Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mussolini's bloed en hersenen even te koop op eBay

Mussolini's bloed en hersenen even te koop op eBay


http://img21.imageshack.us/img21/197/benitomussolinit.jpgHet bloed en het brein van de Italiaanse dictator Benito Mussolini stonden even te koop op eBay, voor het ronde bedrag van 15.000 euro. eBay was er snel bij om de veiling af te blazen.

Geen menselijke materie
"Er kwam geen enkel bod binnen op de korte tijd dat de advertentie online stond", zegt het bedrijf, dat meteen de bizarre annonce verwijderde omdat het de verkoop van menselijke materie niet toestaat.

"Schande"
De kleindochter van 'Il Duce', Alessandra, vindt het een schande dat iemand haar grootvaders brein en bloed probeert te verkopen. De neofascistische politica zei dat de overblijfselen van Benito Mussolini, die door de partizanen werd opgehangen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, normaal bijgehouden worden in een ziekenhuis in Milaan. Het hospitaal ontkent dat.
� Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 werknemers verwacht eindejaarscadeau

1 op 2 werknemers verwacht eindejaarscadeau


http://img688.imageshack.us/img688/6973/eindejaarscadeau.jpgOf er dit jaar evenveel eindejaarsgiften op de werkvloer zullen worden uitgedeeld, blijft maar de vraag. Feit is wel dat de helft van alle werknemers een even grote attentie als vorig jaar verwacht. Slechts tien procent denkt niets te krijgen.

Ontgoocheling
De economische crisis laat zich ongetwijfeld voelen bij heel wat werkgevers. Wordt er toch iets gegeven, is de kans groot dat het geschenk goedkoper is dan de vorige jaren. Een rondvraag door een Nederlands marketingbureau toont aan dat medewerkers daar uiterst ontgoocheld zouden op reageren.

Waardering
Krijgen werknemers een eindejaarsgift, voelt 83 procent van alle ondervraagden zich gewaardeerd door de werkgever. Vooral het midden- en laag opgeleide medewerkers vindt dat. Tradities vragen om in ere blijven, is een veelgehoord argument bij driekwart van de respondenten. Vooral medewerkers tusssen de 35 en 55 jaar denken er zo over.

Waardebon
Een traditioneel pakket lijkt nog steeds de beste keuze. Daarnaast krijgen medewerkers graag een waardebon of een kerstpakket naar eigen keuze. Slechts vier procent ontvangt liever geen cadeau.

Informeren
Volgens het marketingbureau is het als werkgever, uiterst belangrijk om tradities in ere te houden, zeker in tijden van economische crisis. Zo blijft de werknemer gemotiveerd. Zelfs een kleine attentie is beter dan helemaal niets. Kan dat er niet af, is het belangrijk de medewerkers op voorhand te informeren. Communiceer duidelijk waarom het bedrijf andere keuzes maakt.
� Reageer (0)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkrachters in Nederland steeds vaker chemisch gecastreerd

Verkrachters in Nederland steeds vaker chemisch gecastreerd


http://img44.imageshack.us/img44/5189/gevangenis.jpgVerkrachters krijgen in Nederland steeds vaker de keuze: ofwel jarenlang opgesloten blijven, ofwel vrijkomen na chemische castratie.
Verkrachters krijgen in Nederland steeds vaker libidoremmers voorgeschreven om zo hun kansen op invrijheidstelling te vergroten. Dat meldt de Volkskrant. Volgens de krant worden de zedendelinquenten in de instelling waar ze verblijven steeds meer voor de keuze gesteld: ofwel jarenlang opgesloten blijven, ofwel verlof krijgen na chemische castratie.

Maatschappij
"Een zorgelijke ontwikkeling", zegt de Rotterdamse hoogleraar Hjalmar van Marle. "Je kunt best libidoremmers voorschrijven om medische redenen, maar het gebeurt steeds vaker alleen om de maatschappij te beschermen. Dat moet je meewegen, maar artsen dienen hun patiënt voorop te stellen. Het gevoel in de klinieken is: we schrijven het voor, want anders wordt onze verlofaanvraag afgekeurd."

