Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


02-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylans muze Suze Rotolo gestorven

Bob Dylans muze Suze Rotolo gestorven


Bob Dylan en Suze Rotolo in 1962.


Het vroeger lief en muze van Bob Dylan, Suze Rotolo, is overleden, zo heeft de New York Times maandagavond bericht. Volgens haar echtgenoot Enzo Bartoccioli stierf Rotolo donderdag op 67-jarige leeftijd in de echtelijke woning in Manhattan aan longkanker.
 
In de vroege jaren zestig heeft de dochter van een communistisch gezinde inwijkeling uit Italië grote invloed gehad op Robert Zimmerman, beter bekend als Bob Dylan. Hij verwerkte haar inzichten heel dikwijls in zijn liederen. Bovendien prijkt ze samen met Dylan op de hoesfoto van het vroege Dylan-album 'The Freewheelin' Bob Dylan' waarmee de bard in 1963 artistiek en commercieel doorbraak. Op de foto kuieren Dylan en Rotolo arm in arm door de straten van de Newyorkse wijk Greenwich Village in de buurt van hun woning.
 
Rotolo was in de zomer van 1961 17 jaar toen zij de toen nog onbekende folkzanger had leren kennen tijdens een concert in de Riverside Church in New York. Het stel was drie jaar samen. In die tijd maakte zij Dylan warm voor het ideeëngoed van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Zij bracht hem in contact met talrijke personaliteiten uit de wereld van de politiek, kunst en theater.(br.hln)
� Reageer (0)
27-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Steeds meer kinderen hebben 'ouderdomsdiabetes'

Steeds meer kinderen hebben 'ouderdomsdiabetes'


http://img707.imageshack.us/img707/7161/kinderenenouderdomsdiab.jpgZowat vijf procent van de 7.000 Nederlandse kinderen met suikerziekte heeft last van 'ouderdomsdiabetes'. Tien jaar geleden bedroeg dat aantal slechts één procent.

Kinderarts Pauline Stouthart heeft het in het Algemeen Dagblad over een zorgelijke ontwikkeling.

Ouderdomsdiabetes wordt bij kinderen veroorzaakt door overgewicht en kan leiden tot hart- en vaatinfarcten en problemen aan ogen, voeten en nieren.

De term 'ouderdomsdiabetes' wordt dus stilaan achterhaald. "Het gaat hier meer om vetzuchtdiabetes."

Stouthart vermoedt dat het werkelijke aantal kinderen met 'diabetes 2' nog veel hoger ligt. (br.she)� Reageer (0)
25-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen nemen te weinig tijd voor zichzelf

Vrouwen nemen te weinig tijd voor zichzelf


http://img84.imageshack.us/img84/6787/vrouwen1jpg.jpg


Eén op de drie Nederlandse vrouwen slaagt er door hun gezin en drukke job niet in voldoende tijd voor zichzelf te nemen.

Zetel
90 procent van de 500 ondervraagde Nederlandse dames ouder dan 30 jaar probeert elke dag wat tijd ter ontspanning te reserveren, maar slechts de helft slaagt hier in. 57 procent rust het liefst in de zetel uit, 36 procent ontspant het liefst door iets lekker te eten of te drinken. 50 procent doet dit het liefst met haar geliefde, 30 procent geniet hier liefst helemaal alleen van, dat meldt nu.nl. 

Hoe ouder, hoe makkelijker
Vooral dames tussen de 30 en de 39 jaar hebben het moeilijkst om tijd voor zichzelf te nemen. Maar met het verouderen lijkt me-time nemen steeds makkelijker te gaan. De zorg voor kinderen en de eisen van een drukke job maakt dat dames te weinig tijd hiervoor hebben. Bij de helft komt dit doordat ze voornamelijk aan anderen denken, ze vergeten zichzelf, krijgen een schuldgevoel of cijferen zichzelf weg voor anderen, zo blijkt uit de enquête van Danone.
� Reageer (0)
21-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orale seks gevaarlijker dan sigaret voor keelkanker


Orale seks gevaarlijker dan sigaret voor keelkankerEen virus dat verspreid wordt door orale seks is nu de voornaamste oorzaak van keelkanker bij mensen jonger dan 50 jaar, waarschuwen wetenschappers.

