Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


12-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bassie & Adriaan "enorm vereerd" door internethype

Bassie & Adriaan "enorm vereerd" door internethype

http://oi60.tinypic.com/2mgpf2h.jpg


Hallo vriendjes en vriendinnetjes, we komen er weer aan. Hallo vriendjes en vriendinnetjes 't is Bassie en Adriaan. Deze titelsong van de Nederlandse clown en acrobaat is wereldwijd mateloos populair als karaokeversie. De broers Van Toor vinden de groeiende internethype geweldig. "Ze zijn enorm vereerd met deze aandacht", liet hun woordvoerder weten.

"Eerst Nederland, en nu de rest van de wereld. Ons volgende doel is een optreden in het Witte Huis!", lacht de woordvoerder.

Na een oproep op filmpjessite Dumpert.nl verschenen er de afgelopen dagen tientallen probeersels online, gezongen door niet-Nederlandstalige fans uit onder meer Frankrijk, Argentinië, Duitsland, Brazilië, Australië, Taiwan, China en Turkije.

Bassie (78) en Adriaan (71) treden niet meer actief op, maar zijn nog niet vergeten. Er wordt gewerkt aan een speelfilm waarin de beroemde clown en acrobaat het stokje overdragen aan twee talentvolle neefjes. Deze moet volgend jaar in de bioscopen te zien zijn.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer van je borsten te houden zoals ze zijn

Leer van je borsten te houden zoals ze zijn


http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/0/12/20140523111533/media_xll_6764742.jpg


Heel wat behafabrikanten, modebladen en plastische chirurgen willen je een slecht gevoel over je borsten geven. Dat ze groter, kleiner, steviger moeten zijn of dat ze wel een lift kunnen gebruiken. Veel mannelijke partners houden echter van borsten in alle vormen of formaten omdat ze nu eenmaal een wonder van het vrouwenlichaam zijn. Lelijke borsten bestaan vaak dus enkel in het hoofd van de vrouw en daar moet verandering in komen.

Nu de zomer eraan komt, zijn vrouwen zich weer erg bewust van hun boezem. De zoektocht naar een passende bikini kan daarbij erg confronterend zijn.  Digitaal bewerkte foto's in modebladen, actrices met siliconenimplantaten, 'kipfilets', push-upbeha's maken dames wereldwijd onzeker over hun boezem. Het is zelfs zo erg dat we maar al te vaak vergeten dat alle borsten geweldig zijn omdat ze baby's voeden. Want ook al ben je geen mama, toch blijft de vrouwenborst een prachtig geschenk van moeder natuur. 

Een eerste stap is van je borsten te houden zoals ze zijn, zonder een push-upbeha of andere hulpmiddeltjes. Stop met woorden als 'te klein', 'te groot', 'niet stevig genoeg' of zelfs 'scheef' te gebruiken. Hou ervan zoals ze zijn, dit zal je heel wat gelukkiger maken. Denk eens na over hoeveel bedpartners al echt geklaagd hebben over je boezem? Vaak zijn mannen zo verwonderd door deze natuurpracht dat ze niet eens merken dat de ene misschien wat groter is dan de andere. Zijn je borstel niet meer zo stevig als vroeger? Je partner zal alleen maar bewondering voor het feit dat jij je kinderen ermee gevoed hebt. Geeft hij wel negatieve opmerkingen erover, dan is hij degene met het probleem, niet jij.

Met deze tips kun je leren van je borsten te houden
- Jezelf aanvaarden begint met je houding tegenover andere vrouwen. Negativiteit lokt een giftige sfeer uit. Kijk eens in eigen boezem en roddel niet over het lichaam van je vriendinnen of bekende sterren.

- Verwen je boezem af en toe met een hydraterende cr�me. De huid is hier dunner dan bij andere lichaamsdelen, daarom kunnen je borsten sneller droog aanvoelen. Door ze met liefde en zorg in te smeren, kun je leren ze te appreci�ren zoals ze zijn.

