bloemen bloeien als ze de kans krijgen om te leven
Lieve bezoekers vind U mijn blog goed dan kun je hier stemmen door op de button te drukken...Dank U
aphrodite
15-04-2009
Espresso Day: wat is een goeie espresso?
Espresso Day: wat is een goeie espresso?
Luigi Odello, hoogleraar zintuiglijke analyse aan diverse universiteiten, legt uit hoe de ideale espresso eruit ziet en smaakt: "Bedekt
door een laagje notenkleurige schuim dat 'zeer fijn' moet zijn en dus
geen grote bubbels mag bevatten, heeft de ideale espresso een intens
aroma met smaakaccenten die onder meer herinneren aan chocola en
geroosterd brood. De gouden regel is dat binnen 25 seconden 25
milliliter espresso in de klassieke kleine kopjes moeten stromen."
70 miljoen per dag In
Italiaanse bars worden elke dag circa 70 miljoen kopjes espresso
gedronken. In de Italiaanse koffiesector gaan jaarlijks meer dan 600
miljoen euro om. Daarom wordt vrijdag voor het eerst een nationale
espresso- en capuccinodag gevierd, georganiseerd door het Nationale
Instituut van de Italiaanse Espresso.
Tijdens de Espresso
Italiano Day 2009 worden in duizenden bars en andere horecagelegenheden
circa een half miljoen boekjes verspreid die de Italianen eraan moeten
herinneren wat goede espresso is.(br.hln)
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek