Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppels gaan uit elkaar door ontrouw, verslaving en geweld


Koppels gaan uit elkaar door ontrouw, verslaving en geweld


http://img268.imageshack.us/img268/6146/verslavingengeweld.jpgVan alle Nederlandse koppels die besloten uit elkaar te gaan, deed een kwart dat omdat er iemand anders in het spel was. Ook verslaving en geweld (20 procent) zijn een belangrijke factor. In Nederland gingen weer meer koppels uit elkaar, wat de groep alleenstaanden en eenoudergezinnen doet groeien.

Jongeren willen trouwen
Toch blijven jongeren geloven in het huwelijk. Drie op vier Nederlandse jongeren wil graag in het huwelijksbootje stappen. Bij jongeren die al samenwonen is dat twee op drie.

Uitstellen
Dat wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk gebeurt: het kostenplaatje doet veel samenwonende koppels beslissen te wachten met het huwelijk. Daarom werden in Nederland in 2009 dan ook minder huwelijken afgesloten dan in 2008. Door dat uitstelgedrag groeit de groep ongetrouwde ouders. De helft van de eerstgeborenen komt buiten het huwelijk ter wereld.

LAT-relatie
Gescheiden vrouwen met kinderen die toch weer een relatie willen aangaan, kiezen vaker voor een LAT-relatie. Dit is een relatievorm waarin de personen die en relatie hebben, apart van elkaar wonen. Het zou te maken kunnen hebben met de mogelijke reactie van kinderen op de nieuwe partner.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangerschapshormoon bestrijdt borstkanker

Zwangerschapshormoon bestrijdt borstkanker

Een chemische stof die vrouwen van nature produceren tijdens hun zwangerschap bestrijdt volgens wetenschappers borstkanker. Ze hopen hiermee een krachtige medicijn tegen de ziekte te kunnen ontwikkelen.

Natuurlijk verdedigingsmechanisme
Wetenschappers ontdekten dankzij onderzoek bij ratten dat Alfa-Foetoproteïne (AFP) de groei van bestaande tumoren stopt en dit de vorming van nieuwe gezwellen voorkomt, dat blijkt uit onderzoek bij ratten. De dieren kregen namelijk zwangerschapshormonen als oestrogeen, progesteron en ook chorion gonadotrofine toegediend. Daaruit bleek dat hun niveau van AFP ook steeg. Dat deze stof ook borstkanker bestrijdt, werd bevestigd door labo-onderzoek. AFP wordt dus door het lichaam geproduceerd als natuurlijk verdedigingsmechanisme voor de zwangerschapshormonen als oestrogeen en progesteron, die de groei van sommige tumoren stimuleren.

Meer onderzoek
Volgens de wetenschappers moet er nog wel meer onderzoek gebeuren naar deze stof voor ze kunnen beginnen met de productie van een nieuw medicijn tegen borstkanker. Uit eerdere studies leidden wetenschappers af dat hormonen die vrijgegeven worden tijdens de zwangerschap als oestrogeen, progesteron en chorion gonadotrofine mogelijk beschermden tegen borstkanker. Maar dit laatste onderzoek suggereert dat AFP hier werkelijk verantwoordelijk voor is. De stof wordt geproduceerd door de lever en de vruchtzak van de foetus. Omdat er nog heel wat onderzoek naar dit onderwerp moet gebeuren, zal het nog minstens tien jaar duren voor de behandeling beschikbaar is voor patiënten.
� Reageer (0)
24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 6.000 gevallen van partnergeweld per jaar


Bijna 6.000 gevallen van partnergeweld per jaar

De Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW's) hebben vorig jaar 5.877 gevallen van partnergeweld behandeld. Dat is een stijging met meer dan vierduizend, onder meer door een betere samenwerking met de politie. Woensdag 25 november is het de internationale dag tegen geweld op vrouwen.
 
De CAW's staan in voor de begeleiding en de opvang bij gezinsproblemen. Het kan gaan om partnergeweld, maar ook om de mishandeling van kinderen of ouders. De CAW's begeleiden zowel de slachtoffers als de plegers.

