Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


17-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder vlees eten verlaagt kans op hartziekten

Minder vlees eten verlaagt kans op hartziekten


http://img339.imageshack.us/img339/9336/mindervlees.jpg


Vrouwen die een portie rood vlees vervingen door noten, zagen hun kans op hartziekten met dertig procent afnemen in vergelijking met vrouwen die twee keer per dag vers of bereid rood vlees aten.

Vrouwen die een portie vlees vervingen door vis, zagen de kans met 24 procent dalen; rood vlees wisselen voor gevogelte deed de kans met 19 procent dalen.

Hartaanval bij respondenten
Dat bleek uit een Amerikaanse analyse van de voedingsgewoonten van 84.136 vrouwen, 30 tot 55 jaar oud, tussen 1980 en 2006. De ondervraagden moesten invullen hoe vaak ze 116 voedingsmiddelen aten.

Tijdens het onderzoek kregen 2.210 vrouwen een niet-fatale hartaanval, terwijl 952 andere vrouwen stierven aan hart- en vaatziekten.

Bron van proteïnen en ijzer
"Onze studie toont aan dat rood vlees vervangen in je dieet enorme gezondheidsvoordelen kan hebben" aldus auteur Adam Bernstein.

Voedingsdeskundigen plaatsten daar meteen vraagtekens bij. "Er is een groot verschil tussen vers rood vlees, en bewerkt vlees zoals gehakt en hamburgers. Die zijn veel ongezonder. Vlees is een belangrijke bron van proteïnen en ijzer", aldus Marek Doyle.

Alternatief leven
Maar vegetariërs bewijzen dat het mogelijk is ijzer en proteïnen uit andere voedingsstoffen dan vlees te halen. Het is immers niet de eerste keer dat rood vlees in verband wordt gebracht met gezondheidsrisico's. De vetten in het vlees zouden een deel van de oorzaak zijn.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer volwassenen slapen met een teddybeer

Meer volwassenen slapen met een teddybeer


http://img38.imageshack.us/img38/8500/manmetteddybeer.jpg


De helft van alle Britten kan geen afscheid nemen van een knuffel uit de kindertijd, een derde knuffelt het ding nog vooraleer in slaap te vallen, zo leert een Britse rondvraag. Zelfs zakenlui zeulen hun kindervriend nog mee in hun koffer.

Volgens een Britse hotelketen Travelodge, die het onderzoek liet uitvoeren, duiken regelmatig oude knuffels tussen de lakens op. Een derde van alle volwassenen kan maar moeilijk afscheid nemen van een oude troostvriend en neemt het ding af en toe nog mee in bed.

Prins Charles
Volgens de ondervraagden reduceert de pluchen vriend de stress op het einde van de dag. Meer nog, 25 procent van de heren beweert de knuffel zelfs mee op zakenreis te nemen als herinnering aan thuis. Zelfs Prins Charles reist zelden zonder zijn kinderknuffel, zo beweerde eerder de Amerikaanse auteur Christopher Andersen.
 
Verloren knuffels
Volgens de hotelketen werden het voorbije jaar meer dan 75.000 verloren gewaande teddy's met hun baasjes opnieuw verenigd.
� Reageer (0)
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruiseschip doet 100 jaar na datum tocht Titanic over

Cruiseschip doet 100 jaar na datum tocht Titanic overEen cruiseschip zal binnen twee jaar de fatale tocht van de Titanic overdoen. Het zal dan exact honderd jaar geleden zijn dat de RMS Titanic de dieperik inging.

De trip wordt georganiseerd door de Britse reisorganisatie Miles Morgan Travel. Bedoeling is exacte de reis over te doen die de Titanic vorige eeuw aanvatte. Het cruiseschip, de Balmoral, zal op 8 april 2012 vertrekken vanuit Southampton en na haltes in het Franse Cherbourg en het Ierse Cobh koers zetten richting VS.
 
