Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookje ....er was eens een bloemDe afbeelding “http://img337.imageshack.us/img337/5557/bloemfullaj8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Sprookje

Er was eens een bloem... ze was mooi... mooier dan alle anderen.
Toen ze werd geboren wou iedereen haar vastnemen om haar te knuffelen.
Toen ze groter werd was iedereen verliefd op haar.
De bloem vond het wel leuk zoveel liefde om haar heen.
Maar..wat de anderen niet wilden zien zag zij wel.

De lelijke bloemen kregen geen kans.
Ze werden verstoten... achtergelaten en werden met de dag lelijker.
Ze kregen geen water meer, het was toch al te laat dachten alle anderen.
Beter extra veel water voor de mooie bloem dan voor alle hopeloze lelijke bloemen.

Maar dat pikte de mooie bloem niet!
Ze bedacht een plan.
Ze zei tegen iedereen... luistert naar me...
Jullie moeten meer water geven aan de  lelijke bloemetjes dan aan mij!"

Vanaf dat de lelijke bloemen dit goeie nieuw hoorden begonnen ze allemaal te glimlachen.
Maar wat er toen gebeurde was wonderbaarlijk!
Zonder één druppel water veranderde de lelijke bloemetjes in prachtige mooie bloemen!
En toen ze dat zagen begonnen ze nog meer te glimlachen.
Mooier en mooier werden ze.
Zonder dat er ook maar een druppel water werdt gegeven!

Overal werdt er feest gevierd!
Iedereen was gelukkig.
En toen dacht de oogverblindend mooie bloem die nu niet meer zo opvallend was
"Wat was ik eenzaam toen ik de mooiste was!"
� Reageer (0)
31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer iets van datingtips voor singles uit 1938

Leer iets van datingtips voor singles uit 1938


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/oude-datingtips.jpg?t=1257004431Hoewel de wereld en de kijk op relaties heel wat veranderd is sinds 1938, blijven er nog wel enkele basisbegrippen gelden. We selecteerden de beste tips uit een oude editie van 'Photo Parade magazin' waar ook de moderne vrouw nog iets aan heeft.

1. Omkleden
Kleed je niet om waar je date bijstaat. Doe dit in je slaapkamer om je aanzien hoog te houden. Laat hem ook niet wachten als hij je komt oppikken. Begroet hem met een glimlach.

2. Zakdoek
Mannen houden er niet van als een vrouw zijn zakdoek leent en deze helemaal besmeurt met lipstick. Breng je make-up aan als je alleen bent, niet in zijn gezelschap. Zo bewaar je het vrouwelijke mysterie.

3. Vreemde houding
Ga niet in een vreemde of onelegante houding zitten en kijk ook zeker niet verveeld, ook al ben je dat eigenlijk wel. Wees alert en als je per se kauwgom wil gebruiken (maar dat is niet aangeraden) doe dit dan onopvallend, stil en met een gesloten mond.

  


  http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/oude-datingtips-2.jpg?t=12570044974. Dansen

Mannen houden ervan dat er met hen rekening gehouden wordt. Wanneer hij wil dansen, wil hij niet babbelen, hou dus dan je mond.

5. Ondergoed
Als je een beha nodig hebt, draag er dan een. Zit deze niet goed, pruts er dan niet in het openbaar aan. En let er op dat je kousen steeds goed zitten.

6. Auto
Gebruik de achteruitkijkspiegel van de auto niet om je make-up bij te werken. Mannen hebben dit namelijk nodig om te kunnen rijden. Het irriteert hem wanneer hij achteruit moet kijken om te zien wat er achter hem is.

7. Aanrakingen
Wees niet te familiair in het openbaar. Openlijk vertoon van affectie getuigt van weinig smaak, vaak beschaamt het hem of voelt hij zich belachelijk.

8. Huilen
Wees niet te sentimenteel of probeer hem niet te dwingen zijn gevoelens te uiten. Mannen houden niet van tranen, zeker in publieke plaatsen.

9. Andere mannen
Wees niet te familiair met de ober en praat niet over de leuke dingen die je al in het verleden met anderen deed. Mannen verdienen je volledige, onverdeelde aandacht. 

