Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassoufflé

Kaassoufflé

De afbeelding “http://img301.imageshack.us/img301/2369/soufledh9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
1 flink stuk blauwschimmelkaas (bv. Pas de Bleu)
3 eieren
broodkruim
boter
1 pak friseesla
1 Jonagold appel
olijfolie
balsamicoazijn
oude abdijkaas
nootmuskaat
peper en zout
voor de bechamelsaus:
3 dl melk
25 g boter
30 g bloem
2 kruidnagels
een mespunt cayennepeper
3 takjes verse tijmBereiding

Warm de melk op met kruidnagel, cayennepeper en tijm. Laat even infuseren en giet door een zeef.
Maak een roux door de bloem door de gesmolten boter te roeren. Laat even doorbakken op het vuur om de bloemsmaak te elimineren. Klop er dan een klein deel van de melk door tot alle klonters verdwenen zijn. Dan mag de rest van de melk er bij. Laat nog even doorkoken om de resterende bloemsmaak te neutraliseren.
Snijd de kaas in stukjes en smelt ze in de warme bechamelsaus. Breng op smaak met peper, weinig zout en nootmuskaat naar smaak. Splits de eieren en roer twee dooiers door het mengsel.
Klop de eiwitten tot zachte pieken. Spatel een klein deel door de basis. Dan mag ook de rest er door gespateld worden. Het tweede gedeelte zal de soufflé zijn volume geven.
Boter individuele ovenvormpjes in en strooi er broodkruim in. Klop er het overtollige broodkruim terug uit. Het weinige dat aan de rand blijft hangen zal er voor zorgen dat de soufflé makkelijk kan rijzen.
Bak 10 tot 15 minuten in een oven op 180°C.
Serveer onmiddellijk met een krokante salade van friseesla en een julienne van appel op smaak gebracht met peper en zout, een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. Rasp wat kaas over de salade voor een extra accent.
� Reageer (0)
28-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verlegen mensen laten Facebook links liggen

Verlegen mensen laten Facebook links liggen


http://img696.imageshack.us/img696/1127/facebookyy.jpg


Regelmatige Facebookgebruikers vertonen vaak een narcistisch kantje en zijn extravert terwijl mensen zonder een Facebookprofiel eerder verlegen en onzeker zijn. Dat blijkt uit een recente Australische studie.

Mensen die regelmatig gebruik maken van sociale netwerksites gooien vaker hun leven te grabbel op het internet. Ze zijn ook eerder geneigd om hun leven ietwat interessanter te maken dan het daadwerkelijk is.

Facebook = aandacht
Onderzoekers Tracii Ryan en Sophia Xenos zijn er van overtuigd dat er een verband bestaat tussen verschillende karakters en het gebruik van sociale netwerksites.

Ryan zegt dat niet alle Facebookgebruikers egocentrisch zijn, maar dat ze wel meer kans hebben om de kenmerken ervan te vertonen: "Extraverte personen hunkeren naar onmiddellijke aandacht en Facebook laat hen toe om op een snelle manier in het middelpunt van de belangstelling te staan. Narcisten zijn dan weer voortdurend op zoek naar bevestiging en praten graag over zichzelf. Facebook is voor hen de ideale manier om de nodige aandacht te krijgen."

Eenzamer dan niet-gebruikers
Tijdens de studie werden 1158 Australische Facebookgebruikers en 166 niet-gebruikers tussen 18 en 44 jaar ondervraagd. Ryan en Xenos zeggen dat neurotische gebruikers die veel tijd spenderen op Facebook over het algemeen eenzaam en gewetensvol zijn.

Personen die geen persoonlijk profiel hebben zijn eerder verlegen en zijn ook vaker single. Volgens hen zijn er ook personen met een Facebookpagina die minder extravert zijn, maar zij zijn eerder passieve gebruikers en spenderen minder tijd aan hun online vriendenkring.

Deze vorm van extravertheid en narcisme gaat ten koste van hun sociale leven. Ze zijn in het 'echte' leven minder gelukkig en zijn een eenzamer dan niet-gebruikers.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: gitaar van Jeff Buckley

Te koop: gitaar van Jeff Buckley


http://img819.imageshack.us/img819/9493/jeffbuckleyq.jpg


De voormalige manager van singer-songwriter Jeff Buckley biedt diens legendarische gitaar van het type Telecaster te koop aan. Buckley heeft het relikwie tijdens zijn korte carrière volledig naar zijn eigen wensen afgesteld. De voormalige manager is zelf ook artiest en ziet zich door financiële problemen genoodzaakt om het stuk te verkopen.


