Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


22-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik werd voor dood achtergelaten op de Everest

"Ik werd voor dood achtergelaten op de Everest"

http://oi61.tinypic.com/34yo5m8.jpg


Het is een van de grootste tragedies in de geschiedenis van de bergsport: de dood van twaalf klimmers in 1996 door een zware storm vlakbij de top van de Mount Everest. Deze maand ging met 'Everest' een Hollywood-film erover in première. Beck Weathers, een van de overlevenden, bezocht hem. Hij verloor tijdens de ramp zijn handen en neus en werd op de flanken van de berg twee keer voor dood achtergelaten. Toch zou hij de klim opnieuw maken.

Everest is gebaseerd op het boek 'Into Thin Air' van Jon Krakauer, een andere klimmer die het drama overleefde. Maar de rol van Weathers is een belangrijke in het actiedrama. Weathers zelf kreeg deze maand dan ook in verschillende media de kans zijn verhaal te doen.

Huwelijkscrisis
Aan Daily Mail vertelt hij hoe hij als dertiger aan depressies leed en erachter kwam dat als hij zich maar genoeg uitdaagde en uitputte, hij dan niet de tijd had zich depressief te voelen. De bergsport was daarom ideaal. Het ging er zelfs zo in op, dat hij langzaamaan het contact verloor met zijn gezin, zijn vrouw en twee kinderen.

Toen hij in 1996 naar Nepal vertrok voor de klim van de Mount Everest, verkeerde zijn huwelijk in grote crisis. Zijn vrouw Peach dacht eraan om van hem te scheiden als hij eenmaal terug zou zijn. "Ze had dat plan gevat. Ze wilde het me niet vertellen toen ik op de berg zat, maar wachtte daarop tot ik weer thuis zou zijn."

Mount Everest
Op 9 mei bereikte Weathers met anderen het hoogste kamp op de flanken van de Everest. Vandaar gingen zij de volgende dag het laatste stuk naar de top afleggen.

"Op 10 mei 1996, hoog in de 'dead zone' van de Mount Everest, besefte ik dat het voor mij niet meer ging. De kou verlamde me en ik kreeg last van mijn zicht." Hij sprak met zijn mede-klimmers af het laatste stuk naar de top niet af te maken. Hij zou wachten tot de anderen de top hadden bereikt en hem op de terugweg weer zouden oppikken.

Storm
Het duurde echter lang voordat zijn maten terugkeerden. Weathers voelde hoe hij langzaam verstijfde. Het vroor stevig. Uiteindelijk sloot hij zich aan bij een groepje dat onder leiding van een gids naar beneden klom. Toen de groep werd verrast door een zware storm, werd bepaald dat de sterkste drie mannen de aftocht naar het kamp zouden maken om daar hulp te halen.

De achterblijvers kropen tegen elkaar aan en werden een dag later gevonden. Ze waren bedekt met een laag ijs, maar ademden nog. Toch besloten de helpers hen te laten liggen. Ze waren zo goed als dood, het zou voor de anderen te gevaarlijk zijn om hun levens proberen te redden.

Doodverklaard
Weathers' vrouw kreeg te horen dat haar man was overleden. Toch hield de man vol. "Ik opende mijn ogen en dacht aan mijn gezin. Ik wist dat als ik niet omhoogkwam, dat ik op die plek zou overlijden." Nadat hij een eind naar beneden was geklommen, werd hij opgevangen door enkele klimmers en bereikte het kamp. Met zwarte vlekken op zijn gezicht en zijn handen - er waren lichaamsdelen bevroren - werd hij in meerdere slaapzakken gelegd en opgewarmd met kruiken. Opnieuw dachten meerdere klimmers dat Weathers het niet zou halen, maar verbaasde hij de anderen met zijn overlevingsdrang.

Operaties
Na terugkomst in Amerika onderging Weathers meer dan tien operaties, onder meer aan gezicht en handen. Zijn vrouw bleef voortdurend waken aan zijn ziektebed en verraste Weathers door hem niet te verlaten. (br.hln)

� Reageer (0)
01-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudkoorts rond verstopte nazitrein barst helemaal los

Goudkoorts rond verstopte nazitrein barst helemaal los


http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/3/0/20150901081419/media_xll_7968855.jpg


Goudzoekers en advocaten lopen zich warm voor de nazitrein die in een Poolse berg verstopt zou staan. Is de Russische Barnsteen Kamer aan boord? En goud van vermoorde joden?

Na de sensationele bevestiging van de Poolse staatssecretaris voor Cultuur dat ergens in het Uilengebergte bij Waltbrzych een gepantserde nazitrein is verstopt - met aan boord mogelijk geroofde kunst en goud - zijn de advocaten alert. "Elke maatregel moet worden genomen om geroofde eigendommen terug te geven aan de rechtmatige eigenaars of aan hun erfgenamen", aldus Robert Singer, voorzitter van het Joodse Wereldcongres (WJC).

Hij vroeg de Poolse autoriteiten niet te dralen als de goudvondst bij Walbrzych (het voormalige Waldenburg) eenmaal een feit was. De Russische advocaat Mikhail Joffe heeft al op hoge poten namens de Russische staat geclaimd dat Russische experts straks betrokken dienen te worden bij de waardebepaling van wat wordt gevonden.

Verbergen
Volgens Holocaustspecialist Gideon Greif is door de nazi's tot de laatste dag van de oorlog wanhopig geprobeerd buitgemaakt goud te verbergen. Rond Waldenburg hadden de Duitsers een wijdvertakt tunnelsysteem, waarin tijdens de oorlog niet alleen militairen en geschut werd verstopt voor het oprukkende Sovjetleger. Ook gestolen kunstwerken en gestolen privé-eigendommen van topnazi's zouden in speciale treinen op afgelegen zijsporen zijn gerangeerd, vermoedt Greif. "Het gaat om miljarden en miljarden. Het gaat elk voorstellingsvermogen te boven", aldus Greif in de krant The Jerusalem Post.

Toen Hitlers oorlog verloren was, werden tunnelingangen opgeblazen en in de loop der jaren kenden steeds minder mensen de locaties van de buit. Een van hen zou op zijn sterfbed het geheim hebben geopenbaard wat nu leidt tot goudkoorts in Zuid-Polen. Schatzoekers hopen op 10 procent van de waarde aan vindersloon.

Kunstspeurder
De Nederlandse kunstspeurder Arthur Brand zegt te zijn benaderd door een Amerikaans televisiestation om snel naar Polen af te reizen. Hij heeft er geen tijd voor omdat hij binnenkort zelf weer met een spraakmakende vondst hoopt te komen. Brand zorgde 3 maanden geleden voor wereldnieuws, toen hij samen met anderen twee zogeheten 'nazipaarden' van de kunstenaar Josef Thorakeen terugvond. Deze favoriete beelden van Hitler belichaamden het Duitse superioriteitsgevoel. Lang werd aangenomen dat ze waren vernietigd bij de helse, Russische, inname van Berlijn. Brand traceerde de kunststukken echter bij een frauduleuze handelaar die ze voor 8 miljoen euro te koop aanbood.

"Die paarden van ons werden uitgeroepen tot de megavondst van de afgelopen decennia. Nou, we hebben 3 maanden van die status mogen genieten, want daar is nu de trein", zegt Brand met een sportieve lach. Het verhaal van de nazitrein had hij al eens gehoord. "Maar je kunt moeilijk een berg in Polen gaan opblazen."

Bijzondere vondst
De Nederlandse kunstspeurder verwacht dat er wel iets bijzonders wordt gevonden in de bergen. Er gaan geruchten over kisten met daarin de fameuze Barnsteen Kamer die de nazi's integraal uit het Catharinapaleis in het Tsarskoje Selo (nabij Sint-Petersburg) zouden hebben gesloopt.

"Maar laten we ook niet vergeten dat er zeer waarschijnlijk ook kunstschatten van vermoorde joden worden gevonden. Nabestaanden volgen dit nieuws met een brok in hun keel. Veel van deze treinen vervoerden ook goud van de joden die in Auschwitz en Birkenau zijn vergast, vaak ook omgesmolten goud van gouden tanden. Dat de joodse staat er nu snel bij is, begrijp ik wel. In het verleden is het vaker voorgekomen en dan vooral in Oost-Europese landen dat ze achter het net visten. In de jaren '90 bleken er joodse miljarden in Zwitserland te liggen waar iedereen zijn mond over had gehouden." (br.hln)

� Reageer (0)
31-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feit of fabel? Slaapwandelaar wakker maken kan dodelijk zijn

Feit of fabel? Slaapwandelaar wakker maken kan dodelijk zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/14/2/20150831114225/media_xll_7966877.jpg


Dat iemand slaapwandelt en tijdens zijn nachtelijke avonturen een (fatale) val maakt, is erg uitzonderlijk. Maar het gebeurt wel, daar kan de 27-jarige Thibaut Sprengers uit Gent over meespreken. Hij raakte door het slaapwandelen zijn rechteronderbeen kwijt. Maar waarom slaapwandelen sommige mensen en hoe gevaarlijk is dit echt?

Thibaut legt vandaag in de krant Het Nieuwsblad uit hoe slaapwandelen in één minuut zijn leven drastisch veranderd heeft. Voor zijn val uit het raam op vakantie in Boedapest was hij een actieve twintiger, plots kon hij niet meer wandelen door een verlamd linkerbeen en geamputeerd rechterbeen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat slaapwandelen vaker voorkomt dan je zou denken. Ongeveer 14 procent van de kinderen tussen 7 en 12 jaar heeft het al eens gedaan.

Vaak gebeurt het wanneer een persoon van de diepe slaapfase naar een lichtere fase gaat. Dat kinderen vaak dieper slapen dan volwassenen, kan verklaren waarom het vaak bij hen voorkomt. Ook zou slaaptekort de stoornis in de hand kunnen werken. Je lichaam recupereert hier namelijk van door langer in de diepe slaapfase te blijven hangen. Alcohol of stress kunnen mogelijke oorzaken zijn. Alsook bepaalde medische zaken als koorts, hartritmestoornissen, slaapapneu en psychiatrische aandoeningen.