- Betrek je borsten in het liefdesspel. Laat je partner ze strelen en liefhebben tijdens vrijpartijen. Zo zul je snel merken dat jullie allebei veel plezier aan je borsten kunnen beleven. (br.hln)

� Reageer (0)
04-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ware liefde: koppel sterft na 62 jaar huwelijk hand in hand

Ware liefde: koppel sterft na 62 jaar huwelijk hand in hand

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Ware liefde die tot de laatste adem standhield. Dat is het ontroerende verhaal van Don en Maxine Simpson. Het koppel dat 62 jaar getrouwd was, stierf hand in hand. Tussen hun dood zat slechts vier uur.
Sinds Don en Maxine elkaar ontmoetten in een bowlingcenter, waren ze onafscheidelijk en dat zouden ze hun hele leven blijven. Ze adopteerden twee jongens en waren geliefd in hun stad Bakersfield in Californië.

Twee weken geleden werd Don naar het hospitaal gebracht met een gebroken heup. Zijn gezondheid ging snel achteruit. De familie besliste om Don naar huis te laten brengen waar zijn vrouw al jaren tegen kanker vocht.

"Ik wist in mijn hart dat dit gewoon zo moest gebeuren", vertelde kleindochter Melissa Sloan aan Kero-TV, een filiaal van het bekendere ABC. "Oma en opa hoorden samen net zoals ze samen hoorden te sterven."

De man en vrouw spendeerden de laatste uren zoals ze steeds hadden geleefd, samen, hand in hand en glimlachend. Met de familie en de liefde van haar leven aan haar zijde, blies Maxine haar laatste adem uit. Toen haar lichaam werd weggehaald, stopte ook het hart van Don met kloppen. Hij verliet samen met haar de kamer en dit leven.  (br.hln)� Reageer (0)
25-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurt viert 10 jaar Tomorrowland

Buurt viert 10 jaar Tomorrowland

http://oi58.tinypic.com/2exuf0p.jpg


Tomorrowland heeft de buren gisteravond getrakteerd op een groot feest in De Schorre. Zo'n 4.000 buurtbewoners kwamen de tiende verjaardag van het festival vieren met een hapje, een drankje en de nodige animatie.


De buurtbewoners kregen een rondleiding op het festivalterrein en mochten van nabij kennismaken met de wondere wereld van Tomorrowland. Van geklaag en gezaag was gisteren geen sprake. De inwoners van Boom en Rumst, die gisteren naar De Schorre afzakten, hebben alleen maar mooie herinneringen aan tien jaar 'madness'.

Glenn Joris uit Boom wilde al jarenlang met zijn vrienden naar Tomorrowland. Maar telkens waren ze net te laat om tickets te kopen. Tot de editie van 2013. "Toen hadden we eindelijk prijs", blikt Glenn terug. "Het werd een spetterend feestje van drie dagen lang, met de set van Hardwell als persoonlijk hoogtepunt." Volgend weekend is Glenn opnieuw van de partij in De Schorre. "Ik kijk er enorm naar uit. Ik heb de voorbije dagen al heel veel foto's en filmpjes van het eerste weekend zien passeren. Van mij mag Tomorrowland nu alweer beginnen!"

Carine en Kayleigh Buelens kijken elk jaar opnieuw uit naar het festival. "Ik ben al drie keer geweest en het is elke keer anders", zegt Kayleigh. "Maar de sfeer is hier altijd enorm leuk!" Voor Carine was vooral de editie van memorabel. "Mijn dochter Sarah stapte datzelfde weekend in het huwelijksbootje. De bruidegom moest voor de trouw helemaal vanuit Affligem naar hier komen. Maar door de drukte heeft hij heel lang in de file gestaan en leek het er even op alsof hij niet zou komen opdagen. Gelukkig is alles nog goedgekomen!"

Kruiwagen

Roger Peeters en Lieve Verdonck uit de 's Herenbaan hebben altijd veel plezier als Tomorrowland weer van start gaat.

"We zien elk jaar de festivalgangers toestromen en weer weggaan door onze straat. Dat is altijd een spektakel waar we graag even voor gaan zitten. Het zijn ook heel vriendelijke mensen. Ooit hebben we iemand die met zware bagage zat te zeulen, onze kruiwagen uitgeleend. Toen het festivalweekend erop zat, is hij de kruiwagen braafjes komen terugbrengen."

Michael Van der Elst en Katleen Leduc kwamen gisteren eveneens vanuit de 's Herenbaan naar De Schorre afgezakt om de tiende verjaardag van Tomorrowland te vieren. "Dit is echt een fantastisch initiatief van de organisatie", zegt het koppel.

