Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


20-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professionele ballerina steekt vrouwen met cellulite een hart onder de riem

Professionele ballerina steekt vrouwen met cellulite een hart onder de riem

https://images4.persgroep.net/rcs/epQfGQgaGmcEGgIea81lXIShPtE/diocontent/119012181/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De 32-jarige professionele ballerina Kylie Shea plaatst normaal gezien alleen adembenemende danskiekjes op Instagram, maar achter al dat moois schuilt ook een grote onzekerheid. Enkele dagen geleden deelde ze voor het eerst een onbewerkte foto van zichzelf met cellulite om vrouwen die worstelen met hun lichaamsbeeld moed in te spreken. 

Maar liefst 90 procent van de vrouwen krijgt na de puberteit te maken met die gevreesde appelsienhuid. En alhoewel er remedies zijn om het typisch vrouwelijk verschijnsel in toom te houden, is cellulite een genetisch bepaalde kwaal die absoluut niets met je gewicht te maken heeft.

Kylie Shea werkt zich alle dagen in het zweet op de dansvloer, met een prachtig afgelijnd en gespierd lichaam als resultaat. En toch kampt ook zij sinds haar puberjaren met cellulite. “Sociale media (alsook de danswereld) worden overspoeld met vrouwen op wiens lichaam geen greintje cellulite te bespeuren valt. Zelf heb ik sinds mijn puberjaren cellulite en voel me daardoor tot op de dag van vandaag erg kwetsbaar.”

“Je bent niet alleen”

Als tienermeisje worstelde de ballerina jarenlang met ongezonde eetgewoontes in de hoop haar appelsienhuid de baas te blijven, en zelfs nu is haar kijk op haar lichaam nog iedere dag een gevecht. Al leert ze stap voor stap haar imperfecties omarmen. “Vandaag keek ik voor het eerst in de spiegel zonder mijn lichaam en cellulite te bekritiseren zoals ik gewoonlijk doe. Het is mijn plicht om dit moment met jullie te delen. Met deze onbewerkte foto van mezelf en mijn grootste onzekerheid wil ik iedereen die met cellulite worstelt vertellen dat je niet alleen bent.”

“Blijf hard trainen en onthoud dat onze lichamen het best reageren op al dat harde werk wanneer onze geest gezond is en onze zielen gekoesterd worden. Ik hoop dat dit bericht iemand helpt”, sluit ze haar post af. De foto kreeg inmiddels al meer dan 61.000 likes. (br;hln)

� Reageer (3)
15-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 jaar Natalia: Ik maak me niet langer druk over wat de toekomst brengt

15 jaar Natalia: “Ik maak me niet langer druk over wat de toekomst brengt”

https://www.mupload.nl/img/0hf1s6epq8n.jpg


Dit jaar viert Natalia het 15-jarige bestaan van haar carrière. Hoe ze dat gaat vieren weet ze nog niet.

Of Natalia iets speciaal zal doen om haar 15-jarige bestaan als zangeres te vieren, weet ze nog niet. Wel weten we dat ze binnenkort aan haar nieuwe theatertournee ‘Me And My Producer’ begint, die een jaar uitgesteld werd. Tijdens die concerten worden haar songs tot op het bot gestript, om Natalia’s stem nog beter naar voor te laten komen. 

 “Op het podium wil ik dicht bij mezelf staan”, vertelde ze aan GVA. Het zal dertien jaar geleden zijn dat Natalia een ‘Me And My Producer’-concertenreeks geeft. “Die eerste keer was heel plezant, maar de tijdsgeest is uiteraard anders nu.” Ergens droomt Natalia wel nog steeds van een carrière in het buitenland, maar ze wil vooral realistisch blijven. “Wat ik niet meer wil doen, is feestjes afschuimen om te netwerken. Hi, this is Natalia... Ik heb dat vroeger wél gedaan, en het ligt me niet. Ik maak me niet langer druk over wat de toekomst brengt, want ik geloof dat ik altijd wel de juiste mensen zal tegenkomen.” (br.hln)

� Reageer (0)
14-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.F.C. De Kampioenen definitief voorbij?

F.C. De Kampioenen definitief voorbij?

https://www.mupload.nl/img/b3gwdsbh32xr.jpg


‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’ lijkt het definitieve afscheid van de ­bekendste amateurploeg van Vlaanderen te worden. Twee hoofd­acteurs — Carry Goossens én Marijn Devalck — haken sowieso af en het slot van de derde bioscoopfilm is zó verrassend, dat een vervolg overbodig wordt.