Slaapwandelen is alleen gevaarlijk wanneer de slaapwandelaar gevaarlijke stunts uithaalt, maar de meeste 'patiënten' blijven in de buurt van hun bed. Pechvogels die net als Thibaut uit hun raam vallen, zijn eerder een uitzondering. Het zou ongeveer één keer per jaar gebeuren. Dat slaapwandelaars die wakker gemaakt worden een hartaanval kunnen krijgen, is een mythe, legt dokter Ilse De Volder in Het Nieuwsblad uit. Als je een slaapwandelaar treft, mag je de persoon wakker maken of rustig naar zijn of haar bed leiden. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotionele Céline Dion na een jaar terug op het podium

Emotionele Céline Dion na een jaar terug op het podium

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_6_zpsv76wsjvl.jpg


Céline Dion is na een jaar terug op het podium in Las Vegas. Vol emoties stond de zangeres weer op de bühne van het Caesars Palace's Colosseum, meldt Us Magazine.

Een jaar geleden besloot Dion (46) voorlopig te stoppen met haar optredens. Ze wilde namelijk voor haar zieke echtgenoot René Angelil zorgen nadat hij in 2013 werd geopereerd aan een tumor. Voor de show vertelde de Canadese tijdens een persconferentie hoe zij en haar gezin omgaan met de ziekte van haar man. "Ik probeer mijn kinderen duidelijk te maken dat ziekte en andere nare dingen bij het leven horen. Je kan niet de hele tijd huilen, depressief zijn en er constant over praten."

Céline en René hebben drie kinderen, Rene Charles (14) en de vierjarige tweeling Nelson en Eddy. "Rene Charles wordt binnenkort 15. Hij is een geweldige jongen. Hij zit in de pubertijd en pubers kunnen je soms helemaal gek maken. Maar tot nu toe gaat het prima. Ik heb enorm veel respect voor mijn oudste zoon, want hij toont kracht. Zijn vader is altijd zijn houvast geweest. Op jonge leeftijd smeedde hij al een emotionele band met zijn vader. Ik weet zeker dat het zwaar voor hem is."

Familiefoto's
Tijdens het concert toonde ze persoonlijke familiefoto's op het grote scherm. Het publiek applaudisseerde hard toen ze foto's van Angelil kregen te zien. "Het is goed terug te zijn. Ik heb jullie gemist", zei Céline tegen haar fans. "Maar ik heb jullie liefde niet gemist, want die droeg ik bij me. Jullie hebben ons allemaal geholpen en ik bedank jullie uit de grond van mijn hart." (br.hln)
� Reageer (0)
28-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webfenomeen Grumpy Cat krijgt wassen beeld

Webfenomeen Grumpy Cat krijgt wassen beeld

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_8_zpsmy9blu3x.jpg


De altijd kwaad kijkende kat Grumpy Cat is al jaren een fenomeen op internet, maar binnenkort is hij ook te zien in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Het is de eerste keer dat in het museum een kat tentoongesteld wordt.

De kat zal er naast Hollywoodacteurs en 's werelds grootste zangers en zangeressen schitteren, zoals onder andere George Clooney, Jennifer Lopez en Michael Jackson. Een hele eer dus, maar de kat is allerminst onder de indruk. "Ik haat het", meldt de norse kat via een persbericht.

Madame Tussauds deelde via YouTube een video waarin te zien is dat de kat wordt geïnspecteerd om een zo echt mogelijke kopie te maken. Het museum wil tevens het digitale karakter van de internetkat accentueren: het beeld van de kat wordt geen onbeweegbaar standbeeld, maar zal zich in vijf posities kunnen bewegen.

Grumpy Cat zal zelf ook aanwezig zijn bij de opening van het beeld in San Francisco. Vervolgens zal de kat langs de andere vijf Amerikaanse filialen van het museum reizen.(br.hln)

� Reageer (0)
27-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Vermeire onthult bijzondere hobby in boek

Jacques Vermeire onthult bijzondere hobby in boek

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_6_zpssk01su24.jpg


Komiek Jacques Vermeire waagt zich op zijn 64ste aan een nieuwe carrièrezet: vandaag heeft hij in de krant Het Nieuwsblad onthuld dat hij aan een boek werkt. Daarin zal hij over zijn passie vertellen: verzamelen.

Vermeire is naast acteur en komiek ook al meer dan 25 jaar een verwoed verzamelaar van strips, filmaffiches, wijn, landkaarten, postzegels en oude aandelen. Jacques zegt dat zijn boek nog geen titel heeft, maar dat het zeker geen biografie wordt. Wat je er dus zeker niet in gaat vinden is een uiteenzetting van zijn liefdesleven. Hij wil wel lezers leren investeren in waardevolle dingen.

Het boek zou midden oktober in de winkels liggen, net op tijd voor de Boekenbeurs.(br.hln)� Reageer (0)
26-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografe vindt dakloze vader op één van haar foto's terug

Fotografe vindt dakloze vader op één van haar foto's terug


http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/14/7/20150826133945/media_xll_7956592.jpg


Meer dan twaalf jaar geleden begon Diana Kim uit O'ahu, Hawaï, aan een fotoreeks over de daklozen in haar gemeenschap. Ze was het contact met haar ouders verloren, tot ze haar vader jaren later herkende op één van de beelden. Ze vond hem terug in de straten van Honolulu en besloot zijn levensverhaal vast te leggen.

