Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


24-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda geboren in Weense zoo

Panda geboren in Weense zooIn de zoo van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is gisteren een panda geboren na een natuurlijke bevruchting. Panda's raken maar hoogst zelden zwanger in gevangenschap. Het is nog niet duidelijk welk geslacht de jonge panda, die slechts honderd gram weegt, heeft.


Het is pas de tweede keer dat in Europa een panda wordt geboren na natuurlijke conceptie. De eerste was Fu Long, de broer van de pasgeborene, in 2007.
 
Vrouwelijke panda's zijn slechts twee tot drie dagen per jaar vruchtbaar. "Ondanks de hevige regen hebben Yang Yang en Long Hui toch twee keer gepaard in die periode", laat de directie van de zoo weten. "Ze deden dat op exact dezelfde plaats als de vorige keer."

 

Fu Long werd in november naar China overgebracht. Ook de ouders van de twee jonge panda's, die door China werden uitgeleend, keren in 2013 terug.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen klussen is garantie op ruzie

Samen klussen is garantie op ruzie


http://img836.imageshack.us/img836/6493/samenklussen.jpg


Nederlandse vrouwen van dertig jaar doe-het-zelven vaak samen met hun partner. Bij 71 procent zorgt dit wel voor ergernissen.


Een Nederlandse enquête bij 513 mensen toonde aan dat vooral dertigers graag klussen, 92 procent van hen was een vrouw, dat meldt nu.nl. 65 procent van hen slaat een keer per maand aan het doe-het-zelven. Het merendeel vindt dat ze handig zijn, de meest populaire taak om samen te doen is verven. 71 procent geeft toe dat dit voor wrevel in de relatie zorgt, bij één op de tien is dit de oorzaak van ernstige ruzies, bij 14 procent loopt dit zonder discussies. Als laatste bleek nog uit het onderzoek van 101 woonideeën.nl dat klussers zich voornamelijk laten inspireren door magazines.
� Reageer (0)
23-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar echte liefde? Wacht met seks

Op zoek naar echte liefde? Wacht met seks


http://img178.imageshack.us/img178/5198/wachtmetseks.jpg


Koppels die elkaar eerst goed leren kennen voordat ze het bed induiken, wacht een succesvollere relatie. Nieuw Amerikaans onderzoek bevestigt dat seks niet te snel hoeft, al kunnen sommige onenightstands wel degelijk uitgroeien tot echte liefde.


56 procent van de 642 ondervraagde volwassenen die niet meteen tot de daad overgingen, getuigen nadien van een betere en kwalitatief sterkere relatie. Bij degenen die al snel het bed indoken, bleek dat maar 27 procent te zijn. 17 procent had helemaal geen relatie, maar bleek enkel uit op seks. "Er is wel degelijk een link tussen de wachttijd voor seks en de kwaliteit van de relatie", stelt sociologieprofessor Anthony Paik van de Universiteit van Iowa.


Volgens hem fungeert het verleidings- en kennismakingsproces als een screeningmechanisme. "De algemene verwachting is dat seks snel volgt. Door dat te snel te doen, riskeer je belangrijke informatie over die persoon te missen. Vergelijk het met de economie: hoe meer er moet geïnvesteerd worden, hoe groter de waarde".


Al suggereert het onderzoek dat een snelle seksbeleving niet meteen tot een negatieve impact leidt. "Het is goed mogelijk dat twee onbekenden elkaar in de ogen kijken, samen naar huis gaan en in een langdurige relatie eindigen". De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad Social Science Research. (br.hln)
� Reageer (0)
22-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hond op drie is te dik

Een hond op drie is te dik


http://img294.imageshack.us/img294/213/dikkehond.jpgMeer dan een derde van de Britse kampt met overgewicht omdat baasjes hun huisdieren te veel snacks geven en niet genoeg met hen sporten.


De onderzoekers bestudeerden het gewicht van 8.000 Britse honden vorig jaar. Ook blijkt dat katten steeds dikker worden, een kwart van hen heeft overgewicht. Dat is vijf procent meer dan drie jaar geleden. Dierenarts Sean Wensley: "Veel baasjes hebben de gewoonte restjes en vette snoepjes aan hun huisdieren te geven. We zien steeds meer honden, katten, konijnen en zelfs kleine knaagdieren die te dik zijn. Je huisdier te veel eten geven kan hun gezondheid schaden. Het zijn natuurlijk de baasjes die controle hebben over de voedselinname van hun viervoeter, vaak geven ze hen het verkeerde voedsel."


