Direct naar artikelinhoud
Nieuws

OM eist vier jaar celstraf in verkrachtingszaak man Rens Kroes, politie houdt hem direct aan

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag in hoger beroep 4 jaar cel geëist tegen Sid S., de man van Rens Kroes, foodblogger en zus van topmodel Doutzen Kroes voor verkrachting van een vrouw in 2016. S. werd na de eis aangehouden door de politie omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn.

Rechtbanktekening van Sid S. tijdens het hoger beroep. De echtgenoot van influencer Rens Kroes staat terecht voor verkrachting van een vrouw in september 2016.Beeld ALOYS OOSTERWIJK/ANP

De man van Rens Kroes zou op 9 september 2016 in Amsterdam een vrouw bij de keel hebben gegrepen en haar hebben gedwongen hem oraal te bevredigen en seks met hem te hebben. Hij zou dingen gezegd hebben als ‘ik breek je nek als je je beweegt’, ‘ik vermoord je serieus’ en ‘ik wil diep in je komen’.

Hij werd in 2019 schuldig bevonden aan verkrachting, zo bleek in de zomer van 2023 uit rechtbankdocumenten die op verzoek van roddelvlogger Yvonne Coldeweijer werden gepubliceerd. Sid S. kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd, maar ging in hoger beroep. Dit hoger beroep zou eigenlijk dienen op 7 maart 2023, maar de zaak werd toen aangehouden omdat de verdediging had gevraagd getuigen te horen.

Vluchtgevaarlijk

Het hoger beroep vond donderdag, ruim een jaar later, plaats. Het Openbaar Ministerie eiste 4 jaar cel tegen Sid S. Dat is hoger dan de celstraf die hem aanvankelijk werd opgelegd. De officier van justitie was bovendien niet te spreken over zijn ‘arrogante houding’. Sid S., die geen advocaat bij zich had, weigerde namelijk meermaals te reageren op vragen.

De uitspraak volgt over twee weken, op 11 april. Sid S. is direct aangehouden omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn: hij zou plannen hebben om in Ivoorkust te gaan wonen. Nederland heeft geen rechtshulpverdrag met dat land.

Kroes en haar man zijn inmiddels zo’n zestien jaar samen. Eind 2020 kregen ze samen een dochter, Maya Jade. In 2021 maakte Kroes naar aanleiding van een vraag van een fan bekend in het geniep in het huwelijksbootje te zijn gestapt. ‘We zijn drie jaar geleden getrouwd,’ schreef ze toen.