© Toon Royackers

Branddeskundige onderzoekt dinsdag uitgebrande Philipsgebouwen

Het parket van Limburg liet maandag weten dat een branddeskundige dinsdag een onderzoek zal uitvoeren in de restanten van de uitgebrande Philipsgebouwen langs de Kempische Steenweg (N74) in Hasselt. TV Limburg maakte maandagavond bekend dat de hun redactie uit goede bron heeft vernomen dat de enorme brand zo goed als aangestoken is. De branddeskundige, de politie noch het parket wil dat voorlopig bevestigen.

Zaterdag rond 22.15 uur brak er een zware brand uit in de voormalige fabriekshal in Hasselt, waar twee opslagruimtes zijn ondergebracht voor de kringwinkel en het evenement Winterland.

Onder meer chalets en decoratie voor Winterland lagen er opgeslagen, maar alles ging in de vlammen op. De materiële schade loopt in de honderdduizenden euro. Diverse brandweerkorpsen uit Hasselt en uit de omgeving bestreden de vlammenzee terwijl korpsen uit heel Limburg met tankwagens met bluswater naar Hasselt afzakten. Er vielen bij de brand geen gewonden. Er werd eerst gevreesd voor de aanwezigheid van asbest, maar die vrees bleek ongegrond.

LEES OOK:

“Geen sporen van asbest aanwezig in en rond uitgebrand Philipsgebouw”

Winterland is voor 100.000 euro aan materiaal kwijt na brand

48 jaar Philips Hasselt: van cassette-recorder tot competentiecentrum voor cd-technologie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer