Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


18-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-jarige woordkunstenares drukt stempel op beroemdste kruiswoordraadsel ter wereld

23-jarige woordkunstenares drukt stempel op beroemdste kruiswoordraadsel ter wereldhttp://static3.hln.be/static/photo/2014/2/2/10/20140618090036/media_xll_6831775.jpg


Met woorden als 'epicness', 'twitter hashtag', 'where it's at' en 'hell no' maakt The New York Times komaf met het traditionele kruiswoordraadsel. De verantwoordelijke voor die evolutie is de 23-jarige Anna Shechtman.

Elke letter die in het puzzelkatern van de 'Gray Lady' verschijnt, wordt zorgvuldig gewikt en gewogen door Will Shortz (61). Maar sinds kort heeft hij een jeugdige rechterhand. Anna Shechtman studeerde vorig jaar af aan Swarthmore College en drukte nu al haar stempel op het wereldberoemde kruiswoordraadsel.

Viermaal zond Shechtman zelf een rooster in. Niet alleen kon ze Shortz overtuigen omschrijvingen als 'state of being awesome, in modern slang' (antwoord: epicness) op te nemen in haar eigen puzzel; ook gaf ze sindsdien tientallen andere kruiswoordraadsels een moderne toets.

Timesniveau
Het grootste deel van de dag brengen Shechtman en Shortz door met het bedenken van aanwijzingen. Eenmaal ze uit de honderden inzendingen een puzzel en een thema geselecteerd hebben, brengen de twee het rooster in de woning van Shortz op Timesniveau. Daarvoor veranderen ze 50 tot 80 procent van de aangeleverde omschrijvingen.

De droom van een puzzelbouwer is het creëren van zoveel mogelijk 'Oh'- en 'Aha'-momenten, zegt Anna Shechtman aan Fast Company. Om er meer te creëren, bracht ze een jeugdig en vrouwelijk perspectief in de puzzel. Na het bekijken van de trailer van 'Bad neighbors' en YouTube-video's van 'How I met your mother' bracht ze Shortz er recent toe zijn omschrijving voor het woord 'bro' te wijzigen. Waar hij vroeger steevast ging voor de omschrijving 'sister's sib', luidde het eerder dit jaar: 'preppy, party-loving, egotistical male, in modern lingo'.

Moderne cultuur weerspiegelen
Kruiswoordraadsels moeten de moderne cultuur en woordenschat weerspiegelen, meent hij. "Het woord 'bro' betekent tegenwoordig veel meer dan 'broer'. Er is een veel ruimere culturele betekenis dan dat. Ik ben zelf redelijk mee met mijn tijd, maar 61 is geen 23 en Anna levert me omschrijvingen die ik zelf nooit zou kunnen bedenken."

Shechtman ontdekte haar liefde voor puzzels al op veertienjarige leeftijd. Op haar negentiende verscheen haar eerste puzzel in The New York Times.(br.hln)


� Reageer (0)
10-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan stelt schilderijen tentoon in New York

Bob Dylan stelt schilderijen tentoon in New York

http://oi58.tinypic.com/2ppn8eu.jpg


De nu al mythische zanger-liedjesschrijver Bob Dylan is tussen zijn muzikale bedrijven door ook schilder. Voor het eerst is, tot einde mei, in een galerie in New York zijn schilderwerk te bewonderen (en te koop).

Tussen 1989 en 1992 maakte Dylan, geboren als Robert Zimmerman, op tournee een serie zwart-wit schetsen van wat hij zag en meemaakte. Die tekeningen doken in 1994 op in het boek "Drawn Blank Series". Zeer enthousiast erover raakte Ingrid Mössinger, directrice van het Duitse kunstmuseum Kunstsammlungen Chemnitz. Zij spoorde hem aan zijn tekeningen in schilderijen om te zetten en de 72-jarige stemde erin toe.

Dylan creëerde aldus op acht maanden 170 werken, die voor het eerst te zien waren in Duitsland in 2007.

De galerie Ross Art Group pakt nu uit met veertig originele werken en een enkele kopies. Ze zijn te koop voor prijzen tussen 2.500 en 400.000 dollar.

� Reageer (0)
23-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Hoet krijgt een plein in Gent

Jan Hoet krijgt een plein in Gent

http://oi62.tinypic.com/iz84gk.jpg


Jan Hoet krijgt een plein in Gent. Het plein tussen het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) en het Museum voor Schone Kunsten (MSK) zal vernoemd worden naar de vorige maand overleden curator, zo meldt De Morgen. Ook zal er in het S.M.A.K. als hommage een tentoonstelling worden georganiseerd.

"Afgelopen woensdagavond stelde ik tijdens een vergadering met de fractieleiders voor om Hoet te gedenken met een naar hem vernoemd plein", zegt burgemeester Daniël Termont. "Zij toonden zich na overleg akkoord, nadat eerder al Jan Hoet Jr. en de conservator van het S.M.A.K waren geraadpleegd". Termont denkt dat het voorstel volgende maand behandeld kan worden op de gemeenteraad.

De Arteveldestad bereidt ook nog andere hommages voor. Zo wordt komend najaar in het S.M.A.K. een tentoonstelling georganiseerd waarin de door Hoet aangekochte werken zullen worden samengebracht en geanalyseerd. Ook zullen in 2015 verschillende kunstenaars hulde brengen aan Hoet. (br.hln)� Reageer (0)
23-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortuin geboden voor handschoenen Muhammad Ali

Fortuin geboden voor handschoenen Muhammad Ali


http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/3/7/20140223153438/media_xll_6514267.jpg


De handschoenen waarmee bokser Muhammad Ali in 1964 zijn eerste wereldtitel in het zwaargewicht behaalde, hebben zaterdag bij een veiling in New York 836.500 dollar (ongeveer 608.000 euro) opgebracht.

De koper was een onbekende verzamelaar. Het veilinghuis Heritage Auctions was verrast door de hoge opbrengst. Het had op ongeveer 500.000 dollar gerekend.

De strijd tussen Ali, toen nog Cassius Clay, en wereldkampioen en favoriet Sonny Liston op 25 januari 1964 is legendarisch geworden. Na zijn zege brulde Clay steeds weer 'Ik ben de grootste' in de microfoon.  (br.hln)� Reageer (0)
15-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Elisabetta, de verloofde van prins Amedeo?

Wie is Elisabetta, de verloofde van prins Amedeo?


http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/8/13/20140215120317/media_xll_6489673.jpg


Prins Amedeo (28) en zijn vriendin Lili Rosboch (26) zijn verloofd, zo bevestigt het koninklijk paleis. Het koppel woont samen in New York en is al zeven jaar een koppel. Amedeo is de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz. Zijn verloofde is het enig kind van Nobile Ettore Rosboch von Wolkeinstein en zijn echtgenote, Gravin Lilia de Smecchia.

Nobile Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein is geboren in Rome op 9 september 1987. De Italiaanse hoofdstad was tot haar 18de haar thuisbasis. In 2005 behaalde Elisabetta haar einddiploma in Economische en Sociale Wetenschappen. Ze liep school in het Frans aan het 'Lycée Chateaubriand'. In 2006 verhuisde ze naar Londen om er studies Literatuur en Film te volgen aan de 'Queen Mary University of London'. Tijdens de zomer 2007 deed ze een stage bij de 'Art Gallery Dikinson Roundell', op het departement Hedendaagse Kunst in Londen. Elisabetta Maria behaalde in mei 2009 haar 'Bachelor of Arts' met Onderscheiding van de 'Queen Mary University of London'.

Geïnteresseerd in literatuur, plastische kunsten en cultuur begint Elisabetta Maria in september 2009 een stage bij 'Bloomberg News' in New York, in het departement cultuur. In mei 2010 biedt 'Bloomberg News' haar een job.

Sindsdien werkt Elisabetta Maria voor 'Bloomberg News' in New York waar zij de actualiteit over kunst en cultuur volgt. Ze schrijft artikels over tentoonstellingen en neemt interviews af van artiesten en personaliteiten uit de culturele wereld : schrijvers, beeldhouwers, musici, plastische kunstenaars...