Aanspreekpunten partnergeweld
Opvallend is dat vorig jaar het aantal geregistreerde gevallen van partnergeweld steeg van 1.486 tot 5.877. "Dat komt voornamelijk door een overeenkomst met de politie", zegt stafmedewerker Kris De Groof. "In 2006 hebben we specifieke aanspreekpunten partnergeweld opgericht en sindsdien verwijst de politie onmiddellijk naar ons door." De CAW's voeren de jongste jaren ook actief campagne en werkten aan een betere registratiemethode.
 
Het aantal dossiers rond kindermishandeling steeg vorig jaar van 93 tot 269, die rond kinderverwaarlozing van 85 tot 90 en het aantal gevallen van oudermishandeling ging zelfs omhoog van 89 tot 278.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 5 artsen vinden generieke medicijnen noodzaak

4 op 5 artsen vinden generieke medicijnen noodzaak


http://img22.imageshack.us/img22/6664/artsq.jpgNegen op de tien huisartsen in België hebben een positieve perceptie van generieke geneesmiddelen. Acht op de tien vinden generieke geneesmiddelen een noodzaak. Dit blijkt uit onderzoek van FeBelGen, de koepelorganisatie van de Belgische fabrikanten van generieke medicijnen, in samenwerking met het onderzoeksbureau Medistrat.

Kwaliteit
Zeven op de tien huisartsen zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van generieke medicijnen gelijk is aan die van merkgeneesmiddelen. Maar drie op de tien vinden dat het gebruik van andere hulpstoffen bij generieke geneesmiddelen meer ongewenste nevenwerkingen veroorzaakt.

"Een overtuigend bewijs dat generieke geneesmiddelen systematisch tot meer nevenwerkingen aanleiding geven dan merkgeneesmiddelen, bestaat gewoonweg niet", zegt Joris Van Assche, afgevaardigd bestuurder van FeBelGen, in een mededeling over de studie.

FeBelGen pleit voor het verstrekken van accurate en gedetailleerde informatie. Een duidelijke vermelding van de stofnaam, zowel op de verpakking van de merkgeneesmiddelen als van de generieke, kan verwarring bij de patiënt tegengaan.

Voorschrijfgedrag
De huisarts kiest er soms toch voor een merkgeneesmiddel voor te schrijven, omdat het even veel kost als het generieke geneesmiddel (43 procent), omdat de patiënt er uitdrukkelijk naar vraagt (29 procent), wegens terughoudendheid over de kwaliteit (21 procent), en bij bepaalde therapieën, bijvoorbeeld bij antidepressiva en anti-epileptica (19 procent).

In België kan volgens FeBelGen nog vooruitgang geboekt worden. In ons land wordt van de molecule Lamotrigine bijvoorbeeld amper 1 procent onder zijn generieke vorm gebruikt, terwijl dat in Frankrijk 36 procent is, in Groot-Brittannië 42 procent, in Nederland 68 procent en in Duitsland 83 procent.

� Reageer (0)
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bid jezelf slank of eet zoals Jezus

Bid jezelf slank of eet zoals Jezus

In de wereld van de diëten en gezonde voeding, zijn al vele methodes om gewicht te verliezen gelanceerd. Sommige redelijk, andere ronduit ongezond of gevaarlijk. Maar dit hadden we nog niet gehoord: religie aanwenden om de kilo's eraf te laten vliegen, eten zoals Jezus deed (of zou gedaan hebben) of enkel binnenwerken wat de Bijbel vermeldt.

De leegte vullen
Bij de eerste theorie moeten de principes van het christendom helpen de 'nood' aan zoetigheid in te perken. Hoe? Door de leegte te vullen met spiritualiteit in plaats van met eten. Ook wordt dieper ingegaan op de redenen tot 'overeten', waarvan het besef een noodzaak is tot afvallen én slank blijven.

Het fenomeen is niet echt nieuw. In de jaren '80 werd het al opgemerkt in de Verenigde Staten, maar het is pas recent ook tot bij ons geraakt. De ontkerkelijking in Europa zit er voor iets tussen, maar ook de typisch Amerikaanse manier om het aan te pakken.