"Onze kindjes Seppe, Marie en Tibo waren al de ganse week over het buurtfeest bezig. Ze keken er enorm naar uit om eens een bezoek te brengen aan Tomorrowland. Maar ook wij kunnen genieten van dit wonderlijke decor."

� Reageer (0)
18-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-jarige woordkunstenares drukt stempel op beroemdste kruiswoordraadsel ter wereld

23-jarige woordkunstenares drukt stempel op beroemdste kruiswoordraadsel ter wereldhttp://static3.hln.be/static/photo/2014/2/2/10/20140618090036/media_xll_6831775.jpg


Met woorden als 'epicness', 'twitter hashtag', 'where it's at' en 'hell no' maakt The New York Times komaf met het traditionele kruiswoordraadsel. De verantwoordelijke voor die evolutie is de 23-jarige Anna Shechtman.

Elke letter die in het puzzelkatern van de 'Gray Lady' verschijnt, wordt zorgvuldig gewikt en gewogen door Will Shortz (61). Maar sinds kort heeft hij een jeugdige rechterhand. Anna Shechtman studeerde vorig jaar af aan Swarthmore College en drukte nu al haar stempel op het wereldberoemde kruiswoordraadsel.

Viermaal zond Shechtman zelf een rooster in. Niet alleen kon ze Shortz overtuigen omschrijvingen als 'state of being awesome, in modern slang' (antwoord: epicness) op te nemen in haar eigen puzzel; ook gaf ze sindsdien tientallen andere kruiswoordraadsels een moderne toets.

Timesniveau
Het grootste deel van de dag brengen Shechtman en Shortz door met het bedenken van aanwijzingen. Eenmaal ze uit de honderden inzendingen een puzzel en een thema geselecteerd hebben, brengen de twee het rooster in de woning van Shortz op Timesniveau. Daarvoor veranderen ze 50 tot 80 procent van de aangeleverde omschrijvingen.

De droom van een puzzelbouwer is het creëren van zoveel mogelijk 'Oh'- en 'Aha'-momenten, zegt Anna Shechtman aan Fast Company. Om er meer te creëren, bracht ze een jeugdig en vrouwelijk perspectief in de puzzel. Na het bekijken van de trailer van 'Bad neighbors' en YouTube-video's van 'How I met your mother' bracht ze Shortz er recent toe zijn omschrijving voor het woord 'bro' te wijzigen. Waar hij vroeger steevast ging voor de omschrijving 'sister's sib', luidde het eerder dit jaar: 'preppy, party-loving, egotistical male, in modern lingo'.

Moderne cultuur weerspiegelen
Kruiswoordraadsels moeten de moderne cultuur en woordenschat weerspiegelen, meent hij. "Het woord 'bro' betekent tegenwoordig veel meer dan 'broer'. Er is een veel ruimere culturele betekenis dan dat. Ik ben zelf redelijk mee met mijn tijd, maar 61 is geen 23 en Anna levert me omschrijvingen die ik zelf nooit zou kunnen bedenken."

Shechtman ontdekte haar liefde voor puzzels al op veertienjarige leeftijd. Op haar negentiende verscheen haar eerste puzzel in The New York Times.(br.hln)


� Reageer (0)
10-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan stelt schilderijen tentoon in New York

Bob Dylan stelt schilderijen tentoon in New York

http://oi58.tinypic.com/2ppn8eu.jpg


De nu al mythische zanger-liedjesschrijver Bob Dylan is tussen zijn muzikale bedrijven door ook schilder. Voor het eerst is, tot einde mei, in een galerie in New York zijn schilderwerk te bewonderen (en te koop).

Tussen 1989 en 1992 maakte Dylan, geboren als Robert Zimmerman, op tournee een serie zwart-wit schetsen van wat hij zag en meemaakte. Die tekeningen doken in 1994 op in het boek "Drawn Blank Series". Zeer enthousiast erover raakte Ingrid Mössinger, directrice van het Duitse kunstmuseum Kunstsammlungen Chemnitz. Zij spoorde hem aan zijn tekeningen in schilderijen om te zetten en de 72-jarige stemde erin toe.