Het human papilloma virus (HPV) dat tijdens onbeschermde seks overgedragen wordt, is de oorzaak van de verontrustende stijging bij potentieel dodelijke kankers de laatste twintig jaar. Een Amerikaanse studie bij 300 mensen toonde aan dat degenen met meer dan zes partners bijna 9 keer meer risico lopen op de ziekte dan anderen, degenen die het vierus opliepen, hadden 32 meer kans om kanker te ontwikkelen. De meeste mensen met HPV hebben geen symptomen, ze hebben hier vaak ook geen behandeling voor nodig. Dit virus zou de oorzaak van ongeveer 70 procent van de gevallen van baarmoederhalskanker zijn, het kan ook leiden tot wratten en andere soorten tumoren. Kanker in de mond en mondholte kwamen vroeger voornamelijk voor bij oudere mannen die roken of drinken, maar nu duikt het ook steeds vaker op bij jongere mannen.

Vaccins
Daarom vragen artsen dat jongens nu net als tienermeisjes gevaccineerd worden tegen de verspreiding van de ziekte .Professor Maura Gillison zegt dat de seksueel overdraagbare HPV een grotere oorzaak is van sommige orale kankers dan tabak. "Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat het vaccin zal beschermen tegen een orale infectie van HPV dat kan leiden tot kanker. Experts zijn alvast optimistisch. Het is bewezen dat het vaccin 90 procent van de infecties kan voorkomen." Iemand die geïnfecteerd is met HPV 16, de soort die in verbrand is gebracht met orale kankers, loopt veertien keer meer risico op een tumor in de mondholte. Het grootste risico. Hoe groter het aantal seksuele partners, hoe groter de kans is dat je een orale infectie had, zeke bij orale seks."

Minder risicovol
In de VS verdubbelde het aantal gevallen van mondkanker dat gelinkt werd aan HPV de laatste twintig jaar. Volgens Zweedse onderzoekers in de jaren '70 was ongeveer een kwart van de gevallen van amandelkanker een gevolg van een HPV-infectie, maar tegen 2005 zou dit naar meer dan 90 procent gestegen zijn. Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat orale seks sociaal aanvaard is bij tieners, ze zien als minder risicovol dan 'echte' seks."

Meer onderzoek
De Britse kankerexperte Sara Hiom: "Het aantal gevallen van Kanker in de mond en keel stijgt dramatisch sinds de jaren '80, zeker bij veertigers, vijftigers en zestigers, ook de tumoren die in verband lijken te staan met HPV stijgen ook. Hoewel het redelijk is aan te nemen dat de vaccinatie tegen dit virus helpt beschermen tegen deze tumoren, is er nog geen bewijs dat de huidige vaccinaties deze echt voorkomen. Er moet nog meer onderzoek naar dit onderwerp gebeuren."
� Reageer (0)
19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was Charlie Chaplin een zigeuner?


Was Charlie Chaplin een zigeuner?


http://img602.imageshack.us/img602/5458/charliechaplinv.jpg


Een recent ontdekte brief die aan Charlie Chaplin geschreven was, suggereert dat hij geboren zou zijn in een zigeunergemeenschap in de West-Midlands en dus niet in Londen in 1889.

Het familiehuis van Chaplin, hoog gelegen in de Zwitserse bergen van Montreux, zal binnenkort omgebouwd worden tot een museum. Er ligt nog een weelde van onbekend materiaal over de bekendste komiek van de twintigste eeuw.
Zigeunerkoningin

Er zijn brieven die verhalen over zijn vervreemding van het Amerika van de jaren vijftig en epistels die suggereren dat hij in de jaren dertig terug naar zijn thuisland wilde gaan en actief worden in de politiek.

Het meest opzienbarend is echter een kort vriendelijk briefje van een man genaamd Jack Hill, die in 1970 aan Chaplin schreef dat hij niet een van 'Londens meest gevierde zonen' was, 'maar op de wereld gekomen was in een caravan die toebehoorde aan de Zigeunerkoningin, die mijn tante was. Je werd geboren bij de Black Patch in Smetwick bij Birmingham', staat er te lezen.
Roma

Het zou zo maar eens waar kunnen zijn. Chaplins geboorteakte is nooit gevonden en zijn moeder Hannah Hill was afkomstig uit een zigeunerfamilie. In de jaren 1880 was de Black Pitch een welvarende Romagemeenschap aan de industriële rand van Birmingham.