Rust in hoofd
De Volkskrant pakt ook uit met het verhaal van een betrokkene, die sinds 2001 libidoremmers neemt en zo zijn testosteronniveau gevoelig zag verlagen. "Ik heb nu rust in mijn hoofd", zegt de man. "Vroeger stond alles in het teken van seks en vrouwen versieren. Ik masturbeerde zes keer per dag, het voelde alsof ik anders zou ontploffen. Seks heeft mij en anderen veel ellende opgeleverd. Omdat ik het testosteronniveau heb van een 6-jarige, is mijn seksuele drift weg. Ik kan mezelf dwingen aan seks te denken, maar een erectie krijg ik dan niet. Dat heb ik zelf verknald. Het is confronterend, ik voel me minder man."

Bijwerkingen
De man spreekt ook over de bijwerkingen die met het nemen van de libidoremmers gepaard gingen. "Door het medicijn kreeg ik borsten, die in het ziekenhuis zijn weggesneden", zegt hij. "Mijn geslachtsdeel is tot de helft gekrompen. In een half jaar ben ik 20 kilo aangekomen. Ook heb ik botontkalking, waardoor mijn heup nu gevaar loopt. Op langere termijn kunnen de bijwerkingen levensbedreigend zijn, zeggen deskundigen. Ik loop met een tijdbom in mijn lichaam, maar ik ga door. Want zonder medicijnen kan ik mezelf niet onder controle houden."
� Reageer (0)
18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts beperkt aantal Belgen koopt gehoorapparaat

Slechts beperkt aantal Belgen koopt gehoorapparaat


http://img163.imageshack.us/img163/7243/gehoorapparaat.jpgHoewel zo'n 700.000 Belgen in aanmerking komen voor een vergoeding van het Riziv bij de aankoop van een gehoorapparaat, schaffen zich jaarlijks slechts 25.000 mensen een dergelijk toestel aan. Dat schrijft het gezondheidsmagazine Bodytalk. Het tijdschrift baseert zich hiervoor op cijfers van het Kenniscentrum voor Gezondheidszorg (KCE). Het Riziv voorziet onder bepaalde voorwaarden in een vergoeding.
 
Uit internationaal onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de 61- tot 70-jarigen en ruim 80 procent van de 70-plussers in meerdere of mindere mate met hardhorendheid te kampen heeft. Er bestaat hiervoor geen behandeling. Enkel een hoortoestel kan soelaas bieden. Wie dat met een voorschrift van de keel-, neus- en oorarts aankoopt, kan een vergoeding van circa 500 euro krijgen voor een eenzijdig apparaat en van 950 euro voor tweezijdige hoortoestellen.
 
Duurder
Uit onderzoek door KCE blijkt voorts dat de hoorapparaten in ons land gemiddeld duurder zijn dan in onze buurlanden. Belgen schaffen zich bovendien de te dure toestellen aan zonder er een bijkomend voordeel uit te halen. Het KCE wijst hierbij met een beschuldigende vinger naar de verkopers die baat zouden hebben bij de verkoop van de duurdere toestellen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf porties groenten en fruit maken je sexy

Vijf porties groenten en fruit maken je sexy


http://img97.imageshack.us/img97/4978/groenten.jpg

.


Vijf porties groenten en fruit per dag maken niet enkel gezond, maar bezorgen je ook een aantrekkelijk uiterlijk. Schotse wetenschappers suggeren dat een rozige huidkleur, te verkrijgen na het eten van veel groenten, je attractiever maken voor het andere geslacht.

Onderzoek
Aan blanke mannen en vrouwen werd gevraagd welke huidskleur het meest gezond en wenselijk leek. De roze look, ontstaan na het eten van veel groenten en fruit, werd verkozen boven de zongekleurde uitstraling. Toen de deelnemers via computersimulatie de huidskleur dienden aan te passen om een gezonde uitstraling te bekomen, kozen ze nu ook weer voor rozige en lichtgele tinten om de helderheid van de huid te verhogen.

Lichte kleur
"Of een gezicht aantrekkelijk is, heeft niet enkel met de vorm of de textuur van het gezicht te maken", vertelt onderzoeker Dr Stephen. "Een van de meest variabele kenmerken is de huidskleur. In het westen denken we vaak dat de zonnestudio de beste manier is om de huidskleur te verbeteren, maar ons onderzoek toont aan dat een gezonde levensstijl en aangepaste voeding, je aantrekkelijkheid verhoogt".

 "Je zou verwachten dat de deelnemers een gezicht donkerder en geler zouden maken. In de plaats daarvan maakten ze het gelaat roziger en lichter, wat meer in overeenstemming is met het carotenoïde pigment dat we op basis van groenten en fruit in de voeding  krijgen".