In de nacht van 14 op 15 april wordt halt gehouden op de precieze plaats waar de Titanic, na een aanvaring met een ijsberg, honderd jaar geleden zonk. Er zal een ceremonie ter herinnering van de slachtoffers worden gehouden. Daarna gaat het richting New York.
 
Verscheidene familieleden van slachtoffers en overlevenden van de ramp met de Titanic hebben al geboekt voor de trip.
� Reageer (0)
15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer familiedrama voor Frans Bauer

Weer familiedrama voor Frans Bauer


http://img217.imageshack.us/img217/9898/fransbauer.jpgHet blijken barre tijden voor de familie Bauer: eerst verloor Frans zijn tante en later zijn oom aan zelfmoord, gisteravond kreeg de volkszanger te horen dat het 18-jarige neefje van zijn vrouw Mariska is verongelukt.

Frans trad gisteren op tijdens Rimpelrock in Hasselt, en probeerde de boel op stelten te zetten, maar anderhalf uur voor zijn optreden kreeg hij tragisch nieuws te horen van zijn vrouw Mariska. Haar neefje Nicky kwam om door een ongeluk op zijn scooter.

Nicky's vrienden stonden vrijdagavond nog wat met hem te praten, waarna hij wegreed op zijn scooter. Even later hoorden ze een klap en vonden ze Nicky met zijn scooter in het water. Zijn vrienden zijn opgevangen door de politie, meldt radiostadmontfoort.nl. Gisteren is Nicky aan zijn verwondingen overleden. Gisteren werd ook Frans' oom Giel begraven.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondagDe afbeelding “http://img174.imageshack.us/img174/3976/adrianacv3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermager door trager te eten

Vermager door trager te eten


http://img4.imageshack.us/img4/4945/vermageren1.jpgMensen die snel eten, hebben meer kans zich te overeten dan degenen die op een trager tempo kauwen. Wetenschappers denken dat snel eten de productie van hormonen stopt die de hersenen signaleren wanneer de maag vol is.


De onderzoekers vergeleken de bloedstalen van proefpersonen nadat ze 300 ml roomijs aan verschillende snelheden aten. Ze maten het niveau van hormonen die de hersenen signaleren dat de maag vol is en het tijd is om te stoppen met eten. Degenen die er 30 minuten over deden, hadden meer van deze hormonen in hun bloed, ook voelden zich meer voldaan dan de anderen die snel aten. Eerdere studies toonden aan dat het even voor je je voldaan voelt na het eten.


Deze resultaten bevestigen de volkslegenden dat je minstens twintig keer op je eten moet kauwen voor je het inslikt. Volgens professor Stephen Bloom bevestigen de resultaten dat werkmensen die snel hun lunch achter hun bureau eten in plaats van hun tijd te nemen, bijdragen tot de obesitasepidemie. "Door snel te eten of te lunchen achter de computer blijf je eten, waardoor je snel verdikt. Er is geen twijfel dat als je trager eet, je meer kans hebt om slank te blijven."
� Reageer (0)
14-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondsdolle vleermuizen doden 4 kinderen in Peru

Hondsdolle vleermuizen doden 4 kinderen in Peru


Vampiervleermuizen voeden zich met het bloed van dieren.


In een afgelegen gebied in Peru zijn vier kinderen van een stam gestorven nadat ze werden gebeten door hondsdolle vleermuizen, meldt de BBC. Bewoners riepen de hulp van de overheid in, omdat zij niet snapten waarom de kinderen waren overleden.

Het ministerie van Volksgezondheid stuurde medische teams naar de getroffen regio in het Amazonegebied, in het noordoosten van het land dichtbij de grens met Ecuador. Hulpverleners vaccineerden daar ruim 500 mensen die ook werden aangevallen door de vampiervleermuizen.