Chaplin zelf heeft de brief altijd verborgen gehouden in een afgesloten lade van zijn bureau. Na zijn dood werd die opengebroken en vonden zijn kinderen het briefje. "Het moet zeer belangrijk voor hem zijn geweest", zegt Micheal, Chaplins oudste nog levende zoon. "Waarom zou hij de brief anders gehouden hebben?"
Mythe

Het idee de familiegeschiedenis te moeten herschrijven jaagt Micheal geen schrik aan. De mythe van het jongetje dat een harde jeugd in de fabrieken overleefde en de belichaming van komedie op het grote scherm werd, zal echter aangepast moeten worden.

Foto: Chaplin in de film 'Modern Times' (1936) (br.Vandaag.be)
� Reageer (0)
17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekteverzuim op het werk daalt voor het eerst in zes jaar

Ziekteverzuim op het werk daalt voor het eerst in zes jaar


http://img121.imageshack.us/img121/1002/ziekteverzuim.jpg


Voor de eerste keer in zes jaar is het aantal werknemers dat zich ziek meldt afgenomen. Dat bericht human resources-dienstenbedrijf Securex. Het aantal werknemers dat het voorbije jaar geen enkele dag ziek was, steeg van 50,44 procent tot 51,97 procent. De kost voor het ziekteverzuim daalde tot 10,8 miljard euro, 100 miljoen minder dan in 2009. Het slechte nieuws is dat het langdurig ziekteverzuim wel is gestegen.

Werknemers waren minder kort en minder frequent ziek. Het korte verzuim daalde tot 2,19 pct, tegen 2,26 pct in 2009. Gemiddeld was de Belgische werknemer 1,14 keer afwezig wegens ziekte, tegen 1,18 keer in 2009.
 
Daarentegen steeg het lange ziekteverzuim significant: van 1,65 procent naar 1,75 procent in 2010. Vooral bij de bedienden valt de stijging op.
 
Grote bedrijven, vrouwen en interimmers
In grote bedrijven is het ziekteverzuim hoger dan in kleine bedrijven tot maximaal 50 personeelsleden. Antwerpenaren, Limburgers en Oost-Vlamingen vertonen meer ziekteverzuim dan gemiddeld. Vrouwen en jonge werknemers melden zich ook vaker ziek. Interimmers en werknemers in de scheikundige industrie en de grafische sector het slechtst.
 
Securex voerde het onderzoek uit bij een representatief staal van 25.840 werkgevers en 254.305 werknemers uit de private sector.
� Reageer (0)
16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen: deze versiertrucs werken niet

Wetenschappelijk bewezen: deze versiertrucs werken niet


http://img534.imageshack.us/img534/3508/versiertrucs.jpgDe wetenschap deed al heel wat onderzoek naar efficiënte manieren om vrouwen te verleiden. Daarom een overzicht van de trucs die mannen vaak toepassen maar waarvan bewezen is dat ze niet werken.

Praten
Onderzoekers lieten onlangs mannen met aantrekkelijke vrouwen praten en hen achteraf enkele tests afleggen. Daaruit bleek dat hoe aantrekkelijker ze hun gesprekspartner vonden, hoe slechter ze scoorden. Dat betekent dat hoe mooier je prooi is, hoe dommer je zal klinken wanneer je met haar gaat praten. Dit effect is bij dames niet merkbaar, een aantrekkelijke gesprekspartner heeft geen invloed op hun intelligentie. Dit zou volgens de wetenschappers komen door het feit dat vrouwen geïnteresseerd zijn in andere dingen dan het uiterlijk terwijl mannen zich vooral willen voortplanten.

Interesse tonen
Journalist Neil Strauss ontdekte na onderzoek voor zijn boek 'The Game' dat vrouwen houden van een man die hen negeert. De beste manier om een vrouwenhart te veroveren is naar een groep dames te stappen en haar volledig te negeren, terwijl je praat met haar minder aantrekkelijke vriendinnen, ontdekte hij. En studie van datingsite OKCupid.com toonde ook aan dat mannen die niet vlak in de camera kijken maar naar een ander punt vaker gecontacteerd werden dan heren die dat wel deden, zeker wanneer dit gepaard ging met een ongeïnteresseerde blik.