Buiten het Italiaans, haar moedertaal, spreekt Elisabetta Maria vlot Frans en Engels. Sinds haar jeugd beoefent Elisabetta Maria het Alpijns skiën. Ze doet ook aan paardrijden, zwemmen en waterski, en houdt van literatuur, cinema, reizen en musea bezoeken.

De moeder van Elisabetta Maria groeide op in Milaan waar ze school liep in het Duitstalig 'Sacré Coeur'. Ze behaalde een universitair diploma aan de 'Universitá degli Studi di Milano'.

Haar vader groeide op in Zwitserland en liep school aan het 'Institut Le Rosey'. Hij deed daarna zijn studies in Economie en Handel in Rome en werkte vervolgens in het bankmilieu in Londen. Hij werd producent auteurscinema. Hij produceerde namelijk Jean-Luc Godard en Marco Ferreri, en gaf de gelegenheid aan Roberto Benigni om als auteur, regisseur en acteur, te beginnen.(br.hln)
� Reageer (0)
26-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vrouw zat dan toch niet op de Titanic

Deze vrouw zat dan toch niet op de Titanic


http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/15/5/20140124170915/media_xll_6430010.jpg


'Het laatste mysterie van de Titanic is eindelijk opgehelderd', koppen media wereldwijd. Decennialang hield de Amerikaanse Helen Kramer vol dat zij eigenlijk Loraine Allison was, het tweejarige meisje dat na het zinken van de Titanic in 1912 spoorloos was. Zo'n 22 jaar na haar dood hebben DNA-testen aangetoond dat Kramer al die tijd heeft gelogen.

Een man zou Kramer in 1940 op zijn sterfbed hebben verteld hoe hij haar als klein meisje op het laatste nippertje in een reddingsboot zette. Sindsdien probeerde Kramer de rijke Allison-familie vruchteloos van haar 'ware identiteit" te overtuigen. Na haar dood zetten haar nakomelingen de juridische strijd verder.

Het was een groepje 'Titanicologen' dat eindelijk voor opheldering zorgde. Ze lieten het DNA-materiaal van de familie Allison vergelijken met het DNA van de familie van Kramer. Er bleek geen enkele genetische link te zijn. Loraine Allison zou daarmee het enige kind in eerste klasse zijn dat het zinken van de Titanic niet overleefde. (br.hln)
� Reageer (0)
25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300 werken nazi-roofkunst in Belgische musea

300 werken nazi-roofkunst in Belgische musea


http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/3/13/20140125052714/media_xll_6430933.jpg

Een tentoonstelling van 'ontaarde' kunst in Berlijn, 1938


In Belgische musea bevinden zich 331 kunstobjecten die terugkeer­den uit nazigebied en van wie de originele eigenaar niet bekend is. In de jaren na de oorlog is daar ook weinig naar gezocht. Dat schrijft De Standaard vandaag op basis van een bijlage van een rapport uit 2008 over de schade­loosstelling aan de joodse gemeen­schap.

Het rapport focust alleen op joodse bezittingen en on­derzocht een beperkt aantal Belgi­sche musea. Het lijdt volgens de krant geen twijfel dat veel kunst van bij ons in buitenlandse musea en privécollecties verzeild is.

Van de duizenden stuk­ken die richting Duitsland verdwenen, keerden er amper 1.155 terug naar ons land. Van de stukken die wel terugkwamen, kwam 91 procent bij de staat te­recht. Ruim een derde werd na de oorlog in zes openbare veilingen verkocht. Dat leverde de schatkist 3,3 miljoen toenmalige frank op.

639 stukken werden verdeeld over vijftien musea. Daaronder ruim 120 schilderijen, van topnamen uit onze kunstgeschiedenis, zoals Jor­daens, Memling, Metsijs, Van der Weyden, Cranach en Brueghel. (br.hln)

� Reageer (0)
12-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Duitse televisiefilm over Anne Frank

Eerste Duitse televisiefilm over Anne Frank


http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/10/14/20140112200659/media_xll_6392894.jpg


De Duitse producent Oliver Berben gaat het leven van Anne Frank verfilmen. De opnames beginnen in de zomer. De film zal volgend jaar in twee delen op televisie worden uitgezonden. Volgens Berben zijn er al veel films over het joodse meisje gemaakt maar is er nog geen enkele volledig Duitse productie van. (br.hln)� Reageer (0)
11-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sister Act 2 - Oh Happy Day


Sister Act 2 - Oh Happy Day

Klik op de foto om de clip te bekijken

Sister Act 2: Back in the Habit is een Amerikaanse komische speelfilm uit 1993, met hoofdrollen voor onder meer Lauryn Hill, Jennifer Love Hewitt en Whoopi Goldberg. De film is een vervolg op de film Sister Act.