Diana heeft een moeilijke jeugd gehad. Ze verloor beide ouders uit het oog en moest lange tijd op straat leven. In 2003, met haar ervaringen in het achterhoofd, begon ze aan een fotoreeks over daklozen in haar omgeving.

Via haar grootmoeder vernam Diana dat de gezondheid van haar vader erg slecht was. "Ze liet me weten dat hij een verstandelijke beperking had en dat hij medicijnen moest nemen'', zo vertelde Diana aan Buzzfeed. Helaas wist haar grootmoeder niet waar hij woonde.

Geen reactie
In 2012 kwam daar verandering in. Diana herkende haar vader als een dakloze op een van haar foto's en besloot hem op te sporen. Ze vond hem op de hoek van een druk kruispunt in Honolulu en probeerde hem te roepen en hem op de schouder te tikken, maar hij gaf geen blijk van herkenning. Een vrouw die het tafereel aanschouwde, gaf aan dat hij al dagenlang op dezelfde, sprakeloze manier bij het kruispunt stond.

Diana had moeite om haar vader zo te zien, maar gaf niet op hem te leren kennen. "Er waren dagen dat hij wel reageerde en dan vroeg ik of hij hulp nodig had. Een paar keer heeft hij die hulp aanvaard, maar op het moment dat ik iemand van een hulplijn aan de telefoon had, krabbelde hij uiteindelijk altijd weer terug.''

Keerpunt
Tot het moment dat in oktober 2014 haar vader na een hartaanval in het ziekenhuis belandde. Dat moment was het keerpunt in zijn leven. "Mijn vader kreeg hulp vanuit het ziekenhuis. Daar werd hij opnieuw opgenomen en kreeg een behandelplan.''

De reis van en naar het ziekenhuis legde de dochter op de gevoelige plaat vast. In 2014 is ze een campagne begonnen om een boek met haar foto's uit te brengen. Daarin zullen portretten van verschillende mensen in staan, en die van haar vader. Ze wil daarmee een gezicht geven aan daklozen. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens: "Kinderwens is helemaal verdwenen"

Nathalie Meskens: "Kinderwens is helemaal verdwenen"

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_7_zps2fjyydt4.jpg


Nathalie Meskens is tegenwoordig niet meer van het scherm weg te slaan. Naast het witte doek en zowat iedere Vlaams televisie, verovert de actrice ook de restaurantwereld. Een lange lijst van gerealiseerde dromen dus, al staat moeder zijn daar niet meer bij.

Hoewel ze al jaren geleden de liefde vond bij collega-acteur Jeroen Van Dyck en kinderen de volgende logische stap lijken (huisje tuintje boompje hondje hebben ze al) denkt het koppel daar tegenwoordig anders over. "Tijdens onze eerste jaren samen verlangden Jeroen en ik heel erg naar een kind. Jaar na jaar is die kinderwens afgezwakt en nu is hij zelfs helemaal verdwenen", vertelde Meskens aan Humo.

"We hebben onszelf wat beter leren kennen, hebben wat rust gevonden ook, en samen zijn we er achter gekomen dat kinderen ons niet gelukkiger zouden maken. We zouden ook veel moeten veranderen: ik zou geen moeder met een fulltime nanny willen zijn."

Meskens heeft immers haar handen vol met haar drukke job, en doet dat vol overgave. "Ik denk dat ik hier ben om de wereld al entertainend een beetje beter te maken. Mijn missie is mensen te helpen om even te ontsnappen aan de realiteit. Dat lukt me op het podium, op televisie en in mijn restaurants. Zelf kan ik echt ontroerd worden door eten: dan weet ik niet meer wat ik precies allemaal voel, pure magie. Zo gebeurt er soms ook iets op het podium, waardoor ik even niet op deze planeet ben. Als het lukt, help ik mensen aan dat soort ervaringen." (br.hln)

� Reageer (0)
24-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld maakt film over Chanel met Kristen Stewart

Karl Lagerfeld maakt film over Chanel met Kristen Stewart


http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/7/11/20150823111911/media_xll_7949666.jpg


Hoofdontwerper van Chanel Karl Lagerfeld heeft een Chanel-film gemaakt met actrice Kristen Stewart in de hoofdrol. De film zal worden getoond tijdens de Métiers d'Arts show van het merk in Rome, op 1 december.

Lagerfeld nam de film op in niet minder dan twee dagen, in de studio van de Franse filmregisseur Luc Besson in Parijs. In de film wordt een fictieve blik achter de schermen gegeven van een biopic die nog moet gemaakt worden over Chanel-oprichtster Gabrielle Coco Chanel. De voormalige Twilight-actrice Kristen Stewart speelt een actrice die de rol van Gabrielle gaat spelen.