Of toch niet? “Ik mag niks verklappen, maar de slotscène van de film zal iedereen verbazen en is een oud idee van mij”, zegt Marijn Devalck. “Dit had ik destijds voorgesteld als afsluiter van de tv-serie. Nu is het in de bioscoop een afscheid in schoonheid. Ook goed. Het is gedaan.”

Al hangt die keuze om met ‘De Kampioenen’ te stoppen niet alleen van Marijn af. “Dat weet ik. Als er toch ooit een vierde film komt, zal het in elk geval zonder mij zijn. Ik stop er mee. Carry had het voor de opnames al tegen de makers gezegd, ik heb dat erna gedaan. Ik wil nog graag acteren, maar een typetje als Boma? Nee, dat is voorbij.”

 Orgelpunt 

Regisseur Jan Verheyen vindt de film ook een mooi orgelpunt. “Het scenario is zo geschreven dat de laatste scène gezien kan worden als het definitieve einde. Dat was het opzet. We wilden dit verhaal afronden. Op de set hebben we ook meermaals tegen de acteurs gezegd dat het hierna gedaan was. Sommigen zijn nu al 27 jaar Kampioen. Er moet toch ooit een moment komen dat je daar afscheid van neemt? Het is niet aan mij om dat moment te bepalen, maar deze film is daar het uitge­lezen moment voor.” (br.hln)

� Reageer (0)
10-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kirk Douglas wordt 101, maar is niet klein te krijgen

Kirk Douglas wordt 101, maar is niet klein te krijgen

https://www.mupload.nl/img/lyc7fzju7wygk.jpg


Zijn het de goede genen, z’n stevige fitnessregime, of heeft Kirk Douglas andere geheimen die maken dat hij vandaag 101 aantikt? Z’n gebeeldhouwde looks zijn vervaagd met de tijd en z’n lichaam oogt frêle, zeker in vergelijking met de tijd dat hij de ongekroonde koning van Hollywood was. Maar die vinnige ogen, die brede kaak en vooral die onmiskenbare put in z’n kin maken van Kirk Douglas nog steeds een formidabele verschijning. De man die onsterfelijk werd met de zin ‘I am Spartacus’ wordt vandaag 101 jaar oud. ‘The Hollywood Reporter’ geeft daarom een welverdiende terugblik op wat alleen maar een fantastische carrière en vooral een onvergelijkbare levensloop is geweest.

� Reageer (0)
21-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitverkochte tournee Clouseau geplaagd door valse tickets

Uitverkochte tournee Clouseau geplaagd door valse tickets

https://www.mupload.nl/img/lukjxp7turu1n.jpg


Koen Wauters is momenteel met Clouseau op tournee doorheen Vlaanderen en Nederland. Veel fans wilden een zitje bemachtigen, want de hele tournee was meteen volledig uitverkocht. Dat heeft enkelen op het idee gezet om valse kaartjes te verkopen. 

Het management van de groep heeft al twee meldingen gekregen van tickets die aangeboden en verkocht worden via zoekertjeswebsites 2dehands.be. De kaartjes voor de tournee worden verkocht aan extreem hoge prijzen, met soms zelfs een valse meet & greet inbegrepen. 

“Nooit te koop”

Volgens het management van de groep worden er in geen enkel geval tickets mét meet & greet te koop aangeboden. Wie met deze tickets naar het optreden komt, zal geen toegang tot de zaal krijgen. 

Klacht indienen

Indien u slachtoffer bent, kan u klacht indien bij FOD Economie via deze link. Het management benadrukt verder tickets steeds via de officiële kanalen te kopen. Alle data en officiële ticketinfo van de Clouseau30 - theatertournee vind je op clouseau30.be. (br.hln)

� Reageer (0)
23-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelprijswinnaar Pablo Neruda overleed niet als gevolg van kanker maar werd allicht vermoord

Nobelprijswinnaar Pablo Neruda overleed niet als gevolg van kanker maar werd allicht vermoord


https://images3.persgroep.net/rcs/LgtjpYn8JlKQehvjs5hKkzEOc0I/diocontent/113900419/_crop/0/68/3000/1684/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8