De film was populair vanwege de vele gospelsongs en R&B klassiekers, net nummers als "Ain't No Mountain High Enough" (Diana Ross en The Supremes / Marvin Gaye), "Dancing in the Street", "Stop! In the Name of Love!" (The Supremes) en versies van kerkliederen als "Joyful, joyful" en "Oh Happy Day".


De succesvolle showbizz-zangeres Deloris Van Cartier, (gespeeld door Whoopi Goldberg) meldt zich wederom aan als non in het klooster uit de eerste film omdat de andere zusters haar hulp nodig hebben. De school gaat dicht wanneer de zusters niet genoeg geld hebben om de school te kunnen blijven onderhouden.

Deloris moet muzieklessen gaan geven op St. Francis Highschool. Het blijkt dat de muzieklessen, pretlessen worden genoemd en Deloris zou daar wat aan moeten veranderen. Ze wil een eis geven aan de leerlingen, als ze deze taak volbrengen dan zullen de leerlingen slagen. Deloris bedenkt dat de leerlingen een koor moeten vormen en op zullen moeten treden om te slagen. Dat wordt niet echt een makkelijke taak, omdat de leerlingen het niet makkelijk voor haar maken. Ze wil zich inschrijven voor een wedstrijd voor koorzangers. Ze wil dan van haar klas een koor maken. Eerst treden ze op voor de leerlingen van de school en dat gaat goed en ze krijgen een heel groot applaus.

Wanneer ze een oude muzieklokaal aan het opruimen zijn, ontdekken de andere nonnen dat de school al vaak meegedaan heeft aan koren wedstrijden en dat ze die wedstrijden ook regelmatig gewonnen hebben. De nonnen melden de school aan zonder dat de leerlingen dat weten. Deloris is daar niet zo blij mee, maar ze doen toch mee. Wanneer ze later ook nog de wedstrijd winnen wordt er besloten dat de school niet meer zal sluiten.� Reageer (0)
06-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal Belgen dat van geslacht wil veranderen in tien jaar verdrievoudigd

Aantal Belgen dat van geslacht wil veranderen in tien jaar verdrievoudigd


http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/11/1/20140106051044/media_xll_6375946.jpg


Vorig jaar heeft het UZ Gent 113 transgender patiënten, mensen die van geslacht willen veranderen, behandeld. Hun aantal is daarmee op tien jaar tijd verdrievoudigd, zegt het ziekenhuis vandaag in Het Nieuwsblad en De Standaard.


"De drie jaren daarvoor telden we gemid­deld 77 patiënten per jaar", zegt professor Guy T'Sjoen, coördinator van het genderteam van UZ Gent, het ziekenhuis dat het merendeel van de Belgische transgenderpatiënten behandelt. "In de jaren negentig hadden we zo'n 17 patiënten per jaar, in de jaren 2000 al 27. We zagen meer dan een verdriedubbe­ling in tien jaar tijd"

Die opmerkelijke toename leidt ook tot lange wachtlijsten bij het ziekenhuis. Wie een transgenderoperatie wil ondergaan, moet twee jaar geduld oefenen. Zelfs een eerste afspraak met de psycholoog kan tot vier maan­den duren. "Frustrerend voor de mensen die bij ons terechtkomen", zegt T'Sjoen. "Want voor ze ons bellen, hebben ze meestal al een heel parcours doorlo­pen en weten ze al zeer goed wat ze willen."