Dylan creëerde aldus op acht maanden 170 werken, die voor het eerst te zien waren in Duitsland in 2007.

De galerie Ross Art Group pakt nu uit met veertig originele werken en een enkele kopies. Ze zijn te koop voor prijzen tussen 2.500 en 400.000 dollar.

� Reageer (0)
23-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Hoet krijgt een plein in Gent

Jan Hoet krijgt een plein in Gent

http://oi62.tinypic.com/iz84gk.jpg


Jan Hoet krijgt een plein in Gent. Het plein tussen het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) en het Museum voor Schone Kunsten (MSK) zal vernoemd worden naar de vorige maand overleden curator, zo meldt De Morgen. Ook zal er in het S.M.A.K. als hommage een tentoonstelling worden georganiseerd.

"Afgelopen woensdagavond stelde ik tijdens een vergadering met de fractieleiders voor om Hoet te gedenken met een naar hem vernoemd plein", zegt burgemeester Daniël Termont. "Zij toonden zich na overleg akkoord, nadat eerder al Jan Hoet Jr. en de conservator van het S.M.A.K waren geraadpleegd". Termont denkt dat het voorstel volgende maand behandeld kan worden op de gemeenteraad.

De Arteveldestad bereidt ook nog andere hommages voor. Zo wordt komend najaar in het S.M.A.K. een tentoonstelling georganiseerd waarin de door Hoet aangekochte werken zullen worden samengebracht en geanalyseerd. Ook zullen in 2015 verschillende kunstenaars hulde brengen aan Hoet. (br.hln)� Reageer (0)
23-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortuin geboden voor handschoenen Muhammad Ali

Fortuin geboden voor handschoenen Muhammad Ali


http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/3/7/20140223153438/media_xll_6514267.jpg


De handschoenen waarmee bokser Muhammad Ali in 1964 zijn eerste wereldtitel in het zwaargewicht behaalde, hebben zaterdag bij een veiling in New York 836.500 dollar (ongeveer 608.000 euro) opgebracht.

De koper was een onbekende verzamelaar. Het veilinghuis Heritage Auctions was verrast door de hoge opbrengst. Het had op ongeveer 500.000 dollar gerekend.

De strijd tussen Ali, toen nog Cassius Clay, en wereldkampioen en favoriet Sonny Liston op 25 januari 1964 is legendarisch geworden. Na zijn zege brulde Clay steeds weer 'Ik ben de grootste' in de microfoon.  (br.hln)� Reageer (0)
15-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Elisabetta, de verloofde van prins Amedeo?

Wie is Elisabetta, de verloofde van prins Amedeo?


http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/8/13/20140215120317/media_xll_6489673.jpg


Prins Amedeo (28) en zijn vriendin Lili Rosboch (26) zijn verloofd, zo bevestigt het koninklijk paleis. Het koppel woont samen in New York en is al zeven jaar een koppel. Amedeo is de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz. Zijn verloofde is het enig kind van Nobile Ettore Rosboch von Wolkeinstein en zijn echtgenote, Gravin Lilia de Smecchia.

Nobile Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein is geboren in Rome op 9 september 1987. De Italiaanse hoofdstad was tot haar 18de haar thuisbasis. In 2005 behaalde Elisabetta haar einddiploma in Economische en Sociale Wetenschappen. Ze liep school in het Frans aan het 'Lycée Chateaubriand'. In 2006 verhuisde ze naar Londen om er studies Literatuur en Film te volgen aan de 'Queen Mary University of London'. Tijdens de zomer 2007 deed ze een stage bij de 'Art Gallery Dikinson Roundell', op het departement Hedendaagse Kunst in Londen. Elisabetta Maria behaalde in mei 2009 haar 'Bachelor of Arts' met Onderscheiding van de 'Queen Mary University of London'.

Geïnteresseerd in literatuur, plastische kunsten en cultuur begint Elisabetta Maria in september 2009 een stage bij 'Bloomberg News' in New York, in het departement cultuur. In mei 2010 biedt 'Bloomberg News' haar een job.

Sindsdien werkt Elisabetta Maria voor 'Bloomberg News' in New York waar zij de actualiteit over kunst en cultuur volgt. Ze schrijft artikels over tentoonstellingen en neemt interviews af van artiesten en personaliteiten uit de culturele wereld : schrijvers, beeldhouwers, musici, plastische kunstenaars...

