18- of 20-jarig meisje kunnen we het 'Fragile X' controleren en een goede voorspelling maken van hoe snel haar biologische klok tikt."

Ook kritiek
Gleicher hoopt dat hij volgend jaar kan beginnen met de proeven van deze test. Als vrouwen positief testen op de Fragile X, zal hij een hormoontest uitvoeren om te bevestigen dat de eicelvoorraad snel slinkt. Toch is niet iedereen het eens met hem, de Nederlandse professor Frank Broekmans zegt dat hoewel de kans dan kleiner is om zwanger te worden, niet iedereen met een beperkte eicelvoorraad het moeilijk heeft om moeder te worden.

Goede voorspellers
Vrouwen zijn geboren met een beperkte voorraad van ongerijpte eicellen, of follikels, in hun eierstokken. Slechts een klein deel daarvan ontwikkelt zich tot rijpe eicellen. Een pasgeboren meisje heeft tussen de één en twee miljoen follikels, tegen de adolescentie daalt dat naar 400.000, tegen haar veertigste zijn dat er nog maar enkele honderden. Volgens de vruchtbaarheidsdokters is het aantal follikels in de eierstokken een goede voorspeller voor hoeveel jaar een vrouw nog vruchtbaar zal zijn. De meesten ervaren een snelle daling na haar 35ste.

Vroegtijdige veroudering
Het bewijs groeit steeds vaker dat ongeveer één op de tien vrouwen lijdt aan vroegtijdige veroudering van de eierstokken. Ze worden dan al heel jong onvruchtbaar, soms al als ze twintig zijn.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse portie chocolade houdt je huid jong

Dagelijkse portie chocolade houdt je huid jong


http://img4.imageshack.us/img4/8729/portiechocolade.jpg


Pure chocolade bevat flavanolen die helpen je huid tegen zonschade, een belangrijke oorzaak van rimpels, te beschermen. Dat beweren althans Britse onderzoekers.

Cacaobonen
Uit een recent onderzoek uitgevoerd door een Britse privékliniek blijkt dat enkele stukken pure chocolade per dag rimpels, die veroorzaakt werden door het UV-licht van de zon, helpen te voorkomen. Helaas voor de zoetebekken is enkel donkere chocolade een antirimpelmiddel, omdat dit veel flavanolen bevat. Dit zijn antioxidanten die in cacaobonen, het hoofdbestanddeel van chocolade, voorkomen. Uit het onderzoek blijkt dat degenen die chocolade met veel flavanolen  aten, meer UV-licht konden verdragen dan degenen die chocolade met weinig flavanolen bevatten. De onderzoekers gebruikten wel een chocoladevariant met extra veel flavanolen, die momenteel nog niet op de markt is. 

"Het voornaamste voordelen van flavanolen voor de huid zijn de ontstekingsremmende werking  en de antioxidanten. Conventionele chocolade had echter weinig effect op de huid."
� Reageer (0)
04-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse royals zijn miljardair af

Nederlandse royals zijn miljardair af


http://img687.imageshack.us/img687/134/nederlandseroyals.jpgDe Nederlandse koninklijke familie is miljardair af volgens de Quote 500, de lijst van rijkste Nederlanders. Hun vermogen is door Quote dit jaar met 20 procent afgewaardeerd tot 800 miljoen euro, aldus hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum.
 
De Oranjes zijn twee plaatsen gezakt, van de 23e naar de 25e plaats. Quote heeft de afwaardering voorgelegd aan de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), die volgens Van Stokkum voor het eerst in dertien jaar heeft gereageerd op de rijkenlijst. De RVD liet aan het tijdschrift weten dat de daling terecht is. "Wat betreft het door u genoemde vermogen van 800 miljoen euro, zal iedere aanpassing naar beneden de schatting dichter naar de werkelijkheid brengen", aldus de RVD.
 
De Rijksvoorlichtingsdienst reageert normaal gesproken nooit op vragen over het vermogen van de koninklijke familie.

� Reageer (0)
03-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersverse papa kent zelfde veranderingen als mama

Kersverse papa kent zelfde veranderingen als mama


http://img26.imageshack.us/img26/9074/kersversepapa.jpgNiet alleen de hormoonhuishouding van vrouwen verandert na de  geboorte van haar kind, dit gebeurt ook bij mannen. Deze veranderingen bepalen ook deels de betrokkenheid van de vader bij de opvoeding.