Zuurstofrijk
Een huid die een roziger oogt, kent een goede bloeddoorstroming en zit en vol zuurstof. Vaak is dan ook het hart en longen sterker. Rokers en diabetici bijvoorbeeld  hebben minder goede bloeddoorstoming en dat zie je aan hun huidskleur.

Vijf porties
Carotenoïde pigmenten, vervat in sinaasappels en tomaten, wortelen, spinazie en andere bladgroenten, zijn sterke antioxidanten. Die bestrijden het lichaam wanneer het ziek is. Ze zijn belangrijk voor ons immuunsysteem en helpen kanker te voorkomen. Volgens de dokter moeten we ernaar streven vijf groenten en fruit per dag te eten. Andere landen, zoals Japan, bevelen zelfs tien stuks per dag, aan
� Reageer (0)
16-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verminkte man wordt week nieuwslezer bij Channel Five

Verminkte man wordt week nieuwslezer bij Channel Five


http://img21.imageshack.us/img21/7271/verminkteman.jpg
James Partridge.


De Britse commerciële zender Channel Five heeft deze week een primeur. Een man die door brandwonden zwaar verminkt is in zijn gezicht, leest vanaf vandaag een week lang het journaal van de omroep. Met het inzetten van de nieuwslezer wil de zender naar eigen zeggen de vooroordelen tegen mensen met een misvormd uiterlijk wegnemen.

De tijdelijke presentator van het journaal is James Partridge, die zware brandwonden heeft door een auto-ongeluk. "Mijn gezicht is een lappendeken van littekens", zegt hij er zelf over. Partridge neemt de komende week de plaats in van de reguliere nieuwslezeres, showbizzdiva Natasha Kaplinsky.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse tieners trekken op masturbatiecursus

Spaanse tieners trekken op masturbatiecursus

Onder het motto 'het opperste genot ligt in je eigen handen' heeft de Jeugdraad van de Spaanse stad Extremadura een masturbatiecursus voor jongeren op poten gezet. Scholieren tussen de 14 en 17 jaar worden er onderricht in hoe ze zich het best naar een onwaarschijnlijk hoogtepunt kunnen stuwen. De Jeugdraad is zich van geen kwaad bewust. "Door deze lessen kunnen de jongeren hun zelfvertrouwen en hun eigenwaarde opkrikken."

Het katholieke Spanje is natuurlijk in zijn wiek geschoten met de actie van de dorre stad. "Extremadura mag dan wel het grootste aantal werkloze jongeren hebben van Spanje, hun tieners zullen wel het beste kunnen masturberen", klinkt het smalend. Bovendien worden de cursussen gefinancierd met 14.000 euro belastingsgeld, wat de kritiek uiteraard flink doet aanzwellen.
� Reageer (0)
15-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit systeem bespioneer je je kinderen en je partner

Met dit systeem bespioneer je je kinderen en je partner


http://img4.imageshack.us/img4/5748/spioneren.jpgOuders kunnen binnenkort met een eenvoudig systeem zien of hun kinderen veilig op school zijn aangekomen en wat ze daar doen. Ook partners kunnen met een vergelijkbaar systeem volgen waar de andere is en wat hij of zij aan het doen is. 
 
De systemen SchoolAware en FamilyAware zijn ontwikkeld door de Nederlandse doctoraatsstudent Vassilis Javed Khan aan de Technische Universiteit Eindhoven.
 
Gesprekken met kind
SchoolAware bestaat uit een computer met bluetooth in de klas. Kinderen wier ouders aan het systeem meedoen, krijgen een bluetooth-ontvanger. Zo kunnen ze zien of hun kind in de klas is en wat hij aan het doen is.

Volgens Khan en de twintig ouderparen met wie hij experimenteerde, maakt dat gesprekken met de kinderen 's avonds thuis eenvoudiger. "Ze kunnen bijvoorbeeld vragen hoe het ging met de rekentoets of waarom het kind in de pauze niet buiten ging spelen."
 
Beweging te achterhalen
FamilyAware werkt via draadloos internet. Via de mobiele telefoon of een pc is te zien waar iemand is. Khan ontwikkelde ook een applicatie waardoor ook zichtbaar wordt wat iemand op een bepaald moment op een bepaalde plek doet. Zelfs of een deelnemer de computermuis beweegt, is te achterhalen.
 