Een groep van zestien internationale experts, aangesteld door justitie in Chili, heeft gisteren geconcludeerd dat de dood van Nobelprijswinnaar voor Literatuur Pablo Neruda niet het gevolg was van kanker, zoals op zijn overlijdenscertificaat staat aangegeven. Neruda overleed twaalf dagen na de staatsgreep van generaal Augusto Pinochet op 11 september 1973 in Chili. “Wat zeker is, wat categorisch honderd procent zeker is, is dat het certificaat niet overeenstemt met de werkelijkheid van het overlijden”, zei dokter Aurelio Luna op een persconferentie. Volgens het overlijdenscertificaat van Neruda overleed Neruda omdat hij verzwakt was door de prostaatkanker waar hij aan leed. Maar nu staat vast dat die zogenoemde “cachexie” niet de oorzaak is van zijn overlijden, zei onderzoeksrechter Mario Carroza na een vergadering met de experts, volgens staatskrant La Nación. Carroza onderzoekt het overlijden van Neruda en liet zijn lichaam daarvoor opgraven.
”De conclusies wijzen op een kwestie die in wezen verband houdt met een nieuwe toxine, die op zijn beurt nieuw onderzoek vereist, zodat we een definitieve conclusie kunnen trekken”, zei Carroza. Die conclusie “hebben we niet” vandaag.

Interventie van derden is mogelijk

“We hebben geen bewijs dat er effectief een interventie was van derden, maar die mogelijk bestaat wel. Anderzijds, als de dood niet veroorzaakt is door de toxine, kan het ook om een natuurlijk overlijden hebben gegaan”, zei de onderzoeksrechter.
Neruda overleed op 23 september 1973 in Chili. Zijn rouwstoet gold destijds als de eerste protestmars tegen de militaire dictatuur in het Zuid-Amerikaanse land, dat pas terugkeerde naar een democratie in 1990. Neruda was naast dichter ook diplomaat en politicus, en stond dichtbij Salvador Allende, de eerste democratisch verkozen socialistische president van Latijns-Amerika, die op 11 september 1973 omkwam bij de militaire coup.  (br.hln)

� Reageer (0)
09-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 17 jaar: Linda trekt deur achter zich dicht in ‘Familie’

Na 17 jaar: Linda trekt deur achter zich dicht in ‘Familie’


https://www.mupload.nl/img/kmgw7zwyolcn4.jpg


Grote verrassing in ‘Familie’. Na het uitkomen van maandenlange leugens over een terminale hersentumor, trok Linda de deur van de ‘Jan & Alleman’ achter zich dicht, voorgoed.

‘Familie’-kijkers wisten dat Hilde Van Wesepoel na 17 jaar uit de soap was geschrapt, maar wanneer en hoe ze zou vertrekken, bleef een goed bewaard geheim. Tot de aflevering van vanavond dus. “Eind juni is die laatste scène opgenomen. Een zeer heftige dag was dat”, vertelt de actrice.

“Alleen al omdat ik na 17 jaar moest afscheid nemen van een soap, die een groot deel van mijn leven was geworden, maar ook om de manier waarop mijn personage vertrekt. Iedereen beliegen: totaal niks voor Linda!”
Linda verzon op het einde van vorig seizoen een terminale hersentumor om haar man, Jan Van den Bossche (Jef De Smedt), terug voor zich te winnen.

Jan wilde namelijk scheiden omdat hij met Viv (Ini Massez), overigens de beste vriendin van Linda, een nieuwe liefde had gevonden.

Een plannetje dat een paar maanden gewerkt heeft, tot nu dus. Linda zat zo verstikt in haar eigen leugens dat ze geen kant meer op kon... (br.hln)

� Reageer (0)
01-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers eindelijk getrouwd met Cindy

Willy Sommers eindelijk getrouwd met Cindy (maar ’s ochtends wist hij nog van niets!)

https://www.mupload.nl/img/uicqwoyx2dx9r.jpg


Willy Sommers werd vorige maand 65. De Vlaamse zanger is al 20 jaar samen met Cindy (41), maar trouwen deed het koppel nooit. Tot vandaag. En daar zit Nathalie Meskens voor iets tussen.

In haar nieuwe programma ‘De laatste 24 uur’ legt Nathalie Meskens aan bekende Vlamingen de vraag voor wat ze zouden doen als ze nog slechts één dag te leven hadden.

Trouwen met Cindy stond toch nog op de bucketlist van de acteur, zo bleek. En daar had zijn vriendin op gerekend, want achter de rug van Willy had ze samen met Meskens alles in orde gebracht voor een verrassingshuwelijk in het gemeentehuis van Dworp.

