Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


10-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prototype voor 's werelds eerste bionisch oog

Onthuld: prototype voor 's werelds eerste bionisch oog


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/1/3/20130610092918/media_xll_5897403.jpg
Prototype bionisch oog © Monash University


Een team van Australische ingenieurs en wetenschappers heeft hun prototype voor 's werelds eerste bionisch oog onthuld. Indien de testfases succesvol zijn, heeft deze uitvinding het potentieel om meer dan 85 procent van alle blinden te helpen.

Het bionisch oog bestaat uit een bril met digitale camera die correspondeert met een microchip die ingeplant wordt in de schedel. Professor Mark Armstrong van de Monash universiteit, waar volgend jaar de eerste testfase van start gaat, stelt dat deze uitvinding blinden veel meer mobiliteit zal bezorgen.

"De camera aan de voorkant kan je qua werking vergelijken met een iPhone-camera. Het neemt live actie voor kleur en distilleert de beelden met een zeer gesofisticeerde processor tot een signaal dat draadloos verstuurd wordt naar een implantaat in de hersenen. Die microchip bestaat op zijn beurt uit piepkleine keramische tegeltjes die allemaal microscopisch kleine electrodes bevatten die ingewerkt zitten in de visuele cortex van het brein", verklaart Armstrong.

De technologie zou in staat moeten zijn om mensen die volledig blind zijn te helpen hun omgeving te interpreteren door een soort aflijning te crëeren. "We vermoeden dat de gebruiker een soort pixelig beeld op lage resolutie zal zien dat hem toestaat om bijvoorbeeld de rand van een tafel, het silhouet van een geliefde of een drempel te herkennen. Het is afwachten tot de eerste menselijke testfase, maar als onze interpretatie klopt, zullen blinden opnieuw verbonden worden met hun leefwereld", klinkt het.

Het bionisch zou ook een reeks settings bevatten die het mogelijk maken om de focus bijvoorbeeld te leggen op 'floor mapping'. Deze technologie staat blinden toe om silhouetten te creëren van objecten op de grond en zo te bepalen welk traject ze afleggen.

De grootste uitdaging tijdens het creatieproces was te zorgen voor een licht, verstelbaar product waar gebruikers zich goed bij kunnen voelen. "We wouden het zo comfortabel, licht en verstelbaar mogelijk maken zodat het op alle vormen van hoofden past. Het moet er ook verfijnd en passend uitzien, minder als een prothese en meer als een stoer Bluetooth-apparaat", aldus Armstrong.

Het eerste implantaat staat volgend jaar op de planning en zal gevolgd worden door klinische testfasen en diepgaand onderzoek op basis van feedback van de allereerste gebruikers. Het bionisch oog was een van de belangrijkste agendapunten op de '2020-conferentie' in 2008. "Om eerlijk te zijn dacht ik op dat congres toen dat het allemaal een beetje gebakken lucht was. Maar het tegendeel is bewezen", besluit Armstrong. (br.hln)� Reageer (0)
04-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jij pakte mijn handDe afbeelding
“http://img78.imageshack.us/img78/6091/zwayp8.jpg” kan niet worden
weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ik zie jou nog zo staan

de allereerste keer
jij pakte mijn hand
ik voelde me net een veertje
het voelde alsof ik vleugels had
en dacht dat ik vliegen kon
we vlogen samen door de lucht
over de wolken
samen op weg naar de zon
en toen ik weer met beide voeten
op de grond was beland
merkte ik dat ik had
staan dromen
� Reageer (0)
31-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse maatjes 2 weken later door slecht weer


Hollandse maatjes 2 weken later door slecht weer


http://oi44.tinypic.com/2wlrjo6.jpg


De eerste veiling van de Hollandse Nieuwe zal dit jaar pas op 19 juni plaatsvinden en niet op 5 juni, zoals gepland was. Door het slechte weer is de haring die tot nu toe gevangen werd, nog niet van de juiste kwaliteit om tot Hollandse Nieuwe verwerkt te worden.

Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste maatje niet plaatsvindt op de geplande datum. De vorige keer gebeurde dat in 2006.