Aan Women's Wear Daily vertelde Lagerfeld alvast dat Stewart de rol erg overtuigend speelde. "Ze speelt een erg arrogante en gemene vrouw. Je ziet haar eigenlijk alleen maar klagen en zagen tegen de regisseur en producent," aldus Karl. (br.hln)

� Reageer (0)
23-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange rijen voor anti-pretpark Dismaland van Banksy

Lange rijen voor anti-pretpark Dismaland van Banksy

http://oi59.tinypic.com/20a5bav.jpg


In de Britse badplaats Weston-super-Mare zijn lange rijen ontstaan voor de ingang van Dismaland, het anti-pretpark van graffitikunstenaar Banksy. Kaarten zijn alleen bij de poort te koop. Dat melden Britse media.

Gisteren leek het er nog op dat er ook kaarten via de website te koop waren, maar de site werd dusdanig vaak bezocht dat die vastliep. De optie 'tickets' is niet meer op de site te vinden.

Naargeestigland
Dismaland, letterlijk Naargeestigland, is door Banksy ingericht als nachtmerrie-achtige buitententoonstelling met een duistere knipoog naar Disneyland. Het is opgezet in een vervallen ex-pretpark. De expo ging vandaag open en duurt vijf weken.

Bezoekers worden begroet door apathisch kijkend personeel met Mickey Mouse-oren. Het terrein staat vol kunstwerken en installaties die het sombere met het vrolijke combineren. Zo is een pantservoertuig met waterkanon dat nog in Noord-Ierland is gebruikt omgebouwd tot kinderglijbaantje en kunnen bezoekers minigolfen rond het thema 'het oliekalifaat' of miniatuur-vluchtelingenbootjes besturen.

Mensen doen denken
Dismaland is volgens de geestelijke vader bedoeld om mensen aan het denken te zetten. De ondertitel luidt 'bemusement park' (verbijsteringspark), een woordspeling op 'amusement park'.

Sprookjes met alternatief einde
Een deel van de kunstwerken van Banksy en tientallen andere kunstenaars is geïnspireerd op sprookjes. Bijvoorbeeld Assepoester, maar dan met alternatief einde: paparazzi verdringen zich rond de verongelukte koets. Er zijn ook live optredens, onder meer van Massive Attack en de Russische punkactivisten Pussy Riot.

De inkom bedraagt 3 pond (4,13 euro) voor iedereen van vijf jaar en ouder. Volgens de site zijn "verfspuitbussen, markerstiften, messen en wettige vertegenwoordigers van de Walt Disney Corporation" streng verboden in het park.

Niemand weet zeker wie de kunstenaar is die opereert onder het pseudoniem Banksy. Hij werd bekend door straatkunst in verschillende Europese steden, maar ook in de Palestijnse gebieden en in Amerika. Banksy maakt gebruik van graffiti maar ook van sjablonen en wil vaak een boodschap uitdragen tegen het kapitaal en het establishment en voor vrede en vrijheid. (br.hln)

� Reageer (0)
22-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe 'Terzake' pakt uit met Stephen Hawking

Nieuwe 'Terzake' pakt uit met Stephen Hawking

http://oi59.tinypic.com/21kme74.jpg


Het actualiteitsmagazine 'Terzake', vanaf maandag in nieuwe jasje en later op de avond op Canvas, pakt meteen uit met een grote naam. Presentatrice Kathleen Cools heeft de beroemde wetenschapper Stephen Hawking gevolgd bij zijn bezoek aan België en kon hem ook ruim 2 uur lang interviewen.

"Het is de meest bijzondere ontmoeting geworden die ik ooit op professioneel vlak heb gehad", zei Cools vandaag bij de voorstelling van het nieuwe 'Terzake'.

'Terzake' schuift vanaf volgende week naar de late avond, zo rond 22.45 uur. "We hopen dat veel mensen wat langer zullen opblijven, maar we zullen ook digitaal te zien zijn voor en na de uitzending", zegt Annelies Beck, die het programma in een beurtrol met Cools zal presenteren. 'Terzake' zal telkens bestaan uit een gesprek van minstens 15 minuten en een reportage die actueel is maar ook "de waan van het moment overstijgt".

De ambities zijn niet min. Het diepgaande gesprek moet kritisch blijven, maar ook in een rustige sfeer verlopen. "Zo kan de gast praten op een manier die je op andere plekken niet hoort", dixit Beck. Voor de keuze van gasten leggen de programmamakers de lat hoog. "We mikken ook op internationale gasten. Het zal niet met om het even wie zijn." De reportages zullen dan weer "geen haastwerk" zijn en mogen iets langer duren. Ook onderzoeksjournalistiek wordt belangrijker.