10. Gespreksonderwerpen
Praat niet over kledij en mode, probeer zeker niet je nieuwe jurk te beschrijven. Plezier je date door te praten over wat hem interesseert.

11. Alcohol
Drink niet te veel, een man verwacht dat je je de hele avond waardig gedraagt. Alcohol doet sommige meisjes er slimmer uit zien, maar de meesten stellen zichzelf enkel aan. Wat je zeker niet mag doen, is jezelf bewusteloos drinken.
� Reageer (0)
30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama houdt kapsel in bedwang met haarband

Michelle Obama houdt kapsel in bedwang met haarband


http://img11.imageshack.us/img11/8273/michelleobama.jpg


Michelle Obama, die als één van de meest stijlvolle vrouwen bestempeld wordt, doet vaak haar haren naar achter omdat ze moeilijk te temmen zijn.

Uitvallen
"Ik gebruik haarbanden. Voor de rest niets anders, want daar zou mijn haar van uitvallen", aldus de Amerikaanse first lady. Ook deelt ze haar slanke geheim: "Ik sta niet meer om half vijf op om te sporten, maar heb nu wel een personal trainer omdat ik niet genoeg discipline heb om het alleen te doen. Ik train twee uur per dag met gewichten en doe veel cardio-oefeningen."

Dol op caloriebommen
Michelle bekende onlangs dat ze houdt van fastfood, ze sport liever veel dan dat ze zichzelf deze caloriebommen zou ontzeggen. Ik hou van frietjes, hamburgers en taart. Als ik dat niet meer kon eten, zou ik me depressief voelen."
� Reageer (0)
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we moeten kiezen tussen witte en rode wijn

Waarom we moeten kiezen tussen witte en rode wijn


http://img11.imageshack.us/img11/7945/wijn2.jpgWie iets van wijn kent weet dat we witte en rode wijn niet bij elke maaltijd kunnen drinken. De gouden regel is: "Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis". Japanse wetenschappers hebben daar voor het eerst een verklaring voor gegeven.

Rode wijn
De nasmaak van rode wijn is niet zo lekker in combinatie met vis. Dat komt omdat er ijzer in rode wijn zit. Toch bestaan er volgens de onderzoekers rode wijnen die perfect in combinatie met vis gedronken kunnen worden. Niemand kon immers op voorhand voorspellen of een bepaalde fles rode wijn bij een visgerecht zou passen, omdat we niet wisten wat die nasmaak veroorzaakte.

IJzer
Wijnproevers moesten 38 rode wijnen en 26 witte wijnen proberen in combinatie met een visgerecht. Naarmate een wijn een hoger ijzergehalte had, werd de visachtige nasmaak sterker. Conclusie van de studie: rode wijnen met een laag ijzergehalte passen ondanks de vooroordelen perfect bij een stukje vis.
� Reageer (0)
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Belg op tien heeft begrafenis al geregeld

Een Belg op tien heeft begrafenis al geregeld

Drie op de vijf mensen bezoeken rond Allerheiligen het kerkhof, maar weinigen hebben al praktische schikkingen getroffen voor hun eigen overlijden. Dat blijkt uit een enquête die het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) in december 2008 afnam bij 756 Belgen van 18 jaar en ouder.
 
Eigen begrafenis
Eén op de tien Belgen zegt de eigen begrafenis al geregeld te hebben. Minder dan één op de twee heeft een verzekering voor begrafeniskosten of een uitvaartplan afgesloten en de begrafenisonderneming gekozen. Van de 9 procent die al regelingen getroffen heeft, heeft hooguit één op de vier beslist organen af te staan, een burgerlijke dienst te houden of zijn lichaam aan de wetenschap af te staan.
 
Vier op de tien ondervraagden willen liever op een kerkhof begraven worden. Een vierde kiest voor lijkverbranding, een percentage dat in 2008 met 2 procent is toegenomen.
 
Duur
De mensen vinden dat de begrafenisondernemingen rekening houden met hun wensen en pijn, maar zijn naar eigen zeggen niet goed geïnformeerd over de prijzen en de diensten. De ontevredenheid over de prijs is op een jaar tijd met 7 procent toegenomen. De ondervraagden die zeggen dat ze een idee hebben van de prijs, schatten die rond de 3.546 euro.