"Door het ontbreken van voldoende zonlicht heeft de groei van plankton, het voedsel van de haring, zich laat ontwikkeld", aldus het Visbureau. "Voor een goede Hollandse Nieuwe is een haring nodig die het juiste voedsel in zijn maag heeft en een goed vetpercentage heeft. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief. De haringen die tot nu toe zijn gevangen, hebben wel voldoende voedsel in hun maag, maar dit is nog niet omgezet in vet."

Het uitstel van het haringseizoen heeft grote gevolgen voor tal van evenementen die al gepland staan: diverse haringparty's zullen de datum aanpassen en na de veiling van het eerste vaatje volgen. Wegens de grote omvang zal Vlaggetjesdag Scheveningen, waar jaarlijks de komst van de Hollandse Nieuwe wordt gevierd, wel plaatsvinden op zaterdag 8 juni.

Oostende haalt elk jaar met de toestemming vanuit Nederland de eerste nieuwe Hollandse maatjes op het droge. Het Maatjescomité liet weten dat, hoewel de maatjes dit jaar later komen, ook de Oostendse Kaaifeesten gewoon plaatsvinden op 7, 8 en 9 juni.(br.hln)� Reageer (0)
29-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-jarige singer-songwriter brengt Nederland aan het huilen

21-jarige singer-songwriter brengt Nederland aan het huilen

Klik op de foto om het nummer te beluisteren

De jonge Maaike Ouboter is de absolute favoriet van de Nederlandse talentenjacht de 'De Beste Singer-Songwriter.' Maandag bracht ze met de vertolking van haar eigen nummer 'Dat ik je mis' de voltallige jury van het programma aan het huilen, intussen veroverde ze ook de harten van duizenden Nederlanders.

Maaike Ouboter doet het niet alleen in de talentenjacht van het Nederlandse BNN en de VARA heel goed, ze staat sinds gisteren ook op de eerste plaats in iTunes met 'Dat ik je mis'. Daarin zingt ze heel ingetogen over haar moeder die overleden is. Maaike getuigt over haar moeilijke jeugd. "Mijn ouders zijn gestorven toen ik nog een tiener was. Vroeger maakten we samen muziek, nu doe ik alleen verder en zijn zij mijn grootste inspiratiebron."

Juryleden Giel, Eric en Sanne slaagden er niet in het droog te houden tijdens de show. Haar concurrent Michael Prins staat op de tweede plaats in de top 100 van iTunes. Het Nederlandse volk bekroonde Maaike nu al tot winnares van de wedstrijd, het regent namelijk aan lofbetuigingen op sociaalnetwerksites.

Maaike had nooit gedacht dat ze een kans maakte in de muziekindustrie, tot ze gebeld werd met de vraag of ze wou deelnemen aan 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. Momenteel studeert ze Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Haar eerste nummers zijn Engelstalig, maar gaandeweg ontdekte ze dat ze haar gevoelens beter in het Nederlands kwijt kon.
(br.hln)� Reageer (0)
25-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paulien (The Voice) haalt neus op voor kermissen

Paulien (The Voice) haalt neus op voor kermissen


http://oi42.tinypic.com/24lu6xj.jpg


Nieuw talent Paulien Mathues (18), winnares van The Voice 2013, ziet het groots. Zo weigert ze op te treden op zogenaamde pensenkermissen en braderieën, omdat dit schadelijk zou zijn voor haar imago.


De jonge zangeres vreest dat dit soort volkse evenementen niet bij haar imago passen, ze mikt volgens haar platenfirma Universal eerder op de luisteraars van Studio Brussel en Radio 1 en niet op 'kermisvolk'.

Paulien zou daarom alle reeds geplande optredens hebben geannuleerd en ze zou zelfs haar manager hebben gedumpt. De zangeres gaat nu op zoek naar een nieuwe om haar carrière in de juiste richting te lanceren. Deze afzeggingen stemmen de organisatoren van deze evenementen boos. Zij moeten nu vervangende acts zoeken en sommigen moeten zelfs nieuwe affiches laten maken.