De dieren voeden zich normaal met het bloed van vee of wilde dieren, maar vallen soms mensen aan, vooral wanneer hun leefomgeving wordt aangetast. Sommige deskundigen zien daarom een verband tussen de massale aanvallen en de ontbossing in het Amazonegebied. Bewoners van het gebied wijzen ook op de ongebruikelijk lage temperaturen de jongste jaren in de regio.
� Reageer (0)
12-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronkenlap voor rechtbank omdat hij biertje opende

Dronkenlap voor rechtbank omdat hij biertje opendeEen Britse man moest voor de rechtbank verschijnen omdat hij een blikje Heineken opendeed op straat. De rechter verbaasde zich erover dat de zaak bij hem terechtkwam, en daardoor de belastingbetaler handenvol geld kostte.

Stephen Geddes (42) had na een reeks dronkemansincidenten het verbod gekregen om nog in het openbaar in het bezit te zijn van alcohol, zegt The London Evening Standard. In juni werd hij echter betrapt toen hij een blikje Heineken opendeed, vlakbij zijn woning.

Geddes werd veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijk, het volgen van een behandeling voor alcoholverslaving en het vervullen van 40 uren gemeeschapsdienst. Omdat het misdrijf een inbreuk op zijn vroegere voorwaardelijke staf betekende, kwam de zaak ook voor het Old Bailey Court, een rechtbank die zich normaal gezien over de ernstigste misdaden uitspreekt.

"Onrechtvaardig"
Rechter William Clegg snapte niks van de beslissing om deze zaak door te verwijzen. "Het enige wat de beklaagde deed, was een blikje openen", klonk het. "Dat is nu niet meteen alsof hij de kroonjuwelen gestolen heeft. Wie had kunnen denken dat een bierblikje zoveel geld zou kosten aan de gemeenschap?"

De rechter oordeelde dan ook dat het 'onrechtvaardig' zou zijn om Geddes een verdere straf op te leggen. "Ik stel voor om de voorwaardelijke veroordeling niet toe te passen", zei Clegg. "De beklaagde heeft vooruitgang geboekt, en lijkt zijn voorbije alcoholproblemen te boven gekomen."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen naar school bestrijdt stress bij kinderen

Wandelen naar school bestrijdt stress bij kinderen


http://img829.imageshack.us/img829/3488/kinderen.jpgKinderen die naar school wandelen hebben later op de dag minder strass dan degenen die door hun ouders met de auto gebracht worden, dat blijkt uit een recent onderzoek.

Bloeddruk
Een wandeling van anderhalve kilometer verlaagt de hartslag en bloeddruk, twee dingen die kunnen leiden tot hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Professor Roemmich bestudeerde 20 jongens en 20 meisjes tussen 10 en 14 jaar. De helft van hen zat in een stoel en bekeek beelden van een woonwijk en eindigden met een beeld van hun school. De andere helft wandelde een anderhalve kilometer op een loopband, ondertussen zagen ze beelden van een woonwijk op een scherm. Achteraf maakten ze een makkelijke test, de stijging van hun bloeddruk was drie keer zo hoog bij de eerste groep dan bij degenen die een gesimuleerde wandeling maakten. Het niveau van stress was ongeveer twee keer zo hoog bij de kinderen die de wagen naar school namen dan bij de actieve kinderen.

Voorkomen
Professor James Roemmich: "Cardiovasculaire ziekten ontwikkelen zich al tijdens de jeugd, dus als we een manier kunnen vinden om dat proces te vertragen, betekent dat een belangrijk voordeel voor de gezondheid." Eerder onderzoek toonde al aan dat negen op de tien leerkrachten vinden dat kinderen die naar school wandelen alerter zijn en beter werken eens ze in de klas zitten.