De toon wordt gezet met een tweedelige reportage over Stephen Hawking die maandag en dinsdag uitgezonden wordt. Cools kon Hawking ontmoeten tijdens een bezoek aan Leuven. "Hij is echt de rockster van de natuurkunde. Het is uitzonderlijk dat we hem zo lang konden interviewen, want normaal gunt hij enkel aan de BBC zo'n interview. We zijn dan ook zeer trots", zegt Cools.(br.hln)

� Reageer (0)
21-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Cavendish fiere papa van deze schattige spruit

Mark Cavendish fiere papa van deze schattige spruit


http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/8/2/20150820183446/media_xll_7944227.png


Met Delilah Grace (3) en Finnbar had hij al een dochtertje en (stief)zoon, maar zopas maakte Mark Cavendish op Twitter bekend dat vrouwlief Peta Todd maandag bevallen is van een zoontje Frey. De 30-jarige Britse spurtbom van Etixx-Quick.Step stak zijn fierheid en blijdschap natuurlijk niet onder stoelen of banken: "Zo trots dat mijn kleine jongen Frey Cavendish op de wereld is gekomen, Peta heeft het geweldig gedaan. Zo blij!" (br.hln)

� Reageer (0)
20-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Aniston showt trouwring voor het eerst

Jennifer Aniston showt trouwring voor het eerst

http://oi61.tinypic.com/x38fhd.jpg


De actrice straalde gisteren op de première van haar nieuwste film in Los Angeles. Jennifer Aniston was nog maar net terug van een huwelijksreis in Bora Bora met haar kersverse echtgenoot Justin Theroux.

Het pasgetrouwde koppel genoot van een rustige vakantie in een vijfsterrenresort. Dat de zon daar vaak scheen, was duidelijk te merken aan Jennifers bruine teint. Maar gisteren moest de ster terug aan het werk gaan voor de promotie van haar nieuwe film 'She's Funny That Way'.

Mevrouw Theroux straalde in een zwarte jumpsuit op de rode loper. Maar de pers had vooral oog voor haar indrukwekkende, gouden trouwring bezet met diamanten. Die werd ontworpen door Jennifer Meyer, de vrouw van acteur Tobey Maguire én favoriete designer van heel wat sterren.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cava, prosecco, champagne of asti: wat is nu eigenlijk het verschil?

Cava, prosecco, champagne of asti: wat is nu eigenlijk het verschil?

http://oi61.tinypic.com/2na8rps.jpg


In het weekend trekken we al eens graag een flesje open, en als het wat feestelijk mag zijn mogen daar ook gerust wat bubbels in. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen prosecco en asti? En kiezen we beter voor cava of espumante? Deze handleiding snelt te hulp voor wie door de bubbels het drankje niet meer ziet. Santé!

Champagne

Hier is het ooit allemaal mee begonnen, de populairste der sprankelende wijnen. De naam is zoals je waarschijnlijk wel wist afkomstig van de Champagnestreek in Frankrijk, en wordt geproduceerd met drie verschillende druiven: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Enkel de mousserende wijn die in de Champagnestreek wordt gemaakt mag zichzelf officieel "champagne" noemen. Champagne komt dus per definitie uit Frankrijk.

Prosecco

Deze wijn met bubbels is in Amerika erg populair, al kan het prijskaartje daar voor iets tussenzitten. In vergelijking met champagne is prosecco veel goedkoper, en het is een droge, witte wijn die gefermenteerd is. Prosecco wordt - in tegenstelling tot champagne - niet beter met de jaren, en wordt dan ook altijd jong gedronken. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van proseccodruiven.

Cava

Het Spaanse antwoord op de Italiaanse sprankelende wijn is de alombekende cava. De bereidingswijze is identiek aan die van champagne, met als verschil dat het overal in Spanje gemaakt kan worden en niet streekgebonden is. Macabeo, Xarel-lo en Parellada zijn de drie Spaanse druivensoorten die aan de basis liggen van een fles cava. Ook dit prijskaartje is aanzienlijk voordeliger dan dat van een fles champagne, maar dat hoefden we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Cava wordt in tegenstelling tot prosecco wel soms wat ouder gedronken, net zoals champagne.

Crémant

Crémant is een Franse mousserende wijn die op dezelfde manier als champagne wordt gemaakt. Het verschil zit hem in de streek waar crémant gemaakt wordt: overal in Frankrijk, behalve in de Champagnestreek. Er worden voor crémant dan ook andere druiven gebruikt.

Lambrusco

Lambrusco is ook een mousserende wijn uit Italië, en verschilt van prosecco omwille van het kleurtje: rood. De wijn wordt gemaakt van - je raadt het al - de lambruscodruif.

Espumante

Ook de Portugezen hebben hun eigen wijn met bubbels, die ze de espumante noemen. Hij wordt gelijkaardig aan de champagne geproduceerd. Niet te verwarren met heel goedkope Portugese espumosos, waarschijnlijk de goedkoopste onder de mousserende wijnen. Espumoso wordt gemaakt door koolstofdioxide in wijn te spuiten, waardoor bubbels ontstaan. Vergelijkbaar met wat deze dame doet met haar Sodatream apparaat.

Asti

Nog een bubbelend wijntje dat van de Italianen afkomstig is, en een beetje zoeter smaakt dan prosecco. De Italianen draaien nooit rond de pot wat hun wijnnamen betreft: Asti verwijst naar de provincie waar de Moscatodruif groeit, waar Asti van gemaakt wordt. Asti bevat minder alcohol dan andere wijnen met bubbels, zo'n 5 à 8%.