Het managements- en boekingskantoor KING Entertainment heeft begrip voor deze beslissing. Manager Hugo Foets merkt echter wel op: "Artiesten uit talentenjachten die wel bereid waren kermisgangers te entertainen, hebben intussen wel een succesvolle carrière." Glenn Claes, uit de vorige editie van The Voice deed afgelopen jaar net hetzelfde. Deze beslissing heeft hem in elk geval niet geholpen, want nu hoor je nog nauwelijk iets van deze zingende loodgieter.

Mathues is er wel van overtuigd dat haar eerste album er snel komt. Haar tweede single zou voor eind augustus zijn, haar debuutplaat zou in oktober volgen.(br.hln)� Reageer (0)
22-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katie Holmes springt met doorschijnend shirt in fontein


Katie Holmes springt met doorschijnend shirt in fontein


http://oi39.tinypic.com/30a401u.jpg


Katie Holmes is gisteren in een New Yorkse fontein gespot in een doorschijnend nat T-shirt. De Amerikaanse actrice was bezig met de opnames van haar nieuwe film 'Mania Days' en moest daarvoor samen met haar mannelijke collega, Luke Kirby, door een fontein hollen.

Op de foto's is duidelijk te zien hoe Holmes' borsten door het shirt heen zichtbaar zijn. Niet dat de actrice zich hierover druk maakt, integendeel, ze gaat gewoon door met de pret.

Het is natuurlijk niet de eeste keer dat de 34-jarige brunette wat vlees toont. In maart ging ze nog topless voor het sieradenmerk H. Stern. Op de promotiefoto's draagt Holmes niet meer dan een zilveren ketting.

Het romantische drama 'Mania Days', over twee manisch depressieve mensen die een relatie beginnen, komt volgend jaar in de cinemazalen.(br.hln)

� Reageer (0)
20-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotye wint vier Billboard Awards met wereldhit

Gotye wint vier Billboard Awards met wereldhit


http://oi43.tinypic.com/2qn18wz.jpg


In Las Vegas zijn de Billboard Awards uitgereikt en de Australisch-Belgische zanger Gotye won er vier. Maar de grote overwinnaar was de Amerikaanse countryzangeres Taylor Swift (23), die maar liefst acht muziekprijzen binnenhaalde. De Billboard Awards zijn een initiatief van het gelijknamige muziektijdschrift en zijn gebaseerd op het succes in de hitparade. Gotye viel in de prijzen met zijn wereldhit 'Somebody That I Used To Know'.

Taylor Swift en haar 3,7 miljoen keer verkochte nummer 'Red' domineerden deze editie. De 23-jarige zangeres kreeg onder meer de award voor Artiest van het Jaar, Populairste Vrouwelijke Zangeres en Populairste Album. "Bedankt om van mijn muziek de soundtrack van jullie gekke gevoelens te maken", zei de jonge vrouw aan haar fans. "Jullie zijn de langste en beste relatie die ik ooit heb gehad".

Gotye en Rihanna gingen elk met vier prijzen naar huis. De Australische zanger met Brugse roots won met zijn nummer 'Somebody That I Used To Know' in de categorieën Top100, Rock Song, Radio Song en Streaming Song. De Billboard Awards houden rekening met het aantal downloads en airplay tussen maart 2012 en maart dit jaar.

Prince, die zondagavond een medley bracht, kreeg de 'Icoon Award' voor zijn carriere met meer dan tien albums die platina haalden en dertig singles die in de top-40 terechtkwamen. Ook oudgediende Madonna mocht nog een prijs in ontvangt nemen, voor Beste Tournee en Beste Danseres.

De uitreiking van de Billboard Awards duurde drie uur, met liveoptredens van onder meer Taylor Swift, Jennifer Lopez, Justin Bieber en Bruno Mars.(br.hln)

� Reageer (0)
16-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekeningen Willy Vandersteen brengen 50.000 euro op


Tekeningen Willy Vandersteen brengen 50.000 euro op


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/9/3/20130515161601/media_xll_5819568.jpg


Een veiling van originele tekeningen van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, heeft gisterenavond 50.000 euro opgebracht. Dat meldt veilinghuis voor verzamelaars Catawiki. Een tekening uit "De Texasrakkers", een Suske en Wiskeverhaal, ging voor 2.500 euro weg.