Op de website www.vintageandrare.com kunnen geïnteresseerden bieden op het zeldzame instrument, zo maakte de Nederlandse radiojournalist Botte Jellema bekend. Jellema is de enige ter wereld geweest die sinds het overlijden van Buckley in 1997 de Telecaster heeft mogen bespelen. Hij deed dit precies drie jaar gelden voor een radiodocumentaire van de VPRO.
 
Het gebeurt maar zeer zelden dat dit soort instrumenten te koop wordt aangeboden voor het publiek. In het verleden bood fabrikant Fender vele tienduizenden dollars voor het exemplaar uit 1983.

De Fender Telecaster was Buckley's lievelingsgitaar.

� Reageer (0)
26-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liz Taylor onthulde: James Dean werd seksueel misbruikt door priester


Liz Taylor onthulde: "James Dean werd seksueel misbruikt door priester"


http://img832.imageshack.us/img832/1484/liztaylorjamesdean.jpg


Tijdens een interview in 1997 onthulde Elizabeth Taylor een geheim over haar goede vriend James Dean. De filmlegende die in 1955 in een auto-ongeluk overleed werd op zijn elfde misbruikt door de priester van zijn woonplaats. De interviewer, journalist Kevin Sessums, moest Taylor beloven dat hij dit geheim zou houden tot na haar dood.


Elizabeth Taylor, die eergisteren op haar 79ste overleed, was goed bevriend met James Dean. Die was 24 toen hij in 1955 overleed, kort na de opnames van 'Giant' met Taylor.

Kevin Sessums interviewde Taylor in 1997 voor het Amerikaanse tijdschrift POZ, voor mensen met HIV en aids. Het interview zou over Taylors liefdadigheidswerk gaan en haar inspanningen op het vlak van aids. Maar volgens Sessums week de actrice af van het onderwerp en deed ze de schokkende onthulling over het cultureel icoon.


Volgens Sessums zei Taylor: "Ik hield van Jimmy. Ik ga je iets vertellen, maar het is off the record tot ik sterf, okay? Toen Jimmy elf was, overleed zijn moeder. Kort daarna begon het misbruik door de priester. Dat heeft hem de rest van zijn leven achtervolgd, dat ben ik zeker. We hadden het er vaak over, Jimmy en ik. Tijdens de opnames van 'Giant' bleven we soms de hele nacht door praten en dat is één van de dingen die hij me vertelde".

Sessums interviewde Taylor in '97 in haar huis in Bel Air. Ze was toen net geopereerd aan een hersentumor.
� Reageer (0)
24-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met klagen (en krijg meer gedaan)

Stop met klagen (en krijg meer gedaan)


http://img23.imageshack.us/img23/148/klagen.jpg


Klagen is een vaak voorkomende karaktereigenschap bij vrouwen. Ze worden gek van rondslingerende sokken, een smerige keuken of het dopje van de tube tandpasta dat steeds weer zoek is. Maar hoe maak je nu een einde aan al dat gejammer?

"Klagen is voor veel vrouwen iets vanzelfsprekends. Wanneer iemand niet doet wat er van hem of haar verwacht wordt, dan gaan ze ervan uit dat deze persoon ons niet gehoord heeft. Dus zeggen ze het opnieuw. Daarna gaan ze roepen, totdat het bevel eindelijk wordt opgevolgd." zegt Michele Weiner-Davis, auteur van 'Divorce Busting'.

Blijf positief
Vrouwen worden niet graag genegeerd en nemen dat vaak erg persoonlijk op. Het lijkt wel alsof anderen hen met opzet tegenwerken. Als ze uiteindelijk doen wat er van hen gevraagd word is "Dat duurde nogal" snel gezegd. Iemand die constant negatieve commentaar krijgt te horen, zal zijn gedrag bovendien niet snel aanpassen.

Maar wat werkt dan wél? "Zolang je zelf positief blijft denken, kan je elk gedrag aanpassen." zegt Ken Ramirez, een gedragstherapeut die zowel mensen als dieren traint.

Schiet meteen in actie
Gewoontes zijn snel gemaakt maar des te moeilijker om ervan af te geraken, daarom pak je slechte eigenschappen best zo snel mogelijk aan. "Of dat nu een puppy is die alles stukbijt of een kind dat je telkens onderbreekt: we negeren het probleem 99 keer totdat de stoppen bij de 100ste keer helemaal doorslaan. Dan hebben we er meer dan genoeg van, maar is het vaak al te laat." zegt Alexandra Powe Allred, auteur van 'Teaching Basic Obedience'.

"Probeert je kind je te onderbreken wanneer je iemand aan de lijn hebt? Laat dan van de eerste keer duidelijk weten dat je daar niet mee gediend bent. Hem of haar een half uur negeren en daarna uit je krammen schieten heeft een averechts effect."