Dansen
Dansen is een risicovolle ondernemen, wie het goed kan, heeft bijna een garantie op een date, maar als je het slecht doet, hou je de dames ver weg. Slechte dansmoves zouden namelijk het signaal geven dat je een slechte seksuele partner bent, ontdekten vorsers. Het is namelijk voor vrouwen een onbewust teken dat je een laag niveau van testosteron hebt, wat de kansen op een sterk nageslacht beperkt. Dit effect neemt alleen maar toe bij het verouderen.
� Reageer (0)
14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.63-jarige Nederlandse is zwanger van eerste kind

63-jarige Nederlandse is zwanger van eerste kind


http://img407.imageshack.us/img407/6073/63jarigenederlandseiszw.jpgEen 63-jarige vrouw uit het Nederlandse Harlingen is zwanger van haar eerste kind. Dat zegt een familielid van de vrouw in de Leeuwarder Courant. De alleenstaande vrouw heeft een behandeling ondergaan bij een vruchtbaarheidskliniek in Italië. De geboorte van de baby is voorzien in maart. De toekomstige moeder vindt de zwangerschap een privékwestie en wil tot de geboorte niet in de openbaarheid treden. Ze heeft haar familie en vrienden inmiddels wel op de hoogte gesteld.� Reageer (0)
13-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootschalig onderzoek naar bevallen onder hypnose


Grootschalig onderzoek naar bevallen onder hypnose


http://img819.imageshack.us/img819/9876/bevallenonderhypnose.jpg


Om te vermijden dat vrouwen tijdens hun bevalling naar (dure) pijnstillers teruggrijpen, zullen dit jaar in Groot-Brittanië 800 toekomstige moeders onder zelfhypnose bevallen. Volgens The Sunday Times hebben vrouwen onder hypnose ook minder begeleiding nodig.

De Britse overheid voert dit jaar een van de grootste studies rond medische hypnose uit. Achthonderd vrouwen tussen 18 en 40 jaar, die voor het eerst bevallen, zullen dat onder zelfhypnose doen. Het onderzoek moet een antwoord bieden op de vraag hoe vrouwen met zo weinig mogelijk pijn kunnen bevallen, zonder naar pijnstillers te grijpen.
 
Voorstanders van natuurlijk bevallen zeggen dat pijnstillers de ervaring van een natuurlijke geboorte ontnemen. Bovendien komen de pijnstillers via de navelstreng in de baby terecht en kunnen ze een invloed hebben op de ademhaling van het kind.
 
"Het opzet is om vrouwen de mogelijkheid te geven zelf hun arbeid uit te voeren", aldus professor Soo Downe van de universiteit van Central Lancashire. "Als de resultaten veelbelovend zijn, denken we eraan gratis trainingen rond hypnobevallen te geven."
 
Zelfhypnose vergt een training onder begeleiding waarbij negatieve woorden, zoals pijn of contractie, door meer neutrale begrippen vervangen worden. Zodra een vrouw de vaardigheden onder de knie heeft, kan ze zich onder hypnose brengen wanneer de arbeid start.
� Reageer (0)
11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders geven slaapwandelen door aan kinderen

Ouders geven slaapwandelen door aan kinderen


Ouders kunnen slaapwandelen doorgeven aan hun kind, ontdekten wetenschappers.


Onderzoekers aan de universiteit van Washington bestudeerden vier generaties van dezelfde familie, zo ontdekten ze een stuk beschadigd DNA in een specifiek chromosoom. Van de 22 mensen in de familie, deden negen van hen aan slaapwandelden en ze hadden allemaal het 'kapotte' chromosoom. Een ouder met dit gen heeft 1 kans 2 om deze aandoening aan zijn of haar kroost door te geven.

Professor Christina Gurnett: "De resulaten van deze studie helpen bij de opsporing en behandeling van deze aandoening." Slaapwandelen treft 10 procent van de kinderen en ongeveer 1 op de 50 volwassenen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen willen massaal met Valentijn ontdekken of partner trouw is


"Vrouwen willen massaal met Valentijn ontdekken of partner trouw is"


http://img227.imageshack.us/img227/7444/valentijn.jpgDe 27-jarige Britse Claire Middleton wordt betaald om de partners van vrouwen te verleiden om zo te ontdekken of hij wel trouw is. Ze zegt dat Valentijn de drukste tijd van het jaar is voor haar en haar collega's.