Voor twee originele stroken uit het allereerste verhaal van De Rode Ridder uit 1950 is 1.700 euro neergeteld. Pagina's uit Robert en Bertrand, die zelden worden aangeboden, brachten goed 1.500 euro per stuk op.

"We zijn zeer tevreden met de interesse voor de Vandersteentekeningen, vooral ook omdat er niet alleen belangstelling was uit de Lage Landen", klinkt het bij Catawiki-oprichter René Schoenmakers.

Behalve tekeningen van Vandersteen zelf, werden ook tekeningen van zijn medewerkers geveild, die onder de naam 'Studio Vandersteen' werkten aan reeksen als 'Jerom', 'Bessy', 'Pats' en 'Karl May'. Die brachten honderden euro's per stuk op.

Uit een onderzoek van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat stripverhalen de afgelopen 30 jaar een hoger rendement opleverden dan beleggen in aandelen of goud. Catawiki verwijst daarvoor naar een eerste druk van het album 'Rikki en Wiske in Chocowakije', die eerder deze week voor 3.500 euro geveild werd. "Dertig jaar geleden ging dit album in deze staat omgerekend voor 'slechts' enkele honderden euro's weg", aldus Catawiki.  (br.hln)� Reageer (0)
12-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht Oscar Wilde geveild voor 80.000 euro

Gedicht Oscar Wilde geveild voor 80.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/15/7/20130510170210/media_xll_5804767.jpg


Het manuscript van een gedicht uit de vroege periode van de 19e eeuwse Ierse schrijver Oscar Wilde heeft bij een veiling in Londen 67.250 pond (bijna 80.000 euro) opgebracht. Dat heeft de Britse zender BBC vandaag gemeld.

Wilde (1854-1900) schreef het gedicht 'Heart's Yearnings' (Hunkeringen van het hart) in 1874. Het veilinghuis Bonham's had de opbrengst op 12.000 tot 15.000 pond geschat. Dat bedrag werd meer dan de helft verdubbeld.

Het manuscript van een ander gedicht van Wilde, 'Les Ballons', bracht veel minder op. De onbekende koper had er 16.250 pond voor over. De enige bekende exemplaren van gedichten in Wildes handschrift waren vroeger in het bezit van John Stetson jr., zoon van de uitvinder van de Stetson westernhoed. (br.hln)� Reageer (0)
11-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Diana's Audi gaat onder de hamer

Prinses Diana's Audi gaat onder de hamer


http://oi40.tinypic.com/4qsxs0.jpg


De Audi Quattro waarin de Britse prinses Diana achter het stuur heeft gezeten, wordt te koop aangeboden. De cabrio uit 1994 zal op 29 juni een van de topstukken zijn op een veiling in Blenheim Palace, schrijft The Telegraph.


De Audi was de familieauto waarin de prinses van Wales verschillende keren werd gefotografeerd met haar kinderen William en Harry op de achterbank. "Dit is een buitengewone kans om een stuk koninklijke geschiedenis te verwerven", zegt een woordvoerder van het veilinghuis in de krant. De richtprijs van de auto ligt tussen de 20.000 en 25.000 pond, omgerekend 23.000 tot 30.000 euro. "We hebben geen idee hoeveel de auto zal opbrengen", zegt het veilinghuis.

"Hoewel we tot nu toe nog niet officieel bekend hadden gemaakt dat de auto te koop is, hebben zich al geïnteresseerden van over de hele wereld gemeld. Het zijn vooral mensen uit Amerika." De auto verkeert volgens het veilinghuis in topconditie en heeft slechts 21.000 mijl op de teller, bijna 34.000 kilometer.

Tot de veiling is de auto te bewonderen in een hotel in Londen waar bezoekers een verzegeld bod op het voertuig kunnen uitbrengen. Daarna worden de biedingen aan het veilinghuis overhandigd.(br.hln)
� Reageer (0)
09-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop vanaf 17.500 euro: de sandalen van Gandhi

Te koop vanaf 17.500 euro: de sandalen van Gandhi


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/8/10/20130509040712/media_xll_5800510.jpg


Hoewel de onmaterialistische Mahatma Gandhi vaak op zijn blote voeten rondliep, droeg hij soms ook sandalen. En precies deze zullen binnenkort voor een aardig centje over de toonbank rollen. Op 21 mei gaan ze tijdens de Mullock's veiling (Verenigd Koninkrijk) onder de hamer.