"Zodat je weet of je vrouw achter haar pc zit en dus een e-mailtje snel zal lezen. Of dat je haar beter even kan bellen, aangezien ze aan het lunchen is", licht Khan toe.

Volwassenen en kinderen die met het systeem hebben geëxperimenteerd, vinden niet dat ze daarmee te veel controle uitoefenen. Toch lijkt het systeem verdacht veel op een gezinsversie van Big Brother en is het maar zeer de vraag of het vertrouwen tussen gezinsleden niet wordt aangetast door deze controlemogelijkheden.
� Reageer (0)
14-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman krijgt telefoonrekening van 46.000 euro in de bus

Fransman krijgt telefoonrekening van 46.000 euro in de bus

Een Fransman die dicht bij de grens met België woont, heeft een torenhoge telefoonrekening in de bus gekregen. Maar liefst 46.000 euro moet de man ophoesten. Waarschijnlijk heeft zijn draadloze internetverbinding de telefoonkosten flink doen oplopen. Dat meldt de krant Le Monde.
 
Via België
De UMTS-kaart, waarmee de Fransman een draadloze internetverbinding maakt, zocht automatisch steeds het Belgische telefoonnetwerk op en deed zo de telefoonrekening van man flink toenemen.

Regeling
De man zou al bij France Télécom geprobeerd hebben om een regeling uit te werken. Dat bedrijf benadrukt dat de man per e-mail gewaarschuwd werd op het moment dat zijn rekening de kaap van 12.000 euro overschreed. De Fransman ontkent dat echter.

Kaart geblokkeerd
De UMTS-kaart, de boosdoener van het verhaal, is ondertussen geblokkeerd. De man wil misschien een rechtszaak maken van zijn financiële kater.
� Reageer (0)
13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen denken bij ramp eerder aan huisdieren dan mannen

Vrouwen denken bij ramp eerder aan huisdieren dan mannen


http://img20.imageshack.us/img20/9115/huisdieren.jpgOpmerkelijke conclusies uit een onderzoek van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken: vrouwen denken bij een ramp het eerst aan hun huisdieren, en dan aan hun gezin. Mannen dan weer laten de huisdieren voor wat ze zijn, en zetten het gezin wel in de eerste plaats. Dat is enigszins verrassend omdat het cliché is dat vrouwen hun kinderen op de eerste plaats zetten.

Radio uitzetten
Ruim tien procent van de vrouwen denkt als eerste aan de huisdieren bij een ramp, bij de mannen is dit maar vijf procent. Vrouwen zorgen er wél voor dat iedereen bij een ramp binnen is, of verzameld wordt terwijl mannen nog snel de tv of de radio uitzetten.

Waarschuwing
Bij een ramp wordt de partner als eerste gewaarschuwd, gevolgd door de kinderen en de ouders. Mannen zeggen wel zich meer te zullen inzetten voor de veiligheid van hun gezin.

Voorbereid
Ruim zeventig procent van de Nederlanders denkt dat de kans op een noodsituatie het grootst is in de grote steden. Ongeveer een kwart van onze noorderburen heeft voorbereidingen getroffen voor een ramp of noodsituatie.
� Reageer (0)
12-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij bi-schierig?

Ben jij bi-schierig?


http://img22.imageshack.us/img22/7604/kussenw.jpg


Vrouwen met een actief seksleven, zouden 27 keer meer geïnteresseerd zijn in vrouwen. Volgens een Amerikaans onderzoek zit bikseksualteit in de lift. 'Bi-schierigheid' is een nieuwe term die het fenomeen duidelijk illusteert.

Topfantasie
Als we seksuologe Ellen Van Houdenhove mogen geloven, is vrijen met een seksegenote één van de meest voorkomende erotische fantasieën bij vrouwen. Blijft het bij dagdromen of delen daadwerkelijk meer vrouwen het bed met een vrouw?

Moeder
Cijfers stellen dat een zevende van alle ondervraagde dames al een bikseksuele ervaring hadden. Opmerkelijk is dat bi-schierigheid alvast een vrouwelijk gegeven is. Freud zou daar een verklaring voor hebben: het eerste liefdesobject is immers altijd de moeder. Jongens moeten haar enkel inruilen voor een andere vrouw. Het meisje moet op zoek gaan naar een ander geslacht. Op die manier kennen meisjes beide geslachten als liefdesobject.
� Reageer (0)
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73ste Boekenbeurs lokte ruim 175.000 bezoekers

73ste Boekenbeurs lokte ruim 175.000 bezoekers


http://img17.imageshack.us/img17/2981/boekenbeurs.jpg
De Antwerpse boekenbeurs lokte dit jaar ook heel wat jonge lezers.