Reageer uitbunding
"Begin met kleine stapjes en moedig goed gedrag aan door uitbundig te reageren." Zegt opvoeder Karen Pryor. Mannen die door hun vrouw worden aangemoedigd, zijn gemotiveerder dan zij die geen enkele steun krijgen. Ze krijgen meer vertrouwen in zichzelf waardoor ze automatisch meer en beter zullen presteren.

Gebruik geluiden
Het helpt bij honden en dolfijnen, maar het werkt verrassend genoeg ook in jouw gezin: clickertraining. Nu is het natuurlijk niet te bedoeling dat je telkens een klik geeft wanneer iemand iets goed heeft verricht, maar je kan er wel een gewoonte van maken om met eenzelfde woord of gebaar aantonen dat je tevreden bent. "Coaches gebruiken het wanneer atleten hun techniek of prestaties verbeteren. Je kan hetzelfde doen bij je man of kinderen. Het maakt niet uit wat je zegt of welk gebaar je maakt, zolang je maar consequent te werk gaat." besluit Pryor.
� Reageer (0)
23-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw van 73 beleeft eerste schooldag in Madagaskar

Vrouw van 73 beleeft eerste schooldag in Madagaskar


http://img713.imageshack.us/img713/415/lerenschrijven.jpg


Een 73-jarige moeder van 14 kinderen gaat voor de eerste keer naar school in Madagaskar, het arme eiland in de Indische Oceaan. Ze leert lezen, schrijven en tellen. Dat meldt L'Express de Madagascar woensdag.

"Sinds mijn jeugd was ik wees, en mijn adoptiefamilie had geen geld om me naar school te sturen", zegt Esther Ravoniarisoa. "Nu wil ik eindelijk leren lezen en mijn naam leren schrijven om documenten te tekenen."� Reageer (0)
22-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste zwangere vrouw van Nederland (63) bevallen


Oudste zwangere vrouw van Nederland (63) bevallen


http://img585.imageshack.us/img585/7821/oudstezwangerevrouw.jpgGisterochtend is de oudste zwangere vrouw van Nederland bevallen. De 63-jarige Tineke Geessink schonk het leven aan Meagan. De dochter kwam met een keizersnede ter wereld, maar stelt het net als de moeder goed.

Geessink werd zwanger na een IVF-behandeling in een Italiaanse kliniek. Vermits naast donorzaad ook gebruik gemaakt werd van een donoreicel is het kind niet genetisch aan haar verwant.

"Ik het het er voor over"
"Mijn kinderwens gaat zo diep dat ik er dit allemaal voor over heb", antwoordt Geessink op de onvermijdelijke kritiek. "Ik hoop dat mijn dochter en ik nog heel lang van elkaar kunnen genieten."

Voor Severino Antinori, de gynaecoloog die Geessink begeleidde, ligt de maximumleeftijd om moeder te worden rond 63 jaar. Critici vinden dat dat veel lager moet zijn, rond 45 jaar.(br.hln)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de maanhttp://img407.imageshack.us/img407/3686/77287918bi2.jpg


als de maan
rozen mocht dragen
komt de vraag naar wie

als een witte duif
een boodschap mocht brengen
naar wie

als mijn ziel
een naam roept
van wie

als mijn hart
liefde voelt
van wie

als ik stilte hoor
en het wordt verbroken
door wie

ach wie het ook is
het is nog zo ver weg
want ik ken hem niet

en als u hem ziet
fluister dan zacht
dat ik op hem wacht

ik luister naar de wind
en weet dat ik ooit vind
een hart die mij bemint

nu nog verborgen
voor de dag van morgen
maak ik me nu nog geen zorgen� Reageer (0)
21-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 50.000 tickets verkocht voor Nederlandse Pinkpop


Al 50.000 tickets verkocht voor Nederlandse Pinkpophttp://img831.imageshack.us/img831/1415/nederlandsepinkpop.jpg


Er zijn al 50.000 kaarten verkocht voor het Nederlandse festival Pinkpop. Dat heeft organisator Jan Smeets laten weten. Het gaat om 33.000 weekendkaarten en 17.000 losse tickets.


Zaterdag begon de voorverkoop voor het muziekfestival op 11, 12 en 13 juni in Landgraaf, in het zuidoosten van Nederland. Daar zullen onder meer Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs, Coldplay, Foo Fighters en Kings of Leon optreden.
 

Voor de kaarten is niet alleen belangstelling uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland. De verkochte tickets in Duitsland waren zaterdag nog niet opgenomen in de tellingen. Er zijn 50.000 weekendkaarten beschikbaar. Voor zaterdag, zondag en maandag zijn voor elke dag maximaal 10.000 losse tickets te koop.� Reageer (0)
19-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindje wordt geboren tijdens helikoptervlucht


Kindje wordt geboren tijdens helikoptervlucht"Vertrek 11.10 uur, één passagier. Landing 11.27 uur, twee passagiers." Het logboek van een Duitse reddingshelikopter is de stille getuige van wat de inzittenden van het toestel donderdag hebben meegemaakt: op een vlucht van Oostenrijk naar Duitsland werd de kleine Janine geboren.