Concreet gaat het om zwarte sandalen (maat 41) met een zooltje van bijna 1,5 centimeter. Ze worden geveild met een startbod van 23.000 dollar (ongeveer 17.500 euro).

Naast de sandalen, zullen er ook nog andere bezittingen van de voormalige Indiase premier en onafhankelijkheidsstrijder geveild worden, zoals een doek die hij zelf gebreid heeft en die hij later rond zijn lichaam wikkelde. De totale collectie is ongeveer 380.000 dollar waard (ongeveer 288.000 euro). Gandhi zou de persoonlijke items in 1924 aan een hechte vriend gegeven hebben.

De leider van de lijdzame strijd voor onafhankelijkheid van India werd in 1948 in New Delhi vermoord door een extremistische hindoeïst. Gandhi was een van de grondleggers van de moderne staat India en spande zich in voor de verzoening tussen moslims en hindoes. (br.hln)� Reageer (0)
06-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 1 ouder op de 10 wil kinderen voor het kindergeld

Bijna 1 ouder op de 10 wil kinderen voor het kindergeld


http://oi41.tinypic.com/33etn9f.jpg


Acht op de honderd ouders laten hun kinderwens in vervulling gaan om aanspraak te kunnen maken op het kindergeld. Dat blijkt uit een onderzoek van de Waalse Gezindsbond La Ligue des Familles, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag.

La Ligue des Familles peilde bij 459 koppels naar hun motieven om aan kinderen te beginnen. De meeste bleven redelijk traditioneel. Zo vulden 'de liefde voor kinderen', 'omdat iedereen het doet' en 'voor het persoonlijke geluk' de top drie.

Verrassend was echter dat acht op de honderd ouders kinderen op de wereld zetten om kindergeld te kunnen ontvangen. Heel vreemd volgens Yves Coemans van de Gezinsbond. "Als je één kind hebt, kan je met je kindergeld slechts 25 procent van de minimumkosten voor het kind betalen", merkt hij op in Het Laatste Nieuws. Naarmate er meer kinderen komen, dekt deze bijstand wel 35,5 procent van de kosten voor twee kinderen en 45 procent voor drie.

Het volledige artikel kan u vandaag lezen in de krant Het Laatste Nieuws.  (br.hln)� Reageer (0)
03-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pablo Neruda niet vergiftigd maar gestorven aan kanker

Pablo Neruda niet vergiftigd maar gestorven aan kanker


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/0/0/20130503001227/media_xll_5784930.jpg


Een eerste onderzoek op de resten van Pablo Neruda heeft uitgewezen dat de prostaatkanker waaraan de Chileense dichter leed, al was uitgezaaid voor zijn dood in 1973. Het lijk werd opgegraven voor onderzoek omdat de chauffeur en persoonlijk assistent van Neruda al jaren beweert dat de Nobelprijswinnaar werd vergiftigd.

Eduardo Contreras, een advocaat van de Chileense communistische partij, zegt dat het onderzoek naar de dood van Neruda voortgaat. De vaststelling dat de kanker was uitgezaaid, heeft de vermoedens van een vergiftiging volgens hem niet uit de wereld geholpen.

De dichter was een goede vriend van de Chileense president Salvador Allende die door dictator Pinochet van de macht werd verdreven. Twaalf dagen na de staatsgreep stierf Neruda in het ziekenhuis van Santiago de Chili. (br.hln)� Reageer (0)
30-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse krijgt eigen straat

Amy Winehouse krijgt eigen straat


http://oi43.tinypic.com/33wwshs.jpg


Het is nog geen twee jaar geleden dat soulzangeres Amy Winehouse stierf en er staan al een reeks homages klaar. Er is zelfs sprake om een Londense straatnaam naar haar te noemen. Dat heeft de krant 'The Sun' verklaard.