1700 euro
"Vrouwen zijn nu wanhopig om te weten of hun partner een bedrieger is voor ze de meest romantische dag van het jaar met hem spenderen", aldus Claire. "Het is triest, maar deze periode heb ik het ontzettend druk. Ik betrapte deze week al vier mannen. Mijn werkgevers zijn achterdochtige vrouwen en vriendinnen, maar ook bezorgde ouders en grootouders." Claire heeft overdag een kantoorbaan, ze werkt als bijverdienste voor een agentschap dat vrouwen 'verhuurt' om getrouwde mannen te verleiden. Ze koos een jaar geleden voor deze job nadat een pijnlijke breuk haar inspireerde andere vrouwen te helpen. Zo lokte ze al meer dan 30 mannen in de val. Ze verdient tussen de 600 en de 1700 euro per doelwit, afhankelijk van hoe lang de job duurt.

Belangrijke beslissing
Claire: "Het vraagt weken van spionage en research. Ik moet begrijpen hoe een man denkt en wat hem aantrekt, zo is het makkelijker om hem in de val te lokken. Daarvoor volgde ik een training van maanden. Ik werd bedrogen en raakte al mijn zelfvertrouwen kwijt. Het kwetst en mensen hebben het recht te weten of hun partner hen bedriegt. Maar ik haat mannen niet en ik wil geen wraak nemen op mijn ex. Deze week is het erg druk voor alle agentschappen die overspelige mannen in de val lokken, mensen hebben nu het gevoel dat dit het moment is om een stapje verder te gaan met hun relatie, of dat nu een aanzoek is of om aan kinderen te beginnen. Het is een belangrijke tijd voor veel koppels, ze willen weten of de persoon waarmee ze samen zijn echt toegewijd is."
� Reageer (0)
10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-jarigen moeten opstel schrijven over hun eerste keer

14-jarigen moeten opstel schrijven over hun eerste keer

Een klas veertienjarigen moest een opstel schrijven over hun 'eerste keer'. De leerlingen mochten in het werkstukje ook dromen over hun wildste seksfantasieën. De ouders van de leerlingen reageren onthutst. "Alleen al de gedachte dat een leraar peilt naar de seksuele fantasieën van veertienjarigen maakt me ziek", zegt een ouder.

De leerlingen van de school in Tomelilla kregen voor de les Zweeds de opdacht om een opstel te schrijven met als titel, 'Mijn eerste keer'. Om hun fantasie wat aan te scherpen moesten de leerlingen zich voorstellen dat ze een intiem gesprek hadden met een goede vriend(in). Tijdens de babbel vertrouwt hij of zij haar eerste seksuele ervaring toe. Wie wou mocht ook zijn of haar eerste ervaring beschrijven of wegdromen over de allereerste keer. Hoe passioneler het opstel was, hoe meer punten de leerlingen konden verdienen.

Sommige leerlingen voelden zich niet goed bij de opdracht en praatten met hun ouders. "Ik vraag me echt af of dit wel kan", aldus een ouder in de krant Ystads Allehanda. Een leraar reageert verbaasd op de verontwaardiging van de ouders. Hij zegt dat de meeste leerlingen het een leuke taak vonden waarin de vakken biologie, gezondheid en taal gecombineerd werden. Niet alle leraars waren overtuigd van het nut van de opdracht.

Maria Ahnlund laat alvast weten dat ze de kritiek van de ouders ernstig neemt en dat ze overweegt om volgend schooljaar een 'neutraler' onderwerp te kiezen voor het opstel. De Vereniging van Leraren (Lärärförbundet) zegt alvast dat een taak waarbij de privacy van de leerlingen geschonden wordt niet door de beugel kan. "Als leerlingen vinden dat een opdracht hun privacy schaadt dan moet de kritiek op die taak ernstig genomen worden", besluit Claes Nyberg.� Reageer (0)
09-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunch met vriendinnen geeft evenveel voldoening als seks

Lunch met vriendinnen geeft evenveel voldoening als seks


http://img151.imageshack.us/img151/8571/vriendinnen.jpg


Veel moderne vrouwen halen evenveel voldoening uit een maaltijd met vriendinnen als een avond vol passie met hun partner, bewijzen experts.