De helikopter bevond zich in het Beierse luchtruim toen op de boordradio een noodoproep uit Salzburg, net over de grens met Oostenrijk, binnenkwam. Een vrouw stond op het punt te bevallen en had dringend medische bijstand nodig.
 
De piloot aarzelde geen ogenblik en ging de vrouw oppikken. Het kindje had blijkbaar geen zin om te wachten tot zijn moeder bij een ziekenhuis aankwam, want eens in de lucht werd duidelijk dat de geboorte nakend was.
 
De helikopter werd snel op een veld aan de grond gezet, ondertussen weer op Duits grondgebied. Even later kwam Janine ter wereld. Acht minuten na haar geboorte kreeg Janine al haar luchtdoop, toen de helikopter verder koers zette naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
 
Daar kregen moeder en kind de eerste verzorging. Eind goed al goed, want zoals in het helikopterlogboek geschreven staat: "beiden stellen het wel".
� Reageer (0)
18-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schele Oscarrat wordt televisiester


Schele Oscarrat wordt televisiester
De '15 minutes of fame' zijn voor schele buidelrat Heidi nog lang niet voorbij, want het diertje kreeg zowaar een rol in een populair feuilleton aangeboden. Ze krijgt de eer om zichzelf te spelen in een Duitse soap over het wel en wee van een dierenartspraktijk.

Heidi zal binnenkort haar opwachting maken in een aflevering van 'Dr Mertens: Vet'. Daarin proberen de dierenartsen met een ingrijpende en uiterst baanbrekende operatie de buidelrat van haar schele look af te helpen.

Weinig stress
De programmamakers drukken de kijkers op het hart dat de opnames plaatsvinden in de zoo van Leipzig, de vaste verblijfsplaats van de opossum: "Heidi speelt zichzelf en alle scènes worden opgenomen in de dierentuin zodat ze niet te veel stress ondervindt. Als alles vlot verloopt, zou ze wel eens veel langer deel uit kunnen maken van de cast."

De buidelrat groeide uit tot een wereldster van formaat nadat foto's van haar schele snoetje in de media opdoken. Haar Facebookpagina telt ondertussen al meer dan honderdduizend leden. Vorige maand maakte het diertje nog furore door 3 van de 4 Oscarwinnaars juist te voorspellen.
� Reageer (0)
17-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk leven doet mama's naar pillen grijpen


Druk leven doet mama's naar pillen grijpen


http://img217.imageshack.us/img217/5959/77519877.jpg


Veel Nederlandse moeders nemen pillen omdat de druk van het moderne leven te hoog is. Ze doen dit om hun kinderen die op onmogelijke tijden naar hun hobby's moeten, een veeleisende partner, een zware baan en een druk sociaal leven aan te kunnen.

300.000 Nederlandse vrouwen, in vergelijking met half zoveel mannen, nemen regelmatig pillen, dat meldt nu.nl. Verslavingsdeskundige Dorien Reintjes: "Ik ben er van overtuigd dat dit aantal nog hoger ligt. Een op de vier moeders is verslaafd aan pillen." De meerderheid van de moeders ging niet eerst ten rade bij haar huisarts voor ze de medicatie nam.

Rilatine snuiven

Een van de ondervraagde moeders nam Rilatine, een middel dat de symptomen van ADHD onderdrukt, van haar zoontje om de vermoeidheid door de combinatie van haar gezin, werk en partner te bestrijden. Ze kwam op het idee door een collega die het ook deed en nam er drie per dag. "Soms is de drang zo groot dat ik de pil verpulver en opsnuif. Maar het zal wel niet echt schadelijk zijn, mijn zoon neemt het toch ook."

Tips
Heel wat moeders hebben het moeilijk om alles rond te krijgen: de druk van hun carrière, de verzorging van hun kinderen en een liefhebbende, begrijpende partner zijn en dit allemaal nog eens perfect doen, eist zijn tol op moeders. Dit is iets wat een normaal mens op natuurlijke manier haast niet rond krijgt, het is dus niet verbazingwekkend dat ze naar hulpmiddelen grijpen om hun leven aan te kunnen. Daarom geven we enkele tips om aan mama's om te leren omgaan met de stress in hun leven.

- Aanvaard hulp
Als mama is het oké om hulp te aanvaarden. Of het nu een maaltijd is van de buurvrouw, een vriendin die voor je naar de winkel gaat of je partner die gaat wandelen met de kinderen, helpende handen zullen je redden.