De vader van Amy Winehouse wil een standbeeld laten zetten in Camden en vorige week heeft haar familie bevestigd dat er weldra een documentairefilm over haar korte leven zal worden gemaakt.

Nu kan de zangeres worden vereeuwigd met een straatnaam. De nieuwbouwwijk 'Bigwigs' in het noorden van Londen overweegt om een nieuwe straat ter ere van Amy Winehouse de naam 'Winehouse street' of 'Winehouse Way' te geven.

Inwoners van de stad mochten tien straatnamen bedenken voor een nieuwe wijk. Fans van Amy gaven snel de naam 'Winehouse street' op. Haar familie steunen het idee. De vader van Amy, Mitch Winehouse, die heel wat werk steekt in het 'Amy Winehousefonds' zei aan het blad Bizarre: "We zijn een door en door Londense familie en het zal een enorme eer zijn als we deel mogen uitmaken van de geschiedenis van deze grote stad."     

De bedenkers van de straatnamen moeten nog beslissen welke straatnamen ze uiteindelijk zullen nemen en of ze voor die van Amy Winehouse zullen gaan. Het is echter zeer waarschijnlijk dat ze zullen kiezen voor Amy Winehouse want er zijn heel weinig inwoners die zo veel impact hebben gehad op muziek als zij.

Andere namen die kans maken, zijn Charles Dickens en de auteur van 'Frankenstein', Mary Shelley. (br.hln)� Reageer (0)
26-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodrijder meisje (4) na 45 jaar geïdentificeerd dankzij Facebook

Doodrijder meisje (4) na 45 jaar geïdentificeerd dankzij Facebook


http://oi39.tinypic.com/344qmbd.jpg


Na 45 onzekere jaren weet de familie van de toen 4-jarige Carolee Sadie Ashby eindelijk wie haar heeft doodgereden en vluchtmisdrijf pleegde. Dankzij een bericht op Facebook van een gepensioneerde detective konden de autoriteiten van Fulton, New York de identiteit achterhalen van de 62-jarige Douglas Parkhurst. De feiten zijn verjaard, waardoor de man niet is aangehouden.

De 4-jarige Carolee werd in 1968 aangereden toen ze samen met haar zus en nichtje op Halloweenavond terugkeerde van een buurtwinkel waar ze kaarsjes hadden gekocht om de 15de verjaardag van haar zus te vieren. De twee andere meisjes raakten niet gewond, maar Carolee overleed aan haar verwondingen.

Misleiding
De politie kwam toen al uit bij Parkhurst maar hij misleidde hen destijds. Zo verklaarde hij aan de agenten dat hij in die dodelijke nacht inderdaad een accident had gehad, maar in een naburig dorpje. Hoewel zijn verklaringen niet overeenkwamen met de schade aan zijn voertuig, werd Parkhurst niet verder ondervraagd. Daarna heeft de man vier decennia lang gezwegen over de verschrikkelijke daden die hij had aangericht.

Facebook
In 2000 werd de zaak echter heropend, maar de grote doorbraak kwam pas vorig jaar toen een gepensioneerde agent details van de zaak gepost had op een lokale Facebookpagina. Hierop reageerde een inwoner van Florida die meer informatie had over het ongeval. De vrouw, die haar identiteit geheim wil houden, vertelde aan de politie dat ze vlak na het ongeval moest zeggen dat ze bij Parkhurst en zijn broer was tijdens de verschrikkelijke nacht. Met de oproep van de agent op Facebook besefte ze plots dat er iets niet pluis was.

Met de informatie van de vrouw op zak, stapte de politie naar Parkhurst. Hij verklaarde dat hij altijd had gedacht dat hij een dier had geraakt. Pas nu zou hij beseffen dat het Carolee was. De feiten, die intussen al bijna een halve eeuw geleden zijn gebeurd, zijn intussen verjaard, waardoor Parkhurst niet wordt aangehouden. Toch is de politie van Fulton blij dat het mysterie eindelijk is opgelost: "Het Fulton Police Department heeft altijd tot doel om de familie klaarheid te brengen over wat er is gebeurd", aldus agent Lunn. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén en vtm brengen Nederlandse troonwissel live

Eén en vtm brengen Nederlandse troonwissel live


http://oi36.tinypic.com/34f1jr6.jpg


Zowel Eén als vtm zullen volgende week dinsdag de hele dag live verslag uitbrengen van de troonswissel in Nederland. Op 30 april geeft koningin Beatrix na 33 jaar de scepter door aan kroonprins Willem-Alexander.


