Direct naar artikelinhoud
Exclusief

De All Out Bar: ‘Waar anders in Amsterdam zie je een eenhoorn aan het plafond hangen?’

De All Out Bar heeft een spelen-eten-drinken-concept.Beeld Koosje Koolbergen

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in Amsterdam. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: in de bar The All Out Amsterdam draait alles om ongecompliceerd plezier.

Shuffleboarden, sjoelen of darten terwijl je eet en drinkt: op de Europaboulevard is de All Out Bar geopend. Neonlicht en spiegels in overvloed, karaoke in themakamers en teksten op de muren die aanmoedigen om het leven niet al te ernstig te nemen. Kortom, geknipt voor de mens die het spelen niet verleerd is. En voor Instagram.

In de All Out Bar draait alles om ongecompliceerd plezier. De wereld is tegenwoordig al serieus en somber genoeg, vindt eigenaar Hans Plesman (52). Het was, zegt hij, hoog tijd voor opgewekte horeca, waar volwassenen het kind in zichzelf eens lekker vrij kunnen laten.

En het draait hier ook – vooruit, we leven tenslotte in tijden van sociale media – om instagrammability, zoals hij het zelf noemt.

Can you handle this much fun?

Van die intenties wordt aan de Europaboulevard duidelijk geen geheim gemaakt. Nog voordat je een voet over de drempel zet, schijnen de lichtgevende neonletters aan de muren je al tegemoet. Can you handle this much fun?, staat er bijvoorbeeld. En: Don’t grow up, it’s a trap. En ook deze bekende, hier bijna verplichte tegelwijsheid: We don’t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.

“Waar anders in Amsterdam zie je een astronaut en een eenhoorn aan het plafond hangen?” vraagt Plesman, terwijl hij ze met zichtbaar plezier aanwijst. De tafel heeft op het blad een print van een Amerikaans bankbiljet. Er liggen stapels ‘goudstaven’. “We hebben een plek gecreëerd waar mensen graag foto’s maken. Overal staat of hangt iets leuks.”

De losse elementen keek hij af in onder meer Londen, Rotterdam en andere Amsterdamse zaken. Daar draait het meestal om één spel, hier heeft hij ze door elkaar gehusseld tot een spelen-eten-drinken-concept. Over de mix van spel en horeca zegt Plesman: “Dit is wat mensen nu willen. Doe-horeca met competitieve, leuke spellen. Competitive socializing, zeggen ze in Engeland. Na covid zijn we weer toe aan spelen.”

Centraal in de ruimte staat een grote ronde bar met krukken eromheen. Die is er ook recht boven, aan het plafond, gespiegeld. Inclusief barkrukken.

Verder zijn er meerdere hoge tafels met krukken, zitjes zoals in Amerikaanse diners, en twee sjoelbarren: hoge tafel en sjoelbak ineen. Af te huren vanaf een halfuur voor gezelschappen tot acht personen.

Helm van Darth Vader

Aan de zijkanten staan vier shuffleboards, ook een soort sjoelspel. Er zijn vijf dartboards waar tablets bij hangen waarop je verschillende soorten spellen kunt selecteren. Dat voegt ‘een beetje humor aan klassieke spellen toe’. Liefhebbers kunnen er de helm van Darth Vader (neonletters: Darts Vader) bij opzetten, en natuurlijk ook daar een selfie van maken.

Achter een wand liggen vier kamers waarin gezelschappen een privékaraokeavondje kunnen houden. Elke kamer heeft een eigen thema. Bij eentje hangen jachtluipaarden aan het plafond.

The All Out Amsterdam zit in het Flow-gebouw tegenover de RAI. De oprichter vreest geen moment voor een gebrek aan aanloop. Ten eerste, legt hij uit, zit twee deuren verderop zijn andere zaak, de toeristische trekpleister Upside Down. Daar komen, volgens eigen zeggen, 300.000 toeristen per jaar op af om selfies te maken in de omgekeerde themakamers. “En die willen na hun bezoek wel een drankje en een spelletje doen.”

Verder: “Het maakt tegenwoordig voor socialmedia-experiences niet meer uit waar je zit. Als je een leuke beleving te bieden hebt, komen de mensen toch wel naar je toe. We zitten hier door de Noord/Zuidlijn met de metro drie haltes van het Rokin af.”

Enige opvallende dissonant: het gebonk dat af en toe door het plafond klinkt. “De sportschool hierboven’,” zegt Plesman. “Soms loopt er eentje met gewichten te gooien. Maar als hier de muziek aan hebt, merk je daar niks van.”

Hij staat op. “Kom, ik laat je de ballenbak zien.”

Bekijk ons overzicht met alle nieuwe winkels, restaurants en cafés. Tips? open@parool.nl

Geopend sinds: 12 april 2024
Eigenaar: Hans Plesman, ook eigenaar van de toeristische attractie Upside Down (twee deuren verder)
Vloeroppervlak: 550 m2
Buren: op nummer 1A in het Flow-gebouw zit een KPN Experience Store. Aan de andere kant op nummer 3 zit een vestiging van sportschool Sport City.
Andere spellenhoreca in Amsterdam: de TonTonClub (arcadehalspellen), Mooie Boules (jeu de boules), Oche (darts).

Adres
Europaboulevard 1B
Zuid