Sekt

Sekt is de Duitse en Oostenrijkse versie van wijn met bubbels, gemaakt van Riesling, Pinot Gris en Pinot Blanc druiven. De meeste Sekt wordt volgens de traditionele Champagne methode gemaakt, maar sommige goedkope versies worden geïnjecteerd met koolstofdioxide. Die herken je aan de naam "Schaumwein", oftewel: schuimwijn. (br.hln)


� Reageer (0)
18-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotionele foto van keizersnede gaat viraal

Emotionele foto van keizersnede gaat viraal


http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/5/4/20150817181636/media_xll_7936999.jpg


Niets zo ontroerend als een moeder en haar pasgeboren kind. Tenzij misschien een moeder die naast haar kersverse baby nog iets anders intiems deelt: de keizersnede waar ze zo bang voor was.

De moeder, die op eigen vraag anoniem bleef, liet de foto amper drie dagen na de bevalling maken. De foto is het bewijsstuk van haar ergste nachtmerrie: een keizersnede, die ze moest ondergaan omdat er complicaties waren opgetreden. "Ze vroeg me om dit beeld omdat de keizersnede, die haar ergste nachtmerrie was, wél het leven van haar en haar zoontje gered heeft," aldus de fotografe Helen Carmina.

De foto werd momenteel al meer dan 7 miljoen keer bekeken, en dat terwijl de beelden van de fotografe doorgaans maar door enkele honderden mensen bekeken worden. De reacties waren gemengd: sommigen reageerden bijzonder positief, terwijl anderen dan weer vooral kritiek uitten. "Plots kreeg ik een stroom aan reacties van vrouwen die zich schaamden over hun littekens en het gevoel hadden dat hun bevalling mislukt was, omdat die niet natuurlijk verlopen was." De foto bleek voor deze vrouwen een grote steun. Maar er waren ook andere reacties. Enkelen vonden het beeld 'pornografisch'. "Ik begrijp dat iedereen een eigen mening heeft, maar ik vraag wel om geen kwetsende commentaren achter te laten en respect te tonen," aldus Carmina. "Als je het beeld niet leuk vindt, verberg het dan op je tijdlijn." (br.hln)

� Reageer (0)
17-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Designer Saint Laurent vertelt waarom hij alleen voor dunne mensen ontwerpt

Designer Saint Laurent vertelt waarom hij alleen voor dunne mensen ontwerpt


http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/11/12/20150814122011/media_xll_7929627.jpg


Hedi Slimane, de hoofdontwerper van modehuis Saint Laurent Paris (het voormalige Yves Saint Laurent) heeft in een openhartig interview met Yahoo verteld waarom hij liever voor magere mensen ontwerpt. Dat komt omdat hij als kind erg met zijn figuur gepest werd.

De Fransman was vroeger namelijk erg mager. Hij beschrijft zijn jeugd als volgt: "Heel wat mensen op mijn middelbare school en zelfs in mijn familie, vertelden me elke dag opnieuw dat ik maar een halve man was omdat ik zo dun was. Ze vonden mager zijn iets voor homo's, wat nu simpelweg kortzichtig en dom overkomt, maar toen was ik er erg door geraakt."

Slimane liet zich toentertijd inspireren op eveneens dunne muzikanten als David Bowie, Keith Richards, Mick Jones en Mick Jagger. "Zij waren ook zo mager, en ze toonden dat je jezelf niet moet verbergen in te grote kleren om negatieve reacties te vermijden." En eigenlijk stopte hij nooit met zich te inspireren op deze grootheden in de muziekwereld. Hun androgyne kledingstijl is dan ook nog steeds een belangrijke rode draad doorheen zijn collectie voor Saint Laurent Paris. (br.hln)

� Reageer (0)
16-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte Sharon Stone oogst bewondering: Maar mijn kont ziet er intussen als een pannenkoek uit

Naakte Sharon Stone oogst bewondering: "Maar mijn kont ziet er intussen als een pannenkoek uit"http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/1/2/20150815151741/media_xll_7932677.jpg


Dat Sharon Stone naakt geposeerd heeft in het septembernummer van Harper's Bazaar zal u allicht niet ontgaan zijn. 57 jaren op de teller en er nog zo okselfris uitzien? De buitenwereld reageert laaiend enthousiast, maar de actrice zelf tempert dat 'ideaalbeeld'. "Ik ben me ervan bewust dat mijn kont er intussen als een pannenkoek uitziet."

"Ik doe niet mijn best om de mooiste van de wereld te zijn. Op een gegeven moment vraag je jezelf af wat nou echt sexy is. Het is meer dan de hoogte van je borsten. Het gaat om presenteren, plezier en jezelf leuk vinden. Als ik aldoor moet proberen net zo sexy te zijn als in 'Basic Instinct' zou dat voor ons allemaal erg vermoeiend zijn."

Beroerte
Sharon erkent dat haar lichaam in de loop der jaren is veranderd, zeker nadat ze een beroerte kreeg. Een gebeurtenis die haar leven veranderde. ''Mijn lichaam heeft er twee jaar over gedaan om de interne bloeding die ik had te absorberen."