Gelukshormoon
De roze wolk na een bevalling slaat meestal op mama's, bij kersverse vaders is het gevoel vaak minder overweldigend, dat meldt gezondheidsnet.be. Uit recent onderzoek blijkt echter dat ook mannen veranderen na de geboorte van hun kind, de chemie in zijn hoofd is plots anders. Ook hij maakt, net als de mama, meer oxytocine aan. Wat bekend staat als het geluks- of het verzorgingshormoon. Vaders met een hoog gehalte van oxytocine zijn meer met hun kinderen bezig dan andere mannen, ook de kroost heeft in dat geval een betere band met de vader.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prix Goncourt gaat naar Frans-Senegalese Marie NDiaye


Prix Goncourt gaat naar Frans-Senegalese Marie NDiaye


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Trois-femmes-puissantes.jpg?t=1257169833


De Prix Goncourt, de meest prestigieuze literaire prijs in Frankrijk, is toegekend aan de Frans-Senegalese Marie NDiaye voor haar werk "Trois femmes puissantes". NDiaye is de eerste vrouw sinds 1998 die de prijs in ontvangst mag nemen. Ze kreeg tijdens de eerste ronde vijf stemmen, tegen twee voor de Belg Jean-Philippe Toussaint ("La vérité sur Marie") en één stem voor Delphine de Vigan ("Les heures souterraines").
 
"Trois femmes puissantes", uitgegeven bij Gallimard, bestaat uit drie verhalen waarin de heldinnen telkens volharden om hun waardigheid te bewaren, tussen Frankrijk en Afrika.
 
Biografie
De schrijfster werd op 4 juni 1967 geboren in Pithiviers, in het centrum van Frankrijk, uit een Senegalese vader en een Franse moeder, en groeide op in de Parijse buitenwijken. Ze werd in Frankrijk opgevoed door haar moeder, een leerkracht natuurwetenschappen, en publiceerde haar eerste roman, "Quant au riche avenir" (1985), toen ze achttien jaar was.
 
Ze stopte al snel met studeren om zich aan het schrijven te wijden. Op 23 jaar tijd schreef ze een 20-tal werken, die voornamelijk bij Minuit en vervolgens bij Gallimard uitgegeven werden, zoals "Comédie classique" (1988), "La femme changée en bûche" (1989) en "La sorcière" (1996). NDiaye is een atypische, geëngageerde en feministische schrijfster en verrast de lezer met de vreemdheid van haar verhalen, die gaan over vrouwen en ingewikkelde verhoudingen tussen mensen. In 2007 trok NDiaye met haar gezin naar Berlijn.
 
De Prix Renaudot 2009, eveneens een belangrijke literaire prijs in Frankrijk, werd toegekend aan Frédéric Beigbeder voor "Un roman français" (Grasset).
� Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kans op depressie na abortus

Meer kans op depressie na abortus


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/depressie.jpg?t=1257175212


Sommige vrouwen die een abortus lieten uitvoeren, kampen met zoveel stress dat dit hun risico verhoogt op mentale gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Stress
Onderzoekers in Nieuw-Zeeland bestudeerden de medische geschiedenis van 500 vrouwen tussen de 15 en de 30 jaar. Ze ontdekten dat het risico op een depressie na een abortus afhankelijk is van de hoeveelheid stress waaraan een vrouw lijdt.  Bijna 85 procent van de vrouwen hen negatieve gevoelens als droevigheid, schuldgevoel of spijt of pijn na een abortus.

Opluchting
Evenveel vrouwen ervoeren ook minstens één positief gevoel als opluchting of geluk. Toch blijkt dat de problemen qua mentale gezondheid bij vrouwen die één of meer negatieve gevoelens hadden 1,4 tot 1,8 keer zo hoog waren als bij vrouwen die geen abortus ondergingen.

Verwoestende gevolgen
"Een abortus kan verwoestende gevolgen hebben voor de mentale gezondheid van vrouwen", aldus de onderzoekers. Uit eerdere studies blijkt dat 40 procent van de jongere vrouwen die een abortus lieten uitoeren, kampten met een depressie. Dat is meer dan het dubbel dan degenen die nog nooit zwanger zijn geweest.
� Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookje ....er was eens een bloemDe afbeelding “http://img337.imageshack.us/img337/5557/bloemfullaj8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Sprookje

Er was eens een bloem... ze was mooi... mooier dan alle anderen.
Toen ze werd geboren wou iedereen haar vastnemen om haar te knuffelen.
Toen ze groter werd was iedereen verliefd op haar.
De bloem vond het wel leuk zoveel liefde om haar heen.
Maar..wat de anderen niet wilden zien zag zij wel.

De lelijke bloemen kregen geen kans.
Ze werden verstoten... achtergelaten en werden met de dag lelijker.
Ze kregen geen water meer, het was toch al te laat dachten alle anderen.
Beter extra veel water voor de mooie bloem dan voor alle hopeloze lelijke bloemen.

Maar dat pikte de mooie bloem niet!
Ze bedacht een plan.
Ze zei tegen iedereen... luistert naar me...
Jullie moeten meer water geven aan de  lelijke bloemetjes dan aan mij!"

Vanaf dat de lelijke bloemen dit goeie nieuw hoorden begonnen ze allemaal te glimlachen.
Maar wat er toen gebeurde was wonderbaarlijk!
Zonder één druppel water veranderde de lelijke bloemetjes in prachtige mooie bloemen!
En toen ze dat zagen begonnen ze nog meer te glimlachen.
Mooier en mooier werden ze.
Zonder dat er ook maar een druppel water werdt gegeven!

Overal werdt er feest gevierd!
Iedereen was gelukkig.
En toen dacht de oogverblindend mooie bloem die nu niet meer zo opvallend was
"Wat was ik eenzaam toen ik de mooiste was!"
� Reageer (0)
31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer iets van datingtips voor singles uit 1938

Leer iets van datingtips voor singles uit 1938


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/oude-datingtips.jpg?t=1257004431Hoewel de wereld en de kijk op relaties heel wat veranderd is sinds 1938, blijven er nog wel enkele basisbegrippen gelden. We selecteerden de beste tips uit een oude editie van 'Photo Parade magazin' waar ook de moderne vrouw nog iets aan heeft.

1. Omkleden
Kleed je niet om waar je date bijstaat. Doe dit in je slaapkamer om je aanzien hoog te houden. Laat hem ook niet wachten als hij je komt oppikken. Begroet hem met een glimlach.

2. Zakdoek
Mannen houden er niet van als een vrouw zijn zakdoek leent en deze helemaal besmeurt met lipstick. Breng je make-up aan als je alleen bent, niet in zijn gezelschap. Zo bewaar je het vrouwelijke mysterie.

3. Vreemde houding
Ga niet in een vreemde of onelegante houding zitten en kijk ook zeker niet verveeld, ook al ben je dat eigenlijk wel. Wees alert en als je per se kauwgom wil gebruiken (maar dat is niet aangeraden) doe dit dan onopvallend, stil en met een gesloten mond.

  


  http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/oude-datingtips-2.jpg?t=12570044974. Dansen

Mannen houden ervan dat er met hen rekening gehouden wordt. Wanneer hij wil dansen, wil hij niet babbelen, hou dus dan je mond.

5. Ondergoed
Als je een beha nodig hebt, draag er dan een. Zit deze niet goed, pruts er dan niet in het openbaar aan. En let er op dat je kousen steeds goed zitten.

6. Auto
Gebruik de achteruitkijkspiegel van de auto niet om je make-up bij te werken. Mannen hebben dit namelijk nodig om te kunnen rijden. Het irriteert hem wanneer hij achteruit moet kijken om te zien wat er achter hem is.

7. Aanrakingen
Wees niet te familiair in het openbaar. Openlijk vertoon van affectie getuigt van weinig smaak, vaak beschaamt het hem of voelt hij zich belachelijk.

8. Huilen
Wees niet te sentimenteel of probeer hem niet te dwingen zijn gevoelens te uiten. Mannen houden niet van tranen, zeker in publieke plaatsen.

9. Andere mannen
Wees niet te familiair met de ober en praat niet over de leuke dingen die je al in het verleden met anderen deed. Mannen verdienen je volledige, onverdeelde aandacht. 

10. Gespreksonderwerpen
Praat niet over kledij en mode, probeer zeker niet je nieuwe jurk te beschrijven. Plezier je date door te praten over wat hem interesseert.