Buiten het Italiaans, haar moedertaal, spreekt Elisabetta Maria vlot Frans en Engels. Sinds haar jeugd beoefent Elisabetta Maria het Alpijns skiën. Ze doet ook aan paardrijden, zwemmen en waterski, en houdt van literatuur, cinema, reizen en musea bezoeken.

De moeder van Elisabetta Maria groeide op in Milaan waar ze school liep in het Duitstalig 'Sacré Coeur'. Ze behaalde een universitair diploma aan de 'Universitá degli Studi di Milano'.

Haar vader groeide op in Zwitserland en liep school aan het 'Institut Le Rosey'. Hij deed daarna zijn studies in Economie en Handel in Rome en werkte vervolgens in het bankmilieu in Londen. Hij werd producent auteurscinema. Hij produceerde namelijk Jean-Luc Godard en Marco Ferreri, en gaf de gelegenheid aan Roberto Benigni om als auteur, regisseur en acteur, te beginnen.(br.hln)
� Reageer (0)
26-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vrouw zat dan toch niet op de Titanic

Deze vrouw zat dan toch niet op de Titanic


http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/15/5/20140124170915/media_xll_6430010.jpg


'Het laatste mysterie van de Titanic is eindelijk opgehelderd', koppen media wereldwijd. Decennialang hield de Amerikaanse Helen Kramer vol dat zij eigenlijk Loraine Allison was, het tweejarige meisje dat na het zinken van de Titanic in 1912 spoorloos was. Zo'n 22 jaar na haar dood hebben DNA-testen aangetoond dat Kramer al die tijd heeft gelogen.

Een man zou Kramer in 1940 op zijn sterfbed hebben verteld hoe hij haar als klein meisje op het laatste nippertje in een reddingsboot zette. Sindsdien probeerde Kramer de rijke Allison-familie vruchteloos van haar 'ware identiteit" te overtuigen. Na haar dood zetten haar nakomelingen de juridische strijd verder.

Het was een groepje 'Titanicologen' dat eindelijk voor opheldering zorgde. Ze lieten het DNA-materiaal van de familie Allison vergelijken met het DNA van de familie van Kramer. Er bleek geen enkele genetische link te zijn. Loraine Allison zou daarmee het enige kind in eerste klasse zijn dat het zinken van de Titanic niet overleefde. (br.hln)
� Reageer (0)
25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300 werken nazi-roofkunst in Belgische musea

300 werken nazi-roofkunst in Belgische musea


http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/3/13/20140125052714/media_xll_6430933.jpg

Een tentoonstelling van 'ontaarde' kunst in Berlijn, 1938


In Belgische musea bevinden zich 331 kunstobjecten die terugkeer­den uit nazigebied en van wie de originele eigenaar niet bekend is. In de jaren na de oorlog is daar ook weinig naar gezocht. Dat schrijft De Standaard vandaag op basis van een bijlage van een rapport uit 2008 over de schade­loosstelling aan de joodse gemeen­schap.

Het rapport focust alleen op joodse bezittingen en on­derzocht een beperkt aantal Belgi­sche musea. Het lijdt volgens de krant geen twijfel dat veel kunst van bij ons in buitenlandse musea en privécollecties verzeild is.

Van de duizenden stuk­ken die richting Duitsland verdwenen, keerden er amper 1.155 terug naar ons land. Van de stukken die wel terugkwamen, kwam 91 procent bij de staat te­recht. Ruim een derde werd na de oorlog in zes openbare veilingen verkocht. Dat leverde de schatkist 3,3 miljoen toenmalige frank op.

639 stukken werden verdeeld over vijftien musea. Daaronder ruim 120 schilderijen, van topnamen uit onze kunstgeschiedenis, zoals Jor­daens, Memling, Metsijs, Van der Weyden, Cranach en Brueghel. (br.hln)

� Reageer (0)
12-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Duitse televisiefilm over Anne Frank

Eerste Duitse televisiefilm over Anne Frank


http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/10/14/20140112200659/media_xll_6392894.jpg


De Duitse producent Oliver Berben gaat het leven van Anne Frank verfilmen. De opnames beginnen in de zomer. De film zal volgend jaar in twee delen op televisie worden uitgezonden. Volgens Berben zijn er al veel films over het joodse meisje gemaakt maar is er nog geen enkele volledig Duitse productie van. (br.hln)� Reageer (0)
11-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sister Act 2 - Oh Happy Day


Sister Act 2 - Oh Happy Day

Klik op de foto om de clip te bekijken

Sister Act 2: Back in the Habit is een Amerikaanse komische speelfilm uit 1993, met hoofdrollen voor onder meer Lauryn Hill, Jennifer Love Hewitt en Whoopi Goldberg. De film is een vervolg op de film Sister Act.