De meerderheid van de ondervraagden neemt op Allerheiligen bloemen mee naar het kerkhof. Gemiddeld geven de mensen 32 euro uit aan bloemen, die ze gemiddeld op drie graven leggen, zegt het OIVO.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe vrouwen maken Franse banken miljoen euro lichter

Knappe vrouwen maken Franse banken miljoen euro lichter


http://img42.imageshack.us/img42/234/geldt.jpgZe waren knap, jong en hebben ongebreideld de limiet van hun bankrekening overschreden: de Franse politie heeft een vermoedelijke bende oplichters gevat die doelbewust goed uitziende vrouwen heeft ingezet om banken in het ootje te nemen.
 
In totaal hebben banken meer dan een miljoen euro schade geleden, zo heeft de politie in Rouen meegedeeld. Tegen 17 leden loopt een onderzoek, 6 van hen zitten in de cel.
 
De zowat 30 jaar oude bendeleider had in Parijse nachtclubs mooie vrouwen gerekruteerd. De jongedames openden onder een valse identiteit bankrekeningen en deponeerden telkens 10.000 euro. Maar daarop overschreden ze de limiet van die rekeningen in grote stijl. Zowat een dozijn banken in Noord-Frankrijk is bedot.
� Reageer (0)
27-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel belangstelling voor jobs als lakei Beatrix

Veel belangstelling voor jobs als lakei Beatrix


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lakei-Beatrix.jpg?t=1256647733Het Nederlandse koningshuis heeft een vacature voor een lakei bij koningin Beatrix, en wordt overspoeld met sollicitaties. De hofhouding van de koningin bestaat momenteel alleen uit mannelijke lakeien, maar ook vrouwen mogen solliciteren, meldt het AD.


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Beatrix.jpg?t=1256648072


Kandidaten moeten minimaal een opleiding middelbaar beroepsonderwijs hebben, bij voorkeur een diploma van de hotelschool. Ook wordt kennis van de verzorging van zilver en serviesgoed gevraagd. Het salaris bedraagt maximaal 2.338,64 euro per maand.


� Reageer (0)
26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fergie: Ik ben niet geruïneerd


Fergie: "Ik ben niet geruïneerd"


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Ferguson.jpg?t=1256576464


De voormalige schoondochter van de Britse koningin, Sarah Ferguson, heeft woedend gereageerd op de wekenlange speculaties over haar "geruïneerde" financiële toestand. "Ik ben niet geruïneerd en ik zal niet opgeven", aldus de roodharige Fergie in het Britse magazine Hello!. Het faillissement van haar Amerikaans lifestylebedrijf Hartmoor heeft de hertogin van York achtergelaten met een schuldenberg van 650.000 euro.
 
Volgens verschillende media heeft het magazine 50.000 pond neergeteld voor het interview met Ferguson. Fergie verklaarde aan het blad dat ze stemmen van haar overleden vader hoorde die haar advies gaf over hoe om te gaan met de schulden. "Ik zie mezelf niet als slachtoffer in deze hele toestand. Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld", aldus de hertogin van York. Ferguson was van 1986 tot 1996 getrouwd met Prins Andrew, de tweede zoon van de Britse koningin.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is meest onproductieve dag

Vandaag is meest onproductieve dag


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Schrijfmachine-1.jpg


Vandaag zakt de productiviteit van werknemers met 50 procent omdat de meesten het moeilijk hebben met het winteruur. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse enquête.

Ziek melden
De klok terugdraaien heeft een negatief effect op werknemers, dat toonde een Amerikaanse studie bij 2.000 mensen aan. De meerderheid voorspelde het moeilijk te hebben met de werklast deze week omdat ze zich vermoeid zullen voelen. Meer dan één op de tien zei dat situatie door het winteruur vorige jaar zo erg was dat ze er met hun baas over hebben gepraat. Bij één op de twaalf was hun herfstdip de vorige jaren zo erg dat ze zichzelf ziek meldden. 