"Het voelt alsof mijn hele DNA is veranderd. Mijn hersenen zitten op een andere plaats, mijn type lichaam is veranderd en zelfs mijn voedselallergie is anders. Ik ben emotioneel intelligenter geworden. Ik ben nu sterker. En ik kan erg direct zijn. Dat schrikt mensen af, maar dat is hun probleem. Ik heb een hersenletsel, zij moeten er maar mee leren omgaan."

"Flirttalent laat me in de steek"
Opvallend: ondanks haar verpletterende schoonheid ondervindt ook Stone de nodige moeite om een date te versieren. "Niemand vraagt me mee uit, ik weet niet wat ik verkeerd doe. Allicht ligt het aan mijn flirttalent. Mannen snappen meestal niet dat ik hen probeer te versieren."

De knappe actrice heeft twee keer haar jawoord gegeven. In 2004 liep het huwelijk met de Amerikaanse journalist Phil Bronstein op de klippen. Sindsdien werd ze gelinkt aan tv-regisseur David DeLuise en acteur Antonio Banderas. (br.hln)

� Reageer (0)
14-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooid werk van Hobbit-auteur Tolkien gepubliceerd

Onvoltooid werk van Hobbit-auteur Tolkien gepubliceerd


http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/4/8/20150812233402/media_xll_7927223.jpg


Over ruim twee weken wordt een onvoltooid werk van de Britse fantasyschrijver J.R.R. Tolkien gepubliceerd. Het heet The Story of Kullervo en is nooit eerder in boekvorm uitgegeven.

Tolkien schreef het in 1915 op 23-jarige leeftijd, toen hij nog studeerde. Dat heeft uitgeverij HarperCollins laten weten. The Story of Kullervo gaat over een weesjongen die als slaaf wordt verkocht en die zonder het te weten zijn tweelingzuster verleidt alvorens zelfmoord te plegen.

Met het tragische verhaal, dat is geïnspireerd op een negentiende-eeuws Fins gedicht, legde Tolkien de kiem voor zijn latere werken, zoals In de Ban van de Ring en De Silmarillion. The Story of Kullervo komt in Groot-Brittannië uit op 27 augustus, in de Verenigde Staten eind oktober. (br.hln)

� Reageer (0)
12-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje vervult laatste wens pas na haar dood: ze geeft een man zijn zicht terug

Meisje vervult laatste wens pas na haar dood: ze geeft een man zijn zicht terug


http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/12/12/20150812174646/media_xll_7926687.jpg


De bucket list van Harriet Sheehans was erg bijzonder. Het terminaal zieke Britse meisje kon de allerlaatste wens op haar lijst enkel verwezenlijken na haar dood. Ze schonk een blinde man zijn zicht terug door haar ogen te doneren.

Harriet was amper elf maanden oud toen de diagnose mucoviscidose of taaislijmziekte werd gesteld. Ondanks de beperkingen die de aandoening met zich meebracht, probeerde het moedige meisje om een zo normaal mogelijk leven te leiden. In september 2013 verslechterde haar toestand plots heel drastisch.

Eind vorig jaar maakte ze een wensenlijstje van de dingen die ze nog wilde verwezenlijken tijdens de weinige tijd die haar nog restte. Zo ontmoette Harriet Harry Styles van boysband One Direction, zwom ze met dolfijnen en zat ze op de eerste rij bij enkele shows van de talentenjacht X-Factor.

In februari overleed de nog maar 15 jaar oude Harriet. Het moment was aangebroken om haar diepste wens in vervulling te brengen. Het meisje wilde altijd al anderen helpen en orgaandonor worden. Door haar ziekte kon ze echter geen vitale organen doneren.

"Toch was ze vastbesloten om iemand te helpen na haar dood", vertelde haar papa Greg aan The Mirror. Uiteindelijk kon haar wens toch in vervulling gaan. Na haar dood werden haar ogen gedoneerd aan een 26-jarige man en zo verwezenlijkte Harriet zowat het mooiste dat er te verwezenlijken valt: een blinde terug laten zien.(br.hln) 


� Reageer (0)
25-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Avengers-acteur Patrick Macnee overleden

The Avengers-acteur Patrick Macnee overleden


http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/5/14/20150625212654/media_xll_7825139.jpg


In zijn huis in Palm Springs in de Amerikaanse staat Californië is acteur Patrick Macnee overleden. Dat meldden Britse media. Macnee werd vooral beroemd door zijn vertolking van de rol van John Steed in de tv-serie The Avengers.

De in de jaren zestig opgenomen serie was ook op de Vlaamse televisie te zien onder de titel 'De Wrekers'. Macnee speelde verder in toneelstukken onder meer op Broadway. Hij werd 93 jaar oud.

In 'De Wrekers' was Macnee steevast bewapend met bolhoed en paraplu. In de eerste serie was Diana Rigg in de rol van Emma Peel zijn vaste tegenspeelster. In een remake in de jaren zeventig stond hij tegenover Joanna Lumley die de rol van Purdey voor haar rekening nam en Gareth Hunt als Mike Gambit.

Macnee had ook een rol in de Bondfilm A View to a Kill. Hij speelde er Sir Godfrey Tibbett die optrad als geheim agent/chauffeur van James Bond. (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!