11. Alcohol
Drink niet te veel, een man verwacht dat je je de hele avond waardig gedraagt. Alcohol doet sommige meisjes er slimmer uit zien, maar de meesten stellen zichzelf enkel aan. Wat je zeker niet mag doen, is jezelf bewusteloos drinken.
� Reageer (0)
30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama houdt kapsel in bedwang met haarband

Michelle Obama houdt kapsel in bedwang met haarband


http://img11.imageshack.us/img11/8273/michelleobama.jpg


Michelle Obama, die als één van de meest stijlvolle vrouwen bestempeld wordt, doet vaak haar haren naar achter omdat ze moeilijk te temmen zijn.

Uitvallen
"Ik gebruik haarbanden. Voor de rest niets anders, want daar zou mijn haar van uitvallen", aldus de Amerikaanse first lady. Ook deelt ze haar slanke geheim: "Ik sta niet meer om half vijf op om te sporten, maar heb nu wel een personal trainer omdat ik niet genoeg discipline heb om het alleen te doen. Ik train twee uur per dag met gewichten en doe veel cardio-oefeningen."

Dol op caloriebommen
Michelle bekende onlangs dat ze houdt van fastfood, ze sport liever veel dan dat ze zichzelf deze caloriebommen zou ontzeggen. Ik hou van frietjes, hamburgers en taart. Als ik dat niet meer kon eten, zou ik me depressief voelen."
� Reageer (0)
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we moeten kiezen tussen witte en rode wijn

Waarom we moeten kiezen tussen witte en rode wijn


http://img11.imageshack.us/img11/7945/wijn2.jpgWie iets van wijn kent weet dat we witte en rode wijn niet bij elke maaltijd kunnen drinken. De gouden regel is: "Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis". Japanse wetenschappers hebben daar voor het eerst een verklaring voor gegeven.

Rode wijn
De nasmaak van rode wijn is niet zo lekker in combinatie met vis. Dat komt omdat er ijzer in rode wijn zit. Toch bestaan er volgens de onderzoekers rode wijnen die perfect in combinatie met vis gedronken kunnen worden. Niemand kon immers op voorhand voorspellen of een bepaalde fles rode wijn bij een visgerecht zou passen, omdat we niet wisten wat die nasmaak veroorzaakte.

IJzer
Wijnproevers moesten 38 rode wijnen en 26 witte wijnen proberen in combinatie met een visgerecht. Naarmate een wijn een hoger ijzergehalte had, werd de visachtige nasmaak sterker. Conclusie van de studie: rode wijnen met een laag ijzergehalte passen ondanks de vooroordelen perfect bij een stukje vis.
� Reageer (0)
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Belg op tien heeft begrafenis al geregeld

Een Belg op tien heeft begrafenis al geregeld

Drie op de vijf mensen bezoeken rond Allerheiligen het kerkhof, maar weinigen hebben al praktische schikkingen getroffen voor hun eigen overlijden. Dat blijkt uit een enquête die het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) in december 2008 afnam bij 756 Belgen van 18 jaar en ouder.
 
Eigen begrafenis
Eén op de tien Belgen zegt de eigen begrafenis al geregeld te hebben. Minder dan één op de twee heeft een verzekering voor begrafeniskosten of een uitvaartplan afgesloten en de begrafenisonderneming gekozen. Van de 9 procent die al regelingen getroffen heeft, heeft hooguit één op de vier beslist organen af te staan, een burgerlijke dienst te houden of zijn lichaam aan de wetenschap af te staan.
 
Vier op de tien ondervraagden willen liever op een kerkhof begraven worden. Een vierde kiest voor lijkverbranding, een percentage dat in 2008 met 2 procent is toegenomen.
 
Duur
De mensen vinden dat de begrafenisondernemingen rekening houden met hun wensen en pijn, maar zijn naar eigen zeggen niet goed geïnformeerd over de prijzen en de diensten. De ontevredenheid over de prijs is op een jaar tijd met 7 procent toegenomen. De ondervraagden die zeggen dat ze een idee hebben van de prijs, schatten die rond de 3.546 euro.

De meerderheid van de ondervraagden neemt op Allerheiligen bloemen mee naar het kerkhof. Gemiddeld geven de mensen 32 euro uit aan bloemen, die ze gemiddeld op drie graven leggen, zegt het OIVO.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe vrouwen maken Franse banken miljoen euro lichter

Knappe vrouwen maken Franse banken miljoen euro lichter


http://img42.imageshack.us/img42/234/geldt.jpgZe waren knap, jong en hebben ongebreideld de limiet van hun bankrekening overschreden: de Franse politie heeft een vermoedelijke bende oplichters gevat die doelbewust goed uitziende vrouwen heeft ingezet om banken in het ootje te nemen.
 