Zonlicht
Experte Bridget O'Connell van de mentale gezondheidsorganisatie MIND: "Een laag energieniveau en weinig motivatie zijn voor velen een probleem rond deze tijd van het jaar. Gaan werken en thuiskomen als het donker is, dat betekent dat we niet genoeg zonlicht krijgen. Wat een lusteloos gevoel kan bezorgen en je humeur kan aantasten. Probeer regelmatig te sporten en dagelijks enkele minuten daglicht te krijgen om je stemming te verbeteren."
� Reageer (0)
25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 uitspraken die verklappen dat hij het niet meent

6 uitspraken die verklappen dat hij het niet meent


http://img30.imageshack.us/img30/3541/koppel.jpg


In de verliefdheidsfase is het gemakkelijk om alle overduidelijke signalen te negeren dat hij jou niet zo erg ziet zitten als jij hem. Je focust op het positieve, je ziet enkel wat hij wél doet en negeert wat hij niet doet. Met als resultaat dat je keihard van de roze wolk naar beneden dondert als je hem ziet kussen met iemand anders, als hij jou laat zitten, als hij je afwijst. Nochtans zijn er zes zinnen die alle alarmbellen zouden moeten doen rinkelen:

1) "Ik haat plannen"

Vertaling: Ik wil geen plannen maken met jou.

Als een man het al lastig vindt om een datum af te spreken om met jou naar de film te gaan, dan wil hij eigenlijk niet bij jou zijn. Zelfs niet als vriend, en dat zegt eigenlijk veel meer dan die drie woordjes doen vermoeden.

2) "Mijn ex'en waren onredelijk"

Vertaling: "Ik sluit geen compromissen"

Vrouwen zin geen watjes: ja, ze overdrijven, overanalyseren en overreageren. Ze zijn te emotioneel, soms hysterisch en maken zich te veel zorgen. Maar als hij zegt dat ál zjin ex'en gek waren, dan moet dat een belletje doen rinkelen. Of hij trekt ze aan (en wat zegt dat over jou), of hij noemt ze 'gek' zodat hij niets moet toegeven. Zo werken relaties natuurlijk niet. In het begin heb je geduld en geef je toe, maar uiteindelijk wil jij ook bepaalde dingen bereiken en zal hij ze 'onredelijk' vinden.

3) "Seks is niet belangrijk"

Vertaling: "Ik vind seks met jou niet belangrijk"

Seks is belangrijk, al is het voor het ene koppel belangrijker dan voor het andere. Maar als het in het begin van jullie relatie al niet goed botert in bed, en hij je niet dichterbij laat komen, waarom hebben jullie dan een relatie?

4) "Ik moet geen knap meisje hebben"

Vertaling: "Ik ben lui en onzeker"

Naast de belediging die in deze uitspraak schuilt, betekent het ook dat de man in kwestie liever niet te veel energie steekt in een vrouw. Niet om haar te verleiden, en dus ook niet om de relatie te doen werken.

5) "Ik heb geen mannelijke vrienden"

Vertaling: "Ik ben een vrouwenversierder (of een verdoken homo)"

Natuurlijk bestaan er mannen die het gezelschap van vrouwen verkiezen. Maar als hij voornamelijk 'vriendinnen' heeft, denk je best twee keer na. Misschien is hij wel homoseksueel, maar weet hij het nog niet. Ofwel apprecieert hij het gezelschap van vrouwen iets te veel, en is hij dus onbetrouwbaar.

6) "Ik ben niet het vriendje-type"

Geen vertaling, dit is zo duidelijk als het maar kan zijn: hij wil je vriendje niet zijn, hij wil geen relatie en als hij dat niet wil, waarom zou je hem dan dwingen?
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoelang duurt voor eeuwigDe afbeelding “http://img140.imageshack.us/img140/5139/rogerseh7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Hoelang duurt voor eeuwig?

Tot wanneer is altijd?
Is het tien jaar?
Een kwartier?
Een eeuw?

Is eeuwig een leven lang?
Wiens leven is het dan?
Geld het voor iedereen?
Hangt het af van je geboortejaar?
Is het ergens af te lezen?