- Netwerken
Er zijn talloze manieren om andere mama's te leren kennen: aan de schoolpoort, bij de turnclub. Je kunt zelfs op straat of in het park stoppen om met lotgenoten te praten.

- Wees eerlijk
Andere moeders ondervinden dezelfde uitdagingen, zelfs degenen die het perfecte leven lijken te hebben. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar je leed delen kan helpen.

- Instinct
Er is geen juiste manier om je kinderen op te voeden, er bestaan veel verschillende opvoedingsstijlen. Ontdek wat voor jou werkt. Je mag je informeren of praten met anderen, maar baseer je beslissingen op wat juist voor je voelt.

- Budget
De meest voorkomende zorg voor moeders is geld, stel een huishoudbudget op. Eens je begrijpt waar je geld naar toe gaat, kun je beginnen sparen.

- Vermijd alcohol, nicotine en cafeïne
Deze stimulerende middelen zullen je nog meer stress bezorgen in plaats van je te kalmeren. Drink echter wel veel water en zorg dat je gehydrateerd blijft.

- Sport
Druk of woede stimuleert de productie van adrenaline in het lichaam, sport helpt dit te beperken en zorgt voor een goed humeur. Breng je kinderen te voet weg naar de sportclub of school. De lichaamsbeweging zal je goed doen en leert je kinderen actief te zijn.

- Ontspannen
Probeer zelfhypnose, er bestaan heel wat boeken en cd's die je helpen deze techniek onder de knie te krijgen.

- Slaap
Slaap is essentieel voor het lichaam om te kunnen functioneren, helaas kampen veel moeders met een tekort. Met een baby is het belangrijk om een kort dutje te doen wanneer je maar kan, naarmate je kinderen ouder worden, leg je enkele regels vast omtrent het wakker maken van huisgenoten.

- Nee zeggen
De laatste tip is eenvoudig maar efficiënt. Leer zonder schuldgevoel nee zeggen wanneer dat nodig is. Het is jouw leven, jouw tijd en jouw geld, het is dus jouw beslissing hoe je deze spendeert. Volwassenen zullen je eerlijkheid appreciëren, kinderen zullen hierdoor grenzen leren kennen. Dit helpt je je eigen leven te controleren.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh Oh Barbie is stapelverliefd


Oh Oh Barbie is stapelverliefd


http://img844.imageshack.us/img844/2631/barbieu.jpgBarbie, de platinablonde meid uit het realityprogramma 'Oh Oh Cherso' en 'Oh Oh Tirol' is tot over haar oren verliefd. De Haagse maakte gisteren bekend dat ze een nieuwe liefde in haar leven heeft: Michael, uit Scheveningen.

"Hij is echt een schatje. Ik wil hem nooit meer kwijt", vertelt Barbie helemaal happy. Ze heeft zelfs al een speciaal aandenken aan haar nieuwe vriendje.

De twee kennen elkaar nog maar pas, maar wonen nu al samen. De Oh Oh Tirol-ster heeft zelfs een tatoeage met de naam van haar vriendje op haar onderrug laten zetten.
� Reageer (0)
16-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney trekt stekker uit Beatles-animatiefilm


Disney trekt stekker uit Beatles-animatiefilm


http://img801.imageshack.us/img801/2071/thebeatlesi.jpg


De remake van de Beatles-animatiefilm 'Yellow Submarine' is gestrand. Anonieme bronnen in The Hollywood Reporter melden dat filmmaatschappij Disney het vertrouwen in regisseur Robert Zemeckis kwijt is. Zijn laatste animatieproject 'Mars Needs Moms' kon de hoge verwachtingen niet inlossen en dat bracht Disney naar verluidt aan het twijfelen. Resultaat: 'Yellow Submarine' ligt diep verankerd op de zeebodem.

The Beatles brachten de tekenfilm 'Yellow Submarine' met bijbehorende soundtrack in 1968 op het witte doek. In 2009 kondigde Zemeckis aan nieuw leven in de Beatles-film te willen blazen.
 
Zijn doel is om 'Yellow Submarine' met motion capture te maken, een techniek waarbij acteurs op allerlei punten op hun lichaam worden gefilmd waarna de beelden worden omgezet in digitale animatie. Zemeckis, die al Oscars in de wacht sleepte met 'Back to the Future', Forrest Gump" en 'Cast Away', kon al heel wat experimenteren met de techniek. Zo nam hij in 2007 'Beowulf' op, met Angelina Jolie in een van de hoofdrollen, en in 2009 'A Christmas Carol'. Maar het verwachte succes bleef uit.
 