De 73ste editie van de Boekenbeurs heeft ruim 175.000 bezoekers naar Antwerp Expo gelokt. Dat zijn er ongeveer 10.000 meer dan vorig jaar. Zij kwamen niet enkel kijken, maar passeerden ook langs de kassa. Bijna driekwart van de standhouders noteerde een stijging of status quo van de omzet.

Aspe en SOS Piet
Het boek 'De Cel' van Pieter Aspe is met 3.100 verkochte exemplaren het best verkopende boek in de afdeling fictie. De kookboeken van Piet Huysentruyt, SOS Piet 1, 2 en 3, scoorden met 5.010 verkochte exemplaren het best bij de non-fictie.

Kiekeboe
Bij de kinder- en jeugdboeken staat 'De grote invasie van Rokford' van Geronimo Stilton op de eerste plaats met 1.170 verkochte exemplaren. Bij de strips staat niet Jommeke, maar wel Kiekeboe op nummer 1 met 4.700 verkochte exemplaren.
� Reageer (0)
09-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kwart vrouwen mag van partner niet doen wat ze wil

Kwart vrouwen mag van partner niet doen wat ze wil
79 procent van de Belgische vrouwen kreeg al te  maken met seksisme, maar de helft van hen doet er niets aan. Ze denken dat negeren de beste manier is om erger te voorkomen.

Wil je seksen?
Seksisme ten opzichte van vrouwen gebeurt zowel op het werk, als op straat en zelfs in relaties. Dat uit zich dan in mannen die opmerkingen maken als: "Niet slecht voor een meisje", "Hey, mokkel wil je seksen?" of "Ik heb met opzet 'een lelijke' gekozen want dan wil niemand haar afpakken". Dat blijkt uit een enquête bij bijna 1600 Flair-lezeressen.

Niet doen wat ze wil
Driekwart van de ondervraagden vindt dat reclame vol vooroordelen over vrouwen zit, 12 procent vindt dat haar partner op haar neerkijkt. Bijna een derde was ooit al het slachtoffer van verbaal of moraal geweld. Meer dan een kwart (28 procent) van de vrouwen krijgt wel eens een verbod van haar partner om te doen wat ze wil. Slechts één op de vijf reageert op seksistische opmerkingen of handelingen.
� Reageer (0)
06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els de Schepper neemt BV-schap op de korrel


 Els de Schepper neemt BV-schap op de korrel

Om een voorstukje te zien klik op de foto


Els de Schepper doet het weer. De ongekroonde keizerin van het Vlaamse cabaret lanceerde onlangs met een dikke tong in de wang een eigen roddelblad en voor haar nieuwe theatershow 'Els de Schepper - Roddelt' nam ze dit nummer op. Heerlijke verzen als 'je bent een slet zonder omzet, een prostituee zonder pré' of 'je wast je haar met afwasmiddel, je bent goedkoper dan de Lidl' laat ze zingen door BV's als Hadise, Andrea Croonenberghs, Kate Ryan en Martine Prenen. Zalig! De show gaat op 13 november in première in de Lotto Arena in Antwerpen. Doen!
� Reageer (0)
05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test voorspelt hoe lang vrouw nog kinderen kan krijgen

Test voorspelt hoe lang vrouw nog kinderen kan krijgen
Een DNA-test die een vrouw van 18 jaar vertelt hoe lang ze nog heeft om een gezin te starten. Amerikaanse onderzoekers ontwikkelen er momenteel één op basis van een gen dat het aantal eicellen weergeeft dat je nog hebt.

Fragile X
Dankzij deze DNA-test kunnen vrouwen beslissen vroeger een gezin starten of eicellen laten invriezen om haar kans te verhogen nog kinderen te krijgen na haar dertigste. Deze doorbraak volgt na de ontdekking het gen 'Fragile X', dit geeft de snelheid aan waarmee de eicelvoorraad afneemt. Uit vorige onderzoeken blijkt dat sommige varianten van 'Fragile X' in verband staan met een vroege menopauze. Volgens professor Norbert Gleicher toont het ook aan dat een vrouw risico loopt op een vroegtijdige veroudering van de eierstokken. Uit tests bij 316 vrouwen ontdekte hij een sterk verband tussen 'Fragile X' en het aantal rijpe eiecellen in de eierstokken. "Bij een 18- of 20-jarig meisje kunnen we het 'Fragile X' controleren en een goede voorspelling maken van hoe snel haar biologische klok tikt."