"Transgenders zijn veel zichtbaar­der in de samenleving, waardoor het taboe kleiner wordt", zo verklaart T'Sjoen de duidelijke toename. "De omstandigheden zijn ook beter dan vroeger: er is juridisch al meer geregeld, de chirurgie staat verder. En er is het internet, waar mensen sneller informatie vinden." (br.hln)
� Reageer (0)
21-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelden geziene Van Gogh voortaan in National Gallery

Zelden geziene Van Gogh voortaan in National Gallery

http://oi42.tinypic.com/11he4h5.jpg


De National Gallery in Washington is via een schenking eigenaar geworden van een schilderij van Vincent Van Gogh dat zelden het publieke zonlicht heeft gezien. Dat heeft het museum in de Amerikaanse hoofdstad vandaag gemeld.

Het gaat om 'Champ de blé vert, Auvers' (Groen tarweveld, Auvers), een 73 bij 93 centimeter groot landschap in groen en blauw uit 1890 dat de Nederlandse impressionist hoogstwaarschijnlijk schilderde enkele weken voor zijn dood.

Het werk maakte deel uit van de nalatenschap van de in 1999 overleden 'filantroop' Paul Mellon, die het in december 1995 had gekocht.

Voortaan beschikt de Gallery over negen Van Goghs, waarvan er zes worden tentoongesteld.  (br.hln)


� Reageer (0)
08-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw spoor naar verdwenen 'Rechtvaardige Rechters'?

Nieuw spoor naar verdwenen 'Rechtvaardige Rechters'?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/9/0/20131206201044/media_xll_6311820.jpg


In het onderzoek naar de kunstdiefstal van de Rechtvaardige Rechters hebben speurders van de federale politie een interview met de overleden Gentse hulpbisschop Leo De Kesel, dat dit weekend voor het eerst zou vertoond worden op een lezing, opgevraagd. De speurders wilden enkel nagaan of er nieuwe informatie in de zaak kon zijn en er is zeker geen sprake van een doorbraak, zegt het Gentse parket.

Het paneel de Rechtvaardige Rechters van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, werd in de nacht van 10 op 11 april 1934 gestolen uit de Gentse Sint-Baafskathedraal. Ook de grisaille van Johannes de Doper werd ontvreemd, maar later terugbezorgd. Volgend jaar zal het paneel 80 jaar spoorloos zijn, maar het gerechtelijk onderzoek naar de kunstroof loopt nog altijd.

Geregeld duiken ook nieuwe theorieën op over de zogenaamde "stoutmoedige diefte" van het paneel. Zaterdag vindt in Kortenberg een lezing plaats over de verdwijning van de Rechtvaardige Rechters. Jean-Pierre Coppens, regisseur van een Panorma-documentaire uit 1994 over het dossier van het Lam Gods, kondigde aan een "nooit eerder vertoond privé-interview met Mgr. Leo De Kesel, die in 1934 priester was in de Sint-Baafskathedraal" af te spelen. Volgens bepaalde Rechtvaardige Rechters-hypotheses zou De Kesel, die in 2001 overleed, meer geweten hebben over de diefstal.

De speurders van de Gentse federale politie hebben het interview opgevraagd bij de regisseur, maar er zijn geen nieuwe elementen die aan het dossier toegevoegd moeten worden. Ook Karel Mortier, de voormalige Gentse hoofdcommissaris die verschillende boeken over de kunstroof schreef, maakte eerder melding van het interview met De Kesel. Verwacht wordt dat volgend jaar bij de 80ste verjaardag van de diefstal een reeks nieuwe onderzoekspistes zullen opduiken. (br.hln)� Reageer (0)
04-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergio Herman kookt voor KLM

Sergio Herman kookt voor KLM

http://oi41.tinypic.com/244zepk.jpg


De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM is begonnen maaltijden te serveren van de Nederlandse topkok Sergio Herman, zij het alleen in de World Business Class, zo meldt het 'zeer verheugde' bedrijf . Ook Herman zelf is vereerd.

De maaltijden in deze klasse worden al jaren ontwikkeld door Nederlandse topchefs. Eerder creëerden onder meer Jonnie Boer, Richard Ekkebus en Onno Kokmeijer het eten aan boord.