In totaal hebben banken meer dan een miljoen euro schade geleden, zo heeft de politie in Rouen meegedeeld. Tegen 17 leden loopt een onderzoek, 6 van hen zitten in de cel.
 
De zowat 30 jaar oude bendeleider had in Parijse nachtclubs mooie vrouwen gerekruteerd. De jongedames openden onder een valse identiteit bankrekeningen en deponeerden telkens 10.000 euro. Maar daarop overschreden ze de limiet van die rekeningen in grote stijl. Zowat een dozijn banken in Noord-Frankrijk is bedot.
� Reageer (0)
27-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel belangstelling voor jobs als lakei Beatrix

Veel belangstelling voor jobs als lakei Beatrix


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lakei-Beatrix.jpg?t=1256647733Het Nederlandse koningshuis heeft een vacature voor een lakei bij koningin Beatrix, en wordt overspoeld met sollicitaties. De hofhouding van de koningin bestaat momenteel alleen uit mannelijke lakeien, maar ook vrouwen mogen solliciteren, meldt het AD.


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Beatrix.jpg?t=1256648072


Kandidaten moeten minimaal een opleiding middelbaar beroepsonderwijs hebben, bij voorkeur een diploma van de hotelschool. Ook wordt kennis van de verzorging van zilver en serviesgoed gevraagd. Het salaris bedraagt maximaal 2.338,64 euro per maand.


� Reageer (0)
26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fergie: Ik ben niet geruïneerd


Fergie: "Ik ben niet geruïneerd"


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Ferguson.jpg?t=1256576464


De voormalige schoondochter van de Britse koningin, Sarah Ferguson, heeft woedend gereageerd op de wekenlange speculaties over haar "geruïneerde" financiële toestand. "Ik ben niet geruïneerd en ik zal niet opgeven", aldus de roodharige Fergie in het Britse magazine Hello!. Het faillissement van haar Amerikaans lifestylebedrijf Hartmoor heeft de hertogin van York achtergelaten met een schuldenberg van 650.000 euro.
 
Volgens verschillende media heeft het magazine 50.000 pond neergeteld voor het interview met Ferguson. Fergie verklaarde aan het blad dat ze stemmen van haar overleden vader hoorde die haar advies gaf over hoe om te gaan met de schulden. "Ik zie mezelf niet als slachtoffer in deze hele toestand. Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld", aldus de hertogin van York. Ferguson was van 1986 tot 1996 getrouwd met Prins Andrew, de tweede zoon van de Britse koningin.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is meest onproductieve dag

Vandaag is meest onproductieve dag


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Schrijfmachine-1.jpg


Vandaag zakt de productiviteit van werknemers met 50 procent omdat de meesten het moeilijk hebben met het winteruur. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse enquête.

Ziek melden
De klok terugdraaien heeft een negatief effect op werknemers, dat toonde een Amerikaanse studie bij 2.000 mensen aan. De meerderheid voorspelde het moeilijk te hebben met de werklast deze week omdat ze zich vermoeid zullen voelen. Meer dan één op de tien zei dat situatie door het winteruur vorige jaar zo erg was dat ze er met hun baas over hebben gepraat. Bij één op de twaalf was hun herfstdip de vorige jaren zo erg dat ze zichzelf ziek meldden. 

Zonlicht
Experte Bridget O'Connell van de mentale gezondheidsorganisatie MIND: "Een laag energieniveau en weinig motivatie zijn voor velen een probleem rond deze tijd van het jaar. Gaan werken en thuiskomen als het donker is, dat betekent dat we niet genoeg zonlicht krijgen. Wat een lusteloos gevoel kan bezorgen en je humeur kan aantasten. Probeer regelmatig te sporten en dagelijks enkele minuten daglicht te krijgen om je stemming te verbeteren."
� Reageer (0)
25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 uitspraken die verklappen dat hij het niet meent

6 uitspraken die verklappen dat hij het niet meent


http://img30.imageshack.us/img30/3541/koppel.jpg


In de verliefdheidsfase is het gemakkelijk om alle overduidelijke signalen te negeren dat hij jou niet zo erg ziet zitten als jij hem. Je focust op het positieve, je ziet enkel wat hij wél doet en negeert wat hij niet doet. Met als resultaat dat je keihard van de roze wolk naar beneden dondert als je hem ziet kussen met iemand anders, als hij jou laat zitten, als hij je afwijst. Nochtans zijn er zes zinnen die alle alarmbellen zouden moeten doen rinkelen:

1) "Ik haat plannen"

Vertaling: Ik wil geen plannen maken met jou.