De 30.000 groepen daar houden zich recht met slogans als: "God creëerde blauwe kaas, peperonipizza en chocoladebrownies. Hij wil dat we ervan genieten, binnen Zijn grenzen." en "De leegte in je hoofd moet gevuld worden met een open hart, niet met een open koelkast."

Niet evenwichtig
Voedingsexperten kijken met argwaan naar het advies dat deze christenen elkaar geven. "Dit is niet echt het meest evenwichtige voedingsadvies. Als je dit volgt, kan je zware tekorten opbouwen. Bovendien stillen vele van deze voedingsmiddelen niet echt de honger, wat betekent dat je nog steeds te veel calorieën zou kunnen opnemen", zegt Elisabeth Weichselbaum.

Eten als Jezus
Dan is 'eten als Jezus' een beter idee. Don Colbert pakt zo het Mediterrane dieet opnieuw onder de loep, zijn bevindingen schreef hij neer in het boek 'What would Jesus eat?'

Het blijkt dat Jezus vooral natuurlijke voeding at in hun natuurlijke staat. Veel groenten, granen, fruit, water en rode wijn dus. Vlees werd gereserveerd voor speciale gelegenheden, gemiddeld een keer per maand.

Weichselbaum is tevreden. "Brood en plantaardige voeding, met gematigde hoeveelheden proteïnen in redelijke porties. Net zoals wij aanraden dus."

Het Bijbeldieet
Het dieet dat de Bijbel als uitgangsbasis neemt ('Hij gaf ons alles wat we nodig hebben in de Tuin van Eden: groenten, fruit, noten en zaden'), kan weer op minder goedkeuring rekenen. Het tekort aan proteïnen is een probleem, net als het vreemde advies om een supplement te nemen en gedistilleerd water te drinken, ook niet echt natuurlijk.

"Als het alles is wat je nodig hebt, waarom neem je dan een supplement dat niets natuurlijks bevat? Bovendien hebben we de mineralen in water hard nodig."

Mentale steun
Het voedingsadvies mag dan misschien niet altijd even evenwichtig zijn, over het spirituele kantje is de diëtiste wel tevreden. "De praatgroepen, die met elkaar discussiëren over de verborgen redenen van hun eetgedrag, werken heel goed. Dat zagen we al bij de AA en bij Weight Watchers. Tegelijk verbinden ze er een 'hogere kracht' aan en delen ze lief en leed met een ondersteunende groep, die elkaar aanmoedigen met gebeden en discussies.
� Reageer (0)
22-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sms'en veroorzaakt nekpijn

Sms'en veroorzaakt vaak nekpijn


http://img18.imageshack.us/img18/9345/smsjes.jpgRepetitief je vingers op een klein vlak laten werken, zoals het klavier van je gsm, kan je chronische pijn bezorgen. De klachten zijn vergelijkbaar met die van iemand die zijn hele leven voor een typmachine of computerklavier doorbrengt. Vooral nek en schouders zijn kwetsbaar.

"Dat is zorgwekkend", concludeert onderzoekster Judith Gold van de Temple University in Philapdelphia. "Vooral als je bedenkt hoeveel tieners sms'en."

Het gevaar schuilt in de positie van het lichaam tijdens het sms'en: je zet je nek en schouders vast, terwijl je vingers snel over en weer tikken. Net zoals bij het werken op een computer of laptop dus.
Sms'en is relatief nieuw, en daarom is er nog maar weinig ergonomisch onderzoek naar verricht. Maar nu al is de link met de zogenaamde muishand, bursitis en ontsteking van de pezen duidelijk. Dat zijn aandoeningen die vaak voorkomen bij wie op kantoor de hele dag aan een computer werkt.

Pijn in de elleboog is gelinkt met sms'en met de duim. Dokters spraken eerder ook al van de 'sms-ontsteking' of 'de blackberry-duim'.
� Reageer (0)
21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mussolini's bloed en hersenen even te koop op eBay

Mussolini's bloed en hersenen even te koop op eBay


http://img21.imageshack.us/img21/197/benitomussolinit.jpgHet bloed en het brein van de Italiaanse dictator Benito Mussolini stonden even te koop op eBay, voor het ronde bedrag van 15.000 euro. eBay was er snel bij om de veiling af te blazen.