Sergio Herman is eigenaar van sterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Hij maakte eerder dit jaar bekend die deuren vlak voor Kerst te sluiten om zich op zijn andere zaken te richten. (br.hln)� Reageer (0)
30-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede kappersmarathon Hairdressers Against Aids in Brussel

Tweede kappersmarathon Hairdressers Against Aids in Brussel

http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/12/11/20131129155715/media_xll_6296846.jpg


De tweede kappersmarathon van Hairdressers Against Aids is vrijdagmiddag van start gegaan in de Academie van L'Oréal België in Brussel. Nog tot middernacht verzorgen zestig kappers het haar van zoveel mogelijk mensen. De opbrengst ervan gaat naar Sida'SOS, een studentinitiatief dat preventiecampagnes over hiv, aids en geslachtsziekten organiseert.

Voor 25 euro kunnen bezoekers zich nog tot vrijdagnacht een nieuw kapsel laten aanmeten bij L'Oréal België. Daar lossen zowat zestig kappers elkaar af om het haar van zoveel mogelijk mensen te kunnen vezorgen. De opbrengst gaat naar de organisatie Sida'SOS.

De eerste marathon vorig jaar bracht 8.000 euro op en dit jaar wil de organisatie het nog beter doen. Het programma Hairdressers Against Aids viert al de vierde editie in België en wordt gesteund door Unesco en minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS). Zaterdag vindt de Internationale Dag tegen Aids plaats en zal er in 600 kapperszaken over heel België preventiemateriaal van L'Oréal worden uitgedeeld.

Op wereldniveau is het aantal nieuwe hiv-diagnoses sinds 2001 afgenomen met 30 pct, maar in België was er vorig jaar wel een lichte stijging. Bij ons stellen artsen nog steeds drie nieuwe hiv-besmettingen per dag vast. In 2012 zijn er volgens het jaarrapport van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid 1.227 nieuwe diagnoses vastgesteld. Dat zijn er iets meer in 2011, toen er 1.177 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. (br.hln)� Reageer (0)
25-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moonwalk-schoenen Michael Jackson onder de hamer

Moonwalk-schoenen Michael Jackson onder de hamer


http://oi39.tinypic.com/2a0drw4.jpg


Schoenen waarin Michael Jackson de moonwalk heeft gedanst, gaan op 7 december in Londen onder de hamer. De instappers moeten zo'n 37.000 euro opbrengen.

Jackson heeft de zwarte schoenen gesigneerd en zou er in 1998 in hebben gedanst. Maar dit is niet het enige voorwerp dat wordt geveild. Fans kunnen ook een witte handschoen, versierd met Swarovski-kristallen, en een gesigneerde hoed kopen.

''We hebben heel veel respect voor Michael Jackson, omdat hij een van de belangrijkste figuren in de popgeschiedenis is'', laat veilinghuisdirecteur Balazs Nagy weten. ''Daarom dragen wij deze veiling op aan de enige echte King of Pop. En natuurlijk willen we dat fans met een stukje van hun idool naar huis kunnen.'' (br.hln)

� Reageer (0)
18-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennedy had dag voor moord seks in Airforce On

"Kennedy had dag voor moord seks in Airforce One"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/6/5/20131118095811/media_xll_6268535.jpg


Opmerkelijke gegevens zijn boven water gekomen over de laatste uren van het leven van president Kennedy. 50 jaar geleden zou hij seks met zijn vrouw Jackie hebben gehad aan boord van het presidentiële vliegtuig 'Airforce One'.

Jackie Kennedy zelf heeft dit bekend aan historicus William Manchester toe hij haar in 1964 interviewde. Manchester had gezworen deze informatie geheim te houden tot zijn dood. "In zijn boek 'The death of a president' spreekt hij nog discreet over 'een laatste moment van sereniteit."


Volgens Manchester zou Jackie de liefde hebben bedreven met haar man John op de vlucht van San Antonio naar Dallas op 21 november 1963, de dag voor de moordaanslag op Kennedy. Na de vrijpartij verscheen Kennedy weer met een fris shirt in de cabine van het vliegtuig.