De film was populair vanwege de vele gospelsongs en R&B klassiekers, net nummers als "Ain't No Mountain High Enough" (Diana Ross en The Supremes / Marvin Gaye), "Dancing in the Street", "Stop! In the Name of Love!" (The Supremes) en versies van kerkliederen als "Joyful, joyful" en "Oh Happy Day".


De succesvolle showbizz-zangeres Deloris Van Cartier, (gespeeld door Whoopi Goldberg) meldt zich wederom aan als non in het klooster uit de eerste film omdat de andere zusters haar hulp nodig hebben. De school gaat dicht wanneer de zusters niet genoeg geld hebben om de school te kunnen blijven onderhouden.

Deloris moet muzieklessen gaan geven op St. Francis Highschool. Het blijkt dat de muzieklessen, pretlessen worden genoemd en Deloris zou daar wat aan moeten veranderen. Ze wil een eis geven aan de leerlingen, als ze deze taak volbrengen dan zullen de leerlingen slagen. Deloris bedenkt dat de leerlingen een koor moeten vormen en op zullen moeten treden om te slagen. Dat wordt niet echt een makkelijke taak, omdat de leerlingen het niet makkelijk voor haar maken. Ze wil zich inschrijven voor een wedstrijd voor koorzangers. Ze wil dan van haar klas een koor maken. Eerst treden ze op voor de leerlingen van de school en dat gaat goed en ze krijgen een heel groot applaus.

Wanneer ze een oude muzieklokaal aan het opruimen zijn, ontdekken de andere nonnen dat de school al vaak meegedaan heeft aan koren wedstrijden en dat ze die wedstrijden ook regelmatig gewonnen hebben. De nonnen melden de school aan zonder dat de leerlingen dat weten. Deloris is daar niet zo blij mee, maar ze doen toch mee. Wanneer ze later ook nog de wedstrijd winnen wordt er besloten dat de school niet meer zal sluiten.� Reageer (0)
06-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal Belgen dat van geslacht wil veranderen in tien jaar verdrievoudigd

Aantal Belgen dat van geslacht wil veranderen in tien jaar verdrievoudigd


http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/11/1/20140106051044/media_xll_6375946.jpg


Vorig jaar heeft het UZ Gent 113 transgender patiënten, mensen die van geslacht willen veranderen, behandeld. Hun aantal is daarmee op tien jaar tijd verdrievoudigd, zegt het ziekenhuis vandaag in Het Nieuwsblad en De Standaard.


"De drie jaren daarvoor telden we gemid­deld 77 patiënten per jaar", zegt professor Guy T'Sjoen, coördinator van het genderteam van UZ Gent, het ziekenhuis dat het merendeel van de Belgische transgenderpatiënten behandelt. "In de jaren negentig hadden we zo'n 17 patiënten per jaar, in de jaren 2000 al 27. We zagen meer dan een verdriedubbe­ling in tien jaar tijd"

Die opmerkelijke toename leidt ook tot lange wachtlijsten bij het ziekenhuis. Wie een transgenderoperatie wil ondergaan, moet twee jaar geduld oefenen. Zelfs een eerste afspraak met de psycholoog kan tot vier maan­den duren. "Frustrerend voor de mensen die bij ons terechtkomen", zegt T'Sjoen. "Want voor ze ons bellen, hebben ze meestal al een heel parcours doorlo­pen en weten ze al zeer goed wat ze willen."