Vaker de auto
Professor Armstrong waarschuwt dat het aantal kinderen dat naar school wandelt de laatste twintig jaar ernstig daalt. "Uit Brits onderzoek blijkt dat 43 procent van de leerlingen in de lagere school nu met de auto gebracht wordt, hoewel de meerderheid van hen op twintig minuten wandelafstand van hun school wonen."
� Reageer (0)
10-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we onbewust accent gesprekspartner nabootsen

Waarom we onbewust accent gesprekspartner nabootsen


http://img686.imageshack.us/img686/9286/gesprekspartner.jpgMensen die praten met iemand met een ander accent bootsen dit onbewust na omdat ze een band willen creëren met hun conversatiepartner. Dat beweren psychologen.


Ook al gemerkt dat wanneer je met een Nederlander praat, je onbewust ook met een Nederlands accent begint te spreken?  Wetenschappers ontdekten dat dit een onbewuste strategie van de hersenen is om empatisch te zijn. Een Amerikaanse onderzoeker liet zijn vrijwilligers liplezen, ze konden allemaal goed horen en hadden hier geen ervaring. Ze moesten verschillende mensen bekijken terwijl ze 80 woorden met hun lippen vormden zonder geluid te produceren. De vrijwilligers moesten het woord herhalen waarvan ze dachten dat gezegd werd. Daaruit blijkt dat mensen meer kans hebben om een woord met het accent van de gesprekspartner te herhalen dan met hun eigen accent.


De onderzoekers denken dat dit komt doordat mensen een band willen creëren met anderen. "Deze imitatie dient als een sociale lijm, het helpt ons empathisch te zijn." Volgens experts is het mogelijk om een accent te zien in de lipbeweging van je gesprekspartner. "Mensen zijn imitatoren", aldus professor Lawrence Rosenblum.  "We imiteren subtiele aspecten van elkaars gedrag als houdingen en gezichtsuitdrukkingen, we bootsen ook elkaars spraakpatronen als snelheid en intonatie na. Soms nemen we zelfs een buitenlands accent over van de persoon waarmee we spreken. Dit kan tot gênante situaties leiden."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zag weer blije kinderen spelenhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Nelly_Furtado.jpg?t=1251755428Ik zag opeens paarse bloempjes bloeien
het was gratis... helemaal voor niets
stilletjes heb ik ervan genoten
nieuw leven... het deed me werkelijk iets
 
 
Ik zag weer blije kinderen spelen
op de schommel,de wip, in het zand
ik heb alleen geen zon gezien vandaag
want dat heb ikzelf niet in de hand
 
 
ik Zag weer twee reigers bij de sloot
en genoot van het landschap, op de fiets
al trappend langzaam weer naar huis
want al dit moois... het kostte niets
 
 
Ik keek eventjes heel anders weer
tegen die alledaagse dingen aan
want waar ik eerst alles had zien sterven
zag ik nu weer nieuw leven staan.
� Reageer (0)
09-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bed van Willem Elsschot wordt geveild

Bed van Willem Elsschot wordt geveild
De Elsschotgekte komt dit najaar helemaal tot een kookpunt. Van de Antwerpse zakenman-schrijver, die momenteel geëerd wordt met het festival De Stad van Elsschot, is nu ook het echtelijk bed boven water gekomen. Dat wordt op zondag 28 oktober geveild bij het Antwerpse veilinghuis Bernaerts, zo staat vandaag te lezen in De Morgen.
 
"Normaal veilen wij geen bedden, tenzij het om een waardevol empirestuk gaat of zo", zegt Peter Bernaerts. "De waarde? Goh, mocht het niet van Elsschot afkomstig zijn, dan zouden wij de veiling echt niet doen. Maar dit sluit mooi aan bij zijn commerciële instinct. Wellicht is het iets voor de diehard-Elsschotfans of voor een literaire instelling? "
 
De veiling annex literair-mercantiele avond, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, vormt het sluitstuk van de negendelige Klara-radioserie Zot van Elsschot van programmamaker Pat Donnez, die vanaf 5 september wordt uitgezonden. In de reeks wordt de gekte gecultiveerd die een schrijver teweeg kan brengen.
� Reageer (0)
07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smog in Moskou erger dan in recordjaar 2002