De casting van de 'Fab Four' voor de 'Yellow Submarine'-remake was al achter de rug. Cary Elwes, Dean Lennox Kelly, Peter Serafinowicz en Adam Campbell zouden in de huid kruipen van John Lennon en co. Ook de releaseperiode lag al min of meer vast. Bedoeling was om de animatieprent net voor de Olympische Spelen in Londen uit te brengen. De vraag is nu of Zemeckis, die naast de regie ook de productie van 'Yellow Submarine' voor zijn rekening zou nemen, bij een andere filmstudio zal aankloppen.
� Reageer (0)
15-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde longen? Zit niet naast de kopiemachine


Gezonde longen? Zit niet naast de kopiemachine


http://img340.imageshack.us/img340/5397/gezondelongen.jpg


Vervuilde lucht is de belangrijkste oorzaak van een hartaanval. Een studie, gepubliceerd in The Lancet, geeft aan dat wie veel in het verkeer vertoeft, groter risico loopt. Maar ook binnenshuis loeren er gevaren.

Vervuilde lucht bevat deeltjes van stof en roet die in de longen terecht komen en ontstekingen veroorzaken. Deze deeltjes verhogen het risico van respiratoire problemen en lijken de kleverigheid van het bloed te verhogen. Wie met hart- en vaatziekten loopt, verhoogt zo het risico op een hartaanval. Luchtverontreiniging wordt niet enkel gekoppeld aan beroertes, hartaanvallen en kanker, het heeft ook een nefaste invloed op bestaande aandoeningen van de luchtwegen. Astmapatiënten riskeren vaker een astma-aanval op dagen wanneer de verontreiging hoog is.

De oplossing om de schade te minimaliseren? 

1.    De hoofdwegen zijn het gevaarlijkst. Deze hebben het hoogste aantal auto's, de meeste files en stoten doorgaans dichtere rook uit. Bussen produceren een grotere dieseluitstoot. Dieselmoteren stoten ultrafijne deeltjes uit die de longen makkelijker bereiken. Kies zijstraten, autovrije wegen, parken en routes voorzien van bomen. Professoren raden ook aan om tunnels en 'straatcanyons' met torenhoge gebouwen te vermijden. Die creëren heuse valleien waar deeltjes zich makkelijker opbouwen.

2.    Koop meer kamerplanten
90 procent van onze tijd besteden we binnen. Maar ook daar kan de vervuiling sterk toenemen. Schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers, synthetische tapijten, tv-schermen en MDF bevatten vluchtige organische stoffen (VOS), gekoppeld aan ziektes als kanker. Onderzoekers ondervonden een grotere toename van astma bij jonge kinderen die hoge concentraties van dergelijke stoffen in huis hadden.

Verwijder de plug-in luchtverfrissers en open de vensters in de plaats. Haal kamerplanten binnen, deze reinigen de lucht binnenshuis. Ook kopieerapparaten stoten hoge niveaus VOS uit. Zet je bureau dus niet te dicht bij de kopieermachine.

3.    Neem de buitenrand van de stoep
De galante man die het dichtst bij de straat loopt, beschermt je niet enkel tegen het verkeer, maar ook je longen. Wie net aan de rand van de stoep loopt, stelt zich een tiende meer bloot aan de verontreinigende stoffen dan aan de kant van het gebouw. Kleine kinderen ademen meer verontreiniging in omdat ze kleiner zijn en sneller ademen dan volwassenen. Een baby in een kinderwagen duw je maar beter dichter langs de kant van het gebouw voort.

4.    Zoek de regen op
Veranderingen in het weer leiden tot een piek in de luchtvervuiling. Als het waait, daalt de vervuiling omdat de deeltjes rond worden geblazen. Ook op regenachtige dagen is er minder vervuiling. Op warme dagen heb je een temperatuurinversie en wordt een warme band gevormd in de lucht. Dat zorgt voor problemen. Net op zomerse dagen gaan mensen wandelen of joggen. Doe je dat toch, probeer het 's ochtends te doen, vervuiling staat in de namiddag het hoogst.

5.    Jog of fiets niet in het verkeer
Al denk je gezond naar het werk te fietsen of te joggen, niets is minder waar. Aërobe oefeningen die de hartslag verhogen, verhogen het volume van de ingeademde lucht tot twee à drie keer. Vervuilde deeltjes kunnen zo een ontsteking veroorzaken in het lichaam, de bloedstroom blokkeren en bloedklonters vormen die een hartaanval uitlokken.

6.     Denk maar niet dat de zeelucht wonderen verricht. Vooral bij hoge ozonconcentraties, geproduceerd wanneer zonlicht wordt gecombineerd met stoffen van voertuigen en industrie, kunnen longontstekingen ontstaan. De niveaus van ozon lopen ook aan de zee sterk op.  Meer nog, een twee-weekse vakantie kan het verschil niet maken door het ganse jaar in de stad rond te dwalen.
� Reageer (0)
14-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op bijna helft Nederlandse scholen relatie tussen docent en leerling

"Op bijna helft Nederlandse scholen relatie tussen docent en leerling"


http://img832.imageshack.us/img832/5802/studenten.jpg


Bijna de helft van alle Nederlandse middelbare scholen heeft de afgelopen tien jaar te maken gehad met een docent die een seksuele relatie had met een leerling. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse tv-programma Brandpunt (KRO) onder 700 docenten.