Daarom richtte de vereniging van Britse huisartsen een jaarlijkse afvalwedstrijd in die baasjes helpt hun huisdier op dieet te zetten.

� Reageer (0)
21-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hoeven geen jongere man

"Vrouwen hoeven geen jongere man"


http://img12.imageshack.us/img12/4619/jongereman.jpg
Demi Moore en haar jongere vriend.


Al werd het tot een heuse trend uitgeroepen, oudere vrouwen vallen helemaal niet op jongere mannen. Brits onderzoek bewijst dat de cougar-rage niet meer dan een mythe is.

Celebs als Demi Moore en Madonna paraderen graag met  hun fris, groen blaadje. Hun veroveringen zouden ook heel wat oudere, welvarende dames hebben aangezet.  De rijpere dames werden 'cougars' genoemd omdat ze vallen op een jongere prooi. En toch lijkt daar in de praktijk weinig van in huis te komen, zo blijkt uit nieuw Brits onderzoek aan de University of Wales.

Datingsites
Onderzoekers analyseerden de gegevens van 22.000 mannen en vrouwen op datingsites. Ze bekeken de datingprofielen en stelden vast dat dames nog altijd op zoek zijn naar een oudere man in de hoop dat deze welvarend is. Mannen opteren wel eerder voor jongere en mooie vrouwen.

Geldschieters
Volgens de vorsers kan je niet van een cougartrend spreken, maar leeft het vooroordeel omdat zoveel vrouwen zelf financieel welvarender en onafhankelijk worden. Daardoor hoeven oudere mannen niet persé. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad 'Evolution and Human Behavior'.
� Reageer (0)
20-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse correspondent Conny Mus (59) overleden

Nederlandse correspondent Conny Mus (59) overleden


http://img9.imageshack.us/img9/8783/connymus.jpg


Tijdens een vakantie in Nederland is verslaggever Conny Mus overleden. Vannacht werd een hartaanval de 59-jarige nieuwsjager, die jaren actief was als correspondent in het Midden-Oosten, fataal. Dat heeft RTL zojuist bevestigd. Mus werkte onder meer voor VTM en VRT.


Mus werd op 21 oktober 1950 in Amsterdam geboren. Hij verhuisde in 1981 naar Israël waar hij korte tijd later de eerste stappen zette in de televisiewereld en de journalistiek. Na verslaggevingsklussen in onder meer Roemenië, Cambodja en Moskou keerde hij terug naar het Midden-Oosten alwaar hij jarenlang als correspondent diende voor onder meer VRT, VTM en RTL. Hij maakte ook reportages voor BBC en CNN.

''Eigen verhalen maken, laten zien en horen dat je er bent - vooral ook het verhaal achter het nieuws maken - hoe treft het de mensen die er leven'', was zijn journalistieke credo.
� Reageer (0)
19-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maf en straf: Boliviaanse worstelmama's

Maf en straf: Boliviaanse worstelmama's

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Ze vechten tot bloedens toe, de cholita's van Bolivia: worstelende vrouwen die in traditionele klederdracht van de Aymara elkaar tot bloedens toe te lijf gaan. De worstelpartijen zijn deels ingestudeerd, maar van tijd tot tijd vloeit er ook bloed. De vrouwen in het streng katholieke Bolivia willen de mannen zo tonen dat ze niet met zich laten sollen.� Reageer (0)
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Carlos Hugo (80), ex-man Nederlandse prinses Irene, overleden

Prins Carlos Hugo (80), ex-man Nederlandse prinses Irene, overleden


http://img291.imageshack.us/img291/2627/prinscarloshugodebourbo.jpg


Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, de voormalige echtgenoot van de Nederlandse prinses Irene, is vanmorgen in Barcelona op tachtigjarige leeftijd overleden. Dat heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. De prins stierf aan de gevolgen van prostaatkanker.