Zo kwam het dat Willy en Cindy elkaar amper enkele minuten na het officiële aanzoek het jawoord gaven. Cindy mag zichzelf voortaan mevrouw De Gieter noemen, Willy’s echte naam. En rara, wat zat in het bruidsboeket? Jawel: zeven anjers en zeven rozen, een verwijzing naar een van Willy’s grootste hits.

Het koppel heeft samen twee kinderen: hun dochter Luna is vijftien, zoon Luka is elf. Daarnaast heeft Willy ook nog een dochter uit een vroegere relatie, Annemie. Zij schonk hem vijf jaar geleden zijn eerste kleindochter Flynn. (br.hln)

� Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MS-patiënt Sven trekt samen met Koen Wauters door woestijn van Jordanië

MS-patiënt Sven trekt samen met Koen Wauters door woestijn van Jordanië

https://www.mupload.nl/img/y9vwpvvbshjnh.jpg

Koen Wauters nodigt MS-patiënt Sven uit om zijn ultieme droom te realiseren voor het VTM-programma ‘Over Winnaars’: een tocht door de Wadi Rum-woestijn in Jordanië. “Naar verluidt één van de mooiste woestijnen ter wereld”, aldus Koen.

Sven is 46 en lijdt sinds 2000 aan multiple sclerose. Hierdoor takelen zijn zenuwen en spieren langzaam maar zeker af. Hoewel Sven weet dat hij niet lang meer te leven heeft, is hij een echte levensgenieter. Zijn aanstekelijke lach is daar het bewijs van. Vóór zijn ziekte hield hij enorm van sporten en avontuurlijke reizen. Activiteiten die, nu hij in een rolstoel zit, minder evident zijn. Als kind droomde Sven ervan om ooit de woestijn te zien, maar die droom heeft hij door zijn ziekte opgeborgen. De hitte en het immense zandoppervlak vormen immers een hindernis. Een hindernis die Sven nu samen met Koen zal overwinnen.

Vervolgens vliegt hij samen met hem en begeleider Glenn van vzw U/Turn richting Jordanië. Drijven in de Dode Zee, een spectaculaire rit door het ruwe zand, overnachten in een Bedoeïnenkamp of cultuur opsnuiven in de historische stad Petra: voor Sven wordt plots het onmogelijke mogelijk... (br.hln)
� Reageer (0)
25-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iconische kledij van Audrey Hepburn gaat onder de hamer

Fashionista-tip: iconische kledij van Audrey Hepburn gaat onder de hamer

https://www.mupload.nl/img/gxpzz3tb4xchc.jpg

Actrice Audrey Hepburn mag dan al een kwarteeuw overleden zijn, haar iconische kledingstijl spreekt nog steeds tot de verbeelding. Deze week loopt in Londen een tentoonstelling rond haar garderode. Wie daarnaast een stevig spaarpotje voor de dag kan leggen, kan tegelijkertijd op een online veiling een item van de actrice op de kop tikken. Elegant en sober zonder saai te worden, en met de little black dress als ultieme klassieker: de kledingstijl van Audrey Hepburn vormt nog steeds een inspiratiebron voor fashionista’s en dames die zich graag stijlvol kleden. Veilinghuis Christie’s verkoopt nog tot 3 oktober persoonlijke spullen van de actrice en stijlicoon, waar je onder meer foto’s, filmscripts maar vooral ook kledij van Hepburn kan kopen. Een goed gevulde spaarrekening kan wel van pas komen: voor een Givenchy-jurk betaal je tussen de 56.000 en 90.000 euro. 

Eerder een window shopper? Dan is de tentoonstelling in Londen iets voor jou, waar een blik wordt gegund in de uitgebreide kleerkast van Audrey. Van trench coats over mantelpakjes tot ballerina’s: de gevarieerde stijl van de actrice komt er goed tot zijn recht. In King Street in Londen kan je nog tot en met woensdag 27 september de expo bekijken. (br.hln)

� Reageer (0)
16-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythisch album Wu-Tang Clan haalt 1 miljoen dollar bij veiling


Mythisch album Wu-Tang Clan haalt 1 miljoen dollar bij veiling


http://static2.hln.be/static/photo/2017/16/0/10/20170916105415/media_xll_10011895.jpg


Het enige exemplaar van een mythisch album van de Amerikaanse rappers van Wu-Tang-Clan is uiteindelijk voor een miljoen dollar onder de hamer gegaan. De omstreden zakenman Martin Shkreli was de verkoper. Eerder sloot hij niet dat hij het album, 'Once Upon a Time in Shaolin', zou vernietigen.