Geen menselijke materie
"Er kwam geen enkel bod binnen op de korte tijd dat de advertentie online stond", zegt het bedrijf, dat meteen de bizarre annonce verwijderde omdat het de verkoop van menselijke materie niet toestaat.

"Schande"
De kleindochter van 'Il Duce', Alessandra, vindt het een schande dat iemand haar grootvaders brein en bloed probeert te verkopen. De neofascistische politica zei dat de overblijfselen van Benito Mussolini, die door de partizanen werd opgehangen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, normaal bijgehouden worden in een ziekenhuis in Milaan. Het hospitaal ontkent dat.
� Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 werknemers verwacht eindejaarscadeau

1 op 2 werknemers verwacht eindejaarscadeau


http://img688.imageshack.us/img688/6973/eindejaarscadeau.jpgOf er dit jaar evenveel eindejaarsgiften op de werkvloer zullen worden uitgedeeld, blijft maar de vraag. Feit is wel dat de helft van alle werknemers een even grote attentie als vorig jaar verwacht. Slechts tien procent denkt niets te krijgen.

Ontgoocheling
De economische crisis laat zich ongetwijfeld voelen bij heel wat werkgevers. Wordt er toch iets gegeven, is de kans groot dat het geschenk goedkoper is dan de vorige jaren. Een rondvraag door een Nederlands marketingbureau toont aan dat medewerkers daar uiterst ontgoocheld zouden op reageren.

Waardering
Krijgen werknemers een eindejaarsgift, voelt 83 procent van alle ondervraagden zich gewaardeerd door de werkgever. Vooral het midden- en laag opgeleide medewerkers vindt dat. Tradities vragen om in ere blijven, is een veelgehoord argument bij driekwart van de respondenten. Vooral medewerkers tusssen de 35 en 55 jaar denken er zo over.

Waardebon
Een traditioneel pakket lijkt nog steeds de beste keuze. Daarnaast krijgen medewerkers graag een waardebon of een kerstpakket naar eigen keuze. Slechts vier procent ontvangt liever geen cadeau.

Informeren
Volgens het marketingbureau is het als werkgever, uiterst belangrijk om tradities in ere te houden, zeker in tijden van economische crisis. Zo blijft de werknemer gemotiveerd. Zelfs een kleine attentie is beter dan helemaal niets. Kan dat er niet af, is het belangrijk de medewerkers op voorhand te informeren. Communiceer duidelijk waarom het bedrijf andere keuzes maakt.
� Reageer (0)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkrachters in Nederland steeds vaker chemisch gecastreerd

Verkrachters in Nederland steeds vaker chemisch gecastreerd


http://img44.imageshack.us/img44/5189/gevangenis.jpgVerkrachters krijgen in Nederland steeds vaker de keuze: ofwel jarenlang opgesloten blijven, ofwel vrijkomen na chemische castratie.
Verkrachters krijgen in Nederland steeds vaker libidoremmers voorgeschreven om zo hun kansen op invrijheidstelling te vergroten. Dat meldt de Volkskrant. Volgens de krant worden de zedendelinquenten in de instelling waar ze verblijven steeds meer voor de keuze gesteld: ofwel jarenlang opgesloten blijven, ofwel verlof krijgen na chemische castratie.

Maatschappij
"Een zorgelijke ontwikkeling", zegt de Rotterdamse hoogleraar Hjalmar van Marle. "Je kunt best libidoremmers voorschrijven om medische redenen, maar het gebeurt steeds vaker alleen om de maatschappij te beschermen. Dat moet je meewegen, maar artsen dienen hun patiënt voorop te stellen. Het gevoel in de klinieken is: we schrijven het voor, want anders wordt onze verlofaanvraag afgekeurd."