"Transgenders zijn veel zichtbaar­der in de samenleving, waardoor het taboe kleiner wordt", zo verklaart T'Sjoen de duidelijke toename. "De omstandigheden zijn ook beter dan vroeger: er is juridisch al meer geregeld, de chirurgie staat verder. En er is het internet, waar mensen sneller informatie vinden." (br.hln)
� Reageer (0)
21-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelden geziene Van Gogh voortaan in National Gallery

Zelden geziene Van Gogh voortaan in National Gallery

http://oi42.tinypic.com/11he4h5.jpg


De National Gallery in Washington is via een schenking eigenaar geworden van een schilderij van Vincent Van Gogh dat zelden het publieke zonlicht heeft gezien. Dat heeft het museum in de Amerikaanse hoofdstad vandaag gemeld.

Het gaat om 'Champ de blé vert, Auvers' (Groen tarweveld, Auvers), een 73 bij 93 centimeter groot landschap in groen en blauw uit 1890 dat de Nederlandse impressionist hoogstwaarschijnlijk schilderde enkele weken voor zijn dood.

Het werk maakte deel uit van de nalatenschap van de in 1999 overleden 'filantroop' Paul Mellon, die het in december 1995 had gekocht.

Voortaan beschikt de Gallery over negen Van Goghs, waarvan er zes worden tentoongesteld.  (br.hln)


� Reageer (0)
08-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw spoor naar verdwenen 'Rechtvaardige Rechters'?

Nieuw spoor naar verdwenen 'Rechtvaardige Rechters'?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/9/0/20131206201044/media_xll_6311820.jpg


In het onderzoek naar de kunstdiefstal van de Rechtvaardige Rechters hebben speurders van de federale politie een interview met de overleden Gentse hulpbisschop Leo De Kesel, dat dit weekend voor het eerst zou vertoond worden op een lezing, opgevraagd. De speurders wilden enkel nagaan of er nieuwe informatie in de zaak kon zijn en er is zeker geen sprake van een doorbraak, zegt het Gentse parket.

Het paneel de Rechtvaardige Rechters van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, werd in de nacht van 10 op 11 april 1934 gestolen uit de Gentse Sint-Baafskathedraal. Ook de grisaille van Johannes de Doper werd ontvreemd, maar later terugbezorgd. Volgend jaar zal het paneel 80 jaar spoorloos zijn, maar het gerechtelijk onderzoek naar de kunstroof loopt nog altijd.

Geregeld duiken ook nieuwe theorieën op over de zogenaamde "stoutmoedige diefte" van het paneel. Zaterdag vindt in Kortenberg een lezing plaats over de verdwijning van de Rechtvaardige Rechters. Jean-Pierre Coppens, regisseur van een Panorma-documentaire uit 1994 over het dossier van het Lam Gods, kondigde aan een "nooit eerder vertoond privé-interview met Mgr. Leo De Kesel, die in 1934 priester was in de Sint-Baafskathedraal" af te spelen. Volgens bepaalde Rechtvaardige Rechters-hypotheses zou De Kesel, die in 2001 overleed, meer geweten hebben over de diefstal.

De speurders van de Gentse federale politie hebben het interview opgevraagd bij de regisseur, maar er zijn geen nieuwe elementen die aan het dossier toegevoegd moeten worden. Ook Karel Mortier, de voormalige Gentse hoofdcommissaris die verschillende boeken over de kunstroof schreef, maakte eerder melding van het interview met De Kesel. Verwacht wordt dat volgend jaar bij de 80ste verjaardag van de diefstal een reeks nieuwe onderzoekspistes zullen opduiken. (br.hln)� Reageer (0)
04-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergio Herman kookt voor KLM

Sergio Herman kookt voor KLM

http://oi41.tinypic.com/244zepk.jpg


De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM is begonnen maaltijden te serveren van de Nederlandse topkok Sergio Herman, zij het alleen in de World Business Class, zo meldt het 'zeer verheugde' bedrijf . Ook Herman zelf is vereerd.

De maaltijden in deze klasse worden al jaren ontwikkeld door Nederlandse topchefs. Eerder creëerden onder meer Jonnie Boer, Richard Ekkebus en Onno Kokmeijer het eten aan boord.