De verkoop via de website eBay eindigde vrijdag op exact 1.025.100 dollar. Farmaondernemer Martin Shkreli (34) kocht eind 2015 het kleinood voor 2 miljoen dollar. Even voordien was hij in het nieuws geraakt omdat hij een medicijn voor onder meer hiv-patiënten plots meer dan vijftig keer duurder had gemaakt. De prijsverhoging van 13,5 naar 750 euro per pil leverde hem de koosnaam 'meest gehate man van Amerika' op.

Maar tegenwoordig gaat het de man minder voor de wind. Vorige maand werd hij veroordeeld voor beursfraude, hij riskeert tot 20 jaar cel. Sindsdien was hij vrij op borg, maar die borg werd de voorbije dagen ingetrokken. Bovendien zit hij sinds deze week opnieuw vast omdat hij via Facebook 5.000 dollar uitloofde voor diegene die hem een haarlok van Hillary Clinton kan bezorgen.

'Once Upon a Time in Shaolin' werd bewaard in een kluis in Marokko tot het album in 2015 door de Wu-Tang Clan werd geveild. Volgens de clausules van de verkoop mag de muziek niet gecommercialiseerd worden voor 2103. Wel mag de eigenaar de songs gratis delen. Zo loste Shkreli enkele flarden na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump.

Toen hij de verkoop aankondigde, zei de geboren provocateur doodleuk dat hij de duurste plaat aller tijden nooit integraal heeft beluisterd. "Ik kan de veiling op elk moment annuleren en het album uit frustratie kapotslaan." Hij verkoopt het kleinood naar eigen zeggen niet omwille van het geld. Shkreli wil minstens de helft van de opbrengst doneren aan medisch onderzoek. (br.hln)
� Reageer (0)
15-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selena Gomez bedankt haar beste vriendin voor nier:

Selena Gomez bedankt haar beste vriendin voor nier: "Je hebt me het mooiste cadeau gegeven"

https://www.mupload.nl/img/woizvvzeczvet.jpg


Selena Gomez heeft onthuld waarom ze zich afgelopen zomer op de achtergrond hield. Ze moest een levensnoodzakelijke niertransplantatie ondergaan. De zangeres vecht namelijk tegen de autoimmuunziekte lupus. Op Instagram schreef ze een emotionele post om de donor van het orgaan te danken: haar beste vriendin.

Met een reeks selfies heeft Selena Gomez de hel waar ze afgelopen zomer door moest onthuld. Aan de operatie heeft ze een gigantisch litteken aan haar onderbuik overgehouden. Met een ontroerende foto dankt ze haar vriendin Francia Raisa, die haar nier afstond. Lupus is een chronische auto-immuunziekte met symptomen als constante pijn, koorts en extreme vermoeidheid, maar het kan ook tot nier- en hartschade leiden.

Het ultieme cadeau
Op Instagram schreef ze: "Ik besef dat sommige fans hebben opgemerkt dat ik me erg koest heb gehouden deze zomer. Ze vroegen zich af waarom ik mijn nieuwe nummers niet promootte, waar ik ook erg trots op was. Maar de artsen hebben mij aangeraden een niertransplantatie te ondergaan in mijn strijd tegen lupus. Ik had tijd nodig om van deze zware operatie te herstellen. De ingreep was nodig voor mijn gezondheid. Ik kijk ernaar uit om mijn traject van de afgelopen maanden met jullie te delen. Maar nu wil ik iedereen bedanken: mijn familie en het team van dokters. Maar vooral ook mijn vriendin Francia Raisa, woorden kunnen niet omschrijven wat zij voor mij gedaan heeft. Ze heeft mij het ultieme cadeau gegeven. Ik hou zoveel van je."

Ook maakte ze van de gelegenheid gebruik om de bewustwording rond lupus te vergroten. "Er bestaan nog veel misverstanden over deze aandoening, maar er wordt vooruitgang geboekt." (br.hln)

� Reageer (0)
11-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek naar kindermisbruik: politie zoekt massagraf van 400 weeskinderen

Onderzoek naar kindermisbruik: politie zoekt massagraf van 400 weeskinderen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/16/16/14/20170910152931/media_xll_9998804.jpg

De Schotse kinderbescherming gaat vermoedens na als zouden de stoffelijke overschotten van minstens 400 weeskinderen in een anoniem massagraf begraven liggen. Dat schrijft The Guardian. De kinderen verbleven allen in een door katholieke nonnen geleid weeshuis.