Rust in hoofd
De Volkskrant pakt ook uit met het verhaal van een betrokkene, die sinds 2001 libidoremmers neemt en zo zijn testosteronniveau gevoelig zag verlagen. "Ik heb nu rust in mijn hoofd", zegt de man. "Vroeger stond alles in het teken van seks en vrouwen versieren. Ik masturbeerde zes keer per dag, het voelde alsof ik anders zou ontploffen. Seks heeft mij en anderen veel ellende opgeleverd. Omdat ik het testosteronniveau heb van een 6-jarige, is mijn seksuele drift weg. Ik kan mezelf dwingen aan seks te denken, maar een erectie krijg ik dan niet. Dat heb ik zelf verknald. Het is confronterend, ik voel me minder man."

Bijwerkingen
De man spreekt ook over de bijwerkingen die met het nemen van de libidoremmers gepaard gingen. "Door het medicijn kreeg ik borsten, die in het ziekenhuis zijn weggesneden", zegt hij. "Mijn geslachtsdeel is tot de helft gekrompen. In een half jaar ben ik 20 kilo aangekomen. Ook heb ik botontkalking, waardoor mijn heup nu gevaar loopt. Op langere termijn kunnen de bijwerkingen levensbedreigend zijn, zeggen deskundigen. Ik loop met een tijdbom in mijn lichaam, maar ik ga door. Want zonder medicijnen kan ik mezelf niet onder controle houden."
� Reageer (0)
18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts beperkt aantal Belgen koopt gehoorapparaat

Slechts beperkt aantal Belgen koopt gehoorapparaat


http://img163.imageshack.us/img163/7243/gehoorapparaat.jpgHoewel zo'n 700.000 Belgen in aanmerking komen voor een vergoeding van het Riziv bij de aankoop van een gehoorapparaat, schaffen zich jaarlijks slechts 25.000 mensen een dergelijk toestel aan. Dat schrijft het gezondheidsmagazine Bodytalk. Het tijdschrift baseert zich hiervoor op cijfers van het Kenniscentrum voor Gezondheidszorg (KCE). Het Riziv voorziet onder bepaalde voorwaarden in een vergoeding.
 
Uit internationaal onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de 61- tot 70-jarigen en ruim 80 procent van de 70-plussers in meerdere of mindere mate met hardhorendheid te kampen heeft. Er bestaat hiervoor geen behandeling. Enkel een hoortoestel kan soelaas bieden. Wie dat met een voorschrift van de keel-, neus- en oorarts aankoopt, kan een vergoeding van circa 500 euro krijgen voor een eenzijdig apparaat en van 950 euro voor tweezijdige hoortoestellen.
 
Duurder
Uit onderzoek door KCE blijkt voorts dat de hoorapparaten in ons land gemiddeld duurder zijn dan in onze buurlanden. Belgen schaffen zich bovendien de te dure toestellen aan zonder er een bijkomend voordeel uit te halen. Het KCE wijst hierbij met een beschuldigende vinger naar de verkopers die baat zouden hebben bij de verkoop van de duurdere toestellen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf porties groenten en fruit maken je sexy

Vijf porties groenten en fruit maken je sexy


http://img97.imageshack.us/img97/4978/groenten.jpg

.


Vijf porties groenten en fruit per dag maken niet enkel gezond, maar bezorgen je ook een aantrekkelijk uiterlijk. Schotse wetenschappers suggeren dat een rozige huidkleur, te verkrijgen na het eten van veel groenten, je attractiever maken voor het andere geslacht.

Onderzoek
Aan blanke mannen en vrouwen werd gevraagd welke huidskleur het meest gezond en wenselijk leek. De roze look, ontstaan na het eten van veel groenten en fruit, werd verkozen boven de zongekleurde uitstraling. Toen de deelnemers via computersimulatie de huidskleur dienden aan te passen om een gezonde uitstraling te bekomen, kozen ze nu ook weer voor rozige en lichtgele tinten om de helderheid van de huid te verhogen.

Lichte kleur
"Of een gezicht aantrekkelijk is, heeft niet enkel met de vorm of de textuur van het gezicht te maken", vertelt onderzoeker Dr Stephen. "Een van de meest variabele kenmerken is de huidskleur. In het westen denken we vaak dat de zonnestudio de beste manier is om de huidskleur te verbeteren, maar ons onderzoek toont aan dat een gezonde levensstijl en aangepaste voeding, je aantrekkelijkheid verhoogt".