Ook kritiek
Gleicher hoopt dat hij volgend jaar kan beginnen met de proeven van deze test. Als vrouwen positief testen op de Fragile X, zal hij een hormoontest uitvoeren om te bevestigen dat de eicelvoorraad snel slinkt. Toch is niet iedereen het eens met hem, de Nederlandse professor Frank Broekmans zegt dat hoewel de kans dan kleiner is om zwanger te worden, niet iedereen met een beperkte eicelvoorraad het moeilijk heeft om moeder te worden.

Goede voorspellers
Vrouwen zijn geboren met een beperkte voorraad van ongerijpte eicellen, of follikels, in hun eierstokken. Slechts een klein deel daarvan ontwikkelt zich tot rijpe eicellen. Een pasgeboren meisje heeft tussen de één en twee miljoen follikels, tegen de adolescentie daalt dat naar 400.000, tegen haar veertigste zijn dat er nog maar enkele honderden. Volgens de vruchtbaarheidsdokters is het aantal follikels in de eierstokken een goede voorspeller voor hoeveel jaar een vrouw nog vruchtbaar zal zijn. De meesten ervaren een snelle daling na haar 35ste.

Vroegtijdige veroudering
Het bewijs groeit steeds vaker dat ongeveer één op de tien vrouwen lijdt aan vroegtijdige veroudering van de eierstokken. Ze worden dan al heel jong onvruchtbaar, soms al als ze twintig zijn.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse portie chocolade houdt je huid jong

Dagelijkse portie chocolade houdt je huid jong


http://img4.imageshack.us/img4/8729/portiechocolade.jpg


Pure chocolade bevat flavanolen die helpen je huid tegen zonschade, een belangrijke oorzaak van rimpels, te beschermen. Dat beweren althans Britse onderzoekers.

Cacaobonen
Uit een recent onderzoek uitgevoerd door een Britse privékliniek blijkt dat enkele stukken pure chocolade per dag rimpels, die veroorzaakt werden door het UV-licht van de zon, helpen te voorkomen. Helaas voor de zoetebekken is enkel donkere chocolade een antirimpelmiddel, omdat dit veel flavanolen bevat. Dit zijn antioxidanten die in cacaobonen, het hoofdbestanddeel van chocolade, voorkomen. Uit het onderzoek blijkt dat degenen die chocolade met veel flavanolen  aten, meer UV-licht konden verdragen dan degenen die chocolade met weinig flavanolen bevatten. De onderzoekers gebruikten wel een chocoladevariant met extra veel flavanolen, die momenteel nog niet op de markt is. 

"Het voornaamste voordelen van flavanolen voor de huid zijn de ontstekingsremmende werking  en de antioxidanten. Conventionele chocolade had echter weinig effect op de huid."
� Reageer (0)
04-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse royals zijn miljardair af

Nederlandse royals zijn miljardair af


http://img687.imageshack.us/img687/134/nederlandseroyals.jpgDe Nederlandse koninklijke familie is miljardair af volgens de Quote 500, de lijst van rijkste Nederlanders. Hun vermogen is door Quote dit jaar met 20 procent afgewaardeerd tot 800 miljoen euro, aldus hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum.
 
De Oranjes zijn twee plaatsen gezakt, van de 23e naar de 25e plaats. Quote heeft de afwaardering voorgelegd aan de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), die volgens Van Stokkum voor het eerst in dertien jaar heeft gereageerd op de rijkenlijst. De RVD liet aan het tijdschrift weten dat de daling terecht is. "Wat betreft het door u genoemde vermogen van 800 miljoen euro, zal iedere aanpassing naar beneden de schatting dichter naar de werkelijkheid brengen", aldus de RVD.
 
De Rijksvoorlichtingsdienst reageert normaal gesproken nooit op vragen over het vermogen van de koninklijke familie.

� Reageer (0)
03-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersverse papa kent zelfde veranderingen als mama

Kersverse papa kent zelfde veranderingen als mama


http://img26.imageshack.us/img26/9074/kersversepapa.jpgNiet alleen de hormoonhuishouding van vrouwen verandert na de  geboorte van haar kind, dit gebeurt ook bij mannen. Deze veranderingen bepalen ook deels de betrokkenheid van de vader bij de opvoeding.