Volgens Brandpunt bewijst het onderzoek dat het fenomeen op grote schaal voorkomt en geen uitzondering is. Van de ondervraagde leerkrachten zei 48 procent dat er op hun school wel eens sprake was van een leraar-leerlingrelatie. Van seks met een leerling zou maar in één procent van de gevallen sprake zijn geweest.


De cijfers zijn veel hoger dan uit officiële gegevens van de Nederlandse onderwijsinspectie blijkt. In Nederland zijn directies van scholen wettelijk verplicht om relaties te melden bij de onderwijsinspectie en de politie. Wanneer docenten vermoedens hebben over een collega, geeft slechts 8 procent aan daar echt aangifte over te zullen doen.
� Reageer (0)
11-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proteïne bepaalt of je vet aan buik of heupen opslaat


Proteïne bepaalt of je vet aan buik of heupen opslaat


http://img832.imageshack.us/img832/5029/heupen.jpg


Een proteïne is verantwoordelijk voor het feit dat je een gezond peer- of een ongezond appelfiguur hebt, ontdekten wetenschappers.

Een recente studie bestudeerde het effect van het proteïne, genaamd 11BetaHSD1, bij muizen die een vetrijk dieet volgden gedurende vier weken. Degenen met dit proteïne in hun lichaam hadden meer kans op ongezond vetweefsel aan hun buik wanneer ze ongezond aten, in vergelijking met muizen zonder dit proteïne. Nu bestuderen de wetenschappers manieren om medicijnen te maken dat dit de werking van dit proteïne blokkeren, dit verhoogt de aanmaak van de hormonen die met obesitas in verband worden gebracht.

Appel of peer?
Dit proteïne speelt een rol in hoe en waar je vet opslaat in je lichaam, rond de heupen of de buik. Het lichaamsvet rond de taille is typisch voor zwaarlijvige mensen waarbij hun 'appelvormige' lichaam het risico vergroot op een hartziekte. Dat vet rond de organen in de buik is gevaarlijker omdat dit metabolisch actief is. Dit maakt dat het meer zuren produceert wat het risico op hartziekten verhoogt, samen met factoren dat de bloeddruk en bloedsuikerspiegel verhoogt. Vet rond rond de heupen, bij mensen met een peervorm dus, hebben een lager niveau van het proteïne. Ze gebruiken dit vet veiliger als een bron van energie.

Gezonde cellen
Professor Nik Morton: "Deze studie geeft ons een beter idee waarom bepaald vet in het lichaam ongezond wordt, terwijl ander vet veilig opgeslagen wordt voor energie. Ontsteking van dit ongezonde vet leidt tot reacties die lokaal schade kunnen veroorzaken aan weefsels en het hele organisme kunnen treffen, dit kan uiteindelijk leiden tot diabetes. De aanwezigheid van dit proteïne beperken kan dit probleem helpen te bestrijden. Dit vet is ongezond omdat het in verband wordt gebracht met een overreactie in het immuunsysteem. Cellen worden normaal ingezet om een infectie te bestrijden, aangezien er geen infectie is in het vetweefsel, veroorzaakt dit schade aan gezonde cellen.
� Reageer (0)
08-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de vrouwenstrijd dan toch niet voorbij?


Is de vrouwenstrijd dan toch niet voorbij?
"Het feminisme is verre van dood, het wordt tijd om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog verder aan te pakken". Aan het woord is zangeres Annie Lenox. Naar aanleiding van de internationale Vrouwendag roept zij alle dames op hun feministische eisen opnieuw te laten horen. Hoezo, is de strijd dan toch nog niet voorbij?


Feminisme roept beelden op van verbrandde beha's en tierende vrouwen. Intussen mag het maatschappijbeeld dan wel geëvolueerd lijken, toch blijven volgens Lennox nog vele feministische eisen niet ingewilligd. "Het woord feminisme schijnt vandaag zijn waarde verloren. Hoogtijd om het onderwerp terug op tafel te leggen opdat mensen er terug over praten. De ongelijkheid is zo schokkerend en duidelijk als je de statistieken bekijkt. Van de 188 direct verkozen wereldleiders, zijn er slechts 18 vrouwen. Vrouwen nemen ook maar 19 procent van de parlementaire zitjes in. Ik ben fier een feministe te zijn en trots op al mijn voorgangers die gevochten en gestreden hebben voor onze huidige privileges. We zijn onze zusters uit alle landen verplicht mee te strijden tegen wat obsceen of onrechtvaardig is".