Prins Carlos Hugo was van 1964 tot 1981 getrouwd met prinses Irene, de tweede dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. De prins werd op 8 april 1930 in Parijs geboren. Hij was een topfiguur binnen de Carlistenbeweging, die aanspraak maakte op de Spaanse troon. In 2008 werd bekend dat de prins kanker had.
 

Het stoffelijk overschot van prins Carlos Hugo wordt vanuit Spanje overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Er zijn geen mogelijkheden voor het publiek om afscheid van hem te nemen, aldus de RVD. Er komt een rouwregister op www.borboneparma.it.
 
Het lichaam van prins Carlos Hugo wordt vanuit Den Haag overgebracht naar Piacenza en Parma in het noorden van Italië. Hij wordt bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk in Parma. Na de bijzetting in de familiecrypte in Parma zal op een later tijdstip een herdenkingsdienst plaatsvinden in Madrid.
 
Dinsdag was reeds bekendgemaakt dat het huwelijk van de oudste zoon van prins Carlos en prinses Irene uitgesteld wordt wegens de gezondheidstoestand van Carlos. De kerkelijke inzegening van prins Carlos (40) en Annemarie Gualthérie van Weezel (32) was gepland op zaterdag 28 augustus en zou in Brussel plaatsvinden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse jongen (11) stopt met ademen als hij in slaap valt

Britse jongen (11) stopt met ademen als hij in slaap valt


http://img824.imageshack.us/img824/2157/beademingstoestel.jpg
Liam moet elke avond aan een beademingstoestel om de nacht door te komen.


Slapen is belangrijk voor de meeste 11-jarigen, maar voor de Britse jongen Liam Derbyshire is het een zaak van leven en dood. Liam heeft een zeldzame aandoening waardoor hij stopt met ademen telkens hij in slaap valt.

Dokter hadden de ouders van Liam bij zijn geboorte verteld dat hij maar zes weken zou leven door zijn aandoening van centrale neurogenic hyperventilatie, ook wel bekend als Ondine's Curse. Opmerkelijk genoeg heeft het actieve kind alle verwachtingen overtroffen en is hij nu zelfs al 11 jaar oud.

Met de hulp van een beademingstoestel kan Liam elke nacht doorkomen. Zijn ouders hebben hun huis wel moeten uitrusten met noodstroomvoorziening zoals in een ziekenhuis. "Elke dag staan de dokters er nog versteld van hoe actief Liam is. Hij heeft echt alle verwachtingen overtroffen", aldus mama Kim.

"We moeten wel altijd heel oplettend zijn, want zijn hartslag kan elk moment vertragen." Liam, die als kind ook nog kanker overwon, draagt altijd een beademingsbuisje.
� Reageer (0)
17-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder vlees eten verlaagt kans op hartziekten

Minder vlees eten verlaagt kans op hartziekten


http://img339.imageshack.us/img339/9336/mindervlees.jpg


Vrouwen die een portie rood vlees vervingen door noten, zagen hun kans op hartziekten met dertig procent afnemen in vergelijking met vrouwen die twee keer per dag vers of bereid rood vlees aten.

Vrouwen die een portie vlees vervingen door vis, zagen de kans met 24 procent dalen; rood vlees wisselen voor gevogelte deed de kans met 19 procent dalen.

Hartaanval bij respondenten
Dat bleek uit een Amerikaanse analyse van de voedingsgewoonten van 84.136 vrouwen, 30 tot 55 jaar oud, tussen 1980 en 2006. De ondervraagden moesten invullen hoe vaak ze 116 voedingsmiddelen aten.

Tijdens het onderzoek kregen 2.210 vrouwen een niet-fatale hartaanval, terwijl 952 andere vrouwen stierven aan hart- en vaatziekten.

Bron van proteïnen en ijzer
"Onze studie toont aan dat rood vlees vervangen in je dieet enorme gezondheidsvoordelen kan hebben" aldus auteur Adam Bernstein.

Voedingsdeskundigen plaatsten daar meteen vraagtekens bij. "Er is een groot verschil tussen vers rood vlees, en bewerkt vlees zoals gehakt en hamburgers. Die zijn veel ongezonder. Vlees is een belangrijke bron van proteïnen en ijzer", aldus Marek Doyle.