Gelukshormoon
De roze wolk na een bevalling slaat meestal op mama's, bij kersverse vaders is het gevoel vaak minder overweldigend, dat meldt gezondheidsnet.be. Uit recent onderzoek blijkt echter dat ook mannen veranderen na de geboorte van hun kind, de chemie in zijn hoofd is plots anders. Ook hij maakt, net als de mama, meer oxytocine aan. Wat bekend staat als het geluks- of het verzorgingshormoon. Vaders met een hoog gehalte van oxytocine zijn meer met hun kinderen bezig dan andere mannen, ook de kroost heeft in dat geval een betere band met de vader.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prix Goncourt gaat naar Frans-Senegalese Marie NDiaye


Prix Goncourt gaat naar Frans-Senegalese Marie NDiaye


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Trois-femmes-puissantes.jpg?t=1257169833


De Prix Goncourt, de meest prestigieuze literaire prijs in Frankrijk, is toegekend aan de Frans-Senegalese Marie NDiaye voor haar werk "Trois femmes puissantes". NDiaye is de eerste vrouw sinds 1998 die de prijs in ontvangst mag nemen. Ze kreeg tijdens de eerste ronde vijf stemmen, tegen twee voor de Belg Jean-Philippe Toussaint ("La vérité sur Marie") en één stem voor Delphine de Vigan ("Les heures souterraines").
 
"Trois femmes puissantes", uitgegeven bij Gallimard, bestaat uit drie verhalen waarin de heldinnen telkens volharden om hun waardigheid te bewaren, tussen Frankrijk en Afrika.
 
Biografie
De schrijfster werd op 4 juni 1967 geboren in Pithiviers, in het centrum van Frankrijk, uit een Senegalese vader en een Franse moeder, en groeide op in de Parijse buitenwijken. Ze werd in Frankrijk opgevoed door haar moeder, een leerkracht natuurwetenschappen, en publiceerde haar eerste roman, "Quant au riche avenir" (1985), toen ze achttien jaar was.
 
Ze stopte al snel met studeren om zich aan het schrijven te wijden. Op 23 jaar tijd schreef ze een 20-tal werken, die voornamelijk bij Minuit en vervolgens bij Gallimard uitgegeven werden, zoals "Comédie classique" (1988), "La femme changée en bûche" (1989) en "La sorcière" (1996). NDiaye is een atypische, geëngageerde en feministische schrijfster en verrast de lezer met de vreemdheid van haar verhalen, die gaan over vrouwen en ingewikkelde verhoudingen tussen mensen. In 2007 trok NDiaye met haar gezin naar Berlijn.
 
De Prix Renaudot 2009, eveneens een belangrijke literaire prijs in Frankrijk, werd toegekend aan Frédéric Beigbeder voor "Un roman français" (Grasset).
� Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kans op depressie na abortus

Meer kans op depressie na abortus


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/depressie.jpg?t=1257175212


Sommige vrouwen die een abortus lieten uitvoeren, kampen met zoveel stress dat dit hun risico verhoogt op mentale gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Stress
Onderzoekers in Nieuw-Zeeland bestudeerden de medische geschiedenis van 500 vrouwen tussen de 15 en de 30 jaar. Ze ontdekten dat het risico op een depressie na een abortus afhankelijk is van de hoeveelheid stress waaraan een vrouw lijdt.  Bijna 85 procent van de vrouwen hen negatieve gevoelens als droevigheid, schuldgevoel of spijt of pijn na een abortus.

Opluchting
Evenveel vrouwen ervoeren ook minstens één positief gevoel als opluchting of geluk. Toch blijkt dat de problemen qua mentale gezondheid bij vrouwen die één of meer negatieve gevoelens hadden 1,4 tot 1,8 keer zo hoog waren als bij vrouwen die geen abortus ondergingen.

Verwoestende gevolgen
"Een abortus kan verwoestende gevolgen hebben voor de mentale gezondheid van vrouwen", aldus de onderzoekers. Uit eerdere studies blijkt dat 40 procent van de jongere vrouwen die een abortus lieten uitoeren, kampten met een depressie. Dat is meer dan het dubbel dan degenen die nog nooit zwanger zijn geweest.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!