 "Je zou verwachten dat de deelnemers een gezicht donkerder en geler zouden maken. In de plaats daarvan maakten ze het gelaat roziger en lichter, wat meer in overeenstemming is met het carotenoïde pigment dat we op basis van groenten en fruit in de voeding  krijgen".

Zuurstofrijk
Een huid die een roziger oogt, kent een goede bloeddoorstroming en zit en vol zuurstof. Vaak is dan ook het hart en longen sterker. Rokers en diabetici bijvoorbeeld  hebben minder goede bloeddoorstoming en dat zie je aan hun huidskleur.

Vijf porties
Carotenoïde pigmenten, vervat in sinaasappels en tomaten, wortelen, spinazie en andere bladgroenten, zijn sterke antioxidanten. Die bestrijden het lichaam wanneer het ziek is. Ze zijn belangrijk voor ons immuunsysteem en helpen kanker te voorkomen. Volgens de dokter moeten we ernaar streven vijf groenten en fruit per dag te eten. Andere landen, zoals Japan, bevelen zelfs tien stuks per dag, aan
� Reageer (0)
16-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verminkte man wordt week nieuwslezer bij Channel Five

Verminkte man wordt week nieuwslezer bij Channel Five


http://img21.imageshack.us/img21/7271/verminkteman.jpg
James Partridge.


De Britse commerciële zender Channel Five heeft deze week een primeur. Een man die door brandwonden zwaar verminkt is in zijn gezicht, leest vanaf vandaag een week lang het journaal van de omroep. Met het inzetten van de nieuwslezer wil de zender naar eigen zeggen de vooroordelen tegen mensen met een misvormd uiterlijk wegnemen.

De tijdelijke presentator van het journaal is James Partridge, die zware brandwonden heeft door een auto-ongeluk. "Mijn gezicht is een lappendeken van littekens", zegt hij er zelf over. Partridge neemt de komende week de plaats in van de reguliere nieuwslezeres, showbizzdiva Natasha Kaplinsky.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse tieners trekken op masturbatiecursus

Spaanse tieners trekken op masturbatiecursus

Onder het motto 'het opperste genot ligt in je eigen handen' heeft de Jeugdraad van de Spaanse stad Extremadura een masturbatiecursus voor jongeren op poten gezet. Scholieren tussen de 14 en 17 jaar worden er onderricht in hoe ze zich het best naar een onwaarschijnlijk hoogtepunt kunnen stuwen. De Jeugdraad is zich van geen kwaad bewust. "Door deze lessen kunnen de jongeren hun zelfvertrouwen en hun eigenwaarde opkrikken."

Het katholieke Spanje is natuurlijk in zijn wiek geschoten met de actie van de dorre stad. "Extremadura mag dan wel het grootste aantal werkloze jongeren hebben van Spanje, hun tieners zullen wel het beste kunnen masturberen", klinkt het smalend. Bovendien worden de cursussen gefinancierd met 14.000 euro belastingsgeld, wat de kritiek uiteraard flink doet aanzwellen.
� Reageer (0)
15-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit systeem bespioneer je je kinderen en je partner

Met dit systeem bespioneer je je kinderen en je partner


http://img4.imageshack.us/img4/5748/spioneren.jpgOuders kunnen binnenkort met een eenvoudig systeem zien of hun kinderen veilig op school zijn aangekomen en wat ze daar doen. Ook partners kunnen met een vergelijkbaar systeem volgen waar de andere is en wat hij of zij aan het doen is. 
 
De systemen SchoolAware en FamilyAware zijn ontwikkeld door de Nederlandse doctoraatsstudent Vassilis Javed Khan aan de Technische Universiteit Eindhoven.
 
Gesprekken met kind
SchoolAware bestaat uit een computer met bluetooth in de klas. Kinderen wier ouders aan het systeem meedoen, krijgen een bluetooth-ontvanger. Zo kunnen ze zien of hun kind in de klas is en wat hij aan het doen is.

Volgens Khan en de twintig ouderparen met wie hij experimenteerde, maakt dat gesprekken met de kinderen 's avonds thuis eenvoudiger. "Ze kunnen bijvoorbeeld vragen hoe het ging met de rekentoets of waarom het kind in de pauze niet buiten ging spelen."
 