Bij de VRT begint Eén om 10 uur met de live-uitzending. Aan de Medialaan beginnen ze er een half uurtje vroeger aan.

De openbare omroep volgt het evenement met VRT Nieuws Live. VRT-Journalist Filip Feyten en NOS-journalist en VRT-correspondent in Nederland Joris van de Kerkhof zorgen voor het commentaar. Bij vtm zorgt royaltywatcher Kathy Pauwels voor duiding in de studio en verzorgen nieuwsanker Birgit Van Mol en mediafiguur Jo De Poorter vanuit Amsterdam het commentaar.

Toespraken
Hoogtepunt zal de eigenlijke machtswissel zijn. Om 10 uur start de abdicatie in de Mozeszaal van het Paleis op de Dam, het koninklijk paleis in Amsterdam. Koningin Beatrix zal er een korte toespraak voorlezen, waarna ze de Akte van Abdicatie zal ondertekenen.

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix zullen dan voor de menigte op de Dam hun opwachting maken op het balkon van het koninklijk paleis. De nieuwe en oude vorst zullen er kort speechen en het Wilhelmus zal weergalmen.

Tot 16 uur
Bij Eén stopt het eerste deel van de live-uitzending om 11 uur, bij vtm om 11.15 uur. Na de nieuwsuitzendingen van 13 uur, die ongetwijfeld geheel oranje zullen kleuren, hervatten beide zender de live verslaggeving tot 16 uur.

In De Nieuwe Kerk -naast het Paleis op de Dam- start om 14 uur de beëdiging en inhuldiging van de nieuwbakken koning tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal. Alexander zal er trouw aan de grondwet zweren. Om 15.30 uur ten slotte vertrekt de koning met zijn gevolg naar het paleis. Daarna volgen nog een receptie, een boottocht en het omstreden koningslied.

Willeke van Ammelrooy in 'Café Corsari'
Ook andere programma's staan volledig in het teken van de oranjegekte. Bij vtm wordt bij 'Telefacts' in een reportage de vergelijking gemaakt tussen onze kroonprins Filip en Willem-Alexander. Deze zondag staat het magazine 'Royalty' al uitgebreid stil bij de nakende machtswissel.

Bij Eén kleurt 'Café Corsari' oranje, met onder meer actrice Willeke van Ammelrooy, miss Nederland, Peter Vandermeersch en Marlène de Wouters als gasten. 'Koppen XL' blikt met een NOS-reportage terug op de eerste jaren van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta. VIER en VIJFtv voeren geen programmawijzigingen door.

� Reageer (0)
23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek tijdens slaap stimuleert geheugen

Muziek tijdens slaap stimuleert geheugen


http://oi37.tinypic.com/10zrark.jpg


Het luisteren naar geluiden met een bepaald ritme kan je geheugen tijdens je slaap verbeteren, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Een studie gepucliceerd in het vakblad Neuron toont aan dat wanneer tijdens de slaap geluiden worden afgespeeld die gelijklopen met de trage oscillaties in de hersengolven die tijdens de slaap voorkomen, dit helpt om het geheugen te verbeteren.

Die bevindingen leveren een middel voor klinische onderzoeken om de slaapritmes te verbeteren, zo stelt onderzoeker Dr. Jan Born van de universiteit van het Duitse Tubingen.

Voor de studie leerden elf deelnemers woordassociaties de avond voordat ze tijdens hun slaap geluidsstimuli kregen. Tijdens verschillende nachten kregen de deelnemers geluidsstimuli die gelijkliepen met de oscillaties in de hersengolven of geluiden die dat net niet deden.

De onderzoekers stelden vast dat waneer de deelnemers blootgesteld waren aan de gesynchroniseerde geluiden, ze meer woordassociaties van de avond voordien konden onthouden. De geluidsstimuli die niet gelijkliepen met de oscillaties in de hersenen, hadden geen effect op hun vermogen om de woordassociaties te onthouden.