Het weeshuis, Smyllum Park in de gemeente Lanark, werd bestuurd door de Daughters of Charity of Saint Vincent de Paul. Het instituut opende de deuren in 1864 en sloot ze in 1981. Op die ruime eeuw tijd verbleven meer dan 11.000 kinderen in het opvanghuis.

De meeste doden vielen er door natuurlijke oorzaken, vooral ziektes als tbc en longontsteking.

Twee mensen die als kind in Smyllum Park verbleven -beiden zijn dit jaar overleden- zeiden dat kinderen in het weeshuis fysiek mishandeld en publiekelijk vernederd werden. Nonnen van de Daughters of Charity ontkennen dit ten stelligste. In het weeshuis lag het sterftecijfer alleszins driemaal hoger dan gemiddeld.

BBC Scotland en de krant Sunday Post gingen de overlijdensakten van weeshuisbewoners na in archieven en vonden er 402. Slechts twee van hen werden elders begraven. Alle anderen, zo wordt vermoed, liggen in anonieme massagraven.

Onlangs werden in Tuam, in het westen van Ierland, de stoffelijke resten ontdekt van 800 baby's en kinderen van een gewezen katholiek weeshuis. Die vondst veroorzaakte woede onder de bevolking van het tot voor kort erg katholieke Ierland.
(br.hln)

� Reageer (0)
10-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olivier Maingain vindt 'Blind Getrouwd' maar niets en weigert koppel te huwen

Olivier Maingain vindt 'Blind Getrouwd' maar niets en weigert koppel te huwen

https://www.mupload.nl/img/qmohsys53coz1.jpg

Olivier Maingain (DéFI), burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, weigert mee te werken aan de Franstalige versie van het VTM-programma Blind Getrouwd, die dinsdag op RTL-TVI begint. Dat schrijft La Capitale.

In Blind Getrouwd worden twee partners op voorhand uitgekozen door een team van experts, waaronder een psycholoog en een seksuoloog. Bedoeling is dat ze elkaar pas voor de eerste keer ontmoeten in het gemeentehuis, waar ze dan meteen in de echt verbonden worden. Na het grote succes in Vlaanderen, wil de Franstalige omroep RTL-TVI voor het eerst ook een versie in Franstalig België op de buis brengen.

Maar er is een kink in de kabel gekomen bij een van de koppels, die gehuwd zouden worden in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. De burgemeester, DéFI-voorzitter Olivier Maingain, weigert namelijk mee te werken. Maingain kan zich niet vinden in het concept van het programma, aangezien het huwelijk dat hij zou afsluiten evengoed rechtsgeldig zou zijn als eender welk ander huwelijk.

Maingain zou de twee partners gevraagd hebben hem op voorhand te ontmoeten, om op die manier uit te sluiten dat het om een schijnhuwelijk ging. Daarna zou de kwestie drie weken aangesleept hebben en kon het huwelijk uiteindelijk niet doorgaan.

"Parket gevraagd of alles in orde was"
Maingain bevestigt het nieuws van Sudpresse. "Schepen van Burgerlijke Stand Jacqueline Destrée heeft de kwestie voorgelegd op het college en we hebben beslist het parket te vragen of alles wettelijk in orde was", aldus Maingain. "Het parket van Brussel heeft geoordeeld dat het huwelijk mogelijk niet rechtsgeldig was en heeft ons ten zeerste afgeraden deel te nemen aan de uitzending."

RTL benadrukt dat er niets illegaal aan het huwelijk is. "De kandidaten hebben alle vrijheid om te weigeren als ze hun toekomstige partner ontmoeten", is te horen.

Bij de start van het parlementaire jaar wil Olivier Maingain minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bevragen over het programma. Hij wil bekijken of het College van procureurs-generaal een gemeenschappelijk standpunt kan innemen over de huwelijken, zodat overal op dezelfde manier wordt gereageerd en de programmamakers niet op zoek kunnen gaan naar de meest meegaande gemeente.(br.hln)

� Reageer (1)
08-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Pavarotti altijd een witte zakdoek vast had

Waarom Pavarotti altijd een witte zakdoek vast had

https://www.mupload.nl/img/1v7ylo4favid5.jpg


Vandaag is het exact tien jaar geleden dat Luciano Pavarotti overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De Italiaanse tenor was een van de meest beroemde operazangers ooit, die gekenmerkt werd door de witte zakdoek waar hij altijd mee optrad. En daar had hij een heel specifieke reden voor.