Sergio Herman is eigenaar van sterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Hij maakte eerder dit jaar bekend die deuren vlak voor Kerst te sluiten om zich op zijn andere zaken te richten. (br.hln)� Reageer (0)
30-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede kappersmarathon Hairdressers Against Aids in Brussel

Tweede kappersmarathon Hairdressers Against Aids in Brussel

http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/12/11/20131129155715/media_xll_6296846.jpg


De tweede kappersmarathon van Hairdressers Against Aids is vrijdagmiddag van start gegaan in de Academie van L'Oréal België in Brussel. Nog tot middernacht verzorgen zestig kappers het haar van zoveel mogelijk mensen. De opbrengst ervan gaat naar Sida'SOS, een studentinitiatief dat preventiecampagnes over hiv, aids en geslachtsziekten organiseert.

Voor 25 euro kunnen bezoekers zich nog tot vrijdagnacht een nieuw kapsel laten aanmeten bij L'Oréal België. Daar lossen zowat zestig kappers elkaar af om het haar van zoveel mogelijk mensen te kunnen vezorgen. De opbrengst gaat naar de organisatie Sida'SOS.

De eerste marathon vorig jaar bracht 8.000 euro op en dit jaar wil de organisatie het nog beter doen. Het programma Hairdressers Against Aids viert al de vierde editie in België en wordt gesteund door Unesco en minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS). Zaterdag vindt de Internationale Dag tegen Aids plaats en zal er in 600 kapperszaken over heel België preventiemateriaal van L'Oréal worden uitgedeeld.

Op wereldniveau is het aantal nieuwe hiv-diagnoses sinds 2001 afgenomen met 30 pct, maar in België was er vorig jaar wel een lichte stijging. Bij ons stellen artsen nog steeds drie nieuwe hiv-besmettingen per dag vast. In 2012 zijn er volgens het jaarrapport van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid 1.227 nieuwe diagnoses vastgesteld. Dat zijn er iets meer in 2011, toen er 1.177 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. (br.hln)� Reageer (0)
25-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moonwalk-schoenen Michael Jackson onder de hamer

Moonwalk-schoenen Michael Jackson onder de hamer


http://oi39.tinypic.com/2a0drw4.jpg


Schoenen waarin Michael Jackson de moonwalk heeft gedanst, gaan op 7 december in Londen onder de hamer. De instappers moeten zo'n 37.000 euro opbrengen.

Jackson heeft de zwarte schoenen gesigneerd en zou er in 1998 in hebben gedanst. Maar dit is niet het enige voorwerp dat wordt geveild. Fans kunnen ook een witte handschoen, versierd met Swarovski-kristallen, en een gesigneerde hoed kopen.

''We hebben heel veel respect voor Michael Jackson, omdat hij een van de belangrijkste figuren in de popgeschiedenis is'', laat veilinghuisdirecteur Balazs Nagy weten. ''Daarom dragen wij deze veiling op aan de enige echte King of Pop. En natuurlijk willen we dat fans met een stukje van hun idool naar huis kunnen.'' (br.hln)

� Reageer (0)
18-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennedy had dag voor moord seks in Airforce On

"Kennedy had dag voor moord seks in Airforce One"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/6/5/20131118095811/media_xll_6268535.jpg


Opmerkelijke gegevens zijn boven water gekomen over de laatste uren van het leven van president Kennedy. 50 jaar geleden zou hij seks met zijn vrouw Jackie hebben gehad aan boord van het presidentiële vliegtuig 'Airforce One'.

Jackie Kennedy zelf heeft dit bekend aan historicus William Manchester toe hij haar in 1964 interviewde. Manchester had gezworen deze informatie geheim te houden tot zijn dood. "In zijn boek 'The death of a president' spreekt hij nog discreet over 'een laatste moment van sereniteit."


Volgens Manchester zou Jackie de liefde hebben bedreven met haar man John op de vlucht van San Antonio naar Dallas op 21 november 1963, de dag voor de moordaanslag op Kennedy. Na de vrijpartij verscheen Kennedy weer met een fris shirt in de cabine van het vliegtuig.

Een dag later, op 22 november 1963, werd John F. Kennedy, de vijfendertigste president van de Verenigde Staten, in Dallas dodelijk gewond door geweerschoten toen hij in een open limousine over Dealey Plaza gereden werd. Zijn rijtoer was onderdeel van een publieksreis door Texas, mede georganiseerd met het oog op zijn eventuele herverkiezing in 1964.

De van de moord verdachte Lee Harvey Oswald werd enige dagen later neergeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby. (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!