Een eeuw
Dat is wel logisch
Grammaticaal gezien
Een eeuwigheid
Dat is wel een leven lang

Weer eens een mysterie
Weer eens een idee
Weer een onbeantwoorde vraag
Zo is het leven
Altijd een beetje vaag� Reageer (0)
24-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computer herkent angst, woede....

Computer herkent angst, woede, walging, blijdschap, verdriet en verbazing
Een wetenschapper aan de Delftse Technische Universiteit, Gragos Datcu, heeft een systeem ontwikkeld waarmee een computer de basisemoties angst, woede, walging, blijdschap, verdriet en verbazing kan herkennen. De techniek is in de toekomst bruikbaar in robots.

De Nederlandse overheid betaalt de onderzoeken in de hoop dat zij leiden tot intelligente toepassingen, zoals gebruik in auto's om de emotionele toestand van de bestuurder in te schatten en zo nodig in te grijpen. Enkele automerken hebben al een systeem dat reageert als de chauffeur zit te knikkebollen. Een andere mogelijkheid zijn beveiligingssystemen die werken op basis van emotieherkenning. Een andere  toepassing: robots die ouderen helpen en kunnen reageren op hun emoties.

95 procent van gevallen juist
Datcu heeft een prototype ontwikkeld dat in 95 procent van de gevallen de gemoedstoestand juist signaleert. Hij heeft zich bij de ontwikkeling ervan toegelegd op de herkening van emoties uit gezichtuitdrukkingen en op spraak. Het gezicht kent maar een beperkt aantal veranderingen die samenhangen met het samentrekken of ontspannen van de spieren.

Twee meetmethoden
Datcu's systeem omvat twee meetmethoden voor het herkennen van een emotie in de gezichtsuitdrukking. Als eerste meet het de verandering tussen bepaalde punten op het gezicht. Zo neemt de afstand tussen de top van het voorhoofd en het puntje van de kin toe bij verbazing.

De tweede baseert zich op het feit dat elke emotie invloed heeft op veranderingen in de contouren van mond, ogen en wenkbrauwen. Daardoor is er voor iedere emotie een patroon dat door een machine in principe kan worden herkend. Daarbij heeft Datcu een manier ontwikkeld om het gezicht in beeld te vangen en lang genoeg vast te houden om de meting te kunnen uitvoeren.
� Reageer (0)
23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zou jij je kinderen constant volgen via gps?

Zou jij je kinderen constant volgen via gps?


http://img132.imageshack.us/img132/3488/kinderen.jpg


Het bedrijf NuM8 lanceerde onlangs een lokaliseringtoestel waarmee ouders met gsm hun kroost via een polshorloge in de gaten kunnen houden. Zou jij jezelf zo'n ding aanschaffen zodat niets wat je kind doet onopgemerkt blijft?

Polshorloge
Toen de dochter van de Britse Steve Salmon verdween tijdens de lunch, doorstond hij het bangste kwartier van zijn leven. Twee jaar laar lanceerde hij de NuM8, de eerste gps die kinderen met speciale software lokaliseert. Hij toestel lijkt op een kindvriendelijk polshorloge, waarmee de ouders via een satelliet van een computer of gsm hun kinderen kunnen volgen. Het armbandje heeft een speciaal slot waardoor het kind dit niet zomaar kan uitdoen. Gebeurt dat toch, dan krijgt mama of papa een bericht. Je kunt ook een gebied afbakenen waarbinnen je oogappel moet blijven. Komt hij of zij daarbuiten, krijg je ook een melding.