Huidige feminisme
Feminisme is verre van dood, dixit Lennox, al kan dat in Westerse landen wel over het klassieke feminisme gezegd worden. Deze richt zijn pijlen doorgaans op de biologische verschillen tussen man en vrouw. Alles moet gelijk zijn, maar hoeft dat wel? Mag een vrouw een vrouw zijn, een man een man?  Een juiste dosering waarden en normen is uiteraard  nodig om de maatschappij vrouw- en manvriendelijk te laten. Vandaag de dag gelden gewoon andere feminismeregels dan pakweg vijftig jaar geleden.

1.    Het leven van een vrouw kan ook zonder man. Vrouwen hoeven zich niet te binden  aan een man en dat wordt door de huidige maatschappij vergeten. Waarom zou een alleenstaande vrouw medelijden moeten opwekken en moet ze persé een man vinden?

2.    Stop huiselijk geweld. Geweld is nooit te rechtvaardigen of dat nu tegen een vrouw, kind of man is. Niemand mag zich waardeloos of beledigd voelen.  Huiselijk geweld is echter verre van weggewerkt en treft helaas nog meer vrouwen en kinderen.

3.    Vrouwen horen elkaar te steunen. Helaas wordt dat vergeten. Jaloezie is een vieze vrouwelijke eigenschap. Leer liever uit andermans ervaringen, zo hoeft niemand nog jaloers te reageren. Geniet van andere vrouwen en waartoe ze in staat zijn. Kijk naar vrouwenfilms, ga meer met vriendinnen op stap, stem op vrouwen....

4.    Elke vrouw heeft beslissingsrecht. Je partner hoeft jouw verwachtingen niet in te vullen. Kies de stappen die je zelf wil nemen.

5.   Het grote verschil tussen de feministen van toen en nu: de vrijheid om te beslissen wat ze zelf wil. Niemand pusht vrouwen om op de werkvloer te eindigen, huismoeders zijn geen vijanden meer. Wil je parttime werken zonder kinderen? Prima. Wil je zes koters en thuis blijven? Even goed.
� Reageer (0)
02-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylans muze Suze Rotolo gestorven

Bob Dylans muze Suze Rotolo gestorven


Bob Dylan en Suze Rotolo in 1962.


Het vroeger lief en muze van Bob Dylan, Suze Rotolo, is overleden, zo heeft de New York Times maandagavond bericht. Volgens haar echtgenoot Enzo Bartoccioli stierf Rotolo donderdag op 67-jarige leeftijd in de echtelijke woning in Manhattan aan longkanker.
 
In de vroege jaren zestig heeft de dochter van een communistisch gezinde inwijkeling uit Italië grote invloed gehad op Robert Zimmerman, beter bekend als Bob Dylan. Hij verwerkte haar inzichten heel dikwijls in zijn liederen. Bovendien prijkt ze samen met Dylan op de hoesfoto van het vroege Dylan-album 'The Freewheelin' Bob Dylan' waarmee de bard in 1963 artistiek en commercieel doorbraak. Op de foto kuieren Dylan en Rotolo arm in arm door de straten van de Newyorkse wijk Greenwich Village in de buurt van hun woning.
 
Rotolo was in de zomer van 1961 17 jaar toen zij de toen nog onbekende folkzanger had leren kennen tijdens een concert in de Riverside Church in New York. Het stel was drie jaar samen. In die tijd maakte zij Dylan warm voor het ideeëngoed van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Zij bracht hem in contact met talrijke personaliteiten uit de wereld van de politiek, kunst en theater.(br.hln)
� Reageer (0)
27-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Steeds meer kinderen hebben 'ouderdomsdiabetes'

Steeds meer kinderen hebben 'ouderdomsdiabetes'


http://img707.imageshack.us/img707/7161/kinderenenouderdomsdiab.jpgZowat vijf procent van de 7.000 Nederlandse kinderen met suikerziekte heeft last van 'ouderdomsdiabetes'. Tien jaar geleden bedroeg dat aantal slechts één procent.

Kinderarts Pauline Stouthart heeft het in het Algemeen Dagblad over een zorgelijke ontwikkeling.

Ouderdomsdiabetes wordt bij kinderen veroorzaakt door overgewicht en kan leiden tot hart- en vaatinfarcten en problemen aan ogen, voeten en nieren.

De term 'ouderdomsdiabetes' wordt dus stilaan achterhaald. "Het gaat hier meer om vetzuchtdiabetes."

Stouthart vermoedt dat het werkelijke aantal kinderen met 'diabetes 2' nog veel hoger ligt. (br.she)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!