Als een man het al lastig vindt om een datum af te spreken om met jou naar de film te gaan, dan wil hij eigenlijk niet bij jou zijn. Zelfs niet als vriend, en dat zegt eigenlijk veel meer dan die drie woordjes doen vermoeden.

2) "Mijn ex'en waren onredelijk"

Vertaling: "Ik sluit geen compromissen"

Vrouwen zin geen watjes: ja, ze overdrijven, overanalyseren en overreageren. Ze zijn te emotioneel, soms hysterisch en maken zich te veel zorgen. Maar als hij zegt dat ál zjin ex'en gek waren, dan moet dat een belletje doen rinkelen. Of hij trekt ze aan (en wat zegt dat over jou), of hij noemt ze 'gek' zodat hij niets moet toegeven. Zo werken relaties natuurlijk niet. In het begin heb je geduld en geef je toe, maar uiteindelijk wil jij ook bepaalde dingen bereiken en zal hij ze 'onredelijk' vinden.

3) "Seks is niet belangrijk"

Vertaling: "Ik vind seks met jou niet belangrijk"

Seks is belangrijk, al is het voor het ene koppel belangrijker dan voor het andere. Maar als het in het begin van jullie relatie al niet goed botert in bed, en hij je niet dichterbij laat komen, waarom hebben jullie dan een relatie?

4) "Ik moet geen knap meisje hebben"

Vertaling: "Ik ben lui en onzeker"

Naast de belediging die in deze uitspraak schuilt, betekent het ook dat de man in kwestie liever niet te veel energie steekt in een vrouw. Niet om haar te verleiden, en dus ook niet om de relatie te doen werken.

5) "Ik heb geen mannelijke vrienden"

Vertaling: "Ik ben een vrouwenversierder (of een verdoken homo)"

Natuurlijk bestaan er mannen die het gezelschap van vrouwen verkiezen. Maar als hij voornamelijk 'vriendinnen' heeft, denk je best twee keer na. Misschien is hij wel homoseksueel, maar weet hij het nog niet. Ofwel apprecieert hij het gezelschap van vrouwen iets te veel, en is hij dus onbetrouwbaar.

6) "Ik ben niet het vriendje-type"

Geen vertaling, dit is zo duidelijk als het maar kan zijn: hij wil je vriendje niet zijn, hij wil geen relatie en als hij dat niet wil, waarom zou je hem dan dwingen?
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoelang duurt voor eeuwigDe afbeelding “http://img140.imageshack.us/img140/5139/rogerseh7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Hoelang duurt voor eeuwig?

Tot wanneer is altijd?
Is het tien jaar?
Een kwartier?
Een eeuw?

Is eeuwig een leven lang?
Wiens leven is het dan?
Geld het voor iedereen?
Hangt het af van je geboortejaar?
Is het ergens af te lezen?

Een eeuw
Dat is wel logisch
Grammaticaal gezien
Een eeuwigheid
Dat is wel een leven lang

Weer eens een mysterie
Weer eens een idee
Weer een onbeantwoorde vraag
Zo is het leven
Altijd een beetje vaag� Reageer (0)
24-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computer herkent angst, woede....

Computer herkent angst, woede, walging, blijdschap, verdriet en verbazing
Een wetenschapper aan de Delftse Technische Universiteit, Gragos Datcu, heeft een systeem ontwikkeld waarmee een computer de basisemoties angst, woede, walging, blijdschap, verdriet en verbazing kan herkennen. De techniek is in de toekomst bruikbaar in robots.

De Nederlandse overheid betaalt de onderzoeken in de hoop dat zij leiden tot intelligente toepassingen, zoals gebruik in auto's om de emotionele toestand van de bestuurder in te schatten en zo nodig in te grijpen. Enkele automerken hebben al een systeem dat reageert als de chauffeur zit te knikkebollen. Een andere mogelijkheid zijn beveiligingssystemen die werken op basis van emotieherkenning. Een andere  toepassing: robots die ouderen helpen en kunnen reageren op hun emoties.