Nog niet voldoende
De Britse journaliste Anna Maxted testte het toestel uit en 'bespioneerde' haar zoontje er gedurende een namiddag mee. "Ik maakte mijn tienjarige wijs dat dit gebruikt werd door geheime agenten om slechteriken op te sporen en hij wou het meteen aantrekken. Ik moet toegeven dat het een erg geruststellend apparaat is. Tijdens een namiddagje in het park, zette ik me ermee rustig op een terrasje met een kop koffie en liet mijn zoontje naar hartenlust spelen zonder dat ik mijn ogen op hem moest houden. Omdat het toestel niet in de hoogte meet, kon mijn zoontje wel in de bomen kruipen. Als hij er dan zou uitvallen en zich bezeren, zal ik het pas merken wanneer hij afgevoerd wordt door de ambulance. De bevestiging die je krijgt van de NuM8 is nog niet voldoende."http://img26.imageshack.us/img26/7339/gpsvoorkinderen.jpgLeren risico's te nemen
Directeur van het Britse familie- en opvoedingsinstituut Honor Rhodes is niet onder de indruk van het toestel. "Het is een symptoom van de overbezorgde maar luie ouder. Waartegen proberen ouders hun kinderen te beschermen? De kans dat je kind geraakt wordt door bliksem is groter dan dat het ontvoerd wordt. Je kroost heeft het recht dingen zelf te ontdekken. Ze moeten dingen doen zonder dat ouders hier op toezien. Kinderen houden ervan risico's te nemen en het is de taak van de ouders om dit te kunnen verdragen in plaats van hier op te reageren. Als je kind de neiging heeft weg te lopen, is het beter met hem of haar erover te praten waar het wel of niet mag gaan. Zo is je kind als tiener klaar om zijn eigen beslissingen te maken."
� Reageer (0)
22-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einstein grootste natuurkundige

Einstein 'grootste natuurkundige'
Albert Einstein is gisteravond in Museum Boerhaave in het Nederlandse Leiden gekozen tot 'grootste natuurkundige aller tijden'. De verkiezing was georganiseerd door de Volkskrant, het maandblad NWT Natuurwetenschap & Techniek en het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde.
 
De afgelopen maanden kon het publiek op een website al een stem uitbrengen. De vijf meest genoemden waren Richard Feynman, Christiaan Huygens, Albert Einstein, Isaac Newton en Galileo Galilei.
Op de bijeenkomst in het museum hielden vier natuurkundigen en een wetenschapshistoricus op luchtige wijze een pleidooi voor een van de genomineerden. Van de 200 aanwezigen kreeg Einstein (bekend om zijn relativiteitstheorieën) een derde van de stemmen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chavez stelt limiet aan zingen onder de douche

Chavez stelt limiet aan zingen onder de douche


http://img38.imageshack.us/img38/283/douchen3.jpg


De Venezolaanse president Hugo Chavez laat weer van zich horen. Dit keer is hij met een onorthodoxe maatregel op de proppen gekomen tegen de waterschaarste. Hij riep zijn landgenoten op niet langer dan 3 minuten onder de douche te staan en te zingen.

"Sommige mensen zingen een half uur onder de douche", stelde Chavez tijdens een kabinetsberaad. "Nee kinderen, 3 minuten is meer dan genoeg. Ik heb geteld, 3 minuten en ik stink niet."

Venezuela heeft grote problemen met de elektriciteits- en watervoorziening. Dat komt vooral door de droogte. Daardoor is ook het waterpeil gezakt in de stuwmeren die worden gebruikt voor het opwekken van elektriciteit.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen je genen je naar de ware liefde leiden?

Kunnen je genen je naar de ware liefde leiden?


http://img202.imageshack.us/img202/5076/wareliefde.jpgEen nieuwe datingtrend in Amerika koppelt mensen op basis van hun genen. Volgens de makers een garantie op een goed huwelijk, maar het maakt de zoektocht naar de partner van je dromen een stuk minder romantisch. 

Bepalen genen seksleven?
Een Amerikaanse datingsite werkt sinds 2007 samen met een DNA-labo dat jouw genen controleert om zo de ware partner voor jouw te zoeken. Ze kijken naar drie genenparen die deel uitmaken van de 'Major Histocompatibility Complex (MHC)'. Op basis daarvan beweert de site te kunnen voorspellen of jullie houden van elkaars geur, jullie een goed seksleven zullen hebben of jullie gezonde kinderen op de wereld zullen zetten. Hiermee startte de site een trend, want sindsdien schieten dit soort van wetenschappelijk onderbouwde datingsites als paddenstoelen uit de grond.