Op het podium droeg de tenor altijd een witte zakdoek met zich mee. Om het zweet weg te vegen, is wat de meeste mensen denken. Maar dat blijkt niet helemaal waar. Tenor Stefan Cifolleli vertelde deze week bij Radio 1 dat hij zelf  les kreeg van de grootmeester. Zo kwam hij te weten waar de witte zakdoek voor diende: "Het had allemaal te maken met nervositeit. Pavarotti wist niet wat hij moest doen met zijn handen. Zijn pianist had hem aangeraden: 'neem toch een zakdoek'. En toen is het een marketing-ding geworden."

Volgens Stefan is het een gekend probleem bij artiesten. "Elke zanger heeft dat probleem. Waar moet ik mijn handen houden? Je hebt altijd de neiging om jezelf te begeleiden met je handen en dat is niet om aan te zien voor het publiek."

Pavarotti geldt als een van de zangers die opera dichter bij het volk bracht: zijn populairste optreden met de 'Tri Tenori' overtrof qua verkoopscijfers Michael Jackson, Elvis Presley en de Rolling Stones. Hij beheerste alle genres, van opera tot rock, en werkte vaak samen met beroemde artiesten als Bono en Sting. Hieronder zetten we zijn beste duetten op een rijtje:(br.hln)

� Reageer (0)
05-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie activistes slagen er in spandoek op te hangen aan Koninklijk Paleis

Drie activistes slagen er in spandoek op te hangen aan Koninklijk Paleis

https://www.mupload.nl/img/8hesju6yfvt9b.jpg


Drie jonge activistes zijn er gisterennamiddag in geslaagd een spandoek op te hangen aan een van de ramen van het Koninklijk Paleis in Brussel. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Elsene. De drie waaghalzen protesteerden er voor het recht op kraken.

Het incident deed zich voor rond 16 uur gisterenmiddag. De drie jonge vrouwen namen deel aan een rondleiding in het Koninklijk Paleis, maar glipten weg van de voorziene route en konden een spandoek aan een raam bevestigen. Daarop stond in het Frans: "Het Paleis is van iedereen".

De veiligheidsdiensten van het Paleis verwittigden snel de politie, waarna het drietal zonder veel moeite gearresteerd werd.

De drie dames zijn lid van een anoniem collectief dat strijdt voor het recht op kraken. "Hele paleizen staan leeg terwijl er zoveel mensen op straat leven", verklaarden ze achteraf. De activistes werden niet ter beschikking gesteld van het parket en riskeren dus geen verdere gevolgen voor hun actie. (br.hln)

� Reageer (0)
03-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaste muziekcomponist The Simpsons na 27 jaar de laan uitgestuurd

Vaste muziekcomponist The Simpsons na 27 jaar de laan uitgestuurd

https://www.mupload.nl/img/mtndzvchrfu4q.jpg

27 jaar lang componeerde hij de muziek van de populaire Amerikaanse animatiereeks The Simpsons. Maar deze week heeft Fox de 76-jarige Alf Clausen de laan uitgestuurd. De redenen daarvoor zouden vooral financieel zijn. De erg gerespecteerde componist werkte wekelijks met een 35-koppig orkest en dat is niet erg goedkoop.

Aan Variety, dat als eerste met het nieuws op de proppen kwam, zei Clausen dat Simpsons-producer Richard Sakai hem had opgebeld om te zeggen dat ze op zoek waren naar "een ander soort muziek". Het telefoontje beëindigde abrupt een samenwerking van 27 jaar, waarin Clausen de muziek componeerde van alle 28 seizoenen van The Simpsons. Het is niet bekend wie er als componist aan de slag zal gaan voor seizoen 29, dat op 1 oktober van start gaat. Maar of het volgens Variety jaarlijks miljoenen dollars opslorpende orkest er nog bij zal zijn, is eerder onwaarschijnlijk.

Het beroemde en erg herkenbare thema van The Simpsons is niet van de hand van Clausen, maar komt uit de koker van Daniel Elfman. Clausen bewerkte de iconische tune van de begingeneriek wel zelf voor het derde seizoen.