Geluiden kunnen de hersenen ook gunstig beïnvloeden wanneer we niet slapen. Onlangs stelden onderzoekers van de Chiang Mai universiteit in Thailand vast dat stereofonische beats, die bestaan uit twee tonen op verschillende frequenties, door hun onspannend effect kunnen helpen angstgevoelens in te dijken en het hartritme doen zakken bij mensen die een stresserende cataractoperatie ondergaan.(br.hln)
� Reageer (0)
22-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zoeken rust in bad, mannen passie

Vrouwen zoeken rust in bad, mannen passie


http://img641.imageshack.us/img641/8738/badu.jpg


Dat mannen en vrouwen verschillen, dat staat als een paal boven water. Maar ook iets simpels als een bad legt grote verschillen bloot, zo blijkt uit een onderzoek van Kneipp bij 520 Nederlanders. Vrouwen gaan vooral in bad om te genieten, te rusten en te ontspannen. Mannen fantaseren er graag en verwachten passie in bad.

Eén op vijf vrouwen vindt in bad gaan met hun partner niet opwindend, terwijl dat bij 68 procent van de mannen wel het geval is. Dubbel zoveel mannen worden gelukkig van intieme momenten met de badpartner dan vrouwen.  

Een lekker bad doet de passie wel vaak oplaaien. De helft van de Nederlanders vindt een bad zelfs een ideale plaats om opgewonden te geraken. De warmte (42 procent) en de geur (14 procent) zijn daarbij de belangrijkste katalysatoren.

Dat werkt wel beter bij mannen. Ruim twee op drie wordt passioneel van een bad met de partner, bij vrouwen is dit de helft. Vrouwen gaan ook liever alleen in bad (53 procent) dan mannen (37 procent). Twintig procent van de vrouwen raakt niet opgewonden van een bad met de partner.

Een bad vinden Nederlanders vooral geschikt om te strelen en aan te raken, niet om een goed gesprek te voeren of elkaar in de ogen te staren.� Reageer (0)
21-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouwen dragen steeds minder veiligheidsgordel

Vrouwen dragen steeds minder veiligheidsgordel


http://oi36.tinypic.com/2ih1hs2.jpg


De Belgen dragen steeds minder hun veiligheidsgordel. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Ook vrouwen, die uit eerder onderzoek altijd als trouwe dragers werden bestempeld, klikken zich minder vast. De Walen zijn de slechtste leerling van de klas. Dat schrijven de kranten van Sudpresse.

In het algemeen draagt 86 procent van de Belgische automobilisten zijn gordel. Dat is 1 procent beter dan in 2010. De cijfers zijn gebaseerd op onderzoek uit 2012. Het aantal vrouwen dat de gordel niet draagt, steeg tussen 2010 en 2012. Mannen dragen de gordel volgens dat onderzoek iets meer.

In Wallonië draagt 82,5 pct zijn veiligheidsgordel. In Vlaanderen is dat volgens het BIVV 89 pct en in Brussel 84 pct. Tijdens korte ritten klikken minder Belgen zich vast: 78 pct draagt zijn gordel in de zones 30 km/u. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Harry leidt Brits team in race naar de Zuidpool

Prins Harry leidt Brits team in race naar de Zuidpool


http://oi35.tinypic.com/30cvxjo.jpg


De Britse prins Harry neemt aan het einde van dit jaar deel aan een race naar de Zuidpool. Hij is aanvoerder van een team van gewonde Britse militairen. Ze nemen het op tegen collega's uit Amerika, Australië en Canada.


De 28-jarige Harry liet er tijdens een persconferentie geen misverstand over bestaan wat zijn ambities zijn. "Wij Britten zullen op de Zuidpool de thee klaar zetten voor onze concurrenten", grapte hij.

De 335 kilometer lange liefdadigheidsrace 'Walking With The Wounded', zal in november en december plaatsvinden, op het hoogtepunt van de Antarctische zomer. Tijdens de vier weken durende expeditie moeten de deelnemers onder meer zware sleeën voorttrekken en extreme temperaturen trotseren.

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!