Smog in Moskou erger dan in recordjaar 2002

De smog en rook van de veenbranden rond Moskou zijn erger dan in het recordjaar 2002, zei het hoofd van het Russische Agentschap voor Gezondheid en Consumentenrechten (Rospotrebnadzor), Gennady Onishchenko, vandaag op een persconferentie bij het persbureau ITAR-TASS. "Gisteren vond ik nog dat de smog en rook van de bos- en veenbranden minder waren dan in 2002, toen ze het ergst waren sinds het begin van het derde millennium. Maar met wat we nu in het centrum van Moskou door de vensters van ITAR-TASS zien, kunnen we zeggen dat deze indicatoren dit jaar hoger liggen", zei de hoofdarts.
� Reageer (0)
05-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdams café kiest Lokhomo van het jaar

Amsterdams café kiest 'Lokhomo van het jaar'


http://img295.imageshack.us/img295/9979/lokhomo.jpg
De verkiezing vindt plaats tijdens de jaarlijkse Gay Pride-evenementen in Amsterdam.


De Nederlandse politie moet lokhomo's inzetten om potenrammers in de kraag te vatten. Die oproep klinkt van tijd tot tijd. Maar hoe ziet zo'n lokhomo er eigenlijk uit? Een Amsterdams café probeert die vraag te beantwoorden door de 'Lokhomo van het jaar' te verkiezen.

Het Amsterdams café 't Mandje bevestigde het nieuws naar aanleiding van een bericht in Het Parool. Het evenement vindt vrijdag plaats in het kader van de jaarlijkse Gay Pride.
 
Vijftien kandidaten
"Het ziet de ideale lokhomo eruit? Is het de geur? Is het de kleding? Is het de houding?", vraagt 't Mandje zich af op de eigen website. En: "Dit belooft grappig te worden. Maar de ondertoon is natuurlijk wel serieus: geweld tegen homo's deugt niet!"
 
De horecazaak heeft inmiddels al vijftien aanmeldingen van personen die meedingen naar de titel. De politie is niet betrokken bij het evenement. 't Mandje was een van de eerste cafés in Amsterdam waar homo's openlijk voor hun seksualiteit konden uitkomen.
� Reageer (0)
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te vieze Nederlanders mogen niet meer op bus of in taxi

Te vieze Nederlanders mogen niet meer op bus of in taxi


http://img339.imageshack.us/img339/4310/teviezenederlanders.jpgRika Baars uit Creil is 91, en ze is boos. Zij en haar 52-jarige thuiswonende zoon Hans mogen niet meer mee met de regiotaxi of de bus. Ze zouden 'te vies' zijn. "We zijn afhankelijk van het openbaar vervoer, maar niemand wil ons meenemen", vertelt Baars aan het AD.

Haar zoon heeft last van de huidziekte psoriasis. "Maar hij heeft van de dokter een grote pot zalf gekregen en daarmee smeert hij zich elke dag trouw in." Dat kan echter niet helemaal voorkomen dat Hans een spoor van huidresten achterlaat.  Daarnaast zouden moeder en zoon beiden 'een onwelriekende geur' verspreiden.

Bij de gemeente Noordoostpolder, waar Creil bij hoort, weten ze wie de familie Baars is. "We kregen twee jaar geleden al berichten van Connexxion die meldde dat ze moeder en zoon niet meer wilden meenemen."

Speciale kaart
De gemeente besloot het stel een speciale kaart te geven voor de regiotaxi. Maar ook deze chauffeurs willen het gezin Baars niet meer meenemen. "Elke keer moet de taxibus worden schoongemaakt. Het is niet alleen luchten, maar ze laten een boel haren, schilfers en andere viezigheid achter."