Voordelen voor singles
Scientificmatch.com belooft de zoektocht naar de ware te versnellen, omdat ze het daten met hopeloze gevallen overbodig maakt. Oprichter Eric Holzle: "Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen mannen waarbij hun MHC genetisch verschillend is het lekkerst vinden ruiken. Deze mannen zouden een betere partner voor hen vormen door de chemische aantrekkingskracht en omdat ze dan in de toekomst gezondere kinderen zullen krijgen. Bij vrouwen die de pil gebruiken; bleek net het omgekeerde, zij verkozen de geur van mannen met een gelijkaardige genetische structuur. Toen bedacht ik dat dit de perfecte basis is om een datingbureau op te starten. Ik onderzocht jaren het onderwerp tot ik overtuigd was dat dit tal van voordelen zou inhouden voor mensen op zoek naar een partner. Het is in ieder geval beter dan hen te vragen naar hun favoriete hobby's en een foto online te zetten."

Geen leden
In 2007 startte hij zijn website, die is niet goedkoop, je betaalt bijna 2.000 euro voor een levenslang lidmaatschap. Scientificmatch.com controleert niet alleen de genen van de leden, hij checkt ook hun burgerlijke status en morele waarden. Het enige probleem is dat de site nog niet zoveel leden heeft, zodat de kans klein is dat er iemand die in hun bestand zit die qua genen goed bij je past. Ook gebruiken reeds bestaande koppels deze genetische test om te zien of ze wel bij elkaar passen. Om te zien of ze wel gezonde kinderen gaan krijgen voordat ze besluiten in het huwelijksbootje te stappen.

Geen zin om te wachten
Daarnaast is er nog de site GenePartner, die gebruikt daadwerkelijk zweterige t-shirts als gids naar de ware. Het werkt samen met andere sites als Facebook, omdat de makers van mening zijn dat een match qua genen niet genoeg is om een partner te vinden. "De genetica tussen jullie kan goed zitten, maar als die persoon 40 jaar ouder is of aan de andere kant van de wereld woont, is de kans klein dat de relatie zal slagen", aldus Tamara Brown van GenePartner. Maar ook hier heb je maar een beperkte keuze aan partners. De oprichtster van een nog andere site sense2love.com Anju Rupal is iets minder romantisch: "Veel vrouwen voelen hun biologische klok tikken. Ze willen kinderen en hebben geen zin om te wachten tot de juiste partner opdaagt. Ze willen gewoon iemand waarmee ze een gezonde kroost kunnen maken. "

Te veel factoren
Toch is niet iedereen het ermee eens dat MHC kan voorspellen wie jouw ware liefde is. Professor Philip Hedrick : "Volgens mij komt MHC niet eens in de top 100 voor bij wat bepaalt wie jouw ware liefde is. Er zijn te veel dingen die dat mee beïnvloeden, als sociale achtergrond en karakter, een genetische match is er daar maar één van."

� Reageer (0)
21-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sponzen en vaatdoeken bevatten te veel bacteriën


Sponzen en vaatdoeken bevatten te veel bacteriën


http://img13.imageshack.us/img13/4239/vaatbx4.jpg


Sponzen en vaatdoeken bevatten als gevolg van langdurig gebruik vaak meer dan het aanvaardbare aantal bacteriën, blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop waarvan de resultaten gepubliceerd staan in Test-Gezondheid. TA analyseerde sponzen en vaatdoeken van 60 huishoudens en vond in respectievelijk 80 en 64 procent te veel bacteriën. De meeste zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar verspreiding wordt toch best beperkt.

De gebruiksduur van de geanalyseerde sponzen varieerde tussen 3 en 60 dagen, met een gemiddelde van 19 dagen. Voor vaatdoeken was dat 1 en 60 dagen en een gemiddelde van 10 dagen. Tachtig procent vervangt de spons en 39 procent de vaatdoek pas als die vuil zijn of slecht ruiken. Het aantal bacteriën in de meeste sponzen en vaatdoeken vermenigvuldigt zich tussen dag één en dag twee en stijgt nog licht na dag drie. De twee dagen nadien stabiliseert het aantal zich.