Een dag later, op 22 november 1963, werd John F. Kennedy, de vijfendertigste president van de Verenigde Staten, in Dallas dodelijk gewond door geweerschoten toen hij in een open limousine over Dealey Plaza gereden werd. Zijn rijtoer was onderdeel van een publieksreis door Texas, mede georganiseerd met het oog op zijn eventuele herverkiezing in 1964.

De van de moord verdachte Lee Harvey Oswald werd enige dagen later neergeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby. (br.hln)� Reageer (0)
15-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krant maakt excuses voor artikel uit 1863: Mogelijk waren journalisten dronken

Krant maakt excuses voor artikel uit 1863: "Mogelijk waren journalisten dronken"

http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/12/9/20131115104007/media_xll_6263934.jpg
Abraham Lincoln

Een krant uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zijn excuses gemaakt voor een hoofdartikel uit 1863. Daarin werd de befaamde toespraak van president Abraham Lincoln in Gettysburg omschreven als "dwaze opmerkingen'' die zo snel mogelijk in de vergetelheid zouden moeten raken.

De krant Patriot-News, die verschijnt in Harrisburg, schrijft op zijn website dat de schrijvers van het hoofdartikel "het geweldige belang van het moment, de tijdloze welsprekendheid en de blijvende betekenis'' van de toespraak niet hebben begrepen. Dat kwam mogelijk omdat zij partij hadden gekozen voor de tegenstanders van Lincoln tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, maar ook waren ze mogelijk beschonken "zoals dat toen onder journalisten gebruikelijk was''.

De toespraak die Lincoln op 24 november 1863 hield bij de inwijding van de nationale begraafplaats in Gettysburg, geldt als een van de beste in de Amerikaanse geschiedenis. Enkele maanden daarvoor had de slag in Gettysburg plaats, ongeveer 65 kilometer van Harrisburg. Die wordt beschouwd als keerpunt in de burgeroorlog. (br.hln)
� Reageer (0)
26-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische primeur: baby gered van hiv

Medische primeur: baby gered van hiv


http://oi44.tinypic.com/2vtursg.jpg


Artsen zijn erin geslaagd een baby te redden van hiv die met deze ziekte geboren werd. Dit is een medische primeur die bewijst dat snel handelen essentieel is om de ziekte succesvol te behandelen.

Het geval werd al eerder dit jaar gemeld, maar sommige artsen twijfelden er toen aan dat de baby wel echt geïnfecteerd was of dat het kind positief getest had doordat het aan het virus werd blootgesteld via het bloed van de moeder. Het nieuwe rapport maakt duidelijk dat het driejarige meisje de ziekte al in de baarmoeder opliep.

Toch nog voorzichtig
De baby werd erg agressief behandeld en het meisje vertoonde geen tekenen van een actieve infectie ondanks het feit dat ze achttien maanden geleden met aids-medicatie was gestopt. De artsen willen wel niet te vroeg uitroepen dat ze een geneesmiddel hebben gevonden, omdat er nog geen bewijs is van hoeveel tijd er nodig is om iemand met aids genezen te verklaren. Want tot nog toe was deze ziekte permanent.

Professor Katherine Luzuriaga: "We willen heel voorzichtig zijn. We zeggen dat de ziekte bij het meisje in remissie is omdat we het kind langer willen observeren en er zeker van zijn dat ze niet hervalt." Een internationale studie start in januari om te testen of een vroege behandeling bij baby's die met hiv geboren worden ook op deze gered kunnen worden."

Krachtige behandeling
De meeste hiv-mama's in de Verenigde Staten krijgen al medicatie tijdens de zwangerschap, wat de kansen beperkt dat het virus doorgegeven wordt aan het kind. Deze mama kreeg geen behandeling voor de bevalling, de artsen ontdekten pas tijdens de weeën dat de mama besmet was. Slechts 30 uur na de geboorte begonnen de artsen met een kuur van krachtige medicatie in plaats van een test uit te voeren om de infectie te bevestigen, wat doorgaans wordt gedaan.