Onzin, roept moeder Rika. "Ik was me elke dag van top tot teen. Ik ruik zelf helemaal niet dat ik vies ben, en ik zit er het toch het dichtst bovenop."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante pepers doen ook bloeddruk dalen

Pikante pepers doen ook bloeddruk dalen


http://img132.imageshack.us/img132/30/pikantepepers.jpg


Chilipepers werden al genoemd als wondermiddel om gewicht te verliezen. Nu zouden ze ook de bloeddruk verlagen, zo ontdekten Chinese wetenschappers na een studie bij ratten.

Dat staat te lezen in het vakblad Cell Metabolism. Ook werd genoteerd dat Chinezen uit het noorden vaker aan hoge bloeddruk leden in vergelijking met Chinezen uit het zuiden, waar ze vaker pikant eet.

Het ingrediënt dat de pepers zo pikant maakt, capsaïcine, zorgt er ook voor dat de aderwanden ontspannen en zo de productie van stikstofmonoxide te stimuleren, wat de bloedvaten beschermt tegen infecties en dysfunctie. Gevolg: de bloeddruk zal mettertijd dalen.

Deze studie is niet de eerste die de link legt tussen capsaïcine en een lagere bloeddruk, maar het is wel de eerste die op lange termijn de effecten op knaagdieren met hoge bloeddruk bestudeert.
Verder onderzoek is wel nodig om te bepalen hoeveel precies nodig is om een impact te hebben op mensen.
� Reageer (0)
03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de vijf heeft binnen jaar spijt van huwelijk

Een op de vijf heeft binnen jaar spijt van huwelijk


http://img822.imageshack.us/img822/6315/huwelijk.jpgEen op de vijf pasgetrouwden heeft spijt van zijn huwelijk in het eerste jaar na hun grote dag, dat blijkt uit een recent Brits onderzoek.

Moeilijker dan verwacht
Uit een Britse enquête blijkt dat 20 procent van de ondervraagden tussen de 16 tot 54 jaar met twijfels op het eerste jaar van hun getrouwde leven terugkijken. Daarom vragen ze zich af of ze wel de juiste beslissing maakten om in het huwelijk te treden. 17 procent geeft toe dat het eerste jaar moeilijker dan verwacht was. 27 procent van hen geeft toe dat ze enkel trouwden omdat ze zich hiertoe verplicht voelden. Bijna de helft van degenen die scheidden had dat eerste jaar al spijt van hun huwelijk.

Ook blijkt dat mannen vaker de druk voelen om te trouwen, 43 procent van hen deed dit uit plichtsbesef. 27 procent van degenen met spijt trouwde zonder echt verliefd te zijn. Bij de gescheiden personen was dit de helft.
� Reageer (0)
02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan helft tienermeisjes gepest vanwege uiterlijk

Meer dan helft tienermeisjes gepest vanwege uiterlijk


http://img706.imageshack.us/img706/479/gepest.jpg


Meer dan de helft van de jonge Britse vrouwen worden gepest op school vanwege hun uiterlijk. Dat blijkt vandaag uit een enquête.

Gewicht
Uit een onderzoek bij meisjes uit Engeland en Wales tussen 15 en 22 jaar blijkt dat 56 procent van hen verbaal, lichamelijk of via het internet werden gekwetst vanwege hun gewicht, hoogte of haarkleur. Slechts één op de vijf was gelukkig met haar uiterlijk. De helft van degenen die gepest werden spijbelde om deze reden, een meisje miste zelfs zes maanden school en deed niet mee aan haar eindexamens. De voornaamste reden om te pesten was gewicht, gevolgd door haarkleur, dit is vooral het geval bij meisjes met rode lokken. Andere redenen waren grootte, kledij en huidskleur. 60 procent van de gepeste meisjes kan gelukkig terecht bij een vriend, familielid of leerkracht voor hulp.

Dieet
53 procent van de tienermeisjes zegt dat ze sinds ze gepest werd op dieet is. Ongeveer 40 procent slaat daarom maaltijden over om slanker te worden, 17 procent is op dieet sinds haar twaalfde of jonger. Zes van de ondervraagde meisjes neemt laxeerpillen of braakt om af te vallen.