Beweging te achterhalen
FamilyAware werkt via draadloos internet. Via de mobiele telefoon of een pc is te zien waar iemand is. Khan ontwikkelde ook een applicatie waardoor ook zichtbaar wordt wat iemand op een bepaald moment op een bepaalde plek doet. Zelfs of een deelnemer de computermuis beweegt, is te achterhalen.
 
"Zodat je weet of je vrouw achter haar pc zit en dus een e-mailtje snel zal lezen. Of dat je haar beter even kan bellen, aangezien ze aan het lunchen is", licht Khan toe.

Volwassenen en kinderen die met het systeem hebben geëxperimenteerd, vinden niet dat ze daarmee te veel controle uitoefenen. Toch lijkt het systeem verdacht veel op een gezinsversie van Big Brother en is het maar zeer de vraag of het vertrouwen tussen gezinsleden niet wordt aangetast door deze controlemogelijkheden.
� Reageer (0)
14-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman krijgt telefoonrekening van 46.000 euro in de bus

Fransman krijgt telefoonrekening van 46.000 euro in de bus

Een Fransman die dicht bij de grens met België woont, heeft een torenhoge telefoonrekening in de bus gekregen. Maar liefst 46.000 euro moet de man ophoesten. Waarschijnlijk heeft zijn draadloze internetverbinding de telefoonkosten flink doen oplopen. Dat meldt de krant Le Monde.
 
Via België
De UMTS-kaart, waarmee de Fransman een draadloze internetverbinding maakt, zocht automatisch steeds het Belgische telefoonnetwerk op en deed zo de telefoonrekening van man flink toenemen.

Regeling
De man zou al bij France Télécom geprobeerd hebben om een regeling uit te werken. Dat bedrijf benadrukt dat de man per e-mail gewaarschuwd werd op het moment dat zijn rekening de kaap van 12.000 euro overschreed. De Fransman ontkent dat echter.

Kaart geblokkeerd
De UMTS-kaart, de boosdoener van het verhaal, is ondertussen geblokkeerd. De man wil misschien een rechtszaak maken van zijn financiële kater.
� Reageer (0)
13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen denken bij ramp eerder aan huisdieren dan mannen

Vrouwen denken bij ramp eerder aan huisdieren dan mannen


http://img20.imageshack.us/img20/9115/huisdieren.jpgOpmerkelijke conclusies uit een onderzoek van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken: vrouwen denken bij een ramp het eerst aan hun huisdieren, en dan aan hun gezin. Mannen dan weer laten de huisdieren voor wat ze zijn, en zetten het gezin wel in de eerste plaats. Dat is enigszins verrassend omdat het cliché is dat vrouwen hun kinderen op de eerste plaats zetten.

Radio uitzetten
Ruim tien procent van de vrouwen denkt als eerste aan de huisdieren bij een ramp, bij de mannen is dit maar vijf procent. Vrouwen zorgen er wél voor dat iedereen bij een ramp binnen is, of verzameld wordt terwijl mannen nog snel de tv of de radio uitzetten.

Waarschuwing
Bij een ramp wordt de partner als eerste gewaarschuwd, gevolgd door de kinderen en de ouders. Mannen zeggen wel zich meer te zullen inzetten voor de veiligheid van hun gezin.

Voorbereid
Ruim zeventig procent van de Nederlanders denkt dat de kans op een noodsituatie het grootst is in de grote steden. Ongeveer een kwart van onze noorderburen heeft voorbereidingen getroffen voor een ramp of noodsituatie.
� Reageer (0)
12-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij bi-schierig?

Ben jij bi-schierig?


http://img22.imageshack.us/img22/7604/kussenw.jpg


Vrouwen met een actief seksleven, zouden 27 keer meer geïnteresseerd zijn in vrouwen. Volgens een Amerikaans onderzoek zit bikseksualteit in de lift. 'Bi-schierigheid' is een nieuwe term die het fenomeen duidelijk illusteert.