Sneller vervangen
Test-Aankoop raadt aan de vaatdoek om de twee dagen te vervangen en regelmatig te wassen op 60°C of op 90°C als hij van katoen is. Een spons of vaatdoek die enkel voor de afwas gebruikt wordt kan iets langer gebruikt worden dan 2 dagen op voorwaarde dat het afwaswater zo heet mogelijk is en detergent gebruikt wordt. TA adviseert voorts afzonderlijke exemplaren te gebruiken voor de afwas en het reinigen van oppervlakten. Door de keuken te reinigen met een vuile spons of vaatdoek verspreidt men de bacteriën. (br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder bioscoopzalen en minder bezoekers in 2008

Minder bioscoopzalen en minder bezoekers in 2008


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/bioscoopzalen.jpg?t=1256121451


Vorig jaar werden in België minder dan 22 miljoen bioscooptickets verkocht. Dat is het slechtste resultaat van het decennium, zo bericht Le Soir op basis van cijfers van de federale overheidsdienst Economie. In 2007 werden bijna 700.000 tickets meer verkocht, in 2006 waren dat zelfs bijna twee miljoen tickets meer.
 
De inkomsten van de uitbaters volgden de dalende trend echter niet, dankzij de stijging van de prijs voor een kaartje. Bruto bedroegen de ontvangsten in 2008 128 miljoen euro (excl. btw). In 2007 was dit nog 129 miljoen euro en in 2006 liefst 135,7 miljoen euro, maar in 2005 dan weer 121 miljoen euro.
 
Het aantal zalen daalde van 513 in 2007 naar 491 in 2008. Bovendien zijn de zalen kleiner, met een gemiddelde capaciteit van 218 zetels. Per gewest ziet de verdeling er als volgt uit: in Brussel zijn er 67 zalen, in Wallonië 164 en in Vlaanderen 260.

� Reageer (0)
20-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 7 op 10 jongeren voor rookverbod op café

7 op 10 jongeren voor rookverbod op café


http://img36.imageshack.us/img36/5813/roken3.jpg


Zeventig procent van de jongeren tussen 15 en 25 jaar zegt voor een rookverbod op café te zijn. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de Stichting tegen Kanker.

Vandaag begint de Senaat met de bespreking van het wetsontwerp over roken in de horeca. Nu mag nog altijd worden gerookt in zaken die minder dan 30 procent van hun omzet uit eten halen, in het nieuwe wetsontwerp liggen die eruit. Alleen in 'echte' cafés zullen klanten dan nog mogen roken.

Totaal rookverbod
"Maar wij willen een totaal rookverbod op alle afgesloten openbare plaatsen", zegt Luk Joossens, woordvoerder van de Nationale Coalitie tegen Tabak. "Uit een enquête bij bijna 1.000 Belgen blijkt dat bijna twee derde voor zo'n totaalverbod is. Bij jongeren tussen 15 en 25 is dat zelfs 70 procent."

Een opvallend hoog cijfer. Trendwatcher Herman Konings is niet verrast. Hij noemt de huidige generatie jongeren "neopuriteinen". "Ze willen weer meer regels, waarden en normen, en zijn bezorgd over hun toekomst."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter Efteling voor het eerst dagelijks open

Winter Efteling voor het eerst dagelijks open


http://img198.imageshack.us/img198/2862/efteling.jpg
De Efteling blijft nog open tot 1 november.


Waar het Nederlandse pretpark De Efteling nog regulier dagelijks geopend blijft tot 1 november, start op 12 december weer de Winter Efteling. Die is voor het eerst en tot 31 januari dagelijks open, zo heeft het attractiepark in Kaatsheuvel nabij de Belgische grens vandaag bekendgemaakt.
 
De Winter Efteling stelt de sprookjes voor in een winters kleedje. Er zijn ook speciale winterattracties, zoals Kinder Winter Wonderland (indoor winterspeeltuin met sneeuwglijbaan), het IJspaleis (schaatsbaan) en 't Hijgend Hert (langlaufbaan). De Stoomtrein stopt vanaf deze winter in het gloednieuwe treinstation De Oost. Zowat alle klassieke attracties blijven open.
 
Door nu dagelijks open te zijn is het "grootste winterevenement van de Benelux" 20 dagen langer geopend dan de voorgaande jaren, beklemtoont het pretpark.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!