Uit een studie blijkt dat vrouwen het hormoon oxytocine, dit is de stof die helpt tot een hoogtepunt te komen tijdens seks, aanmaken wanneer ze tijd met hun vrienden spenderen. Volgens een universiteit in Californië zijn een sociaal rijke omgeving en een sterk sociaal network bevorderlijk voor de productie van oxytocine. De Britse relatie-experte Simone Bienne: "Als je gaat lunchen met vriendinnen, maak je dezelfde stof aan als tijdens een orgasme. We voelen ons ontspannen, veilig en gelukkig. Hiedoor krijgen we dus  hetzelfde gevoel als in een relatie. Dames voelen niet langer de nood zich in een relatie te storten omdat vriendschap het vrijgezellenleven aangenamer maakt."


Meer dan de helft van de volwassen vrouwen jonger dan 50 is nooit getrouwd, een vijfde zal nooit kinderen hebben. Minder dan de helft van de dames jonger dan 35 leeft samen met een partner. Gedragspsychologe Jo Hemming: "Vrouwen werken hard aan hun vriendschappen, ze vinden het soms moeilijk om dat op te geven. Het is een groeiend fenomeen, vroeger trouwden vrouwen jonger en het belangrijkste in hun leven was hun gezin en partner. Nu settelen ze zich later en hun vriendschappen worden belangrijker. Sommige zijn voorzichtig wanneer ze dit moeten opgeven. Het is niet zo dat vrouwen vrienden boven een man verkiezen, ze zoeken gewoon minder hard naar een partner omdat ze vrienden hebben, dit neemt de druk weg."
� Reageer (0)
08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade is gezonder dan vele fruitsappen

"Chocolade is gezonder dan vele fruitsappen"


http://img651.imageshack.us/img651/6575/chocoladegezond.jpgChocolade is gezonder dan veel fruitsappen en mag het nieuwste superfruit genoemd, aldus een Amerikaanse studie door een chocoladefabrikant.

Antioxidanten
Supervoeding bevat veel antioxidanten en bestanddelen die schade aan gezonde cellen voorkomen. De onderzoekers vergeleken verschillende soorten donkere chocolade, cacao en warme chocolademelk met fruitsappen van onder meer acai-, veenbes en granaatappel. Zo ontdekten ze dat chocolade in poedervorm meer antioxidanten en polyfenolen bevat. Ook zijn is dit rijker aan flavanolen dan fruit en vertonen ze meer activiteit van antioxidanten.  Daarom zou deze lekkernij ons beschermen tegen kanker en hartaandoeningen. 

Het onderzoek werd wel verricht door Hershey's, een belangrijke Amerikaanse chocoladeproducent, waardoor de objectiviteit van het onderzoek in twijfel getrokken kan worden. Onderzoekster Debra Millar: "Chocolade zou het nieuwe superfruit genoemd moeten worden."
� Reageer (0)
05-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een toeval: drie kinderen in 1 gezin verjaren op dezelfde dag

Wat een toeval: drie kinderen in 1 gezin verjaren op dezelfde dag


http://img233.imageshack.us/img233/3451/verjaren.jpg


Voor de kinderen van het gezin Banwell is het op vijf februari drie keer feest want dan zijn ze alledrie jarig. Nochtans is het geen drieling: Millie wordt één, Alisha zeven en Jac negen. De kans dat drie kinderen in één gezin op dezelfde dag worden geboren is 1 op 133.000.

De geboortes verliepen allemaal natuurlijk, en werden dus niet gepland. Ook de zwangerschappen zelf moesten niet in een schema passen.

"We hebben het helemaal niet gepland. Het was een grote verrassing dat Millie vorig jaar op 5 februari werd geboren. Ze was tien dagen te vroeg", aldus moeder Pam. "Eigenlijk wilde ik niet zo snel terug zwanger worden, maar het gebeurde toch."

De trotse moeder vindt het wel fijn dat haar kinderen hun verjaardag delen. "Het wordt een fantastische dag voor hen allemaal, en ze zullen het heel hun leven met elkaar delen." Het feestje wordt dan ook iets specialer dan het gewone kinderfeestje met pannekoeken en een clown.