Onderzoeker Peter Gibson: "Het is triest dat jonge vrouwen geslagen en geschopt worden omdat ze zich niet de beste kledij kunnen veroorloven of dat ze beledigd worden op het internet vanwege hun gewicht."
� Reageer (0)
01-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieettips voor een platte buik

Dieettips voor een platte buik


http://img22.imageshack.us/img22/2793/dieettips.jpg
 
 


Het buikje is een onzeker punt voor veel vrouwen. Maar door de juiste dingen te eten vermijd je dat een opgeblazen gevoel je dikker doet lijken dan je bent.

Zout
Zout trekt water aan. Als je rijk gezouten voeding eet, zul je tijdelijk meer vocht ophouden. Wat zorgt voor een opgeblazen gevoel en extra gewicht. Door minder zout te eten, voorkom je niet alleen dat opgeblazen gevoel, het is ook goed voor je bloeddruk en beenderen. Voeg dus geen zout toe aan je voeding tijdens het koken of eten. En als je bereide gerechten koopt, controleer dan het zoutgehalte.

Koolhydraten
Vermijd voeding rijk aan koolhydraten als bananen, brood en pasta. Het bestanddeel glycogeen wordt namelijk samen met water opgeslagen. Door minder koolhydraten te eten train je je lichaam erin om deze extra energie te verbranden en de overbodige vloeistoffen af te voeren.

Rauw
Rauwe voeding neemt vaak veel plaats bij de spijsvertering, waardoor je buik opzwelt. Drie gekookte wortelen bezorgen je lichaam evenveel goede bestanddelen als rauwe, maar ze nemen minder plaats in. Dus als je voor rauwe groenten kiest, eet er dan minder van.

Kolen
Bloemkool, broccoli, spruitjes, uien, paprika's en citrusvruchten zorgen bij de vertering voor de aanmaak van veel gas. Als je een opgeblazen buikje wil vermijden, eet je er best zo weinig mogelijk van.

Kauwgom
Bij het kauwen slik je tegelijkertijd veel lucht in. Die raakt gevangen in je spijsverteringsstelsel, wat ook weer een opgeblazen buik veroorzaakt.

Suikervervangers
Xylitol, maltilol zijn suikervervangers die je vaak vindt in koekjes, snoep en energierepen. Je spijsverteringsstelsel kan ze niet opnemen en veroorzaken zo gas of soms zelfs diarree.

Vet
Chips en frietjes kunnen je buik opblazen. Het vet maakt je niet alleen dikker, het verteert ook moeilijk waardoor ze het gas in je spijsverteringsstelsel doen opstapelen.

Pikant eten
Pikante kruiden als zwarte peper, nootmuskaat, chilipoeder, mosterd, maar ook uien, look, azijn en ketchup stimuleren de productie van maagzuren, wat je spijsverteringsstelsel irriteert en je buikje dikker doet lijken.

Dranken
Van bruisende dranken weet haast iedereen dat al de bubbeltjes zorgen voor een opgeblazen gevoel. Maar ook alcohol, thee, koffie, chocolademelk en zure fruitsappen irriteren je spijsverteringsstelsel.

� Reageer (0)
30-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de tien Nederlanders wil homo's in de cel steken en hun rechten afpakken

Eén op de tien Nederlanders wil homo's in de cel steken en hun rechten afpakken


http://img685.imageshack.us/img685/5840/61080577.jpg


Eén op tien Nederlanders vindt anno 2010 nog steeds dat "gevangenschap homoseksuelen tot inkeer zal brengen" en dat "de formele rechten van homo's moeten worden afgepakt".

Dat is het schokkende resultaat van de homofobiemeter van ontwikkelingsorganisatie Hivos, Nederlands grootste aidsbestrijder wereldwijd. Ook uit cijfers van het Nederlandse Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat 10 procent van de Nederlandse bevolking zo negatief staat tegenover homoseksuelen dat ze vindt dat homoseksuelen niet mogen leven zoals ze dat zouden willen.

Helft neemt aanstoot
Ook blijkt uit onderzoek dat de tolerantie in Nederland dunner is dan het lijkt. Zo neemt bijna de helft van de Nederlanders aanstoot aan zoenende mannen, terwijl maar één op de tien aanstoot neemt aan zoenende hetero's. Ook homojongeren hebben nog grote problemen, één op de twee heeft ooit nagedacht over zelfmoord.

In 76 landen homoseksualiteit nog altijd verboden
Hivos constateert wereldwijd een achteruitgang in tolerantie: in 76 landen in homoseksualiteit bij wet verboden. Vorig jaar was dat nog maar in 72 landen zo.

Incidenten
De jongste dagen waren er bij onze noorderburen al drie nieuwsitems die voor beroering zorgden bij de homoseksuele gemeenschap. Tijdens een inburgeringcursus zou een docent een homoseksuele cursist hebben aangeraden zijn seksuele voorkeur zoveel mogelijk voor zich te houden. De Zuid-Amerikaan, inmiddels getrouwd met een Nederlander, zou te horen hebben gekregen: "De meeste andere leerlingen hebben een islamistische achtergond en die hebben het niet zo op homo's."

En in Bergen op Zoom hebben "slechts" vijf mannen zich gemeld bij de politie, maar vermoedelijk zijn de afgelopen maanden veel meer homo's afgeperst. Uit gesprekken met enkele slachtoffers en chatsessies op homosites blijkt dat hoogstwaarschijnlijk veertig à vijftig homo's geld afhandig is gemaakt. Ze werden afgeperst door een groepje minderjarige jongens uit de regio. Twee van de vijf die zich meldden deden ook daadwerkelijk aangifte, de anderen zouden nog overwegen dat te doen.

Afgeperst
Het groepje minderjarige jongens uit de regio Bergen op Zoom legde via een datingsite contact met de homoseksuelen voor een afspraakje. De slachtoffers werden vervolgens bij een geldautomaat gedwongen te pinnen en het geld af te geven. Uitzending van beelden van de bewakingscamera's bij de pinautomaten leidde er in juni toe dat twee verdachten uit Bergen op Zoom zich bij de politie meldden. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

Straat
In één en dezelfde straat in Amsterdam West zijn de jongste tijd al zeker drie homo's en lesbiënnes verbaal of fysiek aangevallen. De daders staan meestal bij een groep Turkse en Marokkaanse jongeren die in de buurt rondhangt, meldde AT5. De zender noemt bewust de straat niet waar het geweld zich afspeelt, omdat alle betrokkenen bang zijn voor escalatie. De slachtoffers durven ook meestal geen aangifte te doen.

Eén lesbienne die in de straat woonde vertelde dat ze diverse malen is lastig gevallen, maar veel vaker is uitgescholden of bespot. Een andere man die in de straat woont zei dat hij in elkaar is geslagen en beroofd vanwege zijn seksuele geaardheid. Ook hij durft geen aangifte te doen, "want dan staan de daders na twee weken weer op straat en ben ik niet beschermd". Hij denkt dat de politie zijn anonimiteit niet kan garanderen.

Een derde stel dat in de straat woont zou volgens verschillende buren het getreiter zat zijn en besloten hebben te verhuizen.

82 homo's afgeslagen
De politie in Amsterdam heeft afgelopen jaar bijna een kwart meer meldingen gekregen van geweld tegen homoseksuelen. 82 homo's werden op straat afgeslagen in de stad in 2009, een jaar eerder waren er dat 54. Gezien dit alleen feiten zijn die werden aangegeven bij de politie, ligt het geweld tegen homoseksuelen in werkelijkheid nog veel hoger.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!