Topfantasie
Als we seksuologe Ellen Van Houdenhove mogen geloven, is vrijen met een seksegenote één van de meest voorkomende erotische fantasieën bij vrouwen. Blijft het bij dagdromen of delen daadwerkelijk meer vrouwen het bed met een vrouw?

Moeder
Cijfers stellen dat een zevende van alle ondervraagde dames al een bikseksuele ervaring hadden. Opmerkelijk is dat bi-schierigheid alvast een vrouwelijk gegeven is. Freud zou daar een verklaring voor hebben: het eerste liefdesobject is immers altijd de moeder. Jongens moeten haar enkel inruilen voor een andere vrouw. Het meisje moet op zoek gaan naar een ander geslacht. Op die manier kennen meisjes beide geslachten als liefdesobject.
� Reageer (0)
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73ste Boekenbeurs lokte ruim 175.000 bezoekers

73ste Boekenbeurs lokte ruim 175.000 bezoekers


http://img17.imageshack.us/img17/2981/boekenbeurs.jpg
De Antwerpse boekenbeurs lokte dit jaar ook heel wat jonge lezers.


De 73ste editie van de Boekenbeurs heeft ruim 175.000 bezoekers naar Antwerp Expo gelokt. Dat zijn er ongeveer 10.000 meer dan vorig jaar. Zij kwamen niet enkel kijken, maar passeerden ook langs de kassa. Bijna driekwart van de standhouders noteerde een stijging of status quo van de omzet.

Aspe en SOS Piet
Het boek 'De Cel' van Pieter Aspe is met 3.100 verkochte exemplaren het best verkopende boek in de afdeling fictie. De kookboeken van Piet Huysentruyt, SOS Piet 1, 2 en 3, scoorden met 5.010 verkochte exemplaren het best bij de non-fictie.

Kiekeboe
Bij de kinder- en jeugdboeken staat 'De grote invasie van Rokford' van Geronimo Stilton op de eerste plaats met 1.170 verkochte exemplaren. Bij de strips staat niet Jommeke, maar wel Kiekeboe op nummer 1 met 4.700 verkochte exemplaren.
� Reageer (0)
09-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kwart vrouwen mag van partner niet doen wat ze wil

Kwart vrouwen mag van partner niet doen wat ze wil
79 procent van de Belgische vrouwen kreeg al te  maken met seksisme, maar de helft van hen doet er niets aan. Ze denken dat negeren de beste manier is om erger te voorkomen.

Wil je seksen?
Seksisme ten opzichte van vrouwen gebeurt zowel op het werk, als op straat en zelfs in relaties. Dat uit zich dan in mannen die opmerkingen maken als: "Niet slecht voor een meisje", "Hey, mokkel wil je seksen?" of "Ik heb met opzet 'een lelijke' gekozen want dan wil niemand haar afpakken". Dat blijkt uit een enquête bij bijna 1600 Flair-lezeressen.

Niet doen wat ze wil
Driekwart van de ondervraagden vindt dat reclame vol vooroordelen over vrouwen zit, 12 procent vindt dat haar partner op haar neerkijkt. Bijna een derde was ooit al het slachtoffer van verbaal of moraal geweld. Meer dan een kwart (28 procent) van de vrouwen krijgt wel eens een verbod van haar partner om te doen wat ze wil. Slechts één op de vijf reageert op seksistische opmerkingen of handelingen.
� Reageer (0)
06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els de Schepper neemt BV-schap op de korrel


 Els de Schepper neemt BV-schap op de korrel

Om een voorstukje te zien klik op de foto


Els de Schepper doet het weer. De ongekroonde keizerin van het Vlaamse cabaret lanceerde onlangs met een dikke tong in de wang een eigen roddelblad en voor haar nieuwe theatershow 'Els de Schepper - Roddelt' nam ze dit nummer op. Heerlijke verzen als 'je bent een slet zonder omzet, een prostituee zonder pré' of 'je wast je haar met afwasmiddel, je bent goedkoper dan de Lidl' laat ze zingen door BV's als Hadise, Andrea Croonenberghs, Kate Ryan en Martine Prenen. Zalig! De show gaat op 13 november in première in de Lotto Arena in Antwerpen. Doen!
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!