Verder componeerde Clausen zowat alle andere muziek die tijdens de meer dan 560 afleveringen van 28 seizoenen - langst lopende serie ooit - te horen is bij de dolle fratsen van Bart, Homer, Lisa, Marge en de rest van de gele figuurtjes uit Springfield. Clausen won er twee Emmy's mee (in 1997 en 1998) en voegde ook nog eens 28 andere Emmy-nominaties toe aan zijn palmares, waarvan 21 voor The Simpsons. Hij werkte voor de comedyreeks samen met vele muzikale groten der aarde, zoals met U2. Clausen maakte ook muziekscores voor onder meer de tv-serie Moonlighting en voor de hilarische comedyklassier The Naked Gun.

The Simpsons voerde de laatste jaren ook al andere kostenbesparingen door, ondanks de enorme winst die geboekt wordt. In 2011 moesten zelfs de steracteurs die de belangrijkste stemmen inspreken inleveren. (br.hln)

� Reageer (2)
31-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Cersei en Bronn nooit samen in beeld verschijnen

Waarom Cersei en Bronn nooit samen in beeld verschijnen


https://www.mupload.nl/img/jjvh7d7mujmwe.jpg


In de Game of Thrones-finale kruisten heel wat hoofdpersonages elkaars pad. Tijdens een meeting in King's Landing hadden zowel Jon Snow en Daenerys als Cersei en Jamie een gezamenlijke scène. Maar tegelijkertijd deden de producenten er alles aan om twee acteurs uit elkaar te houden.

Ondanks het feit dat ze in hetzelfde kasteel wonen, hebben koningin Cersei en Bronn nooit contact met elkaar. Een beetje vreemd, want hij is beste vriendjes met haar tweelingbroer/lover Jamie. Een vreemde verhaallijn? De waarheid blijkt iets minder geheimzinnig.

De twee acteurs, Lena Headey en Jerome Flynn, hebben in het verleden blijkbaar een relatie met elkaar gehad. En die is duidelijk niet in vriendschap geëindigd: blijkbaar spreken de twee niet meer met elkaar, wat een mogelijke samenwerking moeilijk maakt. "Ze zijn nooit in dezelfde kamer op hetzelfde moment", aldus een anonieme bron. "Ze moeten koste wat kost uit elkaar gehouden worden." En misschien maar goed ook, want Cersei kijkt niet op een moord meer of minder.. (br.hln)
� Reageer (2)
30-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse prinses Madeleine is opnieuw zwanger

Zweedse prinses Madeleine is opnieuw zwanger

https://www.mupload.nl/img/ke2pce8h8cj3y.jpg


De Zweedse prinses Madeleine (35) verwacht een derde kindje. De zus van kroonprinses Victoria maakte het heugelijke nieuws vandaag bekend op Facebook.

"Chris en ik zijn dolgelukkig bekend te maken, dat ik een kind verwacht", zei de prinses. Madeleine en haar man, Chris O'Neill, hebben al twee kinderen: prinses Leonore (3) en prins Nicolas (2). Hun derde kind wordt in maart 2018 verwacht, aldus het Zweedse koningshuis. Het gezin leeft in Londen.

Het wordt het zevende kleinkind voor koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden. (br.hln)

� Reageer (1)
27-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zou jij doen voor de liefde? Sterren geven antwoord

Wat zou jij doen voor de liefde? Sterren geven antwoord


https://images4.persgroep.net/rcs/wXzdblFe7x5Xxjw56DmDAwrWlNY/diocontent/110536740/_crop/66/1/868/487/_fill/679/382?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8


Niemand staat te springen om kettingberichten, maar Dior staat op het punt dat te veranderen. Voor hun nieuwe campagne The Dior Love Chain vroeg het modemerk sterren als Jennifer Lawrence en Johnny Depp wat ze over hebben voor de liefde.

The Dior Love Chain is een nieuwe en veilige virale campagne van Dior die in gang werd gezet door Natalie Portman. Het initiatief, dat enkele dagen geleden werd gelanceerd op Instagram, startte met een video waarin de actrice vraagt: ’En jij, wat zou jij doen voor de liefde?’

Inmiddels gaven Robert Pattinson, Jennifer Lawrence, Camile Rowe, Charlize Theron en Johnny Depp al antwoord op die prangende vraag. Die tweede in het rijtje liet weten dat ze zou doen alsof slapen in sexy ondergoed comfortabel is. (Voor onze mannelijke lezers: dat is het dus niet).

Wat heb jij over voor de liefde? Film je antwoord en post het met de hashtag #DiorLoveChain. Voor iedere post doneert Dior een dollar aan WE Charity, een organisatie die wereldwijd acties onderneemt om armoede tegen te gaan. (br.hln)

� Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!