Pam nodigde meer dan 60 mensen uit voor het eerste drievoudige verjaardagsfeest in de club van hun thuishaven Burry Port (Wales). De verrassingstaart bestaat uit drie delen: een deel in de kleuren van Manchester United voor de voetbalgekke zoon, een deel met een prinses voor het meisje Alisha en een deel met Mickey Mouse voor de baby.

"Het voelt net alsof we kerstmis twee keer vieren. Vele families worstelen met de Kerstblues, maar wij slaan al weer aan het feesten. Met 's ochtends opgewonden kinderen die cadeautjes openscheuren en veel te veel eten. Net zoals nog vele vijf februari's zullen zijn dus", besluit de drievoudige moeder.
� Reageer (0)
04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 knuffel goed voor 3 seconden emotie

1 knuffel goed voor 3 seconden emotie


http://img28.imageshack.us/img28/9400/1knuffel.jpg


Drie seconden, meer heb je niet nodig om een knuffel te geven. Wetenschappers berekenden dat vrijwel elke knuffelbeurt even lang duurt, hoe intens of hoe groot de emotie ook is.

Onderzoekers aan de Schotse universiteit van Dundee vergeleken de tijdsduur van een knuffelbeurt met andere psychologische acties als iemand uitzwaaien of het maken van gebaren naar anderen.

Ze concludeerden dat persoonlijke activiteiten gemiddeld zo'n drie seconden duren of bestaan uit stukjes van drie seconden. Ook gevoelens en emoties die we op anderen overdragen, nemen doorgaans luttele drie seconden in beslag.

Olympische Spelen
Bij het onderzoek werden de knuffels na emotionele ontlading op de Olympische Spelen van Beijng bestudeerd. Sommige sporters knuffelden omdat ze blij waren, anderen omdat ze troost zochten. Ook knuffels tussen tegenstanders, teamgenoten of met een coach werden met een vergrootglas bekeken. Opvallend is dat alle knuffels, of ze nu voortkwamen uit verdriet of vreugde, in alle gevallen gemiddeld drie seconden duurden. De nationaliteit van de sporters scheen daarbij van geen tel.

Schept band
Volgens onderzoeker Emese Nagy bestaat het emotionele leven van mensen steeds uit tijdseenheden van drie seconden. In die tijdspanne slagen mensen erin gevoelens op een andere persoon over te dragen. Zo wordt de beweging of knuffel een gedeelde ervaring. Uiteindelijk kan dat leiden tot een band tussen mensen.� Reageer (0)
02-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak baby's in Jaar van het Konijn

"Maak baby's in Jaar van het Konijn"


http://img831.imageshack.us/img831/7770/jaarvanhetkonijn.jpgDe eerste minister van Singapore heeft vandaag zijn medeburgers opgeroepen om te profiteren van het Jaar van het Konijn, dat morgen begint, om baby's te maken. Het aantal geboortes bereikte er een absoluut dieptepunt in 2010.
 
"Ik hoop dat meer koppels een gezin stichten, of hun gezin uitbreiden, tijdens het Jaar van het Konijn", zei Lee Hsien Loong in zijn nieuwjaarstoespraak. "Meer baby's betekent meer vreugde in de komende jaren." Singapore telt vooral inwoners van Chinese origine. Die maken zich op om het Jaar van de Tijger in te ruilen voor dat van het Konijn, volgens de Chinese astrologie.
 
Uit de statistieken van januari blijkt dat meer en meer Singaporezen vrijgezel blijven. En dat meer koppeltjes de neiging hebben om het bij een kind te houden.
� Reageer (0)
31-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koningin Beatrix wordt vandaag 73

Koningin Beatrix wordt vandaag 73


http://img209.imageshack.us/img209/562/koninginbeatrix.jpg


De Nederlandse koningin Beatrix is vandaag 73 jaar geworden. Met deze leeftijd is ze een van de oudste staatshoofden die Nederland ooit heeft gekend. Alleen koning Willem III kon met haar evenaren. Hij stierf in 1890 als regerend vorst toen hij 73 jaar was.