Ander geval
Binnen de maand zakte het virus naar een erg laag niveau van activiteit. Het kind kreeg de behandeling tot het meisje 18 maanden was. Tien maanden later vertoonde het kind geen spoor meer van infectie, ook was de moeder gestopt met het geven van de medicatie. Er is slechts nog een ander geval van een persoon die genas van een hiv-infectie. Een man uit San Francisco die in 2007 een beenmergtransplantatie had gekregen van een donor die van nature resistent aan hiv was. Hij vertoonde vijf jaar later geen tekenen van infectie meer.

Nog even wachten
Deze baby heeft geen mechanisme dat het virus onder controle kan houden zoals die beenmergdonor. Volgens expert Peter Havens kan het kind een verborgen genetische eigenschap hebben dat helpt het virus onder controle te houden. "Ik denk niet dat deze dramatische reactie bij heel de bevolking merkbaar kan zijn. Het is te vroeg om alle andere baby's ook zo agressief te behandelen zonder dat er meer diepgaand onderzoek uitgevoerd wordt.  (br.hln)� Reageer (0)
18-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yeti dwaalt nog steeds rond in Himalaya

Yeti dwaalt nog steeds rond in Himalaya


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/1/10/20131018082504/media_xll_6205885.jpg


Een Britse professor van de Universiteit van Oxford heeft naar eigen zeggen een mogelijke verklaring gevonden voor de mythe van de Yeti, ook wel bekend als de verschrikkelijke sneeuwman. In het Himalayagebergte leeft wellicht een nog onbekende berensoort, constateert professor in de genetica Bryan Sykes.

Sykes onderwierp haren die in de Himalaya zijn gevonden aan DNA-onderzoek. Het erfelijk materiaal uit de haren kwam overeen met het DNA uit de kaak van een ijsbeer die tienduizenden jaren geleden ter hoogte van het huidige Spitsbergen leefde. Dat resultaat was "compleet onverwacht'', vertelde Sykes de BBC.

Hij houdt het voor mogelijk dat een onbekend soort bruine beer in de Himalaya leeft die afstamt van de ijsbeer. "Het kan ook betekenen dat recentelijk nog kruisingen zijn ontstaan tussen bruine beren en afstammelingen van de oeroude ijsbeer.  (br.hln)� Reageer (0)
13-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby leeft slechts vijf weken, maar redt leven van vrouw

Baby leeft slechts vijf weken, maar redt leven van vrouw


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/15/2/20131013114418/media_xll_6196277.jpg


Een triest verhaal kreeg toch enigszins een happy ending in Groot-Brittannië. Ouders moesten al na vijf weken afscheid nemen van hun pasgeboren baby, maar ze besloten de nieren van het kind te doneren. Op die manier hebben ze het leven van een 22-jarige vrouw gered. De baby is officieel de jongste Britse orgaandonor.

De nieren van de baby waren amper 4 centimeter lang, maar ze zullen nog groeien tot ongeveer driekwart de grootte van een normale nier bij een volwassene. Nieren functioneren net zoals het hart, de lever en de longen al volledig vanaf de 37ste week in de baarmoeder. Samira Kauser onderging de zeven uur durende transplantatie in het universitair ziekenhuis van Leeds. Door een genetische afwijking werkten haar nieren niet en moest ze negen uur per nacht gedialiseerd worden.

"Toen ik ontdekte dat de donor een overleden baby was, werd ik plots heel triest", zegt ze. "Ik dacht aan de ouders en hoe ze de organen wilden schenken. En ik wist dat ik de operatie moest ondergaan, hoewel ik heel bang was. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar ik de ouders van deze baby ben. Ze zijn zoveel verloren, veel meer dan ik ooit zal kunnen vatten."

"Hun enige geruststelling is dat iemand anders haar leven kan verderzetten. Dat is een ongelooflijk geschenk", besluit ze. Het verhaal heropent volgens de Sunday Times de discussie over baby's die hersendood zijn en in leven worden gehouden. Hun organen zouden aan patiënten op de wachtlijst kunnen worden geschonken. "Er is zo'n accuut tekort dat we nu bereid zijn om dit te doen", zegt chirurg Niaz Ahmad, die de transplantatie bij Kauser uitvoerde. "Ik hoop dat we nu bewezen hebben dat het werkt."  (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!