95 procent van gevallen juist
Datcu heeft een prototype ontwikkeld dat in 95 procent van de gevallen de gemoedstoestand juist signaleert. Hij heeft zich bij de ontwikkeling ervan toegelegd op de herkening van emoties uit gezichtuitdrukkingen en op spraak. Het gezicht kent maar een beperkt aantal veranderingen die samenhangen met het samentrekken of ontspannen van de spieren.

Twee meetmethoden
Datcu's systeem omvat twee meetmethoden voor het herkennen van een emotie in de gezichtsuitdrukking. Als eerste meet het de verandering tussen bepaalde punten op het gezicht. Zo neemt de afstand tussen de top van het voorhoofd en het puntje van de kin toe bij verbazing.

De tweede baseert zich op het feit dat elke emotie invloed heeft op veranderingen in de contouren van mond, ogen en wenkbrauwen. Daardoor is er voor iedere emotie een patroon dat door een machine in principe kan worden herkend. Daarbij heeft Datcu een manier ontwikkeld om het gezicht in beeld te vangen en lang genoeg vast te houden om de meting te kunnen uitvoeren.
� Reageer (0)
23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zou jij je kinderen constant volgen via gps?

Zou jij je kinderen constant volgen via gps?


http://img132.imageshack.us/img132/3488/kinderen.jpg


Het bedrijf NuM8 lanceerde onlangs een lokaliseringtoestel waarmee ouders met gsm hun kroost via een polshorloge in de gaten kunnen houden. Zou jij jezelf zo'n ding aanschaffen zodat niets wat je kind doet onopgemerkt blijft?

Polshorloge
Toen de dochter van de Britse Steve Salmon verdween tijdens de lunch, doorstond hij het bangste kwartier van zijn leven. Twee jaar laar lanceerde hij de NuM8, de eerste gps die kinderen met speciale software lokaliseert. Hij toestel lijkt op een kindvriendelijk polshorloge, waarmee de ouders via een satelliet van een computer of gsm hun kinderen kunnen volgen. Het armbandje heeft een speciaal slot waardoor het kind dit niet zomaar kan uitdoen. Gebeurt dat toch, dan krijgt mama of papa een bericht. Je kunt ook een gebied afbakenen waarbinnen je oogappel moet blijven. Komt hij of zij daarbuiten, krijg je ook een melding.

Nog niet voldoende
De Britse journaliste Anna Maxted testte het toestel uit en 'bespioneerde' haar zoontje er gedurende een namiddag mee. "Ik maakte mijn tienjarige wijs dat dit gebruikt werd door geheime agenten om slechteriken op te sporen en hij wou het meteen aantrekken. Ik moet toegeven dat het een erg geruststellend apparaat is. Tijdens een namiddagje in het park, zette ik me ermee rustig op een terrasje met een kop koffie en liet mijn zoontje naar hartenlust spelen zonder dat ik mijn ogen op hem moest houden. Omdat het toestel niet in de hoogte meet, kon mijn zoontje wel in de bomen kruipen. Als hij er dan zou uitvallen en zich bezeren, zal ik het pas merken wanneer hij afgevoerd wordt door de ambulance. De bevestiging die je krijgt van de NuM8 is nog niet voldoende."http://img26.imageshack.us/img26/7339/gpsvoorkinderen.jpgLeren risico's te nemen
Directeur van het Britse familie- en opvoedingsinstituut Honor Rhodes is niet onder de indruk van het toestel. "Het is een symptoom van de overbezorgde maar luie ouder. Waartegen proberen ouders hun kinderen te beschermen? De kans dat je kind geraakt wordt door bliksem is groter dan dat het ontvoerd wordt. Je kroost heeft het recht dingen zelf te ontdekken. Ze moeten dingen doen zonder dat ouders hier op toezien. Kinderen houden ervan risico's te nemen en het is de taak van de ouders om dit te kunnen verdragen in plaats van hier op te reageren. Als je kind de neiging heeft weg te lopen, is het beter met hem of haar erover te praten waar het wel of niet mag gaan. Zo is je kind als tiener klaar om zijn eigen beslissingen te maken."
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!