Met haar 73 jaar is Beatrix een van de weinige Nederlandse vrouwen die nog betaald werk doen. Er zijn in Nederland slechts 2.000 andere 73-jarigen die nog betaald werk verrichten en meer dan twaalf uur per week aan het werk zijn, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De meerderheid van de werklustige senioren zijn mannen.
 
Koningin Juliana was 70 toen ze in 1980 op de 42ste verjaardag van haar dochter en opvolgster Beatrix bekendmaakte dat ze ermee ging stoppen omdat "haar krachten gingen afnemen". Juliana zat toen 32 jaar op de troon. Beatrix heeft er nu 31 jaar op zitten als staatshoofd.
In Europa behoort Beatrix qua leeftijd tot de middenmoot. De monarchen van Groot-Brittannië, België, Spanje en Noorwegen zijn (net) wat ouder dan de Nederlandse vorstin.
� Reageer (0)
29-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe drugsverslaving: het roken van aidsmedicatie

Nieuwe drugsverslaving: het roken van aidsmedicatieZuid-Afrika is in de ban van de nieuwste rage op vlak van drugsverslavingen, het roken van antiretrovirale middelen. Dit kan de strijd tegen aids van het land in gevaar brengen.

Deze drug wordt op de straten van Durban 'Whoonga' genoemd, het is een cocktail van antiretrovirale middelen (ARV), wat wordt voorgeschreven aan mensen met hiv, rattenvergif, detergent en marihuana. De gebruikers roken het mengsel om high te worden. Het poeder zou zo verslavend zijn dat je al na enkele dagen niet meer zonder zou kunnen.

Aidsbestrijding
"Als ik het niet rook, krijg ik pijn en kan ik niet meer slapen tot ik een nieuwe dosis neeg", aldus de 31-jarige Jomo. De drug circuleert momenteel vooral in de straten van de Zuid-Afrikaanse stad Durban. De gebruikers roken elke dag tot derde pakjes van de drugs, ze tellen tot 120 euro per dag voor neer voor hun verslaving. Om hier aan te geraken, overvallen de gebruikers mensen. Per pakje van het poeder vragen de dealers ongeveer 3 euro. De drug is erg giftig, het zou de oorzaak zijn van de grote stijging van sterfgevallen bij drugsverslaafden het laatste jaar in Zuid-Afrika. Daarnaast zorgt deze verslaving ervoor dat aidsmedicatie massaal gestolen wordt in de townships rond Durban. Waardoor de bestrijding van deze slopende ziekte er in het gedrang komt.

Mythe?
De Zuid-Afrikaanse lobbygroep Treatment Action Campaign,
 zegt dat het gebruik van deze medicatie als drug een mythe is. "We zijn er niet van overtuigd dat 'whoonga' echt ARV's bevat, de dealers kunnen dit ook gewoon zeggen", aldus woordvoerder Caroline Nenguke.� Reageer (0)
27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bye bye man boobs

Bye bye man boobs
Als er iets is waar mannen zich voor schamen, dan is het wel hun 'man boobs'. Het borstweefsel zet ook bij hen uit als ze een pak kilo's te veel wegen, wat hen 'borsten' geeft. Niet wat mannen willen, tenzij bij vrouwen. Ook over de lovehandles en hun achterwerk maken ze zich zorgen, zo blijkt uit een bevraging van 1.000 Britse mannen.

Dus nemen steeds meer mannen hun toevlucht tot 'figuurcorrigerend ondergoed', net zoals vrouwen al decennialang dragen om de buik platter, de poep rond en de borsten groter te krijgen.

Plus 300 procent
Dat is niet zomaar een gerucht of een manier van de modesector om hun cijfers op te krikken, want de verkoopscijfers zijn er al en die zijn spectaculair: de T-shirts die het figuur meer vorm geven verkochten 317 procent meer, broeken die de kont liften 238 procent en elastische buikbanden maar liefst 340 procent. Dat laat de keten Debenhams weten, die deze verkoopstoename vooral de laatste week vaststelde.

Goede voornemens
Niet toevallig in de periode dat de goede voornemens om te sporten en gezond te eten beginnen te vervagen, en men dus de toevlucht neemt tot 'gemakkelijke' hulpmiddelen die geen tijd of zweet kosten. Twee op drie mannen gaf toe zich zorgen te maken over de vier kilo die ze erbij gegeten hebben tijdens de kerstperiode.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!