Alternatief leven
Maar vegetariërs bewijzen dat het mogelijk is ijzer en proteïnen uit andere voedingsstoffen dan vlees te halen. Het is immers niet de eerste keer dat rood vlees in verband wordt gebracht met gezondheidsrisico's. De vetten in het vlees zouden een deel van de oorzaak zijn.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer volwassenen slapen met een teddybeer

Meer volwassenen slapen met een teddybeer


http://img38.imageshack.us/img38/8500/manmetteddybeer.jpg


De helft van alle Britten kan geen afscheid nemen van een knuffel uit de kindertijd, een derde knuffelt het ding nog vooraleer in slaap te vallen, zo leert een Britse rondvraag. Zelfs zakenlui zeulen hun kindervriend nog mee in hun koffer.

Volgens een Britse hotelketen Travelodge, die het onderzoek liet uitvoeren, duiken regelmatig oude knuffels tussen de lakens op. Een derde van alle volwassenen kan maar moeilijk afscheid nemen van een oude troostvriend en neemt het ding af en toe nog mee in bed.

Prins Charles
Volgens de ondervraagden reduceert de pluchen vriend de stress op het einde van de dag. Meer nog, 25 procent van de heren beweert de knuffel zelfs mee op zakenreis te nemen als herinnering aan thuis. Zelfs Prins Charles reist zelden zonder zijn kinderknuffel, zo beweerde eerder de Amerikaanse auteur Christopher Andersen.
 
Verloren knuffels
Volgens de hotelketen werden het voorbije jaar meer dan 75.000 verloren gewaande teddy's met hun baasjes opnieuw verenigd.
� Reageer (0)
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruiseschip doet 100 jaar na datum tocht Titanic over

Cruiseschip doet 100 jaar na datum tocht Titanic overEen cruiseschip zal binnen twee jaar de fatale tocht van de Titanic overdoen. Het zal dan exact honderd jaar geleden zijn dat de RMS Titanic de dieperik inging.

De trip wordt georganiseerd door de Britse reisorganisatie Miles Morgan Travel. Bedoeling is exacte de reis over te doen die de Titanic vorige eeuw aanvatte. Het cruiseschip, de Balmoral, zal op 8 april 2012 vertrekken vanuit Southampton en na haltes in het Franse Cherbourg en het Ierse Cobh koers zetten richting VS.
 
In de nacht van 14 op 15 april wordt halt gehouden op de precieze plaats waar de Titanic, na een aanvaring met een ijsberg, honderd jaar geleden zonk. Er zal een ceremonie ter herinnering van de slachtoffers worden gehouden. Daarna gaat het richting New York.
 
Verscheidene familieleden van slachtoffers en overlevenden van de ramp met de Titanic hebben al geboekt voor de trip.
� Reageer (0)
15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer familiedrama voor Frans Bauer

Weer familiedrama voor Frans Bauer


http://img217.imageshack.us/img217/9898/fransbauer.jpgHet blijken barre tijden voor de familie Bauer: eerst verloor Frans zijn tante en later zijn oom aan zelfmoord, gisteravond kreeg de volkszanger te horen dat het 18-jarige neefje van zijn vrouw Mariska is verongelukt.

Frans trad gisteren op tijdens Rimpelrock in Hasselt, en probeerde de boel op stelten te zetten, maar anderhalf uur voor zijn optreden kreeg hij tragisch nieuws te horen van zijn vrouw Mariska. Haar neefje Nicky kwam om door een ongeluk op zijn scooter.

Nicky's vrienden stonden vrijdagavond nog wat met hem te praten, waarna hij wegreed op zijn scooter. Even later hoorden ze een klap en vonden ze Nicky met zijn scooter in het water. Zijn vrienden zijn opgevangen door de politie, meldt radiostadmontfoort.nl. Gisteren is Nicky aan zijn verwondingen overleden. Gisteren werd ook Frans' oom Giel begraven.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondagDe afbeelding “http://img174.imageshack.us/img174/3976/adrianacv3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermager door trager te eten

Vermager door trager te eten


http://img4.imageshack.us/img4/4945/vermageren1.jpgMensen die snel eten, hebben meer kans zich te overeten dan degenen die op een trager tempo kauwen. Wetenschappers denken dat snel eten de productie van hormonen stopt die de hersenen signaleren wanneer de maag vol is.


De onderzoekers vergeleken de bloedstalen van proefpersonen nadat ze 300 ml roomijs aan verschillende snelheden aten. Ze maten het niveau van hormonen die de hersenen signaleren dat de maag vol is en het tijd is om te stoppen met eten. Degenen die er 30 minuten over deden, hadden meer van deze hormonen in hun bloed, ook voelden zich meer voldaan dan de anderen die snel aten. Eerdere studies toonden aan dat het even voor je je voldaan voelt na het eten.


Deze resultaten bevestigen de volkslegenden dat je minstens twintig keer op je eten moet kauwen voor je het inslikt. Volgens professor Stephen Bloom bevestigen de resultaten dat werkmensen die snel hun lunch achter hun bureau eten in plaats van hun tijd te nemen, bijdragen tot de obesitasepidemie. "Door snel te eten of te lunchen achter de computer blijf je eten, waardoor je snel verdikt. Er is geen twijfel dat als je trager eet, je meer kans hebt om slank te blijven."
� Reageer (0)
14-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondsdolle vleermuizen doden 4 kinderen in Peru

Hondsdolle vleermuizen doden 4 kinderen in Peru


Vampiervleermuizen voeden zich met het bloed van dieren.


In een afgelegen gebied in Peru zijn vier kinderen van een stam gestorven nadat ze werden gebeten door hondsdolle vleermuizen, meldt de BBC. Bewoners riepen de hulp van de overheid in, omdat zij niet snapten waarom de kinderen waren overleden.

Het ministerie van Volksgezondheid stuurde medische teams naar de getroffen regio in het Amazonegebied, in het noordoosten van het land dichtbij de grens met Ecuador. Hulpverleners vaccineerden daar ruim 500 mensen die ook werden aangevallen door de vampiervleermuizen.

De dieren voeden zich normaal met het bloed van vee of wilde dieren, maar vallen soms mensen aan, vooral wanneer hun leefomgeving wordt aangetast. Sommige deskundigen zien daarom een verband tussen de massale aanvallen en de ontbossing in het Amazonegebied. Bewoners van het gebied wijzen ook op de ongebruikelijk lage temperaturen de jongste jaren in de regio.
� Reageer (0)
12-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronkenlap voor rechtbank omdat hij biertje opende

Dronkenlap voor rechtbank omdat hij biertje opendeEen Britse man moest voor de rechtbank verschijnen omdat hij een blikje Heineken opendeed op straat. De rechter verbaasde zich erover dat de zaak bij hem terechtkwam, en daardoor de belastingbetaler handenvol geld kostte.

Stephen Geddes (42) had na een reeks dronkemansincidenten het verbod gekregen om nog in het openbaar in het bezit te zijn van alcohol, zegt The London Evening Standard. In juni werd hij echter betrapt toen hij een blikje Heineken opendeed, vlakbij zijn woning.

Geddes werd veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijk, het volgen van een behandeling voor alcoholverslaving en het vervullen van 40 uren gemeeschapsdienst. Omdat het misdrijf een inbreuk op zijn vroegere voorwaardelijke staf betekende, kwam de zaak ook voor het Old Bailey Court, een rechtbank die zich normaal gezien over de ernstigste misdaden uitspreekt.

"Onrechtvaardig"
Rechter William Clegg snapte niks van de beslissing om deze zaak door te verwijzen. "Het enige wat de beklaagde deed, was een blikje openen", klonk het. "Dat is nu niet meteen alsof hij de kroonjuwelen gestolen heeft. Wie had kunnen denken dat een bierblikje zoveel geld zou kosten aan de gemeenschap?"

De rechter oordeelde dan ook dat het 'onrechtvaardig' zou zijn om Geddes een verdere straf op te leggen. "Ik stel voor om de voorwaardelijke veroordeling niet toe te passen", zei Clegg. "De beklaagde heeft vooruitgang geboekt, en lijkt zijn voorbije alcoholproblemen te boven gekomen."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen naar school bestrijdt stress bij kinderen

Wandelen naar school bestrijdt stress bij kinderen


http://img829.imageshack.us/img829/3488/kinderen.jpgKinderen die naar school wandelen hebben later op de dag minder strass dan degenen die door hun ouders met de auto gebracht worden, dat blijkt uit een recent onderzoek.

Bloeddruk
Een wandeling van anderhalve kilometer verlaagt de hartslag en bloeddruk, twee dingen die kunnen leiden tot hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Professor Roemmich bestudeerde 20 jongens en 20 meisjes tussen 10 en 14 jaar. De helft van hen zat in een stoel en bekeek beelden van een woonwijk en eindigden met een beeld van hun school. De andere helft wandelde een anderhalve kilometer op een loopband, ondertussen zagen ze beelden van een woonwijk op een scherm. Achteraf maakten ze een makkelijke test, de stijging van hun bloeddruk was drie keer zo hoog bij de eerste groep dan bij degenen die een gesimuleerde wandeling maakten. Het niveau van stress was ongeveer twee keer zo hoog bij de kinderen die de wagen naar school namen dan bij de actieve kinderen.

Voorkomen
Professor James Roemmich: "Cardiovasculaire ziekten ontwikkelen zich al tijdens de jeugd, dus als we een manier kunnen vinden om dat proces te vertragen, betekent dat een belangrijk voordeel voor de gezondheid." Eerder onderzoek toonde al aan dat negen op de tien leerkrachten vinden dat kinderen die naar school wandelen alerter zijn en beter werken eens ze in de klas zitten.

Vaker de auto
Professor Armstrong waarschuwt dat het aantal kinderen dat naar school wandelt de laatste twintig jaar ernstig daalt. "Uit Brits onderzoek blijkt dat 43 procent van de leerlingen in de lagere school nu met de auto gebracht wordt, hoewel de meerderheid van hen op twintig minuten wandelafstand van hun school wonen."
� Reageer (0)
10-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we onbewust accent gesprekspartner nabootsen

Waarom we onbewust accent gesprekspartner nabootsen


http://img686.imageshack.us/img686/9286/gesprekspartner.jpgMensen die praten met iemand met een ander accent bootsen dit onbewust na omdat ze een band willen creëren met hun conversatiepartner. Dat beweren psychologen.


Ook al gemerkt dat wanneer je met een Nederlander praat, je onbewust ook met een Nederlands accent begint te spreken?  Wetenschappers ontdekten dat dit een onbewuste strategie van de hersenen is om empatisch te zijn. Een Amerikaanse onderzoeker liet zijn vrijwilligers liplezen, ze konden allemaal goed horen en hadden hier geen ervaring. Ze moesten verschillende mensen bekijken terwijl ze 80 woorden met hun lippen vormden zonder geluid te produceren. De vrijwilligers moesten het woord herhalen waarvan ze dachten dat gezegd werd. Daaruit blijkt dat mensen meer kans hebben om een woord met het accent van de gesprekspartner te herhalen dan met hun eigen accent.


De onderzoekers denken dat dit komt doordat mensen een band willen creëren met anderen. "Deze imitatie dient als een sociale lijm, het helpt ons empathisch te zijn." Volgens experts is het mogelijk om een accent te zien in de lipbeweging van je gesprekspartner. "Mensen zijn imitatoren", aldus professor Lawrence Rosenblum.  "We imiteren subtiele aspecten van elkaars gedrag als houdingen en gezichtsuitdrukkingen, we bootsen ook elkaars spraakpatronen als snelheid en intonatie na. Soms nemen we zelfs een buitenlands accent over van de persoon waarmee we spreken. Dit kan tot gênante situaties leiden."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zag weer blije kinderen spelenhttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Nelly_Furtado.jpg?t=1251755428Ik zag opeens paarse bloempjes bloeien
het was gratis... helemaal voor niets
stilletjes heb ik ervan genoten
nieuw leven... het deed me werkelijk iets
 
 
Ik zag weer blije kinderen spelen
op de schommel,de wip, in het zand
ik heb alleen geen zon gezien vandaag
want dat heb ikzelf niet in de hand
 
 
ik Zag weer twee reigers bij de sloot
en genoot van het landschap, op de fiets
al trappend langzaam weer naar huis
want al dit moois... het kostte niets
 
 
Ik keek eventjes heel anders weer
tegen die alledaagse dingen aan
want waar ik eerst alles had zien sterven
zag ik nu